Vesoljni dnevnik LNF 26 online dnevnik forumovcev
Objavljeno: 17. marec 2008, 18:29
Objavljeno: 17. marec 2008, 18:58
Nima sicer veze s tvojim zdravljenjem to kar ti bom napisala, ampak je pa podobno... po odpustu iz bolnice so mi potem v Valdoltri ugotovili, da imam MRSO - bolnišnično bolezen. Namesto da bi me oni očistili so me poslali domov in naročili da me osebni zdravnik zdravi. Ni me zdravil pravilno in mi je vsakokrat menjaval antibiotike, MRSA pa še vedno v meni. Operacije kolka mi pa niso smeli napravit dokler sem bila okužena s to bakterijo, ker lahko tudi umreš zaradi tega. Potem sem se povezala z mikrobiologinjo, ki je zaposlena v bolnici in se ukvarja predvsem s tem. Ona je potem klicala mojega osebnega zdravnika, ker mene ni hotel poslušat. Potem je po njenih navodilih steklo vse kot bi moralo že tri mesece pred tem... edino sem se še morala skregat v lekarni ker so mi podtaknili mazilo za v nos, ki razžira sluznico!!! Halo!!! Še dobro da preberem vedno navodilo preden kaj uporabim na sebi. Tako da previdnost ni nikoli odveč.
Jaz bi na tvojem mestu tudi poiskala mnenje še od drugega zdravnika, o postopkih pa žal nimam informacij. Vso srečo!
Objavljeno: 17. marec 2008, 19:59
- zjutrej sm se komej pokonc sestavla, da ne govorim, da je blo za vikend isto, pa ne od prežuranja, temveč od nevemčesa
-na faksu sem si z žago ponesreč zažagala v noht... nevem kako mi je ratal, ampak zarezala sem skor do sredine, krvi je blo sam tok, da sm praktično opazila, da je sploh kej, čutila nisem čist nč, ko se je to zgodil...
- ugotovila, da je tut nekej brezveznga folka u classu, ali pa se motim
-

Objavljeno: 17. marec 2008, 22:27
"...Drugo mnenje Slovenija se je za pridobivanje drugega zdravniškega mnenja preko mednarodne telemedicinske mreže povezalo z vodilnimi bolnišnicami v ZDA in tudi drugod po svetu, kot so Cleveland Clinic Foundation (Cleveland, Ohio, ZDA), Philadelphia Medical Center (Philadelphia, Pennsilvania, ZDA) in Sheeba Medical Center (Tel Hashomer, Izrael)...":
! http://www.maat.si/index1.htm
http://www.viva.si/clanek.asp?id=2556 :
"...Zavarovanci Vzajemne se za pridobitev drugega mnenja lahko oglasijo v najbližji poslovalnici Vzajemne ali pokličejo klicni center (080 20 60)...
...Cene
Vzajemna je vse svoje zavarovance, ki imajo sklenjeno dopolnilno zdravstveno zavarovanje, brezplačno vključila v sistem Drugo mnenje, zato zavarovancem Vzajemne za članstvo v tem sistemu ni treba plačevati članarine. Kot člani lahko drugo mnenje pridobijo po znižani ceni, ki praviloma znaša od 11 do 40 tisoč tolarjev; le v izjemnih primerih je cena višja. Za primerjavo: polna cena, ki jo morajo plačati nečlani, znaša od 80 do 190 tisoč tolarjev, v nekaterih primerih celo več, tudi do 400 tisoč tolarjev.
Če želi prosilec drugega mnenja dodatno interpretacijo rentgenskih posnetkov, znaša cena 11.880 tolarjev. Za pridobitev drugega mnenja na osnovi celotne bolnikove anamneze za posamezno bolezen znaša cena 30.650 tolarjev. Pridobitev drugega mnenja na temelju anamneze, skupaj z radiološkimi slikami (RTG, MR, CT, mamografija, scintografija &) stane 35.402 tolarjev.
Za nečlane
Za drugo mnenje lahko zaprosi vsakdo, tudi posameznik, ki pri Vzajemni nima sklenjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Cena drugega mnenja za takega prosilca je znatno višja.
Običajno bolniki poiščejo drugo mnenje v primeru resnejših bolezni, največkrat zaradi malignih obolenj, pri boleznih srca in ožilja, nevroloških motnjah ipd..."
ale`74 (17. Mar 2008, 18:59) pravi:
Nima sicer veze s tvojim zdravljenjem to kar ti bom napisala, ampak je pa podobno... po odpustu iz bolnice so mi potem v Valdoltri ugotovili, da imam MRSO - bolnišnično bolezen. Namesto da bi me oni očistili so me poslali domov in naročili da me osebni zdravnik zdravi. Ni me zdravil pravilno in mi je vsakokrat menjaval antibiotike, MRSA pa še vedno v meni. Operacije kolka mi pa niso smeli napravit dokler sem bila okužena s to bakterijo, ker lahko tudi umreš zaradi tega. Potem sem se povezala z mikrobiologinjo, ki je zaposlena v bolnici in se ukvarja predvsem s tem. Ona je potem klicala mojega osebnega zdravnika, ker mene ni hotel poslušat. Potem je po njenih navodilih steklo vse kot bi moralo že tri mesece pred tem... edino sem se še morala skregat v lekarni ker so mi podtaknili mazilo za v nos, ki razžira sluznico!!! Halo!!! Še dobro da preberem vedno navodilo preden kaj uporabim na sebi. Tako da previdnost ni nikoli odveč.
Jaz bi na tvojem mestu tudi poiskala mnenje še od drugega zdravnika, o postopkih pa žal nimam informacij. Vso srečo!
Riblja corba - Ostani djubre do kraja: http://www.youtube.c...h?v=H6kS3QYdXN0
Comments [youtube.com]: http://paste2.org/p/897055
Objavljeno: 17. marec 2008, 22:47
In "preveč" povezano s farmacevtsko industrijo...
Objavljeno: 17. marec 2008, 22:49
tantra (17. Mar 2008, 22:48) pravi:
In povezano s farmacevtsko industrijo...
e ja ... že dolgo.
že pred 15imi leti sem zaradi vnetja žolčnika dobila diagnozo boleči jajčniki(močna in boleča ovulacija ... uuu, jajčnike mam pod desnim rebrom). postavil jo je slavni tine velikonja ... ko so me urgentno ponoči z rešilcem pripeljali v b. petra držaja. tko da ... no f*** comment
Objavljeno: 17. marec 2008, 22:51
Imamo dobre, vrhunske zdravnike.
Imamo slabe zdravnike. Žal je to tako.
Objavljeno: 17. marec 2008, 23:00
Mystica (17. Mar 2008, 22:50) pravi:
že pred 15imi leti sem zaradi vnetja žolčnika dobila diagnozo boleči jajčniki(močna in boleča ovulacija ... uuu, jajčnike mam pod desnim rebrom). postavil jo je slavni tine velikonja ... ko so me urgentno ponoči z rešilcem pripeljali v b. petra držaja. tko da ... no f*** comment
pri meni je bilo pa obratno...kvazi vnetje slepica se je spremenilo v vnetje jajcnikov
hospitalizacija itak, samo na drug oddelek
(moj bratranec pa z vnetjem slepica dobil nasvet, naj gre domov in pije kamelice, medtem ko je zeleno bruhal vsepovsod po zdravstvenem domu in so ga resilcem z ze razlitim slepicem ravno tik pred zdajci prepeljali v taisto bolnico)...
ampak ja: tam je bil tudi dr. vasja kruh, ki je bil dober kot kruh in resil vse, kar se je dalo, hodil domov v svojem casu pogledat ljudi in tako naprej...
Kdo lahko spremeni svet?
Objavljeno: 18. marec 2008, 05:56
Sm misu, da se s temle snegom mal hecajo, pa je cela pizdarija. Pri nas je okoli 20 cm snega, s tem, da še sneži k svina. Pomlad hočem !!!!!
pobesneli Nosorog
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
Objavljeno: 18. marec 2008, 06:19
Nosko, ... eni še vedli nismo, da bo....
No, nekateri se ga bodo pa razveselil, ane, aakhut? (pa namest plundre te bo dons loh zalila snežena pena ...
Ja, jest sm pa vesela snega... ko je še zima, mora sneg bit...
ajt, pa velik snežakov vam želim še

Objavljeno: 18. marec 2008, 06:27
nosorog (18. Mar 2008, 05:57) pravi:
pobesneli Nosorog
Dol ga meče k svna u buče. Se približuje 25 cm (al je pa clo že). Kako pa je kaj s snegom v civilizaciji? Kolk ga je recimo v Lj?
Možni posledični izgredi so edini razlog, da poimensko ne navedem forumovca, ki ima železen zob!
Objavljeno: 18. marec 2008, 07:46
tumač!
Kakšna ironija! Zadnjič sem morala nekaj v Lj prestavit, ker je zapadel sneg. In sem prestavila na danes in glej ga zlomka!!!!!!!!
Torej očitno MORAM z letnimi gumami v LJ po snegu!!! HAha, to izkušnjo rabim?!?!
Ma kl***, če bi bla sama ja, ampak s celim avtom otrok - ne to pa ne. Raje peš
ali bom pa lepo diplomatsko nahecala moža, naj gre iz službe in nas poelje... hm... do zdaj ratalo... bomo vidli...
Objavljeno: 18. marec 2008, 07:58
Dost ga mam, hočem pomlad, sonce, toplino ... okrog in v meni.
Objavljeno: 18. marec 2008, 08:15
moj mož pa nas pele v Lj, ah saj ne vem, včasih se mi zdi, da res nardi vse, kar se mi sprdne, spet drugič bi ga značila za nadutega egoisteka... ah, ta moj možek...
Objavljeno: 18. marec 2008, 08:18
Jeti (18. Mar 2008, 08:16) pravi:
tinka (17. Mar 2008, 23:01) pravi:
hospitalizacija itak, samo na drug oddelek
(moj bratranec pa z vnetjem slepica dobil nasvet, naj gre domov in pije kamelice, medtem ko je zeleno bruhal vsepovsod po zdravstvenem domu in so ga resilcem z ze razlitim slepicem ravno tik pred zdajci prepeljali v taisto bolnico)...
ampak ja: tam je bil tudi dr. vasja kruh, ki je bil dober kot kruh in resil vse, kar se je dalo, hodil domov v svojem casu pogledat ljudi in tako naprej...
Ja saj ... itak da ni za posploševat ... so dobri in so slabo. Predvsem so vsi zmotljivi.
Samo ... mene moti, da se bolnika NE upošteva. samo to ...
Objavljeno: 18. marec 2008, 09:56
nataly (18. Mar 2008, 08:31) pravi:
mater intenzivno sanjam.
Mystica (18. Mar 2008, 08:33) pravi:
Jaz že leta nisem tako intenzivno sanjala kot zadnje tedne. In to vsako noč.
pa prov čutla sm kako so se z kaveljčki prheftale v želodcu, s prsti sem jih pa skos usta vlekla
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´
Objavljeno: 18. marec 2008, 10:01
Cookie (18. Mar 2008, 09:57) pravi:
pa prov čutla sm kako so se z kaveljčki prheftale v želodcu, s prsti sem jih pa skos usta vlekla
Objavljeno: 18. marec 2008, 10:07
jaz bi pa morala se nekam nujno odpeljat, pa sploh ne vem kako delajo gume (pnevmatike pa že ne bom rekla
jaz se tudi včlanjujem v društvo "hočem pomlad". prinesem članarino; šop zvončkov in vrečko regrada. ko bodo razmere to dovoljevale.
Objavljeno: 18. marec 2008, 10:11
Mystica (18. Mar 2008, 10:02) pravi:
Jaz tudi ne:)
Sem pa šla v en breg na obisk k frendici,ki doma v res tistih orng Halozah - tak, da moraš peš do nje, če slabo vreme - in pol lezem gor in zaznam tam na enem ovinku - zlo. Tako močno negativno energijo, da je skoraj neopislijivo in pokličem na pomoč našega psa - ki tulil in šibal okoli mene v krogih - celo nekak uspel ublažiti tole zlo..in potem sem se prebudila - kar oring prestrašena moram rečt.
Raje bi imela kakšne orgazmične sanje, če kdo mene vpraša:))

Prijavi se
Postani član
Pomoč

Ta tema je zaključena

Na vrh
Multi-citat