Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Homeopatija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
651 komentarjev na to temo

#51 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 28. februar 2004, 21:27

:eek: ne razumem!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#52 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 28. februar 2004, 21:46

Glej, da ga je res zbrisal x:Dx x:Dx x:Dx
Ja kwa za boga sem pa kaj takega rekla, ali si le ti preveč občutljiv? Bila sem skrajno obzirna.
Ne se jezit. Ne zanima me tako tako zelo zdrava sol, pa kaj? In sedaj s tem škodim svojemu sinu? Dej no Stane....
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#53 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 28. februar 2004, 22:07

Moj sin že dobre pol leta jemlje homeopatske tablete za izboljšanje imunskega sistema. Prej večni prehladi, kašlji, vročine,... skratka vse kar je letalo po zraku se je prilimalo na njega. En teden v vrtcu...... 14 dni doma.... tko je blo to....
Sedaj pa (saj so še prehladi in kašlji in vročine, vendar se telo odziva. Vse skupaj traja le kakšen dan ali dva in v ne tako hudi obliki...... JAZ VERJAMEM.....
Moram pa povedati, da kombiniram tudi z zdravili, ki mu jih predpiše zdravnik....
Homeopatinja mi je rekla, da naj bi terapija trajala nekako tri leta.
:palec:




Naky, kaj pa praviš na mojo definicijo homeopatije :8): x^x :inocent:
Najdeš jo na moji spletni strani x:Ix

#54 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 28. februar 2004, 22:09

x:Dx x:Dx x:Dx
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#55 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 28. februar 2004, 23:26

ODPIRANJE SPODNJEGA LINKA NE PRIPOROČAMO VSEM

Dopade se mi Stanetov smisel za humor x:Dx :palec:
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#56 konj

konj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 1. marec 2004, 16:18

Pozdravljeni vsi skupaj :palec: x:)x

vidim, da se tema vrti okoli homeopatije,...pa ni bilo doslej še nič kaj konkretno praktičnega povedanega. Sem v zadnjih letih dala skoz homeopatsko zdravljenje, pa vam bom na kratko malo predstavila kako zgleda homeopatija oz. zdravljenje v praksi.

Zdravljenje je predpisano individualno,..kar pomeni, da tisto kar je predpisano za osebo A ne velja za osebo B! To pomeni tudi, da je dolžina zdravljenja odvisna od posameznega primera oz od resnosti zdravstvenih težav posameznika. Če gre za bolj ali manj prehodno zadevo, potem je lahko dovolj par mesecev, za bolj resne,"kronične" zadeve, pa ponavadi okoli dveh do treh let. Moje je trajalo dobre tri leta.

Zdravljenje zajema v prvi vrsti dieto. Homeopat ti predpiše vrsto živil, ki so primerna zate osebno oz. katera bodo preskrbela tvoj organizem z manjkajočimi snovmi. Poleg tega izbora hrane, homeopat določi še izbor zelišč, katera se uživa v obliki čajev (1l/dan). Ta dieta predstavlja glavni del zdravljenja in se jo je potrebno res striktno držati, drugače je ves trud zaman. Ta homeopatska zdravila, katere ste že vi omenjali, so vbistvu le dodatek tej dieti. Če se ne držiš diete, tud ta zdravila nimajo pravega učinka. Osnovno bistvo homeopatije je namreč zdravljenje s pomočjo narave, kar pomeni brez te kemije, ki jo predpisujejo navadni zdravniki. Vendar, ker bi zdravljenje zgolj na podlagi pravilne diete, trajalo predolgo (do10let), ta zdravila pospešijo celoten proces zdravljenja. In ker ga res zelo pospešijo (z 10 na 3 leta je velika razlika!), si homeopatskega zdravljenja pravzaprav ni moč predstavljati brez njih.

Drugače so pa zdravila (večinoma dosegljiva v obliki malih kugelc) prvotno ekstrakti določenih rastlinskih, živalskih ali mineralnih snovi (npr. orlova kri, arnika,mineral manganum..itd). Pri izdelavi uporabijo nek postopek redčenja in potenciranja. Bolj je snov razredčena, višje potence je, in tudi močnejši učinek ima. Na koncu nosi v sebi le informacijo (tistega ekstrakta). Z uživanjem teh zdravil, se te informacije prenašajo organizmu. Zdravilo je potrebno nekaj časa jemati, predno začne učinkovati (ali drugače:mora se nabrati dovolj teh informacij, da organizem začne reagirati nanje in se drugače obnašati). Ker gre pravzaprav zgolj za informacijo, so ta zdravila zelo občutljiva. Pol ure pred in po zaužitjem teh zdravil ne smemo zaužiti ničesar, razen vode. Kakšen močan, specifičen okus ali duh, npr po mentolu, že izniči učinek zdravila.In seveda držati se je potrebno diete. Drugače pa so zdravila na vodni osnovi in jih uživamo tako, da jih stopimo v ustih (oz natančneje pod jezikom).

Potek zdravljenja: organizem začne reagirati (čisto na začetku) na zdravljenje po 3-4 mesecih. To se kaže večinoma s poslabšanjem stanja (kar zna biti seveda neprijetno). Logika je taka: poslabšanje stanja je pozitivno, saj to pomeni, da je zdravljenje uspešno, organizem se odziva na zdravljenje.Kajti pri homeopatiji se organizem sam bojuje proti bolezni oz. svoji nemočnosti (brez pomoči kemije). Mi ga vbistvu samo spodbudimo k temu, ga izzovemo. In v začetku je obrambna moč organizma zelo šibka. Zato tudi ta obdobja poslabšanja trajajo dlje. Sčasoma se organizem okrepi, zgradi nek obrambni mehanizem (na splošno: izboljšuje se imunski sistem)...in tudi obdobja poslabšanja so venomer krajša. Seveda le-tem sledijo obdobja izboljšanja x;)x (ko si lahko malo odahneš). Kolk zelo in hudo te šraufa, je čist odvisno od tega, kolk resna je vsa zadeva. Nekateri tega ne občutijo sploh, drugim pa zna biti tud zelo neprijetno. Ampak to je pomembno vedet, ker smo navajeni tiste kmečke logike, da zdravljenje (s pomočjo kemije) deluje hitreje in takoj pozitivno,.... Potem marsikdo to pričakuje tudi pri homeopatiji in posledično pri prvem poslabšanju stanja reče:"Ah, to pa ne deluje!" in zavrže vse skupaj. Rezultat ostane seveda poslabšano stanje. Potem pa govori naokoli, da vsa ta zadeva ne deluje. Pač,.. daljše je zdravljenje, več strpnosti in discipline je potrebno. S pomočjo homeopatije se stanje dolgoročno izboljša, če se zdravimo prek kemije, pa so učinki le začasni...ko popustijo, pristanemo pri močnejši kemiji...itd -sej vsi vemo kako gre, a ne?!

Sem že dost napisala,...pa imam še nekaj v mislih...

Aja, opisala sem čisto homeopatsko zdravljenje... Lahko se homeopatska zdravila uporablja tudi kot dodatek pri navadnem zdravljenju, je priporočljivo..(mislim, da je pol tud brez diete). Samo mora zdravnik to res obvladati, ker homeopatija je pa tolk eksaktna veda, da moraš red ogromno vedet, da si jo upaš sploh uporabljat.

Ok, tolk bi bilo zaenkrat,... če sem pa kaj pozabila, me pa spomnite x:)x

#57 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 2. marec 2004, 09:25

Zivjo Konj - dobrodosla med nami! x:)x
Hvala ti za tvoj izcrpen post! :palec:
Ja, tako nekako smo si tole predstavljali, vsaj jaz. x:Xx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#58 NatašaT

NatašaT
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 2. marec 2004, 19:55

Pozdravljeni !
Hvala konj res veliko veš o tem.
Jaz sem pri celi stvari še dokaj nova in iščem informacije o homeopatiji.
Zanima me ali je z tem tudi možno zdraviti neplodnost ( moško ) ?
Lep dan vam želim
N

#59 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 2. marec 2004, 20:48

Če je problem v prenizkem pH sperme in so semenčice lene ali jih je malo, kar je najpogostejši primer, se da zagotovo.

#60 Buddha

Buddha
  • Brez statusa
  • Št. objav: 3 845

Objavljeno: 2. marec 2004, 20:51

x:Dx
.vedno iščem Vzrok problemov in njihove Zdrave rešitve

#61 konj

konj
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 417

Objavljeno: 2. marec 2004, 21:19

Zanima me ali je z tem tudi možno zdraviti neplodnost ( moško ) ?

Me veseli, da sem vam postregla s pravimi informacijami. x;)x x^x

No, drugače pa vem toliko, kolikor sem sama izkusila. Pri meni je vse skupaj malo dalj časa trajalo, zato sem se oborožila s potrebnimi podatki, ker edino tako sem si lahko bolj razložila, kaj se dogaja z mano, sam potek zdravljenja,kaj lahko pričakujem,itd... in sem pol tud lažje dočakala konec. w:Iw

Glede neplodnosti: žal ne vem nič o tej temi, ker se doslej nisem nikoli srečala s tem področjem, zato tud nisem kaj brskala za takimi informacijami.

Vem pa, da se da v knjižnici dobiti eno knjigco z naslovom Homeopatija (je bele barve) in tam notri sem enkrat zasledila nek seznam bolezni in "bolezni", ki jih homeopatija lahko zdravi. Ne morem pa reči, da tam notri piše vse. Najboljši odgovor boš dobila pri samem homeopatu. Najprej, če je to možno zdraviti, potem pa (na podlagi pregleda), če je to možno zdraviti pri vašem partnerju (najbrž odvisno od vzrokov za neplodnost).

Pa priporočam ti, da najdeš kakega dobrega homeopata (malo preveri). x;)x

lp x:)x

#62 AIDAN

AIDAN
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 5. marec 2004, 12:25

Mene pa zanima, če je že kdo jemal homeopatsko zdravilo, ki odpravlja anksioznost in nervozo ter ostale simptome.

lp

#63 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 5. marec 2004, 14:17

Oj, Aidan, zivjo in dobrodosel! :) :palec:

Lahko bi pa poskusil s katerimi od Bachovih kapljic?
S slednjimi imam zelo dobre izkusnje (docim s homeopatijo pa se se nisem seznanjala)...

Pa bolj moras biti konkreten.. 'Ostale simptome' - cesa?
Anksioznost (pretirana zaskrbljenost) je presiroko morda, homeopatski (kot tudi Bachovi) pripravki delujejo lahko toliko bolje, kolikor vec podatkov imamo o tezavah oz. bolezni.

Tako bi si recimo lahko izbral med Bachovimi kapljiucami Trepetliko, prav tako pa morda tudi Cesnjo ali Brest (v primeru slednjega predvsem pri obremenjenosti, zaskrbljenosti zaradi prevec oz. odgovornega dela ipd.)...
Tako da - fino je poznati malo vec okoliscin.
Ne glede na to, ali gre za homeopatijo ali druge pristope.

Ziher pa bo kdo povedal se kaj vec oz. konkretno s podrocja homeopatije. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#64 AIDAN

AIDAN
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 8. marec 2004, 08:16

Mi lahko poveš kaj več t.i. Bachovih kaplicah in kje se lahko dobijo.

lp

#65 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:20

Aidan!
Imamo nekje tole, pa se ta hip ne spomnim, v kateri temi oz. kaksen je naslov - mislim, da je bil podan tudi nek info (ker sicer je te kapljice tezko dobiti, navadno smo jih narocili komu, ki je sel v London, vendar se mi zdi, da so omenili, da se da nekje dobit).
Morda se kdo spomni, sicer kasneje sama poiscem...
Tule pa imas en fajn clanek, kjer je vec o tem: Edward Bach: 12 zdravilcev in njihovih pomocnikov. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#66 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 8. marec 2004, 13:22

:vragec:


hmmmm.....
kdo je klele doma iz opatije x:Dx x;)x


666 zlomkou....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#67 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 8. marec 2004, 14:32

je tam samostan ?

#68 tiggy

tiggy
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 61

Objavljeno: 27. maj 2004, 10:45

ok jest se že ene 15 let, torej skor celo življenje zdravim z homeopatijo, pa imam zelo dobre izkušnje (v navadno medicino sploh ne verjamem več :o|o: )

neki časa sem se "zdravla" pri dr.Pajnterju, sm vidla, da ga je nekdo omenu, pa je blo uredu, zdej pa ponavadi kr moja mama določi, kaj morem uzet, če se prehladim, ...

pa še neki osnov tud od mene, ker mislm, da ni nihče napisu, kako je ta stvar sploh nastala:

--Približno pred dvesto leti je zdravnik Samuel Hahnemann preučeval kinin in ugotovil, da če zdrav človek vzame odmerek, dobi vse znake napada malarije.

Začel je sklepati, da simptomi malarije niso znaki bolezni, ampak, znaki odpora, ki ga teli nudi bolezni. Na prostovoljcih je začel preizkušati tudi druga zdravila in prišel do zaključka, da bi bilo zdravilo, ki je sprožilo določene simptome pri zdravem človeku, zdravilo za enake simptome pri bolniku. Torej bolezen je zdravil z boleznijo samo.
Ko je Hahnemann objavil svojo teorijo so zdravniki in lekarnarji, ki so zagovarjali sodobno medicino ugotovili, da bodo ob zaslužek in so se uprli. Zato homeopatija še danes ni uradno priznana, čeprav je v nekaterih državah dovoljena.
Osnova homeopatskega zdravila je osnova iz rastlin, mineralov,... in destilirana voda ali alkohol. osnova je razredčen v razmerju 1:1000 ali pa 1:10000, .....vendar imata obe potenci enako močan učinek. Če je razredčena 1:100 se uporabi oznako 1C tako se nadaljuje do 10C, nato pa se začne uporabljati oznako D. (odvisno od zdravnika, kako bo označil razstopino. Nemci uporabljajo D-je, Italijani in Francozi pa C-je). v bistvu, naj bi bilo tako, da bolj, kot je stvar razredčena, torej manj, kot ji je-višja potenca- bolj naj bi delovala

Homeopatski zdravnik ponavadi najprej opravi običajen pregled, ki se sklada s pregledom pri splošnem zdravniku, nato pa si pri nadaljnem določanju zdravil pomaga z biotenzorjem ali nihalom. Nekateri zdravniki pa začnejo kar takoj z radiestezijo.
Vendar homeopat ne upošteva samo znakov bolezni, ampak tudi pacientovo osebnost in razpoloženje. Kako se pacient odziva na določene dražljaje v času bolezni, katera hrana mu prija in katera ne.
Glede na to začne homeopat izbirati zdravilo in potenco. Tudi to določi glede na pacienta, saj zdravilo ne bi nič bolje delovalo, če bi uporabil C10 namesto D12. prva tako določi število kapljic, ali tabletk, ter čas, ko je potrebno vzeti določeno zdravilo.

Poglavitni argumenti uradne medicine so, da je homeopatija v bistvu neznanstvena, ker njeno delovanje ni dokazano. Homeopati ne testirajo svojih zdravil, kot to počne uradna farmacija. Če bi testirali homeopatsko zdravilo ne bi našli sledi zdravila, ampak samo alkohol ali destilirano vodo --vsaj pri višjih potencah. Homeopatska zdravila delujejo na nivoju encimov. Na prenašanju informacije, ki se shrani v atomih alkohola in vode. Homeopatska zdravila nimajo stranskih učinkov in tudi, če bi zdravnik slučajno predpisal napačno zdravilo, to ne bi moglo škodovati.

#69 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 27. maj 2004, 10:51

O, fino, zelo pohvalno, prvic da si sploh nasla in drugic, da si tako konkretno napisala, zelo kul! x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#70 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 27. maj 2004, 11:36

Se malo 'globje' :
www.angelfire.com/clone/breza3/razno/homeopatija.doc

Namerno napisano brez 'http://' , ker direkten klik zal ne dela, tako da copy/paste varianta...

#71 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 8. junij 2004, 23:00

Pravkar se je na TV1 končala oddaja o homeopatiji. Znanstvenega dokaza za učinkovitost niso našli, ker je predpostavka napačna. Oddaja me je še bolj prepričala v to, da je moja trditev pravilna.
Če je kdo gledal, me zanima njegovo mnenje. Oddaja bo verjetno jutri ponovljena.
Ponavljam svojo trditev za osvežitev spomina.

HOMEOPATIJA

Pri homeopatski metodi redčenja igra biokoda le vlogo nosilca informacije.
Kode.
Kot pri računalniku.
Lahko tolčeš po tastaturi z vsemi desetimi, toda le en udarec po pravi tipki ti odpre pravi program.
In le en elektron, en bit informacij na tastaturi jezika bo pravi.
In več možnosti je, če tipkaš le z enim prstom, kajti z večimi hkrati blokiraš tudi pravo tipko.
In lizanje zdrave soli, ki je v bistvu homeopatska metoda, ti zelo povečuje verjetnost, da bo zadetek uspel.
Toda le odpiranje programa brez količinskega vnosa zdrave soli bo le kratkega veka.

#72 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 9. junij 2004, 23:07

Vrba, pridi na party :palec:

#73 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 10. junij 2004, 23:15

http://www.lunin.net...&t=3441&st=1025

#74 vanja

vanja
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 777

Objavljeno: 11. junij 2004, 13:37

Tudi, jaz sem gledala, kaj vem, jaz kar verjamem v to razredčeno vodo !
Kaj pa če so to zato posneli, ker uradna medicina to ne potrjuje? Velikim je pomagalo ! x?x

#75 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 13. junij 2004, 15:41

Tudi, jaz sem gledala, kaj vem, jaz kar verjamem v to razredčeno vodo !
Kaj pa če so to zato posneli, ker uradna medicina to ne potrjuje? Velikim je pomagalo !  x?x

http://www.salesalut...ge2.asp?ID=2473




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (2)

Člani: 0 - Gosti: 2 - Skriti člani: 0