Juhe, čorbe, mineštre...
#176
Objavljeno: 24. februar 2005, 23:26
500 g belušev
30 g masla
20 g moke
1 dl smetane
1 rumenjak
sol
poper
ščep muškatnega oreška
zelen peteršilj
Očiščene beluše skuhamo do mehkega v osoljeni vodi (največ pol ure) in jih odcedimo.
Na maslu popražimo moko, ki pa ne sme zarumeneti. Prilijemo nekaj vode v kateri smo kuhali beluše, dosolimo in popramo, dodamo beluše, razen nekaj glavic, ki jih shranimo, ostalo pa fino zmeljemo s paličnim mešalcem. Prilijemo še preostalo vodo, dosolimo in popramo ter zmanjšamo temperaturo, da le rahlo vre.
Vmešamo še žvrkljano smetano in rumenjak, začinimo s prahom muškatnega oreška in segrevamo le toliko, da se zgosti, zavreti ne sme več.
Predno ponudimo potresemo s sesekljanim peteršiljem
Preverjeno, res dobro
#177
Objavljeno: 6. avgust 2005, 13:47
kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice...
#178 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. avgust 2005, 14:00
Karkoli boš naredila, nikar ne delaj Michelline napake z začimbo in soljo.<{POST_SNAPBACK}>hmmm... mam ogromen lonec buck, narezanih na kockice.. zdaj bi pa iz tega scarala neko minestrico, ki bi jo lahko tud zmrznit dala, da bo za veckrat..
kako special idejo kdo? saj bom verjetno mal pobrskala po hlailniku, pa dodala krompir, paradajz in kaksne zitarice...
Ko boš svojo neslano mineštrico odmrznila in segrela na 65°C, ji dodaj surovo začimbo ( origano, peteršilj, poper, olivno olj, poper, čili itd ) in zdravo sol in bo enaka, kot da si jo ravnokar skuhala
#179
Objavljeno: 6. avgust 2005, 14:16
No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo
#180 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. avgust 2005, 14:38
Pridem probat<{POST_SNAPBACK}>Ja, ja Sstane, vem Si me ze cist fajn vzgojil, sploh vec ne pomislim, da bi solila prej, dokler se ne ohladi
No, preprazla cesen in cebulco na olivcu, pa dodala bucke, krompir, mal paradiznika, kozarcek mesanice zitaric za jesprenovo juho, pa mal origana in bazilike (posusen; svez pride na koncu).. pa da vidmo kaj bo nastalo
#181
Objavljeno: 6. avgust 2005, 15:17
iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem...
#182 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. avgust 2005, 15:49
Kako je včasih kuhala, ne vem, zadnjič na delavnici je bilo vse super, kar sem poskusil<{POST_SNAPBACK}>Lahko Men je vsec
iii, kok se mi pa fajn zdi, ko kr tko neki na blef, pa cist fajn uspe Pa tolk me je mat sekirala kako ne bom nic znala skuhat, ko doma nikol nisem...
No, malo soli nsem že moral dodati
#183
Objavljeno: 6. avgust 2005, 16:08
#184 Gost_sstane_*
#185
Objavljeno: 6. avgust 2005, 16:21
sej kuha dobr, ja... na sol jo bo pa se treba navadit..
#186 Gost_sstane_*
Objavljeno: 6. avgust 2005, 16:52
Zakaj si se ustrašla, saj ne grizem, mame so pa vse dobre kuharice, dokler jih hčerke ne prehitijo<{POST_SNAPBACK}> sem se ze ustrasla
sej kuha dobr, ja... na sol jo bo pa se treba navadit..
#187
Objavljeno: 20. januar 2008, 10:43
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (1)
Člani: 0 - Gosti: 1 - Skriti člani: 0