Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lunini vozli


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
168 komentarjev na to temo

#151 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 16. april 2007, 09:02

[quote name='tea6' date='15. Apr 2007, 20:36' post='831834']
Lunca, hvala ti za odgovor....res, še kako drži to , kar si napisala. Naučiti se deliti z drugimi in življenjske preobrazbe:) Delati na projektu sedanjosti ( dharmi ) in se ne ukvarjati več s preteklostjo oz. se naučiti iz nje ( karma ).

:palec: :palec: To, to, to je vse bistvo. Kar precej časa porabimo, da se prebijemo do tega spoznanja, eni prej, eni kasneje.

#152 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 16. april 2007, 10:09

kak je res....js sem tudi dolgo rabla, da sem dojela
južnega sem že čisto skapirala :vio:
severni mi pa še dela mal problemov x:Ix x:Dx
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#153 MISR TAJA

MISR TAJA
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 16. april 2007, 10:35

Klarus,

saj si na istem kot vsi ostali....pridno se ukvarjamo z južnim vozlom...tam smo že upeljani, to nam je znano...tam smo varni...a moramo se usmeriti na področje, na katerega nam nakazuje severni lunin vozel...tu pa smo na spolzkem, neznanem, tako da nas mora dostikrat nekaj " od zunaj" prisiliti, da spoznamo, na čem moramo delati. Sem preizkusila ( in še čutim, haha ) na lastni koži, kako to gre
! Še sreča, da je ta trda... x;)x x:)x In res je zanimivo, katero koli natalno karto od prijateljev, znancev sem pogledala, vsi so pridno aktivni na področju J vozla....ampak res brez izjeme:)

lp, T

p.s. Hvala Lunca, srček si, saj veš...

To temo je popravil/a MISR TAJA: 16. april 2007, 10:35


#154 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 16. april 2007, 11:15

kak je res....js sem tudi dolgo rabla, da sem dojela
južnega sem že čisto skapirala :vio:
severni mi pa še dela mal problemov x:Ix x:Dx



x:Dx x:Dx :palec: Seveda, sej tle je fora, tam kjer je južni, si enkrat že vse obvladala, pri severnem pa moraš še delat. x;)x


p.s. Hvala Lunca, srček si, saj veš...



x:Dx x:Dx x:Ix Hvala. x:Xx

#155 lea

lea
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 328

Objavljeno: 16. april 2007, 11:22

*True Node Pisces 25°00'13 end of house 9 retrograde
Planets at the end of a house are interpreted in the next house. *
kaj pa vse tole pomeni, prosim, prosim? :inocent:
ok!
severnega imam v deseti, če prav razumem, južnega pa v četrti. a to pomeni, da me dom oz. družina podpira, v karieri sem pa bolj takotako?

#156 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 16. april 2007, 12:42

Lunini vozli v 12 znamenjih



Severni Lunin vozel v Ovnu - Južni Lunin vozel v Tehtnici

Vaša pomembna naloga v tem življenju je, da se več upate, da zastopate bolj jasno vaša stališča in da razvijete vašo samostojnost. Dajete lahko le toliko, kolikor imate! Motnje bodo lahko nastali pri najdenju samega sebe in samo-uresničitve pri tem, da iz navade pričakujete od drugih preveč, da imate neupravičene pravice in da mislite, da je svet bil samo zato ustvarjen, da se imate vi dobro. Pri tem morate paziti, da je cilj uresničitve le tako možen, če upoštevate tudi druge osebe in jih spoštujete, ter jim dovolite da razvijejo lastno individualnost, da gredo lahko svoja pota in da so z vami v harmoniji.



Severni Lunin vozel v Biku, Južni Lunin vozel v Škorpijonu

Mirne volje lahko koristite še bolj vaše prebrisanost, domiselnost in praktične sposobnosti. Zelo dobro znate ravnati z materialnimi vrednotami in privlačite posest, kakor tudi osebe, ki si so negotovi. Tem osebam morate pomagati, da odo razvili moč, vendar pa morate paziti nato, da ne boste postali odvisni od njih. nekateri astrologi govorijo o zlorabi seksualne energije v prejšnjem življenju (južni vozel v Škorpijonu). Sedaj morate spremeniti poželenje v ljubezen in strmenje po moči v spoštovanje.



Severni Lunin vozel v Dvojčku, Južni Lunin vozel v Strelcu

Življenje od vas zahteva, da se ukvarjate intenzivno z drugim osebam in družbo. Ne morete kar svetu obrniti hrbet in ostajati v ozadju z vašimi prepričanjem in mnenjem. Možnost imate spoznati različne ideje. Poživite lahko vaše okolje z svetovno odprtimi, optimističnimi nazori. Zato je potrebno da opustite nekatere od vaših starih predsodkov in si dopustite, da pride do izmenjave mnenj čeprav ste pretirano individualistično usmerjeni.



Severni Lunin vozel v Raku, Južni Lunin vozel v Kozorogu

Vaše ideale in energije ki jih umirajte na domačo področje in družino, lahko pripelje do solidne podlage, in izpopolnitve. Pogoste ste ključna oseba v družini ali ožji življenjski skupnosti. Senzibilen ste in imate globoko sočutje za skrbi in pomanjkljivosti drugih. Morda pa si želite več javne pohvale ali dosežek celo pozicijo moči. Če je tako morate preveriti, ali ne igra pri tem vaša ranjena nečimrnost pri tem vlogo: premisliti morate tudi ali sta vredna javni uspeh in javno spoštovanje toliko, da bi zaradi tega trpelo družinsko življenje. Sprememba: Materialne misli je potrebno podrejati finemu, občutljivemu sočutju.



Severni Lunin vozel v Levu, Južni Lunin vozel v Vodnarju

Imate vodilne sposobnosti, pri tem pa morate biti neodvisni. Ste toplo-srčni in imate zdrav ponos, kar je znak da se marate. Če imate občutek, da ste za zgoraj omenjene zadeve premajhna riba, potem vam manjka pogum, kar pomeni, da se morate kultivirati sposobnosti vodenja.



Severni Lunin vozel v Devici, Južni Lunin vozel v Ribi

Vaše velike sposobnosti so Jasnost mišljenja, direktnost v vedenju, sposobnost razločevanje pri razsodbi in duševna odkritost, ki pa jih morate šele razviti. Ne bom vam pomagalo, če se boste pognali v beg pred življenjem, se predajali le čutnim izkustvam.



Severni Lunin vozel v Tehtnici - Južni Lunin vozel v Ovnu

Najbolj vas veseli, če zmagate brez napora in če lahko uživate življenje, brez da vam je potrebno kaj veliko storiti. Zadosti ste diplomatski, imate okus in ste privlačni, s tem pa veliko »pade kar iz neba«. Vaša naloga je, da ne vstajate v samoljubju, ampak se potrudite za druge in za njihovo ljubezen, ter jim služite. To pa ni lahko, posebno ker delate ravno tako, kot vam je volja, ste jezni in bi radi izpustili agresijo ali pa bi najraje šli z glavo skozi zid.



Severni Lunin vozel v Škorpijonu - Južni Lunin vozel v Biku

Za iskanje pravih vrednotite pripravljeni izzvati najbolj skrajne življenjske situacije, ker poskušate preživeti. Namen je da ne povozite druge z vašo energijo. četudi boste morda omahovali, ker bi to pomenilo ogrožanje vaših materialnih ciljev in odcepitev od udobja, je pri tem pomembno, da se ne lotite tega z nasilno uveljavitev.



Severni Lunin vozel v Strelcu - Južni Lunin vozel v Dvojčku

Pridobili boste v življenju če boste bolj odprli vaše obzorje, s potovanjem v tuje dežele spoznavanje tujcev in, kultur in novih spoznanj. Lahko bi celo postali pionir na vašem področju. Sicer pa se izražate kar direktno, in morda s tem druge ranite. Potrebno bo tudi nadzorovati vašo površnost in si privoščiti več stabilnosti – s tem pa ni nujno da boste s tem omejili vašo željo po svobodi!



Severni Lunin vozel v Kozorogu, Južni Lunin vozel in Raku

Vaš poklic in po možnosti delo v javnosti je za vaš pravi življenjski eliksir. Če boste premišljeno dela na vaših poklicnih idealih, imate uspeh, lahko pomagate drugim s tem pa si ustvarite fundament. V prvi polovici se bolj izogibate javnosti in se raje ukvarjate z domačimi ali hišnimi zadevami, saj ste duševno tam bolj doma, kot zunaj. Vendar pa boste spoznali, da izpustitev energije v javnosti lahko prinese tudi zadovoljitev notranjih sil. Drugače boste namreč imeli doma več nedokončanih projektov in na koncu zadevo gledali skozi rožnata očala.



Severni Lunin vozel v Vodnarju, Južni Lunin vozel v Levu

Spoznati morate vašo vlogo in naloge v družbi. Razvoj lahko podprete s dejavnostjo na socialnem področju. V tem življenju ni pomembna vaš sijaj in vaša slava (kot nekoč), ampak kaj bi lahko koristnega storili za človeštvo te je potrebno odkriti, širiti in jih graditi, da bodo imeli vpliv na družbo.



Severni Lunin vozel v Ribah, Južni Lunin vozel v Devici

Vaša nadarjenost je, da imate sočutje za usodo mnogih oseb; znate spoznati kateri vzorci obnašanja ter svetovni nazori so preveč odreveneli in ne veljajo več, in imate slutnje in inspiracije o smislu življenja in poti duše. Ali ste jih že odkrili in jih razvili? Verjetno se še vedno trudite, da bi uskladili jasen red, metode ter vašo kritiko iz navade s pritekajočo intuicijo in transcendenco. Vaša preobrazba je v tem, premagate skepso in načrtovano strmenje po varnosti, kajti to je vaša stara karma. namesto tega bi bilo bolje da bi dopuščali več prostora senzibilnosti, sentimentalnosti, idealizmu in se bolj odpirali nezavestnemu in z višjo inspiracijo



Lunini vozli v hišah



Južni vozel v 1. hiši – Severni vozel v 7. hiši

V prejšnjem življenju se je oseba preveč ukvarjala sama s seboj, živela je zaprta sama vase, ali pa je bila celo egoistična; sedaj mora živeti bolj javno ali pa se posvetiti drugim.



Južni vozel v 7. hiši - Severni vozel v 1. hiši

Tu velja obratno. Oseba je pustila, da so jo vodili drugi, ali pa je upoštevala samo mnenja drugih, morda se je tudi povsem posvetila svojemu zakonskemu življenju itd.. Sedaj mora razvijati svojo samostojnost, svojo av­tonomijo, spoznati samo sebe, ne da bi se ji bilo treba opirati na ljudi okrog sebe.



Južni vozel v 2. hiši - Severni vozel v 8. hiši

V prejšnjem življenju se je oseba ukvarjala predvsem z zemeljskimi dobrinami; sedaj se mora od tega odtrgati in sprejeti negotovost ali nestabilnost.



Južni vozel v 8. hiši - severni vozel v 2. hiši

Oseba se je v prejšnjem življenju zadovoljila z življenjem na meji realnega; sedaj mora njeno znanje obroditi sadove, vključiti mora dobljene izkušnje, predvsem na področju spolnosti.



Južni vozel v 3. hiši - Severni vozel v 9. hiši

oseba si je nabrala obsežno praktično znanje. V tem življenju si mora pridobiti bolj vzvišeno vedenje, učiti druge tisto, kar je spoznala ali pa se odmakniti od svoje okolice.



Južni vozel v 9. hiši - Severni vozel v 3. hiši

je imela v prejšnjem življenju najvišje vedenj, mora to znanje uporabiti v korist drugih.



Južni vozel v 4. hiši - Severni vozel v 10. hiši

je bila preveč navezana na svoje korenine, dom, sedaj se mora izžeti v zunanjem svetu.



Južni vozel v 10. hiši - Severni vozel v 4. hiši

Nasprotno pa je ta oseba živela preveč v javnosti, da bi se dovolj zanimala za svojo družino, sedaj se jo mora ustvariti in jo varovati, morda se bo zaradi tega, ker je bila prej preveč usmerjena v javnost, sama oklenila intimnih, družinskih vrednot.



Južni vozel v 5. hiši - Severni vozel v 11. hiši

je v prejšnjem življenju živela preveč egoistično in individualistično ali samo z mislijo na trenutne užitke; sedaj mora svojo čustveno sfero povečati in se posvetiti radosti drugih, skratka usmeriti se v kolektivno.



Južni vozel v 11. hiši - Severni vozel v 5. hiši

prejšnje življenje je temeljilo na prijateljstvih in podpori drugih. Oseba bo sedaj lahko ustvarjala sama zase. Veliko se bo morala ukvarjati tudi s svojimi otroki in njihovim razvojem.



Južni vozel v 6. hiši - Severni vozel v 12. hiši

po življenju, posvečenem malim vsakdanjim problemom, se bo lahko oseba sedaj posvetila višjim ciljem, na primer pomagala bo trpečim ali pa se bo posvetila meditaciji v samoti.



Južni vozel v 12. hiši - Severni vozel v 6. hiši:

oseba je živela osamljeno, trpela je zaradi pomanjka­nja svobode, vendar pa je zaradi tega razvila posebno modrost. Sedaj bo morala uporabiti svoje karmične izkušnje in pomagati olajšati vsakdanje življenje drugim. Lahko gre tudi za obvladanje zdravilskih veščin.



Os zodiakalnih znamenj, v katerih se nahajajo lunini vozli, nam pomaga s podatki, prav tako pa tudi aspekti, ki jih tvorijo s planeti: Neharmonični aspekti lahko pomenijo zapleteno inkarnacijo, harmonični aspekti pa uspešno in cvetočo karmo.


Kaj pravijo drugi o luninih vozlov?



O astrološkem pomenu luninih vozlov imajo astrologi različna mnenja. Tu bodo predstavljeni le nekaj najbolj izrazitih.



Dr. Mohan Koparkar, Lunar Nodes: Lunini vozli v bistvu niso realne točke v splošnem astronomskem smislu, zato je bil njihov pravi pomen bolj ezoterične narave. Os luninih vozlov deluje kot prazna cev, ki povezuje neznano preteklost z znano sedanjost. Na kratko povedano povezujejo lunini vozli praznino med bivšo življenjsko obliko s se danko duševno strukturo in s tem njihovo mogočno obliko k bodočim obliki duše.



Ernst-Günther Paris, Ključ do horoskopa, knjiga I

Z razliko od planetov nimata vozla svoje lastno dejaven vpliv. Torej so latentne, sprejemajoče točki vpliva, tako kot vrhi hiš, ki dobijo šele pomen, če tvorijo aspekt z ostalimi planeti. Brez aspektov lunine vozle lahko preziramo. Če pa so aspekti je potrebno upoštevati sledeče: severni Lunin vozel je po naravi harmoničen, medtem južni ni harmoničen. Lunini vozli ustvarjajo nove povezave ali razdvojitve v človeških odnosih.



Donna Van Toen, Astrološka knjiga o Luninih vozlov

… pokažejo pretekli in prihodnji karma.

… pokažejo kako si naravnan do tvojega okolja in kako se povezuješ z njim.

… predstavljajo točke smole in sreče.



Isabel M. Hickey: Astrologija - Kosmična znanost

Sodobni astrologi ne poudarjajo zadosti lunine vozle in njihovo pomembnost. Južni vozel pokaže pot najmanjše odpora, pač tisto kar smo navajeni iz prejšnjega življenja, katerega smo prerasli ali kar moramo opustiti. Severni vozel pokaže izhodišče: pot integracije, po kateri pridemo do izpolnitve. ... Luna vlada nad podzavestnem in lunini vozli vajo velik vpliv, če vemo opravka z podzavestnim modelom. Južni lunin vozel je na nek način povezan z podzavestno motivacijo preteklosti. Severni lunin vozel predstavlja nove oblike zavesti, ki jih moramo šele razviti. Včasih so rekli, da je severni lunin vozel ugoden južni lunin vozel pa neugoden. To mnenje ne delim. Če se oprijemamo preteklosti in se upiramo iti proti bodočnosti, novim in še ne razvitih izkušenj, oviramo s tem naš razvoj in rast. Kristalizacija pa ni slaba – le neumna. … Severni lunin vozel predstavlja novo delo, ki jo moramo postoriti ali se jo lotiti, to so nove sposobnosti, ki jih moramo razviti. Južni lunin vozel je pot najmanjšega upora in seveda deluje na lahek način, ker je postal za nas vedno ponavljajoči vzorec – pač navajeni smo, in navada je vedno lahek način življenja. Severni lunin vozel je pa novi kanal, ki pa še moramo izkopati, to so novi izzivi in točka sreče.



Reinhold Ebertin v "Kombinaciji vplivov nebesnih teles

Princip luninih vozlov: navezava, povezava. psihološki ustreznik: (če pozitiven) prilagajanje, strmenje k povezavam, družabnosti, tovarištvu, obvezujoče bitje. (če negativen) pomanjkljivo prilagajanje, nedružaben, nesocialno vedenje, nezdružljivost.» -



Eleanor Bach v Astrologija A do Z:

Severni Lunin vozel je po kakovosti podoben kombinaciji med Jupi­trom in Soncem, Južni Lunin vozel pa Saturnu in Luni. … Lunini vozli naj ne bi smeli precenjevati.»



Bernd A. Mertz, na Sauter-Seminarju: «veliko astrologov imajo lunine vozle kot izredno pomembne, vendar pa se njihov pomen nenehno spreminja.



Martin Schulman, Karmična astrologija – Lunini vozli in reinkarnacija, del 1

«Danes se v astrološki skupnosti priznava, da nudijo lunini vozli glavni ključ do razumevanja življenja kot del nepretrgane niti. Veliko astrologov menijo, da vajo lunini vozli več pomenov kot preostali horoskop, no vemo d a temu ni tako, saj nam astrološki strokovnjaki potrjujejo, da odkriva izredno dobro znanje o planetih celo življenje človeka. … Lunini vozli predstavljajo odnos med vzrokom in učinkom, po kateri se vodi življenje. Predstavljajo razliko med mundano in spiritualno astrologiko. ... Lunini vozli so resnično točke duševnega magnetizma, od katerih eden vleče v preteklosti, drugi pa v prihodnost.»



­Dane Rudhyar, v Astrologiji osebnosti«

Ko študiramo lunine vozle, si ogledamo odnos med obhodnim tirom lune okoli zemlje in obhodnim tirom zemlje okoli Sonca. ... Pogled na lunini vozle pokaže odnos med <človekovo> voljo in <bogovsko voljo>, med zavestnim naporom, v jaz usmerjeno osebnost in nad-zavestno vodstvo ...Severni lunin vozel pokaže usodo, južni Lunin vozel pa voljo človeka. Os vozlov pokaže direktive usode, namen določitve in to kar je za tem preteklim namenom. …



Kaj pomenijo torej lunini vozli v horoskopu?

Po mojem mnenju prestavlja južni lunin vozel «Ahilovo peto» ega. Severni lunin vozel pa «nalogo» ali «smisel življenja», ki ga ponavadi nikoli zares ne spoznamo ali pa zelo pozno. Lahko bi poimenovali os luninih vozlov tudi kot os zavesti. Ker je s to povezano življenje in razvoj osebnosti na več ravneh: telesni, psihološki in duševni, brez da uporabimo tiste nekam grenke pomene izrazov karme ali usode.



Če povzamem, bi lahko povezala lunine vozle s sledeči pomeni:

Severni lunin vozel: integracija, privlačnost in napredovanje s pomočjo razvoja po lastni volje.

Južni lunin vozel: poziv do opustitve avtomatskih se ponavljajočih navad.



Slikovno si lahko zadevo predstavimo enostavnejše s hrano:

(Severni lunin vozel) predstavlja hrano, ki jo vsak dan jemo iz navade, ker se hitro skuha, ni veliko posode in povrh tega nam še tekne Ko pa pogledamo na sosedov vrt (južni vozel) vidimo osebo, ki vsak dan čepi, zato da plevel iztrebi, vidmo ga večkrat kako z matiko rahlja zemljo, pobira polže,... na kratko zaradi tolikšnega pridnega dela na vrtu ima tudi veliko lepega sadja in zelenjave, in sosed se nam zdi zelo zdrav in vitalen. Pa kaj, ko pomeni tako življenje napor, namreč v delu z vrtom in čas in kaj jaz vem vse. Povrh tega se moramo naučiti kuhati s tako hrano, ter spremeniti naš jedilnik in si vzeti še za to čas. Seveda je to nam že ob prvem pomisleku odveč. In prav tu je vozel (namreč naš Severni vozel), ki ga moramo razvozlati, da lahko pridemo do sladke breskve in s tem do popolnega užitka sadja, ki je, kot je znano, v južnih krajih najboljši.
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#157 lea

lea
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 328

Objavljeno: 16. april 2007, 12:47

:palec: hvala! :flowers:

#158 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 16. april 2007, 13:43

pa poglej razlago za 9. in 10, hišo..ker ponavadi je mix obojega :vio:
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#159 megi

megi
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 77

Objavljeno: 11. junij 2012, 10:02

Pozdravljeni, mi lahko kdo pomaga z odgovorom kaj mi prinaša v solarnem horoskopu lunin vozel v strelcu, v 10 hiši?
In za koliko časa to velja.


Hvala, hvala xsrcx

Upam, da sem prav pogledala in da ta karta velja :o|o:

Za slučaj podatki, če se komu da.
Kraj rojstva: Šempeter pri Novi Gorici
Ura: 21:38
datum:4.4.1978

#160 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 6. oktober 2012, 18:03

Meni še zdej ni jasno, če moram uporabljat Mean node ali True node. Na astro.com sta te dve možnosti. Problem nastane pri meni, ker spremeni znamenje!!! Pa še na nič stopinj imam podznak...tko, da lahko opravi konjukcijo v obeh znamenjih ....ne vem! Objavljena slika

#161 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 6. oktober 2012, 19:40

Meni še zdej ni jasno, če moram uporabljat Mean node ali True node. Na astro.com sta te dve možnosti. Problem nastane pri meni, ker spremeni znamenje!!! Pa še na nič stopinj imam podznak...tko, da lahko opravi konjukcijo v obeh znamenjih ....ne vem! Objavljena slika

jaz uporabljam true, ker je tako kot je... povprečje pa je narjeno zato, ker se v glavnem nazaj, vendar gre tudi naprej, pot pa maš naprej nazaj. In ker to ni neko nebesno telo, ampak sečišče so nardili tudi povprečen izračun.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#162 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 6. oktober 2012, 19:50

To je isto, kot z Lilith. True in Mean. Pa sem brala, da večina astrologov presega na Mean. Zato me je zmedlo...

Kakorkoli...Če odštejem 2 minuti, pade ascendent na 29. stopinjah Device in True Node točno nanjo. Če pa pustim rojstno uro, kot je zapisano v rojstnem listu, pa imam Tehtnico z Mean node točno nanjo.

Ja kje pa piše, da mi mora Vozelj past ravno na ascendent??? Objavljena slika

#163 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 6. oktober 2012, 21:18

To je isto, kot z Lilith. True in Mean. Pa sem brala, da večina astrologov presega na Mean. Zato me je zmedlo...

Kakorkoli...Če odštejem 2 minuti, pade ascendent na 29. stopinjah Device in True Node točno nanjo. Če pa pustim rojstno uro, kot je zapisano v rojstnem listu, pa imam Tehtnico z Mean node točno nanjo.

Ja kje pa piše, da mi mora Vozelj past ravno na ascendent??? Objavljena slika

Ne ne naj bi blo pri Lilith enkaj druzga, ker so razlike res velike, naj bi šlo za neko drugo temnoo Lilith in ne za to odnosno točko. Razlike med mean in true linini sešišči pa niso tko veliki. Mislim skoraj za pol znaka, to ni tko malo. Tu pa ne gre za tko velike razlike.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#164 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 7. oktober 2012, 07:30

Hvala! Torej priporočaš True node?

#165 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 7. oktober 2012, 10:07

Hvala! Torej priporočaš True node?

Ja, Lilith pa Mean.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#166 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 8. oktober 2012, 08:25

Mihela, kaj pa pomeni True node (Severni vozel) na 29. stopinjah Device pa še v 12.hiši? Nekak mi zveni kot neka težka karma...

#167 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 5. november 2012, 21:25

Vse ima vozle, Pholus kot prvi kentaur, Devilćs Rose...

#168 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 29. januar 2013, 23:00

tko no veste da je severni vozl zdej na točki novemberskega sončnega mrka?


astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#169 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 3. marec 2013, 18:21

Mihela, kaj pa pomeni True node (Severni vozel) na 29. stopinjah Device pa še v 12.hiši? Nekak mi zveni kot neka težka karma...

ne ni nujno, je lako zelo duhovna zadeva... 29 in 12 je duhovno, devica tudi, praktična uporaba duhonega znanja, močna intuicija in spodobnost koristiti drugim... zelo zanimiva zadeva ,šele zdej vidla... to pomeni da je južni v ribah v šesti, kar pomeni, da nam je lekcija kako duhvno energijo praktično uporabiti kot služenje že zelo jasna :)


astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0