Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Kako nama kaže?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
12 komentarjev na to temo

#1 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 16. februar 2013, 12:36

Ker sem nov na forumu bi najprej vse skupaj rad lepo pozdravil! :)

 

Vprašanje...

 

Skupaj sva 10 mesecev. Dosti je nekakšne čudne napetosti zaradi katere prihaja do kregov, pa vendar se imava zelo rada. Velikokrat mi je razum že govoril, da grem proč, ampak srce ne pusti. :)

 

Zato me malo zanima kaj nama kažejo zvezde in planeti. 

 

ona: 16.10.1988, 9:55, Slovenj Gradec

jaz: 31.07.1982, 22:38, Metković, Hrvaška

 

Za kakršnokoli pomoč bom zelo hvaležen.

 

Vesel bi bil tudi, če mi lahko priporočite kakšnega dobrega astrologa, ki bi mi mogoče lahko povedal kaj več.

 

Hvala! :)



#2 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 16. februar 2013, 22:46

Ko  dam vajini karti skupaj v eno karto kombin, kako funkcionirata kot eno, imata na vrhu 7. hise, ki predstavlja partnerstvo/sodelovanje, planet Uran. Ta v tej 7. hisi ni ugoden. V najboljsem primeru je za to partnerstvo boljse, ce je svobodnejse in da imata oba partnerja vsak zase dovolj prostora za lastno zivljenje. 

Notranjo osebnost tega partnerstva pokaze Luna v 1. hisi vajinega kombina : vezejo vaju zascitniska custva. 

Vajino Sonce oziroma vajina skupna osebnost ima ugoden polozaj : je skoraj na vrhu 5. hise, ki predstavlja veselje in kot pravis, da se imata rada. 

Venera in Mars, ki sta pomembna, v kombinu ne kazeta pomembnega vpliva, Venera je mimo ljubezenskih ali osebnostnih his.

Mars pa v 4. hisi doma povzroca fajt doma, o katerem govoris, lezi v vajini skupni 4. hisi, 4. hisa = dom. 

 

 

Grem na kompozit, še en nacin, kako se pogleda neko partnerstvo v eni karti. 

Naravo vajine notranje osebnosti vajinega partnerstva, vama pokaze Saturn, ki  lezi v 1. hisi. Saturn je planet tezav, zato to partnerstvo ni lahkotne narave in lahko dve osebi poveze tudi zaradi dolznosti. Taka zveza je vedno naporna. Ko se enkrat osebi povezeta, se pa tezko locita. 

Na vrhu 10. hise, ki predstavlja javnost, imata dva srecna planeta, Venera lezi na Jupitru. Pomeni odprtost in veselje do zivljenja zunaj, do skupnega uspeha in da lahko skupaj pridobita ugled in napredujeta. V 10. hisi je tudi Sonce in Merkur, torej je ta zveza usmerjena navzven.

Na splosno pa ta aspekt Venera konjunkcija dokazuje, da je v tem odnosu veliko ljubezni. 

Plutona imata v 12. hisi in ker lezi na vrhu 1. hise, obdrzi to zvezo, kot nekaksno lepilo, tudi ce so problemi. 

 

Če ne bi bilo Saturna v 1. hisi in Urana v kompozitu v 7. hisi, bi lahko clovek rekel, da vama je skupaj lepo. 

 

 

O vsakem posebej : 

 

Ti si Lev, v ascendentu (notranja osebnost) si Tehtnica s kar 4 planeti (v tej 1. hisi).  Si načelen, rad bi bil prilagodljiv, morda imas probleme s seboj, paziti moras na svoje zdravje. Imas mocno voljo, partnerstvo ti je pa zelo pomembno. Vcasih si prestrog do sebe, prevec zahtevas. Isces ravnovesje v zivljenju. Si prilljubljen v druzbi, pravi tvoja Venera, planet ljubezni, ki lezi v tvoji 10. hisi, to je podrocje zunanjega sveta in sluzbe. Ti rad delas in si uspesen. Rad skrbis za druge, znas potolazit. 

 

Ona je Tehtnica z ascendentom v Strelcu in Luno v Strelcu. Njena Luna pa tvori konjunkcijo s Saturnom in Uranom v 1. hisi. Mozno, da je pri njej tezak odnos s hladno in oddaljeno mamo ali pac borbe doma.  Ceprav je Tehtnica, tezi k neodvisnosti, ampak sama ne more biti. Lahko se zelo hitro otrese vsakih globokih custev in ljudi ne idealizira toliko. Pa tudi njena Venera v Devici, planet ljubezni, je nekoliko bolj razumska. Jupiter, planet velike srece, je v 7. hisi partnerstva, vrh 7. hise je v Dvojckih, kar pomeni, da je/bo morda imela v zivljenju vec zvez ali zakonov. V njenem zivljenju veliko vlogo igrajo njena prijateljstva, v tvojem zivljenju pa druzba nasploh. 

 

 

Sinastrija, to je  najpomembnejsi in osnovni vpogled v ujemanje. Planete enega polozimo ob planete drugega : 

 

Ti si Lev, ona je Tehtnica,  ti si v ascendentu Tehtnica, ona pa Strelka, oba pa imata Luno v Strelcu. Tvoj Mars lezi na njenem Soncu v Tehtnici. Sonce konjukcija Mars pomeni burno partnerstvo, kjer Mars skusa komandirat Sonce. Torej ti njo.

Tvoj Saturn lezi na njenem Soncu, Saturn sicer ohlaja tvojega Marsa in dodaja stabilnost, vendar po drugi strani bremza. Kriticnost s tvoje strani. 

Tvoj Pluton lezi na njenem Soncu : mocna zaveza, vendar si ti tisti, ki jo hoces obvladovati in je ne pustis.  Kar trije tvoji malefiki (nega. planeti)   lezijo na  njenem Soncu, njena Tehtnicina osebnost se  tezje izkazuje. Nevarna zveza je to, ko ni vec prve ljubezni, vcasih pride nasilje. 

 

In tvoja Luna lezi v dolgi konjunkciji na njenem Uranu in Saturnu. Mogoce obcutis spostovanje do nje in napetost, kot da bi se moral truditi za njo.   Oddaljenost je ze 9 *, morda ne deluje vec. Ker gre za tvojo Luno, kaze na tvojo podrejenost v vajinem odnosu. Boljse je, ce sta v sinastriji naglašena Spnce in Mars moskega in Venera in Luna zenske. Pri vaju je naglašeno njeno Sonce, zato ona hoce voditi, ti pa jo blokiras, ona pa tebe. Zato je tudi zanimivo. 

Tvoj Mars, planet spolnosti, dela lep tocen aspekt na njeno Luno in poudarja custva v tem odnosu. 

Obe Veneri pa sta v lepem aspektu v tocnem sekstilu. 

 

Ti mocni planeti vedno dve osebi zelo pritegnejo skupaj, vendar je zveza tezavna. Da dva en z drugim nehata travmirat, morata izgubiti svoje dolocene lastnosti,  sama sebe v odnosu do drugega morata toliko spremeniti, da energije tezjih (Saturn, Pluton, Mars), planetov ne delujejo vec, vcasih pa takrat hkrati tudi ni vec privlacnosti. Ali pa scasoma znova pride to, kar je, na plano. 

 

 

Za naprej : 

 

Ce bosta ostala skupaj,  vama letos jeseni krene na boljse,  jeseni in prva polovica 2014 bo sel tranzitni Jupiter preko tvoje Venere in tocke kariere. Tranzitni Jupiter v konjunkciji z Venero na splosno pomeni morda zate napredovanje, na splosno pa sreco v ljubezni in vec denarja.  Ce bosta sla ze narazen, bos to spet dozivel kot sprostitev in se bos pocutil boljse, se posvetil sebi, ker imas ugodne vplive ali srecal novo zensko. 

 

 

Ce ne gresta narazen,  kaze, da njena progresirana Venera 2015/16 pade na tvoj Saturn. Ta vpliv prinasa globoko zamero in  mozen razhod. 

 

 

*********************************

 

Moje mnenje o tej zvezi je, da ni priporocljiva . To si upam rect. Vidva ne moreta resit problemov en v drugem, krivih za te spore. ki naj bi bili krivi za te spore in ze zdaj v zacetku. Ker jih morda en v drugem sprozata. Tebi kaze še drugje kaksno srecno ljubezen, ampak je tudi vprasanje, ali jo bos znal ujeti. Morda bosta scasoma kot eno, ker se bosta znala en drugemu prilagoditi. Ampak na dolgi rok pa to ni priporocljivo : zaradi konjunkcije njenega Sonca na tvoj Mars, Saturn in Pluton. 

 

:palec: 



#3 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 17. februar 2013, 14:28

Še drugi povejte, kaj mislite o sinastriji, kot glavnemu vplivu med dvema, kjer prednjači Sonce zenske, na katerem lezi Mars, Saturn in Pluton  moskega. Na sreco so orbisi veliki, po 7 *, a vseeno. In 9* konjunkcija Urana in Saturna na Luni moskega. Ne dela vec morda, kljub temu pa je isto znamenje : kjer je nekdo zablokiran in napet (Saturn in uran), tam ima drug svojo notranjo duso (Luno). No? 

 

Pa se imata rada, ceprav se ful skregata, pa jima ljubezen ne pusti , da se lociti, pravi avtor. Sevda se je tezko lociti s Saturnom v 1. hisi v skupni karti (bom namesto kombin ali kompozit rekla kar ena skupna karta). In prav tako tezko se je lociti zaradi Plutona na ascendentu v njuni skupni akti, tik zraven lezi še v 12. hisi in drzi skupaj kot zacarano. 

 

Samo zakaj bi se dva locila, ce sta ocitno zaljubljena kot avtor pravi, je to ljubezen. V skupni karti Sonce na vrhu 5. hise, boljsega ni. In Venera konjunkcija Jupiter , dobro se imata skupaj, ceprav ni v 7. ali 1. ali v 2. ali v 5. ali v 8. hisi, pa ze v 11. hisi bi blo dosti boljse, kot da je v 10. hisi kariere. Je pa le srecen aspekt, ki zdruzuje.  

 

Bistvena pa so konjunkcije v sinastriji. Sonce konjunkcija Mars recimo. Sonce konjunkcija Pluton. Sonce konjunkcija Saturn ni tako slabo, ce je siroka, je  kar vredu. 

 

Ce pa sem cisto iskrena, pisem tebi, avtor, je vseeno, kaksne vezi imata med sabo.

Ce sta Za skupaj, bosta ostala skupaj kljub vsem moznim vezam (aspektom)  med vajinimi planeti, ki so nekatere kot slisis, lepe, druge pa stresne. 

Ce pa nista za skupaj, pa bosta sla narazen in bi sla narazen ne glede na lepe ali slabe aspekte! ;)

 

In se izkazuje, da astrologija 'ne dela' v smislu tocnega dolocanja , tako da, ko karkoli gledamo skoznjo, v bistvu predvsem radi razpredamo teorijo o njej (o astrologiji) : prakso pa vedno pokaze zivljenje samo, ki se pozvizga na aspekte, ker zajema glavni vpliv - svobodno voljo in odlocitve. :palec: 



#4 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 17. februar 2013, 14:42

To še. Dva nasa sorodnika nam delata sramoto celo zivljenje, njen Mars lezi na njegovem Soncu, samo 2 * orbisa. In se skregata in kot mlada sta se javno vcasih skofutala. Stalno sta pokvarila vsako slavje. Plesala pa sta tako zaljubljeno drugi dan ali ze 1 teden zatem, da so se jima vsi smejali. Ampak tu gre za druga znamenja, Oven in Bik, kar je cista razlika , so bolj eksplozivni znaki, kot pa tadva tu. 

 

Moja znanka ima svoj Pluton na mozevem Soncu, Merkurju in Veneri. On je sicer doma kot copata. Ona je Riba, on pa Tehtnica. Sta nerazdruzljiva! 

 

Še ena dva : njegovo Sonce lezi na njenem Uranu in Plutonu. On je do nje nasilen. 



#5 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 17. februar 2013, 16:02

WOOOW!! :)

 

Ej res full ti hvala za vse kar si napisala in preanalizirala. Dosti tega kar si napisala potrjuje stanje v najini zvezi, tako da lahko rečem, da astrološki aspekti tukaj kar držijo. Zavedam se, pa da je vse skupaj odvisno od naju dveh in pripravljenosti prilagoditi se eden drugemu.

 

Z veseljem prisluhnem še drugemu mnenju, tako da prosim, če še kdo kaj doda.

 

Še enkrat hvala za vse skupaj!v :)



#6 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 17. februar 2013, 16:38

@mantis3: Nakaj sem te še hotel vprašati pa sem prej pozabil. Napisala si, da sem v ascendentu Tehtnica, amapk kolikor jaz vem sem Bik. Tudi ko sem malo gledal te online izračune mi je vedno napisalo, da sem Bik. Kako je s tem?

 

Hvala! :)



#7 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 17. februar 2013, 19:01

Potem pa lahko jaz vrzem svoj zapis ven ohmy.png  Veliko dela za prazen nic !  

 

Mogoce sem se zmotla  pri letnici ali pri uri : ta teden ne bom vec imela casa delat tega na novo! Ne velja nic, ne nobena od skupne  karte in ne sinastrija.

 

Probajte še drugi. up.gif  

 

Vsaj osnovne konjunkcije v sinastriji, ce so kake pomembne. 



#8 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 17. februar 2013, 19:15

@mantis3: Skoda, ampak ni panike. Vsakomur se lahko zgodi. Hvala ti za trud. :) Prosim, ce bi lahko se kdo pogledal, ker me resnicno zanima kako kaze. Hvala se enkrat vsem skupaj! :) Mb

#9 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 17. februar 2013, 20:38

Ure sem zamešala , datumi so za vsakega pravi, uri pa imam notri vpisani kot nasprotni! 

 

 Ni dvoma, da sta taka dva za skup, še uri rojstva vsakega se v rojstni datum drugega gresta vrinit  laugh.png

 

Ascendent Bik je miroljuben in zelo veliko prenese.

 

In ona nima v lastni karti Lune v 1. hisi na Saturnu in Uranu in ne Marsa v 4. hisi, da bi imela tezave kot opisano. 

 

Nic zdaj ne velja, no, dobro zanjo ! 

 

fajn da smo se zdaj o tem zmenli laugh.png  

 

Hvala za zahvalo in za podporo in za pluse kljub temu vsemu  love3.gif  

 

mogoce sem malo pocasna bla in malo zmesana, ker sem se par dni nazaj z avtom skotalila na streho in nazaj na kolesa, pa mi je glavo zmetalo  sem in tja po avtu, avto je razbit,  se tezko zaradi vratu  gibljem, trenutno pa so me danes zacele pect  kosti glave, vrat tudi malo, jutri pa grem delat, dosti je blo 5 dni bolniske,  pa vem, da sem 3 x jovo na novo vpisovala in preverjala datume - nisem nekaj dobro videla, al kaj mi, pa ni bilo dano vpisat pravega. hehe mogoce pa je tako prav. 

 

zberte pogum pa kaj napiste no , kako vidite to zvezo, ker je kar  zanimiva zaradi trenj in mesanice lepih in slabih aspektov . 



#10 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 19. februar 2013, 10:23

A lahko kdo kaj napiše glede na moje vprašanje, prosim? icon1_lookround.gif

 

Veliko bi mi pomenilo...hvala! smile.png


To temo je popravil/a speedbeat: 19. februar 2013, 10:24


#11 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 23. februar 2013, 16:33

No, bo marsikaj kar drzalo. Zanjo osebno (brez opisa ujemanja s tabo) velja to, kar sem ze rekla, ura je bila zanjo prava in ne bi nic dodala 

 

Zate pa velja, da si v ascendentu Bik, sem dala pravo uro. Ce si zato, se k tebi ne bi vracala prevec, ne bi te rada prevec dolocala. Ascendet Bik je posesiven in miren. Zelis si trden odnos, a si v razmerjih nagnjen k  drugacnim in zanimivim zenskam, pa je tezje ta odnos obdrzat. 

 

Gremo na ujemanje. Njeni tezki planeti pa na 26 *, zato pride sinastrija in vse, v prejsnjem postu napisano, toliko bolj do izraza, sinastrija ima najvecji vpliv ! Ne velja torej, da je odmik, orbis, razdalja 10 * in vprasanje, ce deluje, pac pa je vse blizu na  * in zdajjle astrolosko sinastrija drzi brez "mogoce" ,k tako je, do napetosti, ampak se ti prilagajas, ona vodi vajin odnos, ker njen Saturn in Uran sedita na tvoji Luni (tvoja dusa). In njeno Sonce (njen ego, ki v odnosu vodi) lezi na tvojem Marsu, Uranu in Plutonu, zato jo oblvadujes, komandiras.  Ti dejansko hoces videt ta odnos pozitiven. Pravijo, da se o sebi in drugih najvec naucimo iz tezavnih odnosov. To je res zanimivo. In nikoli vama ne bo dolgcas. :)

 

Skupna karta, kompozit in kombin kazeta boljso sliko odnosa! 

 

Kompozit kaze na srecno ljuzen, aspekt Venera konjunkcija Jupiter ostane isti. Zelo lepo, da je Sonce (zavest, ego, vidva) polozeno v 7. hiso, ki pmeni tocno partnerstvo, v tem odnosu se osebi res posvecata en drugemu in ne tjavdan. Poleg je tudi Merkur, planet komunikacije. Nimamo nič tako spornega, kot je lega Saturna v 1. hiši, zato to ni naporna zveza iz dolznosti, ki bi jo bilo tezko prekiniti !!! 

 

Kombin  pa je tudi boljsi, kaze na iskren odnos, saj je Sonce v 1. hisi in sta taka, kot v resnici. V kombinu nimata Plutona na ascendentu iz 12. hise, pac pa Marsa. Tak energicen odnos, ta Mars konjunkcija ascendent v odnos nosi strast. Boljse bi bila venera konjunkcija ascendent, pa bi se reklo ljubec odnos, no zdaj pa je pac vec komande, ampak tudi prav, samo da nimata Saturna v 1. ali 7. hisi! Saturn je pa na vrhu 4. hise, z uranom in kaze kljub vsemu na moreče domače okolje. V kombinu nimata zascite pri drugih, v kompozitu pa ne doma v hisi, ceprav si to zelita. 

 

Boljse kot prej. Zmaguje pa vedno sinastrija :palec:



#12 speedbeat

speedbeat
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 6

Objavljeno: 25. februar 2013, 12:35

Mantis full ti hvala za odgovor, čeprav moram priznati, da ne razumem čisto kaj si napisala. :] :) Kolikor sem razumel naj bi bilo bolje kot prej ko si se zmotila.

 

Kakorkoli že...hvala za napisano. Zdaj je pa itak na nama, da urediva odnos, tako da bo obema prijetno.

 

Bye :)



#13 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 26. februar 2013, 01:32

Zdravo, Speedbeat! Skoda da ne znam bolj razumljivo napisat, ceprav se res trudim za mojo razumljivost.  Ce te  zanima kaj natancnega, mi  kar skopiraj sem tocno tisto besedo ali tisti stavek ali vec stavkov, vs kar ni jasno, pa bom razlozila, velja? :)

 

Zveza je pa boljsa kot prej, ja, ker v skupni karti nimata takih blokad kot prej napacnem datumu  :palec:  Da pa bosta vidva vajin odnos kdaj do konca porihtala, to pa je po moje misija nemogoce. 






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0