Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi
#26
Objavljeno: 3. maj 2012, 20:52
Ja, veliko različnih stvari se da lahko zraven, da so različni kruhi, kot tudi različnih mok, otrobe, kosmiče, semena, sadje, začimbe, sladek kruh, slan kruh, itn..
Daš malo manj mleka. Odvisno je tudi od vpojnosti moke. Sicer lahko dodaš tudi manj radenske, samo ne preveč manj, da bo še vedno zraslo, ker če radenske ni, ne zraste in ostane kruh notri surov.
Jst imam 2 stekleni posodi različnih velikosti in vzamem eno od njiju glede na velikost mase. V posodo dam najprej peki papir, tako posode praktično skoraj nikoli ne rabim umivati, samo peki papir menjam in še tega ne vedno, ker je včasih dober tudi za tri peke.
Ne meči svinjam biserov!
#27
Objavljeno: 3. maj 2012, 21:02
Jaz sem pa v Hoferju kupila 2 komada folije za večkratno uporabo kao peki papir, samo ga opereš in posušiš in maš za skoz (dokler ti fant pametno ne nareže kruha na eni ) in ni treba stran metat ...
Ok, bom probala .. sej drugač mi je kul, da je tekoče, ker mam čist fajn modelček in glih lepo pride ...
#28
Objavljeno: 4. maj 2012, 11:44
Ne meči svinjam biserov!
#30
Objavljeno: 17. maj 2012, 15:11
Ne meči svinjam biserov!
#31
Objavljeno: 17. maj 2012, 18:58
tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je priporočam.še presne torte:
http://www.planetbio...dna-recepta.pdf
http://www.svet-je-l...imi-cvetlicami/
pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka
ki verjamejo v svoje sanje ...
#32
Objavljeno: 17. maj 2012, 19:07
http://www.barbarella.si
ki verjamejo v svoje sanje ...
#33
Objavljeno: 17. maj 2012, 19:31
tole čokoladno torto prvič naredila lani. odlična je priporočam.
pa tudi čokolado že delala. malo dela, pa veliko užitka
Ne meči svinjam biserov!
#34
Objavljeno: 17. maj 2012, 20:00
http://www.presno.si...emna-bucna-juha neverjetno dobra juha
http://www.presno.si...klobasa-in-pire kmečka pojedina
Pri teh je spodaj tud moj komentar
http://www.presno.si...ci-z-mozzarello
http://www.presno.si...rancoska-solata
Tole sem tud naredila in je odlično
http://www.presno.si...bolcni-strudelj
Ta pa prekosi klasični jabolčni štrudelj
Pri teh receptih mi edino ( prevelika ) količina začimb ne gre, tko da jaz sem uporabila začimbe iz recepta, samo manjšo količino.
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
#35
Objavljeno: 17. maj 2012, 20:12
tega zihr izprobam.
http://www.presno.si...bolcni-strudelj
Ta pa prekosi klasični jabolčni štrudelj
Ne meči svinjam biserov!
#36
Objavljeno: 17. maj 2012, 20:27
Muaaaa super mora bit
tega zihr izprobam.
Fajn naj ti tekne
Dodam sam opombo, to testo najlažje razvaljaš med dvema listoma peki papirja, tako da je testo vmes in ga razvaljaš kar čez papir. Na ta način se nič ne prijemlje na valjar in nič ne packa.
Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat
#37
Objavljeno: 26. maj 2012, 10:33
250 g mandljev
1 mandarina
malce agavinega sirupa
25 g presnega kakava v prahu
limonina lupinica
vanilija v prahu
mandlje sem zmlela. dodala ostale sestavine, zmiksala, premešala. maso za par minut dala v hladilnik. oblikovala kroglice. nekaj jih povaljala v kokosovi moki, nekaj v zdrobljenih kakavovih zrnih.
sladica v nekaj minutah
upam, da bo počakala do kosila
ki verjamejo v svoje sanje ...
#38
Objavljeno: 26. maj 2012, 10:41
(sam mal me bega una mandarina not )
Picasso
#39
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:08
Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro"
Včeraj sem pripravila namaz "humus", danes pripravljam po receptu Anje iz Eko logicen presne ajdove kruhke (sušila bom pa čez noč kar v pečici) in mikajo me tudi čebulni obročki. Pripravljeno pa imam tudi vse za marelično kokosove praline, z iste strani.
#40
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:25
sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano pa malce omejena s časom.
ki verjamejo v svoje sanje ...
#41
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:32
mandarina prav paše s kakavom
sem si zdle mal gledala eko logičen stran. uf, bi rabila čas. za čaranje s hrano pa malce omejena s časom.
Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup.
#42
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:48
vidva kar uživajta. jaz pa enoletnika doma, pa taaaak radoveden. pa imam tak malce manj časa za preizkušanje receptov.Verjamem ja. Mogoče pa kdaj prav pride. Midva pa ta teden brez otrok. Ne da bi imela delo z njima, sta odrasla, ampak ponavadi glih za vikend najbolj kuham (za 6 oseb). Zato uživava . Za kosilo bo kakšna u easy juhca, pa čaram po malem te kruhke in sladico. Pa nabrat greva bezeg za sirup.
jaz včeraj sušila bezeg za čaj. že spravljen v kozarcu
sirup tudi že narejen. nabrala zadnjič bezeg, ga dala mami in njej prepustila pripravo sirupa.
sem pa včeraj dobila na mail tale receptod eko life, ki ga bom zagotovo preizkusila tudi sama. v naslednjih dneh. samo treba še iti bezeg nabrat spet.
Presni domači bezgov sirup
Priprava soka:
* 30 bezgovih cvetov
* 3 limone
* 2 l agavinega sirupa
* 3 l vode
* 3 citronske kisline
Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice.
V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez leto
pripravljate odličen čaj.
ki verjamejo v svoje sanje ...
#43
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:50
... enkrat ko je bil Nejc tu in nama nikakor ni mogel z mamo dopovedati, kaj da je šel iskat za sestro (ker težko govori, se ga težko razume, če ne veš)... in po vsem mogočem le rečem jaz, aja, aloe vera gel si šel iskat! In nejc ves vesel potrdi, ko se je končno poštekalo, pa pravim jaz, aha, bo sestra delala nekakšno kuro (z aloe vero), pa pravi mat nejcu: a mate kure doma?Mmmmmmm
Jz bom dva tedna zdaj veganka, imam eno "kuro"
nejcu najprej sploh ni blo nič jasno, pol smo se pa ful smejali.
o to je pa ful dobr!Včeraj sem pripravila namaz "humus"
saj sem se naslednji hip spomnila, da morda pa ni napak, saj mi je tudi všeč čokolada s pomarančo.mandarina prav paše s kakavom
tako da sem si rpedstavljala okus pa je pravzaprav čist zneslo.
...
(sestra mi še ni poslala recepta za uno tadobro presno torto... saj bo poslala...)
Picasso
#44
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:56
PRESNA MALININA TORTICA
Skorja:
1/2 skodelice mandljev (ali orehov)
1/2 skodelice datljev
¼ žličke himalajske kristalne rožnate soli
Nadev:
1 ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih vsaj 5 ur (najboljše čez noč)
sok 2 limon
1 čajna žlička presne vanilije v prahu
1/3 skodelice kokosovega olja
1/3 skodelice Yacon sirupa (lahko tudi agavin nektar)
1 skodelica malin (če uporabljate zmrznjene, jih v celoti odtajajte)
Priprava:
1. Oreščke, datlje, ter himalajsko kristalno sol vstavite v blender, ter jih sesekljajte. Skorja bo dobra takrat, ko boste strukturo vzeli v roke in bo stala skupaj. Če sestavine ne držijo skupaj, vaša skorja ni popolna. Skorjo vstavite v tortni model, ter z rokami rahlo pritisnite in pazite, da so robovi zapolnjeni. Blender nato dobro splahnite z vodo.
2. Kokosovo olje, ter Yacon sirup vstavite v majhno kozico, ter pogrejte na majhnem ognju, da se utekočini.
3. V blender vstavite vse sestavine za nadev (razen malin) in miksajte do gladkega (to lahko traja nekaj minut, zato bodite potrpežljivi).
4. Na skorjo vlijte približno 2/3 nadeva ter oblikujte z gladko lopatico. Ostalemu nadevu dodajte maline, ter ponovno zmiksajte do gladkega, ter malinin nadev vlijte na sam vrh. Vstavite v hladilnik, da se strdi.
5. 30 minut preden postrežete, dajte ven iz hladilnika. Postrezite s svežim sadjem.
noro dobra pa je tudi tale torta. tudi preizkušena
čokoladno bananina presna torta (barbarellin recept)
testo
1,5 skodelici mletih lešnikov(mandljev, makadamije)
2 skodelici kokosove moke
2 žlici pšeničnega sladu/agavin sirup
2 žlici dateljeve paste
ščepec burbon vanilije
ščepec soli
bananina plast:
1 1/4 gostega kokosovega mleka
3 srednje velike banane
1/2 skodelice pšeničnega sladu(agavin sirup)
1/2 soka stisnjene limone
1/2 soka stisnjene pomaranče
ščepec soli
1/3 žličke burbon vanilije
1 1/4 utekočinjenega kokosovega olja
2 banani narezani na kolobarje
Postopek za bananino plast: Dve banani zrežite na kolobarje in obložite spodnjo plast torte.V blenderju vse sestavine zmešajte v gladko maso, razen kokosovega olja. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še vse enkrat premešajte. Maso vlijte na spodnjo plast oboda. Za pol ure postavite model z maso v skrinjo, da se strdi.
čokoladna plast:
1 1/2 skodelice dateljeve paste
6 žlic surovega kakava v prahu
1 1/2 skodelici namočenih chia semen(voda)
4 žlice pšeničnega sladu
1 skodelica utekočinjenega kokosvega olja
Postopek za čokoladno plast: Vse sestavine, razen kokosovega olja, zmešajte do gladke konsistence. Na koncu dodajte še kokosovo olje in še enkrat premešajte vse skupaj. Čokoladno maso vlijte na bananino plast. Vse skupaj pustite v hladilniku 12h, še boljša pa je po 1 dnevu počivanja v hladilniku.
DATELJEVA PASTA: 1 1/2 skodelico dateljev namočenih čez noč in 1 1/2 skodelico vode v katerih so bili namočeni datelji v blenderju zmešaze v enotno zmes.
Merica za skodelico je: 240ml
dober tek
ki verjamejo v svoje sanje ...
#45
Objavljeno: 26. maj 2012, 11:58
Marsa, kok smešno tole s kuro
In ja, paše čokolada in pomarančni ali mandarinov sok. To kombiniram pri torti "Šarlotki" . In ta recept ni veganski, ker je z maslom, ampak je tule itak dovolj receptov za presne torte.
Ojej, meni pa magic bulet, davno kupljen iz TV prodaje, crknu. Zdaj moram nekaj novega dobit za miksanje ala ind.oreškov in podobno. Imam še multipraktik, samo tam je treba zmlet večjo količino
#46
Objavljeno: 26. maj 2012, 12:01
ki verjamejo v svoje sanje ...
#47
Objavljeno: 26. maj 2012, 12:03
agavin sirup navadno nabavim kar v dm-u
Ahaa, hvala. Grem kar prečekirat.
#48
Objavljeno: 26. maj 2012, 12:07
lani poleti preizkusla tudi tale recept.
PRESNA MALININA TORTICA
...
(kako zgledno podan recept, sistematično, pregledno, vse! )
Picasso
#49
Objavljeno: 26. maj 2012, 12:13
Presni domači bezgov sirup
Priprava soka:
* 30 bezgovih cvetov
* 3 limone
* 2 l agavinega sirupa
* 3 l vode
* 3 citronske kisline
Vodo segrejemo do 45C, dodamo agavin sirup, zmešamo, dodamo bezgove cvetove, limono narezano na rezine in citronsko kislino. Pokrito pustimo 48 ur, nato precedimo in nalijemo v steklenice.
V ljudskem zdravilstvu je bezeg najbolj cenjen za zdravljenje vnetij, vročine, pospešuje potenje in lajša dihalne težave. Lahko ga posušite, ga spravite v steklene kozarce in si čez leto
pripravljate odličen čaj.
Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva.
#50
Objavljeno: 27. maj 2012, 07:40
hm. po moje da ja, tri vrečice.Povsod za te recepte piše: 3 citronske kisline. Najbrž je mišljeno 3 vrečice? Ker lahko kupiš tudi večjo količino v škatlici. Drugače se pa od lani okrog citronke samo tega spomnem (sem tudi delala), da sem na netu preverila, da citronska kislina kot dodatek oziroma konzervans ni škodljiva.
fajn za info glede citronske kisline
ki verjamejo v svoje sanje ...
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0