Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Prerokovanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * * 1 x ocenjeno
39 komentarjev na to temo

#26 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 7. januar 2004, 00:11

Piško, znajdet se treba, je polno revij in oglasov....vedno jih je blo in jih bo...Tudi šolske odgovore si mogu Sam najdet x:o)x

#27 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 7. januar 2004, 08:43

PiscanecPP,
sem ti ze ponudila telefonsko stevilko, ce bi jo zelel.
ne bom je pisala sem, ker nisem propagandna agentka te dolocene gospe in je tudi nisem vprasala, ce bi ji bilo to prav, tako mnozicno
informiranje.
glede emaila: vecina vedezevalk pac potrebuje osebni kontakt, bodisi v zivo, bodisi po telefonu. ce bi na vsak nacin rad uradoval
samo po internetu, pa pac malo poisci po internetu, na najdi si ali kjerkoli ze.
zelim ti dosti uspeha!


glede vedezevalk nasplosno, imam samo eno izkusnjo, in to je bilo, ko mi je bilo 16 let, uresnicilo se je pa VSE. tekom zadnjega desetletja...ampak ta gospa ne dela vec, zal. stvari kot so bile: kje bom zivela, s kom, kaj bom pocela....vse.
:vragec: x:)x
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#28 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 9. januar 2004, 18:04

Meni je spet odpisala ta Sarah F., in je napisala, da je fejst dosti videla/ izvedela o meni..za mojo prihodnost in je tud napisala, in skoraj bi ji verjela (saj bi lahko, ker to velja za 16., 19. in 29. januar)...hm..in čudne stvari je napisala..kar bi tud lahko bilo mogoče.... :eek:
Ali ji naj verjamem ali? x?x
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#29 cosma

cosma
  • D član
  • Št. objav: 5 694

Objavljeno: 9. januar 2004, 18:57

Almira, ne bit naivna no..... :sori:

Blokiraj te emaile!
Jas te mam tak rada
I am feeling very olympic today
Is time the only thing you are waiting for?
Ni nujno, da si nor, da pišeš tukaj - pomaga pa!

Old friends pass away, new friends appear. It is just like the days. An old day passes, a new day arrives. The important thing is to make it meaningful: a meaningful friend - or a meaningful day.
Dalai Lama
Majhne usluge prijateljstva so tisočkrat vrednejše kot bleščeča darila, s katerimi nas poniža nečimernost darovalca. (Goethe)

#30 Natasha

Natasha
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 045

Objavljeno: 9. januar 2004, 20:06

Almira.... tud men se je na mail usedla ta SARA...... bull shit če mene vprašaš, bi jo skenslala če bi znala x:Dx x:Dx x:Dx .... ženska je čist mem!
Če vam ne uspe prvič, vam gre v povprečju tako kot drugim.
M. H. Alderson

#31 Almira

Almira
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 295

Objavljeno: 10. januar 2004, 13:45

Almira, ne bit naivna no..... :sori:

Blokiraj te emaile!

hm..po naravi sem naivna, ker zaupam ljudem, ampka mislim, da "pri tej temi" ne bom...
Drugač pa, mislim, da je zdaj trufila, ker mi je napisala, da bom potegnila črto v mojem življenju in začela NOVO življenje...in ta postopek se zdaj razvija v meni... xDDx
Hvala za opozorila! :palec:
"Stopaj po sledi mavrice,
Stopaj za zvoki pesmi
in vsepovsod te bo obdajala lepota.
Po sledi mavrice vodi pot
Iz najbolj goste megle."

#32 powerslave

powerslave
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 78

Objavljeno: 12. januar 2004, 00:47

Vsak lahko prerokuje, samo spoznati se je potrebno! VSI SMO ENO!!! x;)x Je pa to pot, ki ne vodi k Cilju in nas pusti slepe na polovici.
Da ne bom tukaj prevec modroval, si raje sami poglejte kaj pise pod Agnya cakro-tretje oko (klikajte na modre puscice v D kotu ekrana, potem ko ste pritisnili na "Agnya"), vam slikovno predstavi od kod "moc" vedezevalcev.

http://www.sahajayog...n/sahasrara.htm

LP
meditation liberation

#33 janezb12

janezb12
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 18. maj 2010, 12:27

Meni osebno je zelo pomagala Vedeževalka Florijana, ki ima več kot 30 let izkušenj s prerokovanjem iz ciganskih kart. Je u nulo zadela stvari, ki so se mi potem tudi res zgodile. Kadar potrebujem nasvet se vedno obrnem nanjo. Priporočam.

Prilagam povezavo do njene spletne strani:
vedeževanje

#34 Mcmurphy

Mcmurphy
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 91

Objavljeno: 18. maj 2010, 12:32

Ful hvala janez.

Kadar jaz ne vem kako naprej in mi je hudo, se vedno obrnem na Poli salamo. Da mi odgovore na vsa moja življenjska vprašanja pa še sit sem potem.
Prilagam povezavo: klik klik

#35 janezb12

janezb12
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 24

Objavljeno: 15. junij 2010, 11:32

VSI ODGOVORI SO SICER OK, AMPAK KAJ KO NOBEDEN NE POMAGA. RABIM NASLOV (E-MAIL) OD VEDEZEVALCA, DA GA VPRASAM NEKAJ STVARI. TUKAJ JE PA VSE NASPLOSNO!!



Poskusi tole:

denar
ljubezen
usoda
vedeževanje

#36 ananta

ananta
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 518

Objavljeno: 16. september 2010, 18:09

[Prerokovanje je izdelava bodochnO5+! Glej RTRRT.

#37 Damn7

Damn7
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 20. februar 2014, 00:44

Za vse, ki vas zanima ugodno vedezevanje, nasveti za ljubezen, zdravje, kariero, druzino, finance pisite na duhovnost.astro@gmail.com



#38 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 8. avgust 2014, 18:26

 Biblijsko gledišče
Ali zvezde vplivajo na vaše življenje?

Ali me ljubi?

Ali naj se danes odpravim na potovanje?

Ali bom dobil to službo?

PO ODGOVORE na takšna vprašanja se mnogi obračajo k astrologiji. * Toda ali zvezde v resnici lahko vplivajo na vaše življenje? Ali vam lahko razkrijejo prihodnost oziroma vam povedo kaj o vaši osebnosti? Kaj pravi o tem Sveto pismo?

Ali lahko zvezde vplivajo na našo prihodnost?
Nekateri so prepričani, da ljudje ne moremo ubežati svoji usodi. Pravijo, da je naša prihodnost zapisana v zvezdah in da nam jo te lahko odkrijejo. Vendar Biblija pravi drugače. Pove nam, da je Bog dal ljudem možnost izbire, kar pomeni, da lahko do določene mere vplivamo na svoje življenje. Bog je denimo Izraelcem, svojemu narodu, rekel: »Položil [sem] predte življenje in smrt, blagoslov in prekletstvo. Izberi si torej življenje, da boš živel, ti in tvoje potomstvo.« (5. Mojzesova 30:19)

Bog Jehova je s temi besedami Izraelcem jasno povedal, da imajo zelo velik vpliv na svojo prihodnost. Če bi upoštevali njegove zapovedi,  bi bili blagoslovljeni, če pa jih ne bi upoštevali, bi si nakopali težave.

Razmislite: Ali bi bilo smiselno, da bi Bog Izraelce spodbujal, naj si izberejo življenje, če pa bi bila prihodnost vsakega izmed njih vnaprej zapisana v zvezdah? Ali bi bilo od Boga sploh pošteno, da bi jih poklical na odgovor za dejanja, na katera pravzaprav ne bi imeli nobenega vpliva?

Pouk iz Svetega pisma je jasen: To, kakšna bo naša življenjska pot, je odvisno od naših odločitev, ne pa od zvezd. (Galačanom 6:7)

Ali lahko zvezde vplivajo na našo osebnost?
Večina astrologov ne verjame v usodo. »Svojo usodo nadzorujemo sami,« trdi eden izmed njih, vendar dodaja: »Po drugi strani pa čas našega rojstva vpliva na to, kakšna bo naša osebnost.« Mnogi ljudje verjamejo podobno. Takole razmišljajo: Glede na to, da imajo zvezde in planeti fizični vpliv na našo zemljo, zakaj ne bi potem imeli tudi metafizičnega oziroma nadnaravnega? Kaj glede tega najdemo v Svetem pismu?

Sveto pismo ni znanstveni priročnik, ki bi natančno pojasnjeval prav vsako podrobnost o človekovem telesu in vesolju. Pojasnjuje pa, zakaj je Jehova ustvaril nebesna telesa. V 1. Mojzesovi 1:14, 15 piše: »Bog je nadalje rekel: ‚Naj na nebesnem prostranstvu nastanejo svetila, da ločijo dan od noči; in bodo [. . .] za določevanje dob. [. . .] Osvetljujejo [naj] zemljo.‘«

Razmislite: Če bi Bog ustvaril zvezde zato, da bi vplivale na našo osebnost, ali nam ne bi tega povedal?

Kaj lahko torej sklenemo? Da so zvezde del Božjega stvarstva, vendar ne vplivajo na našo osebnost.

Zanesljivo vodstvo
Če vas zanima vaša prihodnost oziroma bi radi razumeli sebe, je to vredno pohvale. Vendar se glede tega lahko obrnemo na vir, ki je boljši od zvezd.

V Svetem pismu Bog Jehova zase pravi: »Že od začetka oznanjam konec.« (Izaija 46:10) Bog bo to, kar se je namenil, zagotovo izpolnil. (Izaija 55:10, 11) Kaj je Božji namen, pa lahko izvemo tako, da beremo Sveto pismo. Ta starodavna sveta knjiga tudi pojasnjuje, zakaj ljudje trpijo in kako bo Bog odstranil težave, ki pestijo človeštvo. * (2. Petrovo 3:13; Razodetje 21:1–4)

Če želimo spoznati kaj o sebi in izboljšati svojo osebnost, je najboljše, da se obrnemo na Biblijo. Zakaj? Ker nam bo branje te knjige pomagalo, da se bomo lahko iskreno zazrli vase. V njej denimo piše, da je Bog Jehova »usmiljen«, »počasen za jezo« in da rad odpušča. (2. Mojzesova 34:6; Psalm 86:5) Ali smo tudi mi takšni? Biblija nam lahko razkrije, ali razmišljamo napačno, in nam pomaga ugotoviti, na katerih področjih življenja bi se še morali izboljšati.

Če torej želimo izvedeti kaj o svoji prihodnosti oziroma osebnosti, se nam ni treba obračati k zvezdam. Boljše je, da pogledamo v Sveto pismo, ki je navdihnjeno od Boga in koristno za »poučevanje, opominjanje, popravljanje«. (2. Timoteju 3:16, 17)

ALI STE SE KDAJ SPRAŠEVALI?
Zakaj je Bog ustvaril nebesna telesa? (1. Mojzesova 1:14, 15)
Kako si lahko pridobite objektivnejši pogled na svojo osebnost? (Hebrejcem 4:12)
Kateri zanesljivi vir vam lahko pove, kaj vam bo prinesla prihodnost? (Izaija 46:10)
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)

#39 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 9. avgust 2014, 10:26

Kaj pa tiste zgodbice, ko so trije modreci z vzhoda gledal svetlečo zvezdo še preden se je rodil Jezus...A to pa ne spada pod astrologijo...včasih je treba malo razširiti pogled...Ne gledat tako kot osel- samo naprej. Še pri vožnji z avtomobilom je treba gledati v stranska ogledala in ogledalo za nazaj...tongue.png biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#40 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 316

Objavljeno: 10. avgust 2014, 21:31

Kako na nas vplivajo duhovna bitja?

Ali angeli pomagajo ljudem?

Kako hudobni duhovi vplivajo na ljudi?

Ali bi se hudobnih duhov morali bati?
DA BI koga zares spoznali, moramo ponavadi izvedeti tudi kaj o njegovi družini. Podobno tudi k temu, da spoznamo Boga Jehova, spada to, da se bolje seznanimo z njegovo družino angelov. Angeli so v Bibliji imenovani ‚Božji sinovi‘. (Job 38:7) Kakšna je torej njihova vloga v Božjem namenu? Ali so kakor koli vplivali na človeško zgodovino? Ali angeli vplivajo na vaše življenje? Če da, kako?
Angeli so v Bibliji omenjeni večstokrat. Poglejmo si nekaj takšnih biblijskih stavkov, ki govorijo o angelih, zato da bi o teh bitjih izvedeli kaj več. Od kod so angeli prišli? V Pismu Kološanom 1:16 piše: »Po njem [Jezusu Kristusu] je bilo ustvarjeno vse drugo v nebesih in na zemlji.« Bog Jehova je torej vsa duhovna bitja, ki se imenujejo angeli, posamezno ustvaril po svojem prvorojenem Sinu. In koliko jih je? Biblija pokaže, da je bilo ustvarjenih na stotine milijonov angelov, in vsi so zelo močni. (Psalm 103:20) *
Božja Beseda, Biblija, nam pove, da so ob ustvaritvi zemlje »vsi sinovi Božji radostno ukali«. (Job 38:4–7) Angeli so potemtakem obstajali že veliko prej, preden so bili ustvarjeni ljudje, celo preden je bila ustvarjena zemlja. Ta biblijski odlomek tudi pokaže, da imajo angeli čustva, saj v njem piše, da so »radostno ukali«. (Poudarili mi.) Ali ste opazili, da so se veselili »vsi sinovi Božji«? (Poudarili mi.) Takrat so bili vsi angeli del zedinjene družine, ki je služila Bogu Jehovu.
Zvesta duhovna bitja se, že odkar so bila priča ustvaritvi prvega človeškega para, zelo zanimajo za čedalje večjo človeško družino in za izpolnitev Božjega namena. (Pregovori 8:30, 31; 1. Petrovo 1:11, 12) Vendar so angeli sčasoma lahko videli, da je večina ljudi svojemu ljubečemu Stvarniku obrnila hrbet. Zveste angele je to nedvomno razžalostilo. Po drugi strani pa se ‚angeli razveselijo‘ vsakič, ko se že en sam človek vrne k Jehovu. (Luka 15:10) Ker se angeli tako zelo zanimajo za dobro tistih, ki služijo Bogu, ni nič čudnega, da Jehova večkrat ravno po njih krepi in varuje svoje zveste služabnike na zemlji. (Hebrejcem 1:7, 14) Poglejmo si nekaj zgledov.
Dva angela sta pravičnemu Lotu in njegovima hčerama pomagala preživeti uničenje hudobnih mest Sodome in Gomore, s tem da sta jih odpeljala s tistega področja. (1. Mojzesova 19:15, 16) Stoletja kasneje je bil prerok Daniel vržen v levnjak, a je ostal nepoškodovan. Rekel je: »Moj Bog je poslal angela svojega, in zaprl je žrela levom.« (Daniel 6:22) V prvem stoletju n. št. je angel osvobodil apostola Petra iz zapora. (Apostolska dela 12:6–11) Nadalje so angeli pomagali Jezusu na začetku njegove zemeljske službe. (Marko 1:13) In malo preden je Jezus umrl, se je pojavil angel in »ga krepčal«. (Luka 22:43) Kako zelo ga je to moralo potolažiti v teh tako pomembnih trenutkih njegovega življenja!
Danes se angeli nič več ne pojavljajo, da bi jih Božje ljudstvo na zemlji lahko videlo. Čeprav so mogočni angeli človeškim očem nevidni, pa Božje ljudstvo še vedno ščitijo, še zlasti pred tem, kar bi mu duhovno škodovalo. V Bibliji piše: »Šatorišče stavi angel GOSPODOV okrog njih, ki se ga [Jehova] boje, in jih otimlje.« (Psalm 34:7) Zakaj bi nam morale biti te besede v veliko tolažbo? Ker obstajajo nevarna hudobna duhovna bitja, ki nas želijo uničiti! Kdo pa so ta bitja? Od kod prihajajo? Kako nam skušajo škodovati? Da bi to ugotovili, si na kratko oglejmo, kaj se je pripetilo na začetku človeške zgodovine.

Eden od angelov si je zaželel, da bi vladal nad drugimi, in se tako odvrnil od Boga. Ta angel je kasneje postal znan kot Satan Hudič. (Razodetje 12:9) Satanu je, zatem ko je zapeljal Evo, v 1600 letih uspelo odvrniti od Boga skoraj vse ljudi, razen nekaj zvestih posameznikov, kot so bili Abel, Enoh in Noe. (Hebrejcem 11:4, 5, 7)
V Noetovih dneh so se Jehovu uprli še drugi angeli. Zapustili so svoje mesto, ki so ga imeli v Božji nebeški družini, prišli na zemljo in si nadeli snovno telo. Zakaj? V Prvi Mojzesovi knjigi 6:2 beremo: »Videli [so] sinovi Božji hčere človeške, da so lepe, in so si jemali od vsakršnih žene, katerekoli so si izbrali.« Vendar Bog Jehova ni dovolil, da bi se početje teh angelov in pokvarjenost človeštva, ki je iz tega izhajala, nadaljevala. Na zemljo je poslal vesoljni potop, v katerem so bili uničeni vsi hudobni ljudje. Preživeli so samo Božji zvesti služabniki. (1. Mojzesova 7:17, 23) S tem so bili uporni angeli oziroma demoni prisiljeni zapustiti svoje snovno telo in se kot duhovna bitja vrniti v nebesa. S svojim uporom so se postavili na stran Hudiča, ki je tako postal ‚poglavar demonov‘. (Matej 9:34)
Po vrnitvi v nebesa se je na neposlušne angele, tako kakor na njihovega voditelja Satana, gledalo kot na izobčence. (2. Petrovo 2:4) Čeprav si sedaj ne morejo več nadeti človeškega telesa, imajo na ljudi še vedno zelo slab vpliv. Pravzaprav Satan s pomočjo teh demonov »zapeljuje vso naseljeno zemljo«. (Razodetje 12:9; 1. Janezovo 5:19) Kako pa? Demoni za zapeljevanje ljudi uporabljajo najrazličnejše metode. (2. Korinčanom 2:11) Poglejmo si jih nekaj.
Demoni ljudi zapeljujejo s spiritizmom. Spiritizem je navezovanje stikov z demoni, in sicer neposredno ali pa po človeškem posredniku. Biblija spiritizem obsoja in nas svari, naj se ogibamo vsega, kar je z njim povezano. (Galačanom 5:19–21) Spiritizem je za demone to, kar je za ribiče vaba. Ribič za različne vrste rib uporablja različne vabe. Podobno tudi hudobni duhovi skušajo z različnimi oblikami spiritizma pod svoj vpliv dobiti vsakovrstne ljudi.
Ena od vab, ki jo demoni uporabljajo, je vedeževanje. Kaj je vedeževanje? To je poskus, da bi videli v prihodnost oziroma izvedeli kaj neznanega. Nekatere oblike vedeževanja so astrologija, uporaba kart tarot, prerokovanje iz kristalne krogle, branje z dlani in iskanje skrivnostnih znamenj v sanjah. Čeprav mnogi menijo, da je vedeževanje neškodljivo, pa Biblija kaže, da napovedovalci prihodnosti dejansko sodelujejo s hudobnimi duhovi. V Apostolskih delih 16:16–18 je denimo omenjen ‚vedeževalni demon‘, ki je neki deklici pomagal ‚napovedovati‘ prihodnost. Toda ko je bil demon iz nje izgnan, je to sposobnost izgubila.
Demoni ljudi zapeljujejo tudi s tem, da jih spodbujajo k posvetovanju z mrtvimi. Ljudi, ki žalujejo zaradi smrti ljubljenega človeka, pogosto zapeljejo napačne zamisli o mrtvih. Spiritistični medij oziroma posrednik jim morda pove kakšen poseben podatek ali pa govori z glasom, za katerega se zdi, da je pokojnikov. Zaradi tega mnogi pričnejo verjeti, da mrtvi v resnici živijo in da jim bo navezovanje stikov z njimi pomagalo prestajati žalost. Vendar je iskanje vsake take »tolažbe« zelo napačno, pa tudi nevarno. Zakaj? Ker demoni lahko posnemajo glas pokojnega in spiritističnemu mediju dajejo podatke o umrlem. (1. Samuelova 28:3–19) Poleg tega smo v 6. poglavju spoznali, da človek ob smrti preneha obstajati. (Psalm 115:17) Torej je vsak, ki »izprašuje mrtve«, nasedel hudobnim duhovom in ravna v nasprotju z Božjo voljo. (5. Mojzesova 18:10, 11; Izaija 8:19) Zato se te nevarne vabe demonov skrbno ogibajte.
Hudobni duhovi pa ljudi ne le zavajajo, temveč jih tudi strašijo. Danes se Satan in njegovi demoni zavedajo, da je do takrat, ko bodo onemogočeni, ostalo le še »malo časa«, zato so sedaj zlobni bolj kot kdaj prej. (Razodetje 12:12, 17) Kljub temu se je na tisoče ljudi, ki so nekoč vsak dan živeli v strahu pred takšnimi hudobnimi duhovi, tega lahko osvobodilo. Kako jim je to uspelo? Kaj lahko človek stori, četudi je že vpleten v spiritizem?
Iz Biblije izvemo, kako se lahko hudobnim duhovom upremo in se jih osvobodimo. Premislite o zgledu kristjanov iz prvega stoletja, ki so živeli v Efezu. Nekateri so bili, preden so postali kristjani, vpleteni v spiritizem. Kaj so storili, ko so se odločili, da se bodo iztrgali iz objema spiritizma? V Bibliji piše: »Kar nekaj tistih, ki so se ukvarjali z magijo, je zneslo skupaj svoje knjige in jih pred vsemi sežgalo.« (Apostolska dela 19:19) Ti novi kristjani so s tem, da so uničili svoje knjige o magiji, postali zgled tistim, ki se danes hočejo upreti hudobnim duhovom. Ljudje, ki želijo služiti Jehovu, se morajo znebiti vsega, kar je povezano s spiritizmom. Sem spadajo knjige, revije, filmi, glasba in posterji, ki spodbujajo k spiritizmu ter ga predstavljajo kot mikavnega in razburljivega. Omeniti pa je treba tudi amulete in druge predmete, ki se uporabljajo za zaščito pred zlim. (1. Korinčanom 10:21)
Nekaj let zatem, ko so efeški kristjani uničili svoje knjige o magiji, jim je apostol Pavel pisal: »Bojujemo se [. . .] proti hudobnim duhovnim silam.« (Efežanom 6:12) Demoni niso odnehali. Še vedno so jih hoteli imeti pod svojo oblastjo. Kaj so torej morali ti kristjani še storiti? »Predvsem pa,« je rekel Pavel, »vzemite velik ščit vere, s katerim boste mogli pogasiti vse goreče izstrelke hudobnega [Satana].« (Efežanom 6:16) Močnejši ko bo naš ščit vere, lažje se bomo upirali hudobnim duhovnim silam. (Matej 17:20)
Kako pa si vero lahko okrepimo? Tako da preučujemo Biblijo. Trdnost obzidja je precej odvisna od trdnosti njegovih temeljev. Podobno je tudi trdnost posameznikove vere zelo odvisna od tega, kako trden je njen temelj. In ta temelj je točno spoznanje Božje Besede, Biblije. Če Biblijo beremo in preučujemo vsak dan, bo naša vera postala močna. Takšna vera nas bo kakor močno obzidje ščitila pred vplivom hudobnih duhov. (1. Janezovo 5:5)
Kaj so morali efeški kristjani še storiti? Potrebovali so dodatno zaščito, saj so živeli v mestu, polnem demonizma. Zaradi tega jim je Pavel dejal: »Z vsakršno molitvijo in prošnjo ob vsaki priložnosti v duhu molite.« (Efežanom 6:18) Tudi mi živimo v svetu, polnem demonizma, zato je nujno, da goreče molimo k Jehovu za njegovo zaščito, ko se upiramo hudobnim duhovom. Seveda moramo v svojih molitvah omenjati Jehovovo ime. (Pregovori 18:10) Torej bi morali vztrajno moliti k Bogu, naj nas »reši hudobnega«, Satana Hudiča. (Matej 6:13) Jehova bo takšne goreče molitve uslišal. (Psalm 145:19)
Hudobni duhovi so sicer nevarni, toda če se upremo Hudiču in približamo Bogu, s tem da izpolnjujemo Njegovo voljo, nam ni treba živeti v strahu pred njimi. (Jakob 4:7, 8) Moč hudobnih duhov je omejena. V Noetovih dneh so bili kaznovani in v prihodnosti jih bo doletela dokončna obsodba. (Juda 6) Ne pozabite tudi, da nas varujejo Jehovovi močni angeli. (2. kraljev 6:15–17) Ti angeli si zelo želijo, da bi bili pri upiranju hudobnim duhovom uspešni. Pravični angeli nas k temu tako rekoč spodbujajo. Zato bodimo še naprej tesno povezani z Jehovom in njegovo družino zvestih duhovnih bitij. Ogibajmo se tudi vsakršne oblike spiritizma in vedno upoštevajmo nasvete iz Božje Besede. (1. Petrovo 5:6, 7; 2. Petrovo 2:9) Če bomo tako ravnali, smo lahko prepričani, da bomo v boju proti hudobnim duhovnim bitjem zmagali.

19 Toda zakaj Bog dopušča, da obstajajo zli duhovi in hudobija, ko pa to človeštvu povzroča toliko trpljenja?
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0