Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Razdraženo črevesje in hemeroidi


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#26 krokodil

krokodil
  • D član
  • Št. objav: 2 868

Objavljeno: 8. december 2004, 18:16

<{POST_SNAPBACK}>Kroko, upam, da pomagalo.. x?x

Pa ta tavzentroza je naravnost cudezna... :palec:

#27 astra

astra
  • D član
  • Št. objav: 5 187

Objavljeno: 8. december 2004, 18:24

Fajn... x^x ...sam nagravžna pa je vseeno... :xx!:

Astra
Per aspera ad astra

#28 d&d

d&d
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 10. december 2004, 00:52

<{POST_SNAPBACK}>Jaz se izogibam (žveplanemu) suhemu sadju (veš po krasni barvi, ki jo ima ohranjeno), stročnicam (fižol, čičerika, bob, grah ipd.) že med kuhanjem dodam enormne količine kumine v prahu, prav tako zeljnicam (zelje, repa, ohrovt, ipd.).

Aja, dnevno se "nalivam" s Bebi čajem (cca. dobrega pol litra/dan, razporejeno čez dan), včasih še kuminov čaj.

Dnevno pojem vsaj en jogurt pa mal sira (kao za te probiot zadeve) pa glih ne pomaga kej dost kr se črevesne flore tiče. Mogoče mam probleme zato k ne jem mesa?  :o|o:
Ne vem, sam mislm da ne zato. :vio:

V glavnem je važno da se izogibaš žveplu v hrani (ts razni dodatki za ohranitev naravne barve), stročnice, zeljnice,..od svežega sadja pa banane, češnje, slive, hruške, pa verjetno še kej.

Pa počasi jest pa vse 20×prežvečit.. xrolleyesx




Joj pa sem prepozno tole prebrala. Sem ravno danes jedla suhe marelice (na žalost žveplane) pa me tok zvija že cel dan. Nisem vedla v čem je problem, pa sem šla na internet gledat kaj je narobe s suhimi marelicami, pa naletim na tole.
Hvala Cookie za info.

Zanima me tudi kje se dobi tavzentroza in ali je res tako učinkovita pri napenjanju, prebavnih motnjah in bolečinah v trebuhu. Jaz imam namreč zelo veliko težav s tem. Težave so pri meni nastale s prehodom na vegetarijansko prehrano (vsaj mislim da je tako) xrolleyesx , pa ne vem zakaj. Stane ti si nekaj omenil o nepravilnem prehodu na vege hrano - kakšen je to nepravilni prehod?
Kako se da še pomagat?

#29 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 12. december 2004, 16:22

Klikni na neverjetno, tam imaš vse informacije x;)x

#30 Piko

Piko
  • D član
  • Št. objav: 2 943

Objavljeno: 15. december 2004, 12:58

<{POST_SNAPBACK}>x:px  En velik feferon pojej pa te bo 100% precistilo!  x:Dx  x:Dx

Pa še nekaj resnice je v tem...
Pekoča paprika (feferoni itd.) so pri prebivalcih ex-yu znano sredstvo za odpravo hemeroidov. Vsako jutro po enega... za pekočo papriko je tudi ugotovljeno, da je odlično zdravilo za želodčne čire in gastritise itd. Sam ne priporočam uživanja prepekoče hrane zvečer. Torej tabasco, pekoča paprika v prahu (pa ne Maestro, ki je pobarvan prah z okusom paprike, ki malo malo peče, tudi Kotany alkajžeje ne bi kupoval. Zaenkrat sem še najboljšega imel iz Madrasa. Pa ne vem več, kje ga dobiti. Vsekakor, če kupujete v Italiji, mora pisati zraven še "forte". Pa na placu bi potipal naše južne brate...
Rdečepekoč pozdrav Piko
Računalnik ustvarja navidezno resničnost, človek resnično navideznost.

#31 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. december 2004, 14:33

Pa seveda surovi morajo biti, kajti drugače je Cvitamin v njih samo še kislina, ki ti odpira hemeroide, ne pa zapira x;)x

#32 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. december 2004, 14:48

Meni pa vsako leto ena kolegica prinese posušeno rdečo papriko. Tako peče, da ti uč ven zabriše, ampak za prebavo je pa res mega...Nobenih problemov nimam več z želodcem in ne s prebavo... :palec:
Če kdo rabi jo imam nekaj viška...

#33 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 15. december 2004, 16:03

Ti moreš biti pa šarf x:Dx x;)x

#34 Sati

Sati
  • D član
  • Št. objav: 1 453

Objavljeno: 15. december 2004, 21:54

Zdaj sem šarf, ko vse to kombiniram s tvojo soljo :vragec: x:Dx

#35 mia4aerobics

mia4aerobics
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 928

Objavljeno: 1. marec 2008, 21:36

a ste to vedeli?! :eek:


O škodljivosti sedečega iztrebljanja




Iztrebljanje smo vajeni skrivati nekam na stran, na stran-išče, da bi neugledni zvoki in vonjave ostali karseda neopaženi. Zanimivo je, da tako rekoč nimamo nezaznamovane besede za to vsakdanje dejanje, ki ne bi bila bodisi klinična, otroška ali vulgarna. Toda pustimo zdaj besede, oglejmo si končno, kaj je torej tako problematičnega pri sedečem opravljanju potrebe.

KOT KRALJ NA PRESTOLU ...

Stolu podobne straniščne školjke, kakršne uporabljamo danes, so se razvile pred manj kot dvestotimi leti. Izumitelja naj bi bila neki mizar in vodovodni instalater iz Anglije, ki seveda nista poznala človeške fiziologije, namestila pa sta jih v nekatere od prvih stavb, ki so imele hišna stranišča. "Porcelanski prestol" so kmalu začeli oponašati tudi drugi, saj se jim je sedeči položaj zdel plemenitejši in s tem primernejši za aristokracijo.
Če so britanski plemiči s kraljico Viktorijo na čelu opravljali potrebo sede, preostali svet seveda ni smel zaostajati. Sedeče iztrebljanje je postalo simbol civiliziranosti, nekatere neželene učinke pa so prvi sedeči "kakači" odpravljali s pručkami, s katerimi so se postavili v polčepeč položaj. Sčasoma je bilo tudi to pozabljeno in tako se danes tako rekoč ne znamo več prazniti drugače kot sede.


... ALI TRPIN NA MUČILNI NAPRAVI

Še nekaj je, na kar dandanes niti ne pomislimo: da bi sedeče praznjenje črevesja utegnilo imeti zahrbtne posledice. Zahrbtne zato, ker se kopičijo počasi, a zanesljivo in temeljito. Z njim povzročamo oziroma poglabljamo številne nadležne zdravstvene težave, ki pestijo večino starejših prebivalcev razvitih držav. Več kot 70 odstotkov preostalega sveta nima teh težav ali pa so pri njih zelo redke. Različnih oblik vnetij debelega črevesja, na primer, v deželah tretjega sveta, kjer opravljajo veliko potrebo čepe, sploh ne poznajo, čeprav imajo v posameznih državah zelo različne prehrambne navade. To priča o nedvomnem vplivu položaja pri iztrebljanju na razvoj teh bolezni.


V čepečem položaju se danka izravna, zaklopka na koncu tankega črevesa se zapre, črevesje pa je dodatno podprto z bedri in spodbujeno z ritmičnim menjavanjem pritiska zraka v pljučih. To pomeni, da nam čepe ni treba stokati, zadrževati zrak in blato na silo iztiskati iz danke z manevrom valsalva. Ta izraz dobro poznajo potapljači, ki ob zaprtih ustih in nosu s "pihanjem" izenačujejo pritisk. Pri veliki potrebi ta manever spremljamo z močnim napenjanjem trebušnih in medeničnih mišic.

Pri iztrebljanju v sedečem položaju ostane mišica puborectalis, ki pomaga zadrževati blato, napeta, danka pa se ne izravna, zato se črevo nikoli povsem ne izprazni (80 odstotkov primerov raka debelega črevesa se razvije na mestih, kjer tako zastaja blato). Na drugem koncu ostane zapiralka med tankim in debelim črevesom odprta in v povezavi z naprezanjem, ki spremlja sedeče iztrebljanje, dopušča vdor blata v tanko črevo; tako lahko pride do okužbe tankega črevesa s fekalnimi bakterijami in strupi ter posledično njihovega vdora v krvni obtok.
Sedeče praznjenje ne spodbuja črevesne peristaltike; to utegne pripeljati do zaprtja, nerednega praznjenja črevesa in podobnih težav.


Valsalva manever je povezan z razvojem divertikuloze, svojevrstne oblike kile, ki nastane po dolgih letih naprezanja; pogosta je pri ljudeh, starejših od šestdeset let. Zunanja stran črevesa se pretrga, notranja, mukozna stran pa pri razpoki nabrekne podobno kot zračnica na mestu, kjer je plašč dotrajan. Divertikuloza se najpogosteje pojavlja na koncu debelega črevesa, malo pred rektumom.


Naslednja težava, povezana z manevrom valsalva, je povečanje tlaka v prsnem košu, ki ovira vračanje venozne krvi v srce. Pri zdravem človeku kardiovaskularni sistem vzdrži ta povratni tlak, pri okrnjenem sistemu bolnega človeka pa utegne v lažjih primerih priti do omotičnosti, v skrajnih pa do infarkta ali celo smrti.
Nosečnice naj bi se čimbolj izogibale manevru valsalva, ker povzroča velik pritisk na maternico. Torej je zanje bolj kot za kogarkoli zaželeno čepeče praznjenje črevesja. Mimogrede: čepenje je tudi naraven položaj za porod. Številne težave, ki spremljajo porod, in trajne okvare, ki nastanejo med njim, so povezane z nenaravnim (pol)ležečim položajem.


Hemoroidi so težava polovice prebivalstva razvitih držav, starejših od štirideset let. Izidi raziskav izraelskega zdravnika dr. Berka Sikorova so pokazali, da čepeč položaj pri iztrebljanju pojavljanje hemoroidov znatno omeji ali povsem odpravi. Od dvajsetih bolnikov, ki hemoroidov niso mogli odpraviti z običajnim zdravljenjem, jih je osemnajst poročalo o znatnem izboljšanju stanja že po nekaj dneh ali najpozneje nekaj mesecih čepečega iztrebljanja. Po 30 mesecih se simptomi niso povrnili.
Poleg vsega naštetega je sedenje med iztrebljanjem povezano še z motnjami pri delovanju prostate, inkontinenco oziroma nezmožnostjo zadrževanja urina in/ali blata, s težavami, ki spremljajo nosečnost in porod, z debelostjo ...

KAJ STORITI?

Čepenje se nam zdi naporno in okorno. Ampak ker je neizpodbitno najnaravnejši položaj za opravljanje velike potrebe in ker si s sedenjem na školjki počasi, a zanesljivo spodkopavamo zdravje, je sprememba straniščnih navad več kot zaželena.

1. Naučite se čepeti in ustrezno dihati
Naredite naslednjo vajo: počepnite tako, da so podplati v celoti na tleh, kolena pa pomaknjena proti pazduham. Če vas vleče preveč nazaj, se rahlo naslonite na steno, podložite nekaj pod pete ali stojte na nagnjeni podlagi. Globoko preponsko vdihnite (s trebuhom) in brez naprezanja (vsega, razen grla) zadržujte zrak, kolikor dolgo lahko brez večjega napora. Opazujte, kaj se dogaja v trebuhu. Včasih zadostuje že en sam tak vdih, da sprožite iztrebljanje. Če ne, močno izdihnite, povlecite trebuh navznoter in zadržite prazna pljuča, kolikor dolgo lahko brez napora. Potem spet preponsko vdihnite in zadržite zrak itd.


Če to vajo delate zunaj stranišča, poskrbite, da bo stranišče prosto, saj je zelo verjetno, da vas bo najpozneje po štirih, petih vdihih pognalo. Navadite se večkrat tako opravljati veliko potrebo. Blato boste iztisnili izključno z dihanjem, brez vsakega napenjanja trebušnih in medeničnih mišic.
S tem dosežete isto, kot s pravilnim iztiskanjem gorčice iz tube: odprete zamašek in tubo pritiskate pri koncu. Pritisk se prenese čez vso tubo in gorčica steče skozi odprtino. Pri sedečem iztrebljanju je podobno, kot če bi samo napol odprli zamašek, prijeli tubo v pest in jo brez razporejanja pritiska močno stisnili. Gorčica se bo pri navojih zamaška resda cedila ven, toda tuba se bo zaradi pretiranega pritiska deformirala, in nastale bodo razpoke, pri katerih se bo gorčica cedila tudi tam, kjer ni treba.

2. Naučite se čepeti na robu školjke
Če nimate težav s čepenjem na tleh, se lahko poskusite navaditi počepniti na rob školjke. Ker so takšne školjke povsod, je to najbolj univerzalna rešitev.


Naprej s pritiskom rok temeljito preverite, ali je dobro pritrjena k tlom; če ni, bi jo utegnili prekucniti in zlomiti. Z rokami preverite še stabilnost deske in se glede na to odločite, ali boste čepeli na deski ali na odkriti školjki. Od tu naprej je potrebno le malce spretnosti in vaje: pri plezanju na školjko se lahko oprete na kad, umivalnik, pralni stroj, lahko si v kopalnico prinesete stol. Pazite le, da na školjko pritiskate v enakomernem ravnovesju, da ne boste postopoma zrahljali vijakov, ki jo pritrjujejo k tlom.
To najlažje storite takole: sedite na školjko in se malo za svojim bokom z desno roko oprite na zadnji del školjke. Nekoliko se privzdignite, da težo povsem prenesete na noge; desna roka naj ostane na školjki. Dvignite levo nogo in jo postavite na sprednji levi del školjke. Počasi in enakomerno prenesite težo z desne noge na levo nogo in desno roko. Dvignite desno nogo in jo postavite na sprednji desni del školjke. Prenesite težo z desne roke na desno nogo. Seveda lahko levo in desno zamenjate, kakor vam bolj ustreza. In ne pozabite na samem začetku spustiti hlače.

3. Priskrbite ali izdelajte si pripomočke za lažje čepenje
Če ne morete čepeti na školjki, si lahko omislite kak pripomoček za oporo. Na svetovnem spletu predstavljajo kar nekaj patentov za lažje čepenje na klasičnih školjkah: pručke z ročaji, polkrožna stojala, ki objamejo školjko, ipd. Najboljša rešitev se mi je zdela zložljiva mizica (izdelek se imenuje Nature's Platform), ki je za nekaj centimetrov višja od školjke in ima na sredini luknjo. Na to mizico ni težko počepniti, poleg tega je rahlo nagnjena naprej, zato je čepenje lažje.

POSTOPNA PRIPRAVA

Omenjeni nasveti so namenjeni vsem, ki imajo dovolj gibčna kolena in kolke, da se lahko brez težav postavijo v čepeč položaj. Tudi nekateri bolni, starejši ali debelejši ljudje, ki v tem trenutku ne morejo počepniti, lahko s postopno vadbo to dosežejo. V primeru resnejših bolezni in okvar se prej vsekakor posvetujte z zdravnikom ali fizioterapevtom (da vas ne bodo čudno gledali, jim pokažite članek). Vsi drugi boste imeli od pet minut čepenja na dan samo koristi.

ČARPBNE PALIČIČE NI!

Seveda sprememba položaja pri iztrebljanju ni čarobna paličica, s katero boste odpravili vse svoje težave. Za zdravje črevesja in posledično vsega telesa je priporočljivo skrbeti celostno, z zdravim življenjskim slogom: s primerno prehrano (več vlaknin, manj rafiniranih živil), občasnim postenjem, kakovostno pitno vodo in zrakom, omejevanjem razvad (kajenja, pitja, prigrizkov), redno vadbo, mirnim počitkom & Vsak tak drobec prispeva k izboljšanju ali poslabšanju celotnega stanja organizma.

Upam si trditi, da je pravilno iztrebljanje ključno za ohranjanje zdravja vse do starih let in preprečevanje razvoja številnih bolezni iz skupine tako imenovanih počasnih ubijalcev. Posledice sedečega opravljanja potrebe postanejo opazna težava večinoma šele po štiridesetem, petdesetem letu, ko je kumulativni učinek vseh majhnih vplivov dovolj velik.

DRUGE KORISTNE NAVADE

Posebej bom poudaril nekaj koristnih navad, ki so tesno povezane z iztrebljanjem. Če se vam bodo nekatere zdele radikalne, vedite, da težava ni v njih, marveč v naši vzgoji, z njo povezanimi predsodki in seveda naši lenobi.

- Po veliki potrebi je bolje, če zadnjika ne brišete s papirjem, ampak ga umijete s hladno do mlačno vodo; poleg zdravstvenih so v tem tudi higienske in ekološke prednosti.
- Za moške je dobro tudi malo potrebo opravljati čepe in ne stoje; s tem pomagate mehurju ter prostati (in še gospodinje bodo presrečne, ker okoli školjke ne bo poškropljeno z urinom).
- Po obilnejšem obroku je dobro za deset minut leči na levi bok in se nato odpraviti na najmanj desetminuten sprehod.
- Telo je koristno večkrat na teden za nekaj minut "pretresti"; plešite, igrajte se ali se posvetite kateremukoli športu, pri katerem se tudi skaklja ali skače (zelo uporaben je trampolin tudi za starejše ljudi). Če redno hodite na sprehode, jim dodajte vsaj nekaj korakov teka ali poskokov, kolikor vam dopušča telesna pripravljenost.
- Navadite se občasno postiti; to je najboljše zdravilo za številne bolezni, saj jih ima veliko korenine v "zapacanem" črevesu, zlasti debelem. Takoj ko se vas začne lotevati prehlad, samo nehajte jesti, dokler simptomi ne izginejo (dovolj je dan ali dva); vse prepogosto za tovrstne težave krivite viruse in bakterije, dejansko pa ste edini krivci sami, ker organizem preobremenjujete s hrano.
- Dan je dobro začeti s kozarcem mlačne blage slanice (po možnosti pripravljene s himalajsko soljo); če je v danki kaj blata, vas bo v normalnih okoliščinah kmalu pognalo. Tako se boste že na začetku dneva olajšali ne ravno nedolžnega bremena.

Nikola Petrovič
TAKO BLIZU, KOT SI ŽELIŠ BITI, SI TAKRAT, KO SI NESKONČNO DALEČ.

Nothing is so intolerable to man as being fully at rest, without a passion, without business, without entertainment, without care. Blaise Pascal



Objavljena slika

#36 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 4. marec 2008, 10:39

a ste to vedeli?! :eek:

jp, sam men se školjka ne šlata xrolleyesx pa tut mi ni, da bi s spuščenimi hlačami izvajala raznorazne akrobacije, predno se userjem. Me prej že mine :o|o:
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#37 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 4. marec 2008, 22:58

nisem se vsega prebral, toda z napisanim se ze v osnovi povsem strinjam! :palec:

a ste to vedeli?! :eek:
...O škodljivosti sedečega iztrebljanja ...



#38 Tipka

Tipka
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 733

Objavljeno: 4. marec 2008, 23:09

Mia :palec: fajn , bi kar verjela, da je to res...

drugace pa sem hotel napisati glede hemoroidov :vio: ... sem bla na enem predavanju od enega italjanskega dr., ki nam je razlagal, da so hemoroidi nasedeni kalcij, ki se v telesu ne more raztopiti.Vecina gre za kalcijev karbonat, ki je topen samo v 4 %...ostalih 96 % pa se nekam mora naloziti :eek: ... se mi je zdelo nekako smiselno... pol pa pomislim, kolko CaCO3 tbl pisejo zdravniki :eek: pa se na recept :xx!: .... nio cudno, da smo ze vsi hmm :inocent: ...

Mojca

#39 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. marec 2008, 00:44

Obenem pa se nalaga tudi zaradi kuhane hrane!
Namrec, kadar zivila, ki vsebujejo kalcij kuhamo, kalcij spremeni svojo naravno, osnovno, zaobljeno strukturo v aragonitno obliko (primer kamen v bojlerju), ki je spicasta in s lepi na stene zil itn.

Clovek se v vsej svoji zgodovini se pravzaprav se ni prilagodil kuhani hrani, kljub tisocletjem...
Se vedno organizem na kuhano hrano reagira kot na tujek - pomeni, da pricne dodatno proizvajati levkocite (temu povecanju se rece levkocitoza).
Dejstvo pa je, da topla in morda kdaj vroca hrana prija organizmu. Seveda pa je odvisno tudi katera zivila segrevamo :)

#40 Tipka

Tipka
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 733

Objavljeno: 5. marec 2008, 10:44

Obenem pa se nalaga tudi zaradi kuhane hrane!
Namrec, kadar zivila, ki vsebujejo kalcij kuhamo, kalcij spremeni svojo naravno, osnovno, zaobljeno strukturo v aragonitno obliko (primer kamen v bojlerju), ki je spicasta in s lepi na stene zil itn.

Clovek se v vsej svoji zgodovini se pravzaprav se ni prilagodil kuhani hrani, kljub tisocletjem...
Se vedno organizem na kuhano hrano reagira kot na tujek - pomeni, da pricne dodatno proizvajati levkocite (temu povecanju se rece levkocitoza).
Dejstvo pa je, da topla in morda kdaj vroca hrana prija organizmu. Seveda pa je odvisno tudi katera zivila segrevamo :)

Free , se strinjam s kuhanjem hrane... jaz bi sicer rekla, da gre za to;
pri prebavi hrane so potrebni encimi, ki pa jih dobimo s surovo oz. presno hrano.Danes vecino vsi jedo/mo vse prevec kuhano hrano in posledicno brez encimov, ki se s kuhanjem unicijo :o|o: ... to pa potem povzroca razna gnitja zauzite hrane v crevesju :xx!: ...
dokazano je tudi, da imajo tisti, ki ne jedo mesa, v telesu drugacen ustroj encimov od tistih, ki jedo meso ( samo primer, da me ne bo kdo naskocil x:Dx )
gre pa tudi za problem soli, kot pise Stane , le ta med kuhanjem spremeni svojo strukturo, tako, kot kalcij :inocent: ...
Mojca

#41 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 5. marec 2008, 10:48

ravno prejle slišala po radiu, ker je teden boja proti raku... najbolj pogoste so zadnje čase razne oblike raka na prebavilih in črevesju...
WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#42 NVK

NVK
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 509

Objavljeno: 5. marec 2008, 12:16

Oglje žvečte!
Let it be a bee.

#43 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 5. marec 2008, 19:14

ma vids, kolk dobr se dopolnjujeva-mo :vio: :palec: super!

Free , se strinjam s kuhanjem hrane... jaz bi sicer rekla, da gre za to;
pri prebavi hrane so potrebni encimi, ki pa jih dobimo s surovo oz. presno hrano.Danes vecino vsi jedo/mo vse prevec kuhano hrano in posledicno brez encimov, ki se s kuhanjem unicijo :o|o: ... to pa potem povzroca razna gnitja zauzite hrane v crevesju :xx!: ...
dokazano je tudi, da imajo tisti, ki ne jedo mesa, v telesu drugacen ustroj encimov od tistih, ki jedo meso ( samo primer, da me ne bo kdo naskocil x:Dx )
gre pa tudi za problem soli, kot pise Stane , le ta med kuhanjem spremeni svojo strukturo, tako, kot kalcij :inocent: ...
Mojca



#44 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. marec 2008, 03:01

Za manj strupov in več zdravja - 3.del

#45 niwaj

niwaj
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 37

Objavljeno: 22. junij 2011, 10:48

Strokovnjaki vzroka še niso povsem pojasnili, menijo pa, da gre za motnjo krčenja mišic v steni debelega črevesa. Pri­šte­va­mo jo med psi­ho­so­mat­ske mot­nje, saj se pri lju­deh s temi te­ža­va­mi pre­ba­vi­la zelo hi­tro od­zo­ve­jo na zdravila, stres, spre­mem­bo pre­hra­ne…Kako zdraviti oz. lajšati razdraženo črevo si preberite na: Jesen doma - Sindrom razdražljivega črevesja

#46 astroboy

astroboy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 28. maj 2015, 17:28

Hemoroidi imajo velik skupnega tud z držo na WC: http://wc-prucka.magija-narave.si/



#47 astroboy

astroboy
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 5. junij 2015, 16:37

Še nekaj nasvetov, kaj lahko naredimo proti hemoroidom http://www.publishwall.si/wc.prucka



#48 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 22. junij 2015, 11:15

Posrečeno vmeščena tema...


prenos.jpg


#49 mirko_77

mirko_77
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 29. marec 2016, 10:51

A uporablja kdo za urejeno prebavo komarček?

Odločam se za nakup čaja komarčka, ki se ga tukaj https://bodizenska.s...marcek_22_vreck dobi za 3,99 €.

A to dejansko pomaga ali je bolj tako tako.






Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0