Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Vodna znamenja - pretirana čustvenost !?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
284 komentarjev na to temo

#276 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 3. avgust 2012, 18:55

mislim, da bi se imeli vsi veliko za smejat, če bi sam od daleč gledali same sebe x:o)x in da smo ženske velik bolj od Lune in hormonov odvisne kot bi rade verjele :vio:

Ne vem čisto s sigurnostjo...ob meni delujejo ljudje bolj zgroženi in ustrašeni, imam občutek. Objavljena slika Takrat se ni dosti za smejat...Objavljena slika Samo jaz uživam in to me kvečjemu podžiga, v bistvu ...dokler traja Objavljena slika... Potem si pa najdem hitro drugo žrtev. Po mojem sem bolana!!! Objavljena slika

Kot rakico me pa Luna (in hormoni) kar obvladujejo. Yesssss!!!!! Objavljena slika



#277 Boudika

Boudika
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 020

Objavljeno: 7. avgust 2012, 08:11

Luna v Raku je na nek način zelo *materialna* voda, medtem ko je v Ribah najmanj.
Že samo poglej v naravi: rak ima oklep, notri pa mehko meso; se pravi je njegova notranjost občutljiva, samo ima trd oklep, klešče in premika se rikverc (oz. vstran, če smo natančni).
Kaj pa Riba? Ima riba oklep? Klešče? Ne, ima pa zato tako posebno 'kožo' in luske, ampak je vsa mehka in gladka. :)

Ljudje, ko in če gre za kakšen tak položaj oz. kombinacijo (recimo riba/sco) zmotno mislijo (če je ta oseba 'močna'), da je to zaradi 'taf škorpije', v resnici je pa pravzaprav ravno zaradi gladke in zmuzljive ribe... po eni strani je najbolj občutljiva med vodnimi znamenji (dejansko in na prvi pogled - in tudi morje se ob vsakem pihljajčku vznemiri), po drugi strani pa najmanj, saj ji njena narava in lastnosti (med katerimi je tudi nekakšna površnost), dajeta to 'moč', ki pa je pravzaprav zgolj hendlanje življenjskih situacij - pač plava.
Nje ne skrbi za hišo (oklep)... itd.
Ker se najmanj oklepa in najmanj potrebuje, jo je tako v nekem smislu pravzaprav najtežje prizadeti.


Tole sem hotela že nekaj časa nazaj komentirati.

Hočeš reči, da je Riba sicer najbolj senzibilna na vibracije iz okolja, ampak najmanj ranljiva, da najboljše hendla te vibracije? Nekako so ključne značilnosti vodnih znamenj čustvenost, občutljivost, ranljivost, če se ne motim - razlike med njimi pa so, kako upravljajo s temi kvalitetami.

Škorpijoni imajo želo, Raki oklep, Ribe naj ne bi imele nobene obrambe, nobene zaščite. Ti praviš, da je ne rabijo, ker so izmuzljive. Težko nekaj pametujem, ker Škorpijonov sicer poznam precej, Rib in Rakov pa zelo malo.

Berem pa zdaj eno astrologinjo, Joanno Watters, ki pravi, da so Ribe bolestno občutljive (zame je tudi malce problematičen izraz bolestno). Zaradi te kvalitete naj bi znanje osvojile že podzavestno, brez naprezanja, po drugi strani pa naj bi bile brez oklepa in žela hudo ranljive in zato v življenju pogosto prizadete. Pa zaradi želje po ugajanju in zadovoljevanju drugih tudi pogosto razočarane.

Kar se pa tiče zunanjega izražanja čustvenosti - Škorpijoni naj bi dajali vtis hladnih ljudi - svoje bogato notranje življenje skrivajo za ravnodušnostjo, Raki pa naj bi svetu radi kazali trdo in neprizadeto podobo - čeprav imajo mehko in ranljivo sredico. Kolikor imam stika z "rakovstvom", se mi zdi res, kar se zunanje podobe tiče, Škorpijone pa nisem nikoli doživljala toliko hladne, kot samoobvladane, no ja, ravnodušne mogoče res. V svojem bistvu pa zelo intenzivne in strastne. Kakorkoli, po vsem povedanem, pa tudi po mojih izkušnjah, se pri vodnih znamenjih na površju kaže pravzaprav odsotnost čustvenosti, prej hladnost, zaprtost, kot kaj drugega. Ali kako?

#278 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 8. avgust 2012, 12:05

Odvisn tud v katero hišo je postavljena, pa aspekti tud. Je pa tud okolje tko, k sva s Hekate razglabljale.

Mi je dal uro rojstva. Sonce ima v raku, ASC v vodnarju in luno v devici. Jaz sem mislila, da ima ASC ribah glede nato, da hitro dobi solzne oči. Pa nima. ASC ima v vodnarju.

Poznam pa še enega raka, ki pa je njegovo čisto nasprotje. Ima sonce v raku, ASC v tehtnici in luno v kozorogu.

On pa ni šans, da bi spustil solzo. Je zelo zaprt vase in vse drži v sebi. To kar me preseneča pri njemu je to, da ima vse občutke pod nadzorom in sploh ga ne moreš prečitat kaj čuti. Skratka vse ful dobro skriva.

Pa da kaj pove, če ga kakšna stvar muči ga moraš orenk zbrcat.

#279 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 8. avgust 2012, 12:13

Mi je dal uro rojstva. Sonce ima v raku, ASC v vodnarju in luno v devici. Jaz sem mislila, da ima ASC ribah glede nato, da hitro dobi solzne oči. Pa nima. ASC ima v vodnarju.

Poznam pa še enega raka, ki pa je njegovo čisto nasprotje. Ima sonce v raku, ASC v tehtnici in luno v kozorogu.

On pa ni šans, da bi spustil solzo. Je zelo zaprt vase in vse drži v sebi. To kar me preseneča pri njemu je to, da ima vse občutko pod nadzorom in sploh ga ne moreš prečitat kaj čuti.



Luna v kozorogu

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#280 mantis3

mantis3
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 208

Objavljeno: 8. avgust 2012, 14:37

In pride do vecje obrambnosti.

#281 modra101

modra101
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 14

Objavljeno: 13. februar 2013, 09:30

Po horoskopu sem škorpijon v podznaku rak.In nekoč sem na eno ameriško stran vnesla podatke in vem dobila,da sem zelo občutljiv človek ,čustven.In res je lahko se zjokam samo zaradi filma, lahko zato ker sem toliko dolgo v sebi imela in je moralo ven pa vedno pride ven tam kjer me zato čudno gledajo Res je lahko hitro zjokam ali pa zgubim živce čeprav se ponavadi prej zjokam.Pa če mi je bila ena oseba kot škorpijonu všeč pa ,da se ji kaj naredi bom za njo jokala kot dež pa tudi če je nisem dolgo in dobro poznala.Se je zgodilo že tudi to ,da je umrl fant mojega letnika v nesreči in sploh nisem čutila nobenih čustev ob tem



#282 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 13. februar 2013, 14:31

moje izkušnje s škorpijoni... intenzivna čustva, ki so nadzorovana, včasih potlačena, nezavedno obrnjena, manipuliranje s čustvi drugih, včasih obrnjena zelo bolestno, velika potreba po drami, potreba po tem, da si s kom, in tega s komer si ne spustiš, obsesivnost v to smer, v vsem intenzivno, lahko velika požrtvovalnost, vendar obsesivna... ko enkrat nad kom razočaran, potem lahko zelo strupen odnos... maščevalnost ni le pregovorna...

meni so blizu, tako hladni kozorogi kot skrivnostni škorpijoni... obe energije mi pašejo...
predanost, energičnost in intenzivnost, ki jo premore škorpijon, je zame nekaj fantastičnega.... pogon, ki se ne ustavi, jaz to opazujem in sem fascnirana... vendar imam srečo, da sem povezana z ljudmi s poudarjenim škorpijonom, ki so čustveno in duhovno zelo zreli...sem pa tja, ker imam vladarja prve v škorpiju prepoznam to intenzivnost v sebi...(trenutno kar pet progresiranih planetov v tem znamenju)... kar je slaba stran je, da se ne znam ustaviti...to je meni najbolj problematično, da ko že vse kaže da je kaka stvar končana, jaz ne popustim, ne znam spustiti in grem res predaleč, če ne bi imela toliko gibljivega elementa, ki mi pomaga spuščati, bi blo hudo.

To je včasih pri delu, kej pišem, kej delam, kar mi je všeč, pa mam še tisoč drugih opravkov, ki imajo po vsej logiki prednost, prav zavestno se morem ustaviti, ker če bi blo po moje, sploh ne bi nehala ( tudi jedla ne bi smile.gif)... to je ta nek pogon, ki ne popusti... ko je... ko te intenzivnosti ni... ko je vse lepo in krasno... grozen dolgčas... ma sej je škorpijo le povezan z vojno... rabi intenzivnost.

Jokat močne škorpijone, no sem vidla tudi to, ma so bli vplivi druge, predvsem v problematičnih Lunah.

Jaz jočem za vsak drekec pekec, če vidim človeka jokati zraven sebe, pa že jočem... grozljivo... ma sem se strenirala z leti, da je tega manj..., no se treniram dalje, moj T-kvadrat Luna Neptun Jupiter v gibljivih znamenjih, in sem razvila neko uboga ravca sliko... podobo... od mojih prednikov, uboga mati varjanta...in prenašam še na stranke in otroke, same ubogi in uboge, ko se ozavestla to ubogo revco je pot mal lažje, ker veš, da je vse iluzija... da ti v bistvu ni nič hudga, da je to sam neka reakcija, ki ni najbolj na mestu. Še vedno jokam, lahko tudi ob gledanju filma, vendar se zavedam, da je to sam reakcija, da v resnici ni nič hudga in mi pomaga, sem vsa objokana, ampak že takrat ko jokam zavestno vem, da je vse okej, da sam mal pretiravam, da se bom spucala tko in bo vse v redu. Da se napovedati dva dni pred menstruacijo kako brezvezno jokcanje na žive in mrtve, ki nima pravih stvarnih vzrokov. Ma kaj češ, pot se pa mal manj zares jamlješ, pa se da preživet icon_smile_clown.gif

 
Tole pa kr moram komentirat saj je govora o "mojemu" znamenju wink.png biggrin.png čeprav že nekaj časa nazaj wink.png
Nadzorovana ja samo šele z leti, vsaj pri meni...Je pa tukaj veliko nezavednega, potlačenega, ki lahko močno preseneti tako sebe kot druge...Sama niti nisem gledala to tako, da bi imela neko potrebo po drami ampak nekako mi ni bilo jasno kam naj s temi vsemi čustvi, ki so v meni in sem jih potem tako izrazila, da je prišlo ven tako dramatično, da sem se še sama na koncu za glavo držala.
Nekako se mi zdi, da izpustim kar precej hitro vendar v meni še vedno ostanejo neki občutki, ki jih potem seveda sama predelam (verjetno tko k večina). Nikakor pa nikogar ne vežem nase. Mi je to grozno, že sama misel na to. Ja do razočaranosti pa pride lahko zelo hitro in potem nismo fajn ja sad.png žal, vendar samo takrat, ko vidimo, da je nekomu res vseeno in za to nič ne naredi, da bi popravil situacijo. Takrat več ni poti nazaj. Drugače pa se vse da uredit. Sicer to ne pomeni, da se maščujem. Se ne, ker mi je to čist mem. Škoda časa in vsega drugega sleepy.gif
Zanimivo, da so/smo ti blizu glede na to, da si ti kr zračna (kokr se spomnimhuh.png )...fajn wink.png
Še dobr ja, da si tok spremenljiva, če ne bi te kr zabetoniralo tko, k mene k sem bolj fiksna.
Super si to povedala glede intenzivnosti in hitrega dolgčasa...ja ja ja točno tko mora bit, če ne je tko hitro doooooooooooolgčas...
Solzo spustit pa res ni problem. Če bi bila igralka bi bilo edino to zelo prepričljivo, ker dejansko lahko skoraj na ukaz jokam laugh.png biggrin.png


What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#283 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 13. februar 2013, 17:23

sej veš kako je to z znaki, posplošena osnova iz katere se potem sestavlja zgodba, majhen delček... subtilnejši:)

 

ja jaz sem zračna...ko sem v svojem elementu, se zdi, da sem ves čas kak centimeter nad tlemi ohmy.png

 

tko da ne pašem sem

 

 

sam prognostika me je povlekla v tega škorpijona, trenutno je notri tudi progresirana Luna ( Mars, Merkur, Venera, Sonce) in vas spoznavam na svoj način

 

vezat druge nase ni na enak način kot to počne rak, s skrbjo in pozornostjo... tu so drugi pristopi, sploh ko gre za zasebno partnerstvo wink.png


astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#284 čebelica01

čebelica01
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 288

Objavljeno: 9. maj 2013, 13:43

hi folks
zanima me vase mnenje glede pretirane custvenosti vodnih znakov...poznam jih kar nekaj in večinoma na čustvene šoke reagirajo z besom, z zelo opaznimi reakcijami (dretje, vpitje, delanje raznoraznih scen...)
enjoy

špela novak

 

Hehe.

 

No tako bom povedala zase. 

 

Jaz imam podznak in luno v vodnem znamenju. Sonce imam pa v zračnem elementu.

 

Čustvena sem, občutljiva tudi sam ne bi rekla spet toliko pretirano. Nisem pa člouk, ki bi delala neke scene, pa se drla, pa nevem kaj še vse.

 

Dejansko sploh nisem tip osebe, ki bi vzbujala pozornost z nevem kakšnimi opaznimi reakcijami. Tega ne maram. Ni mi všeč.

 

Mi pa recimo moja mama včasih reče, da imam dva obraza, in da to se mi orenk opazi, ker sem dvojna v soncu in v podznaku.

 

Tehtnica ima 2 vage, in ribe sta 2.

 

Pravi, da me je zelo težko prečitat in da nikoli neveš kako bom reagirala.

 

Pa še nekaj, moram priznat, da sem odlična igralka, fenomenalno blefiram in me ne pogruntaš, pa da se ubiješ.

 

Enkrat mi je rekla moja best frenda, da kako ona čist pri vsakemu človeku takoj opazi, da če laže ali ne, in da to ona opazi, po gestah, pa po očeh ker če človek laže se mu razširijo zenice, pa v oči te nikol ne pogleda itd... 

 

Pa sem ji jaz rekla, ajde probaj pogruntat mene....

 

Gledala sem jo direktno v oči in ji podala eno informacijo za katero ziher neve, ker ji nikoli nisem povedala.

 

Recimo...dekliški priimek od moje mame je Bizjak...in ona je morala progruntat, če lažem ali ne....

 

Niti enkrat me ni pogruntala.

 

Ko sem govorila resnico, je rekla da lažem

 

in

 

ko sem lagala, je rekla da govorim resnico.

 

Na koncu je rekla, pizdu mater res dobro lažeš.

 

Jaz načeloma skušam bit odkrita, vendar včasih ne morem bit.



#285 Boyana

Boyana
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 69

Objavljeno: 12. avgust 2013, 18:06

Kaj zdaj te objave všečkamo! Ne znajdem se več.

Boyana





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0