Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Predavanje na Mavrični soboti


  • Prijavi se, če želiš komentirati
9 komentarjev na to temo

#1 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 27. september 2007, 10:27

Predavanje na Mavrični soboti

12.30 – 13.30 Barbia Asta Gaia: ŽIVETI S PLANETI

Bo potekalo v soboto, 29. septembra 2007, v prostorih Biotehniškega centra Ljubljana, Ižanska 10 v Ljubljani (nasproti vhoda v Botanični vrt) - Mavrična sobota, vstopnina 5€

Na predavanju vam bom poskušala predstaviti osnovne principe magične astrologije. To je veja astrologije, ki ni zgolj opazovalka, ampak je aktivna sila spreminjanja. Živeti s planeti pomeni biti v harmoniji s kozmosom, čutiti in dihati življenje v vsakem trenutku dneva. Usklajenost lahko dosežemo s petjem planetov, dihanjem in gibanjem, ter z uporabo vilinskih ključkov.
Predavanje bo s filmskim prikazom zaobjelo trenutek začetka predavanja, ter se zlilo v gibanje, ki se imenuje »Zvezdni ples«.
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#2 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 28. september 2007, 16:47

Tema predavanja bo na podlagi dejstva, da določene aspekte drugače »poješ«, kot so pripravljeni. Stresne aspekte Saturna je potrebno mehčati, bodisi s tehnikami dihanja, yogo ali kakšnimi oblikami karma yoge- medsebojne pomoči. Tko se najlažje soočiš s težkimi Saturnovimi aspekti, kajti Saturn te hoče majhnega in nepomembnega, da ne rečem ponižnega. Če so težki Saturnovi aspekti podkrepljeni še z Jupitrom, lahko v konjunkciji ali trigonu, lahko v kombinaciji z Saturnom, Marsom, Plutonom ali Uranom prinesejo tako drastične situacije, kot je prenehanje življenja.




Jupiter je s svojim pospeševalnim procesom lahko v teh primerih zelo nevaren strup. Jupitru bomo danes namenili veliko pozornosti, saj je planet, ki je danes najmočneje postavljen.(trenutek predavanja)

JUPITER je zelo pomemben nadosebni, družbeni planet, ki je v svojem delovanju zelo radikalen. V zahodni astrologiji, torej v naši astrologiji ga poznamo, kot pozitiven planet, kar pa zdaleč ni res. Saturn je zaščitnik, Jupiter pa je ekspanzija, ki jo je potrebno zavestno kontrolirati, saj Jupiter ne določa sam po sebi, kaj bo povečal, kaj bo poveličeval, kaj bo ekspanziral. Pač pa dela povsod, kjer se znajde. Lahko prinese bolezen ali pa veliko ljubezen, odvisno kje se nahaja v natalni karti in kakšno pozicijo ima v progresijah in tranzitu. V natalni karti pri vas, v tistem sektorju in znaku, kjer se nahaja, tam ste nagnjeni k določeni ekspanziji. Če poudarja slabe stvari, je potrebno njegov vpliv zmanjšati. Zanimivo, da ga zmanjšate tako, da mu pojete, da se uskladite z njim, da se postavite na pozicijo Jupitra v vaši karti in razumete, kaj on ojačuje. Tako boste tudi hipno vedeli, česa ne smete storiti ali delati.
Odlomek iz predavanja...
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#3 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 28. september 2007, 17:13

Jao Gaja, kako rada bi se udeležila tvojega predavanja, žal pa sem v soboto zasedena. (pa drugič) x:)x
Tema se mi zdi zanimiva in sprašujem če bi lahko prišla do kakšne kasete oz.Cd-ja (DVD-ja)?

Verjetno gre za neke vrste astrohealing x:px

LP
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#4 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 28. september 2007, 17:28

Jao Gaja, kako rada bi se udeležila tvojega predavanja, žal pa sem v soboto zasedena. (pa drugič) x:)x
Tema se mi zdi zanimiva in sprašujem če bi lahko prišla do kakšne kasete oz.Cd-ja (DVD-ja)?

Verjetno gre za neke vrste astrohealing x:px

LP


Ja, v bistvu bom pokazala, kako se vstopi v kozmos in kako se povezuje s planeti. Skratka, ko vstopiš v kozmos in začutiš vplive danega trenutka, takrat se začne ZAVEDANJE. Z zavedanjem pa se lahko premaga še tako slab aspekt. Ja, tema predavanja bo zdravljenje, kadar so slabi aspekti, kako se povežeš z jupitrom, neptunom, marsom in podobmno. Skratka kadar so planeti slabo postavljeni, jim poješ, pa se omehčajo. Čisto enostavno, tibetanska astrološka praksa.

Pa, morda bom delček predavanja obesila kam na splet, bom videla.
Pa,pa, sem vesela da si se javila, GAIA
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#5 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 30. september 2007, 22:15

Pa, morda bom delček predavanja obesila kam na splet, bom videla.
Pa,pa, sem vesela da si se javila, GAIA



Lepo prosim če jih 'obesiš' nekam na splet,saj me tema zanima.
Če smem vprašati: gre tu za mantre na posamezne planete,saj vemo, da vsak od njih oddaja svojo vibracijo , ki pa se , nekako logično mi zveni,
z mantranjem uskladi z nami ?

Hvala za odgovor!
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#6 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 1. oktober 2007, 10:57

Pozdravljena Gaia,
jaz bi bila tudi zelo vesela, če bi lahko kje dobila tvoj izvleček predavanja ;)
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#7 Gaia

Gaia
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 263

Objavljeno: 5. oktober 2007, 11:19

Draga Č. in P., evo zapiski iz predavanja.
Kar se tiče praktičnega dela, mislim, da bi morala predajati v živo. To je petje planetom in gib planeta.
Uživajta v branju, pa,pa


PREDAVANJE, ŽIVETI S PLANETI

Danes vam bova predstavila osnovne principe Magične astrologije, ki je veja astrologije, ki ni zgolj opazovalka, ampak aktivna sila spreminjanja. M.A. je spoj zahodne teorije in tibetanske prakse. V tibetanski astrologiji so sile narave dejavne in žive, planeti imajo svoje zvoke, s katerimi jih kličemo ali invociramo. Zvoki invokacije pomagajo, če so planeti v težkih pozicijah. Tibetanci so prepričani, če neka energija vpliva na človeka, lahko tudi on nanjo.

Živeti s planeti pomeni biti v harmoniji z kozmosom, čutit in dihati življenje v vsakem trenutku dneva. Planeti potujejo po nebu in nam prinašajo vsak dan nove situacije. Planeti potujejo tudi po našem notranjem osončju in nam vsak dan prinašajo nova razpoloženja. Kako to združit, kako se zavedati kaj prinaša prihodnost, kaj želimo doseči in se s tem primerno tudi notranje naravnati, saj ponavadi ravnamo ravno deugače…Želimo nekaj doseči, pa smo notranje nepripravljeni. Usklajenost z kozmosom pa lahko dosežemo z petjem planetom, dihanjem in gibanjem. Tokrat se bom osredotočila prav na slednje. Pokazala vam bova gibanje, kateremu se reče zvezdni ples.

Prikaz; Umeščanje v kozmos
-podplati v širini ramen
-poišči svojo točko, svoje središče
-skozi tvoj popek gre premica, ki gre skozi tvoje telo.
-gre naprej na JV, v neskončnost
-premica zadaj gre v S, tam je zvezda Polaris.
-tisti trenutek nastopi ZAVEDANJE

Ali mi znate odgovoriti na večno vprašanje ali zlo obstaja?
Ali se nesreče dogajajo kar tako?

Tema predavanja bo na podlagi dejstva, da določene aspekte drugače »poješ«, kot so pripravljeni. Stresne aspekte Saturna je potrebno mehčati, bodisi s tehnikami dihanja, yogo ali kakšnimi oblikami karma yoge- medsebojne pomoči. Tako se najlažje soočiš s težkimi Saturnovimi aspekti, kajti Saturn te hoče majhnega in nepomembnega, da ne rečem ponižnega. Če so težki Saturnovi aspekti podkrepljeni še z Jupitrom, lahko v konjunkciji ali trigonu, lahko v kombinaciji z Saturnom, Marsom, Plutonom ali Uranom prinesejo tako drastične situacije, kot je prenehanje življenja.
Jupiter je s svojim pospeševalnim procesom lahko v teh primerih zelo nevaren strup. Jupitru bomo danes namenili veliko pozornosti, saj je planet, ki je danes najmočneje postavljen.
JUPITER je zelo pomemben nadosebni, družbeni planet, ki je v svojem delovanju zelo radikalen. V zahodni astrologiji, torej v naši astrologiji ga poznamo, kot pozitiven planet, kar pa zdaleč ni res. Veliko bolj mu ustreza Dionizov lik, ki je pijanec, norec in zabavljač. Tako, da je dober po srcu, vendar to zgolj zaradi svoje opitosti in norosti. A po drugi strani Jupitrovo stanje duha odpira vrata v duhovnost, ni pa to še duhovnost, saj stanje ne-uma še ni kvaliteta zdravega razuma. Jupiter lahko povzroči tudi poplave (tradicionalni vladar rib, lunin mrk v znamenju rib, v konjunkciji z uranom, poplave v Slo, 18.9. 14h45). Čeprav sta si različna z Neptunom, sta v svojem učinkovanju enaka. Jupiter lahko povzroči tudi zadetek na loteriji, a Jupiter ni zaščitnik, to je zmotno mišljenje. Saturn je zaščitnik, Jupiter pa je ekspanzija, ki jo je potrebno zavestno kontrolirati, saj Jupiter ne določa sam po sebi, kaj bo povečal, kaj bo poveličeval, kaj bo ekspanziral. Pač pa dela povsod, kjer se znajde. Lahko prinese bolezen ali pa veliko ljubezen, odvisno kje se nahaja v natalni karti in kakšno pozicijo ima v progresijah in tranzitu. V natalni karti pri vas, v tistem sektorju in znaku, kjer se nahaja, tam ste nagnjeni k določeni ekspanziji. Če poudarja slabe stvari, je potrebno njegov vpliv zmanjšati. Zanimivo, da ga zmanjšate tako, da mu pojete, da se uskladite z njim, da se postavite na pozicijo Jupitra v vaši karti in razumete, kaj on ojačuje. Tako boste tudi hipno vedeli, česa ne smete storiti ali delati. V progresijah ali tranzitu – na primer, če je posredi zdravstvena težava, katero bo v prihodnosti Jupiter zaostril, je pomembno, da naredimo vse, da zmanjšamo njegovo moč. Poskus »dejupitrizacije« , je odmik iz razkošnega v asketsko življenje. Pri tem gre za trenutni odmik. Ta vpliv Jupitra se dekompenzira z zen meditacijo, s to notranjo povlečenostjo.

Nevarni so tudi stresni aspekti z uranom, ki pomenijo, da je potrebno biti še posebno previden. Upošteva se oboje,
-progresirani planeti, ki kažejo na temeljno notranje obdobje, ki ga ima naša duša in
- tranzitne planete, ki so vplivi od zunaj.

Neptun doživljamo v slabih aspektih, kot energijski odliv ali pa vzburi nezavedne mehanizme, ki vodijo v razne oblike odvisnosti. Z Neptunom se je potrebno spoprijet, tako da na tisto področje vnesemo višje kvalitete duše; kot so vera, upanje in usmiljenje.

Individualno vse aspekte beremo glede na potovanje, ki ga določa smer severnega luninega vozla. Predvsem moramo upoštevati te aspekte, kadar se znajdemo v obdobju 7-ih let nesreče, to je obdobje, ki mu pravimo Sade Sati. V tem času moramo dosledno upoštevati Saturna, se mu aktivno podrejati in slediti poti svojega severnega vozla. Sade Sati je tudi obdobje, kjer se človek začne zanimati za astrologijo ali druge duhovne vede. In se posvečati življenju na drugačen način. V tem tudi je čar in lepota Sade Sati obdobja. Kot preobrazba našega življenja.

Ali mi znate odgovoriti na to večno vprašanje ali zlo obstaja?Ali pa se nesreče dogajajo zgolj kar tako? V filozofiji ni odgovora, odgovor je da in ne, oboje. Učinek nevidnega zla, kot tudi možnost, da te doleti nesreča se zmanjšuje z večanjem ZAVEDANJA.


Stvari se bodo slabšale klimatske spremembe bodo porajale nove katastrofe. Teh okoliščin človek ne more spreminjati. Lahko gre le za to, da spremeni svoj pogled na to in da ohrani notranje ravnovesje. Povezovati s planeti je dobro, ker ti povedo, te opozarjajo in te držijo budnega. Te vaje, petje planetom so dobre prav zato, ker te povežejo z naravnim utripom in ti dajejo zavedanje.
Taši Delek!
www.astrogaia.net

#8 Pinka

Pinka
  • D član
  • Št. objav: 3 716

Objavljeno: 5. oktober 2007, 12:43

Hvala Gaia. ;)
What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us. - Emerson

#9 č.v.e.k.a

č.v.e.k.a
  • Lunatik
  • Št. objav: 2 884

Objavljeno: 9. oktober 2007, 14:24

Gaja, najlepša hvala.

Takoj ko se pozdravim, se v napisano malo bolj poglobim. Jupitra pa, v takšnem ali drugačnem aspektu, že od nekdaj
ne maram. Njegova ekspanzija določenih energij zna biti premočna za navadnega zemljana.

LP :palec:
Objavljena slika

HOROSKOP JE PREREZ,NEKEGA ČASA.

#10 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 10. oktober 2007, 06:15

[quote name='Gaia' date='5. Oct 2007, 12:20' post='895590']




Jupiter je s svojim pospeševalnim procesom lahko v teh primerih zelo nevaren strup. Jupitru bomo danes namenili veliko pozornosti, saj je planet, ki je danes najmočneje postavljen.
JUPITER je zelo pomemben nadosebni, družbeni planet, ki je v svojem delovanju zelo radikalen. V zahodni astrologiji, torej v naši astrologiji ga poznamo, kot pozitiven planet, kar pa zdaleč ni res. Veliko bolj mu ustreza Dionizov lik, ki je pijanec, norec in zabavljač. Tako, da je dober po srcu, vendar to zgolj zaradi svoje opitosti in norosti. A po drugi strani Jupitrovo stanje duha odpira vrata v duhovnost, ni pa to še duhovnost, saj stanje ne-uma še ni kvaliteta zdravega razuma. Jupiter lahko povzroči tudi poplave (tradicionalni vladar rib, lunin mrk v znamenju rib, v konjunkciji z uranom, poplave v Slo, 18.9. 14h45). Čeprav sta si različna z Neptunom, sta v svojem učinkovanju enaka. Jupiter lahko povzroči tudi zadetek na loteriji, a Jupiter ni zaščitnik, to je zmotno mišljenje. Saturn je zaščitnik, Jupiter pa je ekspanzija, ki jo je potrebno zavestno kontrolirati, saj Jupiter ne določa sam po sebi, kaj bo povečal, kaj bo poveličeval, kaj bo ekspanziral. Pač pa dela povsod, kjer se znajde. Lahko prinese bolezen ali pa veliko ljubezen, odvisno kje se nahaja v natalni karti in kakšno pozicijo ima v progresijah in tranzitu. V natalni karti pri vas, v tistem sektorju in znaku, kjer se nahaja, tam ste nagnjeni k določeni ekspanziji. Če poudarja slabe stvari, je potrebno njegov vpliv zmanjšati. Zanimivo, da ga zmanjšate tako, da mu pojete, da se uskladite z njim, da se postavite na pozicijo Jupitra v vaši karti in razumete, kaj on ojačuje. Tako boste tudi hipno vedeli, česa ne smete storiti ali delati. V progresijah ali tranzitu – na primer, če je posredi zdravstvena težava, katero bo v prihodnosti Jupiter zaostril, je pomembno, da naredimo vse, da zmanjšamo njegovo moč. Poskus »dejupitrizacije« , je odmik iz razkošnega v asketsko življenje. Pri tem gre za trenutni odmik. Ta vpliv Jupitra se dekompenzira z zen meditacijo, s to notranjo povlečenostjo.


:palec: Tole si prekrasno opisala jupitra. Tako ga doživljam iz lastnih izkušenj in vsakih 12 let mi nasuje precej tistega, kar ne želim, uživancija ni nikoli na višku, v natalu je jupiter v opoziciji s saturnom, zato me saturn hvala bogu stalno opozarja.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0