Pomoč - Iskanje - Člani - Koledar
Popolna verzija: Avtoriteta, karizma
Lunin Forum > LN FORUMI > Kaj si mislimo O...
Strani: 1, 2
yoko
Kaj mislite,
se človek z lastnostima, kot sta AVTORITETA (osebnostna) in KARIZMA, rodi

ALI

sta človekova AVTORITETA in KARIZMA odvisni predvsem od okolja, v katerem človek živi in od izkušenj, ki si jih človek v tem okolju pridobi (pozitivnih ali negativnih) icon1_question.gif icon1_question.gif icon1_question.gif

Lep pozdrav,
Yoko

P.S.:Pod avtoriteto mislim na osebnostno avtoriteto in ne na pozicijsko.
zirosi
Če mene vprašaš sta avtoriteta in karizma nekaj, kar si mora človek zaslužiti (v vsakem trenutku)?

Še prej ga pa rodijo icon_smile_wink.gif

uživajte!
pokowc
najbolj mi je všeč naravna in šarmantna avtoriteta, se pravi, da ni narejena zarad drugih, ampak nehote´ izražena, heeee icon1_thumbup.gif
icon1_thumbup.gif
Lizzy
icon1_rolleyes1.gif Mislim, da je tu precej "prirojenega" in potem še "privzgojenega". Ljudi z avtoriteto in karizmo ČUTIŠ, to je nekaj posebnega. Oo.gif Seveda, jih je pa malo (oz. jaz jih poznam zelo malo). icon1_onfire.gif Včasih "zgoriš" poleg njih. Tako dobri so...
Doogy
Jaz mislim, da karizma ni ne prirojen ne priucena ampak je preperosto odsev stanja v cloveku. Dobri in pozitivni ljudje so avtomatsko bolj karizmaticni in privlkjacijo ljudi. S tem mislim na take ljudi kot je bila Mati tereza ali vse pomembne verske osebnosti (Jezus, Mohamed, Buda....). Dandanes imamo pa seveda tudi priuceno karizmo, ki se kaze v politki. Kjer si ljudje s pomocjo nekaterih znanj in propagande ustvariijo karizmo, ki pa seveda deluje sam toliko casa dokler ljudje temu verjamejo.
aquarius
CITAT(Doogy @ 13. Apr 2003 ob 15:48)
Dandanes imamo pa seveda tudi priuceno karizmo, ki se kaze v politki. Kjer si ljudje s pomocjo nekaterih znanj in propagande ustvariijo karizmo, ki pa seveda deluje sam toliko casa dokler ljudje temu verjamejo.

Temu ne bi rekel karizma ampak čisto navadni BLEF.

Ne štekam besede OSEBNOSTNA AVTORITETA?

KARIZMA, pa po moje ali jo imaš ali je pa nimaš.To je žar notranjosti človeka,pa je to lahko npr.:nek biznismen ali pa klošar iz sosednje ulice;oba lahko izžarevata močno karizmo ,ki druge ljudi pritegne.

Priučena karizma?Blef.
artem
Če se imaš rad pol si karizmatičen, ker si vesel in se ljubiš. Če pa sam sebe ne štekaš pol te tud drugi ne morjo. icon_smile_approve.gif
Mateja
Artem, bo nekaj na tem icon_smile_approve.gif icon_smile_approve.gif
yoko
Osebnostna avtoriteta je nekaj, kar izhaja iz osebnosti.Večkrat jo povezujemo s karizmo, vendar ni karizma.Je lastnost človeka, do katerega imajo ljudje neke vrste spoštovanje.Ni potrebno, da imaš visok družbeni status oziroma pozicijo (iz katere izhaja pozicijska avtoriteta), da jo imaš.
Osebnostno avtoriteto ima lahko vsak.

Moje mnenje je, da je karizma prirojena lastnost.
Osebnostna avtoriteta pa je pridobljena.Izhaja iz človekovih izkušenj v družbi, v kateri deluje.Odvisna je tudi od sreče. icon_smesko.gif

Lep pozdrav,
Yoko
artem
Ob rojstvu imamo vsi enake možnosti icon_smile_clown.gif
Pujsita
Meni se pa avtoriteta ne zdi tak negativen pojem. Jaz si pod avtoriteto poleg tistih, ki ne upoštevajo nikogar in uveljavljajo samo svoje mnenje in prepričanje, pojmujem tudi osebe, ki so zelo uspešne in so na ta način avtoritete - kot zelo uspešni, spoštovanja vredni,....

Karizmatične osebe so pa po mojem mnenju tiste osebe, ki brez kakšnega konkretnega razloga pritegnejo dosti ljudi. vsak bi bil rad v njihovi družbi, ali pa jih radi vidijo,.... icon_smile_approve.gif
Marsa
Kasksna fajn tema, pa nic not. icon1_eek.gif
cigancica
mislim ,da je delno prirojena avtoriteta,karizma tud...vendar si jo clovek tudi veliko pridobi z izkusnjami v zivljenju.
spostovanje spada k temu.
karizma cloveka iz cloveka ,ki je ima veliko,kar seva.
kar se tice avtoritete ,so mi vsec ljudje ,ki se svoje avtoritete zavedajo in je ne izkoriscajo.tisti ,ki jo izkoriscajo in z njo +s karizmo manipulirajo z ljudmi okrog sebe,pa bo zhe poskrbljeno,da se jim vrne.
poznam take primere in mi niso najbolj vsec.
sama zase npr.vem,da imam veliko karizmo in veliko ljudi pravi ,da tudi avtoriteto in da bi morala delati na kakem vodilnem mestu,ker me ljudje zelo spostujejo in bi ziher dobro delali pri meni.
vendar sama nisem zainteresirana za to.se pa vcasih zavedam ,kako so nekateri ljudje zaslepljeni z mojo energijo in ,ce bi bila manipulatorska bi jih komot lahko vlekla sem pa tja.
mislim ,da ima karizma cloveka opraviti s samospostovanjem,izkusnjami,lastno trdnostjo,odlocnostjo,vero vase in neoziranjem za maso ljudi,ki hodi po poteh predhodnikov.
clovek je zame avtoriteta in karizma ,ko je totalno individualen,izviren v dusi in pomemben v 1.meri do samega sebe.
kar si navznoter velikokrat kaszhes tudi navzen.
tako ,da mislim,da je avtoriteta in tudi karizma skupek vseh teh dejavnikov v cloveku in ne samo enega ,kot je recimo rojstvo.
Izraz
Karizmo imaš ali pa nimaš, to je moje mnenje. Preprosto je odsev duše. Vse ostalo je priučeno. icon_smile_approve.gif

Poznam primerek osebe, ki je bila zelo sesuta v življenju. Samospoštovanje slabo, moč zatrta, zbegana, prestrašena,....

Karizmo je pa imela ne glede na vse.
Vedno je bila opažena, čeprav tega ni hotela.
Marsa
Fajn pisete, s stevilnimi 'trditvami', pac, postavkami, se strinjam....

Tezko recem..... mislim da ni glih sam prirojena, vendar tud da je sam pridobljena ne morem rect... scratchchin.gif

'odsev duse', kot ste se nekateri izrazili, mi je vsec...
Tud se strinjam, da je povezana s spostovanjem, prav tako se strinjam, da strateski blef (recimo v politiki) ni karizma, pa ceprav nekateri politiki pa pac so karizmaticni (bolj od drugih)....
menim da je povezana tudi s samozavestjo, vendar ne pa s pretirano, recimo, da je ze na meji s prepotentnostjo.
Povezana pa je tud z osebnim stilom (pa ne oblacenja), nacinom.
in pa jasno tud z mocjo, osebno, ne ono hoteno, pac pa z notranjo osebno mocjo cloveka; z izzarevanjem...
Marsa
povezana pa je tudi z inteligenco (ne pa tudi nujno z izobrazbo).

Mi je prisel na misel Onassis (kozorog drugac)... vsi ga opisujejo kot blazotno karizmaticno osebnost... pa bi kdo pomislil, ja valjda, ladjar, mogotec...
ampak ne, bil je majhen, kozav, prej grd kot lep, delal je v pristaniscu, ni imel sol... yes.gif

Mas ljudi na kmetih, torej preprost folk, ki izzarevajo nekaj - niso izobrazeni, premorejo pa DUHA in naravno inteligenco in - karizmo. yes.gif
trans
Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Zato, da lahko manipuliramo druge ljudi razvijamo še veliko drugih energij s katerimi jih pritegnemo v interakcijo za doseganje naših ciljev. Seveda večino teh procesov poteka nezavedno.

Nekatere od teh energij doživljamo kot prijetne in jih želimo še in še občutiti v svojem življenju (primer: karizma) in jim zato sledimo.

Nekatere od teh energij pa občutimo kot neprijetne in moteče (primer: ubogi jaz) zato smo pripravljeni narediti veliko za osebo, ki tako energijo kreira, da bi tak občutek čimprej minil. Tako dovajamo v življenje tistega, ki kreira tako neprijetno energijo vse kar po njegovem potrebuje, da bi njegovo neželjeno stanje minilo.

Ljudje vedno sledimo energiji.
Marsa
zanimivo mnenje. icon1_thumbup.gif
dejan
CITAT(trans @ 30. Sep 2005 ob 10:55)
*Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Zato, da lahko manipuliramo druge ljudi razvijamo še veliko drugih energij s katerimi jih pritegnemo v interakcijo za doseganje naših ciljev. Seveda večino teh procesov poteka nezavedno.

Nekatere od teh energij doživljamo kot prijetne in jih želimo še in še občutiti v svojem življenju (primer: karizma) in jim zato sledimo.

Nekatere od teh energij pa občutimo kot neprijetne in moteče (primer: ubogi jaz) zato smo pripravljeni narediti veliko za osebo, ki tako energijo kreira, da bi tak občutek čimprej minil. Tako dovajamo v življenje tistega, ki kreira tako neprijetno energijo vse kar po njegovem potrebuje, da bi njegovo neželjeno stanje minilo.

Kolega,
...kdor veliko govori, veliko ve ali pa veliko laže, al pa ne ve o čem govori ...
Izraz
*Karizma je ena od oblik energij, ki si jih ljudje skreiramo zato, da z njimi lahko vodimo (manipuliramo) druge.

Hm, zanimiv pogled, tole me predvsem zanima, kako to naredimo, kdaj,...prosim za obrazložitev kako si ti to predstavljaš, predno usekam po tvojem mnenju icon_smile_big.gif .
Marsa
CITAT(Izraz @ 30. Sep 2005 ob 11:18)
*,...prosim za obrazložitev kako si ti to predstavljaš, predno usekam po  tvojem mnenju icon_smile_big.gif .

icon_smile_big.gif
Samson23
...Marsa, kako se vidi karizma v astro chartu... sem mal preuceval ljudi, ki so bli karizmaticni in najpogostejse se mnajdel aspekt luna konj. jupiter... al pa sonce z jupitrom...
Marsa
aja se nekaj - ko se vcas skor enaci opaznost s karizmo - no zame jasno opaznost ne pomeni karizme...
Opazen je tud norec (mislim v smislu The fool, ne dusevnega bolnika), klosar, vsakdo, ki je drugacen od skupine. vendar ni nujno karizmaticen.
Marsa
CITAT(Samson23 @ 30. Sep 2005 ob 11:23)
*...Marsa, kako se vidi karizma v astro chartu... sem mal preuceval ljudi, ki so bli karizmaticni in najpogostejse se mnajdel aspekt luna konj. jupiter... al pa sonce z jupitrom...

jaz mam drugacne izkusnje (al pa poglede), sama pripisujem Plutonu pa Saturnu...
vestnemu, pridnemu, spostovanja vrednemu..
ne tolk takemu, ki nas navdusuje, recimo...
Ampak tud Jupitru, ja, pa clo Neptunu...
Pa Soncu seveda tud...

Po mojih opazovanjih pa predvsem folk s temi na asc al pa mc, na kotih, da so opazni...
trans
CITAT(Izraz @ 30. Sep 2005 ob 11:18)
*Hm, zanimiv pogled, tole me predvsem zanima, kako to naredimo, kdaj,...prosim za obrazložitev kako si ti to predstavljaš, predno usekam po  tvojem mnenju icon_smile_big.gif .

Vidiš te že zanima kako bi lahko to skreirala. Bi želela vplivati na druge, ha? icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif

Prizivaj jo, pa jo boš imela, tako kot lahko prizoveš vsako drugo energijo v tem univerzumu. icon_smile_wink.gif
cigancica

yes.gif icon1_thumbup.gif
bi se kar strinjala s tem
Izraz
CITAT(trans @ 30. Sep 2005 ob 11:35)
*Vidiš te že zanima kako bi lahko to skreirala. Bi želela vplivati na druge, ha?  icon_smile_big.gif  icon_smile_big.gif  icon_smile_big.gif

Prizivaj jo, pa jo boš imela, tako kot lahko prizoveš vsako drugo energijo v tem univerzumu.  icon_smile_wink.gif

Diplomatsko si se ti meni to izvadijo. icon_smile_evil.gif
Marsa
CITAT(trans @ 30. Sep 2005 ob 11:35)
*Vidiš te že zanima kako bi lahko to skreirala.

ja no ce ma pa moznost od samega znalca, mojstra se ucit, ves da bo zagrabla, punca! icon_smile_tongue.gif icon_smile_wink.gif
Marsa
CITAT(Izraz @ 30. Sep 2005 ob 11:38)
*Diplomatsko si se ti meni to izvadijo. icon_smile_evil.gif

jp--- icon1_biggrin.gif icon_smile_clown.gif
trans
CITAT(Izraz @ 30. Sep 2005 ob 11:38)
*Diplomatsko si se ti meni to izvadijo. icon_smile_evil.gif

A želiš, da ti napišem na forumu postopke in rituale, ki jih izvajaj za karizmo? icon1_eek.gif icon1_eek.gif icon1_eek.gif

Ti povem naslednjič, ko te kje srečam. icon_smile_wink.gif
cigancica
po moje si cist lepo simpl povedal,ne pa diplomatsko icon_smesko.gif
trans
CITAT(cigancica @ 30. Sep 2005 ob 11:45)
*po moje si cist lepo simpl povedal,ne pa diplomatsko icon_smesko.gif

icon1_thumbup.gif
cigancica
stekas al ne stekas,simpl kot pasulj,a ne? icon_smesko.gif
Marsa
a pol pravis da si manipulatorska, Cigichka al kako, pih, svaka cast za taksno samokriticnost, uvid vase in iskrenost! icon1_thumbup.gif
cigancica
CITAT(Marsa @ 30. Sep 2005 ob 12:01)
*a pol pravis da si manipulatorska, Cigichka al kako, pih, svaka cast za taksno samokriticnost, uvid vase in iskrenost! icon1_thumbup.gif

jp,nenamerno,oziroma skoraj nenamerno..da bi bila pa tko zavedno,namerno do koga ,pa ne.
se vecinoma res vcasih ne zavedam,kako povlecem za sabo koga .v bistvu mi prija,da pridem do cilja,sam spet mi ni prav ,da dolocen clovek sploh ne opazi ,da dela za moj cilj,ne pa svoj.ce se zavem,ga poskusim oddaljiti od mojega cilja,vcasih se pa ne trudim,ker nekatere ovce hocejo bit postrizene,da bi bil pastir ponosen nanje,jebiga.
Marsa
to je res, vcas manipuliramo cist nezavedno... yes.gif icon1_thumbup.gif
trans
CITAT(Marsa @ 30. Sep 2005 ob 12:14)
*to je res, vcas manipuliramo cist nezavedno... yes.gif icon1_thumbup.gif

Manipulacija je nekaj kar tako kot vse brez predznaka.
Vsakdo manipulira tako ali drugače pa, če se tega zaveda ali ne. Vsaka mama, da obvlada živahne otroke, vsak vodilni v službi, da lahko usmerja zaposlene do željenega rezultata, vsak partner svojega partnerja, vsak politik, da pridobi podporo volilcev,...

Tudi, če nekomu rečemo "Ti pa si manipulator!" z namenom, da bi mu oslabili ali ojačali vlogo manipulatorja, s tem stavkom želimo vplivati nanj in tudi sami igramo vlogo manipulatorja.

Temu, da igramo vlogo manipulatorja se je praktično nemogoče izogniti.

Ker pa ima izraz manipulacija v družbi negativen predznak si le redkokdo hoče priznati, da to počne. Je pa to škoda, saj nas ravno to osvobaja.
Samson23
CITAT(Marsa @ 30. Sep 2005 ob 12:26)
*jaz mam drugacne izkusnje (al pa poglede), sama pripisujem Plutonu pa Saturnu...
vestnemu, pridnemu, spostovanja vrednemu..
ne tolk takemu, ki nas navdusuje, recimo...
Ampak tud Jupitru, ja, pa clo Neptunu...
Pa Soncu seveda tud...

Po mojih opazovanjih pa predvsem folk s temi na asc al pa mc, na kotih, da so opazni...

..ne vem no... Adolf Hitler, George W. Bush... nben nic kaj pametga naredu... pa kar vodijo velike mase folka...
Marsa
hitler pluton na mc, morda tud uran (al pa s slednjim ena druga 'podobna' povezava, fora)

Bush pa men daje energijo ovna, bolj kot dvojcka...
torej kak mars kje tko.
Marsa
ampak tle zame ne gre za karizmo... vodit, v smislu na finto metat mase folka, zame ne pomen karizmo met. smile.gif

torej, cist drug trip kot hitler... ki je CARAL folk...
Bush ima... blazoten aparat sam... sam je nula... njegovi nastopi so brez veze.
Hitler pa je bil NORC!!!

bin laden milijardkrat karizmaticnejsi od busha, recimo (2 podatka - lev, riba)

Bush ima prasicje, v bistvu neinteligentne oci, bin laden pa globoke in hipnoticne (ne glede, al se nam zdi totalen capelj)
Samson23
...itak, da je Bush bebo in lutka... sam vseen neki karizme mors met da potegnes za sabo 100Mio folka, ne glede na to kaj si jaz in ti misliva o njem...
Larsy
CITAT(Marsa @ 30. Sep 2005 ob 17:32)
Bush ima prasicje, v bistvu neinteligentne oci

icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif lol
Marsa
ja to sem zlo grdo rekla... icon21.gif
sam... pismu... taka primerjava pac...
saj al ce bi pa rekla kravje oci (kot sem 100x hotla za umo thurman, s cimer bi 'utemeljila' tud njenga bika, pa nisem, ker sem vedla da bi se grdo slisal... no ampak - asociacija)
neinteligentne pa - nisem rekla butaste... sam da niso inteligentne. biggrin.gif wink.gif
Larsy
Sej jz se čist strinjam! icon1_thumbup.gif
Samson23
...jaz mam progresiranega plutona na MC...cca. 20 let ga bom mel... v rojstni karti je pa stacionaren... tko da mogoce pa le tut pr men ni tko nepomemben tale pluton... mogoce bom pa se novi Dolfi... v natalu mam pa luno pa jupitra na MC... pa revolucionarenga urana na asc., ambicioznga marsa in saturna v 10., retro venero(tut Hitler)... ja ko bom velik bom nazi...
seal
CITAT(yoko @ 13. Apr 2003 ob 11:25)
*Kaj mislite,
se človek z lastnostima, kot sta AVTORITETA (osebnostna) in KARIZMA, rodi

ALI

sta  človekova AVTORITETA in KARIZMA odvisni  predvsem od okolja, v katerem  človek živi in od izkušenj, ki si jih človek v  tem okolju pridobi (pozitivnih ali negativnih) icon1_question.gif  icon1_question.gif  icon1_question.gif

Lep pozdrav,
Yoko
P.S.:Pod avtoriteto  mislim na osebnostno avtoriteto in ne na pozicijsko.

definitivno se človek rodi karizmatik! avtoriteta pa je odvisna od nas samih..
seal
CITAT(Samson23 @ 30. Sep 2005 ob 16:40)
*...itak, da je Bush bebo in lutka... sam vseen neki karizme mors met da potegnes za sabo 100Mio folka, ne glede na to kaj si jaz in ti misliva o njem...

tukaj karizma nima nobene veze, tuki je samo denar,manipulacija in zgodovina family bush in pa predvsem večina butastih amerikancev..

lp icon_smile_clown.gif
principesa
icon25.gif Karakter in karizma

Ko boste postopoma obvladali ne-govorjenje, bo dominiral vaš naravni karakter
in eventualno nadomestil vašo izumetničeno osebnost. Postopoma tako razvijate
karizmo, tišino, neskončno moč. S to močjo boste sposobni pritegniti k sebi
vse kar rabite, da realizirate vašo sveto poslanstvo v življenju.
Vendar morate biti previdni, da izločite vaš ego iz tega. Moč bo tu samo
toliko časa, dokler bo ego ostal v tišini. Če bo vpleten vaš ego in boste
zlorabili to moč, bo postala strup. Gnili boste od znotraj navzven z izjemno
hitrostjo. Višje boste šli, nižje, hitreje in trše lahko padete.
Torej, bodite tiho, kultivirajte svojo moč in spoštujte življenja drugih, ne
tlačite jih, ne silite jih prekomerno in ne poizkušajte jih spremeniti ali
manipulirati. Premagajte sebe, vendar dopustite stvarem in ljudem da so. Kot
je dejal Stuart Wilde: to je Sveta Pot.
icon_smile_clown.gif icon25.gif
Indy
Do tega prideš takrat ko ne delaš nič na tem da bi to bil.
Indy
CITAT(principesa @ 3. Oct 2005 ob 16:14)
*icon25.gif Karakter in karizma

Ko boste postopoma obvladali ne-govorjenje, bo dominiral vaš naravni karakter
in eventualno nadomestil vašo izumetničeno osebnost. Postopoma tako razvijate
karizmo, tišino, neskončno moč. S to močjo boste sposobni pritegniti k sebi
vse kar rabite, da realizirate vašo sveto poslanstvo v življenju.
Vendar morate biti previdni, da izločite vaš ego iz tega. Moč bo tu samo
toliko časa, dokler bo ego ostal v tišini. Če bo vpleten vaš ego in boste
zlorabili to moč, bo postala strup. Gnili boste od znotraj navzven z izjemno
hitrostjo. Višje boste šli, nižje, hitreje in trše lahko padete.
Torej, bodite tiho, kultivirajte svojo moč in spoštujte življenja drugih, ne
tlačite jih, ne silite jih prekomerno in ne poizkušajte jih spremeniti ali
manipulirati. Premagajte sebe, vendar dopustite stvarem in ljudem da so. Kot
je dejal Stuart Wilde: to je Sveta Pot.
icon_smile_clown.gif  icon25.gif

Tišina pove več kot govorjenje icon_smesko.gif
To je okrnjena verzija vsebine strani. Če si želiš ogledati stran v celoti, z vsemi informacijami in slikami, potem klikni tukaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.