Pomoč - Iskanje - Člani - Koledar
Popolna verzija: Vreme in astrologija
Lunin Forum > LN FORUMI > Astrologija > Devetzvezdni Ki
Strani: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24
borism
Zdaj ko je prišlo po daljšem sušnem obdobju do dežja,bi vprašal za mnenje vse,ki vas vsaj malo zanima vreme(meteorološko)....v vezi vremena in astrologije.Vplivi in povezave morajo biti!

Lep dan z dežnikom!

Borism icon_smesko.gif
stankaa
...v okviru Mundane astrologije je tudi Astrometeorologija v šoli Stella pri Emi... zanimivo... recimo gre Mars v Kozoroga in se ohladi, da je joj...

Več ti bom povedala ko bom imela ta predmet za sabo icon_smile_wink.gif icon_smesko.gif

Imej se stabilno sončno in rahlo vetrovno v sebi, četudi zunaj grmi in se bliska icon_smile_approve.gif
smile.gif Stankaaaa
Vojko
CITAT(borism @ 25. Aug 2003 ob 10:07)
Zdaj ko je prišlo po daljšem sušnem obdobju do dežja,bi vprašal za mnenje vse,ki vas vsaj malo zanima vreme(meteorološko)....v vezi vremena in astrologije.Vplivi in povezave morajo biti!

Lep dan z dežnikom!

Borism icon_smesko.gif

Boris

Veš, tudi mene zanima ta tematika.
Morda, samo na splošno, se mi zdi, bi si že upal kakšno reči - vendar mi vse skupaj izgleda še precej zapleteno. Morda gledamo na napačen način - ali pač preozko!
aakhut
icon_smile_evil.gif

plashnice dol....pa bo na shirshe icon_smile_wink.gif

icon_smile_evil.gif icon_smesko.gif icon_smile_wink.gif
sanjalica
Zakaj imam VOJKO vedno občutek, da te je na tej slikci zelooo vroče...in bi ti prijala kakšna...domorodkinja s pahljačo v roki...tebi pa bi v roke dala en mrzel koktejl s kockicami ledu???
aakhut
icon_smile_evil.gif

pa she rutko je umes zamenu icon_smile_big.gif icon_smile_clown.gif icon_smile_wink.gif

icon_smile_evil.gif icon_smesko.gif icon_smesko.gif
Vojko
CITAT(sanjalica @ 1. Sep 2003 ob 12:32)
Zakaj imam VOJKO vedno občutek, da te je na tej slikci zelooo vroče...in bi ti prijala kakšna...domorodkinja s pahljačo v roki...tebi pa bi v roke dala en mrzel koktejl s kockicami ledu???

icon_smile_big.gif icon1_thumbup.gif
zirosi
Ponavadi zmeraj pride za Soncem dež,

ko neha dež padati pa pride spet Sonce.

uživajte!
Tina
Kaj pa snežinke?

icon_smesko.gif
zirosi
CITAT(Tina @ 1. Sep 2003 ob 12:11)
Kaj pa snežinke?

icon_smesko.gif

Samo pozimi, če je vse tako kot mora biti icon_smile_wink.gif
borism
Vremenske napovedi(astrološke) naj bi bile takšne:
Leto 2004 zelo vlažno;
2005 toplo in soparno;
2006 dosti ploh in neviht,sicer pa to leto največ lepih,suhih dni v tem desetletju;
2007 veliko vetra;
2008 vlažno z nizkimi temperaturami;
2009 močni vetrovi,grmenje;
2010 in 2011 pa dosti nižje temperature...
To so le napovedi,bomo videli...

Mogoče povezava Saturna in sedanje ohladitve,ki se nahaja na 10.stopinji Raka,kar naj bi bila kozorogova stopinja in od tod tudi neobičajno nizke temperature za ta letni čas.Poleg bo pa še Sonce(2.9 in 3.9.2003) prišlo na 10.stopinjo(kozorogova st.)Device (Sonce kvadrat Saturn) .

Za danes 1.septembra pa vremenski pregovor:
»Tilen meglen,grda in deževna jesen!«
pokowc
zanimivo,res icon1_thumbup.gif
Vojko
CITAT(borism @ 1. Sep 2003 ob 19:12)
Vremenske napovedi(astrološke) naj bi bile takšne:
Leto 2004 zelo vlažno;
2005 toplo in soparno;
2006 dosti ploh in neviht,sicer pa to leto največ lepih,suhih dni v tem desetletju;
2007 veliko vetra;
2008 vlažno z nizkimi temperaturami;
2009 močni vetrovi,grmenje;
2010 in 2011 pa dosti nižje temperature...
To so le napovedi,bomo videli...

Mogoče povezava Saturna in sedanje ohladitve,ki se nahaja na 10.stopinji Raka,kar naj bi bila kozorogova stopinja in od tod tudi neobičajno nizke temperature za ta letni čas.Poleg bo pa še Sonce(2.9 in 3.9.2003) prišlo na 10.stopinjo(kozorogova st.)Device (Sonce kvadrat Saturn) .

Za danes 1.septembra pa vremenski pregovor:
»Tilen meglen,grda in deževna jesen!«

Boris

Moja napoved pa je takšna:

2000 - 2008 - Vremenoslovci odkrijejo, da so se vzorci spremenili. potrebno je spremeniti programsko opremo, ki bo drugače ocenjevala razmere. Načelno veliko hladnejše devetletje, kot pa od 2009 do 2017 - takrat bo res vroče

Leto
2004 - toplo leto, vendar vreme kar v normalah pratike
2005 - hladno leto z nevihtami in vetrom - nekaj mesecev bo izredno vročih, na jugu hladno, ledene gore pa se talijo
2006 - vroče leto, veliko vetra, veliko neviht, zelo spremenljivo, ujme, nobena napoved ne bo veljala
2007 - vroče leto za umret. Nevihte, vendar se bodo kuhale dolgo časa, nato pa udarile
2008 - voda, suša, voda suša, čudno, spremenljivo, mokro ali suho

2009 - začetek res vročega obdobja, vendar bo to leto tudi precej dežja
2010 - vroče mokro, vroče suho

pa pa
Vojko
Boris

Tudi sam sem prepričan, da je do neke mere z Devetzvezdnim KI-jem napovedovati tudi globalno in "lokalno" vreme. Lokalno zato, ker menim, da to bolj pomeni del kontinenta, ali pa deželo.

Globalno to prav gotovo velja, vendar pa menim, da je to prezahtevna tematika za forum, saj zahteva:

- ali kvalitetno predstavitev
- sli strokovne bralce
- ali pa oboje

Načelno za vsako pretvorbo vemo na kakšno vreme nam kaže:

9 - sonce vročina
1- voda, dež
3 in 4, nevihta, veter

in tako naprej. Poleg tega pa je potrebno upoštevati medsebojne odnose teh energij v času in prostoru, kar je seveda najtežje, saj ne vemo, kaj vse vpliva na generiranje vremenskih pojavov. Fizika jih ugotavlja, le delno pozna njene vzroke.

lp, Vojko
El Nino
icon_smile_big.gif Kdaj bodo pa bejbe z neba padale ?
Vojko
CITAT(El Nino @ 14. Sep 2003 ob 22:42)
icon_smile_big.gif Kdaj bodo pa bejbe z neba padale ?

Bejbe hodijo po cesti, v gore, ležijo na plažah in toplicah, skačejo v fitnesih, kramljajo na forumih, povsod jih je polno, zato ne vem, če bi bilo dobro, da bi padale z neba -- priletele morda.... icon_smile_wink.gif
borism
Če Sveti Matevž(21.september) je vedren,prijetna bo jesen!

TO JE IN IZGLEDA BO ŠE NAPREJ... icon_smile_approve.gif

Na Mavricija(22.september)dan,če sonce sije,
pozimi prav huda sapa brije...

icon_smesko.gif
Vojko
CITAT(borism @ 21. Sep 2003 ob 11:18)
Če Sveti Matevž(21.september) je vedren,prijetna bo jesen!

TO JE IN IZGLEDA BO ŠE NAPREJ... icon_smile_approve.gif

Na Mavricija(22.september)dan,če sonce sije,
pozimi prav huda sapa brije...

icon_smesko.gif

Super, Boris! icon1_thumbup.gif

Zdaj sem se spomnil, da sem kot fantič redno pregledoval Pavlihovo pratiko in vremenske pregovore. Le kako sem na to pozabil kasneje, ko sem se odločal za šolanje. Kaj ne bi bilo fino biti vremenar - pa še astrolog hkrati icon_smile_wink.gif oboje je včasih tako nedoločeno in zelo megleno icon_smile_big.gif ! Pa vendar so vremenarji zelo priznani, astrologi pa .....

Lep pozdrav, Vojko
borism
Letošnje poletje je bilo v Evropi najtoplejše v zadnjih 500 letih, saj so temperature presegle rekord iz daljnega leta 1757, kažejo podatki v torek objavljene študije, ki jo je izvedel geografski inštitut univerze v švicarskem Bernu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Vojko
Moje ugibanje za mesec oktober
(9. oktober - 8. november 2003) je:

Indijansko poletje

To pomeni: lepa, več ali manj topla jesen z jasnimi in toplimi, suhimi dnevi, ponoči pa hladno.

Vojko
borism
Lepa novica od tebe Vojko!

Tudi po luninih menah bi moral oktober zdržati.

Po staro perzijskem stoletnem koledarju bo mogoče malo dežja in ohladitve okoli 24,25 oktobra.Možen je tudi sneg!Sicer pa lepo in ugodno vreme!
Ah to(dež+sneg)je šele čez mesec dni,do takrat pa uživajmo...

Lp!
Vojko
CITAT(borism @ 25. Sep 2003 ob 22:16)
Lepa novica od tebe Vojko!

Tudi po luninih menah bi moral oktober zdržati.

Po staro perzijskem stoletnem koledarju bo mogoče malo dežja in ohladitve okoli 24,25 oktobra.Možen je tudi sneg!Sicer pa lepo in ugodno vreme!
Ah to(dež+sneg)je šele čez mesec dni,do takrat pa uživajmo...

Lp!

Ja BorisM

In novembra bo prav gotovo tudi nekaj dežja in snega. V oktobru menim, da če bo - bo dež in bolj malo snega - morda bo sneg bolj na jugu - v Turčiji in Grčiji. Predvsem pa bo na jugu več padavin kot na severu.
borism
Jutri je SV.Mihael zato ob tej priliki nekaj pregovorov:

Če Sv.Mihaela dežuje(kar verjetno bo),voljno zimo napoveduje;
če pa nebes razjasnjuje trde zime se boji....

Če o Svetem Mihaelu grmi,viharjev veliko pozimi buči...

Če Sv,Mihael veliko šišk(upam,da se ve katerih)da,zgodnja bo zima in veliko snega....

Torej jutri opazujte okoli sebe,da se vidi kakšna bo zima...
Vojko
CITAT(borism @ 28. Sep 2003 ob 13:45)

Če Sv,Mihael veliko šišk(upam,da se ve katerih)da,zgodnja bo zima in veliko snega....

Boris

Predvidevam, da bo letos nekaj padavin predvsem v oktobru in novembru, potem pa spet manj.
Naslednje leto, pa se zna zgoditi, da bo veliko veliko padavin, posebej na severu.

Vojko
Bobnar
Huh, kaj bi dal za takšno jesen, kot je bla pred 3,4 imi leti, ko sem se 1. novembra v Portorožu sprehajal v kratkih rokavih (20°C) icon_smile_tongue.gif icon_smile_cool.gif
borism
CITAT(Vojko @ 28. Sep 2003 ob 18:06)

Boris

Predvidevam, da bo letos nekaj padavin predvsem v oktobru in novembru, potem pa spet manj.
Naslednje leto, pa se zna zgoditi, da bo veliko veliko padavin, posebej na severu.

Vojko

Vojko!

Potem pa le upam,da ne bo spet kakšnih poplav.Po mojih podatkih se to vsaj v našem okolju dogaja na 9 let(vsaj zadnji dve poplavi).Najbolj grozno je bilo enkrat za prvega novembra,ko so svečke plavale.
Nič ne moreš proti naravi,žal....prilagoditi se...in umakniti,če je treba....
Upam,da se ne bo to tvoje predvidevanje zlilo za tvojim hrbtom(Kamniške A.) in saj veš kam tečejo reke-proti jugu ali JV.

Lp,Borism
icon_smesko.gif
Vojko
CITAT(borism @ 28. Sep 2003 ob 20:09)
CITAT(Vojko @ 28. Sep 2003 ob 18:06)

Boris

Vojko

Vojko!

Potem pa le upam,da ne bo spet kakšnih poplav.Po mojih podatkih se to vsaj v našem okolju dogaja na 9 let(vsaj zadnji dve poplavi).Najbolj grozno je bilo enkrat za prvega novembra,ko so svečke plavale.
Nič ne moreš proti naravi,žal....prilagoditi se...in umakniti,če je treba....
Upam,da se ne bo to tvoje predvidevanje zlilo za tvojim hrbtom(Kamniške A.) in saj veš kam tečejo reke-proti jugu ali JV.

Lp,Borism
icon_smesko.gif

Dobro si rekel Boris

Ja, pa ravno tu na severu Slovenije zna biti hudo.
Pa veš kaj je še huje?

Da so včasih ljudje vedeli kje graditi in je bilo manj nesreč.
Danes pa - vsaj v Kamniku, so tovarne tik struge (onesnaženje - posebej ob poplavi - cele lj kotline)
pa tudi stanovanjska naselja. Včasih je bilo to vse umaknjeno višje. Najmanj iz dveh razlogov - poplave in še zaradi kvalitetne zemlje za pridelavo.

lp, Vojko

P.S. Danes je dan 8 - infrastruktura in Italija je ostala brez elektrike.
Amerikanci 9 v 7 se še kar naprej utapljajo v viharjih
Japonska in Sibirija v potresih.

Pa veš, da je potresov ves čas polno - ampak objavijo le tiste, ki povzoročijo škodo ali pa izgubo človeških življenj.
borism
Vojko potem bo pa spet huda ura.

Dobro se bomo vsaj pripravili.
Poglej,jaz živim ob železnici,ki ni bila NIKOLI poplavljena.
Zakaj-starejši ljudje se spomnijo,da so progo delali Avstroogrci in so točno že takrat izmerili in predvidevali nevarnosti in strugo.
Baje so izmeritve hribov in gora že s takratnimi napravami bolj točne od današnjih.Samo resno,zakaj toliko različnih podatkov o izmerah istih hribov(razlika je lahko kar par 10 metrov).Potem pa vedi,kateri so pravi?

Lp,B.
Vojko
CITAT(borism @ 28. Sep 2003 ob 20:33)
Vojko potem bo pa spet huda ura.

Dobro se bomo vsaj pripravili.
Poglej,jaz živim ob železnici,ki ni bila NIKOLI poplavljena.
Zakaj-starejši ljudje se spomnijo,da so progo delali Avstroogrci in so točno že takrat izmerili in predvidevali nevarnosti in strugo.
Baje so izmeritve hribov in gora že s takratnimi napravami bolj točne od današnjih.Samo resno,zakaj toliko različnih podatkov o izmerah istih hribov(razlika je lahko kar par 10 metrov).Potem pa vedi,kateri so pravi?

Lp,B.

Boris

Takrat so trigonometrirali iz griča na grič, iz hriba na hrib, danes pa to vse iz satelita, do 3 cm natančno - razen kadar se zgodi kakšna katastrofa - kot v Afganistanu, kjer je satelitsko vodena raketa zgrešila cilj za 4000 km, pa je rekel en g. , da tehnologija pač še ni tako natančna.....

Za nekatere stvari so potrebne meritve, za druge pa samo zdrava kmečka pamet.
Če je globoko v jeseni na nekem drevesu še polno sadežev - le zakaj ? se vprašamo.
Morda jih kdo čuva - ali nihče ne more do njih - morda so strupeni!

Dandanašnji pa izraz "kmet" uporabljajo le v negativnem pomenu... lp, Vojko
Tamburin
Včeraj sem dala sušit rjuhe, pa se je izkazalo, da sem jih dala še enkrat namočit... Prav mi bodi, ko nisem gledala, kaj je borism napovedal... icon1_rolleyes1.gif icon_smile_shy.gif
borism
CITAT(Tamara @ 29. Sep 2003 ob 20:31)
Včeraj sem dala sušit rjuhe, pa se je izkazalo, da sem jih dala še enkrat namočit... Prav mi bodi, ko nisem gledala, kaj je borism napovedal...  icon1_rolleyes1.gif  icon_smile_shy.gif

Tamara hvala,ker si se spomnila.Saj ne škodi,če so dvakrat oprane.
Pa nasvet,ko je luna v vodnem znamenju ne zrači preveč prostorov,čeprav je jasno nebo.Vlaga je pa le!!Marsikateri revmatik trpi zaradi tega,ker vlaga ostane v posteljini.Dobro to bi že bila tema za zdravje...

Lep večer še naprej Tamara!
borism
TILEN(1.september)oblačen,meglen,grda,deževna jesen!
Vojko
CITAT(borism @ 29. Sep 2003 ob 21:00)

Boris

Dobro si to zastavil. icon1_thumbup.gif

Ko se tako dobro spoznaš in ker si tudi sistematik - bi morda poskušal navezati kakšno linijo tudi na DZK - Tu lahko določiš še celo položaj.

Sicer pa imam 13. in 15. oktobra seminar DZK - energija v času in prostoru v centru Glotta Nova v Ljubljani - ob ca 17h, če se ne motim, Vabljen.

lp, Vojko
Bobnar
CITAT(borism @ 29. Sep 2003 ob 21:00)

Hm, ne spomnim se, je bil takšen? :o|o:
borism
Hvala Vojko za povabilo!

Kakšno bo danes vreme od 9 h-10 h tako rado ostane do polne lune.
To naj bi veljalo po načelu za 100 uro po mlaju(to so raziskali in ugotovili že Rimljanu...)
Če se po jutru,dan pozna je/bo kar OK.
Lep dan vsem,ki prebirate te vrstice..

Borism
borism
Da se ne bo kdo začudil,če bo v nedeljo sneg.
Jaz bi želel,da se motim,ampak.....

Kamorkoli že greste,se bo pametno toplo obleči...

Lp,Borism
pokowc
.oj, če bo v nedelo sneg, bo potem pa mogl bit dan prej zlo mrzl, ne icon_smile_big.gif
borism
CITAT(pokowc @ 30. Sep 2003 ob 14:40)
.oj, če bo v nedelo sneg, bo potem pa mogl bit dan prej zlo mrzl, ne icon_smile_big.gif

Čist potiho ti povem,če boš predolgo žuriral,imej raje sabo verige,če ne boš pomislil,da si v tapravem peklu.
No veš,včeraj je kazalo bolje,danes za soboto dež,nedeljo pa bi želel,da se bi zmotil.Kakorkoli že obleči se vendar dobro,da te ne bodo ledvice ali križ matrav...
Sicer bolj ko se bo bližal(čas)bolj točni podatki bodo....za vikend!

Tamara,a veš da nekateri pobirajo perilo pred nočjo,da jih ne bi začaral mrak(to je ja značilno za vaš okraj).

Lep dan,Borism.
Vojko
CITAT(borism @ 30. Sep 2003 ob 10:41)
Da se ne bo kdo začudil,če bo v nedeljo sneg.
Jaz bi želel,da se motim,ampak.....

Kamorkoli že greste,se bo pametno toplo obleči...

Lp,Borism

Boris

Tudi po KIju, se zna to zgoditi!
borism
Vinotoka če zmrzuje,
Pa prosinca odnehuje.

Če nerado pada listje iz drevesa,
Bo pomlad kaj rad polna vsa mrčesa.

Ako z drevesa zgodaj listje pade,
Njive bodo k letu rodovitne rade.
borism
"Vinotoka veliko vode,Grudna hudi vetrovi buče!"
Bobnar
Za v nedeljo sta se lepo uštela s snegom in ne vem kaj še... icon1_rolleyes1.gif icon1_rolleyes1.gif

Blo pa je sonce in 16° (vsaj v Mariboru)...
borism
Čakaj ti Bobnar,za tole boš še moral eno odšpilati!

Potem so pa vsi pametni;vidiš to je zelo težko napovedovati!

Nisem pa rekel,da bo sneg na kateri nadmorski višini in točno kje.Mislim,da ga je Nemčija imela 20cm do nižin(ključ luninih men je predviden bolj za Bavarsko),imela je sneg Bosna in tudi nekdanja Jugoslavija.Torej,ko sem upravičil napoved imam že DVE v dobrem za "zašpilat" !

Lep dan in vikend!

Z vremenom pa tako ali tako ne bodi vsi nikoli zadovoljni;tisti tvoj termometer pa ne postavljaj na sonce,ker se temperatura zmeraj meri v senci(realna)!!
Bobnar
Česa ne poveš... icon1_rolleyes1.gif

Misliš da na radiju to vedo? icon_smile_big.gif
borism
CITAT(Bobnar @ 10. Oct 2003 ob 12:01)
Česa ne poveš... icon1_rolleyes1.gif

Misliš da na radiju to vedo? icon_smile_big.gif

Bobnar,verjetno ne,še posebej na kakšnem komercialnem!

Na radiju je napoved za dan,dva pri meni pa poglej datum prve objave(več kot 5 ali 6dni).

Saj nič zato,sneg pa bo prej ko slej,pa kaj hočeš reči,da nisi glasbenik....saj sem ja čul lepe pohvale zate!!
otožna
na določenih radijih se nos ven pomoli, pa je icon_smile_wink.gif
borism
CITAT(otožna @ 10. Oct 2003 ob 13:05)
na določenih radijih se nos ven pomoli, pa je icon_smile_wink.gif

Zdravo!

Je pa res,da je odvisno od spikerjev....samo to pa že ni več dolgoročna vremenska napoved,ampak trenutno vremensko stanje....

Lep dan!
otožna
Se strinjam s teboj, popolnoma. ampak ker so te vremenske napovedi posredovane od drugod včasih pride do prav komičnih situacij, recimo:
ona govori o tem, da so ceste mokre in spolzke, zunaj pa sije sonce, pa je treba malce improvizirat, ampak resnično je to izhod v sili ( da ne izpadeš bedak), ker dejansko kakšno vreme bo v prihodnjih dneh je pa tko jasno bolj malo ljudem, z izjemo nekaterih. ylsuper.gif
Bobnar
Ja saj.
Jasno , da se temperatura meri v senci... icon_smesko.gif

Sneg pa naj bo čim pozneje icon_smile_wink.gif

Boris, naroči ga tam okrog Božiča icon_smile_wink.gif icon1_thumbup.gif

Thx za kompliment. icon_smesko.gif
borism
Bobnar saj se lahko zmenva,pa mogoče potem kateremu drugemu ne bi pasalo.

Sicer,če bi že bil zdaj,kateri norec bi ga kidal v tej vročini!

Kaj pa dva komada in kje?

Lp,Borism!
To je okrnjena verzija vsebine strani. Če si želiš ogledati stran v celoti, z vsemi informacijami in slikami, potem klikni tukaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.