Amis ni skrivnost, če želiš dobiš!
Valkira, vsak poda "svoje ustrezno" mnenje, zagovarjat ga do onemoglosti je brez smisla, pa tudi oklepati se nekaj prebranega je brezsmisla, lahko je za nekoga ustrzno, za nekoga ne,......
Jest se držim svoje "filozofije", v vseh dozdejšnjih letih mi je ustrezala, ne rečem, da nikoli ne naredim kake modifikacije,....ja probavam,.....vidim efekt - "poslušam" telo,...vzamem ali zavržem.
Sem pa še vedno mnenja; telo je zelo kompleksna zadeva,....in sebi zamozadostna, če ima VSE pogoje, da lahko funkcionira,....sposobno je tako regeneracije, kot samoozdravitve,....in namenjeno je temu da DELUJE, ne da zarjavelo "počiva",....isto kot psiha,...eno z drugim ali eno v drugem. Jest temu pravim vzdrževanje osebnosti kot celote.
Telesu dajem optimalno kar lahko (ali kar znam),futer, šport,počitek, ravno tako tudi psihi (povlečem se vase, meditiram, avtogeni trening, joga....), ampak preprosto od obeh tudi ZAHTEVAM, da optimalno delujeta. Zame je telo "okvir" za psiho, in če hoče le-ta dobro prosto delovat mora imet optimalni temelj. Heh, tud mene kdaj (sicer redko) bockne kje v telesu,....pa kaj,....poslušam pač kaj ma za povedat....in nekako vem kaj mu "fali",....se vržem v mirovanje, al ga pa nateram....isto s psiho.....paše včasih povlečt se v sebe, se "poslušat", clo mal mazohistično,...tud to je treba spucat.
Spet sem na dolgo zabluzila, hotla sem pa samo to povedat, da imamo vse "s seboj" pri sebi,.....ampak smo že tok pomehkuženi, da tega ne znamo več zaznavat in uporabljat, namen "služenja" telesa je zamenjal termin "ohranjanja",...telo ni samo sebi namen (žal je prevečkrat), "telo" nisem jest, ampak tisto kar "podpira" pa sem jest! in zato mora delovat optimalno! Bljak! Pa poglejte nosečnice (izvzete redke problematične, pa tudi tiste redke normalne),.....vse na glavo obrnjeno, ker smo noseči, lepo, super,.....ampak smo noseči, ne pa bolani.....etc,.....mah sej ne vem al ste me "štekale"