Pomoč - Iskanje - Člani - Koledar
Popolna verzija: Voluharji v vrtu
Lunin Forum > LN FORUMI > Prehrana - recepti, nasveti, napotki
Robida
crying.gif crying.gif crying.gif V sadnem in zelenjavnem vrtu imamo voluharje. Marelica je verjetno že do konca uničena, kakor tudi nekatera jabolka. Nekje smo slišali, da je dobro zakopati steklenico od piva do vratu in ker veter ki piha preko steklenice, povzroči zvok, ki voluharje moti in se zato preselijo drugam. Ali ima kdo še kakšno idejo, ki je če se da preizkušena in tudi funkcionira? Hvala vsem za pomoč. icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif
metuljcek
Namesto steklenice nekateri uporabljajo električne odganjalce za voluharje, ki proizvajajo voluharjem neprijetno piskanje(brenčanje) in jih s tem odženeš. Ljudje počno marsikaj, od tega, da v grede nastavljajo steklovino do uporabe dimnih bomb, ki voluharico in njene mladiče zaduši.

Pri meni se je pokazalo za najučinkovitejše nabava dveh, skoraj na pol divjih mačk smile.gif, ki sta dodobra očistili vrt, pa tudi ostalo bližnjo okolico. Drugače pa tudi uporaba el.odganjalca je prinesla zadovoljive rezultate.

Lp, Marjan
alef
Malo za hec-zvabi na vrt sosedovega mačka(če ga ima)
Ta bo voluharja odnesel domov
Če iamš srečo mu bo ušel(običajno ga ne poje)
Potem bo voluharja imel sosed icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif
strelka02
Lahko povem ....
nekateri tudi v luknje voluharjeve, položijo lase..menda ga to odganja icon1_rolleyes1.gif
Potem pa sadijo česen zraven dreves..menda mu smrdi.

samo voluharji so v današnjem času tako napredni..da jim te fore saj ponavadi ne pridejo do živega icon_smile_big.gif

En dober muc..ne mačka te so boljši lovci icon1_biggrin.gif pa še bolj pridne so icon_smile_wink.gif ...pa bo. icon1_thumbup.gif

Al pa tudi nekateri psi niso od muh. sam tisti ti pa po vrtu naredijo še večje rove icon_smile_big.gif

Oj joj kakšne nakladam icon_smile_big.gif

pozdravček icon25.gif
sstane
Kaj pa, če mu luknjo malo posoliš icon1_eek.gif icon21.gif icon_smile_approve.gif
strelka02
Treba poskusit... icon1_biggrin.gif

pozdravček icon25.gif
Ruby72
Voluharjem lepo naviti tehno glasbo! icon_smile_approve.gif
Preizkušen recept prijateljev , na tla postaviti zvočnike in predvajati kakšno obupno glasbo, recimo iz rave partyjev, s strašnim ritmom, močnimi basi, ki para živce. icon_smile_wink.gif
Tri noči zapored, pa se voluharčki izselijo. icon1_thumbup.gif

Sorodniki teh mojih frendov so se na isti način znebili polhov v vikendici, ki so jim več let delali škodo, kakali vsevprek, pojedli vse iz shrambe, gnezdili...icon1_sneaky1.gif

Po so si lastniki vikenda nabili čepe v ušesa in nekaj dni spali z navitim tranzistorjem in so polhi spakirali icon_smile_approve.gif icon_smile_evil.gif icon_smile_approve.gif
Robida
Ja, če nardim to bojo sosedi čist znorel, pa še jaz zraven. icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif icon1_onfire.gif
sstane
CITAT(Robida @ 18. Jul 2005 ob 23:29)
*Ja, če nardim to bojo sosedi čist znorel, pa še jaz zraven.  icon1_onfire.gif  icon1_onfire.gif  icon1_onfire.gif

Saj pravim icon_smile_big.gif
Piko
Torej je treba takole:
... kot piše Ruby72
... obenem pa še sosedom podariti paket zdrave soli! icon_smile_big.gif icon_smile_clown.gif
alef
Poskusite dobit surovi kavčuk(naravni, ne sintetični)
GROZNO smrdi!! icon_smile_dead.gif icon_smile_dead.gif icon_smile_dead.gif
Dajte ga v voluharjevo luknjo
Deluje! icon1_biggrin.gif icon1_biggrin.gif icon25.gif
Ebor
Hmm torej meni so svetovali (oziroma so me naplahtali), da pomaga če okoli dreves skoplješ luknje in notri daš divje kostanje, tako sem se lani napotil v Arboretum, nabral vrečo (tisto taveliko od Mercatorja) divjega kostanja ter jeseni, ko sem gnojil drevesa že omenjene kostanje "posadil".
Rezultati: za enkrat voluharjev ni opaziti (če se bo tozadevno kaj spremnilo, bom poročal)
Stranski učinki: tam kjer sem posadil kostanje se kažejo poganjki (nekako znani se mi zdijo - beri obisk Arboretuma). Torej če kdo tukaj potrebuje sadike divjega kostanja, mu jih rade volje odstopim.

Vse kaže, da bom moral jeseni spet z vrečo (tokrat bom uporabil Interšparovo, da ne bo konkurenca zamerila) v Arboretum.

Lep pozdrav vsem sadjarjem... zanimajo me tudi vaše izkušnje s sadikami Kakija, Kivija, Asimine in podobnimi...
nosorog
CITAT(alef @ 16. Jul 2005 ob 10:41)
*Malo za hec-zvabi na vrt sosedovega mačka(če ga ima)
Ta bo voluharja odnesel domov
Če iamš srečo mu bo ušel(običajno ga ne poje)
Potem bo voluharja imel sosed icon_smile_big.gif  icon_smile_big.gif  icon_smile_big.gif

Če ma kdo probleme z voluharji, mu z veseljem podarim mačka, vsakič ko ga po prekrokani noči zjutraj imam.

lalala

P.S.: Sicer je pa voluhar ful dobra beseda, al ime za žvau, al kwa em kwa

icon_smile_approve.gif
Anu
Definitivno električni odganjalci voluharjev. Deluje! icon1_thumbup.gif Preverjeno! Samo ne deluje na krte! Ali ima kdo kakšen nastvet za krte? icon1_eek.gif
Robida
Ja krte nam polovijo muce, voluharje pa žal ne. Nabavi si muco ne mačkona. Mačkoni so samo ta glavni, delajo pa muce. icon1_biggrin.gif
alef
CITAT(nosorog @ 19. Jul 2005 ob 15:45)
*Če ma kdo probleme z voluharji, mu z veseljem podarim mačka, vsakič ko ga po prekrokani noči zjutraj imam.

lalala

P.S.: Sicer je pa voluhar ful dobra beseda, al ime za žvau, al kwa em kwa

icon_smile_approve.gif

Brez veze, ne bo funkcioniral icon_smile_big.gif
Maček se MORA vrniti k lastniku... icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif icon_smile_big.gif
lia
CITAT(Robida @ 20. Jul 2005 ob 13:14)
*Ja krte nam polovijo muce, voluharje pa žal ne. Nabavi si muco ne mačkona. Mačkoni so samo ta glavni, delajo pa muce.  icon1_biggrin.gif

Ni res. Naša mačka je bila salonarka, mačkon pa lovec icon_smile_clown.gif
nosorog
Siucer pa morda voluharje podcenjujemo glede kultiviranosti in srčne kulture. Morda bi bila dovolj že opozorilna tabla z napisom, da tam niso zaželeni.

Hm. Sam pol bi se zihr najdu ker, k'b se zasekiru in v depro padu. In če je lastnik vrta slučajen preveč človekoljuben oz. - pardon - voluharjeljuben in bi se mu pol poor voluhar, k je jasno non stop brez keša, zasmilil, bi meu pol še stroške s psihiatrom.

lalala
principesa
voluharji so pa tko ene fletkane žvalce icon_smile_big.gif icon_smile_tongue.gif seveda, če nimaš vrta doma srcoci.jpg men so pri.. sssh.gif heartpump.gif yes.gif
strelka02
No ja srčkane ....zelo po svoje. samo ko ti pa vse korenine pohrustajo... icon_smile_evil.gif

So pa intelegentne živalce..tako da mogoče bo pa tabla pomagala icon_smile_tongue.gif icon_smile_big.gif icon_smile_shy.gif

(nosorogov predlog.. icon1_biggrin.gif )... icon_smile_big.gif
Pozdravček icon25.gif
Robida
sick.gif No to je pa že hudo. Pa je šla še višnja. Zdej pa že na drugmu koncu vrta dela škodo. Moram našga psa našuntat, da bo šel v akcijo. schwitz.gif
principesa
CITAT(Robida @ 28. Jul 2005 ob 08:52)
*sick.gif No to je pa že hudo. Pa je šla še višnja. Zdej pa že na drugmu koncu vrta dela škodo. Moram našga psa našuntat, da bo šel v akcijo. schwitz.gif

w00t.gif joj kolk je fletkan tale VŠ icon_smile_wink.gif icon25.gif icon_smesko.gif bi ga kar za svojga vzela... icon_smile_tongue.gif icon_smile_big.gif
Robida
icon1_rolleyes1.gif Ja je fletkan, ampak je tud njemu prevroče, da bi kopal, al se mu pa zdi da ni vreden da se matra. icon1_rolleyes1.gif
Robida

No tolk okrog divjega mačka.
iksa
Doma imam malo vrta in mucko, ki raje lovi pri sosedih, doma pa to delo prepušča meni. V zelenjavnem vrtu sem ujela 20 voluharjev. Ne, čisto za res, ne se smejat! Če ga imate v sadnem vrtu je treba v past ( dobite jo v vseh trgovinah s kmetijskimi pripomočki) NASTAVITI KORENČEK, če ga imate v zelenjavnem vrtu pa jabolko. No, če pa imate voluharčke radi, potem se ne ukvarjajte z vrtom, ker živega pa ne morete ujeti in ga nesti k sosedu.. Nesla sem mucko k luknji, ki jo pred nastavitvijo pasti izkopljete in počakate, če jo pride voluhar zakopati, pa jo je mačka ocvrla, kar so jo nesle noge. Past morate nastaviti zelo skrbno, da ni okoli nje nikakršnega zraka. tudi luknjice ob vrvici morate zadelati z listom solate ali kar že imate.Moram pa povedati, da me to delo res ne osrečuje, ampak marelica je le marelica, a ne? CRY.gif icon_smile_evil.gif
Robida
No izgleda, da je tudi pri nas sosedova mačka ujela voluharja. Držim pesti, kajti soseda mi je povedala da je njihova mačka pred nekaj dnevi prinesla domov voluharja. UPAM iz našega vrta. icon1_onfire.gif
To je okrnjena verzija vsebine strani. Če si želiš ogledati stran v celoti, z vsemi informacijami in slikami, potem klikni tukaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.