CITAT(thaimaster @ 2. Apr 2006 ob 10:43)

Lep pozdrav vsem!
Mene pa zanima, kako natrenirati psiho, da ne bo v kriznih situacijah zatajila? Namreč tudi sam treniram muay thai že kar lep čas, vendar se na ulici praktično ukenjam, če pride do kakšnega fighta. Čeprav vem, da sem v prednosti proti nasprotniku, raje stisnem prpo, kot pa da bi se stepel. S tem pa nažalost dostikrat zaribam tudi prijatelje. Moje načelo je pacifizem/mir, vendar ko je kriza na ulici, se je treba znati postaviti zase.
Če se ti prijatelji mlatijo naokol pol jih nič ne zaribavaš, si samo pametnejši od njih. Vsakdo se ukenja v fajtu, kdor trdi, da ne laže, tut tisti, ki so ful hudi, se ukenjajo, ko imajo pred sabo enako hude, na šibkejše se je seveda lahko spravljat. S tega področja imam veeeeeliko izkušenj.
Tako da ti kart mirno povem, si čist normalen pameten človek, tudi če si v fizični prednosti, še ne pomeni, da boš na koncu odnesel celo kožo, pa tut če jo odneseš in jo snameš drugemu še ne pomeni, da si zmagal.
Skoraj nikoli ni take krize, da se ji človek ne bi mogel izogniti, ponos težko, človek pa zagotovo mnogo lažje.