Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ledvice


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
69 komentarjev na to temo

#1 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. januar 2006, 15:09

odpiram tole temo, ker se mi zdi smiselno, da bi bil nek sistem po organih.
iscem npr. recepte za ciscenje ledvic, ali vaje iz TKM za vzdrzevanje biopotencijala...pa ne najdem nic nikjer.
te stvari so verjetno nekje vmes med drugimi...no, zdaj bi npr. lahko bile tu :)

torej: kdo ve, kako si scistim ledvice? poznamo kaksno kuro?
rastlino? kako si razvijem moc?

enako me zanima za vranico, jetra...ce kdo kaj ve, naj napise v temo za jetra, vranico... - ce jo najde.
jaz iscem te podatke, pa ne najdem nic tu, ceprav sem 100%, da je.
(marsa - ce ti je mimo tole, pa zbrisi x;)x)
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#2 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2006, 17:45

ledvice = sparat sexualno energijo x;)x
sigurno zadovoljivo pitje tekocine ter primerne tekocine
ledvicni pas
ziva voda
zadovoljiva prehranjenost , predvsem primerne beljakovine (nezivalske) in elektroliti (sstane in sol)
psihicno pa bo se kdo povedal... (jeza vem da jepovezana z jetri in grlom...) ledvice pa morda z zalostjo? xrolleyesx


Delovanje ledvic

Ledvice iz telesa izločajo odpadne snovi, ki so nastale pri presnovi beljakovin, uravnavajo ravnovesje vode in elektrolitov (na primer natrija in kalija, ki sta zelo pomembna pri delovanju srca), in skrbijo za ustrezno kislinsko-bazno ravnovesje. Pomembna je tudi hormonska funkcija, saj izločajo eritropoetin, vitamin D in renin. Eritropoetin vpliva na število rdečih krvničk. Slabokrvnost lahko pomembno poslabšuje stopnjo in izraženost srčnega popuščanja pri srčnih bolnikih. V ledvicah nastaja aktivna oblika vitamina D, ki je nujen za ravnovesje kalcija v telesu in torej vpliva na zgradbo in trdnost kosti. Renin uravnava krvni tlak in je vpleten v aktivacijo posebnega mehanizma renin-angiotenzin, ki deluje na ledvice in srčno-žilni sistem. Pomemben je za ohranjanje pretoka krvi skozi ledvice, ima pa tudi številne neugodne posledice na ledvice in srce, kot na primer zadebelitev stene levega prekata, ki jo ugotovimo pri dolgotrajno povišanem krvnem tlaku.

Kazalci ledvične bolezni
Najpomembnejša zgodnja kazalca ledvične okvare sta povišana koncentracija serumskega kreatinina (pri moških koncentracija kreatinina enaka ali večja od 130 ľmol/l, pri ženskah 125 ľmol/l) in izločanje beljakovine albumina s sečem � mikroalbuminurija. Koncentracija serumskega kreatinina je zelo pomemben dejavnik tveganja za srčno-žilne bolezni in smrt, vendar serumski kreatinin ni dovolj natančen pokazatelj ledvičnega delovanja, zato se v svetu in pri nas uveljavlja določanje glomerulne filtracije. Izračunamo jo iz koncentracije serumskega kreatinina, starosti, spola in teže bolnika. Mikroalbuminurija je občutljiv napovedni dejavnik za srčnožilne bolezni in okvaro ledvic pri bolnikih s sladkorno boleznijo in pri bolnikih z dolgotrajno arterijsko hipertenzijo. Značilna vrednost izločanja albumina je od 30 do 300 mg v 24-urnem seču. Povezana je tudi s povečanim tveganjem umrljivosti zaradi srčnožilnih bolezni. Pri prebiranju navedenih dejavnikov tveganja lahko ugotovimo, da imamo vsi možnost, da preprečimo nastanek ali vsaj poslabšanje nekaterih kroničnih ledvičnih in srčno-žilnih bolezni. Zdravega življenskega sloga ne smemo dojemati kot dieto ali kot zdravljenje, pač pa možnost zdravega načina življenja, ki nam zagotavlja dolgo in polno življenje. Z zdravim življenskim stilom in zdravljenjem navedenih dejavnikov tveganja pripomoremo k zaščiti srca, ožilja in ledvic ter uspešno zaviramo številne dejavnike, ki vplivajo na razvoj kroničnih ledvičnih in srčno-žilnih bolezni.

vir: http://med.over.net/.../srce_jetra.php

#3 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2006, 17:57

DELOVANJE LEDVIC

Ledvice so parni organ, leže pod rebri. Vsaka je fižolaste oblike, pri odraslem je običajno dolga 12 cm, široka 6 cm, tehta od 120 do 170 g. Dobro so prekrvljene in vzdržujejo stabilno tekočinsko in elektrolitsko ravnovesje v telesu.. Osnovna strukturna in funkcijska enota je nefron, v vsaki ledvici jih je od 800000 do 1200000. Nefron je sestavljen iz ledvičnega telesca (glomerula) in kanalčka (tubula). Glomerul je iz tankih krvnih žilic (kapilar), v katerih so številne luknjice, ki delujejo kot cedilca. Skozi kapilare teče kri, v kateri so škodljive snovi, nastale pri presnovi beljakovin. Te snovi se izločijo skozi luknjice, ki delujejo kot filter. Seč teče po tubulih, iz katerih se v telo vsrkajo elektroliti, beljakovine in tekočina za v telo ustrezni količini. Tubuli se končujejo v papilah, ki imajo odprtinico, skozi katero se seč izliva v ledvično čašico, iz nje v sečni meh, iz tega pa izhaja sečevod. Po sečevodu teče seč v sečni mehur.
Ledvice iz telesa odstranjujejo škodljive snovi, ki nastanejo pri presnovi beljakovin in uravnavajo ustrezno ravnovesje tekočin v telesu. Vsak dan se v ledvicah prečisti 180 litrov plazme, in izloči od 1,5 do 2 litra seča.
V ledvicah nastajajo tudi pomembni hormoni: renin, ki uravnava krvni tlak, eritropoetin, ki pospešuje nastajanje rdečih krvnih telesc v kostnem mozgu, in aktivna oblika vitamina D, ki vzdržuje ustrezne količine kalcija.

Najpomembnejši opozorilni znaki ledvičnih bolezni

Najpomembnejši opozorilni znaki ledvičnih bolezni so otekanje okolice oči, obraza in spodnjih udov, rjavkast ali krvav seč, pogosto uriniranje, predvsem ponoči, ali zmanjšano uriniranje, ki ni v sorazmerju s popito tekočino, pekoč, dražeč občutek ali bolečina med uriniranjem, zvišan krvni tlak in ledvena bolečina, ki ni povezana s telesno dejavnostjo.

ugotavljanje ledvične bolezeni

Najstarejša, najpreprostejša in najpomembnejša preiskava je pregled seča pod mikroskopom. V seču opozarja na ledvično okvaro čezmerno število eritrocitov in beljakovin. Večje izločanje beljakovin s sečem pomeni hujšo ledvično okvaro, in ledvično delovanje se hitreje slabša.
Za oceno ledvičnega delovanja izmerimo koncentracijo serumskega kreatinina. Zvišana koncentracija je lahko znak resne kronične ledvične bolezeni. Kadar ugotovimo v seču zvišano koncentracijo kreatinina, to pomeni, da je ledvično delovanje zmanjšano za več kot polovico. Natančneje izmerimo ledvično delovanje z zbiranjem 24-urnega seča ( bolnik dobi pisna navodila in posodo, v katero zbira seč), določitvijo koncentracije kreatinina v serumu in izločene količine v seču. Na podlagi dobljenih podatkov izračunamo očistek kreatinina.
Za natančno diagnozo ledvične bolezni pa so potrebne še številne posebne preiskave, ki jih bolniki opravijo pri specialistu nefrologu.
Z ultrazvokom sečil ocenjujemo položaj in velikost ledvic, spremembe ledvičnega tkiva, morebitno razširitev votlega sistema, pojav cist, tumorjev ali ledvičnih kamnov. S posebno metodo merimo pretok krvi v ledvični arteriji in tako ugotavljamo morebitne zožitve ledvičnih arterij, tudi to je lahko vzrok za zvišan krvni tlak, predvsem pri starejših ljudeh z znaki aterosklerotične prizadetosti drugih organov. To so bolniki z angino pektoris in znaki ateroskleroze perifernih žil, ki se kaže z bolečinami v nogah že po krajši hoji.
Za diagnozo kronične ledvične bolezni, ki je prizadela predvsem ledvična telesca (glomerulonefritisi) je najpomembnejša preiskava ledvična biopsija. Pri tej preiskavi s pomočjo ultrazvoka določijo položaj ledvice, nato pa s posebno iglo odvzamejo košček ledvičnega tkiva, da ga s posebnimi metodami obdelajo in natančno pregledajo s svetlobnim in z elektronskim mikroskopom.

vir: http://www.revija-vi...na_bolezen.html


#4 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. januar 2006, 17:58

pljuca so povezana z zalostjo.
ledvice so povezane s strahovi in mocjo volje, povezane so s sluhom in z esenco, ter posredno s krvjo.
toliko vem. povezane so s slanostjo in zimo, povezane so tudi s srcem in vranico ( ne vem zdaj vec tocno, kateri koga podpira oz.
vodi). odvajajo tudi nevemkajze, ki nastaja v jetrih.
rada bi nasvete za krepitev esence, vaje za ledvice.
npr - kaj spodbuja, kaj zaustavlja delovanje? kako je s slanostjo?
te zadeve...katere zadeve so za ciscenje? kdaj je dobro pit vec, kdaj pa preobremenjujes organ?
sama vprasanja, nobenih odgovorov... x:Dx
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#5 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:02

za ciscenje... pejt bioenergetiku pa pij zivo vodo! pa cimvec tople, vroce tekocine, ki ima nizjo povrsinsko napetost, berzalkoholno pivo, petersilj, breskve, sok sveze zelene (ki je bajdevej negravzen :xx!: ) , nehi sedol dajat zusakim x:Dx , pa nos ledvicni pas oz. zmer neki cez ledvica, pa toplo poslo mej (ne tako k te velikrat zebe), pa ne hodi bosa po stanovanju oz. nikjer... pa ... xrolleyesx aja, pa kaksna darila lai kaksne stvari ti lahko tudi pobirajo energijo iz ledvic... tko da par stvari doma stran zmec, k jih ne rabs pa tko... xrolleyesx aja, pa DOVOLJ beljakovin in cim manj zivalskih, sport (ne pretiravi), umirjanje (brez stresa), pitje tekocine... juhce pa tko...

#6 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:06

6 zdravilnih zvokov - za pomoč, kako se izvaja ta dihalna tehnika pa tule

#7 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:10

uaaaa kulsk! x:px x:Xx

#8 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:27

o hvala mateja :vio:

sem ze zadnjic sprasevala tam v tau, pa mi ni nihce odgovoril, zdaj pa tule x:Xx :palec:
samo ne razumem, kako naj imam noge, da se gleznji dotikajo kolen :8):

free, ne strinjam se cisto...mene ze dolgo ne zebe vec, sem uredila to, hodim bosa in mi je super, saj to so druge stvari...kar si napisal je ok, ce je treba zdravit, moje ledvice pa niso bolane, samo slabotne. tu je razlika...glede sexa pa...odvisno, kaj pocnes ;)

drugo pa - ja, je res... :palec:
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#9 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:31

kulsk! :palec:
glede sexa sm hecu... x;)x

#10 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:38

ja vem x;)x
ampak mislim, da ni panike, da mi zaradi seksa odpovedujejo ledvice x8Dx
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#11 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:39

Tole se mi zdi tud fajn tle met, mi je Silki napisala zadnjič, ko sem težila v Dnevniku..
(pa še ene par stvari o ledvicah je v dnevniku, ko so mi zadnjič pri kamnih ful dobrih nasvetov dali, bom pobrskala, pa tle spravim...

tale čaj pa ful pomaga ledvicam, jih očisti pa sprav nazaj v kondicijo,..tak da bom kr napisala, mrbit bo vseen kakemu prišel prav;

mešanca: (zadostuje za 3 tedne)
15g njivske preslice
10g koprive
8g ptičje dresni

ščepec mešanice namakaš 10 min v vroči vodi (ne prekuhavaš), precediš in ostanek iz cedila daš v skodelico vroče vode in KUHAŠ 10 min., precediš in zliješ skupaj. Zakaj tako pripravljat? Zato ker so sestavine ki se ne smejo prekuhat in zato ker je v tej čajni mešanici tudi sestavina - kremenčkova kislina ki jo dobimo samo s prekuhavanjem.
Čaj pijemo 3 tedne (zjutraj, opoldne zvečer po skodelico), nato pauza vsaj 2-3 tedne, v času pitja čaja naj ne bi jedli mesnih juh, govejega in ne svinjskega mesa.
Poleg tega čaja je priporočljivo piti tudi čaj iz krvomočnice (rdeča smrdljička) dnevno eno skodelico (lahko pa vse leto); ščepec namakamo v vroči vodi 10 min, ohlajeno spijemo. Krvomočnica vsebuje ravno toliko radija, kolikor ga potrebujeta nadledvični žlezi za normalno delovanje.
pa
lp


WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#12 Aliana

Aliana
  • D član
  • Št. objav: 9 772

Objavljeno: 26. januar 2006, 18:47

Še tole od Valkire.. čakre..

Težave z ledvicam so I. čakra... Na motnjo kažejo tudi drugi telesni znaki, kot so obolenje debelega črevesa, pogosta zaprtja, išias, bolečine v prsih, težave z mehurjem in ledvicami (že povedano), obolenje kosti, nihanje krvnega tlaka, ter tudi duševni znaki, kot npr., strah, nemoč, depresije ter nezaupanje.

V I. čakri je sedež volje do življenja. Prevaja energije povezane s preživetjem in ozemljitvijo, voljo do fizičnega bivanja, samozavestjo in moči za fizični obstoj, povezana z nagonom po samoohranitvi, potrebo po udobju, voljo do življenja na zemlji, s to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju; odnos z materjo, naravo, zemljo..., je akumulator življenjske energije (vitalne energije), drži nas v sedanjosti in omogoča akcijo in organizacijo, praktičnost in konkretnost, povečuje nam logiko, dovzetnost, previdnost, razumevanje fizičnega sveta, instinkt, pogum za odpuščanje, skrbi za izločanje trdih odpadkov, proizvodnjo novih celic in regeneracijo...

Vzroki za okvaro te čakre so lahko: otrokovo nasprotovanje inkarnaciji (ali poškodba pri porodu - ne more pognati vezi z zemljo), telesna prikrajšanost ali trpinčenje v zgodnjem otroštvu, posnemanje neprizemljenih staršev (alkoholikov, narkomanov, duševnih bolnikov, itd.), fizična poškodba trtice...


WHEN LIFE PUTS STONES IN YOUR WAY
BUILD SOMETHING NICE OUT OF THEM


loesje


Spet nazaj - Cats & bikes

#13 Mateja

Mateja
  • D član
  • Št. objav: 5 354

Objavljeno: 26. januar 2006, 19:21

samo ne razumem, kako naj imam noge, da se gleznji dotikajo kolen :8):

x:Dx ja, je malo hecno napisano. če bi dal fotke položajev gor, bi bilo dosti bolj simpl, po moje... če si pogledaš mantak chio na tistih slajdih, vidiš, da je bernard imel v mislih, da samo stisneš nogi skupaj (ker v drugih položajih jih imaš rahlo odmaknjene druga od druge), se pravi, jih daš skupaj, da se gležnja dotikata drug drugega in stopala tudi. se mi zdi, da sem zdaj še jaz zaštrikala tole xcivx xDDx

#14 kukica

kukica
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 118

Objavljeno: 26. januar 2006, 19:28

LEDVIČNE MOTNJE (splošno)
Kot vsi organi, ki so v parih, tudi tu ledvice kažejo na področje partnerstva. Ledvice so organ, ki nam kažejo na partnerja, na partnerja kot dopolnitev nas samih. Zato običajno privlačimo ljudi, ki predstavljajo našo senčno stran. V njih pričakujemo takšne lastnosti, ki jih vsebujemo sami, jih potiskamo v sebi ali pa teh lastnosti še nismo osvojili. Pri problemih ledvic se je potrebno vprašati, koliko projiciramo svoje pomanjkljivosti in probleme na partnerja. Zato ste občutljivi, razočarani, zaprti in zato kritizirate druge. Tako kot se telo zastruplja z zmanjšanim delovanjem ledvic, tako vi zastrupljate sebe z projiciranjem svojih problemov na druge, namesto da bi jih zavestno predelali in rešili v sebi. Vprašajte se katere probleme imate v partnerstvu in na katere omejitve vam kažejo.Kar nas moti v naši okolici moramo poiskati v nas samih!!

LEDVIČNI KAMNI
Ledvični kamni kažejo nam dolgotrajne, že okamenele agresije v krogu partnerskih odnosov.To je znak, da že dolgo zadržujemo nakopičene probleme in negativne misli, namesto da jih pustimo. Tako sami blokiramo svoj razvoj z enim zastojem.Vprašajmo se na katerem področju si blokiramo lastni razvoj.

ODPOVED LEDVIC (dializa)
Prišli smo do končne točke, če na prejšnje opomine nismo reagirali. Sedaj bomo dobili novega partnerja, aparat za dializo.Sedaj smo z njih najožje povezani, odvisni od njega in lahko samo ugotovimo, da ne obstaja idealen partner, dokler tudi mi sami nismo idealni.Zelo važno je, da v sebi razvijete ljubezen in naklonjenost ter, da ne projicirate svojih problemov na druge.

Skopirano iz ZDRAVJE IN BOLEZEN - VZROKI 1
Pri duhovnosti ne gre za težnjo po biti duhoven, temveč pomeni biti resnićen.
Spirituality is not about being spiritual. It's about beeing real.
by Tony Samara


NAGAJIVA USTVARJALKA
RECEPTKI

#15 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 26. januar 2006, 23:42

LEDVICE

Ledvice brez zdrave soli so kot pralni stroj brez pralnega praška.
Vsi filtri bi se zamašili, nazadnje bi se na njih nabral še vodni kamen.
Podoben učinek bi tudi bil, če bi uporabljala slab, neaktiven pralni prašek.
Če pa bi bil slab in bi ga bilo še premalo povrhu, potem je bolje, da neseš perilo v javno pralnico.
Enako situacijo imaš v telesu, ko si na koncu prisiljena prati kri z dializo na aparatu, ki čisti kri s soljo.
Seveda pa ne pomaga niti nov pralni stroj niti nova ledvica, če je prašek zanič.
Uživaj zato raje zdravo sol na pravilen način in pusti ledvicam, da dializirajo kri same.
So pa tudi indikator razmerja med vodo, C-vitaminom in soljo v tvoji prehrani.
Če se ti oglasijo, popravi napako.
Največkrat bo šlo za pomanjkanje vode in presežek vitamina, manjkrat za napako pri soli.

#16 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 27. januar 2006, 14:44

pred poroko itak ne bi smel menda... xrolleyesx
---------

ja vem x;)x
ampak mislim, da ni panike, da mi zaradi seksa odpovedujejo ledvice x8Dx



:sori: :o|o:
------------

Še tole od Valkire.. čakre..

Težave z ledvicam so I. čakra... Na motnjo kažejo tudi drugi telesni znaki, kot so obolenje debelega črevesa, pogosta zaprtja, išias, bolečine v prsih, težave z mehurjem in ledvicami (že povedano), obolenje kosti, nihanje krvnega tlaka, ter tudi duševni znaki, kot npr., strah, nemoč, depresije ter nezaupanje.

V I. čakri je sedež volje do življenja. Prevaja energije povezane s preživetjem in ozemljitvijo, voljo do fizičnega bivanja, samozavestjo in moči za fizični obstoj, povezana z nagonom po samoohranitvi, potrebo po udobju, voljo do življenja na zemlji, s to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju; odnos z materjo, naravo, zemljo..., je akumulator življenjske energije (vitalne energije), drži nas v sedanjosti in omogoča akcijo in organizacijo, praktičnost in konkretnost, povečuje nam logiko, dovzetnost, previdnost, razumevanje fizičnega sveta, instinkt, pogum za odpuščanje, skrbi za izločanje trdih odpadkov, proizvodnjo novih celic in regeneracijo...

Vzroki za okvaro te čakre so lahko: otrokovo nasprotovanje inkarnaciji (ali poškodba pri porodu - ne more pognati vezi z zemljo), telesna prikrajšanost ali trpinčenje v zgodnjem otroštvu, posnemanje neprizemljenih staršev (alkoholikov, narkomanov, duševnih bolnikov, itd.), fizična poškodba trtice...



#17 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 27. januar 2006, 15:05

Težave z ledvicam so I. čakra... Na motnjo kažejo tudi drugi te lesni znaki, kot so obolenje debelega črevesa, pogosta zaprtja, išias, bolečine v prsih, težave z mehurjem in ledvicami (že povedano), obolenje kosti, nihanje krvnega tlaka, ter tudi duševni znaki, kot npr., strah, nemoč, depresije ter nezaupanje.

V I. čakri je sedež volje do življenja. Prevaja energije povezane s preživetjem in ozemljitvijo, voljo do fizičnega bivanja, samozavestjo in moči za fizični obstoj, povezana z nagonom po samoohranitvi, potrebo po udobju, voljo do življenja na zemlji, s to čakro je povezano vse delovanje na zemeljskem nivoju; odnos z materjo, naravo, zemljo..., je akumulator življenjske energije (vitalne energije), drži nas v sedanjosti in omogoča akcijo in organizacijo, praktičnost in konkretnost, povečuje nam logiko, dovzetnost, previdnost, razumevanje fizičnega sveta, instinkt, pogum za odpuščanje, skrbi za izločanje trdih odpadkov, proizvodnjo novih celic in regeneracijo...

Vzroki za okvaro te čakre so lahko: otrokovo nasprotovanje inkarnaciji (ali poškodba pri porodu - ne more pognati vezi z zemljo), telesna prikrajšanost ali trpinčenje v zgodnjem otroštvu, posnemanje neprizemljenih staršev (alkoholikov, narkomanov, duševnih bolnikov, itd.)...



hm, tole zadnje, glede otrostva in otroskega ravnanja zna bit ful res pri meni...iscem razlicne razloge, pa nekako najdevam tisto, kaj bi se mene tikalo...hvala ful!
x:Xx :palec:

LEDVICE

Ledvice brez zdrave soli so kot pralni stroj brez pralnega praška.
Vsi filtri bi se zamašili, nazadnje bi se na njih nabral še vodni kamen.
Podoben učinek bi tudi bil, če bi uporabljala slab, neaktiven pralni prašek.
Če pa bi bil slab in bi ga bilo še premalo povrhu, potem je bolje, da neseš perilo v javno pralnico.
Enako situacijo imaš v telesu, ko si na koncu prisiljena prati kri z dializo na aparatu, ki čisti kri s soljo.
Seveda pa ne pomaga niti nov pralni stroj niti nova ledvica, če je prašek zanič.
Uživaj zato raje zdravo sol na pravilen način in pusti ledvicam, da dializirajo kri same.
So pa tudi indikator razmerja med vodo, C-vitaminom in soljo v tvoji prehrani.
Če se ti oglasijo, popravi napako.
Največkrat bo šlo za pomanjkanje vode in presežek vitamina, manjkrat za napako pri soli.



sstane, sem ravno razmisljala, ce jem prevec ali premalo soli...
ker mi tvoja ful pase, ma se bojim, da jem vseeno prevec slano.
zdaj tvojo sol pijem, jem pa neslano x:Dx

ma ne vem, nekaj mi dogaja s temi ledvicami, pa ne vem tocno kaj...
prav cutim, da je tam nekaj, eno krizisce, ki rabi en semafor....
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#18 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 27. januar 2006, 15:29

papiga :sori: :o|o:

hm, tole zadnje, glede otrostva in otroskega ravnanja zna bit ful res pri meni...iscem razlicne razloge, pa nekako najdevam tisto, kaj bi se mene tikalo...hvala ful!



#19 klarus

klarus
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 165

Objavljeno: 27. januar 2006, 15:53

ene par rožic za čiščenje ledvic x:)x
ZLATA ROZGA
UČINKOVANJE IN UPORABA:
Vse te snovi delujejo kompleksno in delujejo protivnetno in razkužilno. Poleg tega odlično ženejo na vodo. Zato se navadna zlata rozga uporablja za zdravljenje vnetij ledvic in mehurja. Flavonoidi krepijo vene in delujejo proti krhkosti kapilar. Poleg tega zavirajo rast mikrobov in glivic. Iz nje kuhamo čaj, ki lajša težave pri hudih prebavnih motnjah z drisko, pri težavnem uriniranju ter pri ledvičnih boleznih. Najbolj je učinkovit pri vnetju ledvic in izvodil, ki jih spremljajo močne bolečine pri uriniranju. Hladen čaj lajša težave pri napihnjenosti prebavil, vroči pa pospešuje potenje.

PRIPRAVKI:
Za čaj vzamemo dve kavni žlički droge in prelijemo s skodelico vrele vode, pokrijemo in pustimo stati deset minut. Nato precedimo in popijemo večkrat na dan po eno ali dve skodelici tega čaja.
Pri teh težavah vzamemo eno veliko žlico drobno sesekljane rastline in jo prelijemo s četrt litra vrele vode in počasi kuhamo na majhni vročini še 10 minut. Nato posodo odstavimo, takoj pokrijemo in pustimo stati osem do dvanajst ur. Nato precedimo in bolnik naj pije zjutraj in zvečer po eno skodelico tako pripravljenega čaja.
Za zdravljenje ledvičnih bolezni si lahko pripravimo čajno mešanico iz enakih utežnih delov zlate rozge, brezovega listja, cvetov jesenske vrese in bazilike. Tri velike žlice te mešanice poparimo s pol litra vrele vode, takoj pokrijemo in pustimo stati toliko časa, da se čaj popolnoma ohladi. Nato precedimo in čez dan popijemo čim več tako pripravljenega čaja.
Pri presnovnih težavah, kot sta revma in putika, ljudsko zdravilstvo priporoča čajno mešanico iz enakih utežnih delov zlate rozge, brezovih listov, korenin močvirskega oslada in poprove mete. Dve veliki žlici mešanice poparimo s pol litra vrele vode, takoj pokrijemo in pustimo, da se čaj popolnoma ohladi. Nato precedimo in tako pripravljen čaj pijemo trikrat na dan pred jedjo.
Pri težavah z vodenico, ko bolniku zatekajo noge si pripravimo čajno mešanico iz enakih utežnih delov zlate rozge, brezovih listov, luštrkovih in regratovih korenin ter listov pekoče koprive. Tri velike žlice te mešanice poparimo s pol litra vrele vode, takoj pokrijemo in pustimo stati toliko časa, da se čaj ohladi. Nato precedimo in čez dan pijemo ta čaj po majhni požirkih.


VEDNOZELENI GORNIK
UČINKOVANJE IN UPORABA:
Lističi se že stoletja uporabljajo kot cenjeno zdravilo proti vsakovrstnim boleznim ledvic in sečnega mehurja. Pri teh težavah, zlasti pri ledvičnemu pesku in kamnih se pojavijo nenadne, krčem podobne bolečine, ki ižarevajo v bok in stransko potrebušje. Velikokrat se to začne z mrzlico brez poznejše vročine, prizadeti pogosto bljuva, ne da bi mu to kaj pomagalo. Bolečinam se lahko pridruži refleksni krč črevesja z bolečim napihovanjem. Podobne bolečine in krči se lahko pojavijo tudi pri akutnem vnetju ledvičnih čašic, ki ga spremlja mrzlica in visoka vročina. Razkužilni učinek ima arbutin, ki v alkalni sredini sprošča hidrokinon. Zato pri pitju tega čaja ne smemo uživat kisle hrane. Ljudsko zdravilstvo priporoča ta čaj pri akutnem in kroničnemu vnetju ledvic in mehurja ter pri vnetju prostate. Ker močno žene na vodo, ga pijemo tudi pri sladkorni bolezni in kot zdravilo za čiščenje krvi in čaj pijemo pri kroničnemu vnetju mehurja, pri kamnih in pesku v ledvicah in v mehurju, pri bolnih ledvicah in krvavemu seču.

PRIPRAVKI:
Za čaj vzamemo žličko droge in jo poparimo s 150 ml vrele vode ali pa jo prelijemo s hladno vodo in segrejem do vrenja. Seveda se pri tem sproščajo tudi čreslovine, ki dajejo čaju neprijeten trpek okus. Ljudje z občutljivim želodcem tako pripravljenega čaja ne prenašajo dobro in jim je slabo, so živčni in celo bruhajo. Temu se izognemo, če pripravljamo čaj s hladnim namakanjem. Eno veliko jedilno žlico zdrobljenih gornikovih lističev prelijemo s pol litra mrzle vode in pustimo stati 6 do 12 ur. Nato precedimo in čaj lahko tudi segrejemo.
Pripravimo si čajno mešanico iz enakih delov gornikovih lističev, jetičnika, preslice, poprove mete, regratovih korenin in brezovih listov. Dve veliki žlici te mešanice poparimo s pol litra vrele vode, pokrijemo in pustimo, da se čaj popolnoma ohladi. Nato precedimo in na dan lahko popijemo dva do tri litre tega čaja.


VRTNI OGNJIČ
UČINKOVANJE IN UPORABA:
Vse te snovi delujejo kompleksno in imajo protimikrobni učinek ter zavirajo rast bakterij, glivic in virusov. Kot čaj zavira vrtni ognjič vnetja sluznic ustne votline in prebavil, spodbuja delovanje imunega sistema, pomirja krče in blaži težave pri astmi, suhemu kašlju, razbijanju srca, nespečnosti in živčni razrvanosti. Pospešuje delovanje jeter in ledvic ter pospešuje znojenje. Ker spodbuja delovanje imunega sistema, ga priporočajo pri vseh hudih boleznih, ki izčrpavajo bolnika. Ognjičev čaj pomaga tudi pri bolečih krčih pri menstruaciji ter pri težavah v meni.. Pri bolnikih pa ognjičev čaj zboljša splošno počutje, spodbuja apetit in zavira potek bolezni. Ognjičevo tinkturo uporabljamo za obkladke pri raznih ranah, vrezlinah,opeklinah, okuženih ranah, udarcih in oteklinah. Izvleček deluje na razne mikroorganizme, zlasti na bakterije, glivice in viruse. Razredčeno tinkturo lahko uporabljamo za grgranje pri vnetjih v ustni votlini, aftah, pa tudi za obkladke pri piku žuželk. Ognjičevo olje uporabljamo za zdravljenje ran, ki se težko celijo, pri obolenjih kože, vtiramo ga v boleče krčne žile ter uporabljamo za obkladke pri golenskih razjedah, krastah, čirim, bradvicam in zlati žili. Z ognjičevim oljem si mažemo nosno votlino, če so v njej ranice in kraste. Po žličkah ga lahko pijemo pri bolečem želodcu, vneti želodčni sluznici, želodčnih in črevesnih razjedah, pomirja pa tudi slabost in bruhanje.
PRIPRAVKI:
Iz ognjičevih cvetov pripravljamo čaj, tako da vzamemo dve kavni žlički posušenih cvetov in jih prelijemo s skodelico vrele vode, takoj pokrijemo in pustimo 10 minut, da se čaj nekoliko ohladi. Nato precedimo in topli čaj pijemo po več skodelic na dan.
Iz ognjičevih cvetov pripravljamo tudi tinkturo tako, da vzamemo 4 utežne dele svežih cvetov in jih namočimo v 6 delih 86 odstotnega alkohola. Dobro zaprto steklenico pustimo stati na toplem ali na soncu 14 dni. Nato precedimo, ostanek dobro stisnemo in obe tekočini združimo. Tinkturo lahko tudi uživamo in sicer po 30 kapljic na kozarec vode ali čaja. Poleg splošnega protivnetnega učinka ima tinktura tudi učinek na srce in znižuje arterijski krvni pritisk.
Sveže ognjičeve cvetove namočimo v hladno stiskanem olivnem olju. V steklenico s širokim vratom damo 4 utežne dele ognjičevih cvetov in jih prelijemo s 6 utežnimi deli olivnega olja. Dobro zaprto steklenico postavimo na sonce za 14 dni. Nato precedimo in spravimo.

To temo je popravil/a klarus: 27. januar 2006, 15:54

There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

#20 Gost_sstane_*

Gost_sstane_*
  • Gost

Objavljeno: 27. januar 2006, 18:55

sstane, sem ravno razmisljala, ce jem prevec ali premalo soli...
ker mi tvoja ful pase, ma se bojim, da jem vseeno prevec slano.
zdaj tvojo sol pijem, jem pa neslano x:Dx

ma ne vem, nekaj mi dogaja s temi ledvicami, pa ne vem tocno kaj...
prav cutim, da je tam nekaj, eno krizisce, ki rabi en semafor....

Če uživaš sol mimo hrane, lahko pride do faznega zamika, ko je enkrat osmotski pritisk iz krvne plazme v ledvično prevelik, drugič pa premajhen in to občutiš, kot nek rahel pritisk v ledvicah. To lahko občutiš tudi, če uživaš kakšne vitaminske ali druge podobne tablete.
Najpravilnejša priprava hrane je taka, da jo soliš in začinjaš na zgornjo mejo okusa in do debalansa sploh ne more priti, kajti sol tako dobivaš v hrani, več poješ, več je tudi soli in obratno.
Taki občutki pa se pojavijo tudi ob gripah ali nekih drugih vnetjih, ko se organizem prav za prav čisti.
Kakorkoli, vnos kalorij in eklektrolitov moraš zbalansirati, seveda tudi tekočine.

#21 tinka

tinka
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 486

Objavljeno: 30. januar 2006, 09:35

ja ampak... :o|o: meni PASE slano vodo pit, slana hrana pa ne :vragec:


hvala za nasvete tudi klarus :palec:
bom v miru pregledala kasneje... :)
Variety is the spice of life.
Kdo lahko spremeni svet?

#22 goca

goca
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 28. december 2006, 15:12

pozdravljeni, končno sem našla forum po moji meri, kajti tudi meni ledvice povzročajo težave. diagnosticirali so mi glomerulonefritis.Po internetu sem našla recept za čiščenje ledvic s soljo.Zanima me če ima mogoče kdo kakšne izkušnje s takšno boleznijo,ter kakšno prehrano bi mi priporočali?
vsak nasvetek bi mi prišel prav! x:Dx


hvala...čavček x:o)x

#23 :)ribica

:)ribica
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 30. avgust 2007, 23:58

Da na kratko opisem:

gospod bo pocasi star 80 let.Ena od ledvic mu dela minimanlo (ce sm ga prav zastopla 5 %) Skrajna možnost je operacija in potem dializa, vendar so se zdravniki odločili da zaenkrat pustijo tako kot je,mogoče bo zdrava ledvica lahko prevzela funkcijo obeh.Tudi gospod sam si ne želi operacije.
Vendar ga ledvice zelo bolijo,ponoči ne spi in hitro hujša čeprav apetit ima.

Tako da tukaj sprasujem, če ima kdo kasen nasvet, recept,karkoli bi mu pac lahko pomagalo?

Če kdo ve,ali bi mu glina pomagala?Če ja, da jo pije, obkladki?

Mogoče kakšen kristal?

Čaj?

Sama sem brala recept iz neke mešanice z zlato rozgo?Kdo pozna to rastlino? Ker sm gledala slike na netu in v knjigi,vendar je nekaj rastlin podobnih in je ne upam nabrat.Če jo kdo pozna,lepo prosim če mi jo slika in prilepi sliko?

Vsakemu, ki se bo odzval hvala za pomoč!

LP

#24 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 31. avgust 2007, 11:08

Mleko in mlečni proizvodi, margarina, pretiravanje pri maščobah.

Sladkor, meso v navedenem zdravstvenem stanju. Ledvicam niso v korist.

Je pa vsekakor bela riba v manjše breme ledvicam kot ostalo meso, jajca.

Ta oseba verjetno NE misli kaj dost spreminjat pri prehrani.

Naj pije čajčke. Pa kako samopolaganje svojih rok na ledvica tudi ne bo v škodo. LP

#25 :)ribica

:)ribica
  • Vajenček
  • PipPipPip
  • Št. objav: 48

Objavljeno: 31. avgust 2007, 11:36

Hvala tantra.

Je pripravljen zelo veliko storiti,in kar nekaj je ze poskusil.Na prehrano pazi ze zaradi drugih bolezni,tako da mislim da se bo tudi tega drzal.


Če si dobila tako mnenje o njem zato ker odklanja operacijo,ni to tako.Pred leti je ze imel eno hudo operacijo in ne vem kako naj to drugace povem kot da ga je prevec izcrpal,če bi mogel se enkrat cez kaj podobnega nima moči da bi zdrzal.

Lep dan!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0