Lunin magazin

RINGU TULKU RINPOČE - Seminar - UMETNOST SREČE IV - Ljubljana, 15.–17. avgusta, 2017

Objavljeno: 3.7.2017
Avtor: Palpung Ješe Èöling
RINGU TULKU RINPOČE - Seminar - UMETNOST SREČE IV - Ljubljana, 15.–17. avgusta, 2017

RINGU TULKU RINPOČE - Seminar - UMETNOST SREČE IV - Ljubljana, 15.–17. avgusta, 2017

 

Priznani budistični učitelj Ringu Tulku Rinpoče bo letos ponovno obiskal Slovenijo.

Ob tej priložnosti pripravljamo nadaljevanje seminarja o umetnosti sreče v budizmu.

 

Rinpoče bo učil na podlagi besedila "Okras osvoboditve",ki ga je napisal tibetanski budistični mojster Gampopa.

 

Seminar ‘UMETNOST SREČE IV’ bo potekal od torka, 15. avgusta, do četrtka, 17. avgusta.

 

Urnik programa  ‘Umetnost  sreče IV’:

 

Torek, 15. avgusta:

10:00–12:30 - Učenje o šestih paramitah (radostno prizadevanje)

15:30–17:30 -  Iniciacija Milarepe  in predavanje o njegovem življenju

Sreda, 16. avgusta:

18:00–20:30 –  Učenje o šestih paramitah (meditacija)

Četrtek, 17. avgusta:

18:00–20:30 – Učenje o šestih paramitah (modrost)

 

Rinpoče bo tokrat nadaljeval z učenji o šestih paramitah ali popolnostih, ki so najpomembnejša tema v budizmu mahajane. Praksa šestih popolnosti (radodarnosti, etike, potrpljenja, radostnega prizadevanja, meditacije in modrosti) nam omogoči budistična učenja uporabiti v vsakdanjem življenju in vsak trenutek izkoristiti za napredek na poti do razsvetljenja v dobro nas samih in vseh, s katerimi smo povezani.

  

Priporočamo udeležbo celotnega seminarja, lahko pa se udeležite tudi posameznih predavanj. Seminarja se lahko udeležite vsi, ne glede na to, ali ste obiskali predhodne seminarje.          

        

Predavanja bodo potekala v angleščini, s prevodom v slovenščino.

 

Zaradi lažje organizacije vas prosimo za predhodne prijave na info@palpung.si.

 

Lokacija:

PARINAMA CENTER

Cesta na Brdo 85, Ljubljana

 

Milarepa (1040-1123) je najbolj znan tibetanski jogi, ki je dosegel razsvetljenje v času enega življenja. Bil je glavni učenec in nosilec linije velikega prevajalca Marpe, ki je v 11. stol. prinesel kagju linijo iz Indije v Tibet.

Gampopa (1079-1153) je eden od najpomembnejših mojstrov tibetanskega budizma, glavni učenec velikega jogija Milarepe in eden od ustanoviteljev linije Kagju. Znan je po tem, da je združil učenja linij Kadampa in Kagju.

Z besedilom Okras osvoboditve je v linijo Kagju, v kateri je najpomembnejše Milarepovo učenje o meditaciji Mahamudre, vpeljal Atišova učenja Lamrima ali postopne poti do razsvetljenja, ki so glavna učenja linije Kadampa.

S študijem besedila Okras osvoboditve lahko pridobimo razumevanje celotne filozofije in prakse budizma. V njem je sistematično in praktično predstavljena celotna pot do trajne sreče, zato ima Ringu Tulku Rinpočejev seminar naslov "Umetnost sreče".

 

Rinpoče bo učil seminar "Umetnost sreče" v štirih delih, letos bo učil četrti del.

 

Ringu Tulku Rinpoče je tibetanski budistični učitelj linije Kagju. Študiral je vse različne linije izročil tibetanskega budizma pod vodstvom mnogih pomembnih učiteljev, vključno z N. S. 16. Karmapo in N. S. Dilgo Kjentse Rinpočejem. Osnovno izobrazbo je pridobil v Namgjal inštitutu za tibetologijo v Sikkimu in na Sampurnananda sanskritski univerzi v Varanasiju v Indiji. Že 25 let piše učbenike za študij tibetanščine in je profesor tibetanskih študij v Sikkimu.

Od leta 1990 potuje po celem svetu ter poučuje budizem in meditacijo na univerzah, inštitutih in v budističnih centrih po Evropi, ZDA, Kanadi, Avstraliji in Aziji. Pogosto sodeluje na različnih medverskih, znanstvenih in budističnih srečanjih. Napisal je več knjig o budizmu in nekaj knjig za otroke, v tibetanščini in različnih evropskih jezikih.

Več o Rinpočejevih dejavnostih si lahko preberete na https://bodhicharya.org/.

 

Prijazno vabljeni,

Palpung Ješe Čöling
www.palpung.si
info@palpung.si

Oglejte si tudi

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Moda za najmlajše

Kdo je rekel da tudi naši najmlajši niso modno oblečeni? To je zagotovo preteklost. Prav ta članek vas bo seznanil kaj obleči otroku, da bo tudi on skupaj z vami v trendu hkrati pa bo obdržal otroški izgled?
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.
› Preberi več

Domače milo in njegova skrivnost

Milo je danes nepogrešljiv izdelek v našem domu. Poznali so ga že v Antiki in ni novost. Pa ga je res tako preprosto izdelati?
› Preberi več

Divji kostanj in njegova čistilna moč

Uporaba kostanja kot čistilnega sredstva danes ni več tako poznana. Nekoč pa so ga uporabljali tako za osebno nego, kot za pranje.
› Preberi več

Zelenjavne začinke

Zelenjava je zdravilna prav tako, kot so številne cvetlice in druge rastline. Škoda jo je pustiti, da propade in v pozno poletnem obilju jo lahko porabimo tudi za zanimive mešanice
› Preberi več

Pepel - kot čistilo

V prehodnih obdobjih je kamin super zadeva. Nad kaminom in uporabo kurjave v njem imamo popolen nadzor in tako si lahko pripravimo tudi zelo kvaliteten pepel. Pepel je vsestransko uporaben - tokrat bomo pogledali kako ga uporabiti kot čistilo.
› Preberi več

Domača sredstva za nego suhe kože

V tem članku boste izvedeli kako si lahko negujete vašo suho kožo z domačimi in naravnimi sredstvi.
› Preberi več

Rastlinski material

V naravi najdemo ogromno sestavin za kasnejšo izdelavo potpurijev oz. dišečih okrasov za popestritev, pa tudi zdravilno delovanje z turobnejših dneh.
› Preberi več

Barva mila

Trdo milo omogoča ogromno ustvarjalnih možnosti. Tako glede samega kombiniranja osnovnih sestavin, oblikovanja in uporabe številnih dodatkov za barvo, vonj, posebne učinke in zdravilno delovanje
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.