Lunin magazin

Moč meditacije

Objavljeno: 24.5.2018
Avtor: Budistična kongregacija Dharmaling
Moč meditacije

Tema: moč meditacije. Iščemo mir in srečo – toda naš um ves čas skače z ene misli na drugo. To slabi našo zmožnost soočanja s problemi in motečimi čustvi v vsakdanjem življenju. Zakaj meditirati? Da umirimo sebe, se rešimo stresa, okrepimo osredotočenost in izboljšamo svoje notranje kvalitete. In - kako meditirati?

Budistični Učitelj Lama ShenpenRinpoče bo imel video Učenje o tej široki temi. Vsak je dobrodošel, da se pridruži, osebno ali prek spleta, in se pouči o meditaciji. Kasneje boste imeli tudi možnost vključitve v redne tedenske meditacije v našem centru, da bost lahko nadaljevali z razvijanjem miru v svojem življenju.

Biografija

Lama ShenpenRinpočejebudistični Učitelj, predstojnik Budistične kongregacije Dharmaling, ki ima tempelj v Ljubljani. Pri 16 letih je postal menih, nato zaključil krajši študij s področja medicine, organiziral humanitarne dejavnosti v Indiji, vzpostavljal budistične skupnosti in učilDarmo v različnih državah, posvojil tibetanskega otroka in po 23 letih meništva postal poročen oče štirih otrok. Rinpočejeva prioriteta je vedno učenje o tem, kako udejaniti Budove besede v vsakdanjem življenju in kako pomagati kolikor mogoče velikemu številu drugih. Rinpočeima sposobnost zdravljenja z rokami in mantrami. Sodeloval je tudi v raziskavi o vplivu meditacije na človeško telo, ki jo je opravljala slovenska znanstvenica in ki je prinesla zanimive rezultate.

Datum: 8. junij 17.30-18.30

Kraj: Pavšičeva 41, Ljubljana

Dostop prek spleta: pošljite elektronsko pošto na office@dharmaling.org, kjer boste dobili povezavo do videokonference in navodila, kako se povezati.

Organizacija: Budistična kongregacija Dharmaling, www.dharmaling.org, facebook - https://www.facebook.com/dharmaling.centre/

Vstop: prost.

Kontakt: +386 (0)40 125 512.

Magazin   › Zanimivosti   › Moč meditacije
Oglejte si tudi

5-dnevni meditativni umi..eljem Gyalton Rinpočejem

Dragocena priložnost, da vadimo meditacijo šamathe in Bude medicine pod neposrednim vodstvom Gyalton Rinpočeja, ki bo z nami delil praktične nasvete o tem, kako v meditaciji razviti stabilnost, jasnost in globino in sicer v okviru devetih metod meditacije
› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Saturn v Kozorogu – nov red na starem pogorišču !

Saturnov prehod nas sooča z realnostjo in ruši naše morebitne iluzije. Od nas zahteva delo in trud, saj so področja, ki jih aktivira tokom svojega prehoda, podvržena preizkušnjam in počasni rasti.
› Preberi več

Pomoč in zdravljenje s Samorogi

Samorogi niso samo mistična bitja, ampak so konkretna bitja, ki nas, če jim dovolimo, usmerjajo, vodijo ter nam pomagajo prebuditi sebe skozi odpravljanje vzorcev in bremen, zaradi katerih ne živimo v sedanjosti in smo obstali na točki.
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.
› Preberi več

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Moda za najmlajše

Kdo je rekel da tudi naši najmlajši niso modno oblečeni? To je zagotovo preteklost. Prav ta članek vas bo seznanil kaj obleči otroku, da bo tudi on skupaj z vami v trendu hkrati pa bo obdržal otroški izgled?
› Preberi več

Pepel - kot čistilo

V prehodnih obdobjih je kamin super zadeva. Nad kaminom in uporabo kurjave v njem imamo popolen nadzor in tako si lahko pripravimo tudi zelo kvaliteten pepel. Pepel je vsestransko uporaben - tokrat bomo pogledali kako ga uporabiti kot čistilo.
› Preberi več

Domače milo in njegova skrivnost

Milo je danes nepogrešljiv izdelek v našem domu. Poznali so ga že v Antiki in ni novost. Pa ga je res tako preprosto izdelati?
› Preberi več

Divji kostanj in njegova čistilna moč

Uporaba kostanja kot čistilnega sredstva danes ni več tako poznana. Nekoč pa so ga uporabljali tako za osebno nego, kot za pranje.
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.