Lunin magazin

Hujšanje z Luno - Lunin post

Objavljeno: 26.7.2004
Avtor: LN Uredništvo
Hujšanje z Luno - Lunin post
To je članek, ki sem ga pripravila za posebno izdajo revije Lady - Letni horoskop, ki je izšla 15.11.2000

Vodo in tekočine v astrologiji predstavlja Luna

Kot lahko vpliva na plimovanje morja, vpliva tudi na tekočine v našem telesu, ki je, kot vemo, sestavljeno iz več kot dveh tretjin vode. Ženski menstruacijski ciklus je pravzaprav lunin ciklus, cel krog zodiaka, ki ga Luna naredi v približno 28 dneh.

Ob Luninih menah, posebej ob ščipu in mlaju, pa je ta vpliv še povečan in zato opaznejši. Luna organizmu pomaga odvajati odvečno vodo in nakopičene strupe. Prav zato tudi post v teh dneh najbolje vpliva na naše telo in je tudi najbolj učinkovit.

Sama po sinovem rojstvu nikakor nisem mogla shujšati

Tehtala pa sem 73 kg - torej kar 17 kg več kot prej! Vedela sem, da mi bo pomagalo samo nekaj zelo radikalnega, in to je - enostavno ne ali pa vsaj manj jesti! Tako sem se odločila za lunin post, za katerega zdaj sama preizkušeno vem, da deluje. Že pri prvem postu sem shujšala za dobro kilo in, kar je najpomembnejše, nisem je pridobila nazaj. To me je opogumilo in sem se postila naprej, opazila pa sem, da se na krajce na post ne morem tako koncentrirati in da tudi ne deluje tako učinkovito kot na ščip ali mlaj.

Seveda mora vsak sam poštekati svoj ritem in celo "svojo Luno", primerno za post.

Ponavadi se NAJLAŽE postimo, ko je Luna v znamenju Dvojčkov, Device, Vodnarja in Rib, NAJTEŽE pa, ko je v znaku Ovna, Bika, Leva in Kozoroga.

Prav tako velja za Sončeve znake same; ognjeni in zemeljski znaki se težje postijo kot vodni in zračni. In tako naprej....

Ko se proces začne, gredo kile dol vse lažje in vse hitreje

Največkrat je razlog neuspešnosti vseh diet, ne samo posta, ravno to, da prehitro obupamo.

Precej hitro sem izgubila 7 kg, potem pa sem se celo prenehala postiti, pa se je proces hujšanja kljub temu nadaljeval.

Zdaj tehtam 53 - 56 kg.

V vse skupaj moramo seveda vključiti tudi precej volje

Nekateri si pri dietah in postu pomagajo s tem, da si na hladilnik prilepijo svojo sliko iz čim debelejšega obdobja.

Na kakšen način se boste pripravili na post sami, je odvisno od vas

Svetujem vam, da si že v začetku dovolite nekaj malega pojesti. V nasprotnem primeru nam popusti volja, ugotovimo, kakšni slabiči smo in hitro prenehamo in seveda ne dosežemo nič, potem pa pravimo: Poskušal sem, pa mi nikakor ne uspe brez hrane; boli me glava, slaboten sem ipd....

Prav zato si raje že na začetku "dovolite" nekaj prigrizniti (v ta namen si že prej pripravite jabolko, banano, korenček ipd) in presenečeni boste, ko boste ugotovili, da ste potem to kar opustili - ker ste si sami dali možnost.

Lunin post ni namenjen samo izgubi odvečnih kilogramov

Prav tako se je dobro včasih kak dan postiti, da se prečistimo in uvidimo, da naše telo sploh ne potrebuje toliko hrane, kolikor smo je navajeni pojesti. V bistvu gre pri postu za prečiščenje organizma (tako kot pri hujšanju), da privoščimo prebavilom in celemu organizmu nekaj časa, da v miru počistijo različne strupe, ki se nenehno kopičijo v našem telesu.

Postite se torej predvsem ob ščipu in mlaju (polni in prazni Luni)

Lahko pa tudi ob krajcih, le da ti, kot rečeno, po lastnih izkušnjah niso tako učinkoviti. Nekako uro pred pričetkom lunine mene pojejte nekaj lahkega, kakšno jabolko, grozdje, banano, korenček, košček prepečenca ali jogurt. Potem pa 24 ur ne jejte ničesar. Ne se tik pred postom popolnoma najesti, češ, zdaj 24 ur ne bom jedel. Med postom pa ne čakajte, kdaj bo minilo 24 ur, da boste lahko isto minuto spet potešili svojo neznansko lakoto (saj ves dan niste jedli!).

Sprostite se in pozabite na hrano!

Tudi sami lahko pomagate svojemu telesu pri postu

Privoščite si veliko tekočine, kajti prav to vaše telo najbolj potrebuje. Pa ne sokov ali gaziranih pijač - pijte vodo, nesladkane čaje (meta, bezgovo cvetje, preslica, zeleni čaji, mate čaj - slednji je zlasti priporočljiv, ker odganja občutek lakote), lahko pa tudi zelenjavne juhe in naravne sadne sokove - seveda vse brez sladkorja ali soli.

Če je le mogoče, si privoščite veliko gibanja na svežem zraku, plavanje, kolesarjenje, zmeren tek, hitro hojo ali vsaj sprehod po gozdu. Prav tako nam godi in je zelo koristna tudi prijetna in sproščujoča kopel (ali vsaj tuš); tukaj spet lahko telesu pomagate z dodanimi zdravilnimi zelišči oz. eteričnimi olji - najbolj univerzalno in zato najprimernejse je olje sivke, zelo učinkovito je tudi rožmarinovo olje, ki pa ni priporočljivo za nosečnice in epileptike, prav tako se ga raje izogibajmo zvečer.

Vsekakor se boste morali z nečim zaposliti

... pa ne s cigaretami, kavo in posedanjem pred televizorjem - vaše telo mora namreč v času posta polno delovati.

Prav tako morate v ta proces vključiti tudi svoje misli in zato niso odveč pozitivne afirmacije in pozitivna vizualizacija (čimbolj realno si predstavljajte, kako vaše telo izgublja odvečne snovi in kako se prenavljate in si ustvarite sliko o tem, kakšni bi radi bili oz. si predstavljajte sebe, kako ste fit.

Zapičite si v glavo, da boste oblekli nekaj, kar vam je že zdavnaj premajhno, kupite si kos obleke, ki vam je malo pretesen, ipd.). Volja in vera sta tu namreč zelo pomembna dejavnika.

Pojdite v naravo!

Ukvarjajte se s športom, pospravite stanovanje, pokosite travo, zaposlite se z umskim delom... videli boste, kako lahkoten in neobremenjen je lahko vaš um.

Postite se tako vsaj tri mesece

- vsaj vsako polno in prazno luno - in opazili boste velikansko razliko. Prenovljeni boste in polni svežega elana, ob vsakem postu bodo tisti z odvečno težo izgubili 1-2 kg, vaše telo bo lepše oblikovano, spremenil se bo tudi vaš odnos do hrane. Sprejemali jo boste z več občutka in zato raje posegali po zdravih jedeh.

Pustite telesu, da vas vodi! Presenečeni boste nad tem, kako vaše telo prav dobro ve, kaj potrebuje in v kolikšni meri.

© Marsa

Preberi več o luninem postu
Lunine mene v tem mesecu

Magazin   › Zdravje   › Hujšanje z Luno - Lunin post
Oglejte si tudi

Retrogradna Venera bo po..ali so vaši odnosi trdni

Venera v horoskopu govori o tem, koliko se imamo radi in koliko se cenimo. To, koliko cenimo sami sebe, se potem odraža tako na področju financ kot tudi v naših odnosih. Venera se obrne v retrogradno gibanje v znamenju Ovna, ki je v opoziciji z znamenjem
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.
› Preberi več

Domače milo in njegova skrivnost

Milo je danes nepogrešljiv izdelek v našem domu. Poznali so ga že v Antiki in ni novost. Pa ga je res tako preprosto izdelati?
› Preberi več

Divji kostanj in njegova čistilna moč

Uporaba kostanja kot čistilnega sredstva danes ni več tako poznana. Nekoč pa so ga uporabljali tako za osebno nego, kot za pranje.
› Preberi več

Zelenjavne začinke

Zelenjava je zdravilna prav tako, kot so številne cvetlice in druge rastline. Škoda jo je pustiti, da propade in v pozno poletnem obilju jo lahko porabimo tudi za zanimive mešanice
› Preberi več

Pepel - kot čistilo

V prehodnih obdobjih je kamin super zadeva. Nad kaminom in uporabo kurjave v njem imamo popolen nadzor in tako si lahko pripravimo tudi zelo kvaliteten pepel. Pepel je vsestransko uporaben - tokrat bomo pogledali kako ga uporabiti kot čistilo.
› Preberi več

Domača sredstva za nego suhe kože

V tem članku boste izvedeli kako si lahko negujete vašo suho kožo z domačimi in naravnimi sredstvi.
› Preberi več

Rastlinski material

V naravi najdemo ogromno sestavin za kasnejšo izdelavo potpurijev oz. dišečih okrasov za popestritev, pa tudi zdravilno delovanje z turobnejših dneh.
› Preberi več

Barva mila

Trdo milo omogoča ogromno ustvarjalnih možnosti. Tako glede samega kombiniranja osnovnih sestavin, oblikovanja in uporabe številnih dodatkov za barvo, vonj, posebne učinke in zdravilno delovanje
› Preberi več

Zakaj ljudje ne uresničijo svojih sanj?

Si že kdaj razmišljal/a zakaj ljudje ne uresničijo svojih sanj? Kje se izgubijo vse te želje, upanja, mladostne vizije? Kaj jih zaustavi, preusmeri? Se kasneje zbudimo in postanemo realni?
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.