Lunin magazin

SEKSUALNA ALKIMIJA POMLAJEVANJA

Objavljeno: 9.11.2006
Avtor: Šola Krija tantra joge
SEKSUALNA ALKIMIJA POMLAJEVANJA


Kako ohranjati življenjsko energijo in podaljševati mladost je znanost, ki so jo razvijale že starodavne kulture v Indiji , Kitajski in v Tibetu. Temelji na predpostavki, da se bio-kemični proces, ki povzroča staranje lahko upočasni. Vzgojeni smo tako, da verjamemo da se bomo starali, saj se starajo tudi vsi, ki so okrog nas - to pričakovanje je enostavno vgrajeno v našo podzavest. S podaljševanjem življenjske dobe na zahodu pa se počasi odpiramo za znanja , ki nam pomagajo spremeniti ta podzavestni program. Veliko lahko beremo o antioksidantih in encimih, ki zavirajo staranje. Spoznavamo jogijske in tibetanske vaje s pomočjo katerih lahko obnavljamo svojo življenjsko energijo.
Tantra uči, da ima seksualna energija prvinsko moč. Ta moč je sposobna ustvariti novo življenje. Več seksualne energije torej imate- več življenjske energije prežema vaše telo. Spolne žleze proizvajajo hormone, ki lahko revitalizirajo in pomladijo vaše telo. Toda če želimo to doseči, moramo spremeniti pogled na spolnost.

PREDIGRA IN USKLAJEVANJE

Premagati moramo instinktivni poriv po takojšnji zadovoljitvi.Tantrični seks je “podaljšani” seks. Predigra je v tantri zelo pomebna, saj nam pomaga, da se uskladimo s svojim partnerjem. Nasilno ljubljenje škoduje. Če se moški želi ljubiti, ženska pa ne in obratno, to pomeni, da njuni srci še nista v harmoniji in da njuna vitalna esenca še ni prebujena. V nežni predigri se razpoloženja in čustva med partnerji uskladijo.
Moška krivulja vzburjenja je dosti bolj strma od ženske, kar pomeni, da se moški hitreje vzburi od nje. Moški se mora naučiti počakati, da ženska po svojem naravnem ritmu doseže njegovo stopnjo želje po spolnem kontaktu. Ženska pa mora svojo sprejeti različnost in se naučiti zahtevati čas, ki ga potrebuje. Če stanje vzburjenja traja več kot dvajset minut začnejo spolne žleze izločati hormone, ki pomlajujejo telo in ga polnijo z življenjsko energijo.

RAZLIČNI POGLEDI NA EJAKULACIJO

Zadrževanje orgazma je prav tako ena od osnovnih tantričnih tehnik. Z vsakim izlivom moški izloči okrog 500 milijonov spermijev od katerih vsak v sebi nosi biološko- energetski potencial iz katerega se lahko razvije novo živo bitje. To je torej ogromen naboj življenjske energije. Pomislimo koliko energije porabi telo moškega, da po ejakulaciji ustvari novo zalogo sperme. Ni čudno torej, da je po ejakulaciji utrujen in izčrpan. Zaradi te izgube energije lahko počasi v njemu raste zamera do nasprotnega spola.
Taoistična tantra ejakulacijo izrecno prepoveduje in ponuja različne tehnike s katerimi moški pred izlivom seksualno energijo dviguje. To ima močan zdravilen in pomlajevalen učinek na njegovo telo poleg tega moški v spolnem odnosu na ta način ne izgublja svoje spolne moči.
V tantri je pomembno, da moški neha enačiti orgazem z ejakulacijo. Dečki lahko, še preden so sposobni ejakulirati, doživljajo orgazmične občutke in marsikateri moški ima že iz otroštva v sebi zapisan ta spomin.. Ko loči orgazem od ejakulacije spozna, da lahko doživi več notranjih orgazmov in da je lahko seksualno potešen brez izliva.
Vendar samo zadrževanje orgazma, brez tehnik s pomočjo katerih moški dviguje spolno energijo navzgor, je lahko škodljivo.
Carezza ali coitus reservatus - to pomeni seks brez orgazma, je tehnika, ki izvira iz Perzije in je bila namenjena kraljem, da so lahko preživeli dolge noči ljubljenja s svojim haremom. Pri tej tehniki moški res zadržuje orgazem in ne ejakulira, torej na nek način predstavlja korak naprej v kultiviranju seksualnega poriva, vendar ni priporočljiva. Pritisk v spolnih organih se ne sprosti niti navznoter / s tehnikami za dvigovanje energije/, niti navzven /z ejakulacijo/ in lahko povzroči okvare na prostati.
Če se moški odloči za tantro mora biti iniciiran v neko tehniko s katero potegne enrgijo iz sperme in jo dviguje po hrbtenici navzgor.Vsakič, ko uspe tako zadržati orgazem in dvigniti seksualno energijo, se dvigne na višji energetski nivo. Ta tantrični val se lahko nadaljuje ure in ure in kulminira v skupnem orgazmu. Kozmični Kobrin dih je tehnika , ki jo učimo v Tantrični Krija jogi, ki potegne energijo iz sperme tako, da moški lahko zadržuje orgazem dokler želi in potem ejakulira, ne da bi pri tem izgubljal dragoceno življenjsko silo.


ABSORBIRANJE LJUBEZENSKIH SOKOV

Tantrična in Taostična literatura povdarjata, da je pomembno absorbirati partnerjeve sokove, pa naj bo to izliv moškega, ali pa vitalni vaginalni sokovi , ki se ustvarjajo ob vzburjenju in orgazmu ženske.
Ženska med odnosom izloča sokove v ustih, prsih in nožnici.. Če moški absorbira vase ta trojni eliksir, lahko nadomesti energijo, ki jo izgubi z ejakulacijo.
Taoistična knjiga iz Obdobja Ming takole opisuje te izločke:

"Najvišji vrh ženske se v taoizmu imenuje Vrh rdečega lotosa. Zdravilo, ki tam izvira, se imenuje Sladek izvir in izhaja izpod jezika ženske. Ko se prične izločati v izobilju, naj ga moški pogoltne v solarni pleksus. To bo ojačalo njegove notranje organe."

Pitje Sladkega izvira, ki nastaja v ustih spolno vzburjene ženske, eden najboljših načinov da moški krepijo Jang – svoj moški aspekt.

" Srednji vrh ženske se imenuje Dvojni lotosov vrh in zdravilo, ki ga izloča se imenuje Beli sneg ali Breskov sok nesmrtnosti, ki izvira iz prsnih bradavic ženske, še posebej tistih, ki še niso rodile ali ne dojijo otroka. Je bele barve in ima sladkast okus. Moški naj sesa in pije to posebno zdravilo, to bo okrepilo njegov želodec in vranico. Ko moški posesa Beli sneg iz ženskih prsi, bo to okrepilo tudi njeno cirkulacijo in oba partnerja bosta čutila radostni užitek. Beli sneg ima pozitiven učinek na celoten organizem obeh in od treh vrhov, naj bo ta prvi deležen pozornosti ljubimca."

Pitje Belega snega predstavlja za zahodnjake misteriozen koncept. V tekstu je jasno povedano, da gre za resnične fizične izločke, da pa to ni mleko, temveč sok, ki ga izločajo prsi spolno vzburjene ženske. Med prsnimi bradavicami ženske in maternico obstoja povezava. S sesanjem prsi se krči njena maternica in to vpliva na izločanje žlez. Ženska lahko med spolnim vzburjenjem resnično ustvari Beli sneg, če je njena ljubezen tako velika in iskrena, da jo prevzame želja po dajanju. Ta materinska želja je čustveno sporočilo njenenim žlezam, ki sprožijo "padanje belega snega."

"Spodnji vrh ženske se imenuje Skrivnostna vrata in zdravilo, ki ga proizvaja se imenuje Lunin cvet ali Bela kovina, ki izvira iz Palače Jina znotraj njene maternice. Vrata te palače so navadno zaprta, če pa se ženska med ljubljenjem tako vzburi, da zardijo njena lica in da se ji glas ustavi v grlu, se ta vrata odprejo in ko doseže vrhunec, se ti sokovi spustijo navzdol. Če jih želi moški absorbirati, naj umakne svoje Orožje iz Skrivnostne votline, tako da sega vanjo samo za vrh palca. To bo močno koristilo njegovi Yang sili in harmoniziralo njegovega duha."

Tekočina, ki jo izloča ženska vagina se močno razlikuje glede na prehrano, zdravje, ciklus in nivo spolne vzburjenosti. Tantra smatra, da so ti sokovi najbolj učinkoviti, ko imajo sladek okus. Moški lahko ta sok absorbira vase s pomočjo posebnih tehnik dihanja ali pa s pomočje naravne sposobnosti absorbiranja glavice penisa. Če po orgazmu pusti penis v vagini dokler se ne zmehča, lahko po naravni poti absorbira te sokove vase.
Zdravila treh vrhov imajo to moč, da hranijo in poživijo telo in duha toda partnerja mora povezovati ljubezen, če želimo doseči učinkovito izmenjavo moči. AlkImija ljubezni se dogaja v prvi vrsti v srcu in ljubezen je tista, ki fizično prežame z duhovnim. Samo tako se lahko vrši seksualna alkimija.


POLONA SEPE
Magazin   › Zdravje   › SEKSUALNA ALKIMIJA POMLAJEVANJA
Oglejte si tudi

Moč meditacije

Budistični center Dharmaling vas vabi na video učenje v templju v Ljubljani.
› Preberi več

Uran v Biku – SVET, KOT ..POZNAMO, SE BO SPREMENIL

Uran, planet nenadnih sprememb, je 15.5.2018 ob 12:10 vstopil v najbolj stabilno in zemeljsko znamenje, Bika. V njem bo ostal 7 let. Naravi znamenja Bika in planeta Urana sta neusklajeni, saj je Bik počasen in previden, medtem ko je Uran hiter...
› Preberi več

Saturn v Kozorogu – nov red na starem pogorišču !

Saturnov prehod nas sooča z realnostjo in ruši naše morebitne iluzije. Od nas zahteva delo in trud, saj so področja, ki jih aktivira tokom svojega prehoda, podvržena preizkušnjam in počasni rasti.
› Preberi več

Pomoč in zdravljenje s Samorogi

Samorogi niso samo mistična bitja, ampak so konkretna bitja, ki nas, če jim dovolimo, usmerjajo, vodijo ter nam pomagajo prebuditi sebe skozi odpravljanje vzorcev in bremen, zaradi katerih ne živimo v sedanjosti in smo obstali na točki.
› Preberi več

Osebni horoskop v knjigi

Vsak je rojen pod srečno zvezdo. Osebni ali rojstni horoskop pa je kot zemljevid, ki ti natančno predstavi tvojo osebnost, obnašanje, pomanjkljivosti in potenciale in te popelje do tiste zvezde, ki prinaša srečo tebi.
› Preberi več

Sadni prigrizek za vašega psa

Sadni prigrizek za vašega psa. Vsebuje veliko beljakovin ter malo maščob.
› Preberi več

Moda za najmlajše

Kdo je rekel da tudi naši najmlajši niso modno oblečeni? To je zagotovo preteklost. Prav ta članek vas bo seznanil kaj obleči otroku, da bo tudi on skupaj z vami v trendu hkrati pa bo obdržal otroški izgled?
› Preberi več

Domače milo in njegova skrivnost

Milo je danes nepogrešljiv izdelek v našem domu. Poznali so ga že v Antiki in ni novost. Pa ga je res tako preprosto izdelati?
› Preberi več

Divji kostanj in njegova čistilna moč

Uporaba kostanja kot čistilnega sredstva danes ni več tako poznana. Nekoč pa so ga uporabljali tako za osebno nego, kot za pranje.
› Preberi več

Zelenjavne začinke

Zelenjava je zdravilna prav tako, kot so številne cvetlice in druge rastline. Škoda jo je pustiti, da propade in v pozno poletnem obilju jo lahko porabimo tudi za zanimive mešanice
› Preberi več

Izračunaj svoj horoskop

Izberi datum rojstva in izračunaj osebni horoskop brezplačno.
X
E-novice

Prijavi se na naše e-novice

Vpiši svoj email naslov in prejemaj obvestila o novostih in zanimivostih s področja osebne rasti, astrologije, duhovnosti ter zdravega načina življenja.