Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


-----

Dogodek: Psihosomatske blokade - kam z njimi?

v Lunin koledar
Dodal Rasika , 4. nov 2012


Dogaja 5. nov 2012 02:00 (Enodnevni dogodek)

Rasika


PREDAVANJE IN MEDITACIJA

Energetske blokade so v svojem bistvupsihosomatske blokade, ki nastanejo zaradi omejevanja naravnega poteka našeizkušnje na telesni in psihološki ravni. Kažejo se v telesu kot trajno zakrčenemišice in membrane, ki onemogočajo pravilno delovanje notranjih organov,prekrvavitev in prenos živčnih impulzov ter izoblikujejo našo tipično telesnodržo, ki se odraža v karakterni drži. Mreža teh napetosti sestavlja karakternioklep, katerega naloga je vzdrževati naučeno ravnovesje med sprejemanjem indajanjem, aktivnim in pasivnim oziroma moškim in ženskim načelom. Na psihološkiravni se karakterni oklep kaže v sodbah, predsodkih, načelih, vrednotah indrugih psiholoških elementih, ki usmerjajo naše vedenje in v ozadju katerih ječustvena dinamika. Vsaka energetska blokada predstavlja torej omejevanjeglobine našega čutenja in doživljanja, kar v osnovi pomeni omejevanjespontanega izraza našega telesa in bitja.


Na predavanju bomo izvedeli kako nastanejo psihosomatske oz. energetske blokadein kako jih odpraviti sami, s pomočjo zavestnega predihavanja psihosomatskihblokad. Naučili se bomo prepoznati osnovne psihosomatske blokade na podlagitelesne drže in izvedeli kako prodreti do čustev izza njih.



Predavanju bo sledila Oshojeva KUNDALINI MEDITACIJA, ki se izvaja vvečernih urah in nam pomaga sprostiti stres, ki smo ga nakopičili skozi dan.Deluje kakor energetska prha za telo in um, ki ju najprej očistimo in natonapolnimo baterija. Izvaja se v štirih fazah:


1) Kundalini - stresanje napetosti - v tejfazi sprostimo napetosti globokih mišic, prepon, vezi in membran s pomočjoposebnega stresanja celega telesa.

2) Kundalini - ples - v tej fazi osvobodimotelo umskega nadzora in ga prepustimo ritmu glasbe

3) Kundalini - poslušanje - v tej fazi utišamoum

4) Meditacija




Predavanje se začne ob 17.00 in meditacija ob 19.00 v Holističnem centru Rasika. Prijave in informacije na 040 975 962 ali email, več o nas pa si lahko ogledate na naši spletni strani (povezava).


Prispevek za predavanje 5 evrov in za meditacijo 10 evrov. Meditacije se bodoodvijale vsak teden, vsak mesec pa je na programu novo predavanje in novameditacija. Cena mesečne karte je 35 evrov.





0 Komentarji