Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

poklic astrolog


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
16 komentarjev na to temo

#1 stormsister

stormsister
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 11. junij 2008, 20:19


en lep pozdravcek vsem skupaj!

zanima me ali kje pri nas kvalitetna (znanje,pravilnen pristop in ucenje ) astroloska sola ali tecaji , kjer bi si lahko pridobila uradno poklic astrolog?
najlepsa vam hvala za odgovor.

lep vecer x;)x

#2 Irena Stopar

Irena Stopar
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 12. junij 2008, 17:43

Živjo,

Vedeti moraš, da poklic astrolog žal uradno ni priznan (ne glede na to katero šolo izbereš). V Šoli astrologije Astro, ki jo vodim in v kateri predavam, pa boš po vsakem končanem tečaju prejela Potrdilo o udeležbi. Ob koncu vsakega letnika lahko pristopiš k izpitu za Certifikat (po prvem) ali Dipomo (po 2. in 3. lektniku).

Način, na katerega razmišljam, lahko preveriš v knjigi iz zbirke ASTROLOGIJA ZA VSAKOGAR Učbenik za osnove astrologije.

Več si lahko prebereš na spletni strani http://www.astro.si, sploh v rubriki Šola astrologije. Na spletni strani www.astro.si boš našla tudi druge kontaktne podatke, da boš lahko podrobneje povprašala več.
Vse, kar počneš, naredi najboljše, kot zmoreš. Potem prepusti delu Univerzumu in se ne obremenjuj več. Astro

#3 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 13. junij 2008, 07:03

V slovenskem prostoru, pa tudi na splošno zelo primanjkuje kvalitetne astrološke izobrazbe. Ker je bila astrologija pred časom - v vzponom razsvetljenjskih mislecev izgnana iz univerze, je možno pridobiti znanje s tega področja predvsem s strani posameznih takšnih in drugačnih entuziastov.
Kolikor imam vpogleda v to stvar v Sloveniji, nivo tovrstne ponudbe ni bogve kakšen. Pri tem mislim predvsem na nivo tečajev in nivo samih voditeljev. V večletne programe pa nimam vpogleda. Astrologijo se prodaja v instant verzijah na nivoju razumevanja srednje šole. Tudi pri nekaterih voditeljih se vidi - iz literature, ki jo objavljajo in iz "vrst "astroloških analiz, ki jih izvajajo, da sami nimajo prav veliko znanja iz astrologije oz. poglobljenega razumevanja.
Pred časom je imel svojo šolo Viktor Gerkman (klinični psiholog in poklicni astrolog), vendar je zadnjih nekaj let bolan in šole zato ni več. To je bila res kvalitetna triletna šola - Astrointegral (ponujala je široko znanje - ne samo strogo astrološko), zato priporočam v branje njegovo knjigo Astrologija - veda o značaju in usodi.

Sicer pa - astrologijo se lahko zares naučiš samo z prakticiranjem!! - torej z čimbolj pogostim delanjem astroloških analiz in opazovanjem ljudi, katerih analize narediš in dobivanjem povratnih inf. od teh ljudi. Branje astroloških knjig je sicer tudi zelo koristno, vsekakor pa tudi slučajno ne zadosti. Koristno je tudi dobro poznavanje psihologije.

Gerkman pa še pravi: astrologijo lahko razumeš samo toliko kolikor razumeš sebe.

#4 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 13. junij 2008, 09:01

Pozdravljeni Mantis in Mistica!

Za kvalitetno astrološko analizo seveda potrebujem bistveno več časa kot za pisanje kratkih postov. Ker običajno odgovorim s precej dolgim tekstom - tam okrog dve strani ali celo več - le tega ne morem objavljati na forumu. Poleg tega nekateri tudi ne želijo javno objavljati svojih rojstnih podatkov in se obrnejo name preko zasebne pošte. V tem ne vidim problema.
Svoje znanje sem že delila nekajkrat na temle forumu, vendar ni bilo konstruktivno sprejeto, ker je bilo podano s kritično noto - to pa tukaj vidim, da ni zaželjeno.
Kam se obrniti za dobro astrološko izobrazbo - mislim, da sem dovolj jasno napisala. Druge alternative pač ne vidim. Če bi jo, mi verjemita, da bi jo napisala.

Lp

#5 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 13. junij 2008, 09:55

Neprijetno je, ce pride do kritike, vendar je ta ob napacnem interpretiranju upravicen,a se ti ne zdi? Ce ne mislis tako, potme te resnica ne zanima. Ker edino preko kritike vidis, ali se motis ali ne in kako se pravzaprv nekaj mora interpretirat, da je najbolj ustrezno in pravilno po astro zakonitostih. In ker se na to delo ze zdaj delno spoznas, bos tocno znala videti tudi sama, kje je bila napaka. Cilj je dobro vendar interpretiranje.

Glede ostalega pa, kar pravis, mislim, da jemljes vse skup kot prevec pomembno. Ali da ti je tekst tako pomemben, ali pa ti sama sebi zraven tako pomembna, da mislis, da bos po tem tekstu nekomu pomembna in prepoznavna, to pa ti kar povem, da ne drzi, steje le to, kar je komu koristilo in ga spravilo v dobro voljo, pozabljena bos pa ze po oddanem postu, v kolikor ne bos redno vadila in sodelovala, kar je normalno xnckrivx


Ali bom pozabljena ali nepozabljena oz. pomembna ali nepomembna me ne zanima. Astrologija me zanima v smislu poglobitve razumevanja človeka in življenja in ne v smislu delanja kariere in imena. Če nekomu veliko pomeni astrološka interpretacija, mu ustrežem, s tem pa tudi sebi naredim uslugo. Mislim, da ni nič groznega, če se za zastonj interpretacijo v obsegu dveh strani počaka kak teden ali dva. Zdajle je ravno junij - čas izpitov in malo sem napačno precenila svoje časovne zmogljivosti, sicer je astrologija moja "prva ljubezen".

Kdaj je interpretiranje pravilno ali nepravilno, je sila problematično vedeti, saj je astrološka simbolika izjemno večplastna in lahko pomeni "praktično vse" in s tem "nič", zato na kritike "suhih" interpretacij ne dam kaj dosti. Horoskop je predvsem prikaz vrste in intenzitete razvojno-izkustvenih napetosti v dani inkarnaciji, kako se ta dinamična napetost pokaže navzven pa je drugo vprašanje. Sama zato ob interpretiranju tudi povem, da je le to omejeno, če nimam pred seboj živega človeka.

#6 erika žagar

erika žagar
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 205

Objavljeno: 13. junij 2008, 10:59

No no no, ocitno ti je pomembno, ceprav pravis, da ti ni, na kaksen odziv pr cloveku naletis, saj pa priznavas prej zgoraj, da te moti kritika in ti ni bila pogodu in si tud zato nehala pisat, le zakaj to. In prav tako ne mores brez velikih priprav nekaj stavkov napisat , niti dolgih niti kratkih, medtem ko si zdajle recimo napisala veliko kriticnih postov ze od jutra, ko bi se vendarle lahko ucila za izpit ali pa odgovorila onemu tipu, ki te caka xnckrivx Kariero in ime se dela po vleiko letih, ce sploh in takrat ni zastonj, tukaj pa smo še vedno ucenci - s tabo vred x;)x

Kdaj je interpretiranje pravilno in kdaj ne, pa ni tako problematicno vedeti, razen ce te zanima z vidika nekih filozofij in visjega smisla in verskega ozadja, ce povzamem krepko odebeljeni stavek - skratka s stalisca oddaljenega gledanja na cloveka, medtem ko cloveka skorajda sploh ne vidis in te ocitno ne zanima prevec, saj si hkratno ob taksni usmerjenosti nekaj v daljavo in navzgor sposobna reci, da te njegovo mnenje ne zanima in da ti on sam ze ne more povedati, ce kaj drzi ali ne, kar si mu ti povedala :lol:
To je cudno, saj je vendarle on edina prava in prva roka, ki ti pove, da nekaj drzi in da nekaj ne drzi - seveda v okviru svojih zmoznosti - saj bo nekdo z Neptunom na Soncu ali v 1. hisi rekel, da nic ni res, ampak ok, to so ze astro zakonitosti , kako nekdo reagira, kadar mu kaj povemo in nekdo se pac ne pusti dolociti : toda nimajo pa vsi neptuna v 1. hisi ali na soncu itd. itd.

Imam tud jaz izpite, veliko srece. :palec:


Mantis, se mi zdi, da si me narobe razumela. Pod kritike interpretacij nisem mislila povratnih informacij interpretiranih, pač pa kritike drugih, ki berejo take interpretacije. Le te so problematične, če ni povratnih informacij s strani interpretirane osebe oz. živega srečanja med njo in vsemi "vpletenimi". Povratne interpretacije interpretiranih oseb so seveda zelo dobrodošle, zavedati pa se je treba, da če nimaš osebnega stika, so omejene, tako kot je omejena astrologova interpretacija. Se mi zdi, da mi polagaš besede v usta, ki jih nisem izrekla, saj nikakor nisem rekla, da me mnjenje interpretiranega človeka ne zanima (kot praviš).


Če bi bile vse interpretacije astrološke simbolike enoznačne (kot namiguješ), potem bi verjetno astrologija imela že vrsto znanstvenih potrditev, pa jih nima. Tudi vidika "višjega smisla" ni mogoče izvzeti iz interpretacije, ker je le ta del človeka in s tem del horoskopa.

Kdaj se bo kdo učil ali delal kaj drugega je povsem njegova stvar, prav tako tudi ni stvar tretje osebe odnos med dvema drugima.

BDW - zdajle že dve uri pišem interpretacijo za dotično osebo, vmes pa še malo pogledam na forum. Zakaj pa ne - če bom več ur posvetila za drugo osebo, po napornem včerajšnjem izpitu - mislim, da ni s tem prav nič narobe.

#7 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 14. junij 2008, 07:34

..jaz osebno bi se, če bi imel cas zato, vpisal v dopisno solo Noel-a Tyl-a...
...pravzapreav resno razmisljam o tem, da bi se...
..zadeva niti ni tako draga... za cca. 2 leti tam okoli 800$... je pa to casovno precej velika investicija(vsak teden cca. 10 ur grizenja chartov)... bom videl...
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#8 Samson23

Samson23
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 173

Objavljeno: 14. junij 2008, 10:53

Tole? http://www.noeltyl.com/masters.html

...tole ja... :palec:
You can't be a real country unless you have a beer and an airline. It helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer.
Frank Zappa

#9 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 30. april 2011, 07:35

nekaj samooklicanih astrologov poznam... oz. so naredili kake tečaje pri samooklicanih astrologih... ali ki so iz dveh knjig sestavili tretjo x:px ... ...
moje mnenje, ko s svojimi očmi od daleč pogledam njihova življenja je, da pri njih vsekakor velja svetopisemski izrek: glejte kaj učim, ne kaj delam.
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#10 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 1. avgust 2011, 09:30

Janko, v slovenskem jeziku še kvalitetne literature ne moreš dobiti, zato pa je tisti, ki je kao eden najboljših, še prevajalec zraven. Zakaj teh knjig ni prevedenih ne vem,... je pa žalostno,.... Tudi sama imam doma knjigo, ki zelo dobro pojasnjuje aspekte v angleščini, pa tudi nemci in švicarji so kul, a brez znanja nemščine ne prideš daleč. Tako je to pri nas, smo kot ena vas s svojim jezikom,...Da o literaturi, ki se dobi v knjižnici ali knjigarnah ne zgubljam besed,.. praktično se dobi samo mal stvari za čiste začetnike.

#11 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 1. avgust 2011, 10:06

Literatura v slovenščini...ne me hecat...mogoče kakšna literatura primerna za dječji vrtec malih astrologov...najbolj razumljiva literatura se dobi kao v angleščini oz. nemščini...Za tistega ki seveda malo bolj obvlada ta jezik...ostali naj pa lepo čakajo na prevod...lahko tudi po več sto let...E light v tem kontekstu se strinjam s tabo...Objavljena slika

Drugače pa kakor vem pri nas naj ne bi kao obstajal poklic astrolog...obstaja pa celo šola za astrologe...in mislim da ne samo ena...Koliko so pa na nivoju kvalitete pa pitaj Boga...Za ezoterično astrologijo vem da je kar na visokem nivoju...Je pa to že mešanica astrologije, psihologije, ezoterike in ne vem kaj še vse...študij pa traja več let...

Podoben temu je pa tudi jyotish...študij tudi traja več let + dodatno leto ali leta za res majhne in specifične detajle...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#12 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 1. avgust 2011, 10:53

Na samo pri astrologiji, ampak tud na splošno za "strokovno" literaturo, sem mnenja, da je bolj pametno brat knjige v originalu... Sem že parkrat ugotovu, da kljub sicer dobremu prevodu, se sem pa tja vrine kakšna pravopisna napaka, ki lahko precej spremeni pomen...
Večina dobre literature je itak v angleščini, ki za večino verjetno ni problem...

#13 Alan_New

Alan_New
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 1. avgust 2011, 10:55

Slovensko, angleško, nemško ... a ni vseeno, glede na to, da je astrologija psevdoznanost? Kdor ima več domišljije, napiše boljšo "strokovno" literaturo. x:Dx
Possible—but highly unlikely.

#14 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 1. avgust 2011, 10:57

Podoben temu je pa tudi jyotish...študij tudi traja več let + dodatno leto ali leta za res majhne in specifične detajle...Objavljena slika


Poleg tega je pri djotišu še eno celo področje (ki ga večina djotišarjev sploh ne pozna), za katerga po moje rabiš vsaj kakih 10 let, da ga obvladaš... Si je treba na pamet zmemorizirat enih 400.000 suter. No, pa verjetno še prej se dobr naučit sanskrta (kar tud traja vsaj enih 8 let), ker ta zadeva mislm, da sploh še ni prevedena v noben drug jezik...

#15 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 3. avgust 2011, 16:30

Dayo se strinjam ja,... sem tudi sama že opazila.

#16 Beorn

Beorn
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 2

Objavljeno: 13. avgust 2011, 08:38

Če vas zanima psihološka (globinska) astrologija, ki se ukvarja predvsem s proučevanjem človekove duševnosti in katere cilj je razumevanje dinamike notranjih procesov, potem vam svetujem študij na IPAL-u (www.ipal.si). Psihološka astrologija temelji na kompleksni psihologiji C. G. Junga in se ne ukvarja z vedeževanjem in napovedovanjem dogodkov, temveč je lahko pomoč za boljše razumevanje nezavednih procesov v nas. Študij je precej poglobljen in traja tri leta do pridobitve certifikata in še eno leto za diplomo.

V okviru inštituta deluje tudi založba Hermes-IPAL, ki redno izdaja kvalitetne prevode astrološke in psihološke literature, za študente psihološke astrologije pa je na voljo tudi knjižnica, ki ima dosti del v slovenščini, angleščini, nemščini in srbohrvaščini.

Načine dela psiholoških astrologov si lahko ogledate tukaj:

www.astroloskosvetovanje-mb.si
www.primamateria.si

Ena izmed boljših strani, ki v obliki člankov vsebuje povzetek študijske tematike, ponuja pa tudi brezplačno možnost izdelave astroloških kart in zelo kvalitetno generirane on-line interpretacije, ki bodo nekomu, ki ga/jo zanima to področje gotovo odgovorile vsaj na nekatera vprašanja:

www.astro.com

To temo je popravil/a Beorn: 13. avgust 2011, 08:39


#17 Kurent Ema

Kurent Ema
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 26. september 2011, 16:23

Poklic astrolog? Velika večina tistih, ki danes v Sloveniji delujejo kot astrologi (profesionalno ali polprofesionalno), se je učila pri meni. Enega ali več tečajev so pri meni opravili, med drugimi: Matjaž Regovec (dva tečaja), Bern Jurečič (en tečaj), Irena Stopar (trije tečaji), Roža Kačič (veliko tečajev), Lenka Stanić (diplomantka), Gaia Asta (dplomantka), Mihela Malečkar-Kogovšek (diplomantka), Stane Padežnik, Tadej Šink, itd.

Za mene oziroma mojo šolo (glej www.astroakademija.si) najbrž govorijo tudi moje več kot 20-letne pedagoške izkušnje, saj poučujem astrologijo od vključno leta 1989.

Številni moji študenti, ki jih še danes srečujem, mi govorijo, da si pri delu veliko pomagajo ne samo z znanjem, ki so ga dobili pri meni, ampak tudi s katerim od mojih devetih (obsežnih) avtorskih učbenikov, ki niso v samostojni prodaji, ampak jih študenti dobijo kot učno gradivo. Toliko, več na spletni strani. Prvega oktobra začnemo z novim študijskim letom in kot kažejo dogovori, bomo kmalu postali tudi ISAR Affiliated School (gl. www.isarastrology.com ) Objavljena slika




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0