Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lunini vozli


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
168 komentarjev na to temo

#1 polycrab

polycrab
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 30. september 2002, 01:00

hej,
a mi lahko mogoče kdo pove kje bi lahko zvedela kje se nahajajo mojini lunini vozli, torej severni in južni?
sem že marsikje brala o njihovem položaju v določenih hišah, ne vem pa kje imam jaz svoje!
in pa še kaj se še upošteva pri tem - samo hiše ali tudi aspekti s planeti - kateri so najpomembnejši aspekti in s katerimi planeti?
se pa opravičujem, če znova načenjam to temo - nimam pojma če ste to že kje omenjali in razglabljali.
pa še to: kaj pomeni TRUE NODE, kar mi piše v raznih tabelah, kjer si izračunaš horoskop? a ima to kaj veze s tem??
hvala in čao!

#2 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 30. september 2002, 01:00

Polycrab! :>))
To pa je res primerno sedaj - namrec - tvoja tema....
Najbrz nisi vedela, da si odprla 1000. temo na Luninem forumu z naslovom Lunini vozli? x;)x
Ja - true node - to je Severni vozel - tocno nasproti - 180° - pa je Juzni...
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 30. september 2002, 01:00

v 9 hisi ga imas in je neaspektiran

jupi

#4 polycrab

polycrab
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 1. oktober 2002, 01:00

madonca, a res, je že 1000 objav blo?
hvala obema!

ja Jupi, v 9.hiši na 21 stopinj Tehtnice, a ne?
Pluton je na 11 stopinj tehtnice v 9.hiši - a to ni konjunkcija s severnim vozlom?!

no, nekje piše, da naj bi si nabrala obsežno praktično znanje (3.hiša) in se sedaj posvetila bolj vzvišenim vedenjem, povezanim z 9.hišo, druge učila o svojih spoznanjih in se občasno umaknila od okolice, ljudi...
A ve katera kaj več o tem? A je pomembno samo kje imaš vozle (hiše) al tudi v katerem znamenju?

#5 intruder

intruder
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 567

Objavljeno: 1. oktober 2002, 01:00

Vsaki planet ima dva vozla. Najbolj pogosto vporabljamo lunine vozle in merkurjeve. Lunine vozle ti bo izrachunal vsaki program. True node je ta pravi vozel, kater pach gre naprej - nazaj.

Konjunkcije z vozlom (ali pa _zelo_ natanchne aspekte) lahko tomalchimo vech ali manj 'ezoterichno'. Sicer je Luna (prava
dusha) medij misterioznega 'matrix'a kater naj povezuje telo
(fizichno) in drugo telo (energetsko).

Iz tega lahko sklepamo da je Severni Vozel kar izhod v 'astral',
ta nasprotni pa vhod (astralno telo pride nazaj). V primerih
lunarni vozli lahko pomenijo harmoniziranje z trendom in okoljem.
Logika je verjetno okolje = telo, itn.


Claudio http://puck.dhs.org


P.S.

Seveda ni konjunkcija! Predalech za konjunkcijo. Aspekt lahko tomalchish kot dusha katera gre proti Bogu (Pluton = Brahman)
pa bi radi zletela v planine in hermitazho. Sicer je navezana
na dve osebe in bo konchala v sexualnem aspektu. Deveta hisha
je idealna za posvetitev duhovnosti in aktivne sanje.

#6 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 1. oktober 2002, 01:00

Polycrab - jaz tistega ne bi vzela za konjunkcijo - gre le za 10 stopinj, orbisa za manjse tocke in/ali oddaljenejse planete pa sama ne jemljem toliko...
Spet pa je seveda odvisno, kako pomemben vpliv ima Pluton sicer v horoskopu (ce je morda vladar Sonca, Ascendenta ali Lune, ali je v konjunkciji s katerim od teh polozajev in/ali tock)... ipd.

Opis, ki si ga podala, je kar pravsen - ko govoroimo o 3. hisi.
Mislim, da bi bolj bil poudarek na notranji in osebnostni rasti, nekaksnem umiku vase in preciscevanju - morda na podrocju odnosov in/ali dnevnih dogodkov (3. hisa - sosedski odnosi, solanje, studij, sorodstvene vezi in podobno).

Seveda lahko njegov vpliv se precizneje opredelimo se na hiso, kot zgolj na sam znak, v katerem se pojavi.

Pri tebi ta polozaj tudi pomeni, da znas intuitivno presneto dobro postopati, ko gre za tvoje cilje in da znas tudi druge zmotivirati, da ti pomagajo na tvoji poti.
Kot receno - odvisno je tu tudi od Plutona (in sicersnjega polozaja planetov in pomembnih tock), tako morda to pocnes celo pretirano (morda je prisotna nekaksna zelja ali celo potreba po manipuliranju).

Zdaj malo glej okoli sebe in opazuj priloznosti, da ti katera ne uide - bo pa to najverjetneje s podrocij, katera si omenjala (studij, potovanja itd).
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#7 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 1. oktober 2002, 01:00

Glej polycrab
lunin vozel je nekako povezano z karmo, ali tisto osebo, za katero nadakjujes ti danes zivljenje. Lunin vozel oznacuje tisti predel tvojega zivljenje ki ga pogosto zanemarjas, oz ker bi bilo potrebno veliko dela in truda.
Pri tebi lunin vozel v deveti hisi - konjukcija pri luninen vozlu, ac in MC stejemo pa le kot konjukcija ce je to O stopinj, razen ce stojita luna in sonce v blizini potem velaj orbit 15 stopinj. Te dva sta pa tudi edine izjeme.
Ta ti razlozim kaj bi bila tvoja naloga oz kaj pomeni lunin vozel v tvojem primeru. Torej izhodisce je karma Tvoj prednik ni mogel ziveti brez ljudji, samoto ni prenasal vedno je potreboval druzba. Vendar se je ta oseba delala duhovita, in njegovo znanje je bilo le na podlagi obrabljenih in leposlisnih besed - dokler sam ni postal kot "Clichee" Ko si ti vstopila v ta svet si prevzela delez tega, tvoj trud se na ena strani fokusira nato da bi bila zelo rada z drugimi ljudji, po drugi strani pa tudi sama. Vsak odnos v katerega se zapletas z ljudji postaja na nek nacin tako zapleten, da potrebujes vso tvojo energijo, da se je resis. Rada poslusas probleme drugih ljudji in bi jim tudi rada pomagala, vendar to poslusanje problemckov te tudi malce spravi v frustacijo, ob enem pa do dolocene mere cutis tudi nemoc resevanje, zato mislis ce bi imela boljso in bolj obsirno izobrazbo, bi ti bilo lazje.
Pri tem si izredno diplomatska in previdna pri izjavah, dologo cas a po tistem ko si srecala osebo z problem, razmisljas in razgljabas o problemu in besedah ki si jih izgovorila. Zakaj to pocnes - ti tudi lahko razlozim. Vedoc, da osebi kateri so hotela pomagat, lahko tvoje besede napacno tolmaci , kar bi pomenila da niso te razumeli, ker te je pa tega strah, gres in se ponovno pogovoris s isto o osebo o tem kaj si mislila povedati.
Poglabanje v raznolike teme in hrpenenje po znanju je prejsna osebi pomagali, tebe pa to znanje zapleta v mrezo drobneriji in to vedno globlje. namesto da bi se zanasala na tvoj cut in notranji glas, isces vedeno znova informacije in nadaljne podrobnosti, z pomocjo katerh upas, da bos lazje razumela in resila zadevo.
morda velikokrat tuhtas o pravilni odlocitvi, in o moznostih. na koncu se tako vse zaplete da raje nic ne naredis.
Naloga tvoja je torej spoznavanje cim vecje znanosti ob enem pa transformirati navadno mislenje v poduhovljeno. To je tvolj cilj, ker takrat sele obstaja moznost, da bos lahko na zadeve, probleme etc. pogeledala bolj objektivno in tako slahka nasla tebi in drugim zadovolj odgovor kakor nasvet. To stanje ti podari notranji mir, ki ga momentalno morda se isces.
lp
Jupi

#8 polycrab

polycrab
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 1. oktober 2002, 01:00

najlepša hvala vsem za razlago, jupi in marsa - zelo se strinjam s tabo oz. lahko samo pritrdim:

zelo željna pomagati drugim in jim prisluhniti, intuicija in sposobnost prepričevati in zmotivirati druge, veliko dam na besede, sama pri sebi ponavljam dialoge in izbiram besede, ki naj bi jih nekomu kasneje izrekla, zgodnja leta šolanja pa me še danes preganjajo v sanjah, prevečkrat kompliciram in tuhtam, rada berem, si širim obzorja - med znanje, ki naj bi mi pomagalo pri reševanju problemov pa štejem tudi astrologijo, h kateri se pogosto zatekam...

v zadnjih dveh letih približno pa mi tudi kar dobro uspeva razmišljati na tisti, višji, poduhovljeni, ponotranjeni ravni in hkrati tudi bolj objektivni, kar je bilo povezano z eno pomembno prelomnico, namreč s koncem nekega izjemno intenzivnega, izčrpljujočega odnosa, ki je bil za moj čustveni in osebni razvoj sicer koristen že zaradi izkušnje same, vendar danes vidim, da sem se ga morala 'rešiti', da sem šele zdaj to kar sem, in kar še postajam...

moj Pluton je pa tak: je vladar moje Lune v Škorpijonu, ki je v 10. hiši, je v kvadratu s Soncem v RAku (6 hiša) in asc. v Kozorogu in tvori sekstil s Saturnom v Levu (7). Ampak če ne tvori konjunkcije, mogoče ni pomemben...

hvala še 1x in Lp!

#9 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 2. oktober 2002, 01:00

Pa poglejmo, hm True Node Dvojcka 07 (heh kako se napsie stopinje) osma hisa hm inkonjukcija z ASC, Saturnom in Juptirom, , opozicija z Uranom, hm to so samo zelo natancne (mislim da 5 stopinj najvec, tista z ASC je zelo natancna 00 40m...). Kvadrat z venero, in se sibek trikotnik z Plutonom (8 stopinj), hm hm hm

Hm razen tega da mi Inkonjukcije grdo zvenijo si ne predstavljam nic posebnega. Tisti uran mi sicer da misliti kaj sem bil, ampak to je za mano. Glede na kolicino aspektov bi rekel da kar burna preteklost:)... ampak kaj za vraga je vse skupaj, pa vprasam vas.

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#10 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 3. oktober 2002, 01:00

True Node po slovensko lunin vozel imas v osmi hisi?
:) in tele aspekti ki si jih nastel koliko stopinj si pa uposteval?

No za danes naj ti povem kaj te matra in kaksno karmo imas:
S tem kuninen vozlom imas notranji boj na fundamentalni ravnini, Tvoj karam (oz. dusa iz prejsnega zivljenja je bil ekstremno posesivna oseb an amaterialnem pdrocju kakor na seksualnem podrocju) Tvoja naloga je sedaj te premagat. Lunin vozel pravi da tezko najdes smisel v tem cesar se nemores lastiti. Ljubousmen si na vse ki nekaj imajo, ker bi rad imel tudi sam, vse kar vidis. Morda custis nek notranji nenasiten nagon do tega, le redkokdaj je mozno te spraviti iz cilja, kadar si si vpicil, da bi rad nekaj imel,
Ponavadi daje lunin vozel clovek izjemen seksualno moc, razumsko gleda perevertirano na seksualnost. V tebi je lahko nekaj animalicnega, ki ga bos kazal odprto brez sramu ali pa pokrito kot odklon in nezaslisanost njenega vpliva na civilizacijo. V preteklem cloveku tista oseba ni imela razumevanje za vrednote drugih. Sel je svojo pot, in se ni oziral na druge, s casom je razvila tako visoke vrednote, da jih ni mogel nikoli doseci. Tudi ce je nekatere dosegel, je se vedno ostalo nekaj , za kar je mislil, da bodo vedno ostale nedosegljive. Ta oseba iz preteklosti se je obnasal dobesedno kot osel, ki je seldil korencku nevedoc da je v bistvu on sam tisti, ki nosi korencek v roki.
Njegovi ljudi bi mu radi ustregli z vsemi, celo po zvezde bi sli zanj, vendar tega niso storili, kjer so si zavedali , da bdo slej ali prej koncali kot igraca, za katero se bo on navelical in vrgel v kot, ker ima vedno nove in nove interese. Dostikrat zamenjas morda kvantiteto z kvaliteto - na ja v bistvi hoces VSE!
V vsakem pogledu si ekszesive, vendar zate ni lahko se spemeniti, tudi tedaj ne ko ze spoznavas da to ni zate dober in te to morda vodi v propad. Ta ekszesivnost te pripelje tako dalec, da tudi ob spoznavanju napake, ne vidis vec zacetka in tako slahka ne najdes pot nazaj, zaradi tega potem nadalujes pot, ceprav ves da ta zate ni prava, vendar drugi moznosti v tvojih oceh ne vidis.
V nekaterig primerih celo tako pretiravajo ljudje z tem, da se sami sebe spravijo v tezaven polozaj in v sporom z zakonom (pravnim).Tudi v tem primeru, tezko spoznavajo da niso imeli prav - namesto tega poskusajo drugi ljudji prepricat da so imeli oni prav. In tako postane vedno vecja godla. nekateri so z lunin vozlem doziveli hudo bolezen, ki ji jim je skoraj odvzela zivljeje - skoraj sem rekla - niso pa umrli - po prestanku te bolezni so zaceli sele vrednotiti zivljenje.
Znani so mi tudi primeri ki so dozivljali na podrocju seksualnosti tako neprijetne dogodivscine, da so zacele sebe podrobno analizirati in da bi na ta nacin zvedli ali so oni vzrok zato da se jim vedno ista nprijetnosti zgodi. Vendar so tudi tako ekstremni da celo unicijo to kar so si pridobili.
Tako je vecina teh ljudji se zaceli ukvarjati z okultnimi reci ( Reiki itd.) iz katerih so ponavadi dobivali zadostne informacije za transformacijo lastne osebnosti.
No ni vazno kaj pocnejo, nekako je vedno isto - zabredejo v hud kaos, iz katerega kot ekstremisti nekako ne pridejo ven, ker jim primankuje enregija zato.

Na drugi plati je partnerstvo za njih izjemno pomembnoo. Presjna oseba je imela pogled na svet, v katerem je uvrscala ljudji v kartoteko, ali recemo bolje socialne kaste. Tisti clovek je menil, da so nekateri ludje bolj priviligirano kot drugi, zato se je boril za boljsi in visji status.
Te stare vrednote mora sedaj uniciti, vsj mu tudi v preteklem zivljenju ni prineslo srece. Kar se mora nauciti, je poslusati tiste ki mu sledijo - in jih razumti.
Zivljenje pri osebi z lunin vozlom v osmi hisi ga nauci odprto in prikrito hrpenenje ( ki kakor sem ze prej omenila se lahko tudi stopnijo do nelepih in neprijetnih stvari) ter z njegovem nenehnem hrpenenju po denarju in materialnih dobrin se njegovo zivljenje premika kot na neki spirali do te tocke ko ga drugi ljudje spremejo in je pripravljen prevzemati njihove vrednote. Placat mora s tem, da opusti vse tiste dobrine in vrednote, ki so se jim zdele do tedaj vredne. S tem ga pa zivljenje prisili, da ne stopa v svet kot nek clovek, ki je priviligiran, ampak da mora tako kot vsak drug cakati potrepezljivo v vrsti dokler ni on na vrsti da mu podeli zivljenje kancek srece. Vsak centimeter vsak kancek male srece tako zacne ceniti z drugacnim pogledom, ki bo tedaj obcutil kot pravo srece, ceprav njegovo zivljenje ni poslano z roscami - ampak bolj z tezavami.
Ce se tak clovek nauci novih vrednot ga caka nekaj kar z drugacnem pogeldu ne bi nikoli dosegel - postaja prava dinamicna in uspesna poslovna oseba x8Dx
Na zalost mora iti tako oseba dobesedno najprej cez pekel da pride v nebesa.
Ostale aspekte pa lunin vozel jemlje zelo natancno - namrec tocno 30, 60, 90 , 120 . 180 ali 0 stopinj zal tako je
No ko bos v nebesih mi pomahaj da vem da si srecen!
LP
Jupi

#11 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 3. oktober 2002, 01:00

Hehe Jupi, lep komentar, oziroma razlaga al karkoli. No omenjal sem samo natancne aspekte, pozabil sem se arabske tocke, mislim da tocka za seks, je tocno na true node. Heh pac se ena seksualna zadeva vec... drugace pa mi je prav vsec iti skozi pekel v nebesa vsaj lahko recem da sem videl vse. Hm, Hm, zgleda kot da sem imel zelo "Skorpijonsko" preteklost, sicer pa mislim da mi gre kar lepo, life is great, (upam da se tudi tega kruha ne poje najvec), mislim da vecine teh tezav nimam... tudi z okultnimi vedami sem se zacel ukvarjati pa jogo... hja kaste v druzbi najbrz se vedno obstajajo zame:) ceprav so to bolj kaste glede na to kako so mi ljudje vsec. Ja ja sem povsem antimaterialist, posesivnost, hm mogoce bi se jo dalo kje dobiti, ampak vec al manj mislim da sem se tega resil? Bomo videli definitivno ti pomaham z nebes:) (na zalost ne verjamem v boga in s tem so mi vrata v nebesa zaprta, morda zato skozi pekel..:) )

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#12 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 3. oktober 2002, 01:00

Pol si ze nedalec svetle tocke x^x

#13 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

No moj severni vozel je v prvi hiši v ribah, južni pa v sedmi v devici?
Ali je to nujno delo na sebi.Večkraz trpiš v partnerstvu in zato je potrebno delati na sebi?Kaj pa v prejšnjem življenju? Ali sem v partnerstvu uživala.V tem sem dobila v sedmo saturna in južni vozel.Zdaj pa mam, a ne?

#14 polycrab

polycrab
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 29

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Hej, lunca, tud meni se zdi tako, imaš prav: delati na sebi, stremeti k večji samostojnosti, ker je bilo prej preveč 'življenja za druge'.

A mogoče veš, kaj pomeni severni v 12. hiši v Levu in južni v 6. hiši?

pa lep pozdrav od 'sotrpinke' - mam tud Saturna v 7.hiši :(

#15 lunca

lunca
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 059

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Ojla,zdaj nas je pa že kar nekaj,da imamo saturna v sedmi hiši.No saj to ne pomeni,da je ves čas slabo na tem področju.Jaz sem imela krasnega moža, zdaj imam super prijatelja.Problem je verjetno v nas samih.Zame je partnerska hiša izredno pomembna, sem perfekcionist glede izbire partnerja, potem pa veš kaj iz tega sledi.Kdor izbira izbirek dobi.Nekatere izberejo starejšega partnerja no ne mislim samo glede na leta, lahko bi rekli zrelega.Verjetno pa, ko pride kakšen tranzit preko natalnega saturna potem sigurno situacijo poslabša.Preberi Kezeletovo knjigo Veličastni saturn potem boš mnenja,da saturn zahteva samo disciplino in te kasneje tudi primerno nagradi.Samo potrpežljivi moramo biti.
Glede tvojega severnega vozla v 12 hiši pa tole:tvoja podzavest se mora absolutno razvijat in širit,sicer se ti obrne na nasprotno hišo, kjer je hiša dela in zdravja.Saj veš,če nisi zdrav tudi delat ne moreš.V glavnem svojo "podstrešno" si pospravljaj redno in ne bo nobenih problemov.Če boš imela kdaj kašne izkušnje še s saturnom v sedmi hiši mi kdaj piši.

#16 FURIA

FURIA
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

True Node po slovensko lunin vozel imas v osmi hisi?
:) in tele aspekti ki si jih nastel koliko stopinj si pa uposteval?


Tudi jest imam lunin vozel v osmi hiši. Če prov vidim, je neasoektiran... Zdele pa grem hitr prebrat razlago Jupike...

#17 El Nino

El Nino
  • Lunatik
  • Št. objav: 10 745

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Uhohoh, jaz mam pa za razliko od vas Saturn sedmohisevcev, saturn v priv hisi, heh, vsaj v ljubezni bom imel sreco ce ze pri sebi ne:)

Aries-Libra-Scorpio
:D Rad bi se z vami družil tudi v živo, povejte mi če se kdaj mudite v moji okolici LJ, Moste.

#18 marija

marija
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Tudi jaz imam severni vozel v osmi hiši, čisto na začetku sicer in v konjukciji s kironom, pa vseeno sem se spoznala v Jupini razlagi. Ceprav, glede materializma, tega nisem nikoli hotela priznat nobenemu niti sami sebi, celo skregala sem se z žensko, ki mi je naredila prvo analizo horoskopa in je rekla, da sem materialistka, da jaz sem pa samo humanist in družboslovec in nimam z ekonomijo nič skupnega..., ampak to je bilo že veliko let nazaj. Danes priznam, da je nekaj malega že na tem. Aja, pa še danes se mi bo zgodil točen tranzit Plutona na luno v četrti hiši, kar me muči že vsaj eno leto, ko se sprehaja gor in dol po moji bogi lunci,mojem domu, čustvih, pa bi prosila za kakšen komentar ali je res ta tranzit kriv za polomije v domu ali ima tudi Saturn v 10. hiši in Uran na soncu, kaj prste vmes.Ker se mi sesuva na vseh življenjskih področjih. Najbolj obupno pa je, da sploh ne vem, kako in kaj bi lahko spremenila ali popravila in bolj ko ne tipam v megli. Hvala za kak dober namig.

#19 marija

marija
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Pozabila sem na podatke, 11.2.1969 - 18.10.v Ljubljani.

#20 marija

marija
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 11

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Pozabila sem na podatke, 11.2.1969 - 18.10.v Ljubljani.

#21 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 4. oktober 2002, 01:00

Hojla lepo od vas vse da se z nekaterim o d mojih objav strinjate
bom danes zvecer se za vse vzela cas nevem pa ce bom uspela vsem odgovoriti.
Glede luninega vozla je treba upostevat tudi v znaku. Kadar
gledate svoj horoskop so seveda aspekti pomembni - vendr je to se malce neraziskovano - morda se motim, zato zaenkrat objav o aspketih
nebo lahko pa povem kaj pomenijo aspekti z lunin vozlom vpliv.
ampak to jutri cez dan :)
Lepo se imejte vsi skupaj.
No ja kar sem pozabila izracun dolocenic zvezd je mozno na www. astro.com za tiste ki nimajo astroprograma. Pogoj je znanje jezika
Razlage o teh pa ni na teh spletni strani, tudi drugod jih nisem zasledila, ceprav rada brskam, ce je kaj novega.
No toliko o luninem vozlu za danes.
Jupi

#22 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 5. oktober 2002, 01:00

Lunca in
Severni lunin vozel v 1. hisi
V tem zivljenju mora clovek doziveti zadeve, ki se njega osebno tičejo. V prejšnem življenju je nasedel nezanesljivimi ljudji. Ker je velko časa zato porabil biti v pomoč drugim, je poskušal s tem sebe razumeti in tako začel razmišlajti o tem, v kolikšni meri igrajo zanj določene situacije in okoliščine drugih vlogo pri oblikovanjusvoje lastne identitete. Kjer se je osredotočil bolj na zunajni svet ima sedaj težave s tem, da bi sebe spoznal, (to velja posebno še za tiste kateri imate neptuna ob AC. Torej je sebe ponavadi nasel v dejanju drugih. Zadeve partnerstva so tako globoko v njegovem dejanju zakorenjine, da se sebe le z pomocjo tujih lahko vidi. Tako so vplivale mnenja in misli drugih na njegov občutek za identiteto.
Sedaj se mora tega rešiti – kajti to je pomenilo, vsakemu narediti prav, v tem življenju pa ni več pripravljen stati v senci drugih. Njegove spomini na sodelovanje in skupno delo so postala tako močna, da se je zaradi drugih postavil v ozadju. Z luninem vozlom v prvi hiši pa imamo potrebo potem da ustvari lastno identiteto, katero je izgubil v prejšnem življenju . Sicer je drugi postal z pomočjo prilagajenja ene vrste slika ideala, ker je hotel drugim ogajati. To pomeni, da je postal to kar so drugi hoteli da je, kar pa v nobenem primeru ni odgavarjalo njegovem naravnem značaju.
Po eni strani mu to dela težave sedaj, ker noče druge prizadeti. Naučiti se mora prevzema vodstva in to na dostojanstven način. Ker je pa doživel človek v prejšnem zivljenju toliko klečeplaznosti, se mu zdi ta naloga sedaj teška. Sam sebe se je žrtoval, zato da drugi dosežejo svoje cilje. Vse kar je prej doživljal je imelo nekako zvezo z vdanost in poslušnost. Sedaj bo moral razviti čut za svoj lastni jaz in ga otrditi, ne da bi pri tem izključeval prednosti partnerstava in zakona. Svoje življensko energijo uporablja za željo po vodenju, in ne dopušča da bi drugi vodili. Kjer instinktivno ve, da je njegova najbolj šibka točka to, da se radevolje pusti v zakonu in partnerstvu izkoristiti, razvija tendenco k temu, da postane pretirano zahteven. Tako poskuša z vso moč, vse to zavzemati ali na novo odpirati, kar je nekoč izgubil. Če hoče postati zares srečen človek mora svoje potrebe in potrebe drugih držati vedno v ravnotežju. Zavestno si mora prizadevati k temu, da svoj lasten razvoj in svojo neodvisnost ne prehiti preveč, kjer za rast najlepše rože, je potrebno veliko časa in strpne nege, da potem roža zares začne cveteti v njeni polni lepoti. Samo plevel lahko hiter raste!
Znak kjer stoji južni lunin vozel kaže način, na kakšen način se je prejšni človek postavil v snco drugih. Severni južni vozel pa kaže nato kako se bo izpostavil v sedanjem življenju občutek lastne identitete.

#23 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 5. oktober 2002, 01:00

Aspekti z luninem vozlom ( severnim in juznim)

Konjunkcije (1 do 2 stopinj najvec) z severnimluninem vozlu
Konjunkcije tukaj prislijo cloveka, da za vekomaj pusti preteklost za sabo, ker ima v tem življenju novo nalogo. V mladosti je nagnjen k temu, da uporablja energijo luninega vozla napacno, to pocne toliko časa dokler ga življenje ne prisli k razmišlanju in spoznavanju da mora iti v drugosmer.

Konjunkcije z severnim in južnim luninem vozlu
Take konjunkcije, se mora spopasti človek z konfliktom, ki zahteva rešitev v času svojega življenja Negativni vplivi pri reševanju takih problemov potem pripeljejo do tega, da ima clovek celo korist iz takega slabega aspekta.

Kvadrati k sverenim in juznim luninem vozlu
planeti ki tvorijo aspekt k luninem vozlu so motece pri glavni temi ali smisla življenja. Opozarjajo na območja, kjer je clovek v prejšnjem življenju zašel. V sedanjem življenju dobi priložnost spoznavanja teh napak, kot vrsta preusmeritev na »poti domov«. Čim več kvadratov ima človek tem več bo zvedel katere mučne frustracije ga zadržujejo da bi dosegel zastavljeni cilj.

Trigoni k lunin vozlu
Planeti, k tvorijo trigon z južnim luninem vozlu daje priložnost da ta clovek doživlja še enkrat pretelost in jo lahko popravi. Okolišcine v katerih to doživi so ponavadi nenavadne. Vendar se mra clovek obvarovati pred raztresenosti.

Trigoni k severenem lunin vozlu
Ta aspekt obljublja bogate nagrajene življenske izkušnje. Zunajne življenske okolišcine bodo po vsej verjetnosti v soglasju z ciljem, ki ga ta človek nacrtuje, v katerem se sam napredno razvija, v življenju pa paralelno tudi napreduje - seveda pod pogojem, da jih ne zlorabi. Ponavadi dobiva tak clovek soglasje iz okolice in s tem potrditev, da je na pravi poti.

Jupi

#24 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 5. oktober 2002, 01:00

za tiste (npr. cat) ki imajo
Sevreni lunin vozel v 4. hiši – južni lunin vozel v 10. hiši

Z lunin vozlom v 4 hiši mora človek se naučiti premagovanja karmičnega občutka, da je bistven center vseh situacij okoli sebe. V tem življenju je prišel na svet z nezavedemi spomini na občutek dostojanstva in časti, tako da misli, da so nekatere življenske izkušnje pod njegovo čast. V prejšnem življenju je imel možnost biti, »kapiatn svojo lastne ladje oz. bil je poveljnik nad drugimi ljudji. Kot rezultat tega je sedaj navajen nato prevzemati autoritarno pozicijo, ki jo posebno tam ali takrat prevzema, kadar povzroča šibkost drugih njegovo močno potrebo po varstvu, skrb ali podporo. Uživa vsekakor v vlogi zaščitnika in vlaga vse v to, da napolni lastne življneje s takimi ljudji, čigave šibkosti lahko poredi njegovemu vodstvu. S tem seveda preizkuša nenehno svojo lastno moč, zato da je lahko uprizorljiv. Vendar je to en zelo osamljen položaj, ker tukaj tako zavzet z svojo samoodločno poslanstvo, da drugim ljudjem nikoli ne dopušča vpogled v njihov pravi jaz. To kar na zunaj kaže, je le fasada ali uniforma vloge, katero misli, da je primoran odigrati. V sedanjem življenju mu izkušnje in dogodki poučujejo, da mora stopiti dol od visokega položaja, zato da se prepriča če fundament »nebotičnega raja« še drži . v svojih najbolj intimnih odnosih in v svoji družini je oder postavljen za doživljenski boj, v katerem poskuša si priodobivati kontrolo nad svojimi koreninami. Veliko ljudji z tem položajem luninega vozla imajo ponavadi nenavadno zahtevne del staršev, čiagve pričakovanja jim dopušča domnevo, da so zares ustvarjeni za vrhunsko pozicijio. Rezultat tega je potem, da so te ljudje nezadovljni z vsemi dosški in še tako dobrem položaju in venomer mislijo da so določeni za nekaj višjega in boljšega. Učna lekcija se galsi torej: »Bolje je imeti vrabec v roki kot goloba na strehi«. ta človek mora premagati pripravljenost, da nesme oddati to kar ima, Zato da bi dosegel nekaj, česar še ni. Seveda se upira proti tem, da bi se znašel v podrejenem položaju, tako da so bili nekateri celo pripravljeni narediti ( kar je res v zelo ekstremnih primerih pripeljalo do tega), da naredijo samomor, če so ga okoliščine prisilile k temu. Na žalost meni, da življenje nima smisla, če ne doseže nekaj posebnega.
Ob enem mu to tudi prinaša konflikte ,ki nastanejo med lastno kariero in zahteve,katere mora izpolnjevati v družini. Tako se nekateri z tako ihto zaženejo za kariero, da pozabijo ali ih celo motijo zakonske in družinske obveznosti, ker jim to krade dragoceni čas. Naučiti se mora zrelosti, ker je z vso svojo lastno projecirano silo, moč in čast skoraj pohabljenec, če se mora lotiti svojih lastnih emocionalnih problemov. Ta človek mora najprej posikati svojekorenine, in potem ko najde ven iz svojih mislih v oblakih svoje preteklosti, lahko ustavri bazo za bodočnost. Na koncu tega procesa se nauči, da je organiziranje za druge bila le odvračanje od tega, da si uredi svoje lastne življenje. Odnos, ki ga je imel človek z luninem vozlu v 4. hiši v rani mladosti, je v tem primeru bolj pomebno kot pri drugih položajov luninega vozla, ker tukaj poskuša ta človek z veliko energijo se popolnoma rešiti in osvoboditi od staršev, nekateri to počno še vzrelih letih, čeprav jih življenje vedno prinese v tak položaj da so odvisni od pomoči staršev, Pri čem je nevarnost da se preveč upirajo na to pomoč ali to postane celo navada – »vsaj bodo itak pomagali«, vsekakor se ves življenje zaveda, da jih potrebuje – tako ali drugače. Čeprav se tega zavedajo zavestno, je hecno da se pri teh ljudjeh kaže v njihovem vedenskem vzorcu do neke mere trma in kljubovalnost proti staršem, kar pa ponozarja dejstvo, da si nič drugega ne želijo kot samo njihovo ljubezen. Pri nekaterih so bili odnosi v rani mladosti precej hladni, nedostopno in celo v ekstremnih primerih izredno kruto.
V prejšnem življenju je bil torej človek nato navajen da je je nšlo njegovo delo veliko občudovanja in priznanja. Vendar vsedanjem življenju to nebo prineslo sreče, če bo poskušal si pridobiti čimvečju občinstvo za njegova dejanja in spoznal s časom, da je občinstvo vedno pristno kadar so dejanja res veličastna. S izkasnjem po občinstvu se lahko človek zgubi. 4. hiša mora tako spremeniti, da bodo doživele njegovo emocionalno vedenje popolnoma nov porod, naučite se bo moral tudi to , da človek ki vedno hodi stoje po prstih, ne more biti stabilen.
Zavedati se morajo da je njihovo življenje tako lepo kot orhideja: Čudovita je za pogledat, če je negovana v primernem okolju, vendar bo ovenela, če jo bomo postavili v izložbo, ker ji okolica ne ugaja, bo kmalu se posusila in umrla. Tako ima lahko samo eno možnost, lahko ostane neopazovana orhideja, ki raste v vrtu me drugimi, ali pa žrtovuje svojo srečo, da je lahko najlepša roža v neki izložbi – za kratek čas.

#25 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 5. oktober 2002, 01:00

Jupi, si boš vzela čas še za razlago severnega vozla v 12 hiši? Prosim!?
strelka




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0