Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Lunini vozli


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
168 komentarjev na to temo

#26 FURIA

FURIA
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 5. oktober 2002, 01:00

Jupi, hehe, kaj se ne bi strinjala, če je pa res... Moj vozliček je v 8h v Ribah. Samo, zdej gledam, da je menda to Južni vozel, ne severni. Torej os 8 - 2. Sem zdej kaj zamutila? A je južni vozel v 8h kaj drugega?
Ker se mi zdi precej res, kar si Jupi napisala.
Moč, brezskrbnost, ja, tudi kdaj vzvišenost je recimo to, kar mi daje materialnost. Kaj morem. Tako je. Pa ne živim v bogastvu, kot bi si želela.

Amapk, Jupi, najbolj sem se morala smejati, ko si napisala, da se moramo v tem življenju naučiti, da stojimo v vrsti in tako kot drugi počakamo, da se nam košček sreče utrne... Joj, kako je to meni težko, hehe. Da moram čakati in medtem opazovati druge, kako jim šiba.
In kako zelo res je, da gremo skoz pekel. Ah, kaj bi razlagala. Pekel, psihčnih zablod, čustvenih vrtincev, do nesreče pri izbiri partnerja, do raznih neokusnih in bolečih dogodkov... Ma ja, to je bila preteklost. Zdaj, pa kaj vem, stanje nepremičnosti, kot takrat, ko prevegne v drugo smer kazalec.

#27 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

FURIA:
Tvoj severni je v osmi hisi v ribah juzni pa vedno stoji tocno nasproti - 180 stopinj naprej torej v drugi hisi.
STRELKA:
:) ko pa ves da tezko recem ne.
lp
Jupi

#28 Janina

Janina
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 10

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Sem ena tistih z LV v 4.hisi.
Jupi, stokrat hvala za razlago.

#29 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

JUPI
kako pa je z Severnim vozlom v 8 hisi?

#30 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Jupi, kaj pomeni true node?
Ali ni to severni vozel?

Ker meni namreč piše, da imam true node v 10 hiši v ovnu... in ne južni vozel...

V 10.hiši imam poleg true node(oven) še saturna(oven), chirona in MC (oboje v ribah)

Izračun sem si naredila po wwx.astro.com

Vprašanje imam še, kako preusmeriti negativno energijo škorpijonskega marsa v 5. hiši, ki mi po moje trenutno dela težave...

Sem kaj pomešala?

Cat

#31 FURIA

FURIA
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 52

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Cat, ja, tudi mene tole zmede... na astro.com sem karto zrisala in True node je narisan v 8 h. Toda, če gledam, da je asc Vzhod, potem je to v 8 h, južni vozel in ne severni... Jupi, ali se to kako drugače gleda?
Vsekakor Jupi, tnx!

#32 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Lunin vozel potuje tako kot sonce luna in ostali.
Slovenski izraz za lunin vozel smtram za zavedajoc in napacnega - kjer je eden vzhajajoci drugi pa zahaja. V tujini ga imemnuje tudi pravi lunin vozel, torej v angl. true node. V nemscini Wahrer Mondknoten itd.

#33 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Hja, Jupi, potem tale vozliček nekako pomeni....ker hočem preveč, nočem ničesar??.... :eek: x8Dx To bo že veljalo zame ja...
Problem je zdaj samo, kako vse te podatke uporabiti v praksi?
Cat

#34 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. oktober 2002, 01:00

Ja, kaj pa pomeni True Node konjukcija Chiron?
(oba v aries)

#35 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 7. oktober 2002, 01:00

za strelko
Severni lunin vozel v 12. hiši – juzni lunin vozel v 6. hiši

Tukaj dozivlja človek krizo zavesti. Ali se tega zaveda ali ne, ampak večji del svojega življenja preživlja s tem , da je globoko zamišljen. Za njega je fisični svet naporen in izcrpajoc. Od casa do casa zato zboli, ki ga tako za kratek cas osvodbodi konkurencnega boja z njegovim okoljem in s tem njegovo zmožnost delovanja mocno omejuje. Takrat ko ta clovek dela, se mu zdijo delovni pogoji neznosni. Ali ima mnenje da je zato kar dela premalo plačan ali smatra vse to kar ponuja na koncu ne zadostno dostojansveno in vredno truda. Ponavadi je tako zavzet z vsemi stvari okoli njega, da lahko svoj odnos do dela lahko vpliva na vsa druga področja njegovega življenja. V sebi nosi veliko starih spominov na red in organisacijo, vendar sam vidi vsepovsod le nered. V prejšnem življenju je bil pravi perfektionist in izredno kritičen človek do sveta. Sedaj pa ga slabijo nepopolnost in pomanjkljivosti, ki jih vsepovsod zelo pozorno opaža, da se morda počuti nezmožen biti kos temu. Njegovo mnenje je, da mu svet še dalec ne nudi tega, kar bi imela v bistvu za ponuditi. Nekateri tako zapadaje v samosmiljenje, medtem kot drugi gojijo potihem hudo mržnjo in jezo. Do drugih gojijo občutek zavisti, posebno k tistim, za katere smatrajo ,da jim gre veliko bolje in za katere smatra, da bi prej on to zaslužili kot oni. Ponavadi tiči s takim problemom napihnjen ego. Tisti jaz osebnsoti, ki ga je oseba iz prejšnega življenja razvila, sedaj smatra za popoln ideal, ki stoji nad človeštvom. V skrivnih kotičkih svojega mišlenja ta človek nikoli nebo priznal, da je njegov pogled na druge zvišen. Poleg tega smatra vse druge ljudji manj perfektne kot je on sam.
Tako je raje brezposlen, kot da bi prevzel delo, za katerega meni, da je izpod njegove casti. Sigurno pa je vendarle to, da ga okolišcine k temu prisilujejo, da prevzame ravno tako delo, tudi tedaj, ko gre proti njegovemu načelu. Ker ima težnjo, da požira svoj jezo in slabo voljo z sprejemanje poniževanja, ustvari tako idealno žarišče za nastanek bolezni – in to eno za drugo, dokler ne pride končno do te točke, ko smatra, da je upravičeno dajati delovnim pogojem vso krivico za njegovo slabo zdrastveno stanje. Stari spomini prejšnega življenja, v katerem ga je druzba izključevala, mu daje občutek sedaj , da je kot zanemarjen ali zapuščen otrok, ki mu življenje ne dovoluje dostop do bogatstva – ta je očitno za vse druge rezerviran, samo zanj pa ni. Veliko energijo tako zapravlja s tem da naredi vtis na druge ljudji in ne zatoda bi svoj notranjo obilje razvil. Bolj kot drugi se mora tako naučiti, da se potrudi pogledati vase in tem kar mu je življenje podarilo, kjer bo tam našel vse odgovore njegovih problemov.
Veliko ljudji z tem luninem vozlom tako porabijo prevec casa in energije z nepomembnimi pomisleki. Zaradi južnega vozla je v njem ostalo precej nervozitete in tako uniči pri vsakem poskusi vsako manjšo podrobnost, ki jo skuša vkljuciti v postopek redu. Tako se mora tudi s časom naučiti ločevati med tem, kar je zanj pomembno za njegovo vrednost življenja od tega kar je le začasen nered, ki tako kot vse ostalo s časom mine.
Z njegovim neprestanimi pogledi in povprasevanjem po ozadju, si ustvari seksualni problem, čigave globoke korernine najdemo v strahu pred neuspesnosti. Namesto da bi se lotil resevanju teh notranjih strehov, razvija neobičajen seksualno zaprtost, da bi s tem prikril občutke pomanjkljivosti.
Morda prejsi ni imel toliko tezav s tem da se uvrsti v svet, sedaj pa ga zivljenje sili v razvoj – ki zanj pomeni zacetek v tem hipu, ko sebe nebo spoznal le kot del neke vecje celote ampak se zavedal, da v sebi nosi bistvo sveta. Staro dejanja,namrec posokus spravljanja vseh dejavnikov v predalcke mora zares opustiti in vzroke poiskati le v sebi. K temu mu pomagajo periode prisiljne izolirnaosti, s pomocjo katere bo dosegel visjo zavest in videl, da so lahko stvari taki in taki, vendar zato ni nuijno, da so slabse ali boljse od drugih. Ce se bo zadosti poglabljal vase, bo prisel do spoznanja, da so vse življenski pogoji bili od tega odvisni, da je poskusal spreminjati svet, namesto da je sebe spremenjal. Zanj bo dobro, če bo njegovo delovna okolica v vecji organizaciji, kjer bo tam lahko razvil zavest za skupinsko sliko in si tako lahko zamislil v dobrote kolektiva. Tako ga bo zivljenje izpostavilo seveda tudi pred izkusnjo, s katerim bo s časom tudi razvil sočutje in na koncu prisel tudi do spoznanja, da s tem, ko je druge ljudji obsojal, je s tem sam sebi kradel srečo. Njegova preteklost bos tem izenačena, ko se nauči, da življenje tudi takrat teče naprej kot reka, ko se zivljenje spodtika ob nepomembnih stvar, zaradi katerih smo se nepotrebno razburjali. Tudi tist njegov trud o urejevanju vseh stvari v predalcke, si mora predstavljati kot da s tem gradi hiso kart, ki, ko se ta poruši spozna, da je sedanji smisel živeljenje daleč od tistega oddaljen, kar je na začetka mislili da je. Na koncu njegovega potovanja se zna odpirati lagodno, kot miren zglajen clovek,ki bo zmozen sprejemati vse spremembe in jih bo voljan tudi sprejeti, ker bo spoznal, da to sodi k teku zivljenja. Takrat bo zmozen zapustiti tisti predel zivljenja, ker se ludje medseboj manipulirajo in prestopil prag v svet harmonije.
Njegovo zivljenjo bo predstavilo konec neke ideje, tako kot je Dantejova delo prestavljalo konce dolocene literarne periode. Če to lahko sprejme, bo njegovo zivljensko delo postalo pomemebn vrhunec vsega predhodnega. Cetudi modra dela vzad za kulisami, obstaja moznost, da si pridobi javno pozornost. Zavedati se mora, da je njegovo zdravstveno stanje telesa popolnoma odvisna od cistoce in trdnost njegove notranjega prilaganjanja. Ta polozaj luninega vozla je res stanje, ki kaze nato da stoji miselnost nad materijo.

se javim kasnej se enkrat - sedaj me caka nujno delo

#36 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 7. oktober 2002, 01:00

Jupi - THANX!!!
Dbest, ko si napisala razlage chvorov... :)
Sama ga imam (S) v 8. hisi v konj. z Vertexom.
J pa v 2. :|
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#37 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 7. oktober 2002, 01:00

No se morda en podatek k luninenem vozlu:
Da potuje cez cel krog potrebuje 19 let, torej vsak dan 0 stopinj in 3 minutke njegovo potovanje je v nasprotno smer kakor sonce luna, itd.
Juzni vozel kaze na preteklost in izhodisca, tudi prevzete vrednote od nasih predhodnikov,
Severni vozel pa kaze na bodocnost, ponavadi nam kaze to kar si vsi iscemo smisel zivljenja in pot do srece.
luninvozel se nahaja na tocki ker se obhodni lune sreca z ekliptiko. Svereni lunin vozel ker luna ekliptiko precka od juzni sirine na severno sirino. Juzni pa ravno obratno.
V astrologiji velja lunin vozel vedno kot pozitiven faktor. V antiki je znan kot glava zmaja (Caput Draconis). Velikokrat se slislijo tudi te dva izraza Rahu (slv)in Ketu (jlv), zadnjega smatrajo vsi za slab znak, ki ga nekateri astrologi tudi povezujejo za interpretacijo konca zivljenja.
Zanimivo je le to da je z lunin vozlom povezani zares zadnje dni in nacin kako jih prezivimo.

Nekateri ste sprasevali konjukcijah z hipoteticnimi Planeti (chiron)
to je podrocje ki jo jaz osebno nepoznam.

Kar morda lahko upostevamo so konjukcije, trigone sekstili in kvadrati s 12 planeti. Smatram pa pogled luninih vozlov v znakih veliko bolj zanimivo.No to je moje mnenje, ker razkriva se dodatne
informacije o napacnih poteh.
Jupi

#38 Cat

Cat
  • D član
  • Št. objav: 485

Objavljeno: 7. oktober 2002, 01:00

Juzni vozel kaze na preteklost in izhodišča, tudi prevzete vrednote od nasih predhodnikov,
Severni vozel pa kaze na bodocnost, ponavadi nam kaze to kar si vsi iscemo smisel zivljenja in pot do srece.
Jupi


Če je tako ASC naš izvor, je MC naša pot (k doseganju, k uresničitvi).
Mimi


Jupi, recimo, da ti dve predpostavki držita... Kako naj si potem razložim, da je moj južni vozel tam kjer je tudi moj MC.
Po moji logiki, se to dvoje nekako izključuje, ali ne?
Uaa, imam dela sama s sabo... x:Dx x:Dx

p.s. Jupi, pokukaj še malo v forum duhovnosti, vprašanje se glasi, ali se iz astrološke karte da videti starost duš?

Cat

#39 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 7. oktober 2002, 01:00

Jupi najlepša HVALA!!!
Vem, da je z razlago veliko dela (še več časa), zato še bolj cenim tvoj trud.
Ampak, veš v tej razlagi se nikakor ne najdem. Da bi bila zamišljena? Sploh ne! Da bi se zatekala v bolezen? V petnajstih letih sem bila kvečjemu trikrat v bolniški. SPomini na red in organizacijo? Ko bi jih vsaj imela. V neredu se kar dobro počutim. Večinoma. Do drugih vzvišena oz. da so drugi slabši kot jaz? Ne vem, potem bi imela krasno samopodobo, a žal ni tako. Pri delu uživam, opravljam tudi dela, ki niso ''moje naloge'', z veseljem. Kar se tiče sprememb, sem odprta. Vsaj mislim tako. Mislim, da sem kar preveč prilagodljiva.

Ne vem... se poglabljam v razlago, ampak to enostavno nisem jaz. Morda je krivo tudi znamenje, v katerem je vozel?? Je v biku, ki je v dvanajsti hiši vrinjeno znamenje. Drugih planetov tam ni.

Vseeno pa Jupi še enkrat HVALA za tvoj trud in razlago!!
strelka

#40 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 8. oktober 2002, 01:00

Strelka naj se enkrat preverim?
Nimam vec tvojih podtakov
Jupi

#41 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 8. oktober 2002, 01:00

Oh Jupi, si pozorna, vesela bom, pa tudi če ne utegneš, nič hudega. Torej, moji podatki - 2.12.1966, 15:40, Lj
strelka

#42 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 8. oktober 2002, 01:00

ja imas ga v biku in 12 hisi neaspektiranega
hm pravis da to zate ne velja? no bom pogledala kje je crv?:))
Jupi

#43 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 10. oktober 2002, 01:00

Zivio strelka,
edina moznost je ta da si prisla na svet z carskim rezom -
ali pa je bil tvoj porod v okoliscinah ki so bile na nek nacin nenavadne.
Pri vseh teh je astroloska karta malce smesana, in se nato naredi popravek karte na podlagi zivljenskih podatkov.
Jupi

#44 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 10. oktober 2002, 01:00

Ah ne, mislim, da ni bilo nič takega. V bistvu ne dvomim, da je vozel v dvanajsti hiši, gre le za to, da se v tej razlagi res ne vidim. Mislila sem le, če je temu krivo na primer samo znamenje bik, ki v moji karti ni močan. Je celo vrinjeno znamenje, se pravi niti vrh dvanajste hiše ni v biku. x?x

strelka
strelka

#45 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

no mislim da to dosti ne vpliva - zame predtavlja 12 hisa se vedno en poseben misterji - z razlaga 12 hisi in luninem vozlu se nekateri strinjajo drugi pa se delno - da pa sploh ni nic prav se mi res cuden zdi.
Sprasevala sem zato ker je pri ludjeh pri katerih so drugi dolocili uro rojstva - res tezko napovedati kaj, ze osnovni faktorji po katerih spoznas ali je ura prav pri njih ne stima. ni nujno da je to carski res, vendar bi me res zanimalo ali je bilo kaj neobicajnega, Mars in Pluto v tvoji cetrti hisi kazejo na to ....
bi bilo odvec ce bi mal razizkovala to zadevo?
Jupi

#46 pokowc

pokowc
  • Brez statusa
  • Št. objav: 5 844

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

jupi zakaj si ne narediš aktiven @ naslov?


Pokowc

#47 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

se je pokovc - vsi mi cisto normalno lahko poslejo email - in teh ni malo direktno iz foruma . Zakaj pa to pri tebi ne dela pa res nerazumem. ce nameravas mi pisati si kopiraj email pa tako probaj
Jupi

#48 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

Jupi, NIMAM marsa in Plutona v 4 hiši, ampak v peti. V četrti je luna in jupiter!

strelka
strelka

#49 Jupi

Jupi
  • ŽeČistoDomači
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 200

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

Videm da tudi jaz sem vceraj povrsno gledala :(
To ne spremeni dejstva da ga imas v 12 hisi
morda igra posebno vlogo ker je neaspektiran? A cva pogledat kaj
pravi za bikca?
morda bo to bolj jasno,moznost obstaja
vceraj sem sla preverit kako drugi razlagajo - pa ni razlik
morda le v tem da se prevec zavzema oseba za obveznosti in da se cutijo odgovorni za zivljenje drugih ampak prvo je bolj bikovska karakteristika.
;) bom resila to problematiko (ce ne danes pa naslednje dni)
Lep vikend ti zelim
Jupi

#50 strelka

strelka
  • D član
  • Št. objav: 360

Objavljeno: 11. oktober 2002, 01:00

Jupi, zares si prijazna, kar ne morem verjet, da si daš toliko dela. Seveda bom vesela. Da pa ne bova preveč zapolnjevali te strani, lahko pišeš tudi na moj mail. Tudi mene jutri pa še del nedelje ne bo, tako da se nič ne mudi. Ko boš, pa boš. Ali pa čez en teden, ali dva, se nič ne mudi. Hvala za prijaznost!

strelka
strelka




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0