Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

ZDRAVILSKA ZBORNICA


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
Ni komentarjev na to temo

#1 maruška

maruška
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 63

Objavljeno: 21. oktober 2008, 12:46

Na podlagi 52. člena Zakona o zdravilstvu (Uradni list RS, št. 94/07) Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije sklicuje



USTANOVNO SKUPŠČINO ZDRAVILSKE ZBORNICE SLOVENIJE



Skupščina bo potekala 22. januarja 2009. Ura in kraj bosta objavljena naknadno na spletnih staneh Ministrstva za zdravje (www.mz.gov.si).



Dnevni red:




Ugotovitev prisotnosti in izvolitev dveh članov delovnega predsedstva;
Sprejem statuta;
Izvolitev organov zbornice (predsednika, podpredsednika, upravnega odbora in nadzornega odbora).



Ustanovne skupščine se lahko udeleži vsaka oseba, ki predloži dokazila o izpolnjevanju pogojev za pridobitev prve licence, skladno s 36. členom Zakona o zdravilstvu, in prijavi svojo udeležbo na ustanovni skupščini.



Pogoji za prvo licenco so:

1. najmanj srednja izobrazba zdravstvene smeri ali najmanj srednja strokovna izobrazba, opravljen preizkus prve pomoči in zdravstvenih vsebin s področij zdravstvene vzgoje, osnov anatomije, fiziologije in kontaktne kulture, ki so določene najmanj na srednjem poklicnem izobraževanju zdravstvene smeri;

DOKAZILA: podatek o spričevalu o končani srednji šoli ali o diplomi (številka, datum dokumenta, naziv in naslov izdajatelja) ali podatek o spričevalu o končani srednji šoli in ustrezno javno listino o opravljenih preizkusih iz prve pomoči in iz zdravstvenih vsebin.



2. usposobljenost za izvajanje posameznega zdravilskega sistema ali zdravilske metode;

DOKAZILA: mnenje strokovnega zdravilskega združenja za določen zdravilski sistem ali zdravilsko metodo o usposobljenosti zdravilca za izvajanje zdravilskega sistema in zdravilske metode, ki temelji na listinah priznanih institucij o ustreznem strokovnem izobraževanju zdravilca za določen zdravilski sistem ali zdravilsko metodo in njegovih izkušnjah.



3. aktivno znanje slovenskega jezika, na dvojezičnih območjih pa tudi jezika narodne

skupnosti;

DOKAZILA: podatek o spričevalu o končani srednji šoli ali potrdilo pooblaščene izobraževalne institucije o uspešno opravljenem preizkusu znanja jezika.



4. da ni pravnomočno obsojen za naklepno kaznivo dejanje na kazen zapora več kot šest

mesecev ali da mu ni bil izrečen varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica;

DOKAZILA: izjavo, da ni bil pravnomočno obsojen za naklepno kaznivo dejanje na kazen zapora več kot šest mesecev ali da mu ni bil izrečen varnostni ukrep prepovedi opravljanja poklica.



Prijave in dokazila se predložijo na Ministrstvo za zdravje, Štefanova 5, Ljubljana ali na elektronski naslov: gp.mz@gov.si, do 25. novembra 2008. Prijavitelj lahko ob prijavi predlaga kandidate za izvolitev v posamezne organe zbornice.



Ministrstvo bo najpozneje do 12. januarja 2009 pisno obvestilo vse osebe, ki so predložile ustrezna dokazila, o sodelovanju na ustanovni skupščini.

VEČ NA SPLETNI STRANI MINISTRSTVA ZA ZDRAVJE: http://www.mz.gov.si...nica_slovenije/

:eek:




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0