Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

kravica in vodnarji


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
7 komentarjev na to temo

#1 eweksi

eweksi
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 13. marec 2009, 12:37

Pozdravljeni,

Že vrsto let opažam, da imam nekakšno skoraj prirojeno razumevanje in zanimanje za astrologijo. Sicer se z njo ukvarjam izključno kot hobi, rada kaj preberem na internetu o tej temi ali si v knjižnici sposodim kakšno knjigo, vendar je moje znanje popolnoma amatersko, ljubiteljsko, zato morda moja razlaga in interpretacija ne bosta ravno na mestu x:Dx . Še posebno se obrnem k zvezdam takrat, ko se zaljubim. Predkratkim sem prišla do nekaterih novih uvidov, katere si ne znam ustrezno razložiti sama, zato nagovarjam ta forum.

Rojena sem 8.5.1981 ob 21:00 v Ljubljani. V soncu sem bik, v ascendentu strelka in v luni rak. V teh treh pozicijah mi manjka element zraka, tega imam zgolj v obliki tehtnice in sicer v jupitru in saturnu, ter dvojčka v merkurju.

Že celo življenje se zaljubljam v nekaj kar je povezano z vodnarjem. Sicer so mi moški zelo všeč, sem kar malo spogledljiva, vendar zaljubim se redko, a takrat toliko bolj globoko in popolnoma. Moja prva velika zaljubljenost je bila v škorpijona z vodnarjem v ascendentu (iz tega ni bilo nič, bil je gay), drugi je bil bik z vodnarjem v ascendentu (sva se razšla), tretji, sedanji partner, je vodnar z bikom v ascendentu in strelcem v luni. Mi je zelo všeč, vendar imava probleme s seksom. Ni dovolj energičen zame.

Zdaj mi je pa postal na smrt všeč nekdo, ki pa je vodnar z vodnarjem v ascendentu in dvojčkom v luni :eek: . Ta kombinacija se mi zdi naravnost strašljiva, iz emocionalnega stališča popolnoma neustrezna zame, vendar me oseba nezadržno privlači. Rak v luni je nekaj začutil in to je zdaj to - zaljubljenost. Še posebno dvojčkov se poskušam izogibat, čeprav je to verjetno povezano z slabimi izkušnjami glede ene prijateljice, ki sem jo imela.. sicer me tudi dvojčki navdajo z enim takim posebnim všečnim občutkom. Jaz sebe dojemam kot zemljo, tisto pravo bikovsko podporno, plodno, prizemljeno; strelec v ascendentu me malce poživi, usmerja moj pogled visoko v nebo (k vodnarjem sklepam) kamor strela tudi svoje puščice. Potem je pa še rak v luni :inocent: , ki pa ima svoja emocionalna stanja, potrebe in zahteve.

ali je sploh kaj upanja za vodnar/vodnar/dvojček in bik/strelec/rak? a je lahko to sploh zveza? Moja čustva so kot morje, so prilagodljiva, lahko izdolbejo marsikakšno strugo, vendar rabim met neki oprijemljivega, nekakšen dež iz teh zračnih višav, a ga ne dobim, na tak način kot bi meni ustrezal in me utrdil v moji veri, da je to prava stvar, da je vredno truda. Pa ne zame, ampak zanj, ali sem lahko jaz z svojo materialnostjo sploh dober, ljubeč vpliv za trojni-zrak, ki je poleg tega še fixed (dvojni vodnar), torej ima verjetno princip 'ozemljitve' že izražen v svoji sliki in ne potrebuje bika, da bi ga ozemljeval? Tako sem v dilemi ali je sploh vredno gojiti erotična čustva do tako izrazito zračnega človeka? in kaj lahko od tovrstne astrološke slike sploh pričakujem? Kako naj zoram svojo zemljo, da bo na njej lahko kaj zraslo (nekaj očitno že je) v tem primeru - karkoli, četudi zgolj prijateljstvo? Ne želim utoniti sebe ali najinega trenutnega razmerja v kakšnem rakavem tsunamiju...

Najbolj sproščeno se sicer počutim z levi, morda pogrejejo vso tisto rakovo vodo, in biki, vendar me pri njih marsikaj tudi moti, predvsem to, da ne vplivajo name enako kot vodnarji. Vodnarji me enostavno prevzamejo, zabavni so, skrivnostni, navdihujoči... Sedanji partner je sicer bolj zaspan na področju seksa, kar mojmu biku niti mal ni všeč, vendar kompenzira skozi druge stvari... predvsem skozi ideal svobode... slednje rabim ogromno. Se ne prilagajam razen takrat, ko vidim, da je nek smisel v tem prilagajanju, katerega pa moram sama uvidet. Tudi puščat svobodo drugim mi ni problem.. vendar bik bo vedno rabil poleg svobode še nekaj kar bo lahko prijel, postavil na poličko, brisal prah dol, si ogledoval pod dobro svetlobo...morem vedet, imeti občutek, da je neki zares moje.... a je lahko trojni-zrak sploh od kogarkoli? saj je brezoblike, brez substance... kategorično neulovljiv?

hvala, ker ste prebrali in kaj si mislite o napisanem?

#2 aakhut

aakhut
  • Lunatik
  • Št. objav: 19 138

Objavljeno: 13. marec 2009, 13:17

:vragec:

hehe
horoRskoparskih postov navadno ne berem....tegale pa se,....bohvet zakaj.... x:Dx x:Dx x:Dx
vso srecho.... x:px

zlomk....tralala
tut che pisker okol obrnesh pa se nanga vsedesh.....she zmeri sedish na dnu piskra

#3 eweksi

eweksi
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 13. marec 2009, 14:24

horoRskoparskih postov



se opravičujem, vendar ali ni ta forum za astrologijo?
kot pravim imam zgolj neko afiniteto do tovrstnega razmišljanja o stvareh, ni astrologija moj poklic ali veščina

To temo je popravil/a eweksi: 13. marec 2009, 14:25


#4 mihael_11

mihael_11
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 18

Objavljeno: 13. marec 2009, 17:31

Hecni problemi x:)x
Kaj naj šele jaz rečem, k se skoraj z nobeno ne ujamem x:Dx
Vodnarji so karnekaj..

#5 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 14. marec 2009, 11:14

Nisem šla gledat tvoje karte, praviš pa da imaš pomanjkanje zraka in da se zaljubiš v "zračna" znamenja. Ja to je čisto normalno. To kar ti manjka v sebi skušaš najti zunaj.

#6 light

light
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 468

Objavljeno: 15. marec 2009, 15:36

Zna se zgoditi, da bi bili zate pravi dvojčki, rojeni na koncu prve dekade, pa tudi škorpijon ne bi smel biti napačen, rojen na začetku druge dekade, ali pa asc sco (velja enako).
Ta tip pa te po moje privlači zaradi lune v dvojčkih.

#7 eweksi

eweksi
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 16. marec 2009, 11:04

x:)x hvala mantis xsrcx .... povsem me je posrkal tvoj post in naložil tudi nekaj domače naloge vidim x:)x

Analiza kr drži pomojem, ker vidim, da imam zelo specifično pojmovanje ljubezni - nekaj med misticizmom, močno emocionalnostjo, a v končni fazi tudi pragmatičnostjo, ki pa pride na dan takrat, ko me nekaj začne v odnosu motiti, sicer pa je poudarek vedno na emocijah - tistem skoraj neoprijemljivem/presežnem in če gre za zvezo na prijateljstvu, svobodi, mirnem reševanju sporov ( :inocent: - mi ne uspe vedno) in predvsem neki možnosti za samoaktualizacijo (slednjega ne dobim vedno oz. skoraj nikoli).
Tudi vidim, da sem izredno prilagodljiva oseba, skoraj v vsaki osebi lahko poiščem nek 'erotični potencial'. Malo za šalo, včasih se mi zdi, da bi bila izvrstna 'prijateljica noči'.... x:Ix Mogoče je to ravno ta neptun v 1.hiši (v kombinaciji z dominantno tehtnico), koker si napisala, ki pobira stanja drugih, jih lahko privzame nase in če mi uspe zadovljiti druge v njihovih pričakovanjih, sem vsaj začasno tudi jaz 'srečna' oz. dobim nek užitek iz tega. Kot da bi recimo njihove potrebe, iluzurno seveda na nek način, postale moje... :eek:

tukaj pa so še podatki o mojih dveh vodnarjih:

31.1.1981, 11:30 am, Kranj
17.2.1986, 7:07 am, ljubljana

če morda..so kaki trigoni na delu? xsrcx ali pa tudi ne, bomo preživeli v vsakem primeru x;)x

#8 eweksi

eweksi
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 15

Objavljeno: 11. april 2009, 11:15

Naredila sem si account na www.astro.com in pogledala kakšne je kompozitna karta mene in vodnarja1 ter mene in vodnarja2, razdelek: 'interactive horoscopes astroclick partner'. Moti me dejstvo, da sem še na eni drugi webstrani, linkani v topik 'sinastrija', www.astromagiccraven.com, dobila malo drugačne rezultate. Nevem zakaj je temu tako? Sledeči podatki so izpisani iz strani www.astro.com.

Če tvoja Saturn in Jupiter delata na njihove osebne planete točne trigone, je dobro.

Z vodnarjem (17.2.1986) je tkole (ne vem kako pravilno zapisat te rezultate, tko, da če sem kaj zmotila, me prosim popravite):

1. Luna (6.hiša, ribi) trigon Saturn (9./10. hiša, škorpijon/tehtnica)

2. Sonce (3. hiša, oven) trigon Jupiter (11. hiša, strelec)

A to je to? in zakaj je to dobro?


Na karti se izriše tudi vidna oblika 'zmaja' (deltoid, jaz ga vidim, ne moreš falit, ne vem, pa če je do stopinje natančen) - med planeti Neptune (12.hiša), Pluto (9.hiša), Luna (6.hiša) in Mars (1.hiša).
Neptune in Luna sta v opoziciji (oglišča daljše diagonale), Mars in Pluto pa tvorita trigon (oglišča krajše diagonale).
Kaj pomeni oblika 'zmaja'?




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0