Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

NEZMOTLJIVOST PAPEŽA ALI MOJ UČITELJ JE BOG


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
14 komentarjev na to temo

#1 DON KARLOS

DON KARLOS
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 14. april 2009, 10:17

VSEM TOPEL POZDRAV!

Verjetno se vsi sprašujete, v čemu point? Prebral sem zanjimivo psihološko raziskavo ki je imela cilj preveriti ali ljudje verjamejo v Papeževo nezmotljivost. Pa ni bila glavna ugotovitev raziskave ta, koliko ljudje verjamejo Papežu ali pa ne, ampak je raziskava nakazala na veliko dvoličnost mnogih new agerskih vernikov.

Na vprašanje, new agerskemu verniku, ali verjame v Papeža, je ta večinoma odgovoril, da je ideja Papeževe nezmotljivosti, pravzaprav ideja zla in satana ter podobno.

A hkrati pa je isti newagerski vernik pripadal verski ločnini, ki jo vodi sam"BOG". Naprimer Saibaba, mama Mera... in podobno. Torej katoliška cerkev blodi a jaz pa verjamem, ba je moj učitelj inkarnacija "Boga"!

Naj bodo papeži takšni ali drugačni, do sedaj se ni še noben oklical za Boga. Pri new agu, pa se skoraj vsak lolek okliče za Boga in publika se klanja pred njim in mu ploska. A ni to malo dvolično?

Nebi lahko ta nenavaden pojav opisali z znanim slovenskim reklom: Sosedov kruh je vedno slajši! Če je papež včasih nezmotljiv, (nezmotljive papeževe bule, morajo biti izvedene po posebnem protokolu...) je to za nekatere satanizem, a hkrati pa se klanjajo človeku ki trdi, da je kao Bog in piše nezmotljive evangelije.... ali pa podobno.

Torej kaj v menite o stvari? Je to dvoličnost ali ne?


xrosex xrosex xrosex

xrosex xrosex xrosex

xrosex xrosex xrosex


#2 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 14. april 2009, 11:28

Ne bom se spuscala v to, ali je dvolicnost al karkol (nenazadnje je nebroj *takih tem* po forumu), sam kratek komentarcic:
* ne, ne verjamem v nezmotljivost papeza, jasno (kolikor vem je clovek x:)x)
* ja, moj Ucitelj JE *Bog*. :vio:
(tako da je naslov sam nesmiselen, saj v bistvu enacis 'nezmotljivost papeza' z 'Bozjim ucenjem').
Papez ni nezmotljiv, *Bog* pa je.
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#3 DON KARLOS

DON KARLOS
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 14. april 2009, 12:30

Ne bom se spuscala v to, ali je dvolicnost al karkol (nenazadnje je nebroj *takih tem* po forumu), sam kratek komentarcic:
* ne, ne verjamem v nezmotljivost papeza, jasno (kolikor vem je clovek x:)x)
* ja, moj Ucitelj JE *Bog*. :vio:
(tako da je naslov sam nesmiselen, saj v bistvu enacis 'nezmotljivost papeza' z 'Bozjim ucenjem').
Papez ni nezmotljiv, *Bog* pa je.Hvala za komentar.

Sem samo hotel poudariti, da nekateri besno pluvajo po KC hkrati pa verjamejo, da je njihov učitelj kao Bog. Naprimer člani univerzalnega življenja, sicer ne trdijo, da je Gabriela Wittek Bog, a njihov evangelij je najbolj in edini pravi. Ista stvar. Tako menim, da zgornji naslov velja.

LP


#4 tantra

tantra
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 14. april 2009, 12:33

Papež bo dobil milijone kondomov
http://www.mojevro.s...lijone_kondomov
Sex Crimes and the Vatican [Spolni zločini in Vatikan], film britanske televizije BBC
http://www.mladina.s...ema--max_modic/

Katoliška združenja iz Evrope in Amerike so pozvale papeža Benedikta XVI., naj prekliče okrožnico papeža Pavla VI., v kateri Vatikan nasprotuje kontracepciji.
Približno 60 katoliških združenj iz Velike Britanije, Brazilije, Kanade, Francije, ZDA in drugih držav je ostro obsodilo okrožnico "Humanae Vitae" (O uravnavanju rojstev), ki jo je pred 40 leti izdal papež Pavel VI.
http://www.delo.si/clanek/64398

Papež izzval jezo muslimanov
http://24ur.com/novi...muslimanov.html

Papež Benedikt XVI. je med obiskom Brazilije razjezil brazilske Indijance
"Na svojem zadnjem potovanju v Brazilijo je papež Benedikt XVI. spet sprožil val jeznih kritik. Tokrat je s pripombo, da so se Brazilci sami spreobrnili v krščanstvo, močno razjezil prvotne prebivalce amazonske države.
Eden od voditeljev amazonskih indijancev, Jecinaldo Satere Mawe, je prepričan, da je bila papeževa pripomba zelo arogantna in nespoštljiva. Papež je namreč med obiskom v Braziliji latinskoameriškim škofom med drugim tudi omenil, da so si prvotni ameriški prebivalci pred 500 leti „potihem želeli“ postati krščani. Vatikan na jezo Brazilcev še ni odgovoril.

Kot poroča BBC-jev dopisnik, je papež v Braziliji tudi dejal, da pokristjanjevanje regije ni vključevalo odtujevanja od predkolumbovskih kultur. Poleg vseh spornih zadev pa papež ni omenil kasnejše nasilne zgodovine kolonizatorjev in konkvistadorjev."
http://www.dnevnik.s...ce/svet/245741/

#5 DON KARLOS

DON KARLOS
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 610

Objavljeno: 14. april 2009, 12:36

Papež bo dobil milijone kondomov
http://www.mojevro.s...lijone_kondomov

Sex Crimes and the Vatican [Spolni zločini in Vatikan], film britanske televizije BBC
http://www.mladina.s...ema--max_modic/


MENIM, DA SI ZGREŠIL BISTVO TEME. NI NAMEN TEME DISKUTIRATI KAJ JE V VERI DOBREGA SLABEGA ITD. AMPAK JE GLAVNA TEMA DISKUSIJA O NENAVADNEM POJAVU, DA SE NEKATERI SPOTIKAJO OB ENO VERO, DA KAKO JE ZABUBLJENA, A SAMI SO PRAVZAPRAV FANATIKI.

NAPRIMER, RAELJANCI, BODO KRITIZIRALI CERKEV, DA JE PREGANJALA GALILEA A SAMI TRDIJO, DA JE RAEL SUPERGENIJ, A NI V ZNANOSTI DOKAZAL ŠE PRAV NIČ. ČE TO NI DVOLIČNOST, RES NE VEM KAJ JE.

LP


#6 tantra

tantra
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 14. april 2009, 12:37

Papež je vsekakor zmotljiv.
In zdravstveno škodljiv, kar se cerkvene prepovedi kondomov, ... tiče.
Glede spolno prenosljivih bolezni/njih preventive.

"... Številne članice Evropske unije so ostro obsodile papežev govor v Afriki, v katerem je izjavil, da aidsa ni mogoče premagati z razdeljevanjem kondomov in da bi lahko ti celo pospešili širjenje virusa HIV. Na francoskem ministrstvu za zunanje zadeve so se odzvali z besedami, da imajo kondomi ključno vlogo pri preprečevanju te usodne bolezni, iz Nemčije pa so sporočili, da je preprečevanje načrtovanja družin najbolj revnim prebivalcem sveta izredno neodgovorno.

Papeževe izjave sta obsodili tudi nemška ministrica za zdravje Ulla Schmidt in nemška ministrica za razvoj Heidemarie Wieczorek-Zeul. „Kondomi rešujejo življenja tako v Evropi kot na drugih kontinentih,“ sta zapisali v skupni izjavi za javnost. „Revnim prebivalcem držav v razvoju bi morali omogočiti svobodno načrtovanje družin, in to še posebej z uporabo kondomov. Vse ostalo bi bilo neodgovorno,“ sta dodali.

Kritikam se je pridružil tudi nizozemski minister za razvoj Bert Koenders, ki je papeževe izjave označil za „izjemno škodljive“. „Oboleli za Aidsom se že tako soočajo z diskriminacijo, papež pa je zadevo le še poslabšal,“ je dejal."
http://beta.dnevnik....svet/1042253023

#7 unis

unis
 • Nepogrešljivi
 • Št. objav: 728

Objavljeno: 14. april 2009, 15:49

po eksper(t)imentalni uporabi rekreativnih gobic, so se mi začela kolesja uma vrteti in razmišljati v sila kontradiktorni smeri. Boga ni zgoraj, ampak spodaj.

V deseturnem tripu se je pred mojimi očmi iznenada zaiskril skrivnosten svet mikrobov.
Njihova tisočletna bitka za prevlado in preživetje jih je gnala višje in hitreje od ostalih bitij.
Nekatera izmed njih so postala iz majcenih kristalčkov mogočna drevesa.
Kar naenkrat sem postal sam mikrob v primerjavi z mogočnimi drevesi, ki so me obkrožala.
Tiho so zrla vame in skoraj kričala brez besed, da naj že enkrat uzrem njihovo krvoločno klanje, ki se je povzpelo iz zemlje v višave in domovanja bogov vremena in neba.
V tistem sem domala skoraj začel spoštovati veje, ki so me živčno štrcale po zmeraj bolj mlahavem telesu.

Kot da to ne bi bilo dovolj, me je v temo ovila pozna ura.
Sam sem tako po štirih urah tripa začel dobivati zle slutnje iz vsakega grmovja.Bil je čas, da se poberem in odidem na varno.Drevesa so me pa kar naprej vabila, da naj ostanem v njihovi družbi.
Morebiti je minilo več kot pol ure, ko sem si javno priznal, da se še vedno pogovarjam z ostarelim štorom.
Kaj dosti modrosti si od njega nisem zapomnil, a že na začetku, in to sem si močno vtisnil v spomin, mi je rekel, da on(štor) sploh ne govori, ampak sem jaz tisti, ki proiciram svoje podzavestne misli in razmišljanja v taki obliki, da on, ostareli štor, pridobi magične lastnosti govorjenja in pred mojimi očmi zaživi.

Omenil sem mu, kaj so mi drevesa prišepnila, o težkih bojih izpred neznanega obdobja, ko še niso bile bilke na zemlji, ko me je na hitro ustavil in mi dal misliti, da kaj smo pa mi, na kar je namigoval na -ljudi.

Vprašanje boga se je takoj razjasnilo, kot se razjasni nebo v poletni nevihti, a žarkov odgovorv ni bilo od nikoder.
Kdo je bog dreves?Kdo je predstavnik najmočnejše in najboljše bilke na travniku?Od kod do kje segajo meje ene populacije travnatih pobočij in kje se začno iskriti meje z drugimi vrstami rastlin?
Se spopadajo in sprašujejo o smislu njihovega obstoja, ko pa jih vsi izkoriščajo in jim podeljujejo spodnjo vlogo v hierarhični lestvici?

Človek, nastal si iz Matere Zemlje. Vsak dan teptaš, pljuvaš in čene vsaj za vikende po težki pijanici, ščiješ po površini iz katere so tvoji predniki in predniki njihovih prednikov, izšli.

Gledanje v zrak in čaščenje Očeta, ki venomer tepe Mamo, znan tudi kot Sonce, je drug razlog, zakaj je znan kot "bog".

Ampak ne."Nekdo" je moral vse to zagnati in ustvariti.
A bibavica(plima in oseka), ki je rezultat gravitacijskih silnic, nima nobenih "božjih lastnosti".
Je samo pojav, s formulami obrazložljiv.

Upam, da človeštvo ne uzre dneva, ko samo sebi prizna, da je samo pojav, obrazložljiv s formulami.
protestno masturbira na marsino sliko.

#8 free

free
 • Srebrni član
 • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 14. april 2009, 19:34

S Papezem se povsem strinjam v tem, da kondomi ne bodo resili problema aidsa! V sirsi meri. Jasno pa ga lahko resijo posameznikom, zato menim da je neodobravanje kondomov zelo zmotno.
Ni pa zmotno opominjanje da aids ni tukaj zaradi neuporabe kondomov temvec drugih razlogov!

- To je tako kot bi po radiu oglasevali uporabljajte nase vodne filtre, saj je voda kontaminirana.
Obenem pa se nihce ne bi spomnil, da rajsi ozdravijo, ocistijo vodo, preprecijo nadaljno onesnazevanje in odpravijo vzroke zanjo; namesto da delijo vodne filtre!

...
"... Številne članice Evropske unije so ostro obsodile papežev govor v Afriki, v katerem je izjavil, da aidsa ni mogoče premagati z razdeljevanjem kondomov in da bi lahko ti celo pospešili širjenje virusa HIV. Na francoskem ministrstvu za zunanje zadeve so se odzvali z besedami, da imajo kondomi ključno vlogo pri preprečevanju te usodne bolezni, iz Nemčije pa so sporočili, da je preprečevanje načrtovanja družin najbolj revnim prebivalcem sveta izredno neodgovorno.
...#9 Tomas de Torquemada

Tomas de Torquemada
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 119

Objavljeno: 14. april 2009, 19:48

Da je Sveti Oče nezmotljiv, vemo od Lateranskega koncila dalje. Kakopak, ostali, ki smo zmotljivi po Božji volji, ne moremo soditi o zmotljivosti ali nezmotljivosti nezmotljivega, saj ne vemo kaj to zmota sploh je.
Zmotno je na primer misliti, da je lahko hudičeva posoda duhovno bitje, ko nam že Avguštin neapeljski priča, da je na svetu samo zato, da bi se peklenšček pretihotapil v moško telo.
Mens sana in Inquisitio hispana
Gloria in excelsis Deo

Glória in excélsis Deo
Et in terra pax homínibus bonæ voluntátis.
Laudámus te, benedícimus te, adorámus te, glorificámus te,
Grátias ágimus tibi propter magnam glóriam tuam,
Dómine Deus, Rex cœléstis, Deus Pater omnípotens.
Dómine Fili Unigénite, Iesu Christe,
Dómine Deus, Agnus Dei, Fílius Patris:
Qui tollis peccáta mundi, miserére nobis;
Qui tollis peccáta mundi, súscipe deprecatiónem nostram,
Qui sedes ad déxteram Patris, miserére nobis.
Quóniam tu solus Sanctus, tu solus Dóminus, tu solus Altíssimus, Iesu Christe,
Cum Sancto Spíritu in glória Dei Patris. Amen.

#10 tantra

tantra
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 14. april 2009, 19:59

Ko bi se uporabljali kondomi.
In ne bi bilo ranic v ustih [pri oralni obdelavi],
tale pevka ne bi bila HIV pozitivna:
http://www.zurnal24....azin/vip/104461

Papež je vsekakor v zmoti in deluje škodno/oz. planirano.
Interes cerkve je, da ima raja čimveč otrok - vernikov inštitucionalnih,
da bo cerkev imela čimveč ovc za striči.
Prihodke od krstov, birme, pokopov, maš, prispevkov, ...
Volilnih glasov za njej naklonjenih političnih strank,
javnih sredstev - davkoplačevalskega denarja, ...

#11 Sprenger&Kramer

Sprenger&Kramer
 • Vajenček
 • PipPipPipPipPip
 • Št. objav: 128

Objavljeno: 16. april 2009, 14:23

Zmot je povsod polno, tudi v svetu razprav o Nezmotljivem, zato pa so bili sklicani koncili od Nikejskega do I. Vatikanskega, da je naš nezmotljivi upravitelj zemeljske oble dorekel, kaj je res in kaj ni. Tako smo odstranili mnogo hereziarhov, ki so se hoteli razbohotiti na deblu žlahtne zeli univerzalne eklezije: le pomnite herezije Arija, Manija, Nestorja, Pelagija, Jana Husa in drugih, da ne zapadete pod njih kvarni vpliv.
Verba vana aut risui apta non loqui.
Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura.

#12 Pico Della Mirandola

Pico Della Mirandola
 • Lunatik
 • Št. objav: 7 528

Objavljeno: 23. junij 2015, 13:13

laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png laugh.png


prenos.jpg


#13 angelit

angelit
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 24. junij 2015, 07:31

zaradi mene lahko častimo tudi Lady Gago, če nas osrečuje. čim smo nesrečni nekaj ne štima. grrr. jaz nisem nesrečna, do vsega moram priti sama, to me jezi... vsi ti lahko tudi narišejo kaj in kako... jaz pa mam čisto svojo pot v tem svetu. Papež? boljše kot anarhija, da vsaka vas časti svoje Božanstvo... in eni mislijo, da lahko žrtvujejo kako čarovnico ali otroka... da se vsaj nekam zlo vsmeri, on to lahko prenese, ker ne bo obglavil koga upam. Nosi mi se bjela bojaaa....

 

lahko bi vsi častili svoje Božanstvo :) jaz imam boginjo čarovnic in svojo Mater Kalilali oz kundalinko bogo zadeto. Moje tretje oko pa je lahko po novem tudi Kunta Kinte.#14 angelit

angelit
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 24. junij 2015, 07:37

pa sem po lastni volji dala skozi neko krščansko skupino, katehumenat in birmo ter obhajilo, celo spovedala sem se do daske. verski učitelj me je napotil še malo v bolnico. in na zdravljenje od alkohola... alpa v zapor.... samo da ne hodim po tej sveti zemlji. samo me skenslat izpred svojega obličja, ker sem taka volkulja namesto ovčetina. boge posušene kumare.


včeraj sem mela obred s Kunta kinte, kalilolo, svečkami in mati Hecate... večerjala sem kumaro. moj lajf je bil popoln. samo da se odpulim. vsak mdan. ker ta svet mi niiiiiiiii več, ne zmorem ga več, konec je,. je hniu


kar se tiče mojega učitelja, mu ne znam pomagat. lahko bi ga s kumaro, ampak je škoda čudežne hrane.#15 Andreja Anda Jagodič

Andreja Anda Jagodič
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 316

Objavljeno: 24. junij 2015, 23:59

Vi sploh ne veste kaj je to nezmotljivost.
Ex cathedra v Rimskokatoliški cerkvi

V Rimskokatoliški cerkvi je izraz povezan s papeškim stolom ali kátedro, ki se imenuje Sedež apostola Petra (Cathedra Petri), in je simbol papeške avtoritete. Pri oznanjanju verskih resnic s položaja najvišje avtoritete v Cerkvi (tj. ex cathedra - s (Petrovega) sedeža), se papež lahko sklicuje tudi na papeško nezmotljivost. To je katoliška dogma, ki trdi, da je papež nezmotljiv, kadar ex-cathedra razglasi neko versko resnico kot dokončno.

Bistvo papeške nezmotljivosti je v brezprizivnosti - papež je najvišja avtoriteta v Rimskokatoliški cerkvi in zato so njegove odločitve o verskih dogmah dokončne. Papeška nezmotljivost ne pomeni, da se papež sploh nikoli ne more zmotiti; niti ne pomeni, da se papež ne more zmotiti, kadar govori na splošno o verskih vprašanjih. Dogma sama precej omejuje okoliščine, v katerih se papež lahko sklicuje na nezmotljivost: to je samo takrat, ko na slovesen način (ex cathedra) razglasi neko versko ali moralno (nravnostno) resnico kot obvezno za vso Cerkev.

Dogmo o papeški nezmotljivosti so razglasili na Prvem vatikanskem koncilu leta 1870 in pomeni samo nadaljevanje dogme o nezmotljivosti Cerkve kot institucije.

Katekizem katoliške Cerkve govori o nezmotljivosti v 185.členu:

Nezmotnost se udejanja, kadar rimski škof v moči svoje oblasti vrhovnega pastirja Cerkve ali zbor škofov v občestvu s papežem zlasti na vesoljnem cerkvenem zboru dokončno razglasi kak nauk o veri ali nraveh, in tudi kadar papež in škofje v svojem rednem učiteljstvu soglasno predlagajo kak nauk kot dokončen. Takšnih naukov se moramo oklepati s poslušnostjo vere.

Doslej je samo enkrat v zgodovini papež tudi res izrabil papeško nezmotljivost. To je bilo leta 1950, ko je papež Pij XII. razglasil dogmo o Marijinem vnebovzetju.

Pravoslavne in protestantske Cerkve papeške nezmotljivosti ne priznavajo, pa tudi v katolištvu nekateri teologi temu konceptu nasprotujejo.
»Vi ste moje priče,«+ govori Jehova, »moj služabnik, ki sem ga izbral,+ da bi me spoznali+ in verovali vame+ ter razumeli, da sem jaz vedno enak.+ Pred menoj ni bil ustvarjen noben Bog+ in tudi za menoj ne bo nobenega.+ Jaz, jaz sem Jehova,+ razen mene ni rešitelja.« (Iz 43,10-11)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0