Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Društvo proti mučenju živali


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
35 komentarjev na to temo

#1 kyllah

kyllah
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 564

Objavljeno: 19. april 2009, 16:21

Pozivam vse srčne ljubitelje živali, da uresničijo oz. pomagajo uresničiti to idejo:


Slovenski Animal rescue, kot imajo na Animal Planet-u.

Ekipa bi bila posneta in oddaje na TV-ju- kaj so odkrili in spremenili. Mislim, da bi se ljudje zavedli in pomagali po svojih močeh.


Kako bi to uresničili?


Jaz bi to počela kar zastonj- čez nekaj časa, in mnogi drugi- verjamem. Bi pustili službe in se furali okoli reševat živali.

Predvsem bi lahko država subvencirala to oddajo oz. reševalce, ki bi ugotavljali primere mučenja živali.

Kaj mislite?

#2 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 19. april 2009, 18:15

Slovenski Animal rescue - vsekakor dobra ideja. Tud sam sem že o tem razmišljal.

#3 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 19. april 2009, 18:21

Glede na to, da že "subvencionira" tiste, ki bi morali to funkcijo opravljat ne vem kako bi šlo skozi... :sori:
In tej, ki bi to morali opravljat, to počnejo izjemno slabo :vragec:

In to so veterinarski inšpektorji!

Drugače pa, vsi, ki bi hoteli kakorkoli pomagat, društva in zavetišča krvavo potrebujejo prostovoljce ali vsaj kako donacijo za zdravljenje živali in njeno vzdrževanje po pretečenih tridesetih dnevih! Ogromno lahko naredite že zdaj! In pa seveda prijavljajte vse kršitve, ki jih opazite in od inšpektorjev zahtevajte povratne informacije!

#4 kyllah

kyllah
  • Legenda Foruma
  • Št. objav: 1 564

Objavljeno: 20. april 2009, 04:00

http://www.animalrescuetv.com/

http://www.ifaw.org/...elief/index.php

http://www.rspca.org.uk

http://www.rspca.org...application/pdf

Naslovi, kamor se da pisat za kako spodbudo z njihove strani.

Za Slovenijo je navedeno samo Društvo za zaščito živali Ljubljana.


http://dzzz.si/index...-vprasanja.html


...

Npr- ene par novinarjev, ki bi naredili full GLEDANO ODDAJO s strani otrok in vseh... največja gledanost v slo... kaj se resnično dogaja... in ne tednik ipd, ampak...

akcija, v živo, v slogu ameriške Animal rescue. ne dokumentarec, .... bolj tisto, ... seznaniš veterinarske ambulante, dobijo dovoljenje, trening za ravnanje z živalmi, ... imajo ljubezen, naredijo psihične teste,... in gremo... en krat na teden enour ste zadnjič na slovenska moderna zanimiva in poučna ter pozitivna oddaja za "dobrobit človeštva"

Namesto "Kdaj ste zadnjič ... na potrebo?" opa

#5 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. april 2009, 10:42

Fajn pobuda, sem jasno za! x^x :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#6 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 20. april 2009, 12:30

Ideja zelo dobra :palec: bi bila kar za. Ne bi pustila pa službe - bi pa delala to.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#7 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 13:41

pred par leti... (zdej ne wem, če je še tko. upam, da ne..) so v enem gozdu(kraje in imena bom tih, da se ne bi slučajn kdo prepoznou in da ga ne bi proti njegowem vedenju izpostawljou vesoljnem luninem forumu)
naključni sprehajalci najdl enga kužka. bil je totalno shiran, onemogel in prestrašen. po obnašanju so pol strokownjaki(ena moja frendica-žiwal-fanatičarka) ugotovil, da tud trpinčen. no... teli sprehajalci so kužka pustil na bližnji kmetiji in obvestil eno pasjo inštitucijo v regiji. uni so samo jamral, da nč ne morjo, da nej se obrnrjo na ljubljano. in u lublan so pa znal pomagat. :palec: :vragec: swetowal so, da nej se obrnejo na trbovlje. (btw-ene 100 km od kraja najdbe). in kapo dol... u trbowljah so se pa res potrudil. klical so na use mogoče konce in iskal nekoga, k bi zadewo rešu. in ta moja frendica... je mogla... ni blo druge... in kuža uzela dam, ga spraula k seb in poiskala primerno familijo. seweda z vrtom, otročki... to vse vem zato, k sm biu prewoznik useh telih podwigou. pa še nekej... ta kuža, k se je k seb sprawu... sej nimam besed, kuko bogato in hwaležno je vračal to ljubezen uni familji. še men se fajn zdi x^x

uglawnwm... če se hoče takim žalostnim zgodbam o zavržrnih žiwalih čim bolj izognit... sori folk... jajca rezat x:Ix
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#8 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. april 2009, 13:54

js mam tud frendo k za vse zivali tle okol skrbi, jih k seb jemlje, zapuscene, klicar gasilce ce macka spleza da ne more dol, jezke k sebi spravlja, vse na lastne stroske pedena, poziva institucije itd.
ma pa tud 2 psa, od tega je en ze ves lajf invalid, k ju je z bratcem nasla se dojencka v smeteh in ma nogice hrome.
pa je aktivirala (ze tedaj, morda kakih 6-8 let nazaj al kej tacga) celga boga, bla v casopisih, da bi kdo kolica/vozicek ubodel/izdelal itd., da bi ga na sprehode vozila, pa so ji res eni ga naredil.
pa ko zdaj tist vozek vidis, tako zalostno zgelda, medtem ko sva vidli v zivalski trgovinici hude vozicke (cesa vsega ni zdaj!), samo stanejo 100€.
sm hotla ze tle cash zanjo zbirat, akcijo narest...
sam nimam energije se za to.
sm pa 100% za take akcije.

Skoz obljubljam speshl zivalski forum na lnf, sam najdt in prestavt vse te teme!
1/2 jih je itak pri oglasih, sicer pa se kakih 10 posto (vsaj) valja po vseh moznih cvekarijah, ribicah in mislih itd.
Tko da bo mal ibung.
tezko je pa z iskalnikom iskat, k ne ves kako vse so naslovljene (kuž, kuz, muc, mač, ptic, ptič, kac, kač, help, pomagajte, prosim, tezave, težave.... itd. xDDx).
skratka, bomo tko naredil, da bo speshl na broju pa tako vse skp bolj pregledno.
pa morda pridemo se do tega kdaj, da she kake bl ornk akcije padejo. xDDx :palec:

uglawnwm... če se hoče takim žalostnim zgodbam o zavržrnih žiwalih čim bolj izognit... sori folk... jajca rezat x:Ix

se stirnjam, samo ni sam to problem.
folk tud sterilizirane, udomacene zivali pusca okol, ko se jih navelicajo.
je na miselnosti treba delat.

vseen pa opazam, da se je folka mal prijel in ce ze niso vsi zeljni in voljni tako al pa drugac pomagat, vsaj ni tok nerazumevanja, krutosti al clo sovrastva - vsaj kokr opazam. npr. ko vidim ze ulicne zivali tud in to, je manj ranjenih, cagavih in takih kot vcas. kar me veseli. :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#9 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 14:13

se stirnjam, samo ni sam to problem.
folk tud sterilizirane, udomacene zivali pusca okol, ko se jih navelicajo.
je na miselnosti treba delat.

itaq da ni sam to problem. ozaweščanje je sigurn ta praw recept. a veš, da je največ zavržrnih živali septembra? otroci jih dobijo za spričewala, čez počitnice še gre nekak, pol pa, k je spet šola, pa ni več cajta... in k starši nimajo boljše ideje, te žwalce peljejo u gozd, pa ... pozabjo na use skp.


vseen pa opazam, da se je folka mal prijel in ce ze niso vsi zeljni in voljni tako al pa drugac pomagat, vsaj ni tok nerazumevanja, krutosti al clo sovrastva - vsaj kokr opazam. npr. ko vidim ze ulicne zivali tud in to, je manj ranjenih, cagavih in takih kot vcas. kar me veseli. :palec:
kle se pa da pomagat z sterilizacijo. itaq da bi mogla bit zastonj pa to... če se ne bi rodil tolk viška, tud potepuhou ne bi blo tolk. al pa še hujš... da se po 10 malih muckov utopi v sodu vode. seweda pred očmi otrok.


sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#10 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 20. april 2009, 14:21

ja, vem - al pa pred poletjem (folk jih nima kam dat k grejo na dopust). x:((x

ja, pred ocmi otrok oz. je to nekaj naravnega in normalnega x!x - medtem ko sterilizacija je pa kao0 ful grozotna. x:o)x
no ponavadi pa itak ni to, sej se jim katerim tud skoda casha zdi oz. ga tud nimajo, klinc, dobrih 100€ je marsikomu tezko dat - al kolk je zdej, pa ze brez da se ti zival smili. No jaz sem glih zato k se mi je smilila, jo dala sterilizirat - tolk teh mladicev skoz, ze zanjo naporno - in za vse. Ceprav smo vedno vse carevsko oddal. x^x (sm si se zmisljevala x:px :8):)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#11 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 20. april 2009, 18:25

Že zdaj se zbirajo prostovoljni pripevki, že sedaj društva potrebujejo prostovoljce in ljudi, ki bi delali na terenu, že zdaj se financira tako privat kot od države... Problem ni ena kamerca, ki skače za nekom, ampak brezbrižnost ljudi. Društev proti mučenju in dobrobit živali je že kar nekaj in vsa se trudijo kolikor morejo 24 ur na dan.

Pri nas ni osamljenih primerov. Je vse kar je po TV in še več. Institucija je že, ki če bi res opravljala svoje delo, bi bilo življenje vsem lažje. Zakon je tudi za silo napisan in če bi se izvajal bi bili skoraj v živalskih nebesih v primerjavi s tem, kar se dogaja sedaj.

Rešitev: prijavljat in zavihat rokave. Sterilizirat. oz kastrirat živali, katere lastniki ne mislijo imeti pod kontrolo, čeprav je z zakonom to določeno. Ne se obračat stran.

In seveda ne mislit, da pa je v ZDA vse rožnato, ker razen tega kar se vidi na TV je velik vprašaj, če so oni na boljšem. Sploh ko se kake statistike pogleda.

V glavenm, premalo je ljudi, ki bi kaj dejansko naredili. Posvojiteljev prav tako. Ker žival rešit-odvzet iz nemogočih razmer ni dovolj. Potrebno ji je najtu tudi dober dom, kjer se zavedajo odgovornosti.

Ne se slepit, da so pa ti "kužki", ki so rešeni pa kar tako hvaležni. Kdor to dejansko misli, naj nikoli ne vzame psa, če točno ne pozna njegovega karakterja. Ker za nekatere bi se res lahko reklo, da so hvaležni, za veliko večino pa ne! Veliko je tudi takih, ki so polni fobij iz "prejšnjega" življenja, lahko so tudi agresivni, ali se ne razumejo z drugmi živalmi, tujci...
Če nimajo doslednosti in stabilnega človeka, so prav tako lahko hudo naporni. Ljubezen ni vse!

#12 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 19:14

pejte gledat SLO2. zdele koj :vragec:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#13 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 20. april 2009, 19:38

Nimajo na netu!!! :sori:

Kaj pa je?

#14 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 19:49

Nimajo na netu!!! :sori:

Kaj pa je?


mah...
sej bolš da ne widiš :o|o:
farme pujsou, piščancou, krav...
ni dab goworu... uglawnem... ena žalost use skp. ne tega jest...
pesticidi pa na wem kwa še use... tut ena štala. francozi zastrupil ceu kup enih "swojih" otokov za desetletja naprej... s prebivalci vred :o|o:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#15 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 20. april 2009, 19:51

Mi tudi to obvladamo... :xx!:
Važno, da je profit... :xx!: :xx!:

#16 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 19:57

Mi tudi to obvladamo... :xx!:
Važno, da je profit... :xx!: :xx!:


pa sej ga sploh ni...
kr so prej več pridelal, so pa zemljo ubil in ne bo rodila še dolgo dolgo... pa še bolan folk smo ratal zarad tega profita :o|o:
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#17 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 20. april 2009, 20:40

Popravljam in dodajam še TAKOJ!
:sori:

#18 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 20. april 2009, 21:01

Popravljam in dodajam še TAKOJ!
:sori:


najbolš da kr stranko nardimo.
kwa je sploh zdej z zelenimi? so čist obupal al kwa?
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#19 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 21. april 2009, 00:09

Dobra ideja kyllah :palec:
Mislim, da bi v slo. zadevo kamot speljali. Sredstev bi se naslo dovol, glede na to, da je veliko zivaloljubcev. predvidevam. Medijska podpora bi bila verjetn skor nujna.

#20 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 21. april 2009, 16:15

No super.

KDO SE JAVI ZA ORGANIZACIJO?


Meni se pa zdi ta zadeva totalno brez veze pa ne ideja sama, da se razumemo. Samo da se neki govori. Dajte to pol res naredit! V vsakem primeru pa bi ogromno in dosti več kot to lahko že sedaj delali. A pride kdo v zavetišče sprehodit psa, ga skrtačit, skopat, da kakšen prispevek, če že nima pogojev za posvojitev? Opozarjate in prijavljate mučenja? Skrbite, da se živali ne množijo in širijo bolezni? In še mnoooooogo več... REDNO! Ne enkrat na 5 let. Živali tudi v mes živijo.

Glede na to, da bi to moralo biti tako lahko, ko pa je tako veliko živaloljubcev v sloveniji. Vam povem da je tako samo v besedi. V dejanjih bore malo v primerjavi s tem, kar bi lahko bilo.

Misel je samo začetek. DEJANJA ŠTEJEJO. S tem, ko se nam kaka živalca "smili", ji ne bo nič boljše, če bomo samo mislili nanjo. Hvala za tako "pomoč" xrolleyesx

#21 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 21. april 2009, 16:36

No super.

KDO SE JAVI ZA ORGANIZACIJO?


Meni se pa zdi ta zadeva totalno brez veze pa ne ideja sama, da se razumemo. Samo da se neki govori. Dajte to pol res naredit! V vsakem primeru pa bi ogromno in dosti več kot to lahko že sedaj delali. A pride kdo v zavetišče sprehodit psa, ga skrtačit, skopat, da kakšen prispevek, če že nima pogojev za posvojitev? Opozarjate in prijavljate mučenja? Skrbite, da se živali ne množijo in širijo bolezni? In še mnoooooogo več... REDNO! Ne enkrat na 5 let. Živali tudi v mes živijo.

Glede na to, da bi to moralo biti tako lahko, ko pa je tako veliko živaloljubcev v sloveniji. Vam povem da je tako samo v besedi. V dejanjih bore malo v primerjavi s tem, kar bi lahko bilo.

Misel je samo začetek. DEJANJA ŠTEJEJO. S tem, ko se nam kaka živalca "smili", ji ne bo nič boljše, če bomo samo mislili nanjo. Hvala za tako "pomoč" xrolleyesx


se strinjam do pike.
ker goworim lahko samo zase, bom samo zase tut goworu.
nimam neke potrebe al pa želje zdej klele gowort kwa sem že naredu, kwa počnem redno al pa kwa še bom. domišlam si, da mam jajca u špegu pogledat in si powedat, kwa vidim. in vidim, da mam velik rezerve... x:Ix in tut mam ideje, kuko bom te rezerve še aktiwirou. tut slučajn pa nism tolk naumn, da bom o tem nekej na glas oblublou pa se lepga delou. trudim se žiwet in delat po westi. in to je učas bolj, učas manj uspešno. ker... klele mogoče neb smel pozabit, da varstwo živali ni edini problem in izziv... veš... sej nekdo, k je prou aktiven pa sprehaja kužke, istočasno pa na deset drugih odnosih med ljudmi in v družbi dela štalo... kwa pa wem no...
če pa ustanavljaš organizacijo... pa me seweda zanima kuko in kaj nej bi zgledala in pol bom pa že pr seb vidu, če loh kej doprinesem zravn.
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#22 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 21. april 2009, 17:02

Se strinjam... po svoji vesti...
Organizacij je veliko, ni pa potrebno bit del njih, da se lahko z njimi sodeluje recimo. (DPMŽjev prav tako ali ostalih)

Vsak človek ma neke svoje vrline ali kako bi lahko temu rekli. Vsakemu nekaj bolj leži in tam se mora angažirat. Zato ker je to del njega. Da pa se pelje psa na sprehod samo zato, da se bo lahko kdo pol po prsih tolkel - ne hvala ;)
Ali pa da bo poskušal utišat svojo slabo vest na najlažji možni način, ki se ga spomni... a a

Je pa to iz vidika psa v vsakem primeru plus in čeprav v nekem pogledu to ni to, je za posamezno živo bitje veliko.

Akcija ljudje akcija. Govoričijo dovolj politiki za vse nas skupaj x:Dx

Če pada dobra ideja in ostane v zraku ni vredna nič! Po drugi strani pa visokoleteče ideje največkrat ostanejo samo to in namesto, da se spustimo na realna tla in poskusimo naredit nekaj iz tega kar imamo, ostajamo skupaj z lepimi idejami v oblakih.

PS: Sosedova trava ni vedno boljša, čeprav izgleda tako lepo zelena. In ne izgubljat čas z opazovanjem tuje trave, ko pa imamo z našo še toliko dela.

#23 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 21. april 2009, 17:43

Se strinjam... po svoji vesti...
Organizacij je veliko, ni pa potrebno bit del njih, da se lahko z njimi sodeluje recimo. (DPMŽjev prav tako ali ostalih)

Vsak človek ma neke svoje vrline ali kako bi lahko temu rekli. Vsakemu nekaj bolj leži in tam se mora angažirat. Zato ker je to del njega. Da pa se pelje psa na sprehod samo zato, da se bo lahko kdo pol po prsih tolkel - ne hvala ;)
Ali pa da bo poskušal utišat svojo slabo vest na najlažji možni način, ki se ga spomni... a a

Je pa to iz vidika psa v vsakem primeru plus in čeprav v nekem pogledu to ni to, je za posamezno živo bitje veliko.

Akcija ljudje akcija. Govoričijo dovolj politiki za vse nas skupaj x:Dx

Če pada dobra ideja in ostane v zraku ni vredna nič! Po drugi strani pa visokoleteče ideje največkrat ostanejo samo to in namesto, da se spustimo na realna tla in poskusimo naredit nekaj iz tega kar imamo, ostajamo skupaj z lepimi idejami v oblakih.

PS: Sosedova trava ni vedno boljša, čeprav izgleda tako lepo zelena. In ne izgubljat čas z opazovanjem tuje trave, ko pa imamo z našo še toliko dela.


pol pa bom zdej mal žleht... zakwa pa zdej ircaš, k pa bi loh kej koristnga počela x:px
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#24 Andreja:)

Andreja:)
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 753

Objavljeno: 21. april 2009, 17:48

Se psihično pripravljam, da nadaljujem z diplomsko. Veš kaka muka je to! :8): :o|o: :eek: x:o)x
(PA še nekaj moram narisat)
Bo v drugi polovici tedna bolj veselo :)

#25 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 21. april 2009, 18:01

Se psihično pripravljam, da nadaljujem z diplomsko. Veš kaka muka je to! :8): :o|o: :eek: x:o)x
(PA še nekaj moram narisat)
Bo v drugi polovici tedna bolj veselo :)


aaaa... pa to ne bi šlo mal hitrej x:px x:Dx
itaq mal neumnosti klatim x:o)x čeprou... a ne bi šlo? x:Dx
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0