Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

gdo nas obvaruje ob hoji po žerjavici


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * * - 1 x ocenjeno
154 komentarjev na to temo

Anketa: Kdo upravlja ognju ? (7 Skupaj glasov:)

Izberi...

  1. KREATOR VSEGA (5 glasov [71.43%])

    Odstotek glasov: 71.43%

  2. NADZORNIK ŠOLE NA ZEMLJI (2 glasov [28.57%])

    Odstotek glasov: 28.57%

Glasuj Gosti žal ne morete sodelovati v anketi

#1 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 6. maj 2009, 12:03

x;)x iskal sem po forumu, če bi bilo to že kje temeljito obdelano, pa nisem našel-razen posameznih debat...

z hojo po žerjavici imam kar nekaj izkušenj, pa tudi vodil sem jih...
Kaj mislite Kdo nas obvaruje opeklin pri sprehodu preko cca.750 stopinj...in kaj nam je tega sploh treba poizkušat ? učijo nas, da za večni ogenj skrbi peklenšček, ki pa tudi moli Boga...pod katero jurisdikcijo pa spada žerjavica, spodaj pripenjam poročilo o hoji po žerjavici, ki ga je napisala vodja društva za duhovno prenovo S33..

14.04.2006





V začetku aprila, smo na društveni naslov prejeli vabilo, da se lahko udeležimo izvajanja hoje po žerjavici. Odločili smo se, da bi bilo dogodek zelo zanimivo opazovati s pomočjo Slovenske Globalne BioKibernetske Diagnostike (SGBKD), da vidimo, kaj se takrat z BIOsistemom dejansko dogaja.



Organizator hoje po žerjavici je bil tako prijazen in nam dovolil, da si pridemo hojo po žerjavici pogledati, s tem da kasneje napišemo poročilo, kaj se je s pomočjo SGBKD videlo.



S še eno članico društva sva bili dogovorjeni, da iz kraja dogodka pokličeva g. Gorenca, da sproži postopek za aktivacijo ALFA življenskega žarka, iz katerega bova s pomočjo SGBKD gledali, kaj se pri hoji po žerjavici dogaja z BIOsistemi.



Na prizorišče sem prišla malo po 19:00 uri. Ko sem se seznanila z organizatorjem in z njim spregovorila nekaj besed, sem odšla na lokacijo, kjer naj bi se kasneje hodilo po žerjavici.



Ko sem s pomočjo SGBKD gledala okoli majhnega kupčka tlečih vejic, si kar nisem mogla izbrati lokacije, kam naj se postavim. Kamorkoli sem pogledala, je bilo vse črno. Na koncu sem se odločila, da se nekako postavim tja, kjer se mi je zdelo, da bova vse videli in da bova najmanj opazni oz. najmanj moteči za ostale obiskovalce.



Ko sva se z g. Gorencem slišala po telefonu, je najprej izmeril velikost žarka. Bil je več kot 400 m velik BETA smrtni žarek. Nato sva začela z aktivacijo ALFA življenjskega žarka.



19.24 prva faza aktiviranja ALFA življenjskega žarka:



Najprej sem si s prstom na tleh označila sredino bodočega ALFA življenjskega žarka in v tisto mesto zabila količek. Takoj, ko je g. Gorenc sprožil postopek aktiviranja ALFA življenjskega žarka, se je označena lokacija pričela svetliti. V okolici žarka se je začela razbijati črnina, sama sem imela kar veliko motenj, težko sem se umirila. Misli so mi malo begale.

Proti koncu prve faze je prišla še druga članica društva.



19:38 druga faza aktiviranja ALFA življenjskega žarka:



Okolica ALFA življenjskega žarka je postala veliko svetlejša. Sama sem bila že bolj umirjena, celoten postopek je tekel bolj tekoče in lažje. Po kakšnih 2 minutah so se odmaknili vsi ljudje, ki so malo prej prišli na lokacijo ognja. Črnina iz okolice se je malo odmaknila, okoli naju pa so bili vidni zlati oblački.



Ko je bila druga faza zaključena, sem se očistila po osnovni metodi G-ALFA 1,2,3,4 in na AP 33 ter vse nazaj. Nato sem prosila drugo članico društva, naj me s pomočjo SGBKD pogleda. Bila sem svetla, le nad glavo sem imela rahel temen kolobar. Ko sem jo prosila, naj pogleda izvor, je videla, da je od organizatorja hoje po žerjavici, ki se nama je ravno tedaj približeval. Ko sem se očistila, sem poklicala g. Gorenca, da je preveril stanje ALFA žarka. Nivo ALFA življenjskega žarka je bil E0.

Vsi kandidati in organizator hoje po žerjavici so bili zbrani v koči, ki je bila od lokacije ognja in naju oddaljena cca 100 m.

20:10 kurjenje ognja



Malo po 20 uri, so pričeli na lokacijo, kjer se bo hodilo po žerjavici, počasi prihajati vsi prisotni. Vsak je prinesel nekaj vejic in jih odvrgel na že goreči ogenj. Kasneje so ogenj povečali, nametali nanj še več lesa in čakali.



Med tem časom jih je organizator usmerjal: "...naj podarijo ognju in lesu energijo, da lahko podarijo ljubezen ali bolezen. Naj vsak razmisli, zakaj je danes tukaj in kaj si želi od tega dneva..." Nadalje jih je voditelj usmerjal "... da lahko svoje misli tudi napišejo na list, da ima napisana beseda večjo moč, kot misel ali izrečena beseda..."

Ko jim je organizator to govoril, je prišel nad njega velik črn oblak, ko so se začeli ljudje med seboj pogovarjati, so tudi nad njih prihajali manjši črni oblaki. Bolj so govorili, bolj je prihajala črnina nad zbrane ljudi. Čez nekaj časa niso bili več le oblaki , bila je sama črnina.



20:20

Okoli naju, ki sva ves čas stali v ALFA življenjskem žarku, je bila močna zaščita kot zlat oklep okoli katerega so lebdeli vijolični oblački.


Opazili sva, da organizator kar dostikrat pogleduje proti nama in dobili sva občutek, da sva mu malo moteči in da naju malo nadzira kaj počneva, saj sva si obe vneto zapisovali kaj se v času priprav dogaja s prisotnimi.


Kasneje je organizator govoril, da je barva ognja pomembna, zato je ostale opozoril, naj bodo pozorni na barvo ognja .

Ko je organizator vse to govoril ga je zaobjel velik črn oblak, črnina pa je šla tudi na druge prisotne. Ljudje so v glavnem že prišli vsi črni, ko pa so prišli v stik z organizatorjem, se je črnina v njihovih telesih le še bolj zgostila in poglobila v telo. Do naju črnina ni prišla, ker jo je odbil zlati ovoj, ki je bil ves čas okoli naju.


Po tem so se počasi odpravili nazaj v kočo, okoli ognja je ostalo le nakaj ljudi.


Opazili sva fanta, ki si je dvigoval obleko v višini križa in se s hrbtom obračal proti ognju. Ko sva ga pogledali s pomočjo SGBKD sva videli, da je imel velik črn parazit zajeden v predelu križa in videla se je črnina po hrbtenici navzgor.



Ob njem je bil fant, ki si je z dlanmi pokrival obraz in ga nastavljal ognju, imel je čisto črno glavo, tudi telo je bilo črno, a glava je bila izrazito črna.



Okoli 20:30, sva se z gospodom Gorencem ponovno slišala, da preveri stanje žarka in aktivira tretjo fazo ALFA življenjskega žarka.



Kmalu za tem, ko je g. Gorenc sprožil postopek tretje faze aktiviranja ALFA življenjskega žarka, so iz okolice ognja kar naenkrat vsi ljudje odšli v kočo in postala je tudi tema.


Kasneje sem pogledala proti koči, tam je bilo čisto črno, zelo gosto in te črnine je bilo ogromno. Nato sem opazila, da gre iz sredine koče močan črn lok do ognja, v okolici ognja pa sem videla cele črne silhuete ljudi. Bilo je tako, kot da so vsi, ki so bili v koči dejansko prisotni okoli ognja. Tudi druga članica je pogledala in videla, da je v koči črno, okoli koče pa srebrno zlati kolobarji, ki so bili povezani z najinim Alfa žarkom, na katerem sva stali. Tako je S-ALFA naredila zaščito med nama in med mislimi ljudi, ki so bili v koči.



Okoli 21:30, so počasi zopet vsi ljudje, ki so bili namenjeni hoditi po žerjavici, prišli k ognju, prinesli so svoje listke in še nekaj dračja, ki so ga nabrali okoli ter vse to nametali na ogenj. Organizator je prisotnim nekaj govoril, njegov glas je bil čisto drugačen, kot da bi govoril drug človek. Organizator je s svojim govorom razširjal svojo črnino na ostale prisotne. Ljudje so imeli sklonjene glave in strmeli so v ogenj. Ko je bilo vse pripravljeno, so žerjavico razgrebli za dolžino 4-5 korakov. Prvi je žerjavico prehodil organizator. Na samo hojo se je nekaj minut pripravljal, v tem času pa je z vidika SGBKD postal zelo črn, dobesedno je nanj padel cel črn oblak iz tega oblaka pa so se razvejali posamezni črni snopi do vseh prisotnih ljudi. Deloval je kot hobotnica, ki se je s svojimi lovkami prisesal na vsakega posameznika.

Predno je prehodil žerjavico je rahlo zapihal hladen veter, ki se je takoj umiril. Ko je prehodil žerjavico, se je ustavil na drugi strani žerjavice in čakal na naslednjega, ki se je odločil, da žerjavico prehodi. Ko se je oseba postavila pred žerjavico, je šel črn snop iz glave organizatorja v glavo človeka v višini čela. Oseba, ki naj bi prehodila žerjavico je bila v naslednjem trenutku obdana v črn oblak. Ko je bil oblak dovolj močan, je oseba žerjavico tudi prehodila. Črna povezava se je prekinila, ko je bila oseba na drugi strani, še naprej pa je bila oseba v črnem ovoju.

Enako se je ponovilo pri vseh 5 ljudeh, ki sva jih še opazovali, saj sva potem zapustili prizorišče. Predno sva odšli, sva se še očistili po metodi G-ALFA 1,2,3,4.

Moram omeniti, da je g. Gorenc med tem časom sprožil še četrto fazo aktiviranja ALFA življenjskega žarka.

Zahvaljujeva se gospodu Gorencu, ker je sprožil postopek za aktiviranje ALFA življenskega žarka in nama tako omogočil, da sva s pomočjo SGBKD videli, kaj se dogaja z BIOsistemom človeka, ki se odloči za hojo po žerjavici.




dobrodošli komentarji, izkušnje....lahko pa se tudi dobimo na žerjavici hahahajez jo lahko pripravim, hodil pa ne bom... xDDx

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#2 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 6. maj 2009, 12:20

tako pa je zapisal Tadej P.

Najprej klasične razlage, potem moja ezoterična razlaga, nazadnje pa razmišljanje, povezano z razlagami sveta:


HOJA PO ŽERJAVICI

Razlage fenomena hoje po žerjavici v preteklosti

• Harry Price, angleški parapsihološki raziskovalec, je jeseni leta 1935 v Angliji pod nadzorom Sveta za parapsihološke raziskave londonskega vseučilišča organiziral demonstracijo hoje po žerjavici, ki jo je izvajal Indijec Kuda Bux. Preproga žerjavice debeline 8 cm je bila dolga 4 m, temperatura na površinskem pepelu pa je znašala 430 °C. Kuda Bux jo je varno prehodil v 4,5 sekundah, ko pa sta to skušala ponoviti dva gledalca, sta se hudo opekla. Uradni zaključki: vlažna stopala so prej v škodo kot v pomoč, saj se nanje lahko prilepijo koščki žerjavice, ni nujno, da ima človek na stopalih grobo kožo, post ni potreben. Ker sta se dva gledalca opekla, so domnevali, da gre za »gimnastično veščino«, pri kateri je podplat lahko v stiku z žerjavico le kratek čas.

• Jearl Walker, profesor fizike na Državnem vseučilišču v Clevelandu (Ohio), je menil, da hojo po žerjavici omogoča Liedenfrostov efekt. Liedenfrost je bil nemški zdravnik, ki je opazil, da kaplja vode, spuščena na ploščo segreto med 210 in 550 °C, ne izpari takoj, ampak lahko po plošči »skače« minuto ali več. Okoli kaplje se namreč formira tanek sloj pare, zaradi katere se v bistvu plošče ne dotika neposredno. Menil je, da je odkril skrivnost hoje po žerjavici in da do tega učinka prihaja tudi med podplatom in žerjavico. Svojo teorijo je tudi preizkusil; naredil je 1,5 m dolgo plast žerjavice in jo uspešno prehodil. Ko se je na eni kasnejših demonstraciji opekel, je s tem početjem prenehal.

Nepravilnost navedenih teorij potrjuje ritual, ki ga vsako leto v čast »Kon­stantinovim nogam« izvajajo v vasi Langadhas na severu Grčije. Po legendi naj bi Konstantin iz goreče cerkve rešil dragocene relikvije in pri tem ostal neopečen. Tamkajšnji vaščani namreč po posebnem postopku, ki bi ga lahko imenovali »kaotična meditacija«, dosežejo stanje transa in gredo na žerjavico, na kateri ostanejo skoraj 20 minut.

Ezoterična razlaga

Pravilno razmerje osnovnih štirih elementov v telesu človeku prinaša zdrav­je. Za varen prehod žerjavice, ko smo preko podplatov deležni silne energije ognja (atributi: toplota, svetloba, širjenje, misel, samozavest), moramo torej kot protiutež v telesu ustvariti ustrezno prisotnost elementa vode (atributi: hlad, krčenje, tema, čustva) in odsotnost notranjega ognja, v smislu samozaves­ti. Poglejmo torej, kaj se je zgodilo v primerih Kude Buxa in Jearla Walkerja:

• Kuda Bux je vedel, kaj mora storiti za varen prehod žerjavice. Pred prehodom je zamaknjeno strmel v žerjavico, iz glave odgnal vse misli ter v telesu ustvaril čustvo ljubezni, kar mu je omogočilo varen prehod. Gledalca, ki sta se odločila za prehod za njim, sta bila brez dvoma zelo pogumna in samozavestna (atributi notranjega ognja), zato je logično, da sta se opekla.

• Teorija je eno, praktični poskus pa povsem nekaj drugega. Walker verjetno ni bil povsem prepričan, da mu bo Liedenfrostov efekt omogočil varen prehod žerjavice, zato ga je bilo prehoda zelo strah (čustvo – element voda). Ko je bil po nekaj uspešnih prehodih popolnoma prepričan, da njegova teorija drži, je postal samozavestnejši (notranji ogenj), kar je privedlo do opeklin.

Pri pojasnilu hoje po žerjavici na osnovi medsebojnega vpliva osnovnih štirih elementov pa vseeno ostaja vtis, da tu nekaj manjka, da smo na nekaj pozabili. Da, zanemarili smo akašo, katere atributa sta med drugim vera in kozmična zavest. Z vključitvijo akaše lahko gornjo teorijo dopolnimo, hkrati pa povsem pojasnimo način, ki ga za ples po žerjavici uporabljajo vaščani Lan­gad­hasa.

V petdesetih letih prejšnjega stoletja je Einstein s svojo relativnostno teorijo dokazal, da vesolje v biti ni snovno, temveč ga sestavlja prepleten vzorec energije, katere del smo tudi mi sami. Stvari so videti trdne na ravni, ki jo zaznavajo naši čuti, na finejših ravneh pa se izkažejo za čisto energijo. Predvsem pa je zanimivo dejstvo, da energijo, katere osnovne delce opazujemo, že s sa­mim dejanjem opazovanja spremenimo. To pomeni, da ne obstaja objektivna, od nas ločena realnost, saj vsako stvar in vsakogar že z opazovanjem spreminjamo.

Ko torej pred prehodom žerjavice zamaknjeno gledamo v žarečo preprogo, ki je pred nami, je bistveno to, da vsaj za trenutek pozabimo na paradigmo ločenih entitet – tu sem jaz, tam je ogenj. Tu nam je v pomoč energija akaše, ki nam da občutek enosti tako z ognjem kot s celotnim vesoljem, prav tako pa pride do prevlade energije akaše v stanjih transa, ki je stanje brez misli (ni torej notranjega ognja), kakršnega pred prehodom žerjavice v sebi izzovejo vaščani Langadhasa.

Zadnja razlaga izhaja iz dejstva, da smo katalizatorji dogodkov v naših življenjih in da na svoji koži doživljamo, kar kreiramo.

Najprej si oglejmo, kako bolj ali manj moderni fiziki razlagajo svet/realnost (tri glavne teorije):

Kopenhagenska interpretacija (avtorja Niels Bohr in Werner Heisenberg – 1927 - Kopenhagen):

Vesolje obstaja kot neskončno število možnosti, ki se „prekrivajo". So v nekakšni kvantni juhi, brez točne lokacije in stanja obstoja, dokler se ne zgodi nek vzrok (vložena energija - zavest), zaradi katerega se posamezna možnost manifestira.

Načeloma lahko torej z usmerjeno pozornostjo kreiraš situacijo, v kateri ogenj ne peče.

Teorija večih svetov (avtor Hugh Everett – 1957 – Princeton)

Sugerira, da v vsakem trenutku obstaja cela vrsta različnih možnosti in da se odvijajo simultano. Odvijajo se v paralelnih svetovih. Z usmerjeno pozornostjo lahko preskočimo iz enega sveta v drugi (recimo iz sveta, v katerem ogenj peče, v nekega drugega, v katerem ne).

Penrosova interpretacija

Tudi Penrose pravi, da vse možnosti verjetno obstajajo na kvantni ravni. Vsaka možnost ima lastno gravitacijsko polje, vzdrževanje tega polja pa zahteva energijo. Ker ni dovolj energije za vzdrževanje polj vseh možnosti (ni usmerjene zavesti, ki bi jih vzdrževala), kolabrirajo v eno stanje – najstabilnejše (ogenj peče). A spet lahko z usmerjeno pozornostjo dosežemo neko drugo stanje – ogenj ne peče.

Vidiš torej, da so si teorije opodobne in da je vedno ključna zavest. Možnost varne hoje je moč pojasniti z vsemi tremi teorijami, jaz pa sem pristaš tretje,

lalala




hvala x;)x

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#3 Mitra

Mitra
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 035

Objavljeno: 6. maj 2009, 13:28

Sama sem šla že nekajkrat po žerjavici.
Na koncu sem jo lahko vzela v roke in jo premetava kot kamenčke.

Voditelj (učitel) nas je spravil z meditacijo v spanje budne zavesti.
Nekajkrat je povedal, da če te žerjavica potegne iz trebuha na ven, potem stopi nanjo, če se ti naredi kepa v želodcu, raje se obrni in poizkusi kasneje.
Se pravi, svojo glavo pripravi na nekaj, kar je ajsi, ampak če se zavestno odločiš, potem lahko delaš "kozlarije", kot je hoja po 980 stopin.

Reakcije na podplatih so samo na obolelih mestih.
Ni pa bolezen izginaila, kot naj bi po navodilih učitelja.


Na alfa in nevem kakšne žarke se ne spoznam,
tako da je moje mišlenje o tem, kdo naj bi nas varoval pred vročino - mi sami.
Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

#4 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 6. maj 2009, 14:22

tako da je moje mišlenje o tem, kdo naj bi nas varoval pred vročino - mi sami.

Bravo. :palec:

#5 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 6. maj 2009, 16:55

Ne počnite tega v lastni režiji, v kolker niste 100% izurjeni -) :

Firewalking


Furthest Distance Firewalking


#6 alef

alef
  • Lunatik
  • Št. objav: 17 394

Objavljeno: 6. maj 2009, 17:08

Gdo nas obvaruje ob hoji po žerjavici?
Po moje sam Kospod Bok.

kospod bok x:Dx x:px


x:Dx x:px
Očitno tisti alfa žarek ali kaj že ne deluje na razumevanje slovnice... :vio: :inocent:

Čeprav nam je veliko vzeto, veliko še ostaja. In čeprav nimamo več tiste moči ki je nekoč premikala nebo in zemljo, smo kakršni smo, istih junaških src od časa in usode oslabljenih,
vendar z neomajno voljo boriti se, iskati, najti in ne popustiti.


Lord Alfred Tennyson - Ulysses


#7 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 6. maj 2009, 17:25

Eh, sama hoja sploh ni problematična in ni niti potrebno bit v nekih hudih stanjih, le sproščen in brez blokad, kako zelo bi te naj opeklo.

Bi pa rad videl tistega, ki bi si upal na žerjavici stat pri miru,..ni treba dolgo. Recimo minuto. x:Dx

#8 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. maj 2009, 22:47

kul!

...
Furthest Distance Firewalking


S tem se zanekrat strinjam - da ni locenosti.
Po mojih izkusnjah to stanje akase ni nic posebnega kar ne bi dozivljal(i) recimo vsakodnevno.
Prvih nekajkrat ko sem sel cez zerjavico sem delal celo dramo iz tega, zaradi nekega hudehga spostovanja, a pravzarpav strahu. Tudi po hoji je bil obcutek odbitosti in strahu se vedno prisoten. Pravzaprav se dolgo casa.
Nazadnje, torej v zadnji hoji, pa sem ugotovil da hojo lahko primerjam z vsakodnevnim zivljenjem in preprostimi odlocitvami. Zato ne rabis biti odbit, ne prestrasen, ne ne vem kaj vse... temvec zgolj spostovati, biti in se odlociti oz. iti.

..
Ko torej pred prehodom žerjavice zamaknjeno gledamo v žarečo preprogo, ki je pred nami, je bistveno to, da vsaj za trenutek pozabimo na paradigmo ločenih entitet – tu sem jaz, tam je ogenj. Tu nam je v pomoč energija akaše, ki nam da občutek enosti tako z ognjem kot s celotnim vesoljem, prav tako pa pride do prevlade energije akaše v stanjih transa, ki je stanje brez misli (ni torej notranjega ognja), kakršnega pred prehodom žerjavice v sebi izzovejo vaščani Langadhasa.



#9 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 6. maj 2009, 23:06

Tudi. Mislim da je odvisno tudi od odprtosti nasploh.

Smo videli tudi to.
Sam pa se nisem probal.

Eh, sama hoja sploh ni problematična in ni niti potrebno bit v nekih hudih stanjih, le sproščen in brez blokad, kako zelo bi te naj opeklo.

Bi pa rad videl tistega, ki bi si upal na žerjavici stat pri miru,..ni treba dolgo. Recimo minuto. x:Dx



#10 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 6. maj 2009, 23:34

http://www.ednevnik....Kosi&e_id=48482
še eno mnenje ...

Tale spis je bedarija. Pri hoji po žerjavci (vsaj kakor vodi Trojnar) se ne ponavlja nobene posebno specifične mantre, ampak enostavno aum, ki pa je zelo splošna mantra in ne povezuje z nobenim "mojstrom v astralu", ki bi potem tako ali drugače na nas vplival.

Sicer pa, kakor sem to sam sprobal (sicer samo 1x), sem mel občutek, da tista žerjavca v resnic niti ni tako hudo vroča, kot to predstavljajo promotorji tega "športa", in da ni tuki neke hude ezoterike ali duhovnosti zraven. Po mojem filingu gre pač za to, da se v telesu (tudi s pomočjo sproščanja, chantanja aum-a itd.) vzpostavi nek notranji mehanizem, ki sharmonizira vročino žerjavice s svojo energijo. Bolj ali manj uspešno; ker nekatere tud opeče, tud mene je na parih mestih.

Pozitivna stvar tega športa se mi zdi predvsem v tem, da pač sprobaš neki novega, maš neko novo izkušnjo... in pa premagovanje strahu, ker ipak moraš zbrat mal jajc, ko prvič na žerjavco stopiš.
Promovirat to kot neko hudo duhovno, transcendentno in what-not prakso, pa je pač spet še ena tipična marketinška new-age fama.

#11 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 7. maj 2009, 00:52

Strinjam. :palec:
Kljub temu pa, biti pogumen je tudi del duhovnega razvoja.

...
Pozitivna stvar tega športa se mi zdi predvsem v tem, da pač sprobaš neki novega, maš neko novo izkušnjo... in pa premagovanje strahu, ker ipak moraš zbrat mal jajc, ko prvič na žerjavco stopiš.
Promovirat to kot neko hudo duhovno, transcendentno in what-not prakso, pa je pač spet še ena tipična marketinška new-age fama.



#12 unis

unis
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 728

Objavljeno: 7. maj 2009, 09:53

Pen&Teller -bullshit oddaje.
protestno masturbira na marsino sliko.

#13 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 7. maj 2009, 12:44

Kljub temu pa, biti pogumen je tudi del duhovnega razvoja.

Drži. :palec:

#14 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 7. maj 2009, 13:30

Evo, baje se da stvar tud fizikalno kr dobr razložit:

vir: http://en.wikipedia....iki/Firewalking


Explanation
When two bodies of different temperatures meet, the hotter body will cool off, and the cooler body will heat up, until they are separated or until they meet at a temperature in between. What that temperature is, and how quickly it is reached, depends on the thermodynamic properties of the two bodies. The important properties are temperature, density, specific heat capacity, and thermal conductivity.

The square root of the product of thermal conductivity, density, and specific heat capacity is called thermal effusivity, and tells how much heat energy the body absorbs or releases in a certain amount of time per unit area when its surface is at a certain temperature. Since the heat taken in by the cooler body must be the same as the heat given by the hotter one, the surface temperature must lie closer to the temperature of the body with the greater thermal effusivity. The bodies in question here are human feet (which mainly consist of water) and burning coals.

Due to these properties, David Willey, professor of physics, says he believes firewalking is explainable in terms of basic physics and is not supernatural or paranormal. However, he adds, "The 120 foot walk done by Sara Raintree and Jim Jarvis, and reports of longer walks and people remaining stationary for extended periods on the coals are currently under investigation by the author." Willey notes that most fire-walks occur on coals that measure about 1,000 degrees Fahrenheit (550 degrees Celsius), but he once recorded someone walking on 1,800-degree (1,000 °C) coals.


Factors that prevent burning
Factors that act together to prevent the foot from burning
- Water has a very high specific heat capacity (4.18 kJ/K kg), whereas coals (and lava) have a very low one. Therefore the foot's temperature tends to change less than the coal's.
- Water also has a high thermal conductivity, and on top of that, the blood in the foot will carry away the heat and spread it. On the other hand, coal has a poor thermal conductivity, so the hotter body consists only of the parts of the coal which is close to the foot.
- When the coal cools down, its temperature sinks below the flash point, so it stops burning, and no new heat is generated.
- Firewalkers do not spend very much time on the coals, and they keep moving.
- Calluses on the feet may offer an additional level of protection, even if only from pain, however most people do not have calluses that would make any significant difference.

Risks when doing firewalking improperly
There are risks when doing firewalking improperly
- People have burned their feet when they remained in the fire for too long, enabling the thermal conductivity of the coals to catch up.
- It is more likely to be burned when running through the coals running pushes feet deeper into the embers resulting in the top of feet being burnt.
- Foreign objects in the coals may result in burns. Metal is especially dangerous since it has a high thermal conductivity.
- Coals which have not burned long enough can burn feet more quickly. Coals contain water, which increases their heat capacity as well as their thermal conductivity. The water must be evaporated already when the firewalk starts.
- Wet feet can cause coals to cling to them, increasing the exposure time.

Therefore, even if firewalking is explained with simple physics, there are still hazards. Notably in 2002, twenty managers of the KFC fast food chain in Australia received treatment for burns caused by firewalking. However, this exercise in firewalking was practiced over timber, a more efficient heat conductor than charcoal.


Records
The "world's longest firewalk" was first set by Sara Reitree then record of 220 feet, accomplished by Amanda Dennison in Alberta, Canada on June 15, 2005, was broken by Scott Bell who walked 328 feet in Wuxi, China on November 28, 2006.

#15 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 7. maj 2009, 16:32

Tale spis je bedarija. Pri hoji po žerjavci (vsaj kakor vodi Trojnar) se ne ponavlja nobene posebno specifične mantre, ampak enostavno aum, ki pa je zelo splošna mantra in ne povezuje z nobenim "mojstrom v astralu", ki bi potem tako ali drugače na nas vplival.

Sicer pa, kakor sem to sam sprobal (sicer samo 1x), sem mel občutek, da tista žerjavca v resnic niti ni tako hudo vroča, kot to predstavljajo promotorji tega "športa", in da ni tuki neke hude ezoterike ali duhovnosti zraven. Po mojem filingu gre pač za to, da se v telesu (tudi s pomočjo sproščanja, chantanja aum-a itd.) vzpostavi nek notranji mehanizem, ki sharmonizira vročino žerjavice s svojo energijo. Bolj ali manj uspešno; ker nekatere tud opeče, tud mene je na parih mestih.

Pozitivna stvar tega športa se mi zdi predvsem v tem, da pač sprobaš neki novega, maš neko novo izkušnjo... in pa premagovanje strahu, ker ipak moraš zbrat mal jajc, ko prvič na žerjavco stopiš.
Promovirat to kot neko hudo duhovno, transcendentno in what-not prakso, pa je pač spet še ena tipična marketinška new-age fama.



:palec: ,OK,je pa vložen napor,nekako preko samega sebe greš,čeprav me ni nikoli potegnilo tole,ampak vseeno,nekaj je.Pa naj pove kdo spremembe v lajfu,ki se je s tem ukvarjal,šel preko ognja. Meni je to na nek način šamanska stvar,energija,...Šamani delajo veliko z adrenalinom,s kopičenjem energije,da se premakne zavest.Ne gre za trajne spremembe v zavesti,ampak za premike,ki so bistveni del nadaljne poti,..za nekoga seveda,čeprav obstaja več vrst poti,je ta ena izmed.Je pa res neke vrste duhovnega showa,spektakla,ampak se mi zdi kul :palec: .

A,še to,v teh časih je to dober "šok" za ego,kajne?

#16 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 7. maj 2009, 19:26

Pa naj pove kdo spremembe v lajfu,ki se je s tem ukvarjal,šel preko ognja.

Jst nisem zaznal nobene posebne spremembe, samo ena nova izkušnja pač. Res pa, da sem šel na to zadevo samo 1x.


A,še to,v teh časih je to dober "šok" za ego,kajne?

Zakaj?

#17 Prabha

Prabha
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 722

Objavljeno: 7. maj 2009, 19:51

Jst nisem zaznal nobene posebne spremembe, samo ena nova izkušnja pač. Res pa, da sem šel na to zadevo samo 1x.

Nevem,samo sklepam,ker še nisem bila,si pa predstavljam.Šok,ker greš preko nečesa,kar je "nemogoče" umu in čisto ven iz vsake logike mogoče.


Zakaj?



#18 Todika

Todika
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 677

Objavljeno: 7. maj 2009, 20:30

Gdo nas obvaruje ob hoji po žerjavici?
Po moje sam Kospod Bok.



:wOOt: xsmx xsmx
KO OVDE NE POLUDI, TAJ NIJE NORMALAN....

Bora

#19 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 7. maj 2009, 23:50

Bi pa rad videl tistega, ki bi si upal na žerjavici stat pri miru,..ni treba dolgo. Recimo minuto. x:Dx


x:Dx :palec:
si pa ful zajeban.

jes pa iz izkušenj vem, da tam niti čika noče nobeden pohodit. vsaj dokler se konkretno ne obuje.

drgač je pa ogenj kr zakon. jes ga ful obrajtam. še najbolš pa je takrat, ko use skp nardiš kar sam. se nimaš kej šwercat, da je tm nekdo neki kao mojster, pa da uni že wejo kwa delajo pa taka jajca...
zakuri miško... mal se skulirej... pa prošetaj x^x
zdej se kle nekej duwam, resnica pa je, da me je zmerej strah k sto mater. x:o)x pa tut ene par let sm to nawado kr mal zanemaru x:o)x
pa tut nobena od zgornjih razlag mi ni dala kšnga zadowoljiwga odgowora, zakwa se pr celi stwari sploh gre.
jebi ga. u bolgariji še zdej menda pred vsako worenk fešto ta pru mal zakurjo.
valvazor je pa itaq tut po wodi hodu. torej... po površini vode. sicer jes vidu ga nisem, ampak menda je pa tko blo. prostozidar pač x:Dx
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#20 Sprenger&Kramer

Sprenger&Kramer
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 128

Objavljeno: 8. maj 2009, 11:11

Eh, sama hoja sploh ni problematična in ni niti potrebno bit v nekih hudih stanjih, le sproščen in brez blokad, kako zelo bi te naj opeklo.

Bi pa rad videl tistega, ki bi si upal na žerjavici stat pri miru,..ni treba dolgo. Recimo minuto. x:Dx


Tudi midva še vedno čakava junaškega heretika ali coprnico, ki bo zdržala v zubeljcih dlje kot je potrebno, da mošnjo z blagoslovljeno soljo na Cvetno nedeljo prestaviva iz enega žepa v drugega.
Verba vana aut risui apta non loqui.
Zmaga: Io, Galileo dovessi lasciar la falsa impressione che il sole sia il centro del monde e che non si muova e che la terra non sia il centro del mondo e si muova. La detta falsa dottrina e contraria alla Sacra Scrittura.

#21 Mitra

Mitra
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 035

Objavljeno: 8. maj 2009, 12:46

Objavljena slika

Kako in kaj deluje, res ne bom več pametovala, samo vem da se super da prekorackat tam čez.
Dokaz je zgoraj.

Če drugega ne, je dokaz, da zmorem po nekaj 100 stopinjah hodit, se pravi zmorem vse.
Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

#22 Gandalf

Gandalf
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 162

Objavljeno: 8. maj 2009, 14:59

Sm sprobal že par "žrejavic"

Tale hoja po vodi tud mene matra...LOL bi blo fino sprobat...

Kar se tiče ognja pa človek se baje lahko vsemu privadi, sam dost časa rabiš... Kaj češ taborniki se radi igramo z ognjem.

Če si dost sproščen res čist komot prijemaš in hodiš po žerjavci... Res pa da še nisem videl junaka, ki bi bil to sposoben delat vsak dan, brez nekih priprav...

Kar se tiče Frančka piromančka me ni ravno prepričal... vsaj kar se tiče z vidika bildanja psihe ali "duhovnosti". No vsaj kar se mene tiče mi je zadeva izpadla kot da bi šel iz dolgčasa na kavo. Tko da pač k njemu ne grem več... Je pa verjetno ravno zaradi tega najbolj varen za splošno populacijo?????

Kar se tiče čikov pa mi smo jih ugašal tko da smo gor stopal... res pa je da je trajal preden se je tega kdo sploh spomnil... in potem še malo da je (sem) dojel, da če lahko kadiš na sredi kupa pograbljene žerjavice z nogami do gležnjev v žerjavici, da ugašanje čika res ni nobena težava. Moram pa reč da je zanimivo sredi žerjavice ugašat čik...Ker imaš vmes začuda patetično vprašanje; ali sem ga ugasnil... ROLF

Sicer pa če je rahlo vlažna zemlja to sploh ni problem izvest, vsaj na travi. (Kar zvečer ponavadi je)

#23 Mitra

Mitra
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 035

Objavljeno: 8. maj 2009, 16:21

Tale hoja po vodi tud mene matra...LOL bi blo fino sprobat...

Mene tud. LOL
Sam je majster na drugem koncu slovenije, pa predolga priprava.
Tko da zaenkrat še ne.
Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!

#24 free

free
  • Srebrni član
  • Št. objav: 16 801

Objavljeno: 8. maj 2009, 19:18

Kaj o hoji po zrejavici pravi Franjo Trojnar:

Hoja po žerjavici
(07:10) Ogenj ima očiščujočo moč. Ko s svojo pozornostjo prestopimo s fizičnega zavedanja v duhovno dimenzijo, lahko postanemo eno z energijo ognja. Franjo Trojnar nam pri tem pomaga in nas vodi. Odprejo se nam povsem nove dimenzije in pot do pravega poslanstva. Reportaža s hoje po žerjavici, jesen 2007.



#25 Mitra

Mitra
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 035

Objavljeno: 8. maj 2009, 19:41

Hoja po žerjavici

Meni osebno tak tip priprave in žerjavica nasploh, ne ustreza.
rada imam tepih iz žerjavice, da se lahko ugrezne notri celi podplat, in meditacijo z glasbo...............
Duhovno smo močnejši ko nas je več, saj smo samo tako lahko celota!




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0