Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Preizskušnje in pasti na duhovni poti


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* * * - - 4 x ocenjeno
403 komentarjev na to temo

#101 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 7. junij 2009, 20:40

x:)x še malo narave....če je sadika zdrava in ima vse pogoje za rast, je super...samo, kaj če jo pere dež s pesticidi, ki gredo v notranjost rastline, sadja in ni več bio, demeter, sinička, ekološko itd.

primer za šalo ...grem v banjo, notri 1 kg himalajske soli, uživam fulll, žena mi hrbet zdrgne itd., pol pa vstanem čez pol ure, se obrišem in oblečem nazaj rabljene gate in majico... xDDx

veganstvo da ali ne ? po mojh izkušnjah previdno...

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#102 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 7. junij 2009, 20:52

ni mi pustil popravit, pa je malo razmakneno..

vse super ekološki trud, spoštujem ekološko kmetovanje..združimo se in ustavimo pesticide...

http://www.kmetija-d...etoda-v-praksi/


veganstvo...

KRATKI POVZETEK RAZGOVORA IZ MEDSPLETNE STRANI dr.JOHNA FIELDERJA







Kje ste locirani in kako dolgo ste že tukaj ?




Živim v provinci Cairns, severno vzhodna Australija, kjer živi okrog 100.000 ljudi. Klinično prakso izvajam na posestvu – bio kmetiji Clohesy River, ki obsega 121 hektarjev in je sanatorij, center Naravne higiene. Dolina, ker se posestvo nahaja je obdana z dvema hribovitima verigama, ki se vzpenjata 500 m nad morjem, sam center je zelo blizu morja.

Tu živim že od Božiča 1966.



Ali ste bil rojen v Adeleidi ? Kaj nam lahko poveste o svoji družini, boleznih v mladosti, zdravljenju, raziskavah na področju zdravljenja ?



Rodil sem se v Adeleidi 1931. Moja družina je bila družina z povprečnimi prehrambenimi navadami, jedlo se je tri četrtine zelenjave in eno četrtino mesa , kar se je vse seveda kuhano , ker po surovi hrani »bi lahko postal še bolan« so nas učili.



Do svojega osemindvajsetega leta sem imel pogoste napade bronhitisa, migrene, razvijajočega artritisa in astme. Migreno in bronhitis sem imel od svoje rane mladosti, do sojega desetega leta sem prebil več časa doma na zdravljenju kot pa v šoli.



Pri padcu na hrbet iz višine deset metrov na beton sem se tako hudo poškodoval, da sem prvič prišel v stik z kiropraktiki, praktiki naravnega zdravljenja in pozneje praktiki Naravne higiene. Ob tej veliki nezgodi sem poizkusil tudi ostale načine alternativnega zdravljenja kot so razni dodatki k prehrani, vitamini, homeopatija vendar sem intuitivno čutil , da moram izkati po drugi poti.



Vaša profesija- poklican usmerjenost pred tridesetim letom je bila sigurno izven zdravstvanega področja ?



Poizkusil sem kar par poklicev, in kar nekaj časa deloval kot turistični vodič, organizator, kjer sem moral poskrbeti za potrebe turistov več kot se za to storitev v povprečju zahteva. Pri tem delu sem se naučil kako je stalen stik z naravo zelo bistvenega pomene za dobrobit telesa in duha. V temu času se mi je izboljšalo veliko zdravstvenih težav, ki so bile prej moje stalne spremljevalke. Po temu času sem pričel spoznavati tako imenovane higienične metode za uravnavanje mojega zdravstvenega stanja. To pomeni , da sem prenehal jemati vas sintetično proizvedena zdravila in sem pustil, da je bilo telo samo svoj zdravnik, uporabljal sem tudi zdravljenje z vodo. V vseh teh letih samozdravljenja sem bi tolikokrat na pragu smrti, da sem se osvobodil strahu pred njo in ravno to mi je dalo moč, da sem se oslonil pri zdravljenju nase in ne na zunanje pripomočke,proizvode človeka in laboratorijev ( Cepljenja povzročijo telesu več škode kot pa mu koristijo ).



Spoznal sem stališča dr.Sheltona , da se vsi procesi v telesu dogajajo zato, ker je to naravni proces obnovitve telesa, zato moramo zaupati dogajanju, ki se v našem telesu med boleznijo odvijajo, ne glede na njihovo manifestacijo, ki se sicer lahko smatrajo kot bolezenski znaki, je pa to že pričetek zdravljenja. Kadar se enkrat prepustiš procesu samozdravljenja to bogastvo in samozavest ostane za vedno del tebe.



Kdaj ste odkril Naravno higieno? Ali ste preizkusili tudi druge načine ? Zakja ste se odločili, da postanete doktor –zdravnik ?



Naravno higieno sem odkril skozi sistem zdravljenja« Narava zdravi«, kar ni izto kot Naturopatija, sistem »Narava zdravi« še vedno uporablja hidroterapijo kot osnoven način zdravljenja in je zelo blizu Higienikom.



Moji vodniki, ki so v temu času vplivali na učenje o naravnih metodah zdravljenja so bili

Dr.Bernard Jensen, Pretorius, Trall. V tem obdobju sem v Adelaidi ustanovil Društvo za naravno zdravje , ki obstaja še danes.



Kako ste odkril ,da »Narava zdravi«, skozi kiropraktika, čitanje ali predavanja ?



»Narava zdravi » sem odkril preko gospoda L.O.Bailey-a. Med študijem sem prišel v stik z študijo o otrocih Hopewood. To je bilo 85 vojnih sirot, ki jih je vzgajal L .O.Bailey, o tem primeru so pisali v časopisu »Medical and Dental Jurnals«.L.O.Bailey me je povezal z dr.

Kenneth S.Jaffrey od katerega sem se učil principov Naravne higiene.



Sirote Hopewood so bile predmet obsežnih raziskav zdravniškega in zobozdravniškega establišmenta, ker so izredno napredovali v vseh ozirih človekove fizične, intelektualne in mentalne plati. Njihovo zgodbo je izredno tankočutno podal Jank Dun Trop v knjigi » Darilo ljubezni », knjiga se trenutno ne tiska.



Ostali Higienisti, ki so vplivali na oblikovanje Johna Fielderja kot Naravnega higienika so

McCoy, dr.Allan Carroll, dr.Herbert Shelton, dr.Alexis Carrel , C. Leslie Thomson, dr.E.B. Szekely,dr.Robert McCarrison, Kenneth S. Jaffrey , ki je bil njegov mentor, ko se je vpisal na »Naturopathic College of South Australia«, kjer je študiral naturopatijo, kiropraktiko in osteopatijo.



Kenneth S. Jaffrey-u so ugotovili raka na jetrih v njegovih zgodnjih dvajsetih letih in zdravniki so mu predvideli, da bo živel še približno tri mesece.Takrat je zvedel za profesorja Szekely-a, ki ga je poizkal in se pri njemu podučil o metodah Naravne higiene, ki se je takrat

imenovala Kozmoterapija,pozneje pa Biogenski način življenja. S prakticiranjem načina življenja , ki se ga je naučil pri Szekely-u se mu je povrnilo zdravje in je umrl v svojem devetdesetem letu starosti oziroma v letu 1998.



Profesor Szekely je v svojem plodnem življenju napisal 70 knjig, ki jih sedaj še vedno publicira njegova vdova gospa Szekely. Tudi zdravilišče, ki ga je ustanovil »Zlata vrata »

je zelo poznano in obiskano še danes.



Ali so bili kakršna koli predevanja iz Naravne higiene na Naturopatski fakulteti ali na fakulteti v Melbourne-u pred vami ? Ali ste imeli kaj pristašev ?



Leta 1963 sem diplomiral iz Osteopatije, Kiropraktike, Naturopatije na Naturopatski fakulteti v južni Australiji in zaključil šolanja v različnih kliničnih specializacijah in fizioterapiji, klinični praksi. V tem času sem tudi predaval zgodovino, filozofijo, prakso Naravne higiene,

Narava zdravi, Fiziološka kemija, Biogensko usmerjeno življenje. Bil sem prvi profesor , ki je predaval Naravno higieno na fakulteti v Melbourne-u. V določenem trenutku sem bil skoraj odpuščen iz mesta predavatelja ,ker je moja teorija sprožala pri študentih vprašanja v zvezi z relevantnostjo homeopatije, vitaminske terapije itd……

Takrat mi je sledilo v popolnosti le šest študentov ostali so prišli na fakulteto z namenom, da od pacientov zaslužijo čim več denarja.

Leta 1968 sem ponovno prakticiral v Hopewood zdravstvenem centru v Wallacia N.S.W. za dobo dveh mesecev, kjer sem pretežno prakticiral Osteopatijo in Kiropraktiko pozneje pa sem pridobil posestvo v Cairns.



Zakaj ste se preselili v Cairns ? Ali ste imeli prej tam kakšne kontakte ? Ali je bil vaš namen, da bi imeli inštitut Naravne higiene?



Moja preselitev v Cairns je bila posledica hotenja, da ustanovim inštitut Naravne higiene. Kot sem že omenil smo se vozili iz Adeleide v Cairns en dan pred Božičem 1967-68, cela družina šest otrok od katerih je imel najmlajši šest tednov in midva z ženo. Ko smo prispeli v Cairns smo nekaj časa živeli na parkirišču za bivalne kombije , kmalu smo dobili stik z parom, ki je imle veliko posetvo banan in delno izpraznjeno hišo, ki je bila potrebna adaptacije.V enm letu smo hišo adaptirali, toliko, da smo pridobili par prostorov, ki so mi omogočili, da sem pričel sprejemati kliente za post in prakticiranje ostalih praks. Na posestvu smo počistili dovolj terena-zemlje, da smo začeli gojiti organsko papajo.



Kakšne so vaše izkušnje z prehranjevanjem samo s sadjem- vas je študij tega pripeljal do zaključkov, da le to ni edini način v prehrani ? Ali ste to izkusili na sebi ali pri drugih ?



Moje izkušnje s prehranjevanjem le s sadjem izhaja iz mojih lastnih izkušenj in tudi iz izkušenj drugih. Podnebje tukaj v tropih je zelo primerno, da se živi samo od sadja, orehov, semen….. Prva tri leta so rezultati zelo ugodni , v naslednjih dveh letih ni nobenih sprememb, potem pa se pokažejo slabe plati take prehrane. Nekateri, ki so sledili samo prehranjevanju s sadjem so celo umrli. Videl sem zakonce, ki niso mogli zanositi, dokler v svojo prehrano niso vključili nekaterih živalskih proizvodov , če so s tem nadaljevali so bili otroci normalni. Če pa so v času nosečnosti prekinili z prehranjevanjem tudi z živalskimi proizvodi so imeli otroci okvare na možganih. Živalski proizvodi so lahko ali kuhani ali surovi, vendar iz večine izkušenj , ki so med drugim tudi zelo nazorno opisane v knjigi »Pottenger in njihove mačke«

je priporočljivo, da se uživajo v surovem stanju.



Imel sem priložnost videti otroke , ki od devetega meseca starosti pa do drugege leta enostavno niso rasti,ker so jih njihovi starši prehranjevali izključno s sadjem.



Torej iz tega izhaja , da nisem pristaš izključno prehranjevanju s sadjem.



Dr.Johna Fielder vodi tudi šolo Academy of Natural Living , ki pokriva anatomijo in fiziologijo, zgodovino in filozofijo higienikov , šola traja štiri leta in jo slušatelji lahko izvajajo na daljavo , le zadnje leto morajo imeti šest mesecev praktikuma na posestvu Clohesy River Health Farm. Ta praktikum je lahko porazdeljen skozi vsa štiri leta,vendar mora trajati najmanj 6 mesecev skupaj.O sami Akademiji bo veliko več povedal Johna Fielder na njegovih predavanjih.



Ostala vprašanja, ki so še obravnavana v razgovoru so opis posestva Clohesy River Health Farm, kjer dr.Fielder izvaja svojo prakso, posebne oz.hujše nesreče, ki so se mu pripetile potem ,ko se je preselil v Cairns, kakšni so njegovi pogledi na žitarice in kuhano hrano, prehrano živalskega izvora, vegetarianstvo, učenje, posredovanje lastnega življenjskega stila preko medijev, odnos okolice do njegovega učenja, pogledi uradnih oziroma birokratskih struktur na njegovo dejavnost, postenje, življenje v Avstraliji, kombinacija zdravil in hrane, na koncu je še priporočljiva hrana za pse .



Povzetek in prevod iz spletne strani dr. Johna Fielderja Academy of Natural living pripravila je Jana Eitner.

hvala... :palec: xDDx :2src:

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#103 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 8. junij 2009, 06:56

x:)x x;)x čakre-vrteča kolesa, ko pa se vrtijo narobe, je pa HUDO...


http://www.s12.si/co...ectlink/id,873/


http://www.youtube.c...4684412A164132F

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#104 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 8. junij 2009, 08:11

x:)x ali so mavrični Angeli med nami-so v energetskih formah, skozi Boga, krogih in že nekaj let jih slikamo z digitalci... so pa tudi drugačne forme-angeli

light orbs

http://www.dianacoop...o...&Itemid=153




božansko lep dan

Ivo


Tadej P., pa je napisal

Strokovno tem kroglam pravimo "orb". Opažamo jih na fotografijah, posnetih predvsem z digitalnimi aparati (ker "vidijo" globlje v IR svetlobni spekter) in so sila različnih velikosti. Golemu očesu so običajno nevidni, obstajajo pa tudi t.i. luminoziteti ki jih lahko vidimo tudi "kar tako". Opažajo jih lahko v povezavi z dramatičnimi spremembami EM polja (recimo v prvi fazi po nastajanju pravih žitnih krogov), kot tudi pri dramatičnih informacijskih spremembah, povzročenih od ljudi (skupinska meditacija, molitev ...). "Zakuha" jih lahko tudi čustveno močan posameznik, včasih se pojavljajo brez vidnega vzroka. Precej znakov pa kaže tudi na to, da je zelo pomembno, kdo fotografira (??????). Ob neki resnejši obširni raziskavi se je pokazalo, da se ljudem, ki na fotkah opažajo orbe, pogosto dogajajo t.i. dogodki sinhronicitete (npr, misliš na koga, pa te naslednji hip pokliče po telefonu). Nekateri razlagalci orbov trdijo, da gre v tehničnem smislu za balone ioniziranega plina, nihče pa še ni ponudil prave razlage za to, kaj ta plin ionizira in ga "spravi" v takšen mehur. Poskusi so pokazali, da se odzivajo tudi na naše misli. Zelo znan poskus, narejen v fazi zbiranja gradiva za knjigo o orbih (Beyond photography - avtorja se ne spomnim, izšla 2006) je potekal takole: V eni sobi so fotografirali orbe. Zraven je bil en totalen skeptik. Pokazali so mu fotografijo z orbi, pa je rekel: "Nekaj je res, a bolj bi me prepričalo, če bi jih bilo več." Naslednja fotka je bila polna orbov. Aja, še to - če jih je ekstremno veliko in če se pojavijo v vidni obliki (luminoziteti), lahko povzročijo, da v bližini začasno nehajo delovati tehnični predmeti (TV, radio ...) l.p.t

:palec: xDDx


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#105 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 8. junij 2009, 14:54

x:)x še malo za razmišljat...pa ne preveč, da ne bo kaj narobe z psiho...počasi v klanc :palec:


http://www.youtube.c...feature=related


http://users.volja.n...20Flatland.html


x!x
Flatland - zgodba mnogih dimenzij
Edwin A. Abbott je več kot 100 let nazaj napisal fantastično knjigo o dvodimenzionalnem svetu imenovanem Flatland. O tem svetu piše kot njegov prebivalec – kvadrat. Neke noči v sanjah obišče Lineland – črtno zemljo in tako spozna enodimenzionalni svet. Ta vizija ga na nek način pripravi na srečanje s Kroglo, ki ga obišče iz trodimenzionalnega sveta in ga vpelje v skrivnosti treh dimnezij.

Knjiga me je poplnoma fascinirala, saj predstavi dimenzije na subjektiven način. Dojemanje dimenzij je namreč možno le skozi individualno izkušnjo. Dvodimenzionalnemu liku, ki pozna le dolžino in širino je nemogoče doumeti, da obstaja tudi tretja dimenzija - višina, če tega ne doživi skozi lastno izkušnjo, višino brez njene izkušnje lahko le sluti z vero. Knjiga bralca vseskozi sili, da hkrati uporablja svoje znanje geometrije (logični um) in domišljijo. Na ta način začne razmišljati izven vsakdanjih okvirov, saj na konkreten način pove, da naš način razmišljanja, naši možgani, lahko doumejo le tisto kar so naučeni. Vse ostalo morajo najprej izkusiti, da bi lahko razumeli.

Ivo

x;)x

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#106 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 9. junij 2009, 07:27

x:)x dobro jutro, krasen dan in vse dobro xDDx

kaj res moram v življenju-mus moraš to naredit in samo umor s pomočjo - minusa :vragec:

moram in zmorem...moram vsak dan vstat ob zvoku budilke, moram spet v to službo, moram spet v šolo, moram se ga napit,zafiksat,zdret da se vsaj malo bolje počutim, moram vsak dan tečt in tečt, skoz več, da padem dolj in malo počijem, moram še to bejbo ali moškega dobit-odvisno od vašega spola ali nagnjenosti, kar nekaj je takih, ki jim odgovarja oboje xDDx moram imet največjo hišo, moram imeti najdražji avto na vasi...in veliko stvari se zgodi in imamo dober občutek, kaj vse zmorem in past je v detaljih...velika hiša veliko stane in otroci se po večini izselijo, ker tastare pa jaz ne bom prenašal, predrag avto, drag servis, predrag kasko-zaradi strahu, kaj če mi ga ukradejo, poškodujejo na parkingu z ostrim predmetom, kaj, kaj, kaj ,ja pa toča- v LJ se je sprostila energija pred cca.14 dni in poškodovala 5000 avtov, triglav se je odrešil približno milijon evrov in nudi obvestila na mobitel, kje je trenutno toča... :2src:

in ta moram, dobiva mlade in minusi se kopičijo..S:H IN Demone, bom imenoval mali minusi, veliki - in glavni minusi... :2src: :palec: ...mali -, nas vabi in pelje k velikemu minusu...iz moram dobit tega in tega v posteljo, nastane moram na Tajsko, otroke preganjat za novce, moram v temu življenju probat še črno meso, pa če tudi dam par 100 evrov, za to preizkušnjo in ta veliki minus, te že poriva in sili v negativo še večjo :vragec: ...pa toliko fantov in deklet to nudi brezplačno in to prakticira iz golega veselja, do posteljne telovadbe xDDx

in kje smo po letih moranja...
veliki MORAM, nas vleče, premetava, smeši in tudi pahne v fizično prerano smrt... x8Dx
ko se nabere full minusov in jih vlačimo s sabo-srečujem visoke mojstre newageja, ki tovorijo za mali avtobus čudne energije in si mi zaletavajo v avro...sami boste morali zapakirane kovčke, odpakirat, skozi odpuščanje, oproščanje in pod vodstvom Kreatorja, ter šele potem, drugim kazat pot s svojim življenjem in zdravim telesom, v zdravem Duhu... xDDx xDDx xDDx
veliki minus, ko te drži za vrat in te poriva in porine v prepad, na vrv ali pač, kateri izhod ti je najbljižji v tem trenutku, ko nisi razsoden in v stanju oceniti hude težave in se rešiti, skozi molitev-ampak zmaga glavni - in ti greš v strašne energetske šole...najbljižji pa v žalost in jok, ter črne cunje... :palec:

kaj Jaz moram pa res v tem življenju narediti...fizično zdrav in brez prtljage fizično umreti in prosim, da radostno plešete ob mojem pogrebu, da mi igra kaseta- veter nosi pesem mojo, kekec, na roblek, na planincah in da se pepel raztrese v mojem malem Raju xDDx xDDx xDDx ne se še veselit, bom še veliko let teživa...na različne načine x;)x

žara nima žepa, vse materialno in del tudi energetskega pustimo na Zemlji in v Zemlji...in spet pridemo predelovat probleme in se učit...

za lepo,zdravo, umirjeno življenje potrebujemo malo materialnega sveta, veliko pa zdrave in prave duhovnosti...skozi Vodstvo, ki je že v nas in z Nami in Bog poskrbi za vse ptičke...hvala Duhu za vse, tudi za - ... :2src: xDDx x:)x


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#107 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 9. junij 2009, 08:03

x:)x živeli stabilizatorji, emulgatorji in podobni strupi..v :vragec:

Kmalu hrana, po kateri boste dvakrat dlje siti
Objavljena slikaLana Dakić
vsi članki avtorja8.6.09 10:38Znanstveniki so ugotovili način, kako bi lahko prilagodili vsakodnevno prehrano, po kateri bi bili bistveno dlje časa siti in bi lahko več in dalj časa pridno delali....malice pa prepovedat

OGLAS

Vsi, ki ste v teh dneh pred poletjem nameravali izgubiti nekaj kilogramov, pozor: znanstveniki so ugotovili način, kako bi lahko prilagodili vsakodnevno prehrano, po kateri bi bili siti dvakrat dlje, piše britanski Telegraph.



Objavljena slika Hrani je treba dodati več aditivov

Britanski raziskovalci so namreč ugotovili, da z enostavno prilagoditvijo pogoste sestavine v vso predelano hrano lahko podvojijo čas, ki je potreben, da želodec predela hrano. Na tak način bi trajal občutek sitosti bistveno dlje.

Bistvo ugotovitve je, da enostavno dodamo več aditivov k hrani, ki se že zdaj uporabljajo v prehrambni industriji, so pojasnili na Inštitutu za raziskave pri nottinghamski univerzi.

Z uporabo nekaterih aditivov se hrana presnavlja dvakrat dlje

Pri skoraj vsej predelani hrani, od kruha do slaščic in solat, se namreč uporabljajo emulgatorji in stabilizatorji, ki preprečujejo razgradnjo maščob in vode. Vendar pa nekateri aditivi razpadejo ob stiku s kislino v želodcu.

Raziskovalci so ugotovili, da pri uporabi bolj obstojnih različic sestavin, se hrana v trebuhu presnavlja dvakrat dlje in ljudje tako dalj časa občutijo sitost.

Ključnega pomena je stabilizator Tween 60

Raziskavo so opravili pri prostovoljcih, ki so pojedli obrok olivnega olja in vode, ki je bil ekvivalenten kosilu in je imel okus po kavnem mlečnem napitku. Pri eni skupini so uporabili stabilizator imenovan "Tween 60", ki ga večinoma uporabljajo pri tortah in slaščicah, medtem ko so pri drugih skupini uporabili "Span 80".

Stabilizatorja sta si sicer strukturno zelo podobna, vendar Tween ohranja v želodcu stabilno olje in vodo, medtem ko Span omogoča razgradnjo v plasti olja in vode.

Pri prostovoljcih so tako po zaužitju vsako uro spremljali dejansko sitost, občutek sitosti, apetit in lakoto. Po eni uri je bilo dvakrat več vsebine v želodcu tistih, ki so popili mešanico s stabilizatorjem Tween, ti pa so tudi bolj izražali občutek sitosti. To je posledica dejstva, da ko se voda razgradi, zapusti želodec bistveno hitreje, kot v primeru, ko ostane zmešana z oljem.

Pri stabilni emulziji obroka so posamezniki bolj občutili sitost in so bili manj lačni ter imeli manj apetita v primerjavi s kolegi iz druge skupine.

http://www.mojevro.s...94?src=pj090609


samo, kaj ko te slaščice nabijejo s cukrom in en čas letiš, po mesu postaneš utrujen in tako dalje..po redbulshitu, en čas dodatno letiš, potem pa kolaps organizma... xDDx x:)x




HORMONSKI MOTILCI IN KJE JE NAŠE ZDRAVJE ?

http://razgledi.net/...v-malo-dokazov/

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#108 unis

unis
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 728

Objavljeno: 9. junij 2009, 11:32

ti si ziher požigalec
protestno masturbira na marsino sliko.

#109 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 9. junij 2009, 11:38

ti si ziher požigalec


xDDx orodje Bog a x:)x


bodi dobro prjatu moj po Duhu xDDx :2src:

To temo je popravil/a Agape: 26. junij 2009, 07:32


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#110 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 9. junij 2009, 12:17

xDDx prižigalec-posrednik x:)x bodi dobro prjatu moj po Duhu xDDx :2src:

ko boš sebe u nulo zažgal...boš tud vse okol sebe z lahkoto prižgal x:)x

#111 unis

unis
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 728

Objavljeno: 9. junij 2009, 12:18

pol se je pa zašvicu ful
protestno masturbira na marsino sliko.

#112 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 9. junij 2009, 12:23

malo pa že more smrdet...ko svinjarijo vun kuriš x:Dx

#113 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 9. junij 2009, 15:46

x:)x prijatelji dragi po Duhu, igrače imate drugje, ko pa še malo dozorite, se pa lahko pogovorimo... xDDx

danes sem dobil vprašanje..Zakaj Bog dopušča, da otroci umirajo, da so lačni, da so brez staršev, da ljudje umirajo v imenu vere-v bivši Jugoslaviji, se je spopadla vera med sabo...islam, pravoslavci, kristjani in to vre naprej-ničesar niso rešili, ampak so samo odložili bratomorno ljubezen, do naslednje vojne.

Zakaj se pobijajo po cestah ?
Zakaj vsak dan umre ogromno otrok, ljudi ?
Zakaj je vsako leto več raka v Sloveniji ?
Zakaj se ljudje zapijajo do smrti ?
Zakaj se nam dogaja recesija in krize podnebja, denarja, vrednot ?
Zakaj je tvoj sosed nesrečen, ti pa nemo opazuješ-večina ?
Zakaj si vedno bolj depresiven, negativen in veliko jih pomisli na samomor v svojem življenju...in Slovenci skoraj vodimo po številu na prebivalca.

Zato, ker na zemlji poteka intezivna šola sprememb in samo osebne tragedije nas premaknejo-prebudijo za en čas...

ko umre sosed, nam je rahlo hudo-večini, ko umre sovaščan, smo pa verjetno imeli kakšen konflikt z njemu in ga gremo mogoče pokropit, ko dnevno po svetu umirajo otroci zaradi vode, hrane, ki jo mi imamo preveč-večina,ko vidimo zmečkan avto in pokrito telo, pa najraje preklopimo program na tv in uživamo po svoje naprej in dogodek takoj pozabimo-ni moje, ja kaj pa jaz lahko naredim.

Lahko naredimo, stopi do nesrečnega soseda-vprašaj ga, kaj mu dogaja in če mu lahko pomagaš, mu daj..če ne moreš, pa moli za njega in si vse naredil.

Moli-prosi za otroke vsega sveta in če imaš možnost, jim nakaži kakšen evro..najboljše direktno, da se preveč ne izgubi skozi organizacijo..

Vse to nam dogaja, da bi se spremenili, da bi nas ganilo in premaknilo...jok psa, bolečina otroka, beda človeštva, neurja-toče, veter,pekoče sonce ..pomanjkanje keša, zakaj-zato, da se bomo obrnili v Sebe in začeli delati dobre reči v okolici in Svet se bo spremenil, ne bomo si več škropili strupa, ne bodo se zapijali in pobijali v avtih, motorjih, v prepadih...Brat bo Bratu Brat, po duhu in skozi Stvarnika, Naravo... xDDx xDDx xDDx



mako 106
ko boš sebe u nulo zažgal...boš tud vse okol sebe z lahkoto prižgal x:)x

imaš prav mako...ognju sem podaril, kar sem si namenil, sedaj pa osebni zmagi naproti skozi svetlobo...vi pa po želji :2src: :palec:

iz pekla v raj, poj pa kar nam dogaja je vse o.k. in vse je za sprejet za dobro in vse je z namenom, ki ga malokdo lahko razume...meni se malo sanja, niso more...spim, kot sit in previt dojenček določene ure ponoči, kot telo, duša pa sestankuje drugje.. xDDx xDDx xDDx



Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#114 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 10. junij 2009, 07:23

x:)x ne dolgo nazaj sem se srečala s kitajsko medicino,ki je stara cca.4000 let,to je približno 2000 let pred Jezusom Krist., ker pravijo, da znajo kitajci po cca.3000 znakih telesa povedat težave, ki jih imaš brez analize krvi, rentgena, uz in podobnih pripomočkov....dr.Papuga in nekaj kitajcev to počenja pri nas, tudi urin pregleda, pa utrip je pomemben..

dam pa vam na upogled, kdaj je kateri organ še posebno aktiven in s tem povezano so tudi lahko ponavljajoča se prebujanja sredi noči ali bolečine, napetosti čez dan...po kitajski medicini
sredina med urami, je organ na višku delovanja..

23.00-01.00 obdobje žolča

01.00-03.00 .... jetra

3-5.h.........pljuča

5-7h........debelo črevo

7-9h .......želodec

9-11......vranica,slinavka

11-13....srce

13-15h....tanko črevo

15-17h......mehur

17-19h.....ledvica

19-21h....srčne tekočine,hranjenje srca-vsaj takrat se imajmo radi xDDx

21-23h....obnova celic..

poudarjajo pa da je vse v hrani in kdaj jo ješ-kitajci pojejo vse, kar leze in raste..so pa skromni-večina še...
zajtrk 7-9h,kosilo 12-13h,večerja 17-19h

Indijci jedo uglavnem zelenjavo-piščanec je občasno razkošje..mladi se postarajo..
kaj pa naši vegiji-mislite,da so zdravi okostnaki-vse več jih srečujem rahlo bolanih, ki spet prisegajo, da je najboljša riba-svina....kitajci povedo, da se prašič je samo preko zime...imajo pa 5 razdelitev ljudi po organih in postava veliko pove.....

x;)x zdrava hrana...finance

Kruh ne redi

Kruh iz temnejše moke vsebuje več mineralnih snovi in vlaknin


Kruh v večini kultur ni le osnovno živilo. Zaradi svojega pomena v prehrani v vsej zgodovini je dragoceno in cenjeno živilo, pa tudi kulinarična dobrota. Slovenci v njem ne vidimo le enega od osnovnih živil, temveč tudi bogato dediščino in simbol preživetja.




»Kruh je živ izdelek, zato terja pazljivo ravnanje vseh, ki ga pospremijo od peči do mize. Temeljni pogoj, da je kruh na trgu sprejet in da se tam obdrži dlje časa, pa je v vseh pogledih dober in kakovosten izdelek,« pravi Damjan Bohar, produktni vodja v Žitu. Poudarja, da že vrsto let sledijo trendom zdravega in uravnoteženega prehranjevanja ter tako v skladu s prehranskimi priporočili proizvajajo veliko vrst temnih kruhov, mešanih z dodatki drugih žit in semen, pa tudi obogatene izdelke z mlekom, maslom in minerali.

Pomemben vir za pokrivanje energijskih potreb

»Da kruh redi, je eden od zelo zmotnih mitov. Kruh sam po sebi ne redi, še več, je osnovno živilo in pomemben vir za pokrivanje dnevnih energijskih potreb, odvisno od njegove sestave pa je lahko tudi pomemben vir mineralnih snovi, nekaterih vitaminov in prehranskih vlaknin,« razlaga sogovornik.

Poudarja, da je za uravnoteženo in zdravo prehrano treba upoštevati razmerja med posameznimi skupinami živil, ki jih vključujemo v dnevne obroke. Temelj prehranske piramide so ogljikovi hidrati, torej žitni izdelki, kot so kruh, kosmiči, testenine, pa tudi krompir in riž.

Našteta živila bi po prehranskih priporočilih morala obsegati najmanj 55 odstotkov dnevno zaužite energije, zato je kruh v uravnoteženi prehrani nujen in izjemno pomemben.

Uporaba barvil v kruhu ni dovoljena

Kruh je v osnovi narejen iz moke, kvasa, soli in vode. Nekateri proizvajalci kruh temnijo, vendar ne uporabljajo barvil, temveč naravno praženo sladno moko, ki daje kruhu temnejšo barvo. »V Žitu kruha ne temnimo, uporabljamo temnejše in izbrane moke, ki vsebujejo več mineralnih in drugih koristnih snovi, ter tudi polnozrnate moke, zmlete iz celega pšeničnega zrna, zaradi česar tak kruh vsebuje več prehranskih vlaknin in mineralov,« pojasnjuje Bohar.

Temnejša moka ima več vlaknin

Koliko je v kruhu vlaknin, je odvisno od vrste moke in drugih sestavin. Na splošno velja, da kruh, ki je narejen iz temnejše moke, vsebuje več mineralnih snovi in vlaknin in je v prehrani bolj priporočljiv. »V Žitu smo za porabnike, ki jim je vsebnost vlaknine v kruhu zelo pomembna, v tem letu razvili kruh, ki smo ga poimenovali Srečkov črni kruh +. Črni pšenični moki smo dodali polnozrnato pšenično moko, bogato s prehransko vlaknino,« pravi sogovornik.

Srečkov črni kruh + je eden od osmih Žitovih kruhov, ki so na letošnjem ocenjevanju kakovosti kruha in pekovskih izdelkov prejeli zlata priznanja za kakovost Sekcije za pekarstvo Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij pri GZS.



Kako pravilno hraniti kruh

  • Kruh moramo shranjevati v suhem prostoru na sobni temperaturi. Ne shranjujemo ga v hladilniku, ker se na nizki temperaturi zelo hitro razvijejo procesi staranja kruha, tako da kruh postane suh in drobljiv.
  • Kruhu lahko svežino za krajši čas povrnemo tako, da ga pogrejemo v pečici, vendar ga moramo takoj postreči.
  • Pri temperaturi pod minus sedem stopinj Celzija pa se procesi staranja ustavijo, zato je zamrzovanje kruha priporočljivo, kadar smo ga kupili preveč.
Članek je bil objavljen v oglasni prilogi Financ Zdrava hrana.

a mu je za verjet ?


Jaz mu delno, prjatu je delal v pekariji in iz Nemčije so dobili vreče, kjer je bilo vse že notri-tudi temna barva, še vodo so dodali in pekli masovno kao zdrav kruh.Domači, ki je brez kemije se drobi že naslednji dan in je dišeč in mehak, kupljeni pa je vsak dan bolj trd, če ga ne porabiš in malo se drobi.. xDDx xDDx xDDx


Ali bomo lahko še zdravo jedli, če nam manjka keša ?

še lažje, ker v štacunah je uglavnem strup.. :2src:

http://lifestyle.ena....asp?ClID=37997




To temo je popravil/a Agape: 26. junij 2009, 07:33


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#115 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 10. junij 2009, 07:41

če ste v petek na tv slo2 zamudili dober film xDDx

ni slovenskega prevoda, oba linka odpreta isti film, samo na drugem linku baje ne bo dolgo objavljen... x;)x

home


http://www.youtube.c...ser/homeproject

:2src: x:)x x;)x :palec: xrolleyesx



pa malo za možgansko vadbo...


http://www.pozitivke.....=zakon+enosti

http://sl.netlog.com...eoid=sl-1199090

http://www.pozitivke...Srce-Energetska

http://www.pozitivke...tva-Zakonitosti

http://www.teozofija...dni_teozofi.htm







Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#116 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 11. junij 2009, 07:11

:2src: dobro morning...

meso...adrenalin, energija ubite živali, ki je živela v arestu in na ketni, ter so jo pobili z macolo - včasih na kmetih...

verjetno ste brali ali slišali, da Dalajlama je meso in je visoko duhovno tibetansko bitje v izgnanstvu...ena od razlag, zakaj jih preganjajo in jim uničujejo svetišča, je ta, da so bili zaprti in nedostopni za ostali svet in so živeli v zlati in duhovno bogati kletki in sedaj so po večini sveta in delijo svoje znanje z nami, katerega pač to zanima...mogoče, Bog že ve kaj dopušča in kaj bo naredil tudi.. xDDx x;)x
Mother Meera ne odsvetuje mesa, ker ve, da ko človek dozori, se ga sam odreče, če tako takrat čuti, ko pa opeša, če opeša-nekateri ne, pa gre spet naprej po drugi poti...veliko poti vodi v Rim, vse pa ne... xDDx


iniciacija Sonca...skozi ektazy, droge in zaključek

pred dvema dnevoma smo se srečali ob jezeru na soku trije znanci, kolega je s sabo pripeljal svojega kolega in ko je pogovor stekel, nama je zaupal, kako je bil iniciran v Sončnega poslanca... xDDx Ob večkratnemu obisku ambasade Gavioli, se je eno noč zgodilo, da so v ambasado prišli mišičasti Italijani, predstavniki Sonca, po njegovi pripovedi in po obilnih dozah extazyja, ga je eden od Italijanov porinil v močan snop svetlobe, ki je bila v ambasadi in je izvirala iz tal...Pravi, da ne ve, kako je prišel ven iz te svetlobe in kaj je dogajalo... x;)x
ambasada G. je zaprta za vedno..

rezultat, ki je očiten....po preizkušanjih ex. in nadaljevanju ostalih drog, je pristal v umobolnici in še danes hodi k psihiatru in ga vzdržuje mama in socialna, pa je iz najstniških let že dolgo... x8Dx



x:)x http://www.akropola....ki/Default.aspx

torek, 9. junij 2009 @ 05:02 CEST
Piše: novaakropola
Objavljena slika"Nikoli se ne primerjaj z nikomer, kajti absolutna popolnost vsakega bitja izvira izključno iz njegove primerjave s samim seboj." - Helena P. Blavatsky

Enaki ali različni?

Enakost obstaja v našem duhu, v cilju, proti kateremu smo namenjeni, v učenjih, ki jih skupaj delimo, v krajih, kjer delamo. In še v mnogih drugih stvareh, ki so podobne pravkar naštetim. Verjamemo, da te temeljne enakosti zagotavljajo zdravo sobivanje in lahko zgladijo nesoglasja, ki izvirajo iz naravnih razlik, katerim se ni mogoče izogniti ali jih skriti.

Smo si morda v čem različni?

Da, v mnogih stvareh, a tega ne smemo razumeti v negativnem pomenu. Različni smo si po spolu, po starosti, po izobrazbi, po osebnih sposobnostih, ki smo jih razvili, po okusih, po načinih, na katere se izražamo, po delovnem tempu … in še v marsičem drugem. Vemo, da vse te razlike ne vplivajo na naše najgloblje bistvo, vendar pa vplivajo na našo osebnost in žal smo se primorani dnevno veliko več ukvarjati z našo osebnostjo kot z našim duhom – to pomeni z razlikami, in ne z enakostmi. Razumeti moramo, da smo, ne glede na te temeljne vrednote, ljudje med seboj različni in te razlike si zaslužijo pozornost ter razumevanje, da bi jih na koncu lahko spoštovali.

Ali lahko delujemo skupaj z drugimi?

Ovira pri skupinskem delu je naša egoistična narava. In prav egoizem je odločilen dejavnik tudi pri delu na samem sebi. Tisti, ki ne zna sobivati z drugimi, ne zna živeti niti sam s seboj. Česar ne more doseči pri drugih, tega ne more doseči niti pri sebi.

Kritizirati ostale ali dajati zgled?

Pazimo se takšnih, ki zahtevajo od drugih, da ravnajo pravilno, sami pa se tega ne držijo in ne dajejo zgleda; to so tisti, ki ne bodo nikoli uporabili tega, kar prodajajo, nikoli ne bodo živeli tistega, kar učijo; z drugimi besedami – so prevaranti.
Pazimo se stalnih kritikov, ki nimajo velikega dosega in niso sposobni graditi prihodnosti, temveč le izpodkopavajo to, kar počnejo drugi.
Pazimo se, da smo med tistimi, ki dajejo dobre zglede in ne obremenjujmo se s tem, kakšni so drugi.

Šibki in močni

Le šibki se branijo z razlikami; zaradi njih se počutijo močni, ker ne poznajo drugega načina, s katerim bi potrjevali same sebe. Močni, tisti, ki so trdni v svojih prepričanjih in skromni v hoji po svoji poti, ne izgubijo niti delčka svoje gotovosti v približevanju ostalim in v deljenju vsega z njimi, kajti vsi imamo nekaj, kar lahko damo in vsi lahko nekaj prejmemo.

prof. Delia Steinberg Guzmán - predsednica mednarodne NA
www.akropola.org x;)x :2src: :palec:

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#117 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 11. junij 2009, 08:32

x:)x vitamini, zdravila, zelišča

vitami iz naravne zelenjave, sadja je o.k., s pridržkom slabega dežja... x:)x :2src:

kemična-generična zdravila za uravnavanje naravne kemije v telesu ni o.k. x;)x

kompatibilni smo z zelišči, naravo in ko nismo več gremo še po malo strupa in juhej... :palec:


http://www.mojevro.s...44?src=pj110609


c vitamin...jaz jem olupljene cele limone in je o.k...ne pa pretiravat..1 velika limona na dan ali 2 mali čez dan...

http://www.pozitivke...090606000647846

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#118 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 11. junij 2009, 17:18

x:)x x:)x x:)x Jaz ga podpiram v Duhu in s srcem..

http://www.finance.si/blog/10/319

Aleksander Batič, INTERSO Integracija ekonomskega razvoja, sociale in okolja


Kriza se stopnjuje v svoji pojavni obliki in se bo, najverjetneje, še stopnjevala. Temu dejstvu smo lahko v veliki meri hvaležni, čeprav je simptome krize težko prenašati. Ker: koliko nas je pripravljenih spreminjati življenjski slog oz. osebno filozofijo, dokler se počutimo zdravi? Ko resno zbolimo postanemo željni sprememb. In krizo lahko primerjamo ali celo enačimo z boleznijo.

Poimenovanje krize za finančno oz. gospodarsko krizo je poimenovanje po njenih zunanjih znakih. Zelo po človeško so vlade širom sveta začele sprejemati ukrepe za gašenje požara s ciljem: čim hitrejša povrnitev v prejšnje stanje in nadaljnja gospodarska rast.

Ne bi si upal sam postaviti modela reševanja današnjega stanja, vsekakor pa si želim na glas razmišljati o smeri razvoja. Ko si zastavljamo prava vprašanja, si zastavljamo pravo smer in dobimo prave odgovore.

Zame je ekonomija nekaj lepega in dobrega. Z ekonomiziranjem naj bi si olajšali življenje in se lažje posvečali ostalim aktivnostim. Leta 1925 je bila dana napoved, da čez 100 let ne bo več potrebno delati. To naj bi nam omogočil tehnološki napredek...

Manj pomembno je, kako poimenujemo današnjo krizo: kot gospodarsko ali finančno, kot krizo vrednot ali krizo preživelih konceptov. Dejstvo pa je, da lahko bistveno prijaznejši in bolj čist svet nastane le kot posledica drugačnih vrednot.

Vrednot ne moremo na novo postavljati z nobenimi zunanjimi ukrepi; ne z ekonomskimi, ne s socialnimi, ne z okoljskimi - vrednote si razvojno postavlja vsak posameznik sam, tudi glede na trenutno stanje ozaveščenosti družbe. Lahko pa skupaj začnemo postavljati novo platformo. Odpreti si moramo možnosti razvoja boljših socialnih odnosov in posledično učinkovitejše ekonomije, razdelitve in potrošnje in posledično strpnejšega odnosa do okolja.

Možnih je več scenarijev:
  • takoj aktivno pristopimo,
  • še naprej rešujemo simptome in počakamo, da se kriza stopnjuje in takrat aktivno pristopimo,
  • morda uspemo zatreti simptome in počakamo novo krizo in tako naprej, dokler bo šlo.

Nekaj predlogov:
  • skrajšanje delovnega časa npr. na 6 ur dnevno oz. na 30 ur tedensko; preko fiskalne politike se enemu staršu za vsakega otroka (npr. do starosti 7 let) dodatno omogoči skrajšanje delovnika za pol ure dnevno oz. obema v primeru več otrok, vendar omejeno. Tako zagotovimo takoj večje število novih delovnih mest, predvsem pa se razbremenimo in si damo možnost ukvarjanje z drugimi aktivnostmi, ne zgolj s fizičnim preživetjem;,
  • zniža se masa plač za določen odstotek (npr. 25 %),
  • uvede se univerzalni temeljni dohodek,
  • ljudem se razdeli za zelo majhno najemnino državna (oz. občinska) zemlja za vrtove - tako se nekoliko dvigne blagostanje, zagotovi kvalitetnejšo prehrano, predvsem pa poglobi stik z naravo,
  • podpre se ekološke oz. sonaravne aktivnosti,
  • razvoj »človeške infrastrukture«; to je več oz. boljša ponudba »neprofitne sprostitve«: bolj odprimo parke, igrišča, otroška igrišča, rekreacijske terene oz. dajmo jim vsebino; ljudem približajmo knjižnice, kulturne dejavnosti; šole in druge javne ustanove naj bodo bolj odprte za druženje, človekoljubne in druge neprofitne aktivnosti,
  • povišajmo investicije v človeka (npr. konkretno: raje, kot da gradimo nove šole, jim »dajmo dušo«), poseben poudarek dajmo vrtcem in osnovnim šolam - potrebujemo nov, prijaznejši pristop k vzgoji in izobraževanju,
  • nevladnim organizacijam (osebno mi ni všeč ime »nevladne« organizacije, vendar ne poznam boljšega) dajmo večjo težo oz. jim omogočimo boljše delovanje,
  • podprimo razvoj novih konceptov in inštitucij; ne podpirajmo zgolj nadaljnji razvoj starih raziskav, konceptov oz. inštitutov,
  • zmanjšajmo investicije (najbolj v obrambo, manj v infrastrukturo),
    - razmišljajmo globalno, delujmo lokalno; ustanavljajmo lokalna, zdrava jedra delovanja,
  • zavejmo se, da ne potrebujemo stalne rasti DBP,
  • na novo definirajmo vlogo denarja: naj nam služi predvsem kot menjalno sredstvo.

Ustvarimo si izviren, slovenski koncept in ga zagovarjajmo v EU. Verjamem, da je EU odprta za pametne rešitve in jih tudi podpira kot »vzorčni primer«. Slovenija je ravno prav velika in majhna za prijazen eksperiment. Če ne uspemo zainteresirati EU, tudi prav.

Lahko si poiščemo težave povezane z naštetimi ukrepi, tudi sam jih lahko nekaj naštejem. Lahko pa se soočimo in ustvarjalno razmišljamo ter verjamemo v rešitve. Dosezimo obči konsenz. Potrebno je soglasje vseh udeleženih. Na nas je, da se odločimo in realiziramo boljši svet - takoj.

»Krizo« sprejmimo in se vprašajmo, zakaj se je v resnici zgodila. Naredimo kaj Dobrega, česar doslej še nismo, in v tem uživajmo. Predvsem pa se prenehajmo intenzivno ukvarjati z odpravljanjem recesije oziroma njenih simptomov. Stvarem, s katerimi se preveč in napačno ukvarjamo, damo dodatno moč.

Mali, kozmetični popravki naj nam bodo zgolj za vzpodbudo, ne za cilj. Začnimo vsak pri sebi. Dopustimo si mirno, ustvarjalno občutiti, kaj dobrega lahko ponudimo sebi, drugim ljudem in naravi. Kako počnemo stvari je celo pomembnejše od tega, kaj počnemo.

Spoštovani premier Borut Pahor, predsednik RS dr. Danilo Türk, vlada RS, menedžerji in vsak izmed nas: aktivirajmo srčne energije, mentalne energije naj bodo zgolj orodje.

Ti dnevi so lahko prelomni. V petek 12. junija bodo vlada in gospodarstveniki združili moči. :2src: :palec: x:)x

Srečno.

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#119 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 11. junij 2009, 17:28

x:)x super smo in vse bolj prodorni...Sanja xsrcx :2src: :palec:

http://www.zazdravje...amo.asp?art=159

Rešitve so drugje!

Poglavitni razlog za debelost je, da smo pozabili, da nas ne hrani le fizična hrana. Kitajci pravijo, da moramo vsak dan zaužiti pol hrane in pol prane. Če vas vaši odnosi ne veselijo, če vas vaše delo ne izpolnjuje, potem ste ZARES LAČNI, vendar se te lakote ne da potešiti s kalorijami. Namesto v hladilniku rešitve poiščimo v sebi. Vprašajte se, kaj bi storili, če bi imeli na voljo le nekaj mesecev življenja. Naredite tisto, kar čutite, da je vaš namen, tisto, kar vas najbolj razveseljuje, tisto, kar si že dolgo želite, pa nikoli ni bilo priložnosti, časa, razumevanja, okolja … Pozabite na vse razloge PROTI in brezpogojno vzljubite sebe takšne, kot ste.

Paradoksalno, vendar ravno takrat začnejo odvečni kilogrami odpadati sami od sebe, lakota izgine in odkrijete najboljšo dieto na svetu: brezpogojno ljubezen.

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#120 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 11. junij 2009, 17:52

x:)x to je zapis maginje Blinkite in je za mozgat :2src:

*DEVET ČAKER*


ANATOMIJA DUŠE

Svetlobno energijsko polje vsebuje arhiv vsega tvojega osebnega in predniškega spomina, vseh predhodnih življenjskih travm in celo bolečih ran iz prejšnjih življenj. Ti zapisi ali vtisi so shranjeni v temnih barvah in napetih čustvih. Vtisi so tako kot mirujoči računalniški programi ki, ko se zaženejo, te podredijo skozi obnašanje, razmerja, nesreče in bolezni, ki parodirajo prvotnim ranam.



Tvoja osebna zgodovina se seveda ponavlja sama od sebe. Vtisi fizičnih travm so shranjeni v najzunajnejši plasti svetlobnega energijskega polja. Čustveni vtisi so shranjeni v drugi plasti, dušni vtisi v tretji in spiritualni vtisi v četrti in najgloblji plasti.



Vtisi v svetlobnem energijskem polju ti vnaprej določajo, da slediš določenim potem v življenju. Orkestrirajo nesrečam, izkušnjam, doživljanju in ljudem, ki jih privlačiš k sebi. Vtisi te potisnejo, da ponovno ustvarjaš boleče drame in srčno boleča srečanja, vendarle pa te konec koncev tudi vodijo skozi situacije, kjer lahko ozdraviš svoje starodavne dušne rane.



Svetlobno energijsko polje vsebuje šablone, kako živimo, kako se staramo, kako se zdravimo, in kako bomo morda lahko umrli.



Če tukaj v svetlobnem energijskem polju še ni nobenega vtisa za bolezni, potem se ozdravljenje 'trenutne bolezni' zgodi v neverjetni hitrosti. Ob isti sapi pa lahko vtisi za bolezni zatirajo imunski sistem, in lahko traja zelo dolgo, da ponovno pridobimo svoje zdravje v času bolezni. Nihče izmed nas si ne želi preživeti mesece okrevanja in prebolevanja, ko pa se lahko ozdravimo v nekaj dnevih ali tednih. Ko zbrišemo negativne vtise, ki so povzročili začetek bolezni, lahko imunski sistem zelo hitro izkorenini bolezen.



Najzunajnejša plast svetlobnega energijskega polja je membrana ali "koža" svetlobnega telesa. Ta membrana služi kot obrambni kokon, na enak način kot je koža zaščitna membrana telesa. Vtisi fizičnih travm ali bolezni so zarisani v to membrano tako kot je nameravana zareza v steklo.


VTISI ZDRAVJA IN BOLEZNI

Vtisi so oblikovani, ko negativne emocije, ki spremljajo travme, niso ozdravljene.



Vtisi v svetlobnem energijskem polju lahko poskrbijo za čudne in navidezno nepovezane dogodke v zunanjem svetu. Lahko orkestrirajo tvojemu srečanju z ljubezenskimi partnerji, ki imajo vsi enake toksične osebnostne navade. Lahko te vodijo po nenavadnih mestih, na srečanje z nekom, s katerim si si namenjen-a, da se srečaš; lahko te programirajo, da se znajdeš v verižnem trčenju ali pa da ravno za las zgrešiš nesrečo.



Zdravitelj pozna pomembnost stiskanja toksične čustvene energije okoli vtisov in kasneje brisanje vtisa samega. Prve stopnje treninga zdravljenja svetlobnega telesa vsebujejo globoko čiščenje ali »splakovanje« našega svetlobnega energijskega polja. Učenci se po tem nič več ne identificirajo s svojo osebno zgodovino. Zato Navajo zdravilke lahko pravijo: »Gora se jaz, reke sem jaz«. Zdravitelji lahko trpijo izgubo, lakoto, bolečino in zlorabo, vendar pa razumejo, da so nenazadnje popotniki na veličastnem potovanju skozi neskončnost.



To je cilj zdravljenja skozi proces razsvetljenja. Ne zanima me delo s strankami in njihovimi zgodbami na način, kot to počnejo psihoterapevti. Rad sem v podporo posameznikom, da spoznajo, da oni sami niso njihove zgodbe, niti igralci v scenariju, ki ga je napisala njihova mama ali oče ali kultura ali čas, ki se je zgodil, temveč so pripovedovalci zgodb. Da to naredim, moram vstopiti v osnovne vtise v svetlobnem energijskem polju.


ANATOMIJA ČAKER

Ne glede na to, kje smo bili rojeni, ima vsak izmed nas okostje z enakim številom kosti. Na enak način tudi vsi delimo enako svetlobno anatomijo, ki vključuje čakre in akupunkturne meridiane. Čakre so vrteči se diski energije. Beseda čakra pomeni »kolo« v Sanskrtu. Vrtijo se nekaj centimetrov izven telesa in se povezujejo na našo hrbtenico in centralno živčni sistem. Čakre so direktni 'cevovodi' do človeške živčne mreže. Vrtijo se v smeri urnega kazalca, v enaki smeri kot se obrača spiralni rokav galaksije. Vsaka čakra ima edinstveno frekvenco, ki jo mi sprejemamo in je ena od sedmih barv mavrice. Čakre v novorojenem otroku kažejo njihovo čisto barvo, od rdeče, v prvi čakri do vijolične v sedmi. Ko zrastemo in postanemo starejši postanejo barve v naših čakrah medle. Travme in izgube v našem življenju pustijo svoje toksične ostanke kot usedline, ki se prilepijo na čakre in jim ne pustijo, da vibrirajo v svoji čisti frekvenci. Tako se fizično staranje pospešuje. Ko šaman zaključi svoj zdravilni proces, postanejo posameznikove čakre čiste, ki se vrtijo svobodno in zopet vibrirajo s svojo izvorno čistostjo.



Amazonski šamani verjamejo, da takrat, ko si čist-a, takrat vse tvoje čakre dosežejo »mavrično telo«. Vsako središče vibrira v svoji naravni frekvenci in ti oddajaš sedem barv mavrice. Legenda pravi, da ko dosežeš mavrično telo, laho začneš potovanje onstran smrti v spiritualni svet. Sposoben si podpreti druge pri njihovem zdravljenju, in lahko umreš zavestno, saj že poznaš pot nazaj domov. Šamani iz džungle verjamejo, da je smrt veličastni predator, ki zalezuje vsakega in vse. Pravijo, da je mnogo bolezni povzročenih s smrtjo, ki trohni znotraj nas. Ti zdravilci, čarovniki, verjamejo, da nas smrt (ali mrtvobnost, kot rajši pomislim) jemlje malo po malo, dokler nekega dne ne spoznamo, da smo bolj mrtvi kot živi. Videl sem, da se je to zgodilo mnogim osebam, in verjamem, da je to stanje danes v Ameriki razsajajoče.



Ko so tvoje čakre čiste, nisi nič več zalezovan-a s smrtjo. Zdaj si zalezovan-a z življenjem, in zatorej nikoli več ne moreš biti zalezovan-a s smrtjo. Zastava Inka ljudstva je mavrica, ki ima posebno mesto v njihovi mitologiji. Lahko jih vidiš še danes, mavrične zastave, kako plapolajo na strehah Cusco.


ZEMELJSKE ČAKRE / PET ČAKER ZEMLJE

Pet spodnjih čaker, od korenske do kronske, so prvotno prehranjevane z Zemljo. Predstavljaj si drevo, čigar korenine gredo globoko v zemjo. Prehrana, ki prihaja iz Zemlje, potuje po deblu do najvišjih vej. Sončna svetloba se vrska skozi liste in spremeni v energijo, kjer je v obratu posredovana na vse strani, vse do korenin. Štiri zgornje čakre se prvinsko prehranjujejo z energijami Sonca, naše zvezde.



Religije nebeškega-boga naglašujejo razvijanje zgornjih čaker in zanemarjajo spodnje. Nebeško-božne civilizacije imajo popolno dovršeno tehnologijo, razloge in logiko. Zemeljsko boštvene religije naglašujejo razvijanje spodnjih čaker, in tako zanemarjajo zgornje. Te civilizacije imajo v Zahodnem stilu napredovanja malo interesa za kmetijstvo, medtem ko dosegajo napredek v astronomiji, filozofiji in arhitekturi (Kitajski so odkrili smodnik, vendar so ga uporabljali za ognjemet; Evropejci pa so ga uporabili za vojne). Verjamem, da moramo danes razviti darila obeh, zemeljskih in nebesnih čaker.



Tako kot organi v telesu, tako vsaka čakra izvršuje edinstveno opravilo. Prva in druga čakra prebavljata emocionalne, čustvene energije, ki zmešane skupaj, dajejo ven prehrano.



Ko je prva čakra nepovezana z Zemljo, spodnja središča ne morejo prekiniti čustveno razsipanje. Tukaj ni nobenega izhodnega kanala. To razsipavanje se obrne v toksično usedlino, ki se prime na stene čakre in upočasni njeno vrtenje. Ko se usedline nabirajo v naši drugi čakri (kjer se nahaja odgovor borba-ali-pobeg), si razlagamo svet kot sovražen in agresiven. Solarni pleksus, srce in grlena čakra (tretja, četrta in peta) so hranjene s finejšimi energijami ljubezni, sočutja in empatije. Niso oskrbovane z nobenimi prebavljeni emocijami. (v težave pridemo takrat, ko želimo prebaviti težke emocije in občutke z našo srčno čakro –takrat dobimo emocionalna zgago). Nebeske čakre so hranjene s subtilnimi spiritualnimi energijami.



PRVA ČAKRA

Prva čakra je locirana na temelju hrbtenice, med anusom in genitalijami, ki so vrata dimenzij, portal do ženskosti, in od kjer razširjajo svetlobna vlakna navzdol po tvojih nogah v biosfero. Tako kot glavna korenina sega v vlažna, bogata mesta v Materi Zemlji, tako te prva čakra oskrbuje z bistvenimi, življenjskimi hranili.



Ko postanemo nepovezani z Zemljo, začnemo dobivati našo življenjsko prehrano iz površja. Kot rezultat, postanemo kot drevo, ki ga njegove na široko in v globino raztegnjene korenine ne morejo obdržati pred padcem v času nevihte. Izgubili smo našo stabilinost, naše temelje in našo varnost.



Ko je prva čakra nepovezana z ženskostjo Zemlje, se lahko počutimo tako kot osiroteli in brez matere. Moški principi prevladujejo, in iščemo varnost v materialnih stvareh. Individualnost prevladuje nad razmerji, in sebičnost zmagovito vozi čez družinske, družbene in globalne odgovornosti. Bolj kot postajamo ločeni od Zemlje, bolj sovražni postajamo do ženskosti, občutljivosti.



Gonila prve čakre so primarna in instinktivna. Iščemo zavetišče. Iščemo hrano. Borimo se za preživetje celo pod najbolj neugodnimi situacijami. Ustvarjamo. Rodimo. Te nuje so osnovni instinkti.



Štirje instinktivni gonilniki – strah, hranjenje, borba, seks – so refleksirani v agendi, predelu spodnjih dveh čaker.



Posameznik, ki deluje navzen iz prve čakre je v stanju primarnega zlitja s svetom. Prevzet je z občutki in dolžnostmi izključno iz materialnega sveta. Verjame, da mu je svet dolžan nekaj in da naj bi tisti okoli njega prepoznali, da je poseben. Postane samoosrediščen in vase zagledan, narcističen.



Tukaj so pomembne pozitivne lastnosti prve čakre. Njen instinkt za preživetje zagotavja nadaljevanje vrste: vodi nas, da naredimo in rodimo otroke in dovoljuje ljudem, da vztrajajo pod najbolj neprijetnimi okoliščinami.


DRUGA ČAKRA

Druga čakra je locirana štiri prste pod popkom. Povezana je z ledvicami in elementom vode.



Druga čakra metabolizira energijo hranil v svetlobnem energijskem polju. Vse oblike energije predstavljajo hrano za to čakro. Obdeluje energijo Zemlje, ki je vzeta skozi prvo čakro in prebavi emocionalne energije v živčnem sistemu. Ko ta čakra deluje primerno, lahko odvrže negativna čustva kot so jeza in strah in jih kot odpadke izloči skozi prvo čakro.



Kronološko je ta čakra povezana z leti med osem in štirinajst. Mladostniki hrepenijo po romantičnih avanturah, ki izvirajo iz nuje po delovanju v drugi čakri. Čakra je erotična, polna strasti in fantazije, ki poganja visoko adrenalinske romance.



Negativno izražanje druge čakre sta jeza in strah.



Disfunkcija te čakre lahko vodi nekoga, da zamenja seks z ljubeznijo. Velika naloga druge čakre je transformirati seks v ljubezen, romanco v intimnost. To ni lahka naloga in negativni vodniki te čakre so potreba po nadzoru drugih skozi denar, moč in seks.





TRETJA ČAKRA

Tretja čakra je locirana na solarnem pleskusu in je povezana s trebušno slinavko, pankreas. Ta žleza je energijski bankir telesa.



Tretja čakra je središče moči v svetlobnem energijskem sistemu. Njena moč je lahko uporabljena konstruktivno, ustvarjalno, da manifestira naše aspiracije, pridihe v svet. Ko je uporabljena destruktivno, uničevalno, lahko zatre našo primarno naravo ali poželenje.



Ženska energija prve čakre in provbitna seksualna energija druge čakre sta prenešeni v čisto gorivo, ki ga tretja čakra uporablja za izpolnitev naših sanj. Ta čakra dopolnjuje zaloge v svetlobnem energijskem polju. Ko prebudimo moč te čakre, doživljamo neustrašnost in odločitev, ki ne more biti zastrahovana z neprijetnostmi. Ovire na naši poti se uničijo.



Poslanstvo tretje čakre je prenesti vizijo v resničnost.



Ognjeni element, ki vlada, oskrbuje gorivo za manifestacijo sanj.



Ključna beseda za to čakro je služenje.


ČETRTA ČAKRA

Srčna čakra je locirana na srčnem pleksusu, v središču hrbta.



Svoboda, veselje in stalen mir postanejo znak pristnosti osebe, ki biva v svojem srčnem centru. Je center, središče od koder oblikujemo naše družine in odkrivamo ljubezen z našimi dušnimi partnerji in našimi otroci.



Ljubezen srčne čakre ni niti naklonjenost, ki jo izmenjamo en z drugim, niti ni romantična ljubezen v katero »pademo«. Srčno čakro poganja ljubezen Kreacije. Ta način ljubezni ni stvarno določen niti ni za svoj obstoj odvisna od karkoli drugega. Ni sentimentalna. Je neosebna.Inka jo imenujejo munay. Ta način ljubezni ni mišljen do konca. Ne vodi v poroko ali razmerje. Je konec v sebi.



Ena od negativnih izražanj te čakre je zaslepljenost s svojo osebnostjo, s samim seboj. Uravnotežena srčna čakra nam dovoljuje, da zaupamo v intimnost ljubezni. Združuje, integrira moške in ženske principe znotraj nas in tako nič več ne iščemo našo »manjkajočo polovico« zunaj sebe.


PETA ČAKRA

Peta čakra je locirana na grlenem predelu in vpliva na žlezo ščitnico, ki uravnava temperaturo v telesu.



Peta čakra je naše psihično središče, odgovorno za jasnovidnost, jasnoslišnost, jasnočutnost in sposobnost komunikacije brez besed.



Disfunkcija pete čakre se lahko kaže v neželenih psihičnih izkušnjah. Ko je ta čakra izven ravnotežja so motnje v spanju običajne. Ko je peta čakra očiščena, začnemo dosegati prepoznanje v naših poljih prizadevanj in pridobimo mojstrstva v naših izbranih profesijah.



Peta čakra nam daje sposobnost v duhu predstavljati si možne prihodnosti in delovati s svojo vizijo. Zamisli si, kdo lahko postaneš in občuti svobodo neskončnih možnosti in priložnosti. Ta peta čakra nam dovoljuje, da pogledamo znotraj sebe, da postanemo zavedni naših notranjih procesov.



Peta čakra daje glas občutkom srca.



Negativno izražanje te čakre je zastrupljenost, pijanost s svojim lastnim znanjem. Ti ljudje v pogovorih ne poslušajo drugih. Imeti prav je bolj pomembno kot biti razumljen. Nevarnost pete čakre je nagnjenost obrniti spiritualne uvide v dogmo.



NEBESNE ČAKRE / ŠTIRI ČAKRE NEBA

V šesti, sedmi, osmi in deveti čakri postane razvoj transosebni. Raziskujemo bolj in bolj subtilna področja.

Stopiti onstran smrti je atribut, lastnost šeste čakre; mojstrstvo časa je atribut sedme; nevidnost atribut osme; in sposobnost ohraniti skrivnosti je atribut devete čakre.



ŠESTA ČAKRA

Šesta čakra ali tretje oko je locirano v sredini čela. V Hindu tradiciji so mnenja, da je to tretje oko Šive, ki dopušča znanje popolne resnice in nedvojnosti. Znotraj sebe izražamo božansko in vidimo božansko v drugih. Spoznaš, da si večno bitje, ki prebivaš v začasnem telesu.



Ko je šesta čakra motena, posameznik zameša informacije z znanjem. Občutek ima, da je dosegel veličastne spiritualne resnice, ko pa vse kar počne je, da zbira dejstva. Šamani vedo, kako narediti dež, brez da bi bili sposobni razložiti, da je ta voda ustvarjena iz vodikovih in kisikovih atomov. Spiritualni materializem je endemična disfunkcija čakre tretjega očesa.



Prebujeno tretje oko dovoljuje šamanu, da ve, kdo je. Daje mu znanje preteklosti in prihodnosti in mu dovoljuje, da si v duhu predstavlja alternativne možnosti in usode.



SEDMA ČAKRA

Kronska čakra na samem vrhu glave je naš portal do Nebes, na enak način kot je prva čakra portal do Zemlje. Svetlobne niti iz tega središča dosegajo do zvezd in naših usod ter možnosti. Zemlja nas varuje in prehranjuje s svojo življenjsko energijo in Nebesa nas poženejo proti našemu postajanju (tistemu, kar resnično smo – spiritualna galaktična bitja z edinstvenim zemeljskim poslanstvom, op. Blinkita).



Lekcija sedme čakre je mojstrstvo časa. Ko se osvobodimo linearnega, običajnega časa, nismo nič več v tiraničnem, nasilnem stisku preteklosti. Danes ni nič več rezultat prejšnjih incidentov. Svobodo doživljamo iz vzroka in posledice.



Medtem, ko v šesti čakri zdravitelj doseže znanje preteklih in prihodnjih dogodkov, je takrat, ko prebudi darila sedme čakre, sposoben vplivati na te dogodke.



Negativno izražanje sedme čakre je spiritualna regresija, vrnitev, zamaskirana kot razsvetljenje.



V naši kulturi instantnih, takojšnjih zadovoljitev, spiritualni iskalci pogosto želijo preskočiti delo s spodnjimi čakrami.



Tisti, ki so mojstri sedme čakre so dosegli nenavadne moči, vključujoč spominjanje starodavnih spominov, ki pripadajo kolektivni zavesti človeštva.



OSMA ČAKRA

Osma čakra je wiracocha ali »vir svetega«. Ta čakra prebiva nekaj centimetrov nad glavo in ko je prebujena sije kot žareče sonce znotraj svetlobnega energijskega telesa.



Informacijsko polje v osmi čakri deluje kot šablona za ustvarjanje fizičnega telesa. Ta čakra je kot tesar, ki izdeluje svoj stol (fizično telo) in ga kasneje zažge v svojem kaminu. Tesar ne občuti nobene izgube, ker preprosto ve, da lahko preprosto naredi drugega iz novega lesa. Osma čakra je neprizadeta s smrtjo telesa Če vtis bolezni obstaja v tej čakri, je tako kot napaka v načrtu, ki se ponovi z vsakim novih stolom.



Negativno izražanje te čakre je kozmična groza, ki jo doživljajo tisti, ki so ujeti med svetovi spirita in materije.



Atribut osme čakre je nevidnost. V tem središču postanemo zavedni Opazovalca (poznan pri Budistih kot Priča) – Jaz, ki je prisoten od začetka našega spiritualnega potovanja. Zdaj, ko je osvobojen od uma, je sposoben zagledati um z vsemi njegovimi dramami, brez osebne povezanosti z njimi.



Opazovalec je gledalec našega razvijajočega se življenja in razume, da so vse zgodbe, ki jih uporabljamo pri opisovanju samih sebe samo zgodbe. Opazovalec sprejema vse, vendar ne more biti sam po sebi sprejet zato, ker ne more biti obrnjen v objekt opazovanja. Opazovalec je neviden zato, ker ne more biti opazovan.

Navsezadnje, Opazovalec začne odkrivati svoj lasten vir, ki je Spirit, Duh, ali deveta čakra.



Osma čakra prebiva znotraj svetlobnega energijskega polja. Lebdi nad glavo kot vrteče se sonce. Je naša povezava z Velikim Duhom, mesto kjer Bog prebiva znotraj nas.



To čakro vidimo narisano kot svetlobo, ki obkroža Kristusa, in kot ogenj, ki plane nad apostole pri binkoštih, ko so sprejeli darilo Svetega Duha. Ko umremo, se osma čakra razširi v svetlobno oblo in zavije drugih sedem čaker v skledo svetlobe. Po obdobju sprave in očiščenja, osma čakra proizvede drugo telo, kot je to zopet in zopet naredila v mnogih življenjskih dobah.



Vodi nas do naših bioloških staršev in do najbojšega življenja (ne najlažjega!), da pridobimo izkušnje, potrebne za spiritualno rast. Nabiti travmatični spomini naših prejšnjih inkarnacij so prenešeni v naše naslednje telo kot vtisi v našem svetlobnem energijskem polju.



Vir osme čakre je deveta čakra, Duh. Deveta čakra prebiva zunaj svetlobnega energijskega polja in se razširja skozi vesolje. Je srce univerzuma, eno z Velikim Duhom. Osma čakra je tam, kjer Bog prebiva znotraj nas in deveta čakra je del nas, ki prebiva znotraj Kreatorja.



Osma čakra se sklada s krščanskim konceptom duše, ki je osebna in končna. Deveta čakra se sklada z Duhom, ki je neoseben in neskončen.

DEVETA ČAKRA

Deveta čakra prebiva v srcu Univerzuma, je izven časa in prostora; razširja se skozi prostranost prostora in se s svetlobno nitjo povezuje z osmo čakro.



Deveta čakra je Jaz, ki nikoli ni bil rojen in nikoli ne bo umrl. Ta Jaz je prioren do časa in se nikoli ne izliva v reko skozi katero teče čas. Je prioren prostoru in je obstajal preden se je Univerzum manifestiral. To je jaz, ki nikoli ni zapustil Raja.

Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#121 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 12. junij 2009, 07:57

xDDx DOBER DAN...IN pornografija za 14+ :2src:

včeraj sem gledal na poptv, oddajo preverjeno-trenja....

Modic, najglasnejši od druščine zbranih zagovornikov in nekaj zagovornikov previdnosti in morale...

dotični pripravlja stranko, ki bo zagovarjala istospolne zakone, legalizacijo prostitucije in širila sejme s ponudbo kurba rije, ter poskušala se prebit v parlament, on je rekel zato, da bo vsaj zabava...razlogi so očitni in rahlo skriti...

dejstva-približna...cca.3000 prostitutk v SLO., izkoriščane, včasih pretepene, zafiksane, strte in zavedene v težave...tudi moški opravljajo to obrt v SLO, jih je manj in bolje kasirajo-o tem niso govorili na tv, tudi istospolne deviacije se prodajajo in trojčki in grupni...

zagovornik prepovedi, pa je povedal žalostno resnico...
da se je en možak predstavljal na facebook, kot 13 letnik in deklice so mu nasedale in mu poslale sliko po mailu, najprej obraz, potem dekolte, potem prsi in ko je to imel, jih je začel izseljevat, da bo sliko objavil, če se ne pokaže cela gola in nadaljevala sta pred kamero in računalnikom, da se mu je samo zadovoljevala, on pa je šetal kožico, ko so ga obiskali plavi angeli, je imel približno 50 različnih slik in dokumentov deklic, ki so mu nasedle... :vragec:

plastik fantastik za oba spola in specialni dildo, za dosego točke G, je bilo tudi pokazano...baterije in plastika pa v raj :vragec:

pa ezoterični - duhovni pogled na ljubljenje, sex...moj vidik...moje razmišljanje x;)x

ko sta dva skupaj, z namenom skupnega življenja in ustvarjenja družine, je lahko zelo lepo ali pa tudi ne...

pa začnimo iz tiste besede...
a boš dava ? bo bo dava, ampak bo uglavnem uzeva, ti se boš pa spraznu in odložu, pa zasmrčal...moški umirajo premladi, ker razmetavajo energijo, ki lahko gradi in zdravi, ter pelje v kozmični raj, skozi več orgazmično doživljanje lepote s občasnim izlivom, strasti in iskrene ljubezni...vdova pa se razcveti in dolgo živi brez moškega, ali pa samo občasni sex...

tantriki in ostali, naj bi dolgo živeli, če so vzdržni ali pa obvladajo orgazme, brez izliva semenske tekočine...večina jih je vzdržna, veliko pa tudi pedof., ali pa kuharica mora svoje skuhat in mešat...župniki, se ne smejo poročat, ker bi se potem delilo Vatikansko premoženje na otroke in žene...oni bi pa znali, tudi družinsko svetovat in z izgledom pokazat, srečno krščansko družino...mogoče


rešitev za dolgo, zdravo življenje in skupno družinsko rast, skozi ljubezen... x:Xx

naučiti se in brezpogojno ljubit človeka, ki mu zaupaš, da bosta lahko uživala v dolgem in zdravem ljubljenju in skupaj použila orgazme, ter jih srčno delila med sabo...se pravi, ljubljenje brez izliva-občasni- drugače pa uživat, se tesno družit v skupni energiji, ko vaju lahko Bog blagoslovi in podari potomca, ki ni spočet v grehu, omami in z nameni, da mogoče bosta pa ostala skupaj, če bo še otrok... xDDx :2src: :palec:


ne učim tantre in se ne prodajam za keš..imate pa knjige, ki vas podučijo in skozi prakso, ste lahko mojstri...jih ni veliko v Slo.,tudi meni ne ratuje vedno, mi pa je že in je bilo Božansko x;)x xrolleyesx

ženske se znate družit same s sabo skozi ščegetavček, moški pa šetamo kožico in razmetavamo življensko energijo...m+ž skozi xsrcx je :2src:


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#122 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 12. junij 2009, 12:03

Malo Pop & Bollywood zabave -) :
"Ameriška igralka, 39-letna Heather Graham, se je z neotantričnim seksom prvič srečala leta 2002,
ko je snemala film Guru, in ga od takrat dalje veselo prakticira. Simpatična igralka razlaga,
da v osem ur neotantričnega seksa med drugim spadajo tudi erotična masaža, kopel in razne druge sproščevalne aktivnosti. Plavolaska pravi, da gre za to, da se "partnerju popolnoma posvetite,
se sprostite in zagotavlja, da orgazem traja dlje."
http://www.pozarepor...;novicaID=11476

The Guru Does Grease Starring Heather Graham
[Bollywood, Indijski Hollywood movie]


Iz komentarjev na youtube.com:
"The Guru is Bollywood movie - Combination of Pop and Indian Tradition -);
Hollywood meets Bollywood in one of the best
movie scenes of all time. ...;
Bollywood song in The Guru movie:
Group:Lata Mangeshkar & Mohammed Rafi
Song: Kya Mil Gaya Kya from the movie Sasural, from the 1960s. ..."

#123 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 12. junij 2009, 15:02

x:)x tantra hvala za razvedrilo...

nutricidi-kriminal

http://video.google....884912495233634

prehrana poleti

http://www.s12.si/in...y...link&id=878


Pozitivni stres zelo močno povečuje naše delovne sposobnosti, negativni pa jih krni in nam uničuje zdravje

http://www.mojevro.s...59?src=pj120609

x!x x;)x


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6


#124 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 12. junij 2009, 15:30

Teorija & Self AntiStress Action [ena od "n možnosti"]:
http://www.drustvo-m...tran/stres.html
_________
Sunset Over the Ocean
http://www.youtube.c...e...xation&aq=f

Attila Heffner sacred shaman drum playing, spirit-sighting


#125 Agape

Agape
  • Zlati član
  • Št. objav: 506

Objavljeno: 12. junij 2009, 15:37

x:)x

GSO...prepovejmo pesticide in tudi gso ne morejo saditi in smo se rešili večino strupov..

http://www.ednevnik....d=96800#c308663


MLEKO...

mleka naj ne bi več pili po 21 letu,ker nimamo več encimov za predelavo kravjega mleka xDDx ..če pa ga že pijemo,pijmo več kot 2 % tnega ali boljše izpod krave-surovega zaradi kalcija...ali kot posirjenec...

kravje mleko je za telička-telico,ko pa ga strokovno predelajo-osiromašijo,razbijejo molekule in po pol leta v embalaži, alpsko zdravo mleko- na zdravljenje...
in gospa tudi tako razloži,da v naravi odrasla žival ne išče več mleka-nima potrebe in tudi ne možnosti,da pa krava kravo pomolze-je pa že rahlo degenerirana...
bom pa še jez nekej dodava....krava v naravi je imela mleko samo v času brejosti in vzgoji mladiča,kura v naravi je nesla jajca dvakrat na leto...kaj pa danes uboge živali morajo proizvajat....

kalcij pa lahko dobite tukaj...

Glede na razgovor ti pošiljam seznam živil z večjo vsebnostjo kalcija:
kuhana hrana
: brokoli,cvetača, oljna repica, peteršilj,špinača repa,vodna kreša kuhane stročnice: fižol azuki,čičerika,fižol beli,soja,tofu
semena: seme sezama ima največ kalcija, seme sončnice, mandeljni, brazilski oreščki, lešniki,

žitarice: ajda

ribe sveže: sardina, ostrige, če niso prepovedane, zaradi onesnaženja...
jajca, mlečni izdelki: mleko kozje, jogurt kravje mleko
Upam,da ti bo pomagalo pri vsakodnevnem jedilniku. LP M in M


Lažje je verjeti laži, ki si jo stokrat slišal, kot resnici, ki jo še nisi nikoli...
sedaj jo imaš možnost...

agape

Da druge premagaš, moraš biti krepak; da sebe premagaš, moraš biti srčen.



Tisti, ki gre svojo pot, naj se ne ozira na tiste, ki govorijo, da ni poti....

r


Z BOG om in V Bog u

je pot do 9 in zmaga je v 6, ker 6 je 9 in 9 je 6





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0