Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Razlicne cene etericnih olj in doziranje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 1. marec 2002, 01:00

Kupila sem si diseco lucko in etericna olja.
Ker sem popoln laik na tem podrocju, me zanima, kaksna je razlika med posameznimi olji, ter kako naj vem, da so kvalitetna.

Kupila sem namrec 3 olja po 10ml (bergamotka, nezna sivka ter limona) in zanj odstela okrog 4000 sit, znamke Primavera, danes pa sem v Ljubljani videla v Galia centru semenarne Ljubljana olja po 600 sit za steklenicko, ki drzi 30ml.

Mi lahko kako pomagate oz. svetujete?

#2 Lunin net

Lunin net
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 272

Objavljeno: 1. marec 2002, 01:00

Obstajajo tudi zgolj sinteticna disavna olja in ne naravna.
Takim se sama tudi v lucki izogibam.
To lahko pravzaprav izkuseni nos prepozna takoj ob prvem stiku z vonjem.
Tako je najpomembneje, da si ne kupujete olj, ki vam ne disijo ali celo smrdijo (pretirano disijo ipd).

No, ko/ce jih/bi zeleli/ite uporabljati za natiranja ipd. ali jih celo uzivati notranje (npr. sivko), potem bi sploh morali izbrati najkvalitetnejse in zares cisto, zato vedno poglejte tudi deklaracijo.

Olja Primavera so med najbolj znanimi in -po mnenju mnogih- najboljsimi olji.
So pa res draga. In prav zares - 4000 sit za 3 olja - to je kar drago, se posebno, ker gre za tako majhno kolicino in ker ne gre za zelo redka olja.

Osebno dajem prednost etericnim oljem podjetja Favn (ki ima sicer bazo na Pletersnikovi - lokacija Bezigrad, blizina Astre - lahko pa jih boste zasledili tudi drugje), ki ima svoj -bogat- asortiment olj in tudi drugih pripravkov.

Ker veliko olj uporabljam za kreme, ki si jih sama tudi delam, sem jih ze ogromno preizkusila in sem osebno najbolj zadovoljna s slednjimi (Favn).
Poleg tega pa sem nagnjena k alergijam, tako da bi -ce ne bi bila kvalitetna- do zdaj gotovo dobila kaksno alergicno reakcijo.

Galia centra ne poznam, zato tudi ne morem soditi olj, ki ste jih tam kupili. A mislim, da je 600 sit za 30 ml pa skoraj malo, spet pa je seveda odvisno, za kaksno oz. katero olje gre.

Najbolje je, da jih nekaj razlicnih preizkusite, pa boste ze sami videli razliko.

Velik asortiment olj pa imajo tudi v zeliscni lekarni Maximarket - in tudi tista so nekatera zelo kvalitetna.
Vendar pa vam bodo povsod ponujali Primavero kot najboljso znamko (a boste -kot ste ze opazili. zanje odsteli najvec denarja in ne nujno tudi dobili najboljsega, da ne govorimo o kolicini).

Tako vam svetujem, da uporabljate cenejsa olja v disavni lucki, drazja (Primavera etc) pa npr. za nego in masazo obraza in lasisca, za kopel itd.

A z olji ne smete pretiravati.

Citronske vonje (bergamotka, limona, pomaranca) lahko uporabljamo v vecjih kolicinah - tudi do 10, 15 kapljic v lucko. Prav tako sivko.

Ce pa imate mocnejsa olja, kot je pachuli, sandalovina, nageljnove zbice, rozmarin etc., pa bo dovolj 2-4 kapljic.

Tudi z uporabo v kopeli ne pretiravajte.
In ne kapajte olja v tekoco vodo, ampak potem, ko je ze natocena. Najbolje je, da vodi za kopel dodate sol ali kis ali mleko ali smetano.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0