Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Nauki Toltecov


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
2 komentarjev na to temo

#1 Mcmurphy

Mcmurphy
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 91

Objavljeno: 5. avgust 2009, 10:27

Spodaj je kratek uvod v Nauke Toltecov, kot jih podaja Theun Mares.
Če koga nagovarja, dobi dodane informacije na: http://www.warriorskeep.com/


Nauki Toltecov, kot jih podaja Theun Mares, so pristop, ki vrača kontrolo nad lastnim življenjem in vodi v svobodo.
So obširna antična tradicija, ki se je doslej predajala striktno ustno, od enega nagala k drugemu, z namenom voditi njihove učence na, kar Tolteci imenujejo, Bojevnikovi poti.
Posledično so Nauki Toltecov postali znani tudi kot Pot k svobodi oz. Bojevnikova pot.

Nauki Toltecov so božansko pravo po rodu človeške rase in zatorej ne pripadajo nobenemu moškemu, ženski, sekti, religiji, organizaciji ali filozofiji, kajti ti nauki niso bili ustvarjeni v neki določeni mistični šoli, ampak iz izkustvenega znanja, pridobljenega z življenjem življenja, ki ima tako namen kot smisel. Posledično nauki Toltecov zajemajo vse oblike življenja, kajti samo jedro teh naukov je vseobsegajoča vštetost, ki ne dopušča oddvojenih pogledov osnovanih na predsodkih sektaške miselnosti.

Tale pristop k življenju je nedogmatičen, ljudem pomaga najti njihove osebne odgovore in stremi k združevanju, preko razkrivanja bogastva, ki je skrito v naši raznolikosti.

Življenje dandanes je prežeto s spremembami in venomer se soočamo z zmedo, negotovostjo, nasiljem in strahom. Lahko potem sploh najdemo resnično zadovoljstvo, veselje in smoter?

Nauki Toltecov nam kažejo, kako lahko vsak od nas najde resnično izpolnitev, preko tega, da se naučimo pravilno delovati in ukrepati na različnih področjih našega življenja.
Z drugačnim, z novim pristopom k našim trenutnim izzivom, se lahko osvobodimo socialnega “kondicioniranja“, se ločimo od preteklosti in odkrijemo resničen smisel življenja.
Preko tega, da dejansko izvajamo ukrepe in dejanja, ki so potrebna, gradimo samospoštovanje in zaupanje vase – resnične temelje svobode.

Naša primarna skrb je obnašanje.
Korenine mnogih naših trenutnih težav ležijo v obnašanju.
Ljudem pomagamo spremeniti perspektivo in pogledati na njihovo obnašanje iz drugačnega zornega kota. Pomagamo najti vzroke njihovega trenutnega obnašanja in ponuditi efektivne načine za udejanjanje sprememb.
Ponavadi se moramo lotiti tudi misli, ki so sprožile oz. formirale določen način obnašanja
in ravno delo z ter spreminjanje misli, je eden od najpomembnejših elementov Naukov Toltecov, kot jih podaja Theun Mares.

Iz sicer širokega spektra obnašanja je tukaj nekaj praktičnih področij, kjer lahko Nauki Toltecov pomagajo:

Odnosi
Izgleda, kot da naši odnosi dandanes prinašajo vedno več izzivov. Zakaj je temu tako? Kaj lahko storimo, da izboljšamo naše odnose? Nauki Toltecov kažejo, kako lahko preko ukvarjanja z in izboljševanjem odnosa, ki ga imamo sami s seboj, začnemo transformirati vse naše ostale odnose in izkusimo resnično odprtost, toplino in ljubezen.

Konflikti
Konflikti predstavljajo pomembno vprašanje v življenju ljudi, še posebej ko gre za težavne odnose oz. zveze.
Nauki Toltecov kažejo, kako lahko pogledamo na konflikte v naših življenjih iz čisto svežih perspektiv ter preko tega delamo z njimi na konstruktiven in efektiven način.

Krivda
Našo nagnjenje, da krivimo druge je ena glavnih preprek na poti do uspeha.
Nauki Toltecov kažejo kako lahko prenehamo kriviti druge, kakor tudi sami sebe, za dogodke v našem življenju. S tem, da se naučimo opazovati, kdaj se želimo zateči v krivdo in obtožbe, se lahko ločimo od preteklosti, ne glede na to kako težavna in slaba le ta je.
Preko tega, da se ločimo od preteklosti in gremo naprej – brez krivde in obtožb – smo zmožni odpreti vrata novi prihodnosti ter priložnosti za ustvarjanje trdnih temeljev, ki bodo služili kot osnova trajnemu zadovoljstvu in veselju.

Strah
Koliko strahu si izkusil ti, ali tvoj socialni okoliš v zadnjem času?
Zaradi neprestane navzočnosti vojn in terorja ter istočasnih udarov v ekonomiji v tem trenutku veliko količina strahu pronica v najbolj globoka področja našega življenja.
Številni ljudje so hudo zaskrbljeni in se sprašujejo: “ Kaj lahko sploh naredim v očeh vse te negotovosti in nemira tam zunaj?“

Ko smo soočeni z ekstremnimi dogodki ali reakcijami na dogodke, se kaj hitro počutimo nemočne, brez nadzora, kot žrtve nečesa večjega... Kakorkoli, nobena od teh opcij nam ne bo kaj prida v pomoč. Nauki Toltecov kažejo kako se lahko naučimo preprečiti nastanek občutka nemoči, kako lahko prevzamemo nadzor nad dogodki, ki so del našega življenja ter s tem pridobimo kontrolo, si povrnemo moč. Prvi korak k temu pa je, da odkrijemo kako se soočati s strahom.

Nauki Toltecov, kot jih podaja Theun Mares nam pomagajo najti upanje v svetu, kjer je upanja tako malo. Pokažejo nam kako najti vrednost, ko se nam zdi, da vrednosti ni. Predvsem pa nas učijo, kako dovolj verjeti vase, da odkrijemo, da je življenje pustolovščina, da odkrijemo naš smisel, ki nas dela edinstvene in, da takrat, ko ta smisel enkrat odkrijemo, življenje nenadoma pridobi na smotru ter občutimo tisto zadovoljstvo in veselje, h kateremu smo strmeli.

Vse kar moraš storiti je, da sodeluješ.

#2 janif

janif
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 367

Objavljeno: 5. avgust 2009, 10:45

No, ker smo ravno pri Toltekih, priporočam knjigo Don Miguela Ruiza: Mojstrstvo ljubezni, lepo, preprosto napisano. Tukaj je tudi njegova spletna stran Don Miguel Ruiz.
Izvukao je na kraju svog izlaganja.

#3 dayo

dayo
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 234

Objavljeno: 5. avgust 2009, 13:05

Samo pritrdim :palec:

Tud dayo pritrdi. x;)x
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0