Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

SPANJE V AURI STARSEV


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
8 komentarjev na to temo

#1 Maca Mur

Maca Mur
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

Zanima me vase mnenje o spanju majhnih otrok v postelji s starsi.

Najina prva hcerka dolgo ni cutila potrebe, da bi spala z nama, in je bila zelo zadovoljna v svoji sobi. Zdaj, pri treh letih, pa zelo rada sredi noci primarsira k nam.
Sedaj skoraj sedemmesecni dojencek pa rabi telesno blizino tudi ponoci ze od zacetka.

Se otroci cutijo bolj zascitene spati v auri starsev? Jih nase energije scitijo? Jih s tem ne razvadimo, saj na primer otroci nasih prijateljev ze leta spijo tako? Kaj to pomeni za intimnost partnerjev?

Zelo bi si zelela prebrati vasa mnenja in izkusnje, ceprav je ta tema verjetno malo mimo... mogoce pa ne.

#2 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 23. oktober 2002, 01:00

Pozdravljena!

Otroci so si med seboj zelo različni - eni rabijo več bližine, drugi manj. Zagotovo se v bližini staršev počutijo varne in zdi se mi prav, da jim starši nudimo to bližino in varnost, kolikor jo otroci potrebujejo in kolikor smo jo sami sposobni dat. Če otroku napravimo veselje, bo zadovoljen in če bo zadovoljen, bo s tem razveselil tudi nas!
Razvajen otrok je lahko tisti, ki je že sposoben razumsko kovati zapletene načrte in zamisli, kot n.pr.: "Če bom dovolj sitnaru, bom mogoče dobil..." Dojenček pa tega še ni sposoben! Torej, če ga pomiri vajina bližina, jo sigurno rabi - lahko sta brez skrbi, da ga s tem ne bosta razvadila. Razvadita ga lahko, ko bo večji in bo od vaju nekaj dosegel (mislim materialno dobrino) s kakim izsiljevanjem. Zaradi obilo ljubezni in občutka varnosti pa ga 100% ne bosta razvadila.

Vajina prva hčerka pa je do predkratkim bila edinka, in sedaj se je pojavil "nekdo", ki ravnotako prejema vajino pozornost. Dobila je "tekmeca". Zato po mojem mnenju ta sprememba glede njenega spanja.
Svetujem vama, da tudi njej posvečata enako pozornost kot dojenčku. Vem, da ni lahko, saj sta zelo obremenjena (poznam iz lastnih izkušenj, ker imam tudi sama 8-letno hči in 4-letnega sina). Kadar je možno, naj eden od vaju ostane z dojenčkom, drugi pa naj se povsem posveti hčerki: jo pelje na sprehod, se veliko pogovarja z njo, gresta skupaj nabrat n.pr. storže ali kaj drugega primernega v naravi za darilo dojenčku, da se bo igral... Hčerka bo uživala, če bo sodelovala pri skrbi za dojenčka - seveda primerno njenim letom. Ampak ta čas naj bo res posvečen samo njej, ne pa, da se gre z njo k svojim prijateljem na kavo!
Pa tudi spanja v vajini postelji ji nikar ne zabranita. Zaradi tega ne bo razvajena, saj ji nudita le toplino, varnost, ljubezen, in če bo to prejela od svojih staršev, bo znala tudi sama to dajat!

Kar pa se tiče intimnosti partnerjev:
vzemita si čas za to, ko imata priložnost - n.pr. če imata možnost, naj otroka kdaj prespita pri starih starših, ali pa naj bosta vsaj za par uric čez dan kje v varstvu. Ne počutita se slaba starša, če si vzameta malo časa zase!!!

Lep pozdrav in veliko užitkov ob vajinih otročkih!


Tamara


*******************

#3 Kljuka

Kljuka
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 861

Objavljeno: 24. oktober 2002, 01:00

Draga Maca Mur!

Saj sama veš, da je najbolj pomemben del otrokovega razvoja do cca. 3 let. Tvoja hčer stopa v dobo latence(mirovanja). Objavljena slikaNič ni napačnega, če prihaja k vama. Kot vsako normalno človeško bitje rabi toplino, v tem primeru staršev. (navsezadnje nosi ravno polovico genov od tebe in tvojega oploditelja - partnerja)Pa tudi možgani se razvijajo vsak dan.
Če sta normalna, to ne pomeni za medvajino intimnost nič škodljivega. Strogo pa se izogibajta katerikoli drugih intimnosti(ko je zraven hcer) kot samo človeške topline brezpogojne ljubezni. Seks je strogo prepovedan!.

Otroci se čutijo takrat zaščitene in varne!

Če sta pa nenormalna in imata željo pohabiti otroka, tega ne bosta upoštevala. Ta stavek pa ni v pogojniku, je v velelniku.

Lep pozdrav!

Kljuka

Kljuka
Lep pozdrav!

Objavljena slika

#4 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 24. oktober 2002, 01:00

Pozdravljena Maca Mur!
S tem vprašanjem sem si tudi jaz pred leti belila glavo. Ker pa v življenju mnogo krat ravnam instiktivno oz. intuitivno sem se kar prepustila. In intuicija mi je pač govorila, da si starejša hči želi moje topline. Spala je ob meni kot ubita. Kadar koli sem jo položila v otroško posteljico pa je bila nemirna in jokala. V bistvu je imela svojo oddejo in že moja navzočnost ji je bila dovolj. Zanimivo - mlajša hči ni imela takšnih želja...Mogoče včasih zdaj, ko je nekoliko večja.
In ko bo otrok začuti: zdaj sem pa že "velika" in lahko spim v svoji postelji, bo tam spal. In zelo, zelo cenil svojo posteljo!!
In na razvoj otroka nikakor človeška toplina in navzočnost ne vpliva kvarno. Obe hčerki sta izredno samostojni in razmišljata s svojo glavo:))Zdraj sta že kar "veliki" punci: starejša bo 14, mlajša pa 9.
Če si bosta z možem v pričo otrok izkazala ljubezen(se objela, poljubila) bo otrok to vzel kot nakaj samoumevnega. Seksajta pa res raje drugje:))
Lep pozdrav


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#5 Maca Mur

Maca Mur
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 24. oktober 2002, 01:00

Tamara, iskrena hvala za mnenje in nasvete. Trudiva se, kolikor se da, tako da hci kake posebne prizadetosti zaradi dojencka ne kaze (vsaj ne navzven). Zal pa imava zdaj, ko bi otroci potrebovali vso najino energijo in pozornost, tezave v odnosu, ki jih resujeva, in to gotovo cutijo. A drugace zal ne gre.

Kljuka, tudi tebi iskrena hvala za mnenje. Tisto o seksu in intimnostih je seveda samoumevno. Brez skrbi, v te namene izkoristiva cas in prostor, ko in kjer jih ni v blizini. V mislih sem imela intimnost odnosa (da se stisnes, preden zaspis, poklepetas, se nasmejes, prekomentiras dnevne dogodke).

Lep pozdrav Objavljena slika

#6 Maca Mur

Maca Mur
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 24. oktober 2002, 01:00

Hvala Nataly za tvoje izkusnje, ki si jih podelila z nami...

#7 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 26. oktober 2002, 01:00

quote:
Žal pa imava zdaj, ko bi otroci potrebovali vso najino energijo in pozornost, težave v odnosu...


Ko so otroci majhni, skoraj povsod pride do kakega kriznega obdobja. In takrat rabiš veliko energije, da odpraviš težave.
Jaz tukaj nisem imela uspeha: s prvim partnerjem sva šla narazen, ko je imela hči 2 leti, z drugim pa, ko je imel sin 3 leta. Ali pa nisem imela sreče (ali pameti) pri izbiri partnerja. Objavljena slika
Ampak življenje gre naprej, in tudi tako kot je, mi je všeč. Objavljena slika

VSO SREČO VAMA ŽELIM PRI REŠEVANJU VAJINEGA ODNOSA! Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika

Tamara

*******************

#8 Maca Mur

Maca Mur
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 26

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

Draga Tamara,
hvala za spodbudne besede in pozitivno energijo.
Strinjam se s tabo, da je običajno, da se s prihodom otroka odnos med partnerjema spremeni. Prejšnji sistem ne deluje več in potrebno je vzpostaviti novega. Kar pa včasih ne gre. Žal mi je, da se pri tebi ni izšlo. No, ampak vsekakor si sprejela pravilno odločitev, glede na to, da si zdaj zadovoljna, kljub temu, da si predstavljam, da ni bilo in da še vedno ni lahko.

Mislim, da si zelo pogumna in pozitivna ženska.
Lep pozdrav, z najlepšimi željami

#9 Tamburin

Tamburin
  • D član
  • Št. objav: 2 762

Objavljeno: 28. oktober 2002, 01:00

HVALA, Maca Mur za najlepše želje, in enako želim tudi jaz tebi!Objavljena slikaObjavljena slikaObjavljena slika
HVALA tudi za komplimente!Objavljena slikaObjavljena slika Veš, jaz mislim, da človeku prinese življenje toliko bremen, kolikor jih lahko človek prenaša. Tako gledam na življenje, zato mi ni težko.

Lep pozdrav!

Tamara

*******************




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0