Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

O Luninem Forumu in kako začeti


  • Ta tema je zaključena Ta tema je zaključena
Ni komentarjev na to temo

#1 Mitja

Mitja
  • Uredništvo
  • Št. objav: 445

Objavljeno: 11. april 2010, 09:24

*
POPULARNO

Pozdravljeni na Luninem Forumu (skrajšano LNF), ki je eden najbolj obiskanih in branih spletnih forumov v Sloveniji.

Na LNF obravnavamo najrazličnejše teme, največji poudarek pa je na osebni rasti in pozitivnem odnosu do življenja in naše okolice. Poleg tega je veliko tem namenjenih tudi druženju in "pogovarjanju" o splošnih ter dnevnih stvareh.

Vsebino LNF lahko prebirajo vsi, tudi neregistrirani člani. Če želite aktivno sodelovati na forumu z objavljanjem novih tem in komentarjev, pa se morate najprej registrirati in postati naš član - registracija je enostavna in popolnoma brezplačna.

Prosimo, da pri objavljanju upoštevate "Pravila in pogoje uporabe". Vzdržite se nepotrebnih komentarjev, saj tako samo polnite prostor na strežniku in ne pripomorete h kvaliteti vsebine. Še posebej smo pozorni na vse žaljive objave - člane, ki bodo objavljali neprimerno vsebino bomo opozorili, lahko jim za nekaj časa odvzamemo možnost sodelovanja ali pa popolnoma odstranimo njihovo članstvo.

Za uporabo različnih možnosti na LNF vam priporočamo, da si preberete tudi "Pomoč uporabnikom".


KAKO ZAČETI

Če ste naš novi član potem predlagamo, da najprej vnesete najpomembnejše podatke svojega profila:
  • Napište nekaj podatkov o sebi, kar si bodo lahko uporabniki ogledali na vašem profilu
  • Dodajte svoj podpis, ki se pojavlja na dnu vsake vaše objave
  • Dodajte svojo fotografijo
  • Dodajte svoj avatar - majhno ikono, ki vas vizualno predstavlja na LNF in se prikazuje pri vseh vaših objavah
  • Izberi svoj rojstni dan in spol
Do vse članske vsebine lahko kadarkoli dostopate preko menija, ki se odpre, ko na vrhu vsake strani kliknete na svoje uporabniško ime (ta se prikaže na vsaki strani, ko ste prijavljeni v sistem).

Objavljena slika




SEZNAM FORUMOV

Na LNF imamo številne forume, ki so razdeljeni na kategorije in podforume. V večini forumov lahko registrirani člani objavljajo nove teme, komentirajo na obstoječe teme in objavljajo ankete o raznih stvareh.

Večino forumov ureja Uredništvo, če pa menite, da bi lahko sami vodili in urejali kakšen forum na določeno temo, potem kontaktirajte uredništvo in bomo videli, če je smiselno odpreti tak nov forum.

Seznam forumov si lahko ogledate tukaj.


DIZAJN FORUMA

LNF je na voljo v treh različnih podobah. Sistemsko nastavljena podoba je Lunin dizajn, ki bazira na temno modri podlagi. Na voljo imate tudi Osnovni dizajn, ki je bolj čista verzija s črnim besedilom na beli podlagi. Na voljo pa je tudi Lo-Fi dizajn, ki je popolnoma minimalističen, prilagojen za majhne ekrane in nezmogljive brskalnike. Izberite tistega, ki vam najbolj ustreza in brskajte po LNF v najljubšem dizajnu.

Dizajn Foruma spremenite čisto ensotavno. Na vsaki strani se na dnu strani desno prikaže gumb Objavljena slika. Kliknite nanj in iz menija, ki se odpre, izberite nov dizajn. Stran se bo avtomatično osvežila in se prikazala v izbrani podobi. Dizajn lahko spreminjate kadarkoli in kolikorkrat hočete.

Lunin dizajn:
lunin.jpg

Osnovni dizajn:
osnovni.jpg

Lo-Fi dizajn:
lo-fi.jpg

OBJAVI NOVO TEMO in/ali ANKETO

Če ste registrirani član LNF potem lahko v skoraj vseh forumih objavljate nove teme in vprašanja. To storite tako, da kliknete gumb "Objavi novo temo", ki se nahaja na vrhu in na dnu strani vsakega foruma in vsake teme. Odprl se bo obrazec, kamor vnesete naslov teme, dodate lahko kratek opis in pa vpišete samo besedilo teme (ki ga lahko poljubno oblikujete, dodajate slike, povezave, citate itd).

Objavljena slika

Pri objavljanju teme imate tudi možnost ustvarjanja ankete (kjer je to dovoljeno) z različnimi vprašanji - enostavno kliknite gumb "Dodaj anketo" in prikazal se bo obrazec za dodajanje vsebine ankete. Prosimo, objavljajte samo smiselne ankete.

Objavljena slika




KOMENTIRANJE IN OBJAVLJANJE ODGOVOROV V TEMAH

V temah, ki niso zaključene, lahko vsi registrirani člani objavijo svoje komentarje. Za to imate več možnosti:

  • Za enostaven komentar/odgovor kliknite gumbek "Dodaj komentar", ki se nahaja na vrhu in na dnu vsake strani s temo. Vaš odgovor se bo prikazal na koncu vseh komentarjev.
    Objavljena slika
  • Uporabite obrazec za "Hitri odgovor", ki se nahaja na dnu vsake strani. Enostavno vpišite svoj komentar (in ga poljubno oblikujte) ter pritisnite gumbek "Objavi".
    Objavljena slika
  • Če želite citirati določeno objavo, potem kliknite gumbek Objavljena slika, ki se nahaja desno na dnu belega okvirja posamezne objave. Tako se bo v obrazcu za vpis komentarja že prikazalo citirano besedilo.
  • Če želite, lahko citirate tudi več objav naenkrat. To storite tako, da za vsako objavo, ki jo želite citirati, kliknete gumbek Objavljena slika, ki se nahaja desno na dnu belega okvirja posamezne objave. Ko ste citirali vse objave, ki jih želite (označene so z zeleno barvo), potem kliknite gumbek "Dodaj komentar", ki se nahaja na vrhu strani, in odprl se bo obrazec z vsemi citiranimi besedili.


SPREMLJANJE VSEBINE - OBVEŠČANJE O NOVOSTIH


Spremljanje vsebine vam omogoča, da vas sistem avtomatično obvesti o vsaki novi temi in/ali objavi v izbranem forumu oziroma temi.
  • Če želite spremljati posamezen forum, potem kliknite gumbek "Spremljaj forum", ki se nahaja na vrhu strani posameznega foruma.
    Objavljena slika
  • Če želite spremljati posamezeno temo, potem kliknite gumbek "Spremljaj temo", ki se nahaja na vrhu strani posamezne teme.
    Objavljena slika
  • V obeh primerih boste morali še označiti, na kakšen način želite biti obveščeni.
  • Če se želite odjaviti s posamezne teme ali foruma potem samo kliknite gumbek "Prenehaj spremljati...", ki se pojavi na vrhu vsakega foruma in teme, ki ga spremljate.
Vse teme in forume, ki jih spremljate, lahko urejate tudi na strani "Moje nastavitve".

Objavljena slika



ZADNJE OBJAVE IN NOVA VSEBINA
Na vrhu vsake strani je zavihek "Zadnje objave", ki odpre stran z vso aktivno vsebino (teme, objave, člani, dogodki, blogi) v zadnjih 24 urah. Na dnu seznama aktivne vsebine je tudi možnost, da prikažte novo vsebino v zadnjem tednu, mesecu itd.

Objavljena slika

Če pa želite videti samo vso novo vsebino od vašega zadnjega obiska, potem kliknite na link "Nova vsebina", ki se nahaja na vrhu desno, pod iskalnikom.

Objavljena slika




OCENJEVANJE ČLANOV IN VSEBINE

Pri vsakem članu imate možnost, da ga ocenite z zvezdicami od 1 do 5. V članskem profilu se potem prikaže povprečna vrednost vseh ocen za posameznega člana.
Objavljena slika

Ocenite pa lahko tudi vsako objavo posebej, in sicer pozitivno ali negativno. To storite tako, da kliknete ikono dlani s palcem, ki se nahaja desno na dnu belega okvirja posamezne objave (palec navzgor Objavljena slika pomeni pozitivno oceno, palec navzdol Objavljena slika pomeni negativno oceno). Vsaka ocena pomeni 1 točko (vsako objavo lahko ocenite le enkrat). Točke se seštevajo in rezultat je prikazan desno od obeh ikon za ocenjevanje. Objavljena slika

S tem ocenjevanjem dobimo ugled posameznega člana, kar je uporabno npr. v primeru, da želite blokirati člane oz. objave z negativnim ugledom. Pri ogledovanju posamezne teme imate tako na dnu možnost filtriranja prikazanih objav glede na oceno.

Prosimo, da ocenjevanje uporabljate s premislekom in smotrno. Vsako zlorabo bomo poskusili preprečiti, zato tega ne uporabljajte za nabijanje negativnih ocen tistih članov, ki jih pač ne marate. Bodite objektivni in korektni. Dejansko pozitivno ocenite tiste objave, ki so vas na tak ali drugačen način zadovoljile, negativno pa ocenite tiste objave, ki so napačne, žaljive, nepotrebne, neuporabne itd. S tem, upamo, bomo dvignili nivo objavljene vsebine na LNF in zmanjšali žaljive in neprimerne objave.


PRIJAVITE NEPRIMERNO VSEBINO


Vsako objavo, ki se vam zdi žaljiva, avtorsko sporna ali kako drugače neprimerna, lahko prijavite uredništvu. Uredništvo si bo ogledalo prijavljeno temo in primerno ukrepalo. Sporno temo prijavite tako, da kliknete gumbek Objavljena slika, ki se nahaja levo na dnu belega okvirja posamezne objave.


ISKANJE

Za iskanje določene vsebine na LNF imate na voljo enostavno polje, ki se nahaja na vrhu vsake strani, in pa "Napredni iskalnik", kjer lahko določite natančne pogoje, kaj, kje in pod kakšnimi pogoji želite iskati.


SEZNAM ČLANOV

Kliknite tukaj, če si želite ogledati seznam vseh članov LNF. V osnovi so člani razvrščeni po abecednem vrstnem redu, lahko pa enostavno kliknete na posamezno črko, ki se nahaja na vrhu seznama, in prikazali se bodo samo člani, katerih ime se začne s to črko. Prav tako na vrhu seznama, na desni strani, lahko izberete, kako se razvršča seznam članov: po imenu, po številu objav ali po datumu registracije.

Objavljena slika

Za natančnejše iskanje članov lahko uporabite filtriranje - kliknite gumbek "Klikni in filtriraj seznam članov", ki se nahaja na vrhu strani na desni strani, in prikazale se bodo številne možnosti za filtriranje in iskanje posameznih članov (izbrati ali vpisati morate najmanj eno možnost).

Objavljena slika

Najpomembnejši članski podatki se prikazujejo tudi pri vsaki posamezni objavi. Na desni strani se prikaže uporabniško ime in avatar člana. Pod tem so nanizani razne možnosti komuniciranja s članom, odvisno seveda od njegovih nastavitev in vsebine. S klikom na posamezno ikono lahko člana dodate (ali odstranite) med frende, mu pošljete osebno sporočilo, si ogledate njegov blog itd.


FRENDI

Na LNF lahko ustvarite svojo bazo prijateljev, s katerimi boste lažje komunicirali. Vsakega člana lahko enostavno dodate med frende tako, da kliknete na ikono Objavljena slika pri njegovih podatkih (v objavah, na profilu, na seznamu članov, na vizitki). Na enak način ga lahko tudi kadarkoli odstranite.

Na svojih nastavitvah lahko določate, ali želite potrditi vsakega novega frenda in ali želite biti o tem obveščeni po emailu.


IGNORIRANJE ČLANOV


Če želite, da se vam objave in/ali osebne sporočila določenega člana NE prikazujejo, potem lahko to storite tako, da tega člana dodate na seznam ignoriranih uporabnikov in za vsakega posebej določite, katero vsebino želite ignorirati.

Svoj seznam ignoriranih članov lahko urejate tukaj, nove člane pa lahko dodajate preko obrazca na dnu seznama.


SEZNAM BLOGOV

Na LNF lahko ustvarite tudi svoj blog, kjer lahko objavljate in z drugimi delite poljubno vsebino.
Če si želite ogledati seznam vseh trenutnih blogov, kliknite tukaj.


USTVARITE SVOJ BLOG

Vsak registriran član LNF ma možnost ustvariti svoj blog in na njemu objavljati poljubno vsebino, seveda v skladu s splošnimi pogoji. Če se vam zdi, da imate svojo vsebino, ki je lahko zanimiva za druge, potem predlagamo, da ustvarite svoj blog.


OSEBNA SPOROČILA

Osebna sporočila (skrajšano OS) so namenjena medsebojnemu komuniciranju dveh ali večih članov LNF. Vsebina Osebnih sporočil je vidna samo naslovnikom in je prikazana v podobni obliki, kot so prikazane teme.


NAPREDNI PAKETI ČLANSTVA

Napredni paketi članstva so namenjeni vsem članom, ki želijo ali potrebujejo več možnosti. Seveda pa s tem podpirate tudi brezplačno delovanje LN Foruma.

Napredne možnosti na LN Forumu so plačljive. Plačljivi paket članstva lahko izberete že ob registraciji ali pa kadarkoli kasneje na tej strani. Svoj trenutni paket naprednega članstva lahko tudi kadarkoli nadgradite.


POMOČ UPORABNIKOM

Za pomoč pri uporabi LNF imate na voljo podrobno "Pomoč uporabnikom", kjer najdete več informacij in navodil za uporabo posamezne možnosti.



Pa čimveč užtkov na LNF!
Mitja




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0