Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Sanje in sporocilnost le-teh/5


  • Ta tema je zaključena Ta tema je zaključena
- - - - -
111 komentarjev na to temo

#26 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 8. november 2002, 01:00

quote:
RAKICA pravi:

Hula,Nace

imas bojda ful za odgovarjat...kako je pol z mojim snegom...
sem namreč cela ratrogradna in komaj čakam, da grem v direktno gibanje, ker se počutim kot v vakumu!
lp in hvala


Živijo.
Mislim, da bi morala pogledati na temo sanje 4, stran 5. Tam te čaka tisti odgovor.
Kolikor je bilo tam vprašanj, so tam odgovori - razen Bendžija sem prekopiral sem, ker pričakujem nadaljevanje - ker je šele na začetku svoje "zgodbe".
Povej svoj komentar, Rakica.
Nace
P.S.: Tolk tud nimam za odgovarjat. Če kakšen dan sanje počakajo na odgovor pa res ni hudo, a ne!

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#27 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 8. november 2002, 01:00

Nace, najlepša ti hvala.Se opravičujem, ampak všasih se minardi, da sem full površna in ne pogledam podrobno vseh postov, sploh pa če me cajt preganja.
V bistvu imaš prav, da se ljudje igrajo igrice, da bi bili "porajtani", ker se bojijo sami v notranjosti nekaj doživeti sami zase in iz sebe; raje iščejo zunanji vzgib oz. ljudi, s katerimi se ukvarjajo, da se pol le-ti 3 krat bolj ukvarjajo z njimi.Kot, da ne bi imeli svojega življenja.Ne znajo ali pa nočejo živeti svoje življenje, kar ja v bistu najlažje narediti, NE ZAVEDAJO SE PA ŠE, KAKO LEPO JE TO, DA ŽIVIŠ IN UŽIVAŠ SVOJE ŽIVLJENJE...
Čeprav vedno ni lahko, ampak ko se poglobiš...
Ma kar se tiče te zadeve okoli moje družine, mislim, da moj partner po eni strani vsebolj vstopa v moje življenje, obenem pa se z določenimi dejanji, za katere smatram, da so tudi ponižujoča zame kot žensko in ne izkazujejo spoštovanja..
Vse bolj se zavedam, da je človek, kateremu (verjetno še bolj kot meni) ni bilo dano prejemati materinske oz. družinske ljubezni, vse so le dejanja z določeno težo, življenje je naslonjeno na dejstva(prisoten strah zaradi kaznovanja ne-izpolnitve stvari 100%).
Ne glede na to, da je on močnejši karakter , sem jaz bolj "razširjenega spektra", se lažje prilagodim, on pa ima dostikrat samo on prav.
S tem, ko včasih potrpim , sami sebi pustim, da ne pride do izaza vsa moja dosedanja duhovna izobraženost, vsa občutja zaradi vzrokov in posledic, oz. rezultatov, ki sem jih dosegla z delanjem dobega na sebi in s tem razumevanja tudi drugih.
Zdaj bazira vse na njegovih dejstvih in včasih rabim kar neki časa, da se vsaj malo omehča in me tudi kaj posluša, altrimenti ima vedno on prav...
Učenec, ki rabi čas, ali se ne bo nikoli poglobil vase na tej ravni in bom izgubljala očutek jaz-s tem ko se bom prilagajala.....

Drgač pa mislim, da je tisti sneg v sanjah (hiša je bila brez strehe in stala sem na travi) res zamrznil določene stvari, ampak upam, da ne pri meni, vsaj trajno ne...
Nace!!???

#28 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

Aha, Rakica, hvala za pojasnilo.
Stojiš v travi - prav imaš, zelenje je pod nogami.
Hiša pa brez strehe, brez zaščite.
Če se ozreš okoli - vidiš - če se pošalim, okostnjake brez čustev. Kar zate ni sprejemljivo.

Moj nasvet je naslednji:
Imej občasne projekte, ko parntnerja dobiš na svojo stran. Govori z jasnimi besedami, saj si očitno dovolj razgledana, da to znaš.

Je pa še nekaj.
Moški smo pogosto v svojem vzorcu obnašanja. Včeraj sem npr. poslušal zakonski par na radiu, ki imata kopico otrok (> 7), pa sta relativno mlada, on programer, žena od petega otroka naprej doma.
Ko prisluhneš, domala idealna družina.
Pa se vednar srečujeta z enakimi "prirojenimi" problemi, jih morata reševati.
Veliko energije dobita v zakonskih srečanjih: nekaj parov, običajno štirje, se srečujejo enkrat mesečno, si povedo o težavah, o tem, kako jih kdo rešuje, imajo pa tudi vodilno misel večera.
No, saj menim, da lahko tudi na forumu izpeljemo take debate...

Torej, hvala za osvetlitev.
Po eni strani si ohranila svojo povezavo z nebom. Po drugi strani nimaš zaščite od partnerja.
Lahko ti zaupam, vsaj kolikor jaz dojemam življenje v paru:
tole je vedno v ravnotežju.
Več, kot lahko staviš na partnerja, manj delaš po svoje. Bolj ko je partner v danem trenutku tuj, bolj delaš na lastnih energijah.
To je potrebno, ker tretja možnost pa je, da te partner ne osrečuješ, ti pa se zapreš. To ponavadi, ko so ustne prepovedi namenjene partnerju.
Torej ostani svobodna, ohrani svojo posvezavo z nebom, kadar pa ti partner nudi zavetje, pa zaživi z njim. Na tistem delu poti.
A nikoli brezpogojno in za večno - vedno je potrebno RAVNOTEŽJE.
Sanjaj dalje, rakica.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#29 andrej

andrej
  • D član
  • Št. objav: 696

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

quote:
Lahko pa tukajle poveva tole: ko sanje postanejo resničnost, čutimo usklajenost in mir. Ko resničnost tlačimo v sanje, pa smo odtujeni in izgubljeni.

Z drugimi besedami: sanje nam kažejo, kdaj delujemo s skladu s samim seboj. Ko smo usklajeni, nam na nek čudežen način tudi drugi ali sledijo ali pa pa sprejmejo tok, v katerem smo.


Ja Nace, tole pa res lahko skupaj tukaj poveva, no, saj si že, se samo pridružujemObjavljena slika



___________________________________________________________________________
AndrejObjavljena slika

>>> čudeži se dogajajo vsak dan Objavljena slika <<<


#30 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

quote:
sebo pravi:


Zdravo Nace,
z zanimanjem sem prebral tvoja pojasnjevanja sanj in moram ti čestitati (predvsem ker nekatere primere poznam iz prve roke in zadel si v polno). Prav zaradi tega sem se odločil, da ti tudi sam zaupam svoje sanje. Težko jih sicer spravim v pisno in racionalno obliko, ker v svojih sanjah ogromno razmišljam in ko se zbudim, vedno ne vem natančno, kaj je bila misel in kaj sanjski dogodek. Odvijalo se je nekako tako. Bil sem doma s svojo ženo in na obisk je prišel nek tip, ki naj bi bil njen sošolec (ona se namreč izobražuje ob delu). Tega tipa sem čutil nekako kot vsiljivca, saj ni dal nič od sebe. Samo tam je sedel in sploh se ni potrudil, da bi bil družaben ali da bi navezal stike z mano. Skratka, bil je kot nek tretji opazovalec pogovora med mano in ženo, v katerem je prišlo do njenega priznanja, da v tem času, od kar sva poročena, ni imela le ene izvenzakonske avanture, ampak kar 40. Rekel sem ji, da tega (te ogromne številke) pa ne morem sprejeti in se s tem sprijazniti in sem spokal kufre. Med odhajanjem oz. hojo po cesti sem jokal in sredi poti naletel na soseda, ki je ob cesti ležal na ležalniku (bilo je sončno vreme) in me ustavil. Začel se je pogovarjati in nikakor me ni hotel spustiti naprej. Jaz pa sem trpel, ker se mi je mudilo čim dlje. In potem sem se zbudil.
Te želje po bežanju se sicer tudi sam zavedam, saj sem v nekem obdobju osebnostne krize (ki jo je sicer povzročilo nesoglasje v družini) in me večkrat zgrabi, da bi zbežal, čeprav se zavedam, da bi težave odšle z mano, se jih ne bi rešil.
Hvaležen ti bom za tvoje videnje. Lep dan tebi in vsem, ki gostujete na tej strani.

sebo


Živijo, Sebo.
No, kmalu bomo dosegli ravnotežje - ženski moški v teh sanjah... Kot vedno, ženske odpro poti, sadove potem uživamo tudi moški. Pametne ženske pa ostanejo na poti, ki so jo pomagale odpirati. (To je malce sugestija tudi sicer za življenje..).

Torej hvala za uvodne besede.

Tvoj primer je jasen.
1. RAVNOTEŽJE SE RUŠI. PO NAGONU RAVNAŠ, ZATO SI ŽAGAŠ VEJO, NA KATERI SEDIŠ.
Ko se tvoja žena izobražuje, se ravnotežje med vama spreminja. Tržno povedano: njene delnice rastejo, tvoje padajo.
ZATO JE V BOJU BITI NEPRODUKTIVNO.
TEMVEČ MORAŠ POSKRBETI, DA BOŠ V NJENIH OČEH ZRASEL.
Ti njene rastoče moči na sprejemaš.
Zato sumničiš.
Tistega sošolca, ki vidiš v sanjah - to si ti, sanjaš SEBE. V DRUGI PODOBI.
Ona napreduje, ti pa ne.
Predstavljaj si, da si fant v ulici. Ona tvoja soseda. Zdaj si izvedel, da ona študira naprej. Kaj, se boš bolj trudil zanjo ali manj? Najbrž bolj, kajne?
Če tvoja punca, v predstavi, hodi na višjo ekonomsko, ali npr. študira za zdravnico, za katero se boš BOLJ trudil?
Najbrž za slednjo, ker bo s študijem dobila višji status.
KOT DRUŽINSKI MOŽ PA SLOVENCI DELAJO PRAVO VOJNO: ŽENI ZBIJAJO CENO, ČEŠ, KLJUB TEMU NE BOŠ VEČ.
Seveda BO.
Ko bo ona več -- bo tudi tebi cena ZRASLA.
Saj vidiš, ko Leku delnice zrastejo, tudi Krka pridobi!
Četudi je konkurentka - kot sta vidva za družinsko energijo.
In nekaj ti naj zaupam:
Ko bo končala šolanje, bo ostala s tabo, če jo boš podpiral. Če ne, se bo začelo ločevanje, ki bo lahko pravno ali "navidezno", da ne bo več s tabo spala, ker ti ne bo zaupala...
V našem kraju imamo zdravnico, ki je imela moža obrtnika.
Naredila je še specializiacijo, on jo je podpiral. In zdaj? Zdaj še ona njega podpira in še on študira. Ženske znajo ceniti podporo - zelo hitro pa se čutijo ogrožene.

Nič hudega, če boš ti potem "manj".
V Angliji, sem bral, je povsem običajno, da pri majhnih otrocih ostane mož doma, če ima ženska višjo plačo.

Ženska bazira NA VARNOSTI - zato ona ne gleda kot moški, morda, da je "ne boš vreden".
Pozabi to.
Moški je sposoben to narediti. Diplomira, potem pa skuša iz svoje prejšnje družice narediti gospodinjsko sužnjo in ko ona tega ne sprejme, jo zapusti. Ne vsi - so pa primeri.
Ženska tega ne naredi - razen če jo moški ogroža. Ker jo napada namesto DA BI PREVEEL VEČJI DEL OBVEZNOSTI, KER JE ONA TOREJ BOLJ OBREMENJENA.
V mislih si predstavljaj - da "sta fant in punca", naredi vse, da JO ČIMBOLJ RAZBREMENIŠ - ker bežiš v sanjah ne od nje - ampak do obveznosti, družinskih del in skrbi za otroke, npr. ki bi JIH LAHKO PREVEZEL, PA JIH NE.

POvem ti tole, SEbo.
Če ti ne študiraš, potem lahko z manj spanja veliko delaš.
Ker rutinske obveznosti lahk delaš z možgani, ki so budni že pri manjši naspanosti. Ona, če študira, rabi večjo spočitost, ker sicer SPOMIN ZA NOVE STVARI ne dela tako dobro.
Če povem drugače: ti se LAHKO BRIHTAŠ (OSTANEŠ BUDEN) Z GIBANJEM. ONA MORA BITI BUDNA, KER JE NASPANA.

Če boš tole razumel, sem ti rešil zakon, Sebo. Pa ne le to: to je POT DO DRUŽINSKE SREČE. Vse ti bo desetkrat povrnila, ko bo manj obremenjena.
Pa nikar ne misli, da si edini moški, ki boš delal gospodinjska dela, prevzel velik del starševskih dolžnosti. Tudi jaz sem eden takih. Pa mi je to doslej samo koristilo.
Imam strica, ki je šele pri vnukih dopustil, da se je plazil po kolenih z njimi po tleh, ko so se igrali. Si lahko misliš, koliko je zamudil.

Res smo moški nekoliko nerodni pri več opravilih, a naredimo ravno tako lepo.
Pa še to: s časoma smo vse bolj ekonomični in boljši.
Jaz npr. ne lupim krompirja vsak dan, ampak za naslednji dan dam nalupljenega v hladilnik, ko sem "že pri delu"... Da je bolj ekonomično.
Zato razvijamo stroje - ker smo preleni, da preusmerjamo možgane kar naprej. Toda če se le prislimo, razen slabe volje dve ali tri minute žanjemo zelo lepe uspehe.
Torej predstavljaj si, da je žena tvoja soseda, ki jo "boš nekoč imel" in videl boš, kako bo vse lažje.
Pa napiši še - tako in tako boš sanjal, kje imaš največ problemov.
Glej dolgoročno, delaj tudi zanjo, za njeno dobro. Pa nikar ne misli, da boš moški copata. Boš moški zaupanja. Moški copata izraz so si izmislili pijanci, ki niso sposobni ženski priznati njene vrednosti, sebi pa volje do uspeha (običajno se bojujejo z njimi/z njo/ in izgubljajo bitko). Ne boj, ampak skrb!. Ne na to, kar zahteva, ampak kar potrebuje. Za njeno dobro - boš veliko pridobil. Morda boš bolj obremenjen, toda energija, ki je zdaj "v begu" ti bo dala SAMOZAVEST. S tem boš bolj močan. V sebi in pri delu. In energijo boš dobil tudi od otrok - poizkusi in opazuj - čez dva meseca, koliko bolj srečen boš.
Nace
P.S.: Hvala, ker si nam zaupal. Išči srečo, ne ponos. Slednji pride sam. Verjemi in/ali preveri.

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#31 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

quote:
Susi13 pravi:

Sanje, ki jih želim deliti, so iz različnih starostnih obdobij, vendar so mi nekako zaznamovale Življenje. Nekaj sanj od teh, ki so se mi vtisnile v spomin...

- Bila sem na poti od sosedov (200, 300 m stran od naše hiše), ko se je kar naenkrat za mano pognal cel trop psov. Meni so se zdeli grozni, bila sem prestrašena, ker sem se bala, da me bodo napadli ali pa naredili kaj vem kaj... Pritekla sem domov, vsa prestrašena, zaklenila vrata, pozaprla okna in se mirila...
Čez čas me je nekaj gnalo, da sem šla pogledati, če so še zunaj... Nek mir sem čutila. V sebi. Zunaj.
Odprla sem okno in bila presenečena, ker so me psi gledali tako lepo! V bistvu so me želeli samo pozdraviti, me videti, ...
Pa še tale opomba: dostikrat se mi dogodi, da v živali vidim kot neko "človeško podobo". Podobno se mi je zgodilo tudi s temi psi. Kot, da bi našla, videla, začutila,... v njih nekaj človeškega.

- Sanjala sem o poplavi... Nekako smo ze znasli v blizini doma, kjer sem jaz in nas pes preckala reko normalno - sva sla pac cez most, ostali clani druzine pa so ostali na drugem bregu.
Sicer mi je bilo tezko sprejeti, da smo loceni, vendar sem cutila, da je tako prav...

- Bila sem na parku zraven velike hise. Mogocne... Na zunaj je bila temnejse rjave barve. Tu me je od druzine locevala ograja. Najprej kak meter in pol visok betonski zid, nad njim pa se zelezna ograja s špicami na koncu.
Nisem se jim mogla pridružiti. Le gledali smo se čez ograjo.

- Sanjala sem o neki sobi, kjer je vse izgledalo kot železno. Ni bilo hladno. Le izgled je bil, kot da so stene, strop in tla iz železa. Neke kovine, pač. Vse se je začelo pomikati proti meni. Vedno bližje mi je bilo. Še bližje...
V sebi sem začutila hud pritisk. Nato se je vse razblinilo. Bila sem v prostoru, ki je bil brezmejen, svetel, domač, obenem pa neskončen.
(To sem sanjala, ko me je tekom srednje šole pestila šola, družinske razmere in ...)

To bi bile sanje, ki so med seboj nekako povezane, četudi so se "dogodile" v različnih časovnih pasih... Itak pa - govor o času...?

Hvala! :)))

Sončka obilo,

Suzana

*...trenutek, ko sem...*


Suzana, živijo.
Tele sanje so res povezane.
Zadnje kažejo tvoje soočenje s svetom. Četudi si omejena, si še vedno svobodna in imaš številne izbire. Toda kažejo ti - ko si že omenila srednjo šolo, da s tem, ko vpišeš srednjo šolo, moraš delati po izbraenm programu, kar je tvoja izbira, četudi si ujeta v tistem času v šolske obveznosti. Toda imela si izbiro iz neskončnosti vesolja in odtod svoboda, ki si jo začutila.

Prve sanje - potoček in most, ko greš preko, si ločena od družine.
Čustva - te popeljejo nujno stran. To je TEMELJNI ZAKON ŽIVLJENJA - ŽE BAKTERIJE IŠČEJO "PARTNERJE" IN SO PRIPRAVLJENE SPREMENITI DEDNI MATERIAL SVOJIH STARŠEV.
Jih na nek način zapustijo, če hočejo uresničiti svoje življenje.
Če bi ostala "brez fanta", bi lahko sledila željam in predstavam staršev. VEDNAR NE SMEŠ - kot ne smeš v postelji lulat in kakat. Četudi je to na prvi pogled "bolj enostavno" dolgoročno preprosto ne pride niti v izbor...
Torej - sprejmi ločitev.
In starši - očitno nedozoreli v lastnem odraščanju (no, saj kdo pa je!?) - bi radi tebe pridno hčerko -in so očitno pozabili, kako so oni odraščali. Morda so mislili- če bi bili moji starši drugačni, mi ne bi bilo treba iti po svoje...
Ni stvar v tem, temveč v življenjski nuji.
S starši si lahko prijateljica, če te ne omejujejo in ne priklepajo nase. Sicer moraš biti na drugi strani ograje, kjer si urejaš svoj svet.
S prijatelji - s psom si prečkala reko. To je gotovo nek fant - ali pa si ga tako želiš, pa si zaradi starševskih zapovedi ne priznaš povsem.

Trop psov očitno tudi predstavlja prestrašenost, v katero so te prepričali. KAJ VSE SE TI LAHKO ZGODI, KAKŠNI SO LJUDJE.
No, Suzana, saj znaš gledati v dušo.
Ali ni tako mehka. Celo v človeku, ki ga prviš srečaš. In celo pod strogo zunanjostjo.

In ti to veš - vedno ohrani tisto razdaljo, tudi do fanta ali do znancev - ki ti omogoča LASTNO RAZMIŠLJANJE. Ko se počutiš varna, ali ko se dogovoriš za pravila igre, ki te ne ogrožajo (več), pristopiš bliže, kolikor želiš.
Seveda v odnosu do moških imej pri sebi - ko si dovolj blizu, kondom in zdravo pamet - da ne boš hodila okoli zdravnikov zato, da se prepričaš, ali si še vedno zdrava in ali nisi noseča, dokler tega ne želiš.
Boljše malo manj sproščenosti in mirnejše spanje. Potem ti sanje že pokažejo, kako še obnoviš moči.

Torej - živi po svoje, ampak lahkomiselno toliko, kolikor ti zdrava pamet dovoljuje - potem ko se zaščitiš pred nevarnostmi.
Če pogledam drugače: ob tesnem bedenju staršev kdaj pomislimo samo na to, kako "bomo po svoje". Starši imajo v svojih strahovih lahko prav - je pa res, da mi navadno nismi v okoljih, pred katerimi nas oni svarijo. Niso vsa okolja in vsi ljudje nevarni. Ti vem da izbiraš take, ki so najprej prijatelji (sanjaš pse) - tam pa ti soustvarjaš odnos in nikoli nisi žrtev - preprosto tako ne gledaš in ne ustvarjaš takih odnosov. Jaz imam ceno, ti imaš ceno. RAvnotežje ali pogajanje. Če je treba, vsako minuto... Se hecam no. Malce razmisli, pa boš videla, kje si.
Lepo sanjaj.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#32 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 10. november 2002, 01:00

quote:
teja pravi:

Tele so bile spregledane, mi pa ene veliko pomenijo:

jaz bi opisala troje sanje.
1. z avtom se peljemo nekam v neko stanovanje. Na poti srečamo strica in staro mamo, ki tudi kasneje prideta tja. Nas je bilo 6, jaz sem imela s sabo 5 kremšnit. TAm smo bili: jaz, mami, oči, hčerka, žena od strica in ne vem ali sestra ali mož. In smo si razdelili te kremšnite, pa še za strica in staro mamo smo malo pustili.

2. Pojavi se en dojenček. Jaz, ko sem bila mala, dojenček. Pa še nekdo, ne vem ali sestra ali hči. Pa smo dojenčka- mene crkljale, previle. nahranile. In je začel rasti ful hitro. Mi ni bilo jasno. Jaz sem jaz, odrasla, tisto pa sem tudi bila jaz dojenček. Dve osebi, obe jaz naenkrat. In sem se spraševala kako je to možno, je to moj notranji otrok? in kako bo, ko bo hitro zrastel in bova oba jaz?

3. sem pa v trenutku pozabila, vem da je bilo spet nekaj v zvezi z mojo primarno družino, moža spet ni bilo zraven. Ko se spomnim, napišem.

Čao


Upam, da si si prejšnje sanje prebrala v temi 4 stran 5, zdajšnje pa vidim takole.
Prve sanje ti opisujejo zunanje odnose, zunanjo skrb. Kjer ni pomembno, kaj kdo čuti. TAko živi večina ljudi. Svojo dobroto in ljubezen na tem nivoju izkazujemo s hrano. SAnajala si torej ljudi, ki jih imaš rada, vendar jim tega ne poveš z besedami, temveč si jim pripravljena narediti kako uslugo.

O dojenčku pa tole: moja dveletna hčerka opazuje svoje zize. In pravi: Ko bom velika, bo mami tukaj papala.
Starejša hčerka mi je pri treh letih rekla: Ati, ko si bil pa ti majhen, sem pa jaz tebe nosila. Ko smo šli na pohod na nek hrib, ona se je nesla v nahrbrtniku za otroka.
Torej pri otrocih deluje tale um - otrok/odrasli nekako zrcalno in ne realno.
Poleg tega, TEja ob svojih otrocih seveda podoživljaš lastno otroštvo.
Kako tudi ne.
in česar ti nisi bila npr. deležna, pa omogočiš svojemu otroku, tvoja psiha sprejme kot "končno sem dobila". Torej je nekje v globini na nek način vseeno, ali sprejemaš ali daješ.
Če se z otrokom igraš z igračo, je vseeno, ali je on otrok ali ti - če je igra pristna, se oba igrata z neko igračo... STarš in otrok.
DOVOLI SI PODOŽILJATI SVOJA ČUSTVA V ODNOSU DO RESNIČNIH OTROK. Vsaj njim povej.
Iskreno. Boti jim enakovredna. DAj jim možnost odločanja in jih usmerjajo o tistem, kar več veš in ne odločaj zato, ker si ti odrasla oni pa otroci
Zelo te zavira v odnosih tale zunanja podoba.
Dovoli si biti - UČENKA IN NE LE UČITELJICA.
Učiš se iz vsake situacije in od vsakega človeka, neglede na starost. Z izkušnjami pa zoriš, neglede na to, ali pridejo od dojenčka ali do starega modreca... Ali pa ob tem, ko se spodtakneš ob korenini in opazuješ misel, ki se je ob tem pojavila...
Imej se lepo in naredi korak naprej. Dovoli si BITI.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#33 Susi13

Susi13
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 119

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

quote:
Suzana, živijo.
Tele sanje so res povezane.
Zadnje kažejo tvoje soočenje s svetom. Četudi si omejena, si še vedno svobodna in imaš številne izbire. Toda kažejo ti - ko si že omenila srednjo šolo, da s tem, ko vpišeš srednjo šolo, moraš delati po izbraenm programu, kar je tvoja izbira, četudi si ujeta v tistem času v šolske obveznosti. Toda imela si izbiro iz neskončnosti vesolja in odtod svoboda, ki si jo začutila.

Prve sanje - potoček in most, ko greš preko, si ločena od družine.
Čustva - te popeljejo nujno stran. To je TEMELJNI ZAKON ŽIVLJENJA - ŽE BAKTERIJE IŠČEJO "PARTNERJE" IN SO PRIPRAVLJENE SPREMENITI DEDNI MATERIAL SVOJIH STARŠEV.
Jih na nek način zapustijo, če hočejo uresničiti svoje življenje.
Če bi ostala "brez fanta", bi lahko sledila željam in predstavam staršev. VEDNAR NE SMEŠ - kot ne smeš v postelji lulat in kakat. Četudi je to na prvi pogled "bolj enostavno" dolgoročno preprosto ne pride niti v izbor...
Torej - sprejmi ločitev.
In starši - očitno nedozoreli v lastnem odraščanju (no, saj kdo pa je!?) - bi radi tebe pridno hčerko -in so očitno pozabili, kako so oni odraščali. Morda so mislili- če bi bili moji starši drugačni, mi ne bi bilo treba iti po svoje...
Ni stvar v tem, temveč v življenjski nuji.
S starši si lahko prijateljica, če te ne omejujejo in ne priklepajo nase. Sicer moraš biti na drugi strani ograje, kjer si urejaš svoj svet.
S prijatelji - s psom si prečkala reko. To je gotovo nek fant - ali pa si ga tako želiš, pa si zaradi starševskih zapovedi ne priznaš povsem.

Trop psov očitno tudi predstavlja prestrašenost, v katero so te prepričali. KAJ VSE SE TI LAHKO ZGODI, KAKŠNI SO LJUDJE.
No, Suzana, saj znaš gledati v dušo.
Ali ni tako mehka. Celo v človeku, ki ga prviš srečaš. In celo pod strogo zunanjostjo.

In ti to veš - vedno ohrani tisto razdaljo, tudi do fanta ali do znancev - ki ti omogoča LASTNO RAZMIŠLJANJE. Ko se počutiš varna, ali ko se dogovoriš za pravila igre, ki te ne ogrožajo (več), pristopiš bliže, kolikor želiš.
Seveda v odnosu do moških imej pri sebi - ko si dovolj blizu, kondom in zdravo pamet - da ne boš hodila okoli zdravnikov zato, da se prepričaš, ali si še vedno zdrava in ali nisi noseča, dokler tega ne želiš.
Boljše malo manj sproščenosti in mirnejše spanje. Potem ti sanje že pokažejo, kako še obnoviš moči.

Torej - živi po svoje, ampak lahkomiselno toliko, kolikor ti zdrava pamet dovoljuje - potem ko se zaščitiš pred nevarnostmi.
Če pogledam drugače: ob tesnem bedenju staršev kdaj pomislimo samo na to, kako "bomo po svoje". Starši imajo v svojih strahovih lahko prav - je pa res, da mi navadno nismi v okoljih, pred katerimi nas oni svarijo. Niso vsa okolja in vsi ljudje nevarni. Ti vem da izbiraš take, ki so najprej prijatelji (sanjaš pse) - tam pa ti soustvarjaš odnos in nikoli nisi žrtev - preprosto tako ne gledaš in ne ustvarjaš takih odnosov. Jaz imam ceno, ti imaš ceno. RAvnotežje ali pogajanje. Če je treba, vsako minuto... Se hecam no. Malce razmisli, pa boš videla, kje si.
Lepo sanjaj.
Nace
Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.



Nace, kako te imam v temle trenutku rada! :)))))))

Res sem ti hvaležna, da si in da si si uspel vzeti čas zame! :))))

Danes me čaka pisanje maila in mi je tvoja razlaga mojih sanj dejansko prišla prav! :)))))) Zanimivo, kako sanje "obstajajo" v brezčasju... Vedela sem, da nekaj nosijo v sebi, nisem pa (pred tem) našla neke razlage zanje. Niti ni bil še čas, da mi povedo, kar so mi želele povedati... :))))

Hvala, hvala, hvala! :)))))

Ufff, gremo naprej... :))))

Objemčka... ;)))

Suzana

*...trenutek, ko sem...*
*Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.*

#34 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

Pozdravljen Nace!
Tudi jaz bi te prosila, da mimogrede - če boš utegnil seveda - ošiniš moje sanjarije iz 4 dela...
Danes zjutraj pa sem sanjala svoj skok v vodo. Stala sem na skakalnici(5m) in se pripravljala na skok v modro vodo(takšna je pač v toplicah).Zanimivo se mi zdi, da sem ob tem občutila močno nelagodje (sicer prav rada skačem v vodo), celo rahla panika me je grabila za grlo. In ko sem skočila - občutek olajšanja.
Nace - nikar se ne pritožuj - zdaj si zapisan. Ker smo te kar posvojili:)) Postal si naš razlagalec sanj:))(hecam se, saj veš)
Pozdrav


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#35 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

Natlija, živijo.
V toplicah je prepovedano skakati v vodo. Vsaj na tistih krajih, kamor mi hodimo...

To, kar ti lahko povem, tako in tako veš sama.
Zdaj hočeš še vedeti, da že sanjaš o tem.

Tukajle ti razložim še tiste sanje iz 4.dela.
Po eni strani bi zelo rada skočila v novo čustveno zvezo.
VEndar bi pri tem preveč izgubila in premalo dobila.
Če bi bila računica bolj uravnotežena, bi to storila takoj.

No, moj nasvet pa je tale: četudi je ženskam težko prebavljati otroke v puberteti - ker se ti odmikajo, se še vedno mnogo manj umaknejo, če tam nekje bedi nad njimi še očka.
MOraš biti psiholog - da pozdraviš čustveno-osebnostne posledice in pravnik - da lepo izpelješ pravice in lastnino razdeliš, ob tem moraš biti še zelo modra.
Sicer ti računica pove, da se bolj splača "potrpeti" v teh letih.
Ali vlagati v odnose na preračunljiv način: hočeš imeti od moža to in to.
Pri tem si izboriš toliko zasebnosti, da če te potrebe in potreba po samotrjevanju zapelejo, da to narediš na skrivaj.

Veš, ker ni problem, da noben moški ne bi ustrezal tvoji predstavi. ali da noben moški ne bi bil pripravljen za Natalijo in njena otroka narediti življenjski preobrat.
Pač pa je težava v tem, da ko se moški odloči za tak preobrat, začne IZBIRATI. Potem pa vidi, da ima MANJ DELA npr. pri eni, ki nima otrok, ki ni poročena, ki je mlajša, ki je bližje doma ali ne vem kaj.
Tako da v duhu in v srcu tak korak je lahko izvedljiv. V realnem svetu izbir pa je najpogosteje najboljša izbira - čakanje. Nekaj skrivalnic - če ne uspejo dogovori.
In nov poskus čez nekaj let - če se medtem telo toliko ne postara, "da se ti ne ljubi več".

Zapolni življenje in nehaj misliti kot najstnica, Natalija.

Zdaj sem te malce predramil. Toda tebe kot strelko lahko, saj veš, da gre v bistvu bolj za šalo in ene vrste provokacijo, da razmisliš REALNO. Vendar na poti do POLNEGA življenja. Ne pa popolnega, vzponi in padci MORAJO biti.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#36 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

Nace!

Potem pa očitno ne hodite v "prave" toplice - ker mi ptujčani, pač lahko skačemo v vodo:))

Joj, kaj ti naj rečem na to? Razlago mislim...in kako dobro, da si pripisal, da meni kot strelki lahko rečeš - res mi lahko. Ker te razumem. Ne vem sicer od kod ti ideja, da bi imela drugega - no ja - mogoče v mislih:))dejansko pa ne. Malo prenaporno bi menda bilo - bi še kje shujšala:))
Zapolniti življenje - zelo modre in pametne besede. In da naj neham misliti kot najstnica? Pa Nace, saj jaz izgledam kot najstnica:))
No, povem pa nekaj. Življenje je kot krog - rahlo začarani - in povem ti, da imam po malem tega kroga čisto dovolj.

Hvala ti za razlago in lep dan še naprej


natalija

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#37 RAKICA

RAKICA
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 405

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

NACE,
IMAŠ KAR PRAV.
Pri meni je ta tretja varjanta, da sem se zaprla in zato zdaj razmerje zalkjučujem, ker nisem pripravljena pokopati sebe, da bi bila z nekom, ki me želi prikrojiti svojim navadam, potrebam...
Tolk se mam pa rada, da ne pustim, da bi me zažrl.
Hvala in lep pozdrav.

#38 Susi13

Susi13
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 119

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

Hm... Sedaj pa imam polno glavo sanj... ;))

Še dvoje sanje bi delila... Se ne mudi z odgovorom... Ko boš utegnil, ko ti bo želja... Itak! :)))

- Letela sem. Brez kril ali podobnega. Letela k nebu. Noč je bila. Čudovita, sanjska noč! Polno zvezdic... Zvezdni utrinek pred mojimi očmi... Zaželela sem si, da bi ga videli vsi... Zaželela sem si, da bi bili vsi tako blizu zvezdam, kot sem bila jaz! :))
Pogledala sem dol. Sestra z družino in nekaj drugih ljudi, ki so mi blizu, je bilo tam... Opazovali so zvezdni utrinek! Želja, da bi bili z menoj, je ostajala...
Sprejela sem, da v danem trenutku ne moremo vsi gledati zvezdic z istega mesta. Uživala sem v pogledu na zvezdice! :)
Vsekakor najlepši zvezdni utrinek od možnih... Krasen...

- Tudi druge sanje se odvijajo ponoči (noč imam že itak hudo rada!). Znašla sem se v temno temni noči. Kot bi bil nek prostor. A obenem ne...
Kakorkoli že, na podlagi občutij sem si izoblikovala sliko. Sliko o tem, kje se nahajam.
Čutila sem, da stojim na nečem trdnem. (Telesa nisem občutila kot telo... četudi je bilo... ) Čutila sem nežne valove morja...
Začutila sem, da moram iti naprej. Moram stopiti. Ne morem obstati tu na mestu. Nek glasek: "Suzy, ne boj se. Vse bo OK. Pojdi naprej!" In sem. Prva dva koraka sta bila nesigurna. Potem pa se je gotovost povečevala. Stopala sem naprej...
Čez nekaj korakov sem začutila prisotnost nekoga. Ne vem, kdo je bil - čutila sem le prisotnost nekoga. Prisotnost nekaj ljudi...
V naslednjem hipu pa se je nebo spremenilo. Kot bi se odprlo! :))
Na desni strani sem zagledala Marijo. Bila je čudovita! :))) Tako svetla, tako lepa... Bila je kot v jajčku! Odeta s svetlobo...
Najlepši del je bil, ker je imela nasmešek, kateri razsvetli temo in zvezdice v očeh... Roke razprostrte v objem... Vabljivo... :)))
V istem hipu, ko se je pokazala Ona, so se pojavile zvezdice. Nebo, polno zvezdic...
Gledala sem jo, srečna, ker jo vidim, srečna, ker sva tam, srečna ... Iz drugega konca "poti" je prišlo nekaj ljudi. Vem, da je bil v ospredju moški, nekako mi je padel v oči... Ostalih se ne spomnim tako dobro. Vsi pa so bili nasmejani, srečni, polni Ljubezni...

Še ena pripomba: to so edine sanje, ko sem Marijo sanjala... Videla sem jo večkrat, a tokrat sem jo edinkrat (do danega trenutka) sanjala...

Nace ... hvala! :))

Suzana

*...trenutek, ko sem...*
*Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.*

#39 sanjavka

sanjavka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 11. november 2002, 01:00

Živjo, Nace! Vidim, kakšno obsežno zbirko sanj imaš pred seboj, ki jih pridno in obširno razlagaš. Se bom tudi jaz priključila tvoji zbirki. Upam, da je prostora še zame.
Pred nekaj dnevi me je tlačila mora, ki me je zbudila sredi noči. Bila sem polna strahu. Tako so se sanje odvijale:
Sem v hiši. Pred mano leži mrtva, stara ženska oz. kar je od nje ostalo. Bolj ali manj je že okostnjak, na glavi so opaženi rdeči prepareli lasje. Kar naenkrat oživi in se vzdigne pred menoj. Objamem jo. Poleg mene je še otrok, mislim, da sem sanjala svojo 8 - letno sestro, ki jo tolažim, češ da je ženska mrtva in da ji nič hudega ne more storiti. Potem se vse skupaj preseli drugam, v drugo hišo, natančneje v belo kuhinjo s pultom. Ženska leži na mrtvaški postelji in govori s policistom. Očitno je tukaj živa. razlaga mu, kaj jo je rešilo pred smrtjo. Bil je obesek, na kateren je bil upodobljen top. Nenavadno, kaj? Nato se začne iskanje njenega domnevnega napadalca. Ko se o tem pogovarjamo z ostalimi za jedilno mizo, opazim z desnim očesom moškega srednjih let, ki se smuka okrog nas in je kmalu šel skozi kuhinjska vrata v drugo sobo. Nato je ta isti moški kar naenkrat sklonjen pred mano in pobira nekaj s tal. V tem trenutku, ko je obrnjen s hrbtom proti meni, nakažem drugim s prstom, češ on je tisti, ki je napadel ali umoril (tega ne vem, ker je vse skupaj zmedeno) starko. Potem se moški obrne in me pogleda s prestrašenimi očmi. Kar naenkrat me prešine misel:"Kaj pa, če sem obtožila napačnega?" Nato se zbudim in sem vsa prestrašena. Čutim nemir. Kaj vse skupaj pomeni? Kar sem sama poskušala razbrati iz sanj je, da si nočem priznati, da se lahko zmotim. To me muči. Sama sebi se zdim precej stroga in nepopustljiva. Ne vem, kako si vse skupaj razlagati.
Lep pozdravček, Nace!

#40 nana

nana
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 12

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

Joj, mi je kar malo nerodno..ampak Nace, še jaz bi te prosila, če lahko malo ošvrkneš še moje sanje. Hvala.

Moje sanje: s fantom greva na en metalski, rokerski koncert.(Včasih greva res na kak koncert) Po stopnicah se približujeva enemu podhodu nad katerim je cesta, železnica ali kup enih železnih zadev. Vse skupaj kot bi blo malce zapuščeno. Ampak podhod je pa grozen. Samo po kolenih se lahko priplaziš do izhoda. Strop se lušči. Ne vem zakaj, ampak ljudje se ga bojijo prečkati. Moj fant tudi.(On je tudi resnično, oz. v tej realnosti moj fant)Grem sama. Grozno me je strah in mislim da mi ne bo uspelo. Mislim kot da se bo glih zdej vse name zrušilo. Klastrofobičen občutek. Podhod je blazno dolg in širok.
Na enemu od izhodov se zbirajo pijani metalci. Eden, mislim da je imel porisan obraz,(kot jih imajo satanisti), se plazi po kolenih proti meni.Dela se kot da je pijan ali kot da je vse skupaj en štos. Ostali gledajo. Sama pač mislim da me je prišel dražit. On pa potegne nož in me zabode. Vsaj mislim, da me je zabodel.Ostali pa, kot da bi mi hoteli reči: no, a ti nismo rekli da se ne zafrkavaj. Potem se vsa panična zbudim.

Upam, da pomeni to kaj drugega kot jaz mislim. Včasih počnem kakšne stvari, ki jih po mnenju drugih ne bi smela ali pa jih je strah...
Pozdravčič in Hvala Objavljena slika

#41 sebo

sebo
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 8

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00


Zdravo Nace,
najprej hvala za odgovor, ki me je, moram priznati, na prvi pogled zelo presenetil. Tvoja priporočila so namreč slika tistega, kar sem že. Zato me je na začetku malo zbegalo. Ko pa sem še in še enkrat prebral sem spoznal, da imaš prav. Namreč, vse te obveznosti, ki sem si jih v zadnjih letih nakopičil na ramenih (služba, družina, dom) so mi postale odveč in bi se jih rad rešil. Neprestano čutim to željo po begu od teh obveznosti. Potihem se tolažeim, da sem zaradi tega, ker sem prevzel vse na svoja ramena, zanemaril sebe in da moram zdaj to nadoknaditi. Razumem, kar mi praviš, ne vem pa kako se znebiti teh misli, kako svojo energijo preusmeriti bolj produktivno. Kakšen je recept?

Hvala, predvsem za tvojo požrtvovalnost. Verjamem, da si veliko ljudem v pomoč.

sebo

#42 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
Susi13 pravi:

Hm... Sedaj pa imam polno glavo sanj... ;))

Še dvoje sanje bi delila... Se ne mudi z odgovorom... Ko boš utegnil, ko ti bo želja... Itak! :)))

- Letela sem. Brez kril ali podobnega. Letela k nebu. Noč je bila. Čudovita, sanjska noč! Polno zvezdic... Zvezdni utrinek pred mojimi očmi... Zaželela sem si, da bi ga videli vsi... Zaželela sem si, da bi bili vsi tako blizu zvezdam, kot sem bila jaz! :))
Pogledala sem dol. Sestra z družino in nekaj drugih ljudi, ki so mi blizu, je bilo tam... Opazovali so zvezdni utrinek! Želja, da bi bili z menoj, je ostajala...
Sprejela sem, da v danem trenutku ne moremo vsi gledati zvezdic z istega mesta. Uživala sem v pogledu na zvezdice! :)
Vsekakor najlepši zvezdni utrinek od možnih... Krasen...

- Tudi druge sanje se odvijajo ponoči (noč imam že itak hudo rada!). Znašla sem se v temno temni noči. Kot bi bil nek prostor. A obenem ne...
Kakorkoli že, na podlagi občutij sem si izoblikovala sliko. Sliko o tem, kje se nahajam.
Čutila sem, da stojim na nečem trdnem. (Telesa nisem občutila kot telo... četudi je bilo... ) Čutila sem nežne valove morja...
Začutila sem, da moram iti naprej. Moram stopiti. Ne morem obstati tu na mestu. Nek glasek: "Suzy, ne boj se. Vse bo OK. Pojdi naprej!" In sem. Prva dva koraka sta bila nesigurna. Potem pa se je gotovost povečevala. Stopala sem naprej...
Čez nekaj korakov sem začutila prisotnost nekoga. Ne vem, kdo je bil - čutila sem le prisotnost nekoga. Prisotnost nekaj ljudi...
V naslednjem hipu pa se je nebo spremenilo. Kot bi se odprlo! :))
Na desni strani sem zagledala Marijo. Bila je čudovita! :))) Tako svetla, tako lepa... Bila je kot v jajčku! Odeta s svetlobo...
Najlepši del je bil, ker je imela nasmešek, kateri razsvetli temo in zvezdice v očeh... Roke razprostrte v objem... Vabljivo... :)))
V istem hipu, ko se je pokazala Ona, so se pojavile zvezdice. Nebo, polno zvezdic...
Gledala sem jo, srečna, ker jo vidim, srečna, ker sva tam, srečna ... Iz drugega konca "poti" je prišlo nekaj ljudi. Vem, da je bil v ospredju moški, nekako mi je padel v oči... Ostalih se ne spomnim tako dobro. Vsi pa so bili nasmejani, srečni, polni Ljubezni...

Še ena pripomba: to so edine sanje, ko sem Marijo sanjala... Videla sem jo večkrat, a tokrat sem jo edinkrat (do danega trenutka) sanjala...

Nace ... hvala! :))

Suzana

*...trenutek, ko sem...*


Waw.
No, Suzana, zares lepe sanje.
Jaz bom to gledal z vidika, kaj si zmožna doživeti.
Kaže te kot osebo, ki lahko avtonomno gledaš na stvari in jih doživljaš.

Zdi se mi, da se lahko postaviš na položaj, odkoder vidiš veliko. Več kot navadni ljudje.
Ni ti dovolj, da opaziš le sebe.
Želiš videti drugega človeka. Želiš biti tam, kjer si potrebno. Ne samo z rokami, s tem, kar delaš, ampak tudi s svojim bitjem: Nekomu stati ob strani. Sijati. Tvoja duša lahko seva energijo, ki daje občutek topline, bližine, ki zdravi.

Ti in vesolje. Ti in božanska energija. Četudi mislim, da imamo silhueto Marije v sebi, da je to en pol nekega lepega pretoka, predajanja, gre vendarle za božanske energije predanjanja. Ko sebe najdeš v tem, da delaš za druge.
No, Suzana, saj vsi delajo za druge. skoraj vsi. Le da je skoraj vse treba v to prisiliti.
Ti imaš veliko motivacijo delati iz sebe. Za druge.

Našla se boš - zagotovo. V poklicu, kjer boš svoje energije delila z drugimi. To ne bo ego pot ampak pot, ki teče. Ko si na valovih in jadraš.
Pelje te, nese v prihodnost.
Pri tem si očitno dovolj avtonomna, da te ne bo odneslo, da boš imela ravnotežje: jaz - drugi.

Je pa pri nas veliko pomanjkanje kadrov, ki bi lahko delali za druge. Zato, ker je komunistična mašinerija ločila dušo in delo, delo za druge in denar.

S tem se pride do veliko denarja.
Ni ločeno.
REs pa je, da v trenutku, ko daješ, ne misliš na denar. Prej in potem pa. Lahko. Celo zaželeno.
Da delaš v poklicu, kjer lahko del sebe "prodajaš" ali "izmenjuješ" bi jaz rekel.

Suzana, stopila si v obdboje, dovolj si zrela, da najbolje, da KAR TAKOJ ZAČNEŠ. Kot sem rekel, gre za delo za ljudi in ne za enega človeka.
In za to, da denar ni ločen od tvojega dela.
Nobene ločitve ni v sanjah.
Torej delaj, izmenjuj in postani bogata. to je moj nasvet.
Potem boš sanjala še več zvezdic in še z večjo verjetnostjo se boš znašla na kraju, kjer te potrebujejo. To je eden od pomenov teh sanj, sija in tega. TAko jaz razumem. Čakam pa, da se umestiš tudi sama.

Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#43 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
sebo pravi:


Zdravo Nace,
najprej hvala za odgovor, ki me je, moram priznati, na prvi pogled zelo presenetil. Tvoja priporočila so namreč slika tistega, kar sem že. Zato me je na začetku malo zbegalo. Ko pa sem še in še enkrat prebral sem spoznal, da imaš prav. Namreč, vse te obveznosti, ki sem si jih v zadnjih letih nakopičil na ramenih (služba, družina, dom) so mi postale odveč in bi se jih rad rešil. Neprestano čutim to željo po begu od teh obveznosti. Potihem se tolažeim, da sem zaradi tega, ker sem prevzel vse na svoja ramena, zanemaril sebe in da moram zdaj to nadoknaditi. Razumem, kar mi praviš, ne vem pa kako se znebiti teh misli, kako svojo energijo preusmeriti bolj produktivno. Kakšen je recept?

Hvala, predvsem za tvojo požrtvovalnost. Verjamem, da si veliko ljudem v pomoč.

sebo


Če ti povem čisto na kratko.
MISLI SE NIMA SMISLA ZNEBITI.
MISLI PUSTI, KJER SO - DODAJ PA ZAVESTNE MISLI O DRUGAČNI IZBIRI.
Misel sama ni ne dobra in ne slaba.
Pač pa tisto, kar na podlagi teh misli narediš. Misli lahko po mili volji dodajaš.
To, da si prevzel na svoja ramena, ti lahko samo čestitam.
Dobil boš nagrado, počakati moraš, V TEM ČASU PA VZDRŽEVATI DOBRE ODNOSE.
Glej lepšo plat.
V misli, da ne narediš dosti zase se skriva škodoželjnost.
In sicer: ti grda žena ti, toliko si zdoma, toliko naredim, pa ne opaziš, pa se še nisi vrnila.
Kot izsiljuje majhen otrok: mami, jokam, pridi sem in bodi poslej več ob meni, sicer bom še bolj jokal. Ali pa bom kar šel - po svoje, za nosom. Kot Kekec...
HOčem ti povedati, dragi SEbo, da se bodo ti glasovi v tebi stalno ponavljali.
Da pa je najbolje, da jim daš dodatne misli: to je dobro, to je plemenito. Tudi drugi moderni moški.
Ali kot je rekel nek prijatelj: srečen sem, da živim v času, ko lahko doživljam starševstvo. Naši očetje so delali svoje delo in niso imeli pravega stika z otroki. sploh niso vedeli, kaj vse občuti moški, ko skrbi za otroke...
Seveda te nagoni nosijo. Ti povem, kam bi te nesli, če bi imeli prosto pot?
TAkole razume tvoj moški hormon: Sebo, zaplodil si otroka, naj se žena zdaj sama ukvarja z njimi v tej votilini. Jaz grem na lov, ulovim divjad. In jo odnesem eni drugi ženski, ji dam svoje seme, zanosila bo in skrbela za drugega mojega otroka. Ko bo tam stanje stabilno, grem k tretji. In k četrti. No, če me kak drug moški vmes v kakem dvoboju za neko nevesto ne ubije ali onesposobi... Se bo nadaljevalo, dokler bom pri moči...

Toda živimo v modernem času. Ko ženska ne zmore, ker banane ne rasejo okoli njene votilne, ampak je potrebno veliko dela in denarja, da pridejo otroci na svoje. In šele tedaj se čutimo izpolnjeni. to je nekoliko drugačna in daljša skrb kot pri domačih kužkih, kjer samička doji mladičke, ko je to opravljeno, so odrasli...

Delaš dolgoročno, samo seme dati je tako kot reči dober dan. Če se srečata prijatelja, pogovor se tedaj šele začne.

Če ženska sama skrbi za otroka - danes ne zmore, če ni v službi, sicer ga bo pustila pred domom upokojencev, na stopnišču. Ne zmore.
Če ji ni treba. In zakaj bi ženska za svoj naraščaj toliko bolj trpela kot moški?
Ni potrebe.
Že tako in tako je šibkejša, po naravi ima več opravil s sabo in s svetom. Če ji stojimo ob strani, smo naredili nekaj zase in za svoje nagone.
Na koncu te poti se čutiš izpolnjenega, SEbo. Le da ne reci: to delam za ženo ali namesto žene. To delam zato, kjer sem tako pomemben: vzgajam, puščam pečat, uresničujem sebe. Kar sem se naučil, lahko neposredno prenašam naprej.
Če želiš delati za eno leto, sej pšenico. Če za več let, sadi drevje. Če delaš za življenje, skrbi za otroke. Po kitajskem pregovoru.
Slednje ti da največ veselja.
Torej: GLASOVI BODO. AMPAK TO JE LE EN DEL.
DRUGI DEL JE TVOJA ZAVESTNA POT. REKEL SI DA TEJ POTI.
Psiha je pač taka - da vselej, ko izberemo eno odločitev, ko dobimo sadove, nehote pomislimo: kaj če bi bili še malo sami.
NO, v daljšem času se vse najde čas. Toda pogosto si ne dovolimo doživeti lepih občutkov v življenju, ki ga imamo in bi "si radi malo pokvarili vse skupaj z dvomi".
Iskanje in učenje ob drobnih dogodkih nas osrečuje in kaže pot NAPREJ.
Včasih boli -a kaj bi to. MOški to prenesemo... (malce se šalim, prenesejo tudi ženske, ampak to že vsi vemo, naši otroci bodo za razliko od Cankarja vedeli, da ima tudi očka dušo - ker je ne pušča v gostilni).
Joj, sem zakompliciral.
V glavnem - pusti mislim fantastično okolje in neusahljiv izvir - izmed želja, misli in načrtov pa izbiraj tiste, ki so tudi smiselni.
Beg nikoli ne obrodi sadov - razen če si sredi neumne vojne...
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#44 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
sanjavka pravi:

Živjo, Nace! Vidim, kakšno obsežno zbirko sanj imaš pred seboj, ki jih pridno in obširno razlagaš. Se bom tudi jaz priključila tvoji zbirki. Upam, da je prostora še zame.
Pred nekaj dnevi me je tlačila mora, ki me je zbudila sredi noči. Bila sem polna strahu. Tako so se sanje odvijale:
Sem v hiši. Pred mano leži mrtva, stara ženska oz. kar je od nje ostalo. Bolj ali manj je že okostnjak, na glavi so opaženi rdeči prepareli lasje. Kar naenkrat oživi in se vzdigne pred menoj. Objamem jo. Poleg mene je še otrok, mislim, da sem sanjala svojo 8 - letno sestro, ki jo tolažim, češ da je ženska mrtva in da ji nič hudega ne more storiti. Potem se vse skupaj preseli drugam, v drugo hišo, natančneje v belo kuhinjo s pultom. Ženska leži na mrtvaški postelji in govori s policistom. Očitno je tukaj živa. razlaga mu, kaj jo je rešilo pred smrtjo. Bil je obesek, na kateren je bil upodobljen top. Nenavadno, kaj? Nato se začne iskanje njenega domnevnega napadalca. Ko se o tem pogovarjamo z ostalimi za jedilno mizo, opazim z desnim očesom moškega srednjih let, ki se smuka okrog nas in je kmalu šel skozi kuhinjska vrata v drugo sobo. Nato je ta isti moški kar naenkrat sklonjen pred mano in pobira nekaj s tal. V tem trenutku, ko je obrnjen s hrbtom proti meni, nakažem drugim s prstom, češ on je tisti, ki je napadel ali umoril (tega ne vem, ker je vse skupaj zmedeno) starko. Potem se moški obrne in me pogleda s prestrašenimi očmi. Kar naenkrat me prešine misel:"Kaj pa, če sem obtožila napačnega?" Nato se zbudim in sem vsa prestrašena. Čutim nemir. Kaj vse skupaj pomeni? Kar sem sama poskušala razbrati iz sanj je, da si nočem priznati, da se lahko zmotim. To me muči. Sama sebi se zdim precej stroga in nepopustljiva. Ne vem, kako si vse skupaj razlagati.
Lep pozdravček, Nace!


Živijo, sanjavka.
Veliko sanjaŠ? Da imaš tak nick?

Če izhajam iz zadnjega, kar si napisala:
če si prestroga, te je strah, da ne boš dobila moškega svojih sanj... Ne boš ga izbrala.
Ali pa se bo prestrašen počutil ob tebi.
SAnjala si prav to.
Sanjarila, kaj se zgodi, ko ženska spi z moškim in kaj se spremeni.
MOrda sebe enačiš z nedolžnostjo. MOrda imaš občutek, "da bi, pa ne smeš". Morda se ti je zgodilo, pa to ni bilo to. Nekako v smislu: ženska, dokler je nedolžna, ima veliko vrednost, ko se spusti v spolno igro, ostane le še objekt. Ali jo bo izbrani princ potem sploh še maral, če ne bo več devica?
In še nekaj: ko ti je nek tip všeč in vržeš oči nanj in on to opazi, pokaže drugačno naravo kot jo opaziš tedaj, ko ga gledaš od daleč.

Tako da ti predlagam: če nisi pripravljena na spolno življenje, pa si želiš biti, se pouči o tem. Na spolnost.com imajo posebno poglavje namenjeno prav temu vprašanju.
Če ne najdeš primernega moškega, bodi aktivna in predvsem preizkušaj - sebe. DA boš videla, kakšno naravo pokažeš, "ko gre zares". Ne fantazije in vtise od mnenja staršev in okolice - ampak kakšna si v resnici in kaj si želiš. Opazuj, kako se želje in predstave iz dneva v dan spreminjajo, rastejo, bistrijo, ene odpadajo.
Če moški, ki ti je všeč, ni primeren, ga opazuj toliko časa, dokler ti ne bo jasno, na koga te spominja. Navadno gre za kak lik, ki ti je ostal v spominu v otroštvu. Neka moška podoba.
Če pa čutiš dvojnost ob svoji močni naravi - pa ti povem tole:
življenje potrebuje trde snovi in vodo.
Če si čvrsta -porabi to energijo za šolo, za službo, za napredovanje "po posvetni poti". Ostala bo nežna in čustvena energija, ki jo nameni ljudem - za družabnost, komunikacijo, pogovore...
Predvsem pa moraš približno spoznati pot, po kateri stopaš. v današnjem času to ni več težko. Lahko si pogledaš celo, kako izgledajo celice moških spolovil, kromosome pod mikroskopom na sliki, kaj šele obliko in funkcionalnost spolnih organov.
In če te zanima še moralno vprašanje:
Osebna izkušnja je edino, kar šteje. Zato poskrbiš, da ko je prvič, da je dovolj počasi, da lahko doživljaš. O tem se dogovoriš prej. Sicer deviška kožica nima drugega pomena v naravi kot to, da "smeti" ne padajo v nožnico, dokler ženska sama ne skrbi zase.
Torej tvoj odziv in tvoje doživljanje.
Kasneje se da vse še popraviti - ampak je treba daljše obdobje zaupanja in "vaje".
Naj ti povem, da so misli in morala plastične kot programi v računalniku - lahko jih zbrišeš in na novo naložiš, dokler ti ne ustrezajo.
Dokler se ne uskladiš z njimi.
Realnost, kar je snovno, pa igra svojo vlogo z bolj majhnimi spremembami.
TAko je bolj pomembno, kdaj dobiš otroka in s kom kot to, kdaj in s kom seksaš (če seveda upoštevaš zaščito pred boleznimi in nosečnostmi).
In kot si videla - tudi truplo lahko oživi.
Nikoli ni tako hudo, da se ne bi pobrala, Sanjavka.
Lahko pa že prej dosežeš, da bo moški odigral svojo vlogo tako, kot se spodobi.
Aha, in zakaj spolnost? Zato, ker je bil top na obesku. Imej se lepo in piši še.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#45 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
sanjavka pravi:

Živjo, Nace! Vidim, kakšno obsežno zbirko sanj imaš pred seboj, ki jih pridno in obširno razlagaš. Se bom tudi jaz priključila tvoji zbirki. Upam, da je prostora še zame.
Pred nekaj dnevi me je tlačila mora, ki me je zbudila sredi noči. Bila sem polna strahu. Tako so se sanje odvijale:
Sem v hiši. Pred mano leži mrtva, stara ženska oz. kar je od nje ostalo. Bolj ali manj je že okostnjak, na glavi so opaženi rdeči prepareli lasje. Kar naenkrat oživi in se vzdigne pred menoj. Objamem jo. Poleg mene je še otrok, mislim, da sem sanjala svojo 8 - letno sestro, ki jo tolažim, češ da je ženska mrtva in da ji nič hudega ne more storiti. Potem se vse skupaj preseli drugam, v drugo hišo, natančneje v belo kuhinjo s pultom. Ženska leži na mrtvaški postelji in govori s policistom. Očitno je tukaj živa. razlaga mu, kaj jo je rešilo pred smrtjo. Bil je obesek, na kateren je bil upodobljen top. Nenavadno, kaj? Nato se začne iskanje njenega domnevnega napadalca. Ko se o tem pogovarjamo z ostalimi za jedilno mizo, opazim z desnim očesom moškega srednjih let, ki se smuka okrog nas in je kmalu šel skozi kuhinjska vrata v drugo sobo. Nato je ta isti moški kar naenkrat sklonjen pred mano in pobira nekaj s tal. V tem trenutku, ko je obrnjen s hrbtom proti meni, nakažem drugim s prstom, češ on je tisti, ki je napadel ali umoril (tega ne vem, ker je vse skupaj zmedeno) starko. Potem se moški obrne in me pogleda s prestrašenimi očmi. Kar naenkrat me prešine misel:"Kaj pa, če sem obtožila napačnega?" Nato se zbudim in sem vsa prestrašena. Čutim nemir. Kaj vse skupaj pomeni? Kar sem sama poskušala razbrati iz sanj je, da si nočem priznati, da se lahko zmotim. To me muči. Sama sebi se zdim precej stroga in nepopustljiva. Ne vem, kako si vse skupaj razlagati.
Lep pozdravček, Nace!


Živijo, sanjavka.
Veliko sanjaŠ? Da imaš tak nick?

Če izhajam iz zadnjega, kar si napisala:
če si prestroga, te je strah, da ne boš dobila moškega svojih sanj... Ne boš ga izbrala.
Ali pa se bo prestrašen počutil ob tebi.
SAnjala si prav to.
Sanjarila, kaj se zgodi, ko ženska spi z moškim in kaj se spremeni.
MOrda sebe enačiš z nedolžnostjo. MOrda imaš občutek, "da bi, pa ne smeš". Morda se ti je zgodilo, pa to ni bilo to. Nekako v smislu: ženska, dokler je nedolžna, ima veliko vrednost, ko se spusti v spolno igro, ostane le še objekt. Ali jo bo izbrani princ potem sploh še maral, če ne bo več devica?
In še nekaj: ko ti je nek tip všeč in vržeš oči nanj in on to opazi, pokaže drugačno naravo kot jo opaziš tedaj, ko ga gledaš od daleč.

Tako da ti predlagam: če nisi pripravljena na spolno življenje, pa si želiš biti, se pouči o tem. Na spolnost.com imajo posebno poglavje namenjeno prav temu vprašanju.
Če ne najdeš primernega moškega, bodi aktivna in predvsem preizkušaj - sebe. DA boš videla, kakšno naravo pokažeš, "ko gre zares". Ne fantazije in vtise od mnenja staršev in okolice - ampak kakšna si v resnici in kaj si želiš. Opazuj, kako se želje in predstave iz dneva v dan spreminjajo, rastejo, bistrijo, ene odpadajo.
Če moški, ki ti je všeč, ni primeren, ga opazuj toliko časa, dokler ti ne bo jasno, na koga te spominja. Navadno gre za kak lik, ki ti je ostal v spominu v otroštvu. Neka moška podoba.
Če pa čutiš dvojnost ob svoji močni naravi - pa ti povem tole:
življenje potrebuje trde snovi in vodo.
Če si čvrsta -porabi to energijo za šolo, za službo, za napredovanje "po posvetni poti". Ostala bo nežna in čustvena energija, ki jo nameni ljudem - za družabnost, komunikacijo, pogovore...
Predvsem pa moraš približno spoznati pot, po kateri stopaš. v današnjem času to ni več težko. Lahko si pogledaš celo, kako izgledajo celice moških spolovil, kromosome pod mikroskopom na sliki, kaj šele obliko in funkcionalnost spolnih organov.
In če te zanima še moralno vprašanje:
Osebna izkušnja je edino, kar šteje. Zato poskrbiš, da ko je prvič, da je dovolj počasi, da lahko doživljaš. O tem se dogovoriš prej. Sicer deviška kožica nima drugega pomena v naravi kot to, da "smeti" ne padajo v nožnico, dokler ženska sama ne skrbi zase.
Torej tvoj odziv in tvoje doživljanje.
Kasneje se da vse še popraviti - ampak je treba daljše obdobje zaupanja in "vaje".
Naj ti povem, da so misli in morala plastične kot programi v računalniku - lahko jih zbrišeš in na novo naložiš, dokler ti ne ustrezajo.
Dokler se ne uskladiš z njimi.
Realnost, kar je snovno, pa igra svojo vlogo z bolj majhnimi spremembami.
TAko je bolj pomembno, kdaj dobiš otroka in s kom kot to, kdaj in s kom seksaš (če seveda upoštevaš zaščito pred boleznimi in nosečnostmi).
In kot si videla - tudi truplo lahko oživi.
Nikoli ni tako hudo, da se ne bi pobrala, Sanjavka.
Lahko pa že prej dosežeš, da bo moški odigral svojo vlogo tako, kot se spodobi.
Aha, in zakaj spolnost? Zato, ker je bil top na obesku. Imej se lepo in piši še.
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#46 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
nana pravi:

Joj, mi je kar malo nerodno..ampak Nace, še jaz bi te prosila, če lahko malo ošvrkneš še moje sanje. Hvala.

Moje sanje: s fantom greva na en metalski, rokerski koncert.(Včasih greva res na kak koncert) Po stopnicah se približujeva enemu podhodu nad katerim je cesta, železnica ali kup enih železnih zadev. Vse skupaj kot bi blo malce zapuščeno. Ampak podhod je pa grozen. Samo po kolenih se lahko priplaziš do izhoda. Strop se lušči. Ne vem zakaj, ampak ljudje se ga bojijo prečkati. Moj fant tudi.(On je tudi resnično, oz. v tej realnosti moj fant)Grem sama. Grozno me je strah in mislim da mi ne bo uspelo. Mislim kot da se bo glih zdej vse name zrušilo. Klastrofobičen občutek. Podhod je blazno dolg in širok.
Na enemu od izhodov se zbirajo pijani metalci. Eden, mislim da je imel porisan obraz,(kot jih imajo satanisti), se plazi po kolenih proti meni.Dela se kot da je pijan ali kot da je vse skupaj en štos. Ostali gledajo. Sama pač mislim da me je prišel dražit. On pa potegne nož in me zabode. Vsaj mislim, da me je zabodel.Ostali pa, kot da bi mi hoteli reči: no, a ti nismo rekli da se ne zafrkavaj. Potem se vsa panična zbudim.

Upam, da pomeni to kaj drugega kot jaz mislim. Včasih počnem kakšne stvari, ki jih po mnenju drugih ne bi smela ali pa jih je strah...
Pozdravčič in Hvala Objavljena slika



Veš kaj, Nana.
Hoja v globine je hoja v globlje plasti tvoje duše. tam imam shranjene tudi nagone, ki jih lahko opazimo že pri živalih. Ljudje imamo to, kar imajo živali, imamo pa še nekaj več.
Tisto več potem odloča, ko izbiramo svoja ravnanja in kreiramo odločitve.

NO, zaključek sanj pomeni tole: en fant se ti približa, ne da bi bila globlja čustva, spolno občutje s teboj. To ima v mislih in ti to veš.
Ali se je to zgodilo s tvojim zdajšnjim fantom, ali vidiš take fante v okolici, ali si želiš »še koga sprobat«, ne vem. Gre za doživetje, da gre tam za seks, ti pa ostaneš nekako čustveno neogreta. Ker si fant ne vzeme časa, te ne pridobi, se mu mudi ali karkoli.
No, ko si plezala po globinah, fant pa ne gre s teboj, gre za tvojo potrebo doživljanja in izražanja čustev, fant pa ne upa tja. Morda je preveč zaposlen s svojo zunanjostjo, da bi si upal pogledati čustva. Lahko pa bo to vadil in zvadil.
Spoznavaš sebe, spoznavaš svet, spoznavaš moški, kakšni so. Če ne vplivaš nanj. Če vplivaš, testiraj, kaj se dogaja. In imej za cilj: takega in takega fanta – s svojim pristopom pa raziskuj, kaj moraš narediti, da boš nazadnje varna v njegovi bližini, se lahko prepustila, on pa bo spodbujen in naučen, da bo svoj pristop nežno usmeril.
Učenje je zlata vredno tudi na teh področjih. In pijača ni neko zdravilo. Je le bližnjica, da si priznamo svoja hotenja. Toda ko si to priznaš, ne rabiš pijače. Dovolj da rečeš: dovolim si.
Toda tudi čustva upoštevajo navodila, ki si jih daš v zavestnem stanju, lahko z besedami in predstavami.
Tako imaš v šoli ena čustva, doma druga, ob samotnem srečanju s fantom tretja. Odvisno je od tega, kaj si dovoliš in kaj vidiš kot primerno.
Imaš vse gumbe v obliki misli in predstav – neglede na to, ali piješ vodo, sok čaj ali alkohol. Le da slednji škoduje, misli pa se lahko vklapljajo in izklapljajo kadarkoli, ni treba čakati, da bi se prejšnja misel razkadila.
Lepo te pozdravljam, Nana in seveda si lahko pridružena naši sanjski druščini.
Nace


Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#47 nace

nace
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 204

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:
RAKICA pravi:

NACE,
IMAŠ KAR PRAV.
Pri meni je ta tretja varjanta, da sem se zaprla in zato zdaj razmerje zalkjučujem, ker nisem pripravljena pokopati sebe, da bi bila z nekom, ki me želi prikrojiti svojim navadam, potrebam...
Tolk se mam pa rada, da ne pustim, da bi me zažrl.
Hvala in lep pozdrav.


Ja, potem si se res ogradila v hišico, ostala ti je trava pod nogami, narava, in zvezde na nebu, upanje in komuniciranje preko - da ne rečem elektronike...
Okoli pa ti je partner pripravil nečustveno zasneženo okolje?
Ali gre za nevodno znamneje?
VSekakor ti želim, da prideš do svojih čustev. Še več pa je vredno, če moškega naučiš čustvovati -kadar je to v njem inje treba le prebuditi.
No, da smo le malce posijali v tvojo hišico poleg sončka in zvezd - tudi mi. Lepo te po zdravljam,
Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.

#48 Susi13

Susi13
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 119

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

quote:

Waw.
No, Suzana, zares lepe sanje.
Jaz bom to gledal z vidika, kaj si zmožna doživeti.
Kaže te kot osebo, ki lahko avtonomno gledaš na stvari in jih doživljaš.

Zdi se mi, da se lahko postaviš na položaj, odkoder vidiš veliko. Več kot navadni ljudje.
Ni ti dovolj, da opaziš le sebe.
Želiš videti drugega človeka. Želiš biti tam, kjer si potrebno. Ne samo z rokami, s tem, kar delaš, ampak tudi s svojim bitjem: Nekomu stati ob strani. Sijati. Tvoja duša lahko seva energijo, ki daje občutek topline, bližine, ki zdravi.

Ti in vesolje. Ti in božanska energija. Četudi mislim, da imamo silhueto Marije v sebi, da je to en pol nekega lepega pretoka, predajanja, gre vendarle za božanske energije predanjanja. Ko sebe najdeš v tem, da delaš za druge.
No, Suzana, saj vsi delajo za druge. skoraj vsi. Le da je skoraj vse treba v to prisiliti.
Ti imaš veliko motivacijo delati iz sebe. Za druge.

Našla se boš - zagotovo. V poklicu, kjer boš svoje energije delila z drugimi. To ne bo ego pot ampak pot, ki teče. Ko si na valovih in jadraš.
Pelje te, nese v prihodnost.
Pri tem si očitno dovolj avtonomna, da te ne bo odneslo, da boš imela ravnotežje: jaz - drugi.

Je pa pri nas veliko pomanjkanje kadrov, ki bi lahko delali za druge. Zato, ker je komunistična mašinerija ločila dušo in delo, delo za druge in denar.

S tem se pride do veliko denarja.
Ni ločeno.
REs pa je, da v trenutku, ko daješ, ne misliš na denar. Prej in potem pa. Lahko. Celo zaželeno.
Da delaš v poklicu, kjer lahko del sebe "prodajaš" ali "izmenjuješ" bi jaz rekel.

Suzana, stopila si v obdboje, dovolj si zrela, da najbolje, da KAR TAKOJ ZAČNEŠ. Kot sem rekel, gre za delo za ljudi in ne za enega človeka.
In za to, da denar ni ločen od tvojega dela.
Nobene ločitve ni v sanjah.
Torej delaj, izmenjuj in postani bogata. to je moj nasvet.
Potem boš sanjala še več zvezdic in še z večjo verjetnostjo se boš znašla na kraju, kjer te potrebujejo. To je eden od pomenov teh sanj, sija in tega. TAko jaz razumem. Čakam pa, da se umestiš tudi sama.

Nace

Izkoristi današnje aspekte na nebu v dobrem.



Hej, Nace! :)))))

Mi kdaj misli bereš...? Mogoče...? Malo...? ;))) ...hahahaha...

Saj ne morem le napisati, da imaš prav - ne bi bilo zanimivo! :))

Odkar pomnim, sem si svoje Življenje predstavljala takole:
- najprej tona preizkušenj, raznoraznih situacij, katere mi bodo pomagale, da bom razumela sebe IN druge (obdobje teme)
- temu obdobju bo sledilo obdobje, v katerem se bom brusila, našla sebe na nek način (obdobje sivine)
- tretje obdobje bo obdobje, ko bom dovolj močna, da bom lahko živela Sebe, ko bodo postavljeni temelji lahko nosili težo mojih odločitev - obdobje, ko bom sanje uresničila (obdobje svetlobe)

Sedaj počasi prehajam v obdobje svetlobe. Še vedno in še kar sem naravnana v smer, da bi bila drugim v oporo. Vesela sem, ker mi počasi uspeva nabirati moči, da bom lahko to počela tudi v popolnoma "realnem" svetu - svetu, ki je viden vsem nam.
Ja... Včasih sem jemala darove za prekletstvo. Sedaj sem srečna, da mi je dana mavrica! :)))

Nace, hvala ti, ker SI! :)))

Objemček,

Suzana

*...trenutek, ko sem...*
*Ne bom se skrila za zaveso teme - povem Ti le, kar govori mi srce.*

#49 Star12

Star12
  • Vajenček
  • PipPipPipPip
  • Št. objav: 58

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

Pozdravljen, Nace!

Želim si, da mi na kratko razložiš moje sanje, ki so še dokaj lepe, če odštejeva Duhovnika, katere sanj, si mi zadnjič tako ZADEL - V Bistvo namreč.

In moje sanje;

Spominjam se, da sem tekla po cesti, tekla in tekla, cesta je bila ravna brez ovinkov, poleg ceste pa so bili travniki, polni v barvah ( rdeče je najbolj sevala, potem modra in nato rumena…). Tekla sem in se pri tem ozavedla, da tečem s tistim, kar »nosim na sebi«, s seboj, bila pa sem v nogavicah, brez čevljev. Tekla sem in tekla, samo tekla, pot pa je bila jasna, saj ni imela nikakršnih ovinkov, videla sem naprej, a ne njenega konca, bila je tako rekoč neskončna…Na cesti sem bila sama, ni bilo avtomobilov ali česarkoli drugega.
Te sanje s tekom se končajo, ko opazim, da je pot neskončno dolga in, ne vidim njenega konca, in preselim se med hiše, v bistvu pritečem iz onih sanj v te… Opazim, da je poleg hiš hrib. Občutim, da se nanj ne moram povzpeti, ker nimam čevljev in sem samo v nogavicah, zato sem se obrnila in ko sem to naredila je bilo sanj konec… Ob prebujanju sem čutila, da bi » mogla se povzpeti na vrh hriba«, pa čeprav brez čevljev. To je bil zelo močan občutek..

Hvala Ti!

Sonce Si!Objavljena slika

Lp

Star12

Simsi
Simona-simsi

#50 sanjavka

sanjavka
  • NeČistZačetnik
  • PipPipPip
  • Št. objav: 31

Objavljeno: 12. november 2002, 01:00

Živjo, Nace! Presenečena sem z razlago, kajti nisem pričakovala povezave s spolnostjo. Zgleda, da je res to, kajti moje spolno življenje se je začelo pred nekaj leti na način, ki si ga nisem želela. Nepripravljena na vse skupaj. Nisva se niti pogovarjala o tem. Kar zgodilo se je in bilo je neprijetno. Muči me, kajti v razmerju s fantom, s katerim sem prvič spala, ni bilo prostora za nežnejša čustva, temveč le gola spolnost, skoraj brez dotikov, predigre. Počutila sem se kot objekt spolne naslade. Bojim se, da vse skupaj vpliva na moje sedanje spolno življenje z občutljivim fantom, ki mu čustva veliko pomenijo. Pa se ne znam izraziti. Ne znam povedati, česa si želim. Kakor da čutim blokado v sebi. Želim se znebiti vsega skupaj. Pa se sprašujem, kako zbrati pogum in premagati strah. Kako iz vsega potegniti najboljše in uživati ob tem, ko spoznavam samo sebe, svoje telo, partnerja in njegovo telo?
Malo moje spolne zgodovine še. Da ti bo v pomoč pri nadaljnji razlagi.

Pozdravček

Nastja




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0