Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Hoodia Gordonii


  • Prijavi se, če želiš komentirati
1 komentarjev na to temo

#1 ana.novak

ana.novak
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 3

Objavljeno: 28. julij 2010, 13:41

Torej, kaj je Hoodia?

Hoodia Gordonii je neke vrste kaktus, oziroma spada v družino "mesnatih" kaktusov, ki že tisočletja raste na področju puščave Kalahari. In Hoodio že tisočletja uporabljajo prav tam živeči Bušmani in sicer jo uporabljajo kot naravni zaviralec apetita ter sredstvo za potešitev žeje. Vse to jim pride še kako prav med dolgimi dnevi lova za hrano.

Kako Hoodia pravzaprav deluje?

Znanstveniki verjamejo, da ima Hoodia Gordonii sposobnosti delovanja kot zaviralec apetita zaradi molekule "P57″. Ponavadi, ko zaužijete hrano, se nivo glukoze v vašem telesu dvigne in vašim možganom (hipotalamus) eventuelno signalizira, da ste siti. Posledično pride do tega, da enostavno nimate več potrebe po temu, da bi jedli.

Ali Hoodia lahko pomaga pri hujšanju?

Ena od prvih študij Hoodie Gordonii je bila opravljena v Veliki Britaniji in sicer na "pacientih" s preveliko telesno težo. Polovica prostovoljcev je prejela Hoodio Gordonii, druga polovica prostovoljcev pa je prejela takoimenovani placebo. Prostovoljci so med testiranjem lahko brali, gledali televizijo in jedli. Po 15 dneh so ugotovili, da je skupina prostovoljcev, ki je uživala Hoodio, zmanjšala vnos kalorij za 1000 kalorij na dan. Ne glede na to, da so imeli neomejen dostop do hrane, je skupina, ki je prejemala Hoodio, izgubila telesno težo.

Ali je Hoodia varna za uživanje?

Ker je Hoodia rastlina (tega ne moremo trditi za kemikalije, ustvarjene v farmacevtskih laboratorijih), je popolnoma naravna in strokovnjaki pravijo, da je varna za uživanje. Pravzaprav, znanstveniki že skoraj deset let preučujejo Hoodio in do sedaj niso našli nobenih stranskih učinkov. (Da niti ne omenjamo domorodskih plemen, ki Hoodio uživajo že dobesedno tisočletja brez kakršnihkoli stranskih učinkov).


več info na mail: generic@mail386.com

Priponke (datoteke)



#2 Gost_Kaktus_*

Gost_Kaktus_*
  • Gost

Objavljeno: 28. avgust 2010, 15:37

Hoodia gordoni iz moje strani:
Hoodia gordoni je sočnica iz družine stapelijevk, ne kaktus. Je na listi ogroženih rastlin, zato je je reklamiranje uporabe teh rastlin za 'zdravljenje' debelosti prenažrtnih belčkov greh. Hoodia gordoni raste zelo počasi, potaknjenci se ne ukoreninjajo (mi še ni znan primer uspešnega koreninjenja), seme pa je drago in sorazmerno redko. V moji zbirki je še ni, tako kot v marsikateri evropski zbirki sočnic ne.
Domačini v puščavi Kalahari so res uporabljali hoodije za zmanjševanje apetita pri dolgotrajnem lovu ali lakoti, kar je nekaj drugega kot zdravljenje prežiranja z viškom hrane. Če pa se lotite industrijsko izdelanih preparatov, na katerih piše, da so izdelani na osnovi hoodije, pa bo vseeno, če jeste žaganje, pa še težo boste izgubili. Hoodia gordoni je namreč predraga reč, da bi jo dali v flaške v takih količinah, da bi vam res kaj pomagalo.
Če se vam že preveč žre in ne znate kontrolirati svojega apetita s svojimi možgani, je vseeno če ste debeli, saj vam lepo telo s kurjo pametjo nič ne koristi.
(se nisem mogel zadržat, sorry)




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0