Lunin Forum uses cookies. Read the Pogoji registracije in varstvo osebnih podatkov for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies
Lunin net

Jump to content


Photo

Spremenite prepričanja - spremenite življenje


  • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 Margie

Margie
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • posts 1

Posted 28. August 2010, 17:27



Pred dvema letoma mi je prišla v roke knjiga Churcha Dawsona: "The genie in your genes", ki me je čisto prevzela. Kar naenkrat sem se znašla v svetu epigenetike, biologije, kvantne fizike, energijske in alternativne medicine, molitve, meditacije in podobno. Avtor opisuje številne najnovejše raziskave, študije in testne skupine, ki potrjujejo, da so dejansko naša prepričanja, čustva in naš odnos do sebe in sveta okrog nas tista, ki "vklapljajo" ali "izklapljajo" naše gene in temu posledično "kontrolirajo" naše zdravje in dobro počutje (konec torej dogme o genski determiniranosti!). Prepričanja, bodisi negativna ali pozitivna, so torej tista, ki vplivajo na celice v naših telesih in posledično prispevajo k temu, kateri gen se bo izrazil v določenem trenutku. Vsekakor fascinantno branje (ki ga toplo priporočam) in ki je v meni še bolj okrepilo željo, da prevetrim svoja negativna prepričanja in zmotne predstave, ki me ovirajo na moji življenjski poti.



Najbrž vsakdo pozna občutek nebogljenosti, ko veš, kaj bi bilo prav ali dobro zate, pa kljub temu tega ne narediš. Sama sem se dostikrat vprašala, kako naj spremenim določene vzorce obnašanja ali mišljenja, ki mi škodujejo, žalostijo, povzročajo stres itd. Poskusila sem že vse mogoče – pisanje dnevnika, ponavljanje afirmacij, vizualiziranje želene situacije, meditacija in podobno. Učinki niso bili taki, kot sem si jih želela. Včasih mi je uspelo, drugič spet ne. Problem je v tem, da zavedanje in odločenost, da nekaj spremeniš, dostikrat ne zadostujeta. Podzavest in tisto, kar je v njej, je pogostokrat močnejša in prevlada nad razumom. In kaj sedaj???



V tej knjigi sem končno prebrala nekaj, kar mi je vzbudilo upanje. Avtor je med številnimi metodami, ki jih predlaga za spreminjanje oz. zdravljenje podzavestnih prepričanj, omenil tudi tehniko Psych-K in med drugim napisal: »Psych-K is clearly the most amazing tool for effective personal change that I have ever encountered«.



Vendar Psych-K ni noben novodobni čudež! To je tehnika, ki temelji na določenih starodavnih modrostih o energijah in kinezologiji. S »testiranjem mišic« najprej prepoznamo tista prepričanja, ki jih je potrebno ozdraviti. Sledi preprosta tehnika gibov, ki te vodijo do povezovanja leve in desne hemisphere možganov. Delovanje celotnih možganov pa je idealno za reprogramiranje uma z novimi pozitivnimi prepričanji in zmanjšanju neželjenega stresa.



Moje navdušenje nad to tehniko je bilo toliko večje, ko sem prebrala, da njen ustanovitelj, terapevt Robert M. Williams (med drugim je študiral psihoterapijo, psihologijo, hipnozo in NLP), zavrača tri zelo popularne mite in pravi "NI RES,:



- Če si dolgo časa gojil neko negativno prepričanje, bo trajalo dolgo časa, da ga boš spremenil.

- No pain, no gain ali po domače: Grozno se moraš truditi, če hočeš spremeniti kaj pri sebi.

- Da premagaš nek problem pri sebi, se moraš dokopati do njegovega vzroka.



Ni bilo torej naključjje, da sem teden dni zatem, ko sem prebrala knjigo, že sedela v predavalnici v Londonu na dvodnevni delavnici Psych-K. Malo teorije in veliko prakse! Na sebi in na ostalih smo preizkušali tehniko Pschy-K, domov pa odnesli preprosto "orodje", in ga začeli takoj uporabljati; na partnerju, možu, otrocih, prijateljih. Sama sem že prvi dan stestirala metodo na prijateljici (imela je težave s samospoštovanjem) in že naslednji teden me je poklicala in povedala za pozitivne spremembe, ki so se pokazale v službi. Tudi sama na sebi opažam pozitivne spremembe, ko sem se »reprogramirala« na temo zaupanja sama sebi in odpravljanja določenih strahov. Psych-K mi je v izziv in mi hkrati daje upanje, da ne potrebujem podoživeti vsega slabega iz preteklosti, zato da postanem srečnejša in vitalnejša v sedanjosti.



In iz želje, da delim to znanje in izkušnjo s svojimi prijateljicami in prijatelji, znanci in sorodnimi dušami, se nama je s Chrisom porodila ideja, da organizirava delavnico tudi v Sloveniji. Oktobra prihaja k nam že šestič, kjer bo na Bledu vodil dvodnevno delavnico Psihološke Kineziologije in Bioenergetske Psihologije. Delavnica se imenuje po njegovi knjigi Incredible you. Več na www.simplesite.com/psychk



Marjana Bloch

#2 Jernej Mergedus

Jernej Mergedus
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • posts 1

Posted 13. November 2015, 00:51

Gospa/gospodična Marjana, lepo pozdravljena!

 

Prvo bi rad pohvalil, da ste zgoraj zelo lepo napisali in me čudi, da ni stekel pogovor na to temo.

 

Sam sem v trenutno podobni situaciji kot ste jo vi opisali zgoraj. Prebiram veliko literature na to temo, prav tako sem zelo navdušen nad Pschy-K tehniko. Zanima me, če je morda možno da vstopima v kontakt, da bi lahko dobil več informacij o tej tehniki, saj razmišljam da bi se tudi sam odpravil na pot v London. V Sloveniji, kot je vidno iz njihove strani še ni nobenega trenerja s certifikatom, ki bi lahko to metodo poučeval, zato je London najbližja pot.

 

Srčno upam, da boste prebrali moj komentar in namenili nekaj časa za odgovor. 

 

Jernej Mergeduš 






0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users