
Jod
#1
Objavljeno: 29. avgust 2010, 14:19
#2
Objavljeno: 29. avgust 2010, 18:55
Že kar nekaj časa ne uporabljam jodirane soli, zato me zanima, s kakšno hrano lahko dobim zadostno količino joda. Uporabljam namreč himalajsko sol. Vsak vaš nasvet bi mi zelo koristil.
http://www.zdravasol.si/
in nadaljevanje knjige...
http://www.lunin.net...__p__1055556764
#3
Objavljeno: 30. avgust 2010, 16:48
Imas zdravsztvne tezave, da pogresas jod? Ali sprasujes zgolj preventivno?
Že kar nekaj časa ne uporabljam jodirane soli, zato me zanima, s kakšno hrano lahko dobim zadostno količino joda. Uporabljam namreč himalajsko sol. Vsak vaš nasvet bi mi zelo koristil.
#4
Objavljeno: 30. avgust 2010, 18:55
#5
Gost_sstane_*
Objavljeno: 30. avgust 2010, 19:50
Viadukt, če nisi sam član tropa mrežnega marketinga, ki vidi v moji knjigi, brez razloga, grožnjo njihovemu biznisu, išči in boš našel pravi odgovor na svoje vprašanje.Sprašujem zgolj preventivno. Po letih ne najbolj zdravega prehranjevanja sem si malo uredil prehrano, med drugim sam črtal par stvari, tudi rafinirani sol.
#7
Objavljeno: 25. september 2013, 18:54
Mimogrede, morski sadeži in morske ribe vsebujejo zraven organskega joda tudi anorganski jod in težke kovine, tako da previdno.
#8
Objavljeno: 26. september 2013, 08:50
Mimogrede, morski sadeži in morske ribe vsebujejo zraven organskega joda tudi anorganski jod in težke kovine, tako da previdno.
ne meči vse ribe v en koš.
Tuna je na vrhu neprimernih rib za uživanje, ravno zaradi zgoraj omenjene trditve.
Najboljša za uživanje pa je plava riba.
#9
Objavljeno: 12. oktober 2013, 15:02
Že kar nekaj časa ne uporabljam jodirane soli, zato me zanima, s kakšno hrano lahko dobim zadostno količino joda. Uporabljam namreč himalajsko sol. Vsak vaš nasvet bi mi zelo koristil.
Bolje je uporabljati vsaj s kalijevim jodidom jodirano sol, kot pa sploh nejodirano sol.
V Sloveniji mora po zakonu biti vsa sol jodirana, AMPAK SME SE uvažati in prodajati nejodirana sol, kar pa sploh ni logično.
Tukaj si malce poglej učinke org. joda, ki je zadnja stvar, katere bi se človek izogibal v prehrani.
http://www.fortuna-v...i/predstavitev/
#10
Objavljeno: 6. februar 2014, 14:27
Stara tema, pa vseeno...
V našem društvu za pomoč bolnikom z obolenji ščitnice Metuljčica že kar nekaj časa priporočamo nejodirano sol.
Pa ne po kakih zdravniških priporočilih ampak po priporočilih kemikov, ki so malo naštudirali dejstva o jodiranju doma in v tujini in ugotovili. da ljudje zaužijemo preveč joda !
Dodajajo ga - poleg soli - še v hrano živini in tako ga ogromno dobimo tudi v mesu, mleku, siru, kruhu.. itd... Poleg tega ima vsak dodatek k prehrani noter jod...
To velja tako za tdrave kot bolne...
Tudi piranska nejodirana sol je zelo vredu. Ni potrebe ravno po himalajski.
Naj nam bo dana moč, da sprejmemo, kar ne moremo spremeniti.
Naj nam bo dan razum, da ločimo med enim in drugim.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0