Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Strah


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
81 komentarjev na to temo

#76 butl

butl
 • D član
 • Št. objav: 4 670

Objavljeno: 2. februar 2018, 18:53

Nekaj sem prevedla... zdi se mi super zapisano.

BODI NEZEN S STRAHOM

Bodi nezen s strahom. Je otrok neznanega. Potoval je svetlobna leta, da te najde.
Ne boj se ga obcutit popolnoma. Ne bo ti skodoval. Spusti ga blizje, naj te vsega prevzame, ce te mora.
Obcuti njegovo zivost, njegov utripajoce srce, vibracije in scemenje v telesu...Vse dokler ni vec delitve na 'tebe' in 'strah'. Dokler ga vec ne mores imenovati 'strah'. Dokler ni zgolj zivljenje, surovo, takojsnje, breimensko, dobrohotno.
Strah je prelom odprtosti v neznano, pretres gotovosti. Strah kuje novo pot, je vznemirjenje biti prebujen.
Strah te spominja, da zivis na robu skrivnosti. Da pijes iz vodnjaka moznosti. Da je tvoje bitje prostrano. Da le napacno lahko umre.
Ne odrivaj strahu ali ga oznacuj kot 'negativnega' ali 'neduhovnega'. Ne pretvarjaj se, da ga ni tu. Ne hiti, ne brisi ga, ne transformiraj ga ali zdravi. Strah ni sovraznik, ni napaka. Vsebuje veliko inteligenco in moc zdravljenja. Je starodaven in moder. Prikloni se mu :-)

 

Hojla Krhka

 

Fajn napisan. Tko. Romantično. In čist drži. Da te obvaruje. In čist drži. Da nardiš korak naprej. S tabo je, dokler ga rabiš. K ga ne več, pol pa gre.

 

icon25.gif 


Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#77 U-poštevanka

U-poštevanka
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 728

Objavljeno: 2. februar 2018, 19:17

Hojla U-poštevanka

 

Baje obstaja... in izhaja od potrebe, ki jo prnesemo s seboj. Iz potrebe po pripadnosti.

Tko da bi lahko reku, da je to je strah pred zapustitvijo.

 

Baje da otrok ne preživi /kljub vsej potrebni hrani, vodi, toploti/ brez dotikov /fizičnih, očesnih, zvočnih, mimičnih/.

 

icon25.gif

 

 

Ja, se strinjam. Občutek popolne nemoči. In kot otrok se temu ne moreš (prosto po njuejđu) predat in sprejet. Niso še razviti ustrezni mehanizmi racionalizacije.#78 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. februar 2018, 10:05

Brezo, mislim, da je razlika v tem, da ce ga skusas transformirati, spreminjati, pomeni, da ga nisi sprejel popolnoma. Transformacija je posledica...

Pa se od Krishnamurtija:

STRAH
In kaj je vzrok nasilju? Strah! Ker pa je spomin vzrok strahu, potem strahu sploh ni. Pred dvema letoma ste bili bolni. Spomin na bolečino, na bolezen ostane. Spomin dejstvuje in pravi: »Pazi, da ne boš spet zbolel!« Spomin torej s svojimi asociacijami ustvarja strah, vendar v resnici to ni strah, saj ste v tem trenutku popolnoma zdravi. Misel je vedno stara, ker je odziv na spomin in spomini so vedno stari. Če ste soočeni z nečem trenutno, potem ni strahu. Šele ko vstopi spomin - misli, nastane strah.
Živeti z živo stvarjo, kot je strah, zahteva nenavadno občutljivo zaznavo in srce - zavest, kjer ni zaključkov in zato lahko spremlja vsak premik strahu. Takrat vidite, da ste del strahu, da niste oddvojeni od njega, da »ste strah«, in potem ne morete več nič storiti, ker strahu ni več.

 

Krišnamurti je pa težek za razumevanje...pa v bistvu je povedal isto kot sem nakazal...tongue.png

On je govoril da je treba opazovati iz kje izvirajo problemi, da je treba slediti, opazovati misli, na kaj se nanašajo misli...ali z eno besedo povedano ozaveščanje...

 

Z rdečo...Na začetku je strah v človeku...ko se ga zave- OZAVESTI, ugotovi da je strah del njega, ga na ta način tudi nekako sprejme...sledi procesiranje...in potem ko strahec izgine ven iz telesa (jasnovidci to lahko vidijo), gre ven iz telesa,  ga ni več...biggrin.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#79 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 3. februar 2018, 10:11

Kaj je 100% strah? A to sploh obstaja?

 

Odvisno kako tolmačiš...tongue.png

 

Vsak strah je lahko 100%...če rečeš da se gre za strah v povezavi še z nečim drugim...recimo 100% strah+ 100% depresija...

 

Al pa rečeš da se gre za kombinacijo strahca in depresije...recimo 80 in 20 %...v tem primeru noben strahec ni 100%...


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#80 U-poštevanka

U-poštevanka
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 728

Objavljeno: 3. februar 2018, 16:37

g. Brezo, z vsem dolžnim spoštovanjem, vaš komentar je 100% nesmiseln. In to je nekaj najčudovitejšega kar lahko človeška domišljija ustvari in s tem preseže dejstvene neizbežnosti vsakdanjega življenja. Toplo pozdravljam nadaljne brezplodno komentiranje.#81 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 4. februar 2018, 02:03

g. Brezo, z vsem dolžnim spoštovanjem, vaš komentar je 100% nesmiseln. In to je nekaj najčudovitejšega kar lahko človeška domišljija ustvari in s tem preseže dejstvene neizbežnosti vsakdanjega življenja. Toplo pozdravljam nadaljne brezplodno komentiranje.

 

Oseba gre v kafič in naroči kavo z mlekom. Včasih dobi

-kavo in mleko v eni šalci+ kozarec vode zraven

-samo kavo v eni šalci, mini džezvico z mlekom+ kozarec vode na pladenjčku...

 

Osebo prav boli đoko kako dobi postreženo, samo da popije svojo kaficu in dobi dozo kofeina...zraven pa lahko še cukra po svojem okusu in pripali cigaru...tongue.png


Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#82 *glas*

*glas*
 • Legenda Foruma
 • Št. objav: 1 551

Objavljeno: 4. februar 2018, 12:00

Strah, ki pri človeku že iz pradavnine izvira iz mehanizma, "bori se ali zbeži", je dandanes ko za večino skorajda ni več smrtno nevarnih situacij za vsakim vogalom, je ta strah postal psihološki fenomen, virtualen in namišljen. In ker ta mehanizem "borbe-bega", v okolici ne najde več dovolj sovražnikov pred katerimi bi nas branil, išče te sovražnike znotraj nas. Išče jih v poljih psihe in čustev. Če jih ne najde jih lahko tudi ustvari (paranoja brez realne osnove), to počne z namenom da se lahko on znova in znova vklaplja - ves čas si ustvarja pogoje za preživetje. 
 
Na točki ko strah postane psihološki in deluje proti osebi, ljudje prepoznajo strah kot njihov sovražnik in zato se večinoma ljudje ali borijo s svojimi (navideznimi) strahovi ali pred njimi vztrajno bežijo - podobno kot so poprej naši necivilizirani predniki bežali pred realnimi fizičnimi nevarnostmi v zunanjem svetu. In ko se človek obnaša na ta način, nevede zapade v igro nekega programa in se tudi podredi pravilom, ki mu jih ta program sproti določa. Tako lahko človek izvaja program "borbe - bega" nad samim sabo, v samemu sebi in oseba posledično tudi od zunaj nato prikliče situacije, ki ji potrdijo njene notranje paranoje - lažni AHA moment, ko si potrdiš iluzorne predstave kot resnične..   In vse to lahko osebi da dovolj potrditev, da lahko še naprej opravičuje smiselnost te igre brez konca.
 
Če pa se poglobimo v "samo naravo" ali energetsko ozadje psihološkega strahu, lahko hitro ugotovimo, da je v trenutku kjer nekdo "čuti strah", da je to le stanje, ko se v človeškem bitju naenkrat sproži enormna količina čustev/misli/energije.
In če teh intenzivnih stanj ne poznamo, le odreagiramo kot, da je to preveč za nas ("tega ne bom prenesel"), zato želimo pred to intenzivnostjo zbežati ali pa se proti temu začnemo boriti na način, da zablokirmo pretok v telesu, da čimprej ustavimo pretok te intenzivnosti čustev/misli/energije skozi nas.  In ta gmota nato znova čaka na naslednji dražljaj/aktivator, ki bo ponovno dregnil vanjo in to vsebino sprožil, da se bo znova in znova poskušala preliti skozi nas. Saj to se v nas nahaja kot zastala gmota energije, ki se želi sprostiti.  In ta naš mehanizem "bega-boja", venomer le prekine pretok in ji onemogoča, da bi se sprostila.
 
Ko namensko in zavestno vstopamo v svoj strah ker ga želimo sprostiti, se ta naš naboj čustev/misli/energije, z vaskim poskusom vsja malo prelije in se sprosti določena količina zastalih čustev/misli/energije, ki je nabrana v celicah, organih, različnih delih telesa...   In ko to počnemo sproščamo zastale gmote energije iz telesa ter tako sproščamo napetosti v teh delih telesa, ki bi čez čas (če jih ne bi pravočasno sprostili) lahko postale tudi bolezni. 
 
Zato je delo na sebi (tudi soočanje s strahovi), vbistvu zdravilski proces, ki ga izvajaš na sebi, preden do bolezenskih stanj sploh pride..

"če te nekaj sili leteti, se nikdar ne boš plazil.."

Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0