Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Hujšanje


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
208 komentarjev na to temo

#101 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 26. julij 2012, 13:30

jaz sem bila pa v osnovnui šoli kar precej okrogla, skoraj nič nisem mogla obleči..najprej sem mislila, da bo v srednji šoli kaj boljše, vendar ni bilo, zato sem se odločila, da spremenim prehrano in da se začnem redno gibati...res da je bilo na začetku kar težko, samo potem čez čas mi je to prešlo v navado in če sedaj pogledam nazaj, sem prav ponosna nase, da sem shujšala 15 kil in uspela te kile obdržati, kar je ponavadi najtežje, ampak meni uspeva...
res je, da sem mela tak močen motiv zakaj sem želela shujšati, mogoče je tak mal čudn, ampak zelo sem si želala, da bi lahko enkrat oblekla krilo....

lahko rečem, da se hrani ne odpovedujem, nikoli nisem bila na dietah, ampak smo začeli doma ločevati hrano...res je, da ne jem kruha, pa tudi krompirja ne, ampak vsake toliko časa pa si privoščim kaj sladkega, sploh če telo to rabi....

moram pa reči, da se sedaj dosti bolje počutim v svoji koži kot sem se prej, kar se mi pa zdi najbolj pomembno, da se človek dobro počuti v svoji koži...

še vedno pa telovadim, ker sem nekako odvisna od tega in se po telovadbi zelo dobro počutim...

takole pa sem se spet mal razpisala...

#102 Marsa

Marsa
  • Uredništvo
  • Št. objav: 60 730

Objavljeno: 26. julij 2012, 14:24

:palec: x8Dx

dbest, se spomnim, si parkrat napisala, kako se počutiš res fit, da imaš dobro rit in to, tako da, keep on! xokx

jaz se tudi nič ne odpovedujem, jem, kar mi paše.

Zanimivo je (ko si jo glih omenila, namreč ločevalno dieto), da nobena frenda, ki jo fura, ni bolj suha (glede na to da smo v temi Hujšanje), niti nima boljše prebave kot jaz (ki je ne furam: jem blitvo, ribo IN (!) krompir... kadar jem vse to seveda... komot jem samo blitvo in krompir, če pa že riba pa blitva, mi pa bolj paše krompir zraven, kot pa solata, če bi že imela samo to dvoje na izbiro).

skratka, imam boljšo prebavo in sem bolj suha kot večina folka, ki jih poznam, ki furajo ločevalno dieto.
To kar se mene tiče.
Kar se pa tiče tega folka, se pa vsi počutijo dobro (razen nekateri nimajo prav dobre prebave), tako da očitno njim dela ta način, tako kot meni moj. :)
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#103 The Dude

The Dude
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 933

Objavljeno: 27. julij 2012, 06:54

Bravo Larisa! Res čestitam. Všeč mi je tudi način, ker si dolgoročno spremenila dieto. (besedo dieta Slovenci čudno uporabljamo,..diet v angleščini pomeni način prehranjevanja in ne to, da hujšaš. Torej smo vsi na dieti. x:Dx ).

Kaj pa imajo eni proti krompirju? Jaz ga imam prav rad. x:)x

Opazil pa sem, da se meni, kar se tiče tega, da dobim kako kilo gor, pozna najbolj naslednje:
- sladkarije: pitje sokov (fruc, cedevita, kaj z mehurčki) namesto vode. Ok, seveda je tu še čokolada in še kaj. x:Dx
- kruh. Žal ga imam rad, tako kot večina Slovencev in se probam malo nazaj držat.
- neredno gibanje. včasih tudi za kak teden nimam neke volje za gibanje in se moram prav v rit brcnit včasih. Takoj, ko se premaknem, ko to premagam, dobim dosti več volje in potem bolj kot se gibam, več imam tudi volje za gibanje. Potem sem nekaj časa čist not, dokler mi spet služba ne vzame časa.
- bolj kot imam stresne dneve v službi, manj imam popoldan volje za gibanje.
- bolj kot sem brezskrben in zadovoljen, manj sem lačen in manj potrebujem (tudi čustvena hrana).

#104 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 27. julij 2012, 10:55

ko sem prišla iz bolnice sem imela 57 kil, potem doma sem se zredila na 69. privoščila sem si kolače, ledeno kavo... potem sem imela 64-65 kg. zdaj pa 60 in vzdržujem zaenkrat. vse to v dveh letih.

fora je samo v tem, da manj ješ, to pomeni dva manjša obroka- breskev košček kruha, skodelico muslija za zajtrk. potem počakaš da se to spravi ven iz telesa, da maš spet recimo 60, ko si dovoliš še en manjši obrok, tak da imaš potem nekaj 100 g več na tehtnici in ti gre čez noč ven. včasih pa recimo greš ven brez zajtrka shujšaša do večera eno kilo in si kaj malega privoščiš.Objavljena slika priznam pa tudi da sem si malo pomagala na nedovoljen način, ampak pazim, da ne pogosto. ko se nabašeš pač za dve kili in boš naslednji dan imal sigurno eno več, je kriza. najbolj srečna sem ko kam grem s praznim želodcem, to pomeni, da hujšam in se še fajn imam. potem mi vse diši po evrokremu ali kaj takega.Objavljena slika pravgijo, da je hrana zvečer trikratne kalorije, ma se da.

držim pesti, da bomo kaj shujšali.Objavljena slika




#105 angelit

angelit
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 395

Objavljeno: 27. julij 2012, 10:58

Opazil pa sem, da se meni, kar se tiče tega, da dobim kako kilo gor, pozna najbolj naslednje:
- sladkarije: pitje sokov (fruc, cedevita, kaj z mehurčki) namesto vode. Ok, seveda je tu še čokolada in še kaj. Objavljena slika


jaz pijem samo vodo, kavo, brezalkoholno pivo.

cdvito si privoščim kot del obroka.

gre bolj zato, da ješ za kožo, lase, zdravje. lahko samo košček polnozrnatega kruha za ne vem kaj, moč recimo. pa malo oreščkov na nohte, lase, kožo, dozo vitaminov in to je to.

bravo.Objavljena slika

#106 butl

butl
  • D član
  • Št. objav: 4 671

Objavljeno: 27. julij 2012, 11:04

Punce pazte.

Baje je zdej tko, da če češ bit in, morš met čimvečjo ritko. Tko da, merkat s pretiranim hujšanjem.

Objavljena slika

Objavljena slika
Čutim, da čutiš, da čutim, kar čutiš

#107 gregorkre

gregorkre
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 1. september 2012, 13:28

Zelo sem se zredila. Prvič v življenju skoraj 20 kg preveč. Tehtat sem se šla šele, ko mi niso bila prav oblačila. Težje se gibljem. To mi je najpomembneje, da se težje gibljem. Zato bom pri tem ostala in se skušala čimveč gibati. Takrat, ko bo več energije. So taki dnevi, ko imam viška energije. S hrano se ne bom ukvarjala, ker sem skoraj prepričana, da gibanje samo po sebi potegne s sabo marsikaj. Tudi manj požrešnosti. Hm, niti ne morda. Verjetno se bo treba tudi kaj prisiliti v zvezi z gibanjem. Baje, da je učinkovito šele, ko res čutimo prekrvavitev in se spotimo? To bom še odložila. Šla bom postopoma. Najprej res le takrat, ko bo viška energije. Vmes se bom prisilila le z razgibavanjem.
Ne, zredila sem se zaradi tega, kako živim, zato se bom trudila bolje živeti. To je že veliko. Velika možnost je, da več gibanja in boljša hrana pride sama po sebi. To je pa moje hujšanje x:o)x


Brez gibanja bo težko. Če nisi vajena telovadbe začni postopoma. Predlagam, da začneš s preprosto hojo. Lahko ti pomagam in svetujem, samo vprašaj :)

#108 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 1. september 2012, 15:30

jaz bi se pa rada zredila.
jaz sem jih imela 78 zdaj jih imam pa od 56 do 58 in nikakor ne morem spraviti bolj gor.
jaz sem shujšala tako da sem šla vsak dan na šmarno goro s svojim kužkom in tudi vedno sem na hrbtu nosila dodatno težo in savnanje, nobeni hrani se nisem odpovedala.
telo je sprogramirano na neko težo in tudi če ne ješ veliko pač samo vzdržuješ to težo ki jo imaš. torej je pomembno gibanje nobena ćudežna tableta ti ne bo pomagala shujšati, če ne migaš.
drugače pa kruh in kropir redita če ga jeste v kombinacijah.torej če želite shujšati jete samo meso in solato recimo ali samo jajca in solato ali samo kruh in solato ne pa mešano.
jaz se zdaj nažiram z mcdonalci in z vsem mešam vse mogoče stvari pa se ne morem zrediti. rada bi se vsaj za 4 do pet ker sem res ploska nič riti nič prsi.

#109 gregorkre

gregorkre
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 2. september 2012, 09:52

Porny ima prav kar se hujšanja tiče, edino malo motivacije mu manjka ( pizza za večerjo :) ). Za hujšanje ne rabiš herbalajfa in "čudežnih tablet" ampak samo dober jedilnik in pol ure do ene ure na dan telesnih aktivnostih. Če imaš res željo shujšati se potem tega držiš, enkrat na teden pa se lahko brez problema pregrešiš. Če kile ne gredo dol bo potrebno jedilniku odvzeti nekaj kalorij. Porny napiši jedilnik, da vidimo kaj lahko spremenimo.

#110 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 2. september 2012, 19:13

Ja hvala gregorkre. Moram reči, da sem najprej hotela napisati, da mi je skoraj žal, da sem se sploh javila v tej temi, ker mi v resnici takoalitako ni preveč do hujšanja. Da bi to bil nek poseben oziroma ločen projekt in bi se s tem sploh v mislih ukvarjala. Zdaj pa spet berem po tej temi in vidim, da lahko kar motivira. Zdaj, gibanje, če se vrnem na post od Iknee - gibal se bi naj eno uro :eek:. Ma resnično sem lena, to se mi zdi preveč. Razmišljam, da je verjetno res hoja najboljša, ker že če se nameniš kam peš, gre to tako zelo počasi, da ta ura mimogrede mine. Lahko bi to vključila v vsakdan in bi namesto kolesarjenja izbrala hojo. Ko sem se tukaj javila, sem bila bolj optimistično razpoložena, saj sem se po dolgem času začela voziti s kolesom. Kaj pa kakšno fizično delo doma se tudi lahko šteje, če traja eno uro skupaj? Mogoče bi lahko ob tvju se razgibavala, ker mi je telovadba drugače ponavadi dolgočasna. x:o)x

"Fajn, pol sem jaz po natur -in x8Dx x:o)x"
x:Dx tudi jaz
ma ne vem če je toliko "in", saj moram baje jaz paziti kaj delam, da me ne bo na koncu sama rit- ali pač nekateri ne vedo, kaj je to moda x:Dx

V glavnem Iknee je tako prepričljivo povedala o gibanju, da zdaj pa nobenemu več ne verjamem, če reče, da je pol ure dovolj na dan, niti Pornyju, niti gregorkreju x:px

A Porny, se ti hecaš, tri kilograme do konc leta, kolikor vem se to nabere in gre dol v enem tednu. In nočem biti pokroviteljska ali se norčevati ali kaj podobnega, o tem pač premalo vem. (nič)

Pri hrani pa si želim zaenkrat spremeniti le to, da bi bolj zdravo jedla. Ko sem pred kratkim večkrat za kak obrok imela le sadje, sem se takoj bolje počutila- manj leno.
Sem iskala temo tukaj "kako postati vegetarijanec" ali "kako postati vegan" in sem našla tole
rad bi postal vegetarijanec , predvsem zaradi nasvetov o zamenjavi živil ali posameznih obrokov z bolj zdravimi variantami. Saj je veliko receptov povsod, tudi tukaj, je fajn če je na kupu, predvsem takrat ko si (sem!) najbolj lena.

#111 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 2. september 2012, 21:08

nada da si priznaš da si lena je ok sam da to pol še naprej furaš in iščeš izzy way aut, boš na koncu ugotovila da kolikor časa si porabila za to ko si iskala lažjo pot ven bi že zdavnaj shujšala.da postaneš vegeterjanec je veliko težje kot shujšati.veliko moči pri obeh odločitvah.sam če imaš lenega duha te ne bo daleč pripeljalo

#112 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 2. september 2012, 22:07

Ah mislim, da bom shujšala približno tako kot sem se zredila. To tudi ni bilo tako lahko :wacko:
Ja res je, ne bo me daleč pripeljalo. Kaj vem. Hvala, drugače.
Zakaj misliš, da je tako težko postati vegetarijanec? Meni se zdi težje shujšati, saj če nič ne spremenim pri prehrani, se bom morala veliko več gibati, kar je meni težje, kot drugače jesti. Res me zanima zakaj tako misliš :ermm:

#113 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 3. september 2012, 09:44

Izogibaj se vsega, kar vsebuje sojo, pomaga tudi pravilno klistiranje.... x;)x

#114 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 3. september 2012, 10:00

Ma resnično sem lena, to se mi zdi preveč.


mal te težko razumem, ker sem sama glede tega full vztrajna, in tudi sedaj ko mi je uspelo shujšati še vedno telovadim ne glede na vreme, pač nekak mi je to prišlo v kri in sedaj si ne predstavljam življenja brez športa, ampak to sem jaz...

se prav spomni ko sem bila pred 2 leti nekaj prehlajena, ampak mene to ni odvrnilo od telovadbe, sem normalno telovadila...tako da mene tudi prehlad ne ustavi x:)x

se pa strinjam s tistimi, ki so ti predlagali začni postopoma, potem pa povečuj tempo...ti pa želim veliko motivacije glede tega, da se boš ko se boš enkrat navadila telovaditi to tudi vzrževala, saj ko se telo navadi kar kliče po telovadbi...

#115 mayita

mayita
  • Lunatik
  • Št. objav: 3 335

Objavljeno: 3. september 2012, 12:55

Ah mislim, da bom shujšala približno tako kot sem se zredila. To tudi ni bilo tako lahko :wacko:
Ja res je, ne bo me daleč pripeljalo. Kaj vem. Hvala, drugače.
Zakaj misliš, da je tako težko postati vegetarijanec? Meni se zdi težje shujšati, saj če nič ne spremenim pri prehrani, se bom morala veliko več gibati, kar je meni težje, kot drugače jesti. Res me zanima zakaj tako misliš :ermm:




poglej jer je tvoje telo navajeno dobiti določeno energijo v sebe ki jo dobi z mesom ko pa to telesu odvzameš, boš na začetku še bolj brez energije. jedla boš večkrat na dan itd upam da ne kadiš ker boš potlej tudi kakšnega več pokadila. vsaj na začetku. ko pa hujšaš in telovadiš čeprav si zmatran imaš neko posebno energijo ki jo ustvariš ko hodiš ali telovadiš.verjetno nočeš samo shujšati in imeti mlahavega telese ampak verjetno če že se trudišimej vsaj lep telo in napeto.
drugače pa a veš še kaj pomaga jesti zaloge ki so nakopičene da pred vsakim obroko ti v želocu kruli vsaj 10 min.takrat ko ti kruli začne telo samo jesti zaloge, obrambni mehanizem telesa.
a rada pleseš, mogoče bi pa vsak dan za pol ure si dala muziko ki ti je všeč in na to pač plesala in se znorela.
pa recimo s hojo alhko tudi meditiraš in ne misliš na čas pa boš videla kako hitro čas mine.
sama poznaš sebe in veš kaj ti najbolj ustreza, sam res si ni dobro potuho dajat.

#116 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 3. september 2012, 19:10

hvala vsem
vem, da ne pišete le meni, a to ni pomembno

"..imaš neko posebno energijo.."
ja, se spomnim tega, je kot nekakšen perpetuum mobile, kot bi si zagnal en motor v sebi
veš, večkrat paše imeti počitnice od mesa, se lahko tudi prenaješ, kilogrami dol ali gor, ni važno. Saj ne bi silila v vegetarijanstvo, le večkrat kot do zdaj bi si privoščila brezmesni obrok, dan, ko bi mi ustrezalo. Mislim, da je treba poslušati telo, če le slišiš. Drugo se strinjam, fajn.

Larisa, to je lepo, da kaj takega težko razumeš. Sliši se smešno, upam, da razumeš kaj hočem reči. Kapo dol

Ogljikove hidrate bi pa težko opustila, to si res težko predstavljam, saj so najbolj nasitni. Se mi je že zgodilo, da mi je uro ali dve po obroku z mesom in solato (brez oglj.h.) v želodcu krulilo, kot da ves dan ne bi jedla. Morda bi bila morala pojesti še več zelenjave oziroma bolj močne zelenjave ali kakšen sir, skuto?

Sojo :ermm:? Ko se spomnim na sojo, se spomnim na hormone in GSO. Saj je ne jem, vendar je res veliko izdelkov iz soje, tofu seitan in drugo. Ali misliš le neobdelano sojo. Uh, res je, če se greš vegetarijanstva res lahko hitro prideš na sojo. Uh, naporno tole. Drugi del- jasno.

Ste me kar podrezali. Pozneje grem migat. Malo predklonov, pa dvigovati nogo, mahati z rokami in podobno. Da vidim, kaj se še spomnim.
Zdaj takoj še ne. Sem ravnokar jedla. Želodec bi protestiral. :)

:) :) :)

#117 Iknee

Iknee
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 807

Objavljeno: 3. september 2012, 20:32

... ko pa hujšaš in telovadiš čeprav si zmatran imaš neko posebno energijo ki jo ustvariš ko hodiš ali telovadiš.verjetno nočeš samo shujšati in imeti mlahavega telese ampak verjetno če že se trudišimej vsaj lep telo in napeto.
drugače pa a veš še kaj pomaga jesti zaloge ki so nakopičene da pred vsakim obroko ti v želocu kruli vsaj 10 min.takrat ko ti kruli začne telo samo jesti zaloge, obrambni mehanizem telesa.
a rada pleseš, mogoče bi pa vsak dan za pol ure si dala muziko ki ti je všeč in na to pač plesala in se znorela.
pa recimo s hojo alhko tudi meditiraš in ne misliš na čas pa boš videla kako hitro čas mine.
sama poznaš sebe in veš kaj ti najbolj ustreza, sam res si ni dobro potuho dajat.

:palec: Sploh tole z eno posebno energijo, ki jo dobiš z gibanjem, je fajn napisano in to izkušnjo mamo zelo verjetno vsi, ki kolkr tolk intenzivno redno migamo. Večkrat ko greš hodit, plesat ... bolj to čutiš, dokazano pa se spremeni tud presnova telesa, hormonsko ravnotežje, vse to vpliva tud na psiho ... sčasoma ti gibanje postane fajn in naravna potreba. Na začetku je pa treba premagat lenobo, ja. Tle se spomnim na hribolazenje: najtežje je zjutraj vstat v temno mrzlo jutro (veš, kolkrat sem v zavetišču pred vzponom prisluškovala, če slučajno zunaj škreblja dež, da bi se lahko zavila nazaj v spalko x;)x ), ampak ko to premagaš in se spraviš na pot, si pa sam sebi hvaležen za super doživetje x:)x . Da o energiji, ki jo imaš še več dni po vzponu sploh ne govorim! (pa tud kako kilo manj, če smo že pri hujšanju, ki je pravzaprav le stranski učinek vsega tega početja)

#118 Silica

Silica
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 135

Objavljeno: 4. september 2012, 08:51

Bolj težko verjamem, da je kakšen človek tako len, da ga nobeno gibanje ne veseli. Ljudje smo za to ustvarjeni. Ne maraš hoje? Poskusi s tekom. Ne maraš teka? Kolesari. Ne maraš kolesarjenja? Plavaj. Ti to ne diši? Rolaj. Tudi ne? Pleši. Tudi to ne? Igraj badminton. Ne paše? Poskusi z jogo.
In tako dalje, izbire je ogromno.
Potrebuješ tudi motivacijo. Eni bi radi izgledali fit, očarali svojega (bodočega) partnerja, bili za zgled svojim otrokom ali pa le bili z njimi čimdlje (če se človek komaj premika, bo težko doživel 90 let), radi bi bili aktivni z vnuki, radi bi zdravje, ...
Pomaga tudi druženje z ljudmi - pa čeprav le preko interneta - ki so tudi sami aktivni in te bodo spodbujali, ko se ti kdaj ne bo ljubilo, ti ploskali, ko boš danes naredila en počep več kakor si ga zmogla včeraj. Izogibaj se takih, ki pravijo - saj ni važno, kaj bi se trudil, mučil, tudi gledanje TVja in grizljanje čipsa zraven je dovolj dober način preživljanja časa.
Prehrana je - tako pravijo - 80% uspeha.

Za začetek pa si lahko nehaš ponavljati, da si tako zelo lena, raje si reci - obožujem gibanje!

Penny: Oh big deal. Not knowing is part of the fun.

Sheldon: "Not knowing is part of the fun". Was that the motto of your community college?

 

This is where the old mountain goat lives. He hangs out here and has a good time. B. R.


#119 Beli lotos

Beli lotos
  • Nepogrešljivi
  • Št. objav: 1 062

Objavljeno: 4. september 2012, 09:36

veš, večkrat paše imeti počitnice od mesa, se lahko tudi prenaješ, kilogrami dol ali gor, ni važno. Saj ne bi silila v vegetarijanstvo, le večkrat kot do zdaj bi si privoščila brezmesni obrok, dan, ko bi mi ustrezalo. Mislim, da je treba poslušati telo, če le slišiš. Drugo se strinjam, fajn.

Ogljikove hidrate bi pa težko opustila, to si res težko predstavljam, saj so najbolj nasitni. Se mi je že zgodilo, da mi je uro ali dve po obroku z mesom in solato (brez oglj.h.) v želodcu krulilo, kot da ves dan ne bi jedla. Morda bi bila morala pojesti še več zelenjave oziroma bolj močne zelenjave ali kakšen sir, skuto?


Če želiš hujšati z zmanjšanjem živalskih beljakovin sem štej tudi mleko in mlečne izdelke ter tudi jajca. Izogibaj se belega kruha, sladkarij in vse predelane hrane.
Če ješ riž, krompir, testenine..... dodaj poleg veliko zelenjave plus veliko solate ob vsakem obroku.
V glavnem čim manj živalskih beljakovin in maščob in zmerno tudi pri uporabi rastlinskih olj, semen in oreščkov.
Gibanje je pomembno in sem paše tudi hoja za bolj pospešeno izgubljanje kilogramov pa obstaja ena fajn zadeva, ki jo imaš lahko sabo na sprehodu ali uporabiš tudi doma, če imaš prostor - kolebnica.

http://lifestyle.ena...ik-kalorij.html

Srečno x:)x

Vsak mora sam poiskati resnico. Sokrat


#120 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 4. september 2012, 17:07

Hvala
"In, in?? Si šla kaj, kam? x:px"
x:Dx Nič x:px , nič kaj ponosno, temveč pretirano iskreno priznam, da me je pisanje sem tako utrudilo, da sem si šla le malo uležt, uležano počutje je nato ostalo do jutra
grem potem ven, pa bo

obožujem gibanje!
motivacija je biti fit, gibanje samo
Ljudje smo ustvarjeni za gibanje, izbire je ogromno. Ja
saj bo

Beli lotos, hvala
ampak s kolebnico ne bo nič, ne, ne, verjamem Iknee- ena ura zmerno! x:Ix

hoja 4 km/h
trajanje 60 min
teža 70kg
Z izbrano aktivnostjo v navedenem času porabite 216 kalorij.
hoja kalorije kulinarika.net

To ni veliko, a ne. Ampak ne verjamem v matematiko kalorij, verjamem Iknee in podobno
Pomaga tudi, da ne skrbiš preveč, prej sem se povsem zasekirala in pozabila na vse, to te pribije na tla, zdaj sem se spet spomnila tukaj in ja, kot pravim, bom migala, to te zmiga

hwala :)

#121 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 5. september 2012, 22:50

Jaz sem tudi med ta lenimi. Čisto zares. Fizičarjenje ne šteje -in itak gre leto h koncu (pa čeprav še par mesecev do konca), tak, da mislim, da niti nekega fizičarjenja ne bo več. Košnja trave in takšno - pa še to se poigravam z mislijo, da bi deco zaposlila.
Če bojo pa gobe, sem pa itak zmagala:)) pol ni strahu, da ne bi hodila. cel dan če treba.
Dokler pa ni gob - sem nabavila kolebnico in hulahop obroč in za to sukanje obroča nabiram kondicijo. Ni to kar tak.
Pa večerje sem dala na stran in krepko zmanjšala ogljikove hidrate. Pa sladko. Čeglih...ko pade sladkor...grem magari pečt kaj. Smo pa letos bistveno manj pojedle sladoleda, kot prejšnja leta. Pa ga celo nisem nič pogrešala. Kilogramčki zato polzijo res po polžje...šest kg v dveh mesecih..ni nekaj, da bi človek v luft skakal od zadovoljstva. Sem pa vseeno zadovoljna.

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 


#122 Nada7

Nada7
  • ŽeČistoDomači
  • Št. objav: 414

Objavljeno: 7. september 2012, 06:29

"Ni to kar tak."
x:Dx Ne, res ni. :eek: Kolebnica in hulahop? Uau. Skoraj ne morem verjeti. Ne vem, če si ti res lene sorte. x:)x
Navijam za tebe in tudi da bi gobe rastle!
(zakaj ne morem verjeti- ker si najprej rekla da si bolj med lenimi, potem pa šok! kolebnica :eek: x:Dx)

Sladko je verjetno res bolje opustiti (tisto s "slabimi" sladkorji) že zaradi nihanj, ki jih menda povzroča. Je potem verjetno lažje se držati neke svoje diete. Tako si mislim.
Meni pa najbolj sladke pijače povzročajo težave z želodcem, tako da lahko takoj občutim vpliv tega.

#123 gregorkre

gregorkre
  • NeČistZačetnik
  • PipPip
  • Št. objav: 23

Objavljeno: 9. september 2012, 18:38

Vidim,da moram ponovno malo vskočiti. Ne vem zakaj bi se morala odpovedati ogljikovim hidratov.Recimo enkrat na teden si lahko vse privoščiš, drugače paziš s količinami in s časom hranjena. Za začetek ti ne bi priporočal ne vem kakšnih diet na katerih bi morala stradati. Poskusiš lahko z rednim prehranjevanje 5-6 obrokov na dan, najbolje na 3 ure. Tako prehranjevanje je dobro tudi za zdravje in počutje. Te čisto zastopim glede volje do vadbe. Najtežje se je motivirati. Poskusi najti tisto kar te res veseli-pa naj bo to miganje pred TVjem. S časom boš že najdla tisto kar te veseli in sprosti.

#124 Larisa22

Larisa22
  • Lunatik
  • Št. objav: 5 292

Objavljeno: 9. september 2012, 18:51

Najtežje se je motivirati.


men se ni bilo težko motivirati....prav spomnim se, da sem si vedno želela nositi krila in sem se motivirala na ta način, da sem se vedno ko se mi ni preveč dalo telovaditi, spomnila na krila, ki jih želim imeti in sem se potem po hitrem postopku spravila telovadili, pa še z veseljem sem telovadila...no samo to sm jazObjavljena slika, mogoče bo komu pomagalo kot nasvetObjavljena slika

#125 nataly

nataly
  • D član
  • Št. objav: 8 410

Objavljeno: 9. september 2012, 19:32

Nedolgo nazaj sem brala knjigo Shujšati z ljubimcem.
Kar ni pomenilo, da moraš seksati do onemoglosti, ampak...ženska piše, kako je dobila voljo do motivacije. Imela ženska nekje mojo kilažo, čisto zadovoljna sama s sabo (bolj ali manj) in potem bi morala silom prilike srečati ex lovera, ki jo ima v spominu z dosti manj obloge.
In evo -motivacija je tu.
Na koncu sta sicer celo tudi seksala...in skasirala je ločitev, sam jebet ga - shujšala pa je:))

Če se že o motivaciji menimo:)))

Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.

 





Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0