Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Gnostični Intenziv z Alternativno Tehniko


  • Prijavi se, če želiš komentirati
7 komentarjev na to temo

#1 javor

javor
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 4. november 2010, 13:22


Gnostični Intenziv z Alternativno tehniko v Ljubljani

Datum in čas Intenziva: sobota, 13.11.2010, od 10 do 15.30 ure

Cena Intenziva: prostovoljni prispevki, ki so zaželjeni

Mesto Intenziva: Ljubljana, točno lokacijo dobijo udeleženci po prijavi.






Vse, ki vas to zanima vabim na Gnostični Intenziv z Alternativno Tehniko.


Edini namen Intenziva Gnoze je neposredna- direktna izkušnja Resnice, oziroma Gnoze. Včasih ljudje za njega uporabljajo izraz »razsvetljenje«. Ta beseda ima ponavadi prizvok, ki ustvarja napačne asociacije in upanja o doživljanju nečesa kar bi lahko bila »kozmična zavest« ali neko nadčutno ali drugo »nadnaravno« stanje. Direktna izkušnja resnice je najbolj naravno stanje za človeka. Nenormalno je to, ker se moramo danes boriti, da bi ga doživeli. Ono je vseskozi z nami, ta trenutek, ves čas, zmeraj je bila in zmeraj je…V mnogih knjigah so opisane izkušnje "razsvetljenih" ljudi, vse avtoritete na tem področju pa opisujejo glavno lastnost Direktne Izkušnje Resnice-DIR. V njej ni razlike med objektom in subjektom.

O Gnozi je nemogoče govoriti ali jo točno opisati. Razlog je v tem, ker je Gnoza direktna Izkušnja Resnice, medtem ko je celotno naše življenje zgrajeno na indirektnih izkušnjah. Do trenutka, ko se prične formirati Ego ali Jaz, je zavest otroka potopljena v neidentificiranem oceanu enosti. Od takrat naprej pa so vse izkušnje, ki jih doživlja v življenju indirektne. To so razne čutne, emocionalne, intelektualne, parapsihološke, in celo spiritualne izkušnje. Glavna značilnost indirektnih izkušenj je, da v njih obstaja razlika med subjektom in objektom. V osnovi je ta razlika med subjektom in objektom, ki ločuje človeka od vsega obstoječega, iluzorna. Ampak dokler se na javi direktna zavest o tej iluzornosti je ona boleče prisotna v človeku. Trenutek izginotja te iluzije je trenutek doživetja Gnoze, ki je po svoji naravi Direktna Izkušnja Resnice.

Direktna izkušnja resnice je naš edini cilj, ki ga imamo na intenzivu.

Vsak drugi cilj na intenzivu je napačen. Nekateri ljudje doživijo na intenzivu globok občutek ljubezni…ljubezen pride in gre…naš cilj je DIR ( direktna izkušnja resnice)

Včasih se pri nekaterih, ponavadi bolj redko, zgodijo fenomeni kot so telepatija, prekognicija, videnje aure…naš cilj niso te izkušnje…naš cilj je DIR.

Nekateri udeleženci, ki imajo psihične težave, slišijo od ljudi, ki so bili pred njimi na intenzivu, da so ti problemi izginili ali so se ublažili…naš cilj ni, da bi se bolje počutili, naš cilj je DIR.

DIR se imenuje različno v mnogih sistemih duhovnega razvoja. V budizmu je to nirvana, v jogi samadi, v zenu kensho (plitka izkušnja) in satori (globoka izkušnja). DIR, ki ga ljudje doživijo na Intenzivu Gnoze je seveda ponavadi bolj plitko kot v doživljanju le tega v klasičnih sistemih ob dolgoletnih meditacijah. DIR nam pokaže na mogoče globlje stopnje, ki nekega dne čakajo posameznika v njegovem duhovnem razvoju.

V samem Intenzivu uporabljamo osnovno vprašanje: »Kdo sem jaz?«, kasneje se dodajo še druga vprašanja kot so: Kaj sem jaz? Kaj je drugo človeško bitje? Kaj je življenje?

Za udeležbo na Intenzivu ni potrebno nobeno predznanje ali katerokoli drugo vedenje. Edino, kar je potrebno je iskren namen, da v času Intenziva narediš vse, kar je v tvoji moči, da doživiš DIR. Če so te te besede nagovorile in čutiš klic resnice si na Intenzivu dobrodošel.



Osho: "Nemogoče je imeti rad druge, če ne poznaš sebe. Kaj ti pomaga ljubezen, če ne veš kdo si ti? "

Ramana Maharshi: "Da bi dosegli srečo, ki je vaše naravno stanje in katero vsak dan doživljate v stanju globokega spanja brez sanj, ko uma ni, morate spoznati sebe. Če želite spoznati sebe je glavno orodje v iskanju le tega, v obliki vprašanja "Kdo sem Jaz?"



Minimalno število udeležencev je 6. Zaradi prostorske omejenosti je število udeležencev omejeno na 8.

Vse informacije in prijave na e-pošto: gnosticni.intenziv@gmail.com







#2 rozi_m

rozi_m
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 8. november 2010, 20:26

Mi izgleda ta Intenziv zanimiv. Kako pa to poteka? Kaj se sploh dela?

#3 javor

javor
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 9. november 2010, 20:30

Sam Intenziv se lahko izvaja individualno ali v skupini. Skupinski Intenziv je "intenzivnejši" saj se energije v skupini seštevajo in mesebojno vplivajo drug na drugega. Na samem Intenzivu se dela v parih, po prvi diadi se najde druga oseba s katero se dela sama tehnika Intenziva. Zato je potrebno minimalno 6 oseb za izvedbo Intenziva, ponavadi so potrebne štiri diade, včasih pet. Ego strukture se več čas Intenziva počasi "lomijo" in večini udeležencev uspe že pred zadnjo diado doseči Direktno Izkušnjo Resnice-DIR. Sama globina te izkušnje se razlikuje od osebe do osebe. Izkušnja ni ponovljiva in je vsakokrat nekoliko drugačna. Najbolj pomembno pri delu je, da se držimo tehnike in nimamo nobenih pričakovanj...kako, kdaj...torej čista praksa.

Tehnika Intenziva je prilagojena zahodnemu umu. Na bližnjem vzhodu poznamo t.i. sešine, to so 3-7-10 dnevni Intenzivi, ki so namenjeni doseganju razsvetljenja. Na teh Intenzivih se zelo malo komunicira. Meditacija je skoraj ves čas brezglasna, človek je s samim sabo in s svojimi mislimi. Enkrat dnevno, ali enkrat na nekaj dni ima udeleženec kratek pogovor z Mojstrom. Ta pogovor mu ponavadi pojasni stanje v katerem se nahaja ali da popravi samo tehniko, ki jo dela. Prni Gnostičnem Intenzivu je polovico časa namenjeno komunikaciji, polovico pa meditaciji, tako, da je sam preboj hitrejši. Ko dve osebe v diadi delata na problemu ene od njih se v tem primeru dve zavesti "borita" proti nezavednemu duhu enega od njiju in zato je rezultat hitrejši.

#4 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 9. november 2010, 21:04

Zakaj mi neki prihajajo asociacije na Živorad Slavinski....Objavljena slika Hm, primerjava z nirvano in samadhijem je pa malo poenostavljena...jogiji namreč ločijo tudi več vrst samadhijev...Objavljena slika

Zadnji stavek je pa zanimiv...kaj pa če nekdo v zavestnem stanju nima nobenega problema, ki bi se mu zdel smiselen za reševat...povedano drugače, če ima nek problem v podzavesti in ga v zavestnem stanju ne more definirat...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#5 moytsa

moytsa
  • Vseprisotni
  • Št. objav: 799

Objavljeno: 18. november 2010, 23:05

Na intenziv nisem nikoli šla, vem pa, da so se masovno izvajali v Jugoslaviji tudi po Ljubljani. Takrat sem bila še smrklja, ki nisem imela kaj preveč pojma, ampak sem šele stopala v vode duhovnosti....Zna bit pa zanimiva zadeva, kot za koga.....
MI SMO DEL UNIVERZUMA, UNIVERZUM JE DEL NAS, VSI SKUPAJ SMO ZDRUŢENI V CELOTO IN SMO DEL DRUG DRUGEGA, KAJTI SKUPAJ TVORIMO PERFEKCIJO, KI JE NEPONOVLJIVA, TOREJ SMO VSI IN VSE ENO!!!!
NI RAZLIK MED LJUDMI, NIZKIH IN VISOKIH LJUDI, NI RAZLIKOVANJA IN JE SAMO ČISTA BIT.

#6 Cookie

Cookie
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 884

Objavljeno: 19. november 2010, 10:08

Sem se udeležila že pred časom Intenziva Gnoze pri Slavinskem - moja izkušnja je pozitivna. Potrdila je moje "hipoteze". Po tistem sem bolj "trdna" alkajjstvem težko najdt točno en izraz, ki bi opisoval vedenje/počutje. Počasi prihajam nazaj h Sebi (sem bolj "intuitivna"); če se kdo spomni, kaj je mislil kot otrok, kakšne občutke/vedenje je imel takrat, bo vedel, o čem govorim x;)x ostalim pa žal ne morem jasnejše razložit :V:
You see beauty where you desire to see it. You see ugliness where your are afraid to see beauty.
»Grem naprej.
Kjer ni poti, ustvarim pot.
Usmerjam tok svojega življenja,
tako kot duša v meni hoče.«
*´¨)
¸.•´¸.•*´¨) ¸.•*¨)
(¸.•´ (¸.•´

#7 javor

javor
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 26. januar 2011, 14:15

Vabim te na Gnostični Intenziv z Alternativno Tehniko, v soboto, dne 5.2.2011 od 10h do 16h v Ljubljani. Vse ostale informacije na  http://peat.webs.com/aktualno.htm  

#8 rozi_m

rozi_m
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 30. januar 2011, 21:40

Jest sm bla na enem takem intenzivu v Zagrebu nedavno. Res zlo lepa izkušnja. Nič pričakovala, pa velik dobila.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0