Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Zapper in generator koloidnega srebra


  • Prijavi se, če želiš komentirati
4 komentarjev na to temo

#1 dejko1

dejko1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 4

Objavljeno: 7. februar 2011, 18:39

Po naročilu izdelam in umerim zapper-je. Naročnik mora poznati uporabo. Specifikacije, ki jih mora podati so napajalna napetost, izhodna napetost, omejitev izhodnega toka, frekvenca, oblika pulzov (širina oz. duty). Možna je tudi izdelava zapperja s programatorjem (npr. 7min delovanja, 20min počitka).

Npr. ustrezna specifikacija bi bila: 9V baterija za napajanje, izhodna napetost 8V, omejitev toka 5mA, frekvenca 2.5kHz s simetričnimi pozitivne kvadratnimi pulzi.

Iz izkušenj povem da so za zapper bolj primerne AA baterije, ki so cenejše od 9V baterij pa še dlje trajajo (za 9V jih sicer rabiš 6). Izhodne napetosti pri izdelkih na trgu so tam 5-12V, cena izdelka je nižja če je napetost za vsaj 1V nižja od napajalne napetosti, omejitev toka pa mora biti največ 10mA, ampak je zapper pri takem toku že zelo neprijeten (za efekt ni potrebno da imaš občutek kot da si priklopljen na električni stimulator). Najpogostejši izhodni frekvenci sta 2.5kHz in 30kHz, po mojih izkušnjah je prva bolj efektivna, predvsem pa pri tej frekvenci na uspešno delovanje veliko manj vplivajo npr. ustreznost kablov in povezav ter stiki. Večina zapperjev ima simetrične pozitivne pulze, pri katerih je trejanje pulza enako trajanju presledka med dvema pulzoma, pri nekaterih pa je pozitivni pulz podaljšan. Negativni (oz. pozitivno-negativni) pulzi naj bi bili brez efekta, na srečo se jih iz baterije brez vmesnih odcepov ali posebnih pretvornikov ne da dobiti...

Prav tako lahko izdelam napravo za izdelavo koloidnega srebra, v bistvu gre za množilnik napetosti in tokovni generator. Možno je tudi dodati merilnik izhodnega naboja, napetosti ali toka. Npr. napajanje 4 AA baterije (6V), izhod 35V, 5mA.

Niti koloidno srebro niti zapper nista neko čarobno zdravilo, sta pa vsekakor uporabna...

Zaenkrat imam samo nekaj 9999 srebrnih palic, bom v kratkem poskusil dobiti opremo za izdelavo žice, to je verjetno najbolj primerna oblika za same elektrode.

PS: Seveda si lahko vsak z malo znanja elektronike izdela svoj zapper z NE555 vezjem ali napravo za izdelavo koloidnega srebra (za enostavno varianto je zadosti že če samo povežeš 4 9V baterije eno zadrugo). Kar nekaj spletnih strani prav take zapperje prodaja po precej visokih cenah. Moja ponudba je za tiste, ki niso vešči v elektroniki, vseeno pa jih stvar zanima (in so si tudi nekaj sami prebrali o njej!). Tudi za samograditelje pa lahko verjetno odgovorim na kakšno vprašanje :)

LP,
Dejan

#2 gold

gold
  • Lunatik
  • Št. objav: 6 960

Objavljeno: 7. februar 2011, 20:26

Bravo. Odločil si se ponuditi izdelek enake kakovosti po sprejemljivi ceni z razliko od tistih, ki jim je prioriteta samo hiter zaslužek.

#3 tantra

tantra
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 320

Objavljeno: 8. februar 2011, 05:43

dejko1, dobrodošel na forumu. -)

#4 ivan1

ivan1
  • NeČistZačetnik
  • Pip
  • Št. objav: 1

Objavljeno: 11. april 2012, 15:37

Živjo dejko1,
mi pustiš kakšen svoj kontakt,obenem pa sporoči ceno koliko bi okvirno prišlo, da mi narediš generatorček za izdelavo srebrovega koloida.
lp Ivan

#5 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 703

Objavljeno: 10. oktober 2012, 21:01

oj...
a kdo pozna tole?
mislim...
če ima kdo izkušnje?
te aparate?

če se malo pobrska, so tudi načrti, kako so narejeni...

http://www.bobbeck.com/
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0