Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Ne vem kam spadam v življenju


 • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
300 komentarjev na to temo

#51 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 158

Objavljeno: 15. maj 2011, 17:22

Brezo, ni vedno vse krivo iz prejšnih življenj.
Največ napak naredi človek ravno v tem življenju. Zakaj ? Zato, ker živi za druge, ker večji del življenja spi pred televizorjem in se na koncu začne smiliti samemu sebi.
Tisti, ki se trudi poleg materialnega bogastva narediti tudi kaj na sebi, se srečuje z problemi, a jih tudi hitreje uspe rešiti.

V današnjem svetu je večji del folka zakreditiran do vratu, ker mora imeti to in ono, saj imajo tudi naši sosedje in sorodstvo. Tekmovanje, katero pripelje ljudi do točke brez izhoda.
Tukaj , verjemi mi, nobena karmična diagnostika ne bo rešila problema. Človek mora sam odločiti, kaj v življenju resnično potrebuje in hoče.


Mislim da sem pri tej temi vsaj 2x omenil besedo "SAMSKARA"...na kratko povedano to so vsi miselni in čustveni vtisi iz vseh lifeov...in če so določeni vtisi aktivirani v tem lifeu ima človek že po naravi določena nagnjenja k nekim stvarem oz. izražene določene lastnosti...lahko se pa programčki aktivirajo šele takrat ko človek pride v stik z nečim kar aktivira tisti programček...in ni nujno da se človek tega tudi zaveda...podzavest pač deluje po svojih načelih...Objavljena slika

Kdo je pa rekel da so vsi vzroki iz preteklih lifeov...Pri karmični diagnostiki naj bi se že kao na začetku ugotovil ali je vzrok za določen problem iz tega lifea, prejšnjih ali oboje- to je namreč tudi najbolj pogosto...kajti pod enim površinskim vzrokom iz tega lifea se ponavadi skriva še par drugih iz preteklih...Včasih se tega sploh ne vidi dokler se ne sprosti določena energija vzrokov ki recimo izvira samo iz tega lifea. Skratka ko človek sprosti neko blokado in se ojača, se šele pokaže bolj globji vzrok. Ponavadi je to takrat če človek ni dovolj močan da bi šel direkt v globine na druge vzroke. In te so lahko iz tega ali iz prejšnjega lifea...Potem se pa lahko preverja še ali je to osebek sam prinesel v ta life ali je slučajno podedoval od svoje družine...skratka programčki po očetovi ali mamini strani rodbine...

In vsak človek ima v globinah neke podedovane vzorce in vzorce ki trenutno vplivajo na njega...mogoče niso še aktivirani, mogoče imajo kaj veze s problemi ki jih ima človek v sedanjosti ali ne...skratka tudi pri teh zadevcah so nekatere zadevce totalno zmiksane in se je treba lotit par stvari istočasno, ker so medsebojno povezane...

Zlasti se mi zdi zanimivo, da še vsak ki sem ga srečal ali slišal o njem in je imel probleme z uroki, prekletstvi, kao črno magijo, večgeneracijski medsebojni spori, itd...so bili glavni vzroki v preteklih lifeih...tudi podedovanih vzorcih...in če ima človek te negativne programčke oz. nagnjenja že v sebi potem ko pride v sedanjosti samo v stik s kakšno bolj darkersko osebo ali kaj podobnega te programčki spet postanejo malo bolj aktivni, pridejo določene stvari na površje, stvari se POTENCIRAJO, potem pa ali je človek dosti močan da se sam sooči s problemi ali pa si poišče kako pomoč...pa ne mislim samo na zdravilce lahko je kakšen duhovni učitelj ali pa nekdo ki ima pojma o teh stvareh...Objavljena slika

In če se vrnem kao zgornjemu citatu...zakaj se osebek kao zakreditira, zakaj mora tekmovati z ostalimi, ali res rabi vsako stvar ki mu jo kažejo reklame...itd...in če se gre v totalne detajle- kdaj so se pojavili ti vzorci- v tem ali v prejšnjih lifeih, ali je človek bil že v prejšnjem lifeu tekmovalen, zapravljiv...kajti nekdo ki ima ta nagnjenja že iz preteklosti bo dosti bolj podvržen temu in bo rabil večjo moč in moral bo iti bolj v globino svoje notranjosti, ter spreminjati programčke kot pa nekdo, ki so mu to miselnost kao uturili v tem lifeu...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#52 Bojante

Bojante
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 15. maj 2011, 22:06

sprijaznit se s tem, kar vidiš, za začetek... ter se posvetiti ljudem, ali temu, s čimer se ukvarjaš, ljubeče.
s tem ne menim, da se pretvoriš v mati terezo, temveč, da se zavedaš, da tvoriš s svetom celoto
in da si, karkšnakoli že, nepogrešljiv element obstoja :-)


Žal to še nebo dovolj , kajti to bo slab začetek . Treba je pogledati globlje v temelje življenja /duha ki sestavlja + ohranja Vsevesolja .

Lp + #

#53 xyz

xyz
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 419

Objavljeno: 16. maj 2011, 08:14

Žal to še nebo dovolj , kajti to bo slab začetek . Treba je pogledati globlje v temelje življenja /duha ki sestavlja + ohranja Vsevesolja .

Lp + #


poiskusi še ti... življenje brez smisla je lahko prekrasno.

#54 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 16. maj 2011, 09:21

Za začetek si preberi knjigo: Učbenik življenja, slovenskega avtorja Martina Kojca,
mogoče dobiš kakšen odgovor tudi tam. :mezik:


Jooj ne! Samo tega ne beri! :) Ne beri tega, ker v tem stanju boš dobila samo opravičilo, da si lahko še naprej v tem stanju v katerem si se znašla ker je kao vse v naprej določeno, modro in dobro. Kaj češ potem sploh še počet in končno živet?? Vzemi raje knjigo, kjer piše, da si sam svoj gospodar in kovač svoje usode. Vedeti moraš samo to, da imaš na razpolago vse, kar potrebuješ, da se osvobodiš teh iluzornih občutkov. In rabila bi morda nekaj za motivacijo, da ne bi padala nazaj. Kaj bi bila zate motivacija?
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#55 gold

gold
 • Lunatik
 • Št. objav: 6 935

Objavljeno: 16. maj 2011, 09:29

Jooj ne! Samo tega ne beri! :) Ne beri tega, ker v tem stanju boš dobila samo opravičilo, da si lahko še naprej v tem stanju v katerem si se znašla ker je kao vse v naprej določeno, modro in dobro. Kaj češ potem sploh še počet in končno živet?? Vzemi raje knjigo, kjer piše, da si sam svoj gospodar in kovač svoje usode. Vedeti moraš samo to, da imaš na razpolago vse, kar potrebuješ, da se osvobodiš teh iluzornih občutkov. In rabila bi morda nekaj za motivacijo, da ne bi padala nazaj. Kaj bi bila zate motivacija?Tjazy, a si ti prebrala to knjigo ? (Učbenik življenja ) ?
Ali si mogoče samo slišala kaj o njej .......?

#56 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 16. maj 2011, 09:56

Sem prebrala :) Caa 20x.

Je zelo v redu, kar se tiče tega dela zakaj so tezave in kako se naravnati, da se zgodi zeljeno.
In slabo glede tistega dela, da je popolnoma vse v naprej doloceno. NI! Sam izbiraš poti in ni v naprej doloceno katero boš izbral.
Na nek dogodek imaš možnost različno reagirati in odvisno od te reakcije, ki ni v naprej določena, se odvija naprej. Sej na nek način se da tudi tako razumet, ampak so notri stavki precej trdo definirani, da je vse v naprej doloceno celo vsaka misel. Kar lahko človeka privede v stanje apatičnosti, kar pa ta oseba zdaj sigurno ne rabi. In ji to ne bo v pomoč.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#57 cipcipilonika

cipcipilonika
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 120

Objavljeno: 16. maj 2011, 09:59

Tjazy, dej povej da si fantek in ne punčka x:)x
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

#58 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 16. maj 2011, 10:26

Tjazy, dej povej da si fantek in ne punčka x:)x

Jaaoooo zakaj si me izdala? x:Dx
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#59 cipcipilonika

cipcipilonika
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 120

Objavljeno: 16. maj 2011, 10:26

light...
moj predlog: fizično delo. kar koli, da se ti telo giblje, da ga čutiš, svoje mišice, da si zadihana, da se spotiš. Šport, sekanje drv, kar koli. Nekaj, da nisi v glavi. Da ti misli zaposli nekaj drugega. Pri obveznostih pa nič razmišljat. ALi vstat pa it na delo? Zakaj? Ne. Nič se spraševat. Samo naredit.

Čez čas boš našla smisel.

Srečno!xrosex
If the sun shines in your soul, what does it matter if it rains outside.

#60 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 16. maj 2011, 14:25

V zadnjih letih sem doživela izgube in bolečino, recimo se mi zdi, da do maximuma...

Zanimivo to a ne? Kaj lahko povzroči izguba.. Ne vem čigava najhujša kletvica se glasi: 'Bog daj da bi veliko imel in veliko izgubil!' Kdor ni izgubil ne more vedeti koliko stresa in vsega to prinese. Verjetno moramo dojeti to, da v resnici nismo izgubili ničesar drugega, kot iluzije. Ali pa je to samo tolazba?! xrolleyesx Vsekakor se izgubljeno vec vrnilo ne bo in drugega, kot je sprejeti to dejstvo, nam niti ne preostane. Pri izgubah se po mojem zvrstijo čisto vsi filingi kar jih je na razpolago. Najtežje je pa z jezo, oziroma s tem, da lahko samo gledaš kako pada in ne moreš čisto nič nardit! Se ti zagravža in bog in jezus in vesolje in vsi po spisku... Ampak poglej pozitivno. Zdaj vse te filinge znaš hendlat. Si jih doživela, ne morejo te več zrušit. In čez čas itak ugotoviš, da je bilo v tvoje dobro.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#61 light

light
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. maj 2011, 19:26

Hvala za nasvete. Ampak je toliko vsega, bom rabila nekaj časa, da bom prišla skozi.

Chantall ja poznam, kot bi bila ena nevidna meja postavljena.

V bistvu rabim razsvetljenje. Jaz bi si kar s čarobno paličko pričarala odgovor x:px
Kdo obvlada? No, sej bi rekla, da se samo hecam, ampak Edgar Cayce je imel "življenjska branja", kjer je videl posameznikovo celo življenje (to je bil prerok, ki je v hipnozi vedel vse, ko se je pa zbudil ni vedel nič). Seveda ni dobesedno povedal, kaj je videl, pač pa v obliki nasvetov kot npr. človek je nagnjen k temu in temu, če se bo odločil za npr. pravo so srečen itd.

#62 Bojante

Bojante
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 16. maj 2011, 19:30

Kar počasi . Še je nekaj časa preostalo, preden se pričnejo Velike Spremembe na tem Planetu ( + tudi v Vesoljih ). Je pa dobro, da je človek poprej vsaj malo pripravljen , da ni potem preveč presenečenja .

Lp do tedaj. Čaw x8Dx

#63 Alan_New

Alan_New
 • Lunatik
 • Št. objav: 5 580

Objavljeno: 16. maj 2011, 19:42

Mah, dandanes smo že tako razvajeni, zdolgočaseni in brezvezni, da si ob prvi običajni duševni bolečini, žalosti ipd. takoj nalepimo oznake depresija, angst, ali kakorkoli se že imenujejo te novodobne skovanke. Dodaj še samo ščepec prepričanja, da smo sedaj na pragu nekih sprememb in kar je še teh zgodb, pa indigo otroci, pa oni otroci, pa vesoljci, kasiopejci, retrogradni Merkur ... ja, fuck, ne vem, kam spadam v življenju. xnckrivx

Zares čas absurda.
Possible—but highly unlikely.

#64 Bojante

Bojante
 • Lunatik
 • Št. objav: 3 257

Objavljeno: 16. maj 2011, 19:49

Ja, depresija pa je le "nesprejemanje Stvarnikove Volje" . Ampak , kot si že omenil : to je potem lahko tudi dober izgovor za vse probleme , heh .

Lp + #

#65 PsicoMagico

PsicoMagico
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 486

Objavljeno: 16. maj 2011, 20:18

Hvala za nasvete. Ampak je toliko vsega, bom rabila nekaj časa, da bom prišla skozi.

Chantall ja poznam, kot bi bila ena nevidna meja postavljena.

V bistvu rabim razsvetljenje. Jaz bi si kar s čarobno paličko pričarala odgovor x:px
Kdo obvlada? No, sej bi rekla, da se samo hecam, ampak Edgar Cayce je imel "življenjska branja", kjer je videl posameznikovo celo življenje (to je bil prerok, ki je v hipnozi vedel vse, ko se je pa zbudil ni vedel nič). Seveda ni dobesedno povedal, kaj je videl, pač pa v obliki nasvetov kot npr. človek je nagnjen k temu in temu, če se bo odločil za npr. pravo so srečen itd.


Ja, obstajajo čarobne palčke, samo jih moraš znat vihtet. Razne dihalne tehnike in meditacije - za takojšen učinek bi lahko sprobala "holotropno dihanje" (eni Slovenci se tudi s tem ukvarjajo - metoda deluje, glede finančnega vložka pa se vsak sam odloči: http://holotropicbreathwork.si/), sicer pa večmesečno in večletno redno meditiranje. Mislim, da sem že omenil eno knjigo, ki ima zelo konkretne napotke. A meditacija ti verjetno ne bo dala takojšnjega učinka in zelo verjetno boš odnehala, še preden bi se kaj spremenilo - pač sklepam, glede na to da prebiraš razne knjige, pa nekaj spremeniš, pa se vrneš nazaj. Mimogrede - tista knjiga, "Joy of Living" ni tipa "The Secret" in podobnega bullshita. Meditacijske tehnike delujejo in v tej knjigi so zelo natančno razložene, brez pretirane "mistike" in ezoteričnega preseravanja. A zahtevajo vložek lastnega dela in napora.

Če si upaš in znaš poiskati pot do nje, bi te konkretno zdrmala tudi "ayahuasca". To je še najbližje "čarobni palčki" kar se tiče hipne spremembe dojemanja življenja in dejanske spremembe počutja. A izkušnja je lahko divja in agresivna - grozljivo bruhanje, driska, popolno razblinjenje realnosti in potopitev v drug svet, kjer lahko izveš tudi kakšno modro. Hehehehehehe. Pa fiziološko se ti lahko spremenijo možgani (pozor - ne povsem raziskano - a tako kot se pri meditaciji na novo ustvarijo kakšne nevronske povezave, se tudi pri izkušnjah s takimi substancami). Poti do nje niso samo skozi Peru. (a ne sprašuj mene)

Nekaj raziskav (nekatere članke moraš naročit, a imaš zanimive povzetke in omembo izsledkov - za prvo orientacijo kaj ta reč je morda zadostuje):

http://www.springerl...177314x5326n07/

http://www.maps.org/...1/11125hof.html

http://www.ayahuasca...and-depression/

Vse to (in še kakšne druge) so metode, ki te lahko trenutno zdrmajo (kot s čarobno paličko) in raztreščijo (kadar učinkujejo na polno), nato pa sledi delo na sebi, lahko se povrne prejšnje počutje, a si vsaj naredila en korak. Ne smeš pa se potem zanašati na to in prevečkrat ponavljati (govorim o ayahuasci ali holotropnem dihanju in podobnih "drmajočih" metodah - meditiranje je seveda priporočljivo, da je redno).

Uporabiš izkušnje iz teh stanj in na novo "prevezane" možgane, hehehe... Te reči delujejo, a moraš jih skusiti sama. Samo prebirati o tem ne pomaga. Torej - če želiš nekaj spremeniti, naredi kak korak - odstrni tančico, da vidiš kaj vse je na tem svetu, kaj vse se skriva v nas in okoli nas in počasi (ali niti ne tako počasi) se ti bo perspektiva spremenila.

x:o)x
"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."
William Blake

#66 light

light
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 468

Objavljeno: 16. maj 2011, 20:19

Chantall, če si imela prej "staro življenje", ki ti je bilo všeč, se poskusi vrniti na te tire, kajti če predolgo ostajaš "izven", lahko preveč iztiriš in potem še težje najdeš pravo pot. Ljudje rabimo ljudi, druženje itd. Sicer pa kolikor vem so otroci največje veselje, radost in bogastvo.

Pri meni je problem v tem, da moram vse ustvarit. Ne morem se vrniti na stare tirnice, ker staro življenje je bilo slabše (moji problemi izvirajo iz zgodnjega otroštva). Pomagala mi je knjiga The Power (Byrne), mislim, da bo ta mesec prevedena v slovenščino (no, pomagala je, dokler sem jo brala, res napolni te z optimizmom in srečo). Da pa ne pomaga več je krivo izključno moje pomanjkanje discipline. Tudi ljubezenski romani imajo podoben pozitiven efekt na psiho. Res je, da jih nikoli nisem želela brati, ker so se mi zdeli izguba časa, ampak sem ugotovila, da ženske to preprosto rabimo.

Dejansko pa mislim, da je srečen človek tisti, ki sledi "naravnemu" ciklu. Čisto "simpl". Ko odrasteš imaš otroke in tisti, ki jih nima mu nekaj manjka (ker če pogledaš v preteklost, se je ta cikel vedno ponavljal, nekaj že mora biti na temu). Mislim, da je tako "čutenje" instinktivno. Seveda je možno tudi, da imaš polno prijateljev, zabav ali da polno delaš, oziroma da si pač najdeš drugo pot in zapolniš praznino. Tu bi lahko vključila naše starše in stare starše, sej so vsi imeli otroke, drugačne izkušnje nimajo,.... in je to nekje zapisano v nas,.... morda nam prav zato nekaj manjka, ker ne čutimo tega, kar so oni,... ah, kaj pa vem.

#67 PsicoMagico

PsicoMagico
 • SkorajOdvisnik
 • Št. objav: 486

Objavljeno: 16. maj 2011, 20:25

Mah, dandanes smo že tako razvajeni, zdolgočaseni in brezvezni, da si ob prvi običajni duševni bolečini, žalosti ipd. takoj nalepimo oznake depresija, angst, ali kakorkoli se že imenujejo te novodobne skovanke. Dodaj še samo ščepec prepričanja, da smo sedaj na pragu nekih sprememb in kar je še teh zgodb, pa indigo otroci, pa oni otroci, pa vesoljci, kasiopejci, retrogradni Merkur ... ja, fuck, ne vem, kam spadam v življenju. xnckrivx

Zares čas absurda.


Če traja več let, pa (zelo pogosto) nima objektivnega vzroka, meji na fizično bolečino, človek nikakor ne najde izhoda, itd., je zelo možno da gre za depresijo ali kaj sorodnega (so pa itak vse zgolj oznake različnih stopenj "slabega počutja - vzroki pa so lahko fiziološki in/ali psihološki), če pa je malenkost manj dramatično, manj fiziološko pa lahko najdeš sorodne duše pri eksistencialistih in njihovem "eksistencialnem angstu", hehe. Fajn je poiskat kam točno ta tvoja "duševna bolečina" spada, da najdeš pot. Če si res samo malo žalosten te bo itak minilo, poješ čokolado, pogledaš limonado, pobožaš psa, malo jočeš, pa je... Oznake so za orientacijo. Se strinjam, da se kaj prehitro diagnosticira, po možnosti še "ezoterično", a ne bi delal napake, da bi depresivcu govoril - saj bo dobro, ni vse tako črno ali pa zgolj "spravi se skupaj"... Te ne bo slišal.
"I must create a system or be enslaved by another mans; I will not reason and compare: my business is to create."
William Blake

#68 capt. spaulding

capt. spaulding
 • Vseprisotni
 • Št. objav: 898

Objavljeno: 16. maj 2011, 20:51

Just get laid, go giril

x;)x
«Mes chers frères, n'oubliez jamais, quand vous entendrez vanter le progrès des lumières, que la plus belle des ruses du diable est de vous persuader qu'il n'existe pas!»

#69 Brezo

Brezo
 • Lunatik
 • Št. objav: 8 158

Objavljeno: 16. maj 2011, 22:34

.........Kar se tiče preteklih izgub in bolečine, sedaj ne boli več nič. Dogodki po tem mi niso več prinesli nobenega konkretnega občutka, (pa so bili to ljudje, ki so bili vse življenje prisotni v mojem življenju)...in to je to, kar se sprašujem zadnje čase... a je to sploh normalno? Vse po tem je bilo odpravljeno na hitro...hladno.
Zadnje čase sem najraje sama s sabo...in medtem, ko nekateri vseskozi hrepenijo in si želijo ljudi ob sebi, si jaz želim ravno nasprotno...želim si biti sama s sabo. Tudi, ko me kaj mori, se odmaknem. To počnem tudi sedaj, kar mi, priznam, prinaša ugodje, vendar se obenem sprašujem kam vodi to... Vezi in stiki me trenutno utesnjujejo, želim si svobode, neodvisnosti... Ljubezen do drugih trenutno izražam na drugačen način. Vendar se zavedam, da s tem načinom marsikaj izgubljam...
Potem začnem razmišljati ali gre za to, da se dejansko le nahajam v takem obdobju, je to moja pravica? ali gre morda zgolj za goli egoizem?

Trenutno mi je vseeno do te mere, da, če bi obstajal knof, da grem iz življenja bi ga najbrž pritisnila...in ta misel me počasi jezi... da je vse skupaj prišlo tako daleč. Pogrešam "staro sebe".


Hm...vsak človek nekoč pride do točke ko se mora malo umakniti kao pred okolico...to je kot neke vrste meditacija...Zdaj ali gre kam na dopust v samoto, hodi po raznih samostanih ali ašramih, se zapre v svojo sobico ali kaj podobnega to sploh ni pomembno...Mogoče si mora samo nafilati baterije, mogoče se v njegovi notranjosti dogajajo spremembe in je treba miselnost in vse ostalo malo prilagodit novim programčkov al pa kaj podobnega...

Nekateri pač rabijo več takih manjših ali večjih umikov...lahko je pa samo en tak umik, ampak to je zelo redko...vse je odvisno od človekove preteklosti, njegovih čustev, miselnosti in duhovne zrelosti...V tem jaz zaenkrat ne vidim še nobenega večjega problema...Ko se pa človek tako kao v samoti malo ojača, potem pa je dobro da se ponovno vključi v družbo in da začne med ljudmi širiti take energije kot se jih je naučil v samoti...če pa človek začne na vse gledati črno in ne ve več kako naprej potem pa je počasi čas za različne stopnje alarma- kot v vojski ali policiji...

In kako ugotoviti ali je to samo beg ali kao dozorevanje...Objavljena slika Težko vprašanje...Jaz bi rekel da se to najbolje pozna po obnašanju...Če človek pogleda svoje življenske scenarije, ko je sam, si jih malo analizira kaj je delal kao napačno, kaj bi lahko izboljšal, itd...potem je to že napredek...če pa se nauči še strpnosti, začne kazati boljši karakter, skratka tisto kar uči 10. zapovedi al pa kakšna druga sveta bukvica potem je pa to že zelo velik napredek...Tega se pa na žalost ne more opaziti če je človek samo doma. Pravi svetniki se namreč tudi gibajo med ljudmi ne pa samo meditirajo med štirimi stenami...

Problem pa nastane če so sorodniki in okolica navajeni na star način mišljenja, imajo že poštudiran način kakšen način morajo ubrati, da od nekega osebka dobijo tisto kar hočejo...In če gre potem ta osebek za nekaj časa v svojo sobico, se mu malo pobliskne pred očmi in naredi klik v glavi in začne delovati po novih programčkih...Takrat je pa lahko okolica totalno presenečena, lahko pravijo da se je osebku totalno zmešal, ko ne morejo več malo manipulirat z njim, lahko se začnejo spraševat kaj se je z njim zgodilo, kaj je povzročilo take drastične spremembe al pa kaj podobnega...Lahko so pa samo presenečeni in ne vejo kako odreagirat na novonastale situacije in se skušajo prilagoditi...

Napredek se pozna po nasmešku na obrazu, zadovoljstvu in sreči ki ni vezana na zunanje predmete ali ljudi, boljšemu psiho fizičnemu zdravju, boljšemu karakterju, človek postane bolj prijazen do okolice, začne prav sevat energije ljubezni- to najbolj zaznajo živali in otroci...itd...Če ni napredka v tej smeri ko je človek sam potem se po domače povedano lahko reče da je osebek pod vplivom slepil in iluzij...In seveda preden se zgornje lastnosti začnejo kazati gre marsikdo tudi čez zelo darkerska obdobja...skratka to kar duhovne bukvice opisujejo kot "temna noč duše"...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#70 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 17. maj 2011, 08:53

Hm...vsak človek nekoč pride do točke ko se mora malo umakniti kao pred okolico...to je kot neke vrste meditacija...


No, to ni meditacija ampak preprosto umik. Sej umik ni nič slabega, da bi ga morali opravičevati z meditacijo, ki je pa kao višji umik ali kako?
Torej.. če si se samo umaknil si zabluzil?
Če si se meditativno umaknil pa ima to višji namen?

Danes se mi zdi, da je beseda meditacija zamenjala besedo 'lenoba'. Zakaj nič ne delaš? ...ker meditiram! Aja.. meditiraš, to ima pa višji namen, in pustimo tega človeka lepo pri miru, ker meditira. Torej se odpovej vsemu udobju in pojdi nekam in meditiraj. Ker v takšni meditaciji lahko spoznaš samo to, da si len in meditiraš ker se ti druzga ne da počet, to pa je od vsega še najlažje. Jaz na te kvazi fore več ne padam.
Ker končno se je to zgodilo tudi Bavčarju, Šrotu, tisti iz Vegrada, in mariborski škofiji, kmalu se bo pa še Pahorju. Do zdaj so 'delali' ni se izšlo, zdaj pa se je potrebno malo umakniti in da to ne bo navaden umik, je boljš, če je meditativen.

Moje mnenje.. tisti ki resnično meditira, ga tukaj gor ni!
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#71 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 17. maj 2011, 09:52

:palec: Dober post, Tjazy, čeprav si se na konc mal zaplezal.
K če enga ni, pol ne moreš vedeti, na kakšen način se je umaknil in ali globoko meditira (*pravilno* x:px) ali je samo zabluzil. xDDx
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#72 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 17. maj 2011, 10:17

:palec: Dober post, Tjazy, čeprav si se na konc mal zaplezal.
K če enga ni, pol ne moreš vedeti, na kakšen način se je umaknil in ali globoko meditira (*pravilno* x:px) ali je samo zabluzil. xDDx


Na koncu me je ze zaneslo v meditacijo... x:Dx x:Dx
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy

#73 Marsa

Marsa
 • Uredništvo
 • Št. objav: 60 729

Objavljeno: 17. maj 2011, 10:22

x:Dx :palec:
Jaz iščem le eno; da bi izrazil tisto, kar hočem. In ne iščem novih oblik, temveč jih najdem.
Picasso

#74 light

light
 • ŽeČistoDomači
 • Št. objav: 468

Objavljeno: 17. maj 2011, 10:42

Meditacija, kaj pa meditirate? Kako pa? Zapreš uči, pol pa kaj? Jest ne znam vizualizirat, sej se ful trudim, da bi videla kakšno svetlobo, ampak je ne vidim, nič ni, črno,.... mah,.... Nič od nič. Ko sem pa včeraj gledala enega na youtube, k je vzel LSD v časih, ko je bilo to še legalno in pod nadzorom, pa se je ful dogajal,... ampak res ful.

Kar se tiče pa ljudi, ki naj bi jemali take in drugačne droge je pa različno od vsakega posameznika posebej. Enega lahko prebudi, pri drugem ima lahko kontra efekt. Vse je odvisno od duševnega ustroja in energetskega polja, ker pri vsakem drugače reagira na višjih nivojih avre. Tako da ni vse za v isti koš metat, samo prave strokovnjake je treba najdit.

#75 Tjazy

Tjazy
 • Lunin Odvisnik
 • Št. objav: 2 112

Objavljeno: 17. maj 2011, 10:54

Ko sem pa včeraj gledala enega na youtube, k je vzel LSD v časih, ko je bilo to še legalno in pod nadzorom, pa se je ful dogajal,... ampak res ful.


Verjamem, da se mu je dogajal... Ampak boljše da se nič ne dogaja, kot da se dogaja pod vplivom teh substanc.
*** SVET JE NAREJEN PREPROSTO *** Tjazy
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0