Tole kar fajn skoči skupaj...Sem dobila ene 12 do 15 majhnih kozarčkov ali vmes katerega malo večjega. Velikosti pa, hmm, če so oni polovični kozarci za marmelade recimo 400 ml, pol so te amforce male 150 ml... Saj po moje že imaš predstavo...

Recepti- vegi, veganski, presni, ovakvi ili onakvi
#127
Objavljeno: 26. september 2014, 09:35
a si zelenjavo olupila, al se bodo tisti olupki lepil za grlo..?
pa še
Pogrešam pehtran, domnevam, da si ga pozabila, se motm?
#128
Objavljeno: 20. oktober 2014, 09:39
Ogromno veganskih receptov je tudi v knjigah: Meso je problem!, Jedilnik Druge gasilske brigade, Rešite se zasvojenosti s hrano, Tekma za življenje, Škrob je rešitev...
#130
Objavljeno: 13. februar 2015, 22:49
PRESNE KROGLICE
Sladica brez sladkorja zelo energetska in zdrava ter preprosta za pripravo.
Sestavine;
1 skodelica rozin
1/2 skodelice fig
1/2 skodelice dateljev
Vse skupaj namočimo za par ur ali čez noč. Vode damo samo toliko da prekrije suho sadje ( ne preveč )
Po namakanju, suho sadje skupaj z vodo v kateri se je namakalo zmešamo v mešalniku. Maso damo v posodo in dodamo;
1 skodelico zmletih v moko ovsenih kosmičev
kokosvo moko po potrebi, za gostoto mase
Zmešamo v gosto maso, ki jo za kako uro ali več damo v hladilnik, da je bolj kompaktna, potem oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
V hladilniku lahko stojijo v zaprti posodi par dni, če jih prej ne zmanjka
Dober tek
Njami
Podobne kroglice delam tudi jaz, ampak zraven suhega sadja dam še suhe aronije, ki jih namočim z ostalim sadjem. Meni je super dobro, pa še zdravo je
#131
Objavljeno: 30. september 2015, 08:09
- - čičerika,
- - čili,
- - origano,
- - malo soli,
- - malo olivnega olja
- Priprava
je sila enostavna. Vzamemo že kuhano čičeriko (v trgovinah jo lahko
najdemo v pločevinki oziroma v kozarcu), jo nahitro operemo, in ocedimo.
V posodi zmešamo žlico olivnega olja, nekaj soli, origano in čili.
Dodamo čičeriko in dobro premešamo. - Na pekač položimo papir za peko in po njem v eni plasti razporedimo
začinjeno čičeriko ter vse skupaj v predhodno ogreti pečici, pečemo pri
200 stopinjah Celzija. Po 35-40 minutah jo vzamemo iz pečice ohladimo in
prigrizek je pripravljen - Pečeno
čičeriko lahko brez problema zapakiramo v priročne posodice in jo
vzamemo s seboj v službo, na predavanja oziroma, si jo privoščimo med
ostalimi dnevnimi obveznostmi

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
#132
Objavljeno: 30. september 2015, 08:17
Za vse tiste, ki vam okus samega avokada ni najbolj všeč, sem vam danes
pripravil guacamole omako, nad katero boste presenečeni
Kljub temu da je avokado glavna sestavina, pa začimbe, paradižnik in limonin poskrbijo za odličen okus.
- - zrel avokado,
- - manjši paradižnik,
- - manjša čebula
- - sol, poper,
- - čili,
- - limonin sok
- Čebulo olupimo in nasekljamo na drobne koščke. Paradižnik temeljito operemo,
odstranimo zeleni del in ga narežemo na kocke. Izberemo zrel avokado, ga olupimo, razpolovimo in odstranimo koščico ter narežemo. - Vse skupaj v posodi zmešamo z začimbami (sol, poper, čili), vzamemo vilico in pretlačimo (lahko uporabimo tudi palični mešalnik) narahlo pokapljamo
z limoninim sokom ter vse skupaj dobro premešamo - Ta omaka popestri jedi z žara. Kot nepogrešljiv dodatek se prileže tud ob
hrustljavih kruhkih ali zelenjavi (korenje, stebla zelene...) - pa dober tek

...Tako kakor ima vsak glas barvo in višino ... ima vsaka tišina register in globino.
Tišina enega človeka se razlikuje od tišine drugega ... in ni enako zamolčati eno ime- kakor zamolčati drugo ime ... (R.J)
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0