Burek
#1
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Potrebuješ:
500g vlečenega testa za burek
1kg skute
1 kislo smetano
2 navadna jogurta
3 jajca
olje
sol
Z vilico zmešaj 1 kg skute, 1 navadni jogurt, 2 jajca, sol in malo olja.
Pripravi kozarec tople vode z oljem (1/2 vode + 1/2 olja). Pekač namaži z oljem in vanj položi 1 plast vlečenega testa. Testo namoči s toplo vodo iz pripravljenega kozarca in namaži s skutino zmesjo (ni treba prav namazat čez celo površino - bolje, da ostanejo grudice v razmakih!). Položi naslednjo plast testa, spet namoči s toplo vodo in posuj zmes... Ponavljaj, kolikor je testa. Zadnjo plast testa položi na vrh in jo namoči s toplo vodo iz kozarca ter daj pekač za cca. 20 minut v pečico, segreto na 250 stopinj.
Medtem z vilico zmešaj 1 kislo smetano, 1 navaden jogurt, 1 jajce in sol. Ko pita malo porumeni, jo razreži (na take kose, kot jo boš rezal-a, ko bo gotova) in prelij z zmesjo iz kisle smetane, da zmes steče tudi med reže. Daj v pečico še za 5 - 10 minut, da se preliv zapeče.
Pa dober tek!!!
Tamara
*******************
#2
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Prav imas, Tamara - zagotovo to zanima koga.
Kul, da imamo vse te tadobre recepte.
Picasso
#3
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Kljuka
#4
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
natalija
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#5
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Hvala za recept
ODRI
~So trenutki, ko smo srečni, ure, ko smo zadovoljni in dnevi, ki jih moramo živeti!~
#6
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Saj to ne more biti res!
Tamara vidiš kaj nam delaš!!!
Pa gre po gobe moja shujševalna:))
Hvala
natalija
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#7
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Moja bivša jo je delala včasih, je bila dobra pa vse to. (Pita mislim) Samo pa v tvojem receptu nisem zasledil popra, ker tista prava bosanska je papricirana do daske, tolk, da se pije kislo mleko zraven.
Andres
#8
Objavljeno: 24. november 2002, 01:00
Andres, a ni to dovolj preprost recept, da se ga lahko lotite tud moški???
Ti, glede popra pa kolikor jaz vem, ne gre v pito - tako me je naučila ena prava bosanka (moja bivša tašča) .
Tamara
*******************
#9
Objavljeno: 25. november 2002, 01:00
Sem zamešal pite. Ena je mesna. In v to mesno se poper meša. Tudi recept slednje je moja bivša dobila od original Bosanke.
Hja, recept je preprost, sam enim, nam enim mislim, malo prakse manjka. Vseeno hvala.
Andres
#10
Objavljeno: 25. november 2002, 01:00
Torej - po kislem zelju in klobasah... ?
(po vsej hisi disi tale Slovenija vcasih)...
Picasso
#11
Objavljeno: 25. november 2002, 01:00
Joj, Marsa! Si že šla kdaj mimo burekdźinice[?]
Lep pozdrav!
Kljuka
#12
Objavljeno: 26. november 2002, 01:00
Kljuka, kok si hecen!
Saj vem, kaj mislis - malo sem se pohecala, je pa res, da maram oboje - slovensko kislo zelje in burek - se celo raje pa imam kislo zelje.... ampak za odlocit se med recimo prebrancem, ta pa bi bila ze tezja...
Nic pa mi ni vsec, kar nemarno smrdi... ce po smrdljivem starem pohanju, niti neprezracen hodnik po zelju ali cvetaci... ))))
Po drugi strani pa... saj tudi sir smrdi, pa ga maram.
Marsa
Picasso
#13
Objavljeno: 28. november 2002, 01:00
Nič nisi napisala koliko soli. Sem bila včeraj, ko sem preizkušala tvoj recept kar v majhni zadregi. Ščepec, dva? Kilogram.
Na koncu sem dala dva ščepca soli v skuto(preveč) in droben ščepec v smetano - dovolj:))
No, v glavnem - ni ga dosti ostalo
natalija
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#14
Objavljeno: 28. november 2002, 01:00
Kar prec se lotili...
Njami... []
mimi
"Zvezde se ne sramujejo, da se zdijo kresnice".Tagore
#15
Objavljeno: 28. november 2002, 01:00
Me veseli, da ste sprobale recept in da vam je NJAM...
Veš, nataly, soli pa dam jaz po občutku - ščepec al dva (ne kilogram! ). Se mi pa zdi, da mora biti burek raje malo bolj slan kot pa preplehek - sicer pa stvar okusa. No sej, če ti ga ni dosti ostalo, je bil najbrž ravno prav slan. Super!!!
Tamara
*******************
#16
Objavljeno: 5. oktober 2003, 21:20
Zdaj tudi preizkuseno!
Picasso
#18
Objavljeno: 6. oktober 2003, 09:05
#19
Objavljeno: 24. oktober 2003, 09:51
Bil je ful dober - ali pa sem bila tako hudo lačna, kaj vem...no, danes ga bom naredla....kar zdaj
Življenje je to, kar se ti dogaja, medtem, ko planiraš druge reči.
#20
Objavljeno: 24. oktober 2003, 09:55
Vceraj sva sla zvecer po Metelkovi nujno se na burek - sem se totalno ufurala, OH, kako mi je zapasal in tudi, oh, kako je bil dober.
Kok je res dober!
Ce ste v LJ in setkate po Miklosicevi, pejte na burek - izvrstnega imajo!
Jedan sirni, njami...
Mitja je hotel samo enega, da ga deliva.
Jaz pa - ne, nujno dva - jaz celega pojem (so pa res veliki)..
Uh, kok je bil dober, zdajle bi takoj se enega, ko sem se (si me) spomnila...
Picasso
#21
Objavljeno: 24. oktober 2003, 09:58
#22
Objavljeno: 24. oktober 2003, 10:04
Saj se jaz tudi, mesni je tudi dober, moja mami podobno naredi pito, ji reče, da je srbska, če ne bi bila tako dobra je ne bi jedla, malo sladka skuto in tudi naredi iz listnatega testa, podobno kot Tamara, ni mi jasno v čem je razlika.
LP! Recept sem prekopirala, mi bo prav prišel !
#23
Objavljeno: 24. oktober 2003, 10:31
Se spomnim...sem bla enkrat na enem sprejemu v Centralu...prčakvala...ful hrane...pa bla sam pijača...in ko mi je blo dost...sem lepo v večerni oblekci...šla na Miklošičevo...na burek...
Kolk je bil doooober...
Astra
#24
Objavljeno: 24. oktober 2003, 10:36
The best!
A ni dober, no?
Picasso
#25
Objavljeno: 24. oktober 2003, 12:55
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0