Burek
#51
Objavljeno: 15. avgust 2005, 21:37
"Z vlečenim testom. Popravljam. Kupiš ga ravno tako v vrečki. Sem šla prav preveriti.
V glavnem ... michelle, to je en recept pobran s foruma za dietetično prehrano.
skuta (lahko kar dve mercatorjevi) ... tisti, ki sta v lončkih,
3 velike žlice kisle smetane,
4 jajca,
malo soli
-----------
to vse premešaš
2 paketka testa
Pekač namažeš z margarino ali oljem, položiš 2 plasti testa, nato skuto (oz. vse tisto kar si prej zmešala skupaj). Spet 2 plasti testa. Po originalnem receptu (ki sem ga dobila na enem forumu ... btw, tam je tudi listnato testo ) na vsako plast nakapaš olje. Potem to rata ful mastno. No, jst sm potem to tko naredila, da sem si kupila še eno šprico za rože (tist k je za vlažit rože) in vsako plast navlažim z vodo in se super obnese.
Ko nanesem še zadnjo plast testa, pa kljub vsemu dodam nekaj kapljic olja.
------------
Za 20 minut v pekač pri 200 stopinjah, potem pa pustiš noter še 10 minut.
Aja, pa po potrebi še malce pošpricaš z vodo, da ni presuho."
Nisem vedla, da imamo te temo
Jaz jem samo sirovga ( al sirnega), Mysti, kako? Ce beres
Na Miklosicevi je definitivno najboljsi, samo moj zelodec ga ne prenese vec.
Pica burek, pa zame ni burek
#52
Objavljeno: 16. avgust 2005, 07:15
Pa ni zmeri slabo.Za baklavo pa je zaželjeno trše, kupljeno testo.
Sicer pa lovam krompirušo (pa kislo zelje- njami)
Na skrokano jutro pa ponavad nikol ne kupim bureka, mi preveč obleži v želodcu.
Dear Human,
You've got it all wrong. You didn't come here to master unconditional love. That is where you came from and that is where you will return. You came here to learn personal love. Universal love. Messy love. Sweaty love. Crazy love. Broken love. Whole love. Infused with divinity. Lived through the grace of stumbling. Demonstrated through the beauty of... messing up. Often. You didn't come here to become perfect. You already are. You came here to be gorgeously human. Flawed and fabulous. And then to rise again into remembering. (unknown)
#53
Objavljeno: 3. junij 2007, 16:02
Namreč sama uporabim polnozrnato moko, bele se ne dotikam več (s pirino pa ne vem, kako bi to ratalo? Mysti a nisi ti strokovnjak za piro?) Omejila sem tudi jajca (dam 2), pa seveda lahko skuto. Najraje vipavsko.
Potem pa še peki papir pa je.
Rezultat? Prav dober burek. Ni pač masten. In to je to. Sicer je mogoče bolj okusno, če le mal namažeš protfan in ne uporabljaš pekija.
Kisla smetana je čisto odveč.
Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)
Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0