en človek ponavadi ni tako močen kot veliko ljudi skupaj.
če sestaviš določene energije med seboj, lahko skupaj tvorijo močnejšo, bolj usmerjeno energijo. seveda pa to ni pravilo za vse, tako kot ni pravilo to kar navajaš.
Torej odvisno je od okoliščine.
Ali to lahko trdimo za kristale? Vse kristale enako?
Verjetno da nihče od nas tega zagotovo ne ve. Vsaj toliko ne, da bi lahko kar tako to zatrjeval.
Seveda pa uporabljalo kristale tudi v znanosti in verjetno da nekateri znanstveniki dobro vedo ali ima določen razdrobljen kristal enako moč kot cel, ali velik ali majehn, ali brušen ali ne, itn. Verjetno se kaj najde na netu?
Tukaj recimo pišejo... >
ali drži ali ne, ne vem.
Sicer pa sem bil na neki delavnici, kjer so nas učili o kristalih, kristalih hilerjih (odvisno od tega koliko krakov ima, itn)... ČE to sploh drži.
Meni je bolj logično, da bo nek tak kristal (spodaj) drugače deloval kot pol-primarna celota, v pol-obliki kot je zrasel v naravi, kot pa, če ga razdrobimo. Ali je res ali ne, ne vem. Spet po drugi strani, se določene kamenine oplemeniti s tem, ko se jih obdela. To menda nekateri zlatarji vedo.
Skratka spolzka tla, za zagotove trditve.

meni je pa hecno da tukaj eni ki naj bi se ukvarjali z energijo dajejo take šolske odgovore.poglej akmen je sestavljen iz določenih delcev oziroma energije in tudi če razpade bojo vsi delci še vedno vsebovali enaki delce oziroma energijo.
kamenčki so še vedno vredu.razen če si ga ti vrgla z jezo in se je ob tem razbil ali če si ga na splošno vrgla. če je samo padel ni nobene spremembe energije,ki bi gromozansko vplivala na kamenčke. poglej zbrusili se bodo z nošenjem. drugače pa če se bojiš da imajo kamenčki zdaj negativno energijo jih pusti nekaj časa na soncu.
če bi jih pa rada zbrusila jih daj z mirom in veseljem dobra je kakšna pilica za nohte ali smerglpapir kot je sin že nakazal. razni ahati so dobri za poliranje