Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Fotka

Duša - človeška energija - arhivni čas - reinkarnacija


  • Prijavi se, če želiš komentirati
* - - - - 2 x ocenjeno
1009 komentarjev na to temo

#101 emanuel

emanuel
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 710

Objavljeno: 13. junij 2012, 22:41

Razen če napačno deluje in ji ostane le še liter vode.

Osebno ne verjamem, da se človek lahko rodi kot žival. Ker poteka stalni proces združevanja, vse do človeka, in je edino človeška duša celovita z najvišjo stopnjo svobodne volje, ki jo živali, tud najbol razvite, nimajo, in delujejo veliko bolj nagonsko. To je indijsko prepričanje, kar pa je že zdavnaj popačeno razumevanje nauka o reinkarnaciji, in vsi ponavljajo za indijci.
Prišel bo čas, ko bodo ljudje spoznali,
da je samo ena čreda, in samo en pastir.

#102 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 14. junij 2012, 07:53

Osebno ne verjamem, da se človek lahko rodi kot žival. Ker poteka stalni proces združevanja, vse do človeka, in je edino človeška duša celovita z najvišjo stopnjo svobodne volje, ki jo živali, tud najbol razvite, nimajo, in delujejo veliko bolj nagonsko. To je indijsko prepričanje, kar pa je že zdavnaj popačeno razumevanje nauka o reinkarnaciji, in vsi ponavljajo za indijci.

lej, že sam si odgovoril. če človek zlorab svojo svobodno voljo, se lahko ponovno rodi kot žival, rastlina...

ilustracija : slovenc ma v Sloveniji svobodno voljo glede delovanja. a če nekoga ubije, ga bo zakon Slovenije spravu v zapor. tam mu je svobodna volja glede delovanja zelo omejena. a ko odsluži kazen, spet lahko pride ven in je svoboden. če bo še enkrat ubijal bo šel spet v zapor.

če človek svojih višjih sposobnosti ne uporablja za spoznanje pravega-sebe in Boga, čemur je človeško rojstvo namenjeno oz. dano od Boga, ampak deluje le kot žival, samo za spanje, jedenje, branjenje in razmoževanje (samo zadovoljuje telesne in umske potrebe) in če se ob tem tudi preveč naveže na katero žival (npr. hišnega ljubljenčka psa) in če bo v trenutku smrti zaradi naveznosti pomislil nanj, se bo rodil kot pes. res, da ta pes ne bo kot običajni psi v naravni evoluciji, ampak vseeno bo pes in bo mogu odslužit rezultate svojih aktivnosti, predno bo spet lahko človek.

zakaj je pravi-jaz ujet v materijo in se reinkarnira in kakšna je vrednost človeškega rojstva, pa bom napisu v enem izmed naslednjih postov. če Bog privoli.

#103 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 14. junij 2012, 08:08

mgd;piše

Bog gleda ja. In samo zato ker on gleda, lahko tudi mi gledamo in zdi se da tudi naši možgani in oči gledajo. Če vidiš Boga, si zadovoljen s svojimi možgani in telesom vred.



odg;

Tvoja duša je še zelo mlada in verjetno bog gleda namesto tebe in dokler te čuva ne boš samostojen dušni človek boš samo ovčica,ko pa se boš morda skozi veke z ponavljanjem vračal v telesa boš počasi spoznal,da si sam ene vrste bog in boš izgubil kontakt z tem tvojim nekdanjim bogom.
Vidiš jaz sem to spoznal v prejšnjih življenjih, kjer sem začel gledati z svojimi očmi in od takrat naprej že dolgo ne opazim boga.



emanuel;piše

Osebno ne verjamem, da se človek lahko rodi kot žival. Ker poteka stalni proces združevanja, vse do človeka, in je edino človeška duša celovita z najvišjo stopnjo svobodne volje, ki jo živali, tud najbol razvite, nimajo, in delujejo veliko bolj nagonsko. To je indijsko prepričanje, kar pa je že zdavnaj popačeno razumevanje nauka o reinkarnaciji, in vsi ponavljajo za indijci.




odg;




Človek se rodi kot človek.V določenih primerih so nekatere živali daleč pred človekom,samo ti tega ne boš nikoli opazil ,ker ne gledaš z njihovimi očmi.Tudi človek deluje nagonsko in to na vsakem njegovem koraku,nagonsko se razmnožuje,ubija da se prehrani(lakota),širi se po teritoriji(nagonsko osvajanje življenskega prostora) i.t.d.


Ponavljanje za Indijci,pa je le nespoznavanje svoje resnice obstoja in bistva življenja,ker ga ti in tisti, ki ponavljajo za Indici gledate skozi oči svojega boga in dokler bo tako,ne bo drugače.





















#104 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 14. junij 2012, 09:03

Obstaja zelo zelo malo primerov, ko se je nekdo zaradi piz*** ki jih je naredil in ki je že dosegel človeško stopnjo reinkarniral kot žival...Primer tega bi bil recimo nekdo, ki je zaradi sebičnih namenov pobil več milijonov ljudi, uničil cel planet al pa kaj podobnega...še Hitler se zaradi svojih dejanj NI degradiral na stopnjo živali...tudi v vzhodnjaških bukvicah, med budisti, hindujci in še kje pač obstajajo napačne interpretacije višjih duhovnih resnic...

Nekdo si pod pojmom Bog predstavlja vse sile, ki vladajo v naravi...torej to ni noben možiček tam gor al pa kaj podobnega...Prav tako se mi ne zdi smiselno trditi, da je nekdo spoznal Boga al pa da je vse samo iluzija...Preden se spozna Boga se najprej spozna vse kar spada pod osebnost, višji Jaz (duša), skupine s katerimi deluje na notranjih nivojih, razred kateremu določen človek pripada na subtilnih nivojih, ipd...šele na koncu pride kao spoznanje Boga...je pa to že zelo visoka stopnja in dvomim da je nekdo tak tukaj na forumu. Mogoče je kdo dobil kdaj kakšen preblisk, uvid, izkušnjo al pa kaj podobnega...Za to obstajajo prav določeni kriteriji in pogoji, ampak o temu nič ne piše v new age knjigicah. Te stvari naj bi pač razlagali duhovni učitelji...

Tisti ki je v globoki meditaciji kdaj doživel izkušnjo ali uvid v svoj prejšnji life al pa se mu je odvrtel kakšen filmček kako je njegova "duša" potovala od mineralov do človeka al pa kaj podobnega, se sploh ne bo pregovarjal kaj je res ali ne. On je pač dobil izkušnjo. In kot pravijo duhovni učitelji lastna izkušnja je več vredna kot na tisoče prebranih knjig in neke new age teorije. Nekako začne ločiti kaj je v new age knjigah balast in kaj spada pod duhovne resnice.

Obstajajo tudi meditacije s katerimi se da poistovetiti z drugim človekom, živaljo, rastlino, mineralom...občutiti kar čutijo oni, gledati skozi njihove oči, slišati z njihovimi ušesi, itd...to še ne pomeni, da se človek inkarnira v njih...mogoče samo razširi svojo zavest al pa gre delček njegove duše malo na obisk h komu drugemu...te stvari so celo znane krščanskim mistikom, jogijem in še kakšnemu drugemu, ki je bil poučevan o okultnih stvareh...Duša, ki je v zadnji četrtini evolucije pač uporablja drugačne načine in bolj izpopoljnjena vozila kot duša, ki je šele začela z evolucijo....Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#105 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 14. junij 2012, 19:28

Brezo;

Brezo ,kar tako naprej, dobra analiza,če se le da, pa se izogibaj vzhodnjaških bukvic .
Spoznanje boga je ime za stopnjo, ki je za nekatere zadnja stopnja ,toda od tu naprej se stopnje šele začnejo in višje si,bolj se ti stopnja boga oddaljuje in opaziš, kako je nepomembna.
Zadnji odstavek pa upam,da je iz tvojih razmišljanj.

#106 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 14. junij 2012, 19:56

Spalna paraliza(paraliza bujenja)

Tanka linija smrti in življenja se dogaja,kadar se človek po spanju prebuja in ne vzpostavi kontakta duše z telesom,kajti samo spanje in sanjanje je neke vrste paraliza ali koma in v tem času telo miruje duša pa je zelo aktivna posebno v fazi rem.

Duša človeka poskuša z kontaktom prebuditi,pa ga ne more,zato se človek zaveda bujenja,ne more se pa premakniti,vpije pa ga ne slišijo,ponavadi vidijo v svoji bližini neke ljudi,katere ne razpoznajo ali pa sebe gledajo iz neposredne bližine kako ležijo.So ujeti v tanki liniji med zapuščanjem duše iz telesa ali življenjem.

V večini teh primerov se po parih minutah obrne v prid življenja,strah pa ostane celo življenje.

Sanje so morda aktivnost in doživetje duše,ki se za kratek čas delno odmakne in preživi par sekund v onostranstvu in poskuša spet nazaj kontaktno vzpostaviti bujenje svojega telesa.
Glede na različnost in naravo sanj je ta teorija možna.
Človek ima dušo z katero v možganih ustvarja življenje telesa miselnost in znanje.

Zdravilo za spalno paralizo(paraliza bujenja);

Svoje telo moraš imeti rad, kajti to je pogoj,da se kontakt bujenja zgodi tako kot se mora in to stoprocentno.
Ta paraliza se pretežno dogaja mladim ljudem,kajti polni so predsodkov,da so grdi,da nimajo lepega telesa in z takim razmišljanjem oslabijo kontakt med življenjem in smrtjo.

Tudi razne depresije in miselnosti za samomor peljejo v slab kontakt, kateri pelje v onostranstvo.Vse to, kar je vaša duša sposobna narediti in to zgolj to, kar vi sami mislite,kajti duša to ste '"vi'".

#107 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 16. junij 2012, 08:57

Če bi rad kdo podoživel dušo, inkarnacijo, reinkarnacijo, čas, telo, um, svet, Boga itd. vabljen danes na meditacijo z učiteljem iz Indije Madhusudan Babo v prostore društva Gokul, Ponova vas 4c, 1290 Grosuplje (znotraj podjetja LinFis d.o.o.) s pričetkom ob 18h uri. Srčno vabljeni :)

#108 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 16. junij 2012, 10:06

Mislim, da sem zaštekal kaj je bistveni problem v tej debati...vsak uporablja pač drugačno terminologijo...odvisno kateremu učenju pripada...

Na splošno in na kratko povedano obstajata dve glavni poti do spoznanja...

1. Iz središča proti periferiji oz. obrobju...v meditacijah in v življenju to pomeni delovati iz srca navzven...to je čustveni način...kjer se preko čustev skuša priti do duše, jo okusiti, spoznati...itd...
2. Iz obrobja proti središču...v meditacijah in v življenju to pomeni iz energijskih centrov v glavi delovati na srce...to je kao bolj znanstveni način...kjer se s pomočjo uma, raziskav, izobraževanja, prebiranja bukvic, dokazovanja skuša doseči isto...

Od vsakega posameznika (telo zahodnjaka ali vzhodnjaka, žarkovna struktura, itd.) je namreč odvisno kateri način ga bo bolj pritegnil...Prvi tip je namreč bolj značilen za vzhodnjake in tak način prakticirajo tudi krišnovci, medtem ko je drugi način bolj zahodnjaški...

Da ne odugovlačim...vsaka pot ima še neskočno svojih majhnih potk, stezic, ipd. Na vsaki od teh dveh poti obstajajo določene pasti in nevarnosti, ki niso enake...Glih zato niso vsi duhovni nasveti, prakse, meditacije primerne za vsakega. Kar nekomu koristi in ga privlači, lahko drugemu škoduje in ga odbija...x:)x

Temu se reče kao pot mistika in pot okultista...Ni važno po kateri poti se gre, zmeraj se pride do neke točke kjer bo treba oba načina združiti in začeti uporabljati zadevce, ki sedaj spadajo pod te dva načina...To pomeni da se bo moral prvi naučiti ukazovati določenim bitjem oz. uporabljati moč volje, ne samo prepuščanju višji sili, ker to nekako vodi v pasivnost. Drugi pa se bo moral naučiti delovati iz srca, ker če ne ga lahko preveč zanese ponos, egoizem, itd...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#109 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 17. junij 2012, 06:32

poleg veliko primerov opisanih v svetih knjigah in velikih iz zadnjih časov, sem se spomnil še enega izpred kratkim. v Assamu (vzhodni Indiji) je bil en reven hindu, ki je imel hčerko in sina. ni imel denarja da bi poročil hčer, zato je na skrivaj prosil enega bogatega muslimana iz vasi naj mu posodi denar za poroko in da mu ga bo vrnil. musliman je odgovoril, da seveda, da njegova hčerka bo poročena in naj ne skrbi glede vrnitve denarja (ker je vedel, da mu ne bo uspelo), da mu to podari. hindu je vseeno vztrajal, da ne, da mu bo zagotovo vrnil. hčerka je bila poročena, minilo je nekaj let in oče je umrl. čez par let je njegov sin v sanjah začutil očeta, ki mu je rekel, naj vrne točno določeno vsoto denarja tistemu muslimanu, da se je v njegovi hiši rodil kot pes. sin ni bil prepričan ali si je le domišljal ali je kaj na tem. odšel je do muslimana in ga najprej vprašal, če si je slučajno njegov oče kdaj sposodil denar od njega. musliman je odgovoril, da naj pozabi na to, da si je ja, ampak naj ne skrbi glede vračila, da mu je že takrat podaril. sin je vprašal, če ima musliman v hiši slučajno kakega mladega psa. musliman je začuden rekel, da ja. sin : ga lahko vidim? ko je pes videl sina je začel jokat in sin je prepoznal prisotnost osebe svojega očeta od prej in iz sanj. takoj je vrnil vsoto denarja muslimanu. tisto noč je pes umrl.

še enkrat najprej ilustracija opisana že v prejšnjih postih : slovenec lahko dela kar če. a če nekoga umori, ga bo slovenski zakon spravil v zapor. v zaporu mu je svobodna volja omejena. ko odsluži kazen, je spet prost.

če se živo bitje obrne stran od Boga in želi uživat materijo, se z njo najprej zmotno poistoveti in deluje v dobrobit tega lažnega ega. najprej gre skozi 8 miljonov različnih oblik življenja (od gora, rastlin, rib, živali itd.) da lahko nagonsko izkuša raznorazno telesno in umsko čutno uživanje (spanje, jedenje, razmoževanje, branjenje). nato dobi človeško rojstvo, ki je "pogojni izpust". človek ni popolnoma pod vplivom svojega telesa/uma, ampak ima nek manevrski prostor in sposobnost razlikovanja med dobrim - slabim, večnim - začasnim. lahko spozna kdo v resnici je in zakaj je ujet v materijo in zato ni izpolnjen. če se s tem vprašanjem ne ukvarja, ni nujno, da bo ponovno dobil človeško rojstvo. zato ga ni pametno zapravt, zdej k mamo to dragoceno priložnost. noben ne ve kdaj bo mogu spet umrt, zato se tisti, ki so pametni takoj povežejo z Bogom in se tako osvobodijo te neprijetne materialne eksistence.

#110 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 17. junij 2012, 10:07

.........če se živo bitje obrne stran od Boga in želi uživat materijo, se z njo najprej zmotno poistoveti in deluje v dobrobit tega lažnega ega. najprej gre skozi 8 miljonov različnih oblik življenja (od gora, rastlin, rib, živali itd.) da lahko nagonsko izkuša raznorazno telesno in umsko čutno uživanje (spanje, jedenje, razmoževanje, branjenje). nato dobi človeško rojstvo, ki je "pogojni izpust". človek ni popolnoma pod vplivom svojega telesa/uma, ampak ima nek manevrski prostor in sposobnost razlikovanja med dobrim - slabim, večnim - začasnim. lahko spozna kdo v resnici je in zakaj je ujet v materijo in zato ni izpolnjen. če se s tem vprašanjem ne ukvarja, ni nujno, da bo ponovno dobil človeško rojstvo. zato ga ni pametno zapravt, zdej k mamo to dragoceno priložnost. noben ne ve kdaj bo mogu spet umrt, zato se tisti, ki so pametni takoj povežejo z Bogom in se tako osvobodijo te neprijetne materialne eksistence.


Tisto o psu glih ne verjamem, ker človek se ne degradira kar tako v nižjo obliko...po moje je bolj poučna zgodbica glede na miselnost prebivalcev v tistem okolišu...x:)x

Bom raje to komentiral, ker vidim, da obstaja preveč lukenj in napačnih tolmačenj...Dobro bi bilo, če bi se najprej malo poučil al pa bi ti kdo razložil kako so v svetih bukvicah sure (deve) postale asure (demoni)...kajti na začetku so bile samo sure, ki so se spustili v materijo...kot drugo pa razloži kako naj nekdo spozna in izkusi kaj je to materija, dark side, ipd. če nikoli ni bil utelešen na zemlji in bil kao kriminalec oz. demonček...x?x Ne pravijo zastonj, da so največji kriminalci lahko največji svetniki...kajti spoznali so največji "poden" kar ga je možno in so se pač odločili "no more"...taki znajo celo bolj pospešeno šibati proti cilju kot marsikateri duhovnjak, ki pozna samo teorije...xg:Dx

Zakaj bi se pa človek moral osvoboditi materialne eksistence...x?x To se lahko tolmači tudi kot egoizem in beg pred odgovornostjo...a ni bolj učinkovit "Buda"- razsvetljen človek- na zemli, ki se šeta med ljudmi, jih poučuje, seva pozitivno energijo v okolje, itd. kot pa da je gor nekje...obstajajo še drugi bolj skriti vidiki tega...eden izmed njih je tudi da zelo močna bitja zgoraj ne morejo delovat v čisti materiji, ker ne morejo toliko znižati energije in bi lahko škodovali človeštvu, zato rabijo posrednike oz. kao transformatorje, da znižajo njihovo vibracijo in dvigujejo zemeljsko in tudi vseh živih bitij na njej...No ja razen če gre tak človeček na šolanje na druge planetke in se kasneje vrne nazaj...bolj pameten in z več znanja...

Mislim, da je v svetih spisih omenjena višja cifra kot samo 8 milijonov...mislim da je 8,4 milijona vrst...Vrsta in oblika je namreč razlika, recimo deve se delijo v 33 skupin kar pomeni 330 milijonov dev...Ni nujno, da gre človek čez vse te vrste, lahko kakšno tudi preskočil, če se je naučil lekcijo oz. dobil izkušnjo v sorodni vrsti...Kar v zgornji enačbi manjka so skupine kateri pripada posameznik na notranjih nivojih, skupini kateri služi in še marsikaj drugega...tudi ko se človek nauči vse kar se lahko na zemlji obstaja še učenje na drugih bolj svetih planetih, da zaključi svoj študij...Se pa evolucija dev in človeštva razlikuje, ampak v neki točki tam gor se pa združita...

Gledano iz višjega nivoja pojem "materija" ne obsega samo fizični svet, ampak tudi astral in mental oz. nižja vozila, tista ki so pod nivojem duše...Povezanost z Bogom najprej pomeni, da se zve plan oz. načrt za našo malo Zemljico, človeštvo, nato za naše osončje in potem še za malo večji kozmos, itd...kdor tega ne pozna potem samo nekaj teorizira brez lastne izkušnje. Kdor pa ima take izkušnje o njih ne govori v javnosti...In če že pozna plan potem ima možnost ali sodeluje v njem ali ne...to pa na kratko pomeni služiti, biti čedalj bolj v stiku z dušo in s tem posledično tudi z Bogom ali pa ne- človek pač stagnira dokler ga okoliščine in čas evolucije ne prisilijo v drugačno delovanje...

Kot sem zgoraj nakazal tudi taka pot (bhakti joga) ima svoje pasti...malo manj slepega verjetja vsemu kar nekdo pove ali piše po knjigah, več kritičnega mišljenja in razmišljanja in lastne izkušnje so priporočljive na taki poti...Duša itak ve, da bo na koncu prišla do cilja, zato ker ne pozna časa in ima na voljo celo neskončnost...in še malo dobre razlage za moje pojme valjda...Objavljena slika

Pojem reinkarnacije

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#111 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 17. junij 2012, 12:24

Zakaj bi se pa človek moral osvoboditi materialne eksistence...x?x To se lahko tolmači tudi kot egoizem in beg pred odgovornostjo...a ni bolj učinkovit "Buda"- razsvetljen človek- na zemli, ki se šeta med ljudmi, jih poučuje, seva pozitivno energijo v okolje, itd. kot pa da je gor nekje...

zakaj? ker je neprijetna.

najprej se zaveš kdo in čigav si in pol po Njegovi volji bodisi deluješ v tem svetu ali pri Njemu. oboje je v dobrobit vseh drugih.

Mislim, da je v svetih spisih omenjena višja cifra kot samo 8 milijonov...mislim da je 8,4 milijona vrst...

ja, 8 miljonov drugih, 400.000 vrst ljudi.

#112 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 17. junij 2012, 17:25

Zakaj bi se pa človek moral osvoboditi materialne eksistence...x?x To se lahko tolmači tudi kot egoizem in beg pred odgovornostjo...a ni bolj učinkovit "Buda"- razsvetljen človek- na zemli, ki se šeta med ljudmi, jih poučuje, seva pozitivno energijo v okolje, itd. kot pa da je gor nekje...obstajajo še drugi bolj skriti vidiki tega...eden izmed njih je tudi da zelo močna bitja zgoraj ne morejo delovat v čisti materiji, ker ne morejo toliko znižati energije in bi lahko škodovali človeštvu, zato rabijo posrednike oz. kao transformatorje, da znižajo njihovo vibracijo in dvigujejo zemeljsko in tudi vseh živih bitij na njej...No ja razen če gre tak človeček na šolanje na druge planetke in se kasneje vrne nazaj...bolj pameten in z več znanja...





Kot sem zgoraj nakazal tudi taka pot (bhakti joga) ima svoje pasti...malo manj slepega verjetja vsemu kar nekdo pove ali piše po knjigah, več kritičnega mišljenja in razmišljanja in lastne izkušnje so priporočljive na taki poti...Duša itak ve, da bo na koncu prišla do cilja, zato ker ne pozna časa in ima na voljo celo neskončnost...in še malo dobre razlage za moje pojme valjda...Objavljena slika

Pojem reinkarnacije


Se strnjam. Kar zavračamo, ima v sebi neko dvojnost, in je s tem neka napaka...napaka dojemana.. biti na tak način (materialna eksistenca), ti da določeno izkušnjo, ki ti je druge vrste bivanja ne morejo dati... vse je odvisno od ravni zavedanja...ta ti pomaga hendlat tudi tovrstno obliko bivanja.

In se strinjam tud glede izkustvenega spozavanja in kritičnega razmišljanja... tudi zelo modri teksti lahko človeka pobebijo, omejijo če jih s trenutnim razumevanjem vzame dobesedno... zdi se mi, da je pa koristna neka odprtost do tistega kar beremo, tudi če nam je na pri pogled nelogično... pustiš, da ti življenje pove skozi izkustvo, kaj je trenutno v tvojem svetu realno, kaj drži in kaj ne...

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#113 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 17. junij 2012, 20:40

zakaj? ker je neprijetna.

najprej se zaveš kdo in čigav si in pol po Njegovi volji bodisi deluješ v tem svetu ali pri Njemu. oboje je v dobrobit vseh drugih.

ja, 8 miljonov drugih, 400.000 vrst ljudi.


Življenje v materiji neprijetno...za koga...:fiju: Za povprečnega človeka; človeka, ki ima določene siddhije in je podoben malemu Bogecu; človeku na nivoju Bude; ali človeku nekje između vseh teh...

Že drugi stavek je kontraindiktoren prvemu. Pri prvem se izhaja iz nižjih vozil (zlasti astralnega telesa), medtem ko se spodaj mora izhajati vsaj iz nivoja duše, če se hoče zvedeti kdo človek je v resnici...Zavedati se kdo si pomeni sprejeti tudi materijo, drugače to ni zavedanje, ampak bolj teorija oz. umsko dojemanje...Materija je samo nižji aspekt Boga, jin varianta, ženski aspekt, je v povezavi z lunarnimi pitriji (predniki- pojem, ki je znan marsikateremu hindujcu)...

A ni Krišna kao govoril, da je pravemu joginu prav vseeno kje se nahaja...ali je med demončki, angeli ali nekje između...da je on s pozornostjo vedno pri njemu (je v stiku z dušo) in da mu služi (deluje v skladu s kozmičnim načrtom)...Če vzamem samo okultni zakon "tako zgoraj kot spodaj" bi nesprejemanje zemlje pomenilo zaprtje določenih vrat zgoraj oz. omejitev dostopa na višjih nivojih...Nesprejemanje zemlje je tipična greška oz. past na katero padajo duhovnjaki. Pameten človek ne bo bežal gor nekam, ampak bo priklical kao Boga dol. Z drugimi besedami povedano svojo božanskost bo izrazil skozi vse nivoje vključno z zemeljskim oz. tudi v materialnerm svetu...

Številka 8,4 milijona pa mislim, da se nanaša na vse življenske vrste v vesolju, tako da meni ni logično 400.000 vrst ljudi...Se bolj nagibam k temu da človek (človeško telo) spada samo pod eno vrsto...tudi če bi vzel razmerje rastline: živali: ljudje se mi zdi zgornja številka prevelika...x:)x

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#114 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 18. junij 2012, 06:23

Življenje v materiji neprijetno...za koga...:fiju: Za povprečnega človeka; človeka, ki ima določene siddhije in je podoben malemu Bogecu; človeku na nivoju Bude; ali človeku nekje između vseh teh...

za tistega, ki se z njo zmotno poistoveti. za vse te, ki si jih omenu.

Že drugi stavek je kontraindiktoren prvemu. Pri prvem se izhaja iz nižjih vozil (zlasti astralnega telesa), medtem ko se spodaj mora izhajati vsaj iz nivoja duše, če se hoče zvedeti kdo človek je v resnici...Zavedati se kdo si pomeni sprejeti tudi materijo, drugače to ni zavedanje, ampak bolj teorija oz. umsko dojemanje...Materija je samo nižji aspekt Boga, jin varianta, ženski aspekt, je v povezavi z lunarnimi pitriji (predniki- pojem, ki je znan marsikateremu hindujcu)...

ja, materija je ena izmed energij Boga s katero se naš pravi-jaz zmotno poistoiveti, če ne deluje v skladu z željo Boga. to je neprijetno stanje.

A ni Krišna kao govoril, da je pravemu joginu prav vseeno kje se nahaja...ali je med demončki, angeli ali nekje između...da je on s pozornostjo vedno pri njemu (je v stiku z dušo) in da mu služi (deluje v skladu s kozmičnim načrtom)...

če greš bolj natančno se pravi jogi nahaja tam kamor ga Krišna pošlje. včasih v ta svet, včasih direkt k Njemu. in zato ker deluje Zanj, kjerkoli že je, deluje v dobrobit vseh.

Če vzamem samo okultni zakon "tako zgoraj kot spodaj" bi nesprejemanje zemlje pomenilo zaprtje določenih vrat zgoraj oz. omejitev dostopa na višjih nivojih...Nesprejemanje zemlje je tipična greška oz. past na katero padajo duhovnjaki. Pameten človek ne bo bežal gor nekam, ampak bo priklical kao Boga dol. Z drugimi besedami povedano svojo božanskost bo izrazil skozi vse nivoje vključno z zemeljskim oz. tudi v materialnerm svetu...

ja, osvoboditev od materialne eksistence ne pomen bežat nekam gor, nesprejemanje zemlje itd., ampak zavedanje kdo si, čigav si, kaj je ta materija in delovanje v skladu s tem.

Številka 8,4 milijona pa mislim, da se nanaša na vse življenske vrste v vesolju, tako da meni ni logično 400.000 vrst ljudi...Se bolj nagibam k temu da človek (človeško telo) spada samo pod eno vrsto...tudi če bi vzel razmerje rastline: živali: ljudje se mi zdi zgornja številka prevelika...x:)x

vsak si lahko misli kar če :) znotraj trenutno danih mu možnosti, glede na njegovo delovanje, rezultate, želje in voljo Boga, Krišne.

#115 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 18. junij 2012, 14:21

Veliko napišete,imate občutek,da veliko veste ,malo vzhodne filozofije, malo budizma z Krišno v ospredju,na koncu pa ne veste,kaj je resnica.Na koncu boste pa umrli v strahu ali v veri ,da boste tam neko astralno bitje polno znanja. "kakšna pomota."

Ko je človek živ ima svojo filozofijo o vsem tudi za posmrtno življenje,ne ve pa, da ta fenomen, da lahko sploh razmišlja o duhovnem svetu , aktivira samo, kadar je fizičnem stanju in to z pomočjo možganov, ker to dvoje duša in možgani tvorijo napravo za ,biti zavesten in razmišljati.V obratnem smislu, duša v onostranstvu ne razmišlja, kaj se bo v fizičnem svetu z njo dogajalo,ker to enostavno ne more,ker nima nobenega zavedanja je samo zgolj energija,katera je zasnovana po človeškem vzorcu.(človeški vzorec tvorijo energije, katere so vezane v sistem ki deluje v živem telesu, za osnovo pa imajo napredno dušino energijsko jedro, ki se mu pravi zavest.)

Ko duša zapusti telo je samo energija iztečena iz telesa ,ker njena funkcija v mrtvem telesu nima tam kaj početi.
Fenomen je, da se energije istega porekla in vezanosti ohranjajo kot namagnetene celote , razdvoji jih le energija drugega značaja in porekla ,katera začne razkrojevati celostno energijo zaradi raznih reakcij in primesi antimaterij .

Zato vedno govorim o ohranjanju duše kot celostne energije, katera v ponovljivih prehodih v fizični svet razvija svoje znanje in izkušnje neštetih preživetih življenj in njena sreča je v ohranjanju te celote vse od pamtiveka pa naprej.Ta sreča ni odvisna od vas ,ki ste poznali vse vzhodnjaške filozofije, temveč od trdnosti te vaše duše, ki ste jo imeli v sebi in ki vas je zapustila.

Še tako skrivnostne filozofije so le samo filozofije.Moram vas razočarati ,ko živite - živite,tam tega občutka ne bo ,ker tam ni - popolnoma nič, to spoznanje pa odkrijete šele, ko se spet reinkarnirate in začnete z ponovnim odkrivanjem samega sebe.


#116 Liam

Liam
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 172

Objavljeno: 18. junij 2012, 14:53

Konc je ko umreš fertih zaključeno amen . In tudi če je duša in nadaljuje pot v naslednje življenje prav enih podrobnosti nihče ne pozna ,lahko si pa vsak kaj domišlja , naprej se gre kakorkoli že samo zaradi življenja, to je pa sedaj tu .
Circumstance has no value. It is how one relates to a situation that has value. All true meaning resides in the personal relationship to a phenomenon....what it means to "
Christopher McCandless


#117 Chypychyps

Chypychyps
  • Vajenček
  • PipPipPipPipPip
  • Št. objav: 109

Objavljeno: 18. junij 2012, 22:42

Rudijevo teorijo podpira eno splošno spoznanje. Vsi se zavedajo prejšnih življenj (en bolj drugi manj), nihče pa se ne spomni kako je biti "gor".
Sam sem imel teorijo gobelina. Obstaja par duš (barv), ki tvorijo zgornjo in spodnjo (nevidno stran). Ko živiš si zgoraj ko ne pa spodaj. Med seboj se prepletajo
in običajno ena barva zaseda par mest skupaj zato, se po naravi "gravitacije" ljudje, ki so si podobni družijo, čeprav pa nekje tudi črna pride ob belo...

Je pa to po mojem samo en del vidika. Več vidiš bolje se počutiš. Več kot čutiš bolj jasna slika postaja. Kar pravijo recimo Brezo itd. je en vidik in po mojem
je zakonj vesolja tak, da se vse "popravlja" oz. teži k popolnosti. In še tako faljena teorija bo počasi prišla tako daleč (če se razvija), da bo enkrat našla svoj
pomen. So pa tudi odkloni. Primer je cerkev. Načeloma nimam nič proti njim ampak določene interesne skupine imajo svoje želje in stvar peljejo tako, kot njim
naj bolj odgovarja. Po drugi strani pa imamo par ljudi, ki pomagajo soljudem jih izbražujejo...

Že sam stavek: Only the fitest will survive potrjuje mojo teorijo. In tako, kot eni to skušajo doseči z železno pestjo so tisti napredni ugotovili, da se temu lažje
streže s strani "upanja, pričakovanj...".

Vse je povezano...

Če gre recimo jutri rudi v trgovino v šoping in kupi določeno stvar, bo s tem nekomu vplival na življenje. Najprej prodajalki, ki mu proda margarino/kruh, nato prevozniku,
nato proizvajalcu, nato njegovem dobavitelju in tako dalje. Na koncu bo od tistih par evrov pomagal sam sebi čez mogoče 10 kolenov. In ko bo enkrat to spoznal mu
ne bo težko iti v trgovino recimo. PO drugi strani pa duši ni problema iti v telo, ki ji je namenjeno saj se bo tam kalila. In z vsakem obiskom bo bolj kaljena.

Tukaj pa se seka ena druga teorija. Kaj pa takrat ko se kakšnem dojenčku kaj zgodi? Naj bi to samo dokončalo svojo prejšno pot? Ali pa je samo lekcija za nadebudna
starša, ki doživita travmo? In kakšna je nagrada dveh, ko je otrok zdrav in jima samo 1min nasmega med 1 uro "dretja" polepša cel dan. DOsežeta svoj mir in ju
zakon "nagradi"?

Kar se dogaja po smrti imam še eno teorijo vendar o tisti ne bi tukaj, saj od tam dostikrat dobim kakšno informacijo...

Aja pa to. Če duša ne more razmišljati po smrti. Kako pa je potem možno, dobiti odgovore od pokojnih? Konkretne in ne samo posnetke?

Zato pa pravim, moramo debatirati, da najdemo resnico oz. se ji približamo, kolikor se da, saj je to smisel ali ne?

#118 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2012, 10:30

že v tem življenju lahko spoznaš kdo si, ki si živ in kaj sta tvoje mrtvo telo in um, ki se zdita živa ko ju ti, živ, poganjaš. živ obstaja, se zaveda, vidi, sliši, čuti, je srečen itd. neodvisno od materije (telesa in uma). vedno. takrat lahko tudi veš kaj je inkarnacija, reinkarnacija, kam greš lahko po smrti, kakšno je življenje tam...

#119 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 19. junij 2012, 10:52

Rudijevo teorijo podpira eno splošno spoznanje. Vsi se zavedajo prejšnih življenj (en bolj drugi manj), nihče pa se ne spomni kako je biti "gor".
Sam sem imel teorijo gobelina. Obstaja par duš (barv), ki tvorijo zgornjo in spodnjo (nevidno stran). Ko živiš si zgoraj ko ne pa spodaj. Med seboj se prepletajo
in običajno ena barva zaseda par mest skupaj zato, se po naravi "gravitacije" ljudje, ki so si podobni družijo, čeprav pa nekje tudi črna pride ob belo...


Mislim, da je bolje, če se reče, da mi kot obični ljudje ne vemo nič kaj se dogaja gor...višji posvečenci in napredni učenci poznajo neke delčke oz. koščke o temu...ampak o tem ne govorijo v javnosti, ker je treba poznati in vedeti še polno drugih stvari, da se lahko to razume...

Dobro razmišljanje tole...x:)x
Najprej naj razložim kako jaz vidim povezavo in kakšno terminologijo uporabljam, da ne bo nesporazumov- DUH (Bog)- DUŠA (Ego, Višji Jaz)- FIZIČNO TELO...
Vsaka duša ima svojo barvo- obstaja sedem barv z različnimi toni in niansami. Človek lahko v meditaciji namesto barv zasliši tudi določen ton, ki je v skladu s tisto barvo ali vidi številko, ki pripada tisti barvi. To s številkami mi ni nič jasno...Barva duše je odvisna od različnih žarkov, ki sestavljajo nižja telesa, od žarka ki je trenutno v našem vesolju, časa (štiri juge), razvojne stopnje posameznika in ne vem kaj še vse... S katerimi dušami ta ena duša deluje na notranjih nivojih- skupine se tvorijo na podlagi istega žarka oz. barve, razlikujejo se samo v niansah...Kateri liniji učenja pripada duša- obstajajo tri linije, ki so bile že nakazane gor pri slikici...na planetu Zemlji so te linije pod okriljem:
-Manu
-Bodhisattva
-Mahachohan (gospodar civilizacije)
Obstaja še več dejavnikov, ki vpliva na barvo duše, ampak zaenkrat sem nekako skapiral samo toliko, več pa kao ni za javnost in tudi jaz ne vem...Lahko pa povem še, da se v ezoteriki barve drugače opisujejo in poimenujejo kot mi v fizičnem svetu...recimo ezoterično se reče "rumena", egzoterično- po naše je pa kao "indigo"...to je pač namenoma, da se ne da zlorabljati določenih sil in da se izogne nevarnostim katere pretijo pri temu. Do odgovorov se pride samo preko meditacije oz. pod vodstvom duhovnega učitelja...Človek ima lahko neko vodstvo od zgoraj (če dosega določene kriterije+ primerna razvojna stopnja) čeprav ni nujno, da se tega tudi zaveda oz. mu fizični možgani ne registrirajo tega...ampak to je že druga tema...

Gledano od zgoraj navzdol...obstaja samo ena barva, ki se razdeli na tri, potem se pa te tri razdelijo na sedem...to z drugimi besedami pomeni kao da obstajajo samo trije glavni žarki in štirje manjši...Če primerjamo to z barvami, zvokom, številkami dobi marsikaj večji smisel...A niso pri barvah samo tri glavne barve pa neke komplementarne in ne vem kaj še vse...Skratka to je že mal preveč za takega tupastega crnogorca kot sem jaz, zato bom počasi začepio preden mi pregorijo možgančki. Najprej se mi mora IQ malo izboljšat potem bom pa mogoče napričao še kakšne gluposti...xg:Dx

By the way...dvomim, da kdo od nas (obični smrtniki) pozna celo resnico o duši...prej bi rekel, da sestavljamo puzzle in enkrat se nam bo mogoče že prikazal malo večji obris oz. slikca...ne vem pa zakaj bi se izogibali kakšnih namigov, nasvetov, krajše poti, ipd. ki nam jih nudijo določene duhovne knjigice al pa človečki, ki so take puzzle že sestavljali...itak bomo mi sami morali zložiti svojo verzijo puzzlesov skupaj. Gre pa nekako hitreje, če so določeni puzzli že oštevilčeni in se vsaj okvirno vidi slikico kam jih zložiti... Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#120 rudi.rudi.

rudi.rudi.
  • SkorajOdvisnik
  • Št. objav: 734

Objavljeno: 19. junij 2012, 11:26

chypychyps;

Tvoje razmišljanje je dodatek mojemu.Žebelj, kateri še ni pribit je samo žebelj(žičnik)njegova funkcijska vloga postane šele takrat, ko je pribit,tako tudi duša v onostranstvu nima nobene funkcije brez posredovanja drugih energij, to pridobi,ko je utelešena v telesu človeka.

Pravi izraz je,da se duša" kali" in to le v stanju utelešenja,kar je tudi resnica, v onostranstvu pa tega ne more ,lahko pa samo sprošča energijske impulze ali valove pridobljenega znanja oziroma pridobljene podatke, kateri so programirani v njej.Tako ,da lahko z posebnim procesom vzpostaviš kontakt z to dušo z vprašanjem in dušina energija in ti po njenem načinu odgovori; (Posebni proces; naprimer, energija sproščena od živečega bitja v obliki kontaktiranja z onostranstvom.

Odgovori od pokojnih dobiš z sprejemom oddanih ponavadi telepatskih ter tudi za človeka slišnih valovih.
Lahko kontaktiraš z dušo v času pred sto let in ti posreduje pok puškinega strela z katerim je bila izgnana iz mrtvega telesa,v katerem je živela in če ga posreduje po slišno zaznavnih valovih, lahko slišiš ta pok.

Da ponovim, duša v onostranstvu ni mrtva energija je le nabita energija z procesi znanja in polna preživetih spoznanj,v njej so tudi vsi zvoki ,kot na traku in kontakt z njimi je samo brskanje med njenimi shranjenimi zapisi.

Kontakt z umrlo materino dušo je le kontakt z energijo in ta energija v svojem spominu začuti povezavo med njo in klicateljem,toda ne čuti druge povezave,kot ljubeča mati in sin temveč le kot veza med spomini.

#121 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2012, 11:30

Brezo, temu kar ti praviš Duh/Bog je večna in glede na materijo nespremenljiva narava. Temu kar ti praviš duša/višji-jaz/ego je subtilna materija, ki se stalno spreminja. Fizično telo je pač fizično telo.

Tvoje telo se ti je v tem življenju do sedaj že veliko spremenilo. Tudi tvoja domišljija, emocije, razumevanje in ego. A ti si še vedno en in isti. Nisi postal nekdo drug. A ni tko? Ta, ki vse te spremembe lahko opazi, se jih zaveda, si ti, duh, večni. Ta poganja tako subtilno materijo kot tudi telo (grobo materijo). Če se zatopiš v to materijo, izgubiš zavedanje sebe. Inkarnacija. Z določeno prakso lahko usmeriš pozornost spet nase in se zaveš kdo si.

Ta večna narava, po tvoje Duh/Bog se deli na tri kategorije. Ti (ki lahko zaradi zlorabe svoje volje pozabiš nase), tisti, ki nikoli ne pozabijo nase in Bog, Vrhovna večna oseba.

Pozornost nase, te ne izpolni tolk kokr pozornost na Boga. Zato te privlači tudi pozornost na materijo. Zato je najboljš, da svojo pozornost usmeriš na Boga.

#122 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2012, 11:37

Rudi, tist ki je živ, poganja dušo in telo. Sama po sebi ne delujeta. Lahko živi (se zaveda, sliši, čuti, razume...) tudi popolnoma brez njiju. Ali pa samo z dušo, brez fizičnega telesa.

#123 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2012, 14:08

za ilustracijo :

voznik avta si ti (pravi-jaz), avto je tvoja duša in telo. avto se brez voznika ne more sam po seb vozit. voznik pa se lahko giblje tudi brez avta.

res da se v tem svetu voznik z avtom giblje hitreje, a v primeru pravega-jaza če je ta navezan na materijo (um/telo) mu je gibanje, razmišljanje, videnje, čutenje, zadovoljstvo... omejeno.

#124 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 19. junij 2012, 16:47

Brezo, temu kar ti praviš Duh/Bog je večna in glede na materijo nespremenljiva narava. Temu kar ti praviš duša/višji-jaz/ego je subtilna materija, ki se stalno spreminja. Fizično telo je pač fizično telo.

Tvoje telo se ti je v tem življenju do sedaj že veliko spremenilo. Tudi tvoja domišljija, emocije, razumevanje in ego. A ti si še vedno en in isti. Nisi postal nekdo drug. A ni tko? Ta, ki vse te spremembe lahko opazi, se jih zaveda, si ti, duh, večni. Ta poganja tako subtilno materijo kot tudi telo (grobo materijo). Če se zatopiš v to materijo, izgubiš zavedanje sebe. Inkarnacija. Z določeno prakso lahko usmeriš pozornost spet nase in se zaveš kdo si.

Ta večna narava, po tvoje Duh/Bog se deli na tri kategorije. Ti (ki lahko zaradi zlorabe svoje volje pozabiš nase), tisti, ki nikoli ne pozabijo nase in Bog, Vrhovna večna oseba.

Pozornost nase, te ne izpolni tolk kokr pozornost na Boga. Zato te privlači tudi pozornost na materijo. Zato je najboljš, da svojo pozornost usmeriš na Boga.


Zgoraj sem omenil, da je pri različnih besedah oz. terminologiji odvisno kateremu učenju človek pripada, iz kje dobiva znanje, ipd...Jaz sem podal eno mojo vezijo, da bi se vsaj približno razumelo kakšne bajke sem imel v mislih...Lahko podam tudi drugo verzijo ATMAN- JIVA- FIZIČNO TELO...al pa kakšno tretjo verzijo v kateri je PARAMATMAN al pa BRAHMAN enakovreden DUHU...

Lahko bi se reklo, da se duša oz. Jiva spreminja, ker spreminja barvo, ton, frekvenco...kar z drugimi besedami pomeni, da se Jiva spreminja, ko gre skozi ciklus involucije in evolucije...ponovno se spominja kdo je v resnici in seveda tudi nadgradi svojo osnovo z dodatnimi izkušnjami, ki jih je dosegla skozi vsa življenja, s tem pa krepi tudi spoznavanje Nadduše oz. Duha...

Vse ostalo je stvar interpretacije ljudi na različnih stopnjah evolucije...kdor vsaj malo ne razume zakaj se duša inkarnira- utelesi (ni nič kriva, ne zlorabi položaja), kaj je smisel involucije in evolucije, načrt evolucije našega planeta in osončja, kako deluje makrokozmos (vesolje) skozi mikrokozmos (človek), ipd. tudi ne more razumeti še višjih duhovnih resnic...

In fora vsega tega je kdor je povezan ali v stiku z dušo ali Bogom (Krišno) temu se slej ko prej tudi razkrijejo te informacije. Kajti vsak človek do sedaj je moral iti čez šolo na notranjih nivojih, ki vključuje to snov. Teh stvari namreč ni v new age knjigah. Tako znanje je tudi eden od pokazateljev duhovne razvojne stopnje posameznika...Jaz poznam filozofijo krišnovcev, vem na kakšna slepila padajo...zato sem pa omenil, da ima vsaka pot svoja slepila...In to bo tudi potrdil vsak, ki vsaj malo bolj pozna okultne meditacije- globja meditacija s katero se pride v stik z duhovnim učiteljem...xg:Dx

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Da dodam še en puzzle...kdor ne zna ločiti duše od subtilnih teles ali miselnih oblik bo v stiku z mrtvimi takoj rekel, da je v kontaktu z njihovo dušo...kaj pa če je samo projekcija oz. ogledalo duše- z drugimi besedami rečeno subtilno telo sestavljeno iz nižjih delčkov (manjša vibracija oz. frekvenca) kot je duša ali miselna tvorba...

Obstaja nižji vidik telepatije in višji...višja telepatija deluje preko duše oz. kavzalnega telesa, medtem ko nižja deluje preko astralnega. Najpogosteje se stik z umrlimi zgodi takoj po smrti in v sanjah kar je astral. Za kasnejšo komunikacijo je treba pa imeti bolj usposobljena vozila in višjo zavest...

Tako kot je lahko malo bolj razvit duhoven človek dejaven tudi ponoči (delo na astralu, nočno učenje pri svojem učitelju, ipd)- fizično telo spi in ni nujno, da se bo tega zavedal, ko se zbudi...Prav tako je možno tudi delovanje duše med eno in drugo inkarnacijo...Obstajajo duše, ki se na Zemlji niso inkarnirale po 100.000 let ali več, ker ni bilo primernega telesa in so v tem času opravljale določena dela na subtilnih oz. nefizičnih ravneh kar je pospešilo njihovo in tudi našo (človeško) evolucijo...Obstajajo pa tudi duše, ki se niso nikoli inkarnirale v materijo oz. bolj natančno na fizično raven...To so zelo zanimive zadeve, ki vključujejo tudi nadčloveške in podčloveške evolucije, ampak o tem imajo znanje samo določeni posvečenci in ljudje, ki so na podobnem nivoju...

Kot sem rekel kdor ni sposoben zavestno pridet do nivoja duše, tam komunicirat in da bi njegovi fizični možgani to registrirali, tak človek tudi ne more kaj dosti vedeti o duši razen malo teorije iz različnih virov, določenih prebliskov in občasnih izkušenj. Skratka puzzlesi, ki jih taki človečki kot jaz počasi sestavljamo...Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#125 mgd

mgd
  • Lunatik
  • Št. objav: 4 667

Objavljeno: 19. junij 2012, 17:55

Zgoraj sem omenil, da je pri različnih besedah oz. terminologiji odvisno kateremu učenju človek pripada, iz kje dobiva znanje, ipd...Jaz sem podal eno mojo vezijo, da bi se vsaj približno razumelo kakšne bajke sem imel v mislih...Lahko podam tudi drugo verzijo ATMAN- JIVA- FIZIČNO TELO...al pa kakšno tretjo verzijo v kateri je PARAMATMAN al pa BRAHMAN enakovreden DUHU...

Lahko bi se reklo, da se duša oz. Jiva spreminja, ker spreminja barvo, ton, frekvenco...kar z drugimi besedami pomeni, da se Jiva spreminja, ko gre skozi ciklus involucije in evolucije...ponovno se spominja kdo je v resnici in seveda tudi nadgradi svojo osnovo z dodatnimi izkušnjami, ki jih je dosegla skozi vsa življenja, s tem pa krepi tudi spoznavanje Nadduše oz. Duha...

Vse ostalo je stvar interpretacije ljudi na različnih stopnjah evolucije...kdor vsaj malo ne razume zakaj se duša inkarnira- utelesi (ni nič kriva, ne zlorabi položaja), kaj je smisel involucije in evolucije, načrt evolucije našega planeta in osončja, kako deluje makrokozmos (vesolje) skozi mikrokozmos (človek), ipd. tudi ne more razumeti še višjih duhovnih resnic...

In fora vsega tega je kdor je povezan ali v stiku z dušo ali Bogom (Krišno) temu se slej ko prej tudi razkrijejo te informacije. Kajti vsak človek do sedaj je moral iti čez šolo na notranjih nivojih, ki vključuje to snov. Teh stvari namreč ni v new age knjigah. Tako znanje je tudi eden od pokazateljev duhovne razvojne stopnje posameznika...Jaz poznam filozofijo krišnovcev, vem na kakšna slepila padajo...zato sem pa omenil, da ima vsaka pot svoja slepila...In to bo tudi potrdil vsak, ki vsaj malo bolj pozna okultne meditacije- globja meditacija s katero se pride v stik z duhovnim učiteljem...xg:Dx

ja, zdej si napisu isto, sam z drugimi besedami, sam to še ni to :)

če že uporabljaš besede iz Ved, pol bi blo dobr, da jih tud razumeš v skladu z Vedami, ne po svoji špekulaciji.

ja, atma, Brahman in Paramatma vsi spadajo v kategorijo večnega, ampak niso eno in isto. in jiva je samo drug izraz za atmo. jiva (živo bitje) se ne spreminja, kot si zgori napisu, oz. ti uporabljaš izraz jiva za nekaj drugega kot je to v Vedah. In duša ni Bog (Krišna).

jiva (atma, pravi-jaz), čeprav je večna, zavestna in zadovoljna, se inkarnira (zmotno poistoveti s subtilno (um) in grobo (telo) materijo) zaradi svoje želje po izkušanju materije. s to željo si omeji svojo naravno srečo. kaj je to drugega kot zloraba svoje volje (ok, lahko uporabim tudi izraz "manj pravilna uporaba" :) )? zakaj si želi sprobat materijo? ker v stanju svoje večnosti, zavestnosti in sreče še ni popolnoma zadovoljna, če ne služi Boga, Krišne. in če hoče to vrzel zapolnit z izkušanjem materije, si s tem le še pomanjša svojo srečo. če ne služi Boga ali si želi izkušat materijo si omeji srečo. kaj je to drugega kot zloraba svoje volje? a ni boljš, da služi Boga in je popolnoma srečna?

določeni duhovni učitelji ti res lahko usmerijo pozornost na pravega-sebe (atmo), na Brahman ali Paramatmo in s tem se res lahko dvigneš nad um in lahko opaziš, da so nekateri "krišnovci" še pod določenim vplivom tega, a dokler še ne dojameš/sprejmeš večne razlike med pravim-tabo, Brahmanom, Paramatmo in Krišno (kar "krišnovci" že v začetku), tvoje spoznanje še ni popolno in obstaja velka verjetnost, da se boš ponovno želel spustit v materijo, v nejasnost, v neprijetnost.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0