Včeraj je bil moj prvi dan v novi poletni službi-kelnarjenje (bila sem na nekajurnem uvajanju). Kot vsak prvi dan v novi službi sem tudi tokrat dobila enormno število informacij (prvič opravljam tako delo). Največji izziv mi predstavljalo skodelice in kozarci, ki jih je res ogromno, vsak pa ima prav poseben namen.
Da preidem na moje specifično vprašanje. Kratka kava oziroma espresso (saj je to ena in ista stvar, ane?) se postreže v najmanjši skodelici? Potem pa je tu dolga kava-moje vprašanje je, ali se jo postreže v isti skodelici kot kavo z mlekom, ali v isti kot kratko kavo? Veliko ljudi namreč pride v lokal in reče: eno kavico prosim. To pomeni dolgo kavo in mede me, ker ne vem katero skodelico uporabiti.
Verjamem da se bom že naslednjič navadila vsega, ampak trenutno sem doma in razmišlajam o tem in me živcira, da o teh stavreh nisem prepričana. Delo kelnarice je veliko zahtevnejše kot sem si predstavljala! Sploh če v lokalu delaš sam!
Zahvaljujem se vam za odgovore in nasvete

Lep ponedeljek vsem

Svilarna