Za nemoteno delovanje te spletne strani uporabljamo piškotke. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z našo politiko piškotkov. Nadaljuj
Lunin net

Hitri skok na vsebino


Kaj je ezoterika?


  • Prijavi se, če želiš komentirati
- - - - -
48 komentarjev na to temo

#26 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 22. avgust 2012, 21:20

uf... uf...
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#27 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 22. avgust 2012, 22:08

E Hekate sem mislil, da slediš dogajanju na LNF...ampak zdaj vidim, da niti čiste osnove niso jasne...pa so bile že parkrat omenjene oz. nakazane...Še enkrat čiste osnove iz crnogorske knjigice Ezoterika za telebane (Nauk večne modrosti-4-5 stran)...meni se zdi čisto lepo razloženo...

Ezoterika
R. O.: To, kar opisujete, ne sodi povsem v področje religije. Ali imam prav, če ugotavljam, da gre za širši pogled na stvari?
B. C.: Vsekakor. Gre za nauk, ki združuje. Nauk večne modrosti ali ezoterika, kot ga pogosto imenujemo, ni religija. V ožjem smislu tudi ni filozofija. Ni umetnost ali znanost, vsebuje pa nekaj od vseh teh področij.
Lahko bi rekli, da je ezoterika toliko filozofija ali znanost o procesu evolucije, kolikor se nanaša na človeško kraljestvo in kraljestvapod njim. Vendar gre za razvoj zavesti in ne za razvoj fizične oblike. Če hočete izvedeti več o evoluciji fizičnih oblik, se obrnite na Darwina, ki je dokaj dobro povzel naravo razvoja, kar zadeva obliko živalskega in človeškega kraljestva. Glede evolucije zavesti pa se morate obrniti k ezoteričnemu – ezoteričnemu le doslej, kajti to, kar je ezoterično, postopoma postaja eksoterično. Človeštvu namreč ne ostaja skrito nič, kar lahko varno uporablja. Od nas je torej odvisno, koliko tega nauka bomo dobili v danem času.
R. O.: Preden nadaljujeva pojasniva nekaj izrazov. Kakšna je razlika med 'ezoteričnim' in 'okultnim'? Ta dva izraza se pogosto uporabljata kot sinonima.
B. C.: Oba pomenita nekaj skritega, vendar skritega le za določen čas, ne za vselej. Skritega pa zato, ker je na tej stopnji razvoja človeštva to še v veliki meri neznano in nesprejemljivo vsem, razen razmeroma majhnemu številu posvečencev in učencev tistih, ki ta nauk podajajo. Človeštvu na splošno je to neznano in torej ezoterično, oziroma okultno. Besedi 'okultno' so različne verske skupine dodale precej slabšalen pomen; vidijo jo kot nekaj temnega, zlega, kot nekaj, kar je povezano s hudodelstvom, čaščenjem hudiča in podobnim. To je povsem napačno razumevanje besede okultno. Okultno preprosto pomeni skrito, še zlasti skrito znanje ali znanost o energijah, ki so v ozadju procesa evolucije. Ezoteriko bi lahko označili bolj kot filozofijo procesa evolucije, okultizem pa bolj kot znanost o energijah, ki do tega procesa privedejo.


Objavljena slika

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#28 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 22. avgust 2012, 23:23

Aja mim grede, a veš, da so že nove teorije na obzorju glede gravitacije in strukture vesolja? x:px

nisem vedla... vidiš zaostajam, bo treba nazaj v šole x:o)x

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#29 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 23. avgust 2012, 18:23

@ Mihela
Prav. Zdaj sva se nekak razumeli. No, tako je pač naše življenje, da morajo nekateri zaračunat za svoje delo, pa če se na glavo postavimo. Čeprav, kot veda nebi smela biti ovrednotena v denarju, vsaj v tradiji s tem že avtomatično ''grešiš'' zakon.. Pač tko je, za golo preživetje, predvsem če imaš otroke, kot v tvojem primeru.
Ja, sej je študijska veda, samo smisel moraš imeti. Ni pa znanstvena veda, daleč od tega. Ne moreš se je golo naučiti. Tukaj pa res potrebuješ feeling. Kot navsezadnje v vsakem študiju, ampak tukaj je res malo drugače. Predvsem če želiš biti kvaliteten.

@ Lili Mai
Ja, res je, saj sem že napisala v prvem postu. Nekateri imajo to v sebi, nekateri pridejo k tem kasneje, drugi nikoli. Saj ne da me motijo znanstveniki, ki se ''vtikajo'' v ne-znanstvene vede, ampak nekak nehote, če vsaj pogledam z mojega vidika, je to velika banalizacija astrologije.

@ Brezo
A ti boš mene učil? Se hecaš? Objavljena slika
Sicer, pa nisi rekel nobene novosti, samo malo si se uštel. Če so EZO-terične vede, potem ne bodo nikoli EKSO-terične, ker v tem je smisel...ne vem če razumeš. Verjetno ne.

#30 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 23. avgust 2012, 19:35

Zato pa ti drugi tebe in tvoj pristop ne razumejo. x;)x
Stvar rešena.


Kdo drugi? Znanstveniki? Ti? Kaj je rešeno?
Kar nekaj ljudi mi piše in me preseneti, ko mi reče, da me večkrat bere na tem forumu in spoštuje moj ''smisel'' za astrologijo in me sprašuje po mnenju. Samo neradi se vmešavajo v naše spore. Že ta stavek, ki si ga napisala odraža tvojo nestrpnost, ker te jaz nisem osebno nič žalila. Pa bi lahko, verjemi...Če pa prav pomislim, verjetno si se ti nekje videla v besedi ''banalizacija'' in si to psihološko doživela, kot napad nate. Žal pa nisem psiholog in ti res ne morem pomagat. Zame si ena od množice v tem forumu, ki praktično ne izstopa...pa tolmači to kot hočeš. Verjetno sva na drugačni valovni dolžini in nima smisla, da se sploh oglašaš v tej temi. Razen če imaš kaj pametnega za povedat, ker do sedaj kaj posebno globokega iz tebe le ni prišlo.

Dejstvo je,da jaz ne poskušam po-ezoterizirit znanstvo. Živi in pusti živeti, vedno pravim jaz.
Problem je, da so neverni ljudje in tisti, ki ne verjamejo v nekaj ''drugačnega'' in nedokazljivega, tisti ki so ponavadi najbolj nestrpni do drugače mislečih.

Glej. Verniki (pa ne samo religiozni) so venomer napadani in doživlja nestrpnost, ateisti pa je nikoli ne doživljajo s strani vernikov. Saj jaz tega nisem opazila. To mi veliko pove.

#31 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 23. avgust 2012, 20:08

A ti boš mene učil? Se hecaš? x:)x
Sicer, pa nisi rekel nobene novosti, samo malo si se uštel. Če so EZO-terične vede, potem ne bodo nikoli EKSO-terične, ker v tem je smisel...ne vem če razumeš. Verjetno ne.


Ne, jaz te ne bom nič učil, ker se mi ne da, naj te uči kdo drug...A ne razumeš preprostega besedila al kaj...:fiju: Kar je danes znano samo nekaterim bo lahko čez 500 ali tisoče let večini...A niso včasih (recimo srednji vek) znali brat in pisat samo nekateri...in še te so bili povečini menihi in razni kao višji sloj...Recimo, da je danes en Aristotel na 30 učencev v razredu, čez tisoč let jih bo pa 25 od 30...a se ti ne zdi, da bo potem tudi program prilagojen temu...

Včasih so ezoteriki s svojimi besedami opisovali iste stvari, kot so jih danes znanstveniki dokazali- atomi, nevtroni, elektroni...razna žarčenja iz vesolja, zemlje, ipd...a ni to v neki meri pozunanjanje skritega znanja...Če bo večina prebivalstva čez tisoče let imela tako stopnjo zavesti kot jo ima sedaj samo par posameznikov, ki pozna ezoterične zadevce, a ni potem logično, da se bo o tem govorilo v javnosti in bo eksoterično...

By the way...na višku Atlantidske civilizacije so bila vsa ezoterična znanja dostopna javnosti...potem se je pa zaradi evolucijskega ciklusa in določenih zlorab nehalo to učiti v javnosti...znanje se je posredovalo samo nekaterim...in zakaj v prihodnosti ne bi bilo spet dostopno vsem...a ni to logičen korak, če se že gremo neko kao večanje zavesti na planetarni ravni, ipd....x:)x

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#32 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 23. avgust 2012, 20:14

ezoterično postaja eksnoterično pomeni sam to, da tisto kar je blo včeri skrito bo jutri odkrito...

in to je v fiziki, astronomiji in drugih znanostih več kot jasno

na primer iz alkemije je nastala kemija


vse v življenju teče, nič ne ostane za vedno v istih razmerjih skritega in odkritega in ne premočrtno, lahko vidim samo v razliki uma stare grčije in kasneje srednjega veka...

mi smo pa sam ljudje...pa vendar zanimiva bitja, da se nam stvari, ki so skrite očem sploh odkrivajo, če se potrudimo in vlagamo v to svojo pozornost

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#33 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 23. avgust 2012, 20:22

@Lili Mai
Ja, jaz sem s stavkom ''drugi'' razumela, da sem jaz nekak izolirana od drugih in da ste vsi tukaj ful pametni (ker da sem jaz nekam zabita po tvoje). Saj si ti uporabila besedo ''drugi'', ne jaz.

Samo za primer vzamem tebe, ki tukaj tako modruješ kaj je astrologija in ezoterika, nisem pa te še videla zmožno prebrati ene astrološke karte. Pa niti približno, amatersko. Nič. Pojma nimaš!!!! Recimo bobu, bob! Verjetno si celo prebrala več ''učbenikov'' kot jaz, pa še zmeraj mi ne sežeš do kolen...in nikoli ne boš.

Je pa zanimivo, da imava stičišče misli. Jaz imam tudi tebe za kognitivno manj sposobno oz. nisem še videla kakšne tvoje posebne ''vrline'' na tem forumu. Sploh ne vem če te kaj zanima v tem tvojem življenju. Bolj ''bereš'', manj imaš pojma za kaj se gre...

Kaj naj ti rečem? Pa drži si tvoj plitvi lajf. Saj si ti prišla sem meni prat možgane. Navsezadnje sem jaz, ''kognitivno manj sposobna'' odprla ''kretensko'' temo. Pa kaj delaš tukaj? Pejdi rajši na eno pivce, ne? Zdaj se pa jaz sprašujem kje je (tvoj) problem, ki tko siliš za mano.

@Mihela
Ja, pa saj alkemija ni kemija. Je še zmeraj ločeno. Bilo bi pa lepo, če bi vse postalo ekzoterično en dan. Torej, da bi notranje vrednote, kot so spoštovanje človekove duše, bilo sprejeto. Ampak, ker je človek materialno pohlepen, mislim da ta muzika ne bo še dolgo igrala.

#34 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 23. avgust 2012, 20:54

Hekate..precej nizko bruhanje ognja nekoga, ki ga zanima ezoterika..Na kmetih takilim rečemo avše..
Ezoterika pomeni skrito vedenje..to je modrost, ki je poznana razsvetljenim dušam, mojstrom modrosti.
Aja...tudi jaz nisem bila še sposobna prebrati eno astrološko karto..tako da me mirno lahko zabrišeš
v ta butasti predal nekje spodaj..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#35 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 23. avgust 2012, 20:56

Ma dej Mihela kaj se trudiš zdaj delat obnovo linka, ki ga je Hekata sama postnila? xrolleyesx
Če ne razume, pač ne razume. Mislim, da ni potrebe, da ji katera tukaj igra mamico...
Bo pa sama pisala po svoji temi.


Kakšnega linka, te ne razumem najbolj.

Jaz nič ne učim, sam javno razmišljam, pot sm pa vidla da je že Berzo povedal isto, tko da ne bi blo treba.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#36 Mihela

Mihela
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 2 156

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:09

Mars je šel že ven iz tehtnice punce, tko da se nam ni treba več pričkat.

Gremo zdej dalje.

Luna je v škorpijonu, Mars je šel v škorpijona....obrat navznoter, sami pogoji za ezoteriko ( če jo sedaj vsaj mal razumem).

Meni je ta tema nekaj dala, da ne semem kar tko zamahnt, pa dat stran, ampak da moram raziskat. Sej ne da sem, in ne vem kdaj bom, ker me tolk knjig čaka, da jih preberem, toda ostajam odprta do ezoterike, in ko se bo sestavilo bom tudi o tem mal prebrala, če ne za druzga, da se znebim svojih predsodkov.

In če bom rabla nasvet za knjigo mislim Berzota vprašat, ker se je izkazal kot nekdo, ki o tem veliko ve.

Hekata astrologija ima eno slabo stran... da se astrologi radi mal dvignejo, pa še druge, na primer ta, da smo preveč mentalni, preveč analitični, premalo uporabljamo občutev... in sej se mi zdi, da si htela to povedat, da ni dovolj vse analitično znanje, če želiš iz astrologije pridobiti kej več, ampak, da pač rabiš tudi neko notranje duhovno znanje... se strinjam... moje izkušnje pa so take kot sem ti povedala že večkrat, opazuj... sam plis ne bit še en astrolog, k misli, da je nekaj več k zna astrologijo... ego, driska piska, tega tolk vidla... neumnosti...

meni so ljubi ljudi, doktorji in profesorji in tko ljudje, ki ogromno znajo, pa se znajo vest skromno in človeško...no sem imela sreči, ker sem izbrala tako smer... verjela ali ne filozofi niso niti eno stotino tako polni ega kot astrologi... vsaj iz mojh izkušenj... mogoče je to kontraefekt leva, ki je nasproti vodnarja, kdo bi vedu....al pa sem se vseeno velik več in bolj intenzivno družila z astrologi xDDx

Zdej sem pa že sama sebi dolgočasna, tko da grem.

astrologija ni za to na svetu, da bi strašila...niti ne za to, da bi določala...sam za to je, da nam da vpogled, kako stvari so...

dnevni horoskop

začetek študijskega leta na AI

17. in 18. 9., karmična sinastrija in prognostika v Postojni

 

 


#37 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:13

Hekate..precej nizko bruhanje ognja nekoga, ki ga zanima ezoterika..Na kmetih takilim rečemo avše..
Ezoterika pomeni skrito vedenje..to je modrost, ki je poznana razsvetljenim dušam, mojstrom modrosti.
Aja...tudi jaz nisem bila še sposobna prebrati eno astrološko karto..tako da me mirno lahko zabrišeš
v ta butasti predal nekje spodaj..


Jaz nič ne bruham ogenj, sem samo jasna in jedrnata. Je pa res da obstajajo ljudje, ki si zaslužijo stvari povedane samo če se spustim na njihov nivo, ker drugače ne štekajo...Jasno???

Sicer pa, modrost še ne pomeni, da se pustiš zafrkavat tko poceni...

Ti vsaj priznaš, da si nesposobna. Verjemi, da je to že dober znak. Moraš zmeraj začet z nule. Če ne ob rojstvu, pa pri 40, 50 letih, itd...It's never too late.

#38 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:25

Ezoterika je modrost..in ta modrost je bila po kapljicah posredovana ljudem, ki so bili pripravljeni, da so jo sprejeli kot življensko vodilo...In, ne, sploh nisem nesposobna..Objavljena slika ...po astrološki karti imam jasnovidne sposobnosti..Objavljena slika ..upam, da nisi jezna, ker se ne počutim nič manj kot ti..pa tudi ne več..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#39 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:28

Ezoterika je modrost..in ta modrost je bila po kapljicah posredovana ljudem, ki so bili pripravljeni, da so jo sprejeli kot življensko vodilo...In, ne, sploh nisem nesposobna..Objavljena slika ...po astrološki karti imam jasnovidne sposobnosti..Objavljena slika ..upam, da nisi jezna, ker se ne počutim nič manj kot ti..pa tudi ne več..

Če si jasnovidna, boš že sama vedla, ne pa indikacije v astrološki karti. Sorry.

Jaz pa, v svoji modrosti, še zmeraj mislim, da si šele na nuli. Moje malo in ponižno mnenje...

#40 viyola

viyola
  • Lunin Odvisnik
  • Št. objav: 1 941

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:35

Če si jasnovidna, boš že sama vedla, ne pa indikacije v astrološki karti. Sorry.

Jaz pa, v svoji modrosti, še zmeraj mislim, da si šele na nuli. Moje malo in ponižno mnenje...


In..kako visoko nad nič seže tvoja lestvica modrosti?..Fučka se mi za tvoje mnenje..
zdaj veš, da sem škorpijon?..Objavljena slika ..

And in the end , it is not the years in your life that count. It is the life in your years. 


#41 Brezo

Brezo
  • Lunatik
  • Št. objav: 8 159

Objavljeno: 23. avgust 2012, 21:42

Non stop, od kar sem tukaj, padam na provokacije ljudi, ki doživljam kot manjvredne (v seh smislih). Odgovarjam na njihove udarce in butaste fore. Sploh ne vem, to se mi dogaja samo tukaj! V realnem življenju ponavadi takih butlov sploh ne upoštevam. Kot, da bi imela previsoka pričakovanja. Čudna reč tale net. Toliko o forumski naivnosti...


Hekata astrologija ima eno slabo stran... da se astrologi radi mal dvignejo, pa še druge, na primer ta, da smo preveč mentalni, preveč analitični, premalo uporabljamo občutev... in sej se mi zdi, da si htela to povedat, da ni dovolj vse analitično znanje, če želiš iz astrologije pridobiti kej več, ampak, da pač rabiš tudi neko notranje duhovno znanje... se strinjam... moje izkušnje pa so take kot sem ti povedala že večkrat, opazuj... sam plis ne bit še en astrolog, k misli, da je nekaj več k zna astrologijo... ego, driska piska, tega tolk vidla... neumnosti...


Prvi citat iz LNF dnevnika...drugi pa kao odgovor...E Hekate včasih je dobro vprašat za nasvet druge in tudi premisliti o odgovorih...Ponavadi drugi prej opazijo stvari, ki jih človek sam ne...velja tudi za mene, da ne bo nesporazumov...

Če prebereš poste za nazaj, boš videla, da si uvrstila astrologijo zelo visoko, bila naj bi celo mati ezoterike...potem drugim očitaš, da ne znamo brat astro kart...who cares, obsajajo tudi druge metode, ne samo analitični način, ki ga uporabljaš ti. Kaj pa varianta šloganja, gledanja v karto in uporaba intuicije...sem za foro parkrat probal te scene pa sem bil kar malo presenečen nad rezultati...

Ker misliš, da je astrologija bistvo ezoterike in ker veliko veš o temu, se imaš za vzvišeno. Od drugih pričakuješ, da bomo gledali na tvoj način in če ne gledamo smo "tupkoti"...In potem se čudiš, če ne dobiš odgovorov na določena vprašanja, pa če obračaš astrologijo na vse mogoče načine...ni vse v astrologiji, je pa astrologija lahko koristen pripomoček, če se upošteva še druge puzzle...In potem se recimo sprašuješ kaj ti hočejo kakšne realistične otkačene sanje povedat...

Ko osebek združi različne delčke skupaj, se malo odmakne...voila pred njim se pojavi slikca...in potem se sprašuje kako to da jo ni že prej opazil...x:)x

Life is like a game...play it...

myst1c.gif


#42 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 24. avgust 2012, 20:05

In..kako visoko nad nič seže tvoja lestvica modrosti?..Fučka se mi za tvoje mnenje..
zdaj veš, da sem škorpijon?..Objavljena slika ..


Še zmeraj...a nimaš drugega dela, vyiola? Če bova tako nadaljevali, ne prideva nikamor. Toliko o modrosti. Vsaj eden mora popustiti, pravijo tisti ta bolj moder...

Da si Škorpijon še nič ne pomeni. Karto je potrebno gledat natančno in predvsem v celoti. Sicer pa ima vsako znamenje svojo lestvico karmične ''razvitosti''. Recimo, en Bik je lahko višje razvit kot drugi Bik. Sicer je tema bolj kompleksna.
Jasnovidnost je pa bolj domena Neptuna. Lahko sicer tudi Plutona, delno dobro pozicionirane Lune.

#43 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 24. avgust 2012, 20:17

...E Hekate včasih je dobro vprašat za nasvet druge in tudi premisliti o odgovorih...Ponavadi drugi prej opazijo stvari, ki jih človek sam ne...velja tudi za mene, da ne bo nesporazumov...

Če prebereš poste za nazaj, boš videla, da si uvrstila astrologijo zelo visoko, bila naj bi celo mati ezoterike...potem drugim očitaš, da ne znamo brat astro kart...who cares, obsajajo tudi druge metode, ne samo analitični način, ki ga uporabljaš ti. Kaj pa varianta šloganja, gledanja v karto in uporaba intuicije...sem za foro parkrat probal te scene pa sem bil kar malo presenečen nad rezultati...

Ker misliš, da je astrologija bistvo ezoterike in ker veliko veš o temu, se imaš za vzvišeno. Od drugih pričakuješ, da bomo gledali na tvoj način in če ne gledamo smo "tupkoti"...In potem se čudiš, če ne dobiš odgovorov na določena vprašanja, pa če obračaš astrologijo na vse mogoče načine...ni vse v astrologiji, je pa astrologija lahko koristen pripomoček, če se upošteva še druge puzzle...In potem se recimo sprašuješ kaj ti hočejo kakšne realistične otkačene sanje povedat...

Ko osebek združi različne delčke skupaj, se malo odmakne...voila pred njim se pojavi slikca...in potem se sprašuje kako to da jo ni že prej opazil...x:)x


Ja, priznam da osebno uvrščam astrološko vedo precej visoko. Lahko je moja napaka, ampak je samo moje mnenje.

Sicer pa, ne razumem...zato sem pa odprla temo, da sem povprašala po mnenjih. Ampak, razen Mihele in njene osebne izkušnje, se oglašate tisti , ki se obnašate kot da tega nimate ''v sebi''. Potem mi pa ti, skoraj med vrsticami, ''priznaš'', da te zanima kartomancija, ampak to napišeš skoraj pod oklepajem, tema je pa prav o tem. Ostalo mi pa nekaj filozofiraš o prebranih knjigah in kaj ''drugi'' mislijo. Jaz si pa želim samo vaše osebno mnenje in predvsem izkušnje. Če ga imate, je dobrodošlo, če ne pa ne razumem smisla odprte teme. Potem lahko odpremo drugo temo in vnašamo linke raznih čtiv in internetnih strani in to je to. To pa že znam sama, ne potrebujem, da me nekdo vodi kaj moram prebrat ali kaj misli en astrolog iz ne vem kje, le če ni v določenem kontekstu.
Malo me je zanimala tudi scena v Sloveniji in kaj menite, koliko je odprta za te teme.

Drugače povedano, zanimalo me je soočenje izkušenj. Seveda se lahko zaplete, ker imamo ljudje svoje osebne predstave o stvareh, zato je pa tudi bolj zanimivo.

Ta tvoj zadnji post je recimo že nekoliko bolj razmišljujoč, ne glede na to ali se strinjam s tabo ali ne. Ampak, včasih imam občutek, da na kakšnem drugem postu zopet začneš z isto lajno modrovanja nad mano. Saj vsi to pomalo delamo, ampak ponavadi se jaz ''vžgem'' preveč samo če vidim, da je sogovornik hudomušen.

#44 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 24. avgust 2012, 20:22

Toliko o tem, da ne greš na osebno raven.

Ne morem verjet, da se taki ljudje sploh ukvarjajo z ezoteriko - ki mislijo, da so požrli vso pamet tega sveta.
Brihtna si, imaš inteigentne poste, ampak ko pa začneš s takimi, se resno vprašam, da kaj hudiča te žene, da si tako vehementno prepričana v svoj prav in kako so drugi, kako si se že izrazila malo višje, manjvredni? Pa kdo si ti, da lahko o tem govoriš - kdo je večvreden, manjvreden.

In to velja enako še za eno znano slovensko astrologinjo. Brez občutka za ljudi ste ... ne razumem, kako se lahko sploh ljudje obračajo na vas.

Objavljena slika


Kakšni ljudje? Človek, da lahko spoštuje druge, mora sprva ceniti predvsem sebe. Jaz se kar cenim. Ne prenašam pa, da me nekdo ocenjuje samo zaradi drugačnega mnenja.


V sporu sta vedno potrebna vsaj dva. Za tebe velja enako. Če imaš kaj pametnega za povedat glede teme, izvoli, drugače pa so pred tabo že trije ali štirje poskrbeli in mi solili pamet in res ne potrebujem več tega...dolgčas in govorenje v prazno.

#45 janko

janko
  • Lunatik
  • Št. objav: 9 704

Objavljeno: 24. avgust 2012, 20:37

Kakšni ljudje? Človek, da lahko spoštuje druge, mora sprva ceniti predvsem sebe. Jaz se kar cenim. Ne prenašam pa, da me nekdo ocenjuje samo zaradi drugačnega mnenja.


V sporu sta vedno potrebna vsaj dva. Za tebe velja enako. Če imaš kaj pametnega za povedat glede teme, izvoli, drugače pa so pred tabo že trije ali štirje poskrbeli in mi solili pamet in res ne potrebujem več tega...dolgčas in govorenje v prazno.


se strinjam ful.
itaq nisem nč bral... in zato ti verjamem na besedo, da so ti pamet že obilno solili.
s tvojo pametjo ni čist nč narobe.
treba te samo worenk ofukat in namlatit po nagi riti, da bi vidla use zwezdice, trigone in wozle, uzdihvala dab se te slišal u use okoliške kafiče in dab ti worenk zažarele očke...
to pomoje teb treba, ne pa klamfanje o ezoteriki.
če pa mislš, da ni res, sem pa tut jest samo še mal pametoval. sej si nawajena x:Dx
sploh nimam besed... miiiissslllmmmmmm....

#46 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 24. avgust 2012, 21:31

se strinjam ful.
itaq nisem nč bral... in zato ti verjamem na besedo, da so ti pamet že obilno solili.
s tvojo pametjo ni čist nč narobe.
treba te samo worenk ofukat in namlatit po nagi riti, da bi vidla use zwezdice, trigone in wozle, uzdihvala dab se te slišal u use okoliške kafiče in dab ti worenk zažarele očke...
to pomoje teb treba, ne pa klamfanje o ezoteriki.
če pa mislš, da ni res, sem pa tut jest samo še mal pametoval. sej si nawajena x:Dx


Joj, janko! Pa ne tko javno, no!!? Nadaljujva tukaj...Objavljena slikaObjavljena slika če bi kdo rad komu kaj povedal

#47 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 29. avgust 2012, 14:21

.... ker nihče ni več in nihče ni manj![/color]

pomota...chuck norris x:)x

#48 mako106

mako106
  • Lunatik
  • Št. objav: 7 055

Objavljeno: 29. avgust 2012, 14:27

neskončnost se od njega poštevanko uči x:)x

#49 Gost_Hekate_*

Gost_Hekate_*
  • Gost

Objavljeno: 29. avgust 2012, 17:42

Saj ne, da me morajo vsi na prvo žogo zastopit, a se zavedam, da obstajajo manire kot so: ''Kako pa ti to misliš'', ''Ne vem, če se razumeva'' in ''Lahko razloziš kaj s tem misliš'', kar pa so primeri, ki jih razumem kot spoštovanje sogovornika, ne glede na način mišljenja oz. še slabše, da se namesto tega raje fura ego trip, kdo je kaj in kdo je več.

.... ker nihče ni več in nihče ni manj!


Z manirami se strinjam, ampak o zadnjem stavku bi se dalo precej diskutirat...

Sicer smo pa ponovno zašli iz teme. Kot ponavadi. Zgleda, da nima nihče nič pametnega za povedat. Sploh ne vem, zakaj se nekdo oglaša v eni temi, ki ga ne zanima.




Uporabniki, ki si ogledujejo to temo (0)

Člani: 0 - Gosti: 0 - Skriti člani: 0